In memoriam

Da nisu Maje bile u pravu?

Tibor Jóna RSS / 30.01.2011. u 14:06

Osnovano pocinjem da sumnjam da se majansko predskazanje smaka sveta za 2012. godinu zapravo ima i obistiniti. Znakovi su, mada vrane jos uvek ne lete unazad, tu.

Najpre, sama cinjenica da je Milosavljevic, prof. dr Tomica dao ostavku na funkciju bi na skali cudesnih dogadjaja trebala da vredi makar koliko troglavo tele koje govori latinski ili celo jato vrana koje leti unazad.

Zeljka Mitrovica truju, Porodica Djokovic nije izabrana za predsednika Teniskog saveza Srbije... Hocu da kazem, kuva se, znakovi su jasni... ko ima oci da gleda, videce ... 

Medjutim, apsolutni se omen nad omenima skorog nestanka kosmosa, ravan u svom fantasticnom potencijalu samo krvavoj kisi ili Srbiji u EU, dogodio u subotu na nekakvom skupu necega sto se iz nekog neobjasnjivog razloga izvolelo nazvati Liberalno demokratskom partijom.

Pre li nastavim, samo da vas pitam, secate li se DOS-a i njihovog kandidata za predsednika SRJ, izvesnog pravnika sa Dorcola, Kostunice Dr Vojislava, te logike da svi moramo zajedno samo Slobu da srusimo -- i kako se onda taj pravink malo ot`o kontroli i o koncu napravio da se strelja premijer Djindjic i jos svasta nesto? (i kako nas je to naucilo da se kuca gradi samo sa istomisljenicima, e kako ti budale posle ne bi sve urnisale kad se jednom u kucu usele)

Tako je i to Udruzenje LDP organizovalo nekakav skup u Centru Sava kojem je, u svoj svojoj eleganciji nazocio i niko drugi nego general OZNA, UDBA, DeBe, U-Bi-Jem-Te, Jovo Kapicic, starac od kojeg se izvesno vreme nije moglo po novinama ni stranicu okrenuti a da ga ne ispadne sa pricom koliko je koga pobio na polzu narodnu, organizovao da se pobije ili poslao na Goli otok.

Sedi drug general Kapicic, kao svaki drugi slobodan covek u svakoj gradjanskoj privilegiji skupa sa ostalima ostalima koji nisu pobili ni jednog coveka i slusa sta LDP ima da kaze, pa mu se to toliko svidelo da je i pohvalio samoga Cheda o koncu casnog sabora kao perspektivnog.

Istina, uz upadljivo odsustvo elektro-pop vokalne solistkinje gospodje Jelene Karleushe, Jovu je Kapicicu lako bilo da se nametne kao apsolutna zvezda skupa. Ali zazmurimo li na ovaj cudan propust organizatora kojim je znacajno umanjen intelektualni kapacitet skupa i njegova mogucnost da se efektivno uhvati u kostac sa najakutnijim problemima danasnjice, ostaje pitanje sta ce general OZNA sa rukama do lakata u tudjoj krvi, na skupu LDP?

Ja razumem, povampirilo Labusa i zvalo ga na GO. OK - treba i LDP-u jedan Mirko Cvetkovic. Kapiram! Dovelo ovog, dovelo onog. Sve to OK. Sto bi sad LDP morao da se odrice oportunizma i populizma kao strategija politicke borbe i nedaj boze smislja nekakav program.

Mislim, kapiram ja LDP skroz! Da se bori za vlast, pa i da napise program ili krene da se ozbiljno bavi politikom, tako sto ce na primer da izadje iz koalicije sa DS/SPS, ali sad bas tolika muka za tricavi cenzus... Sto jes`, jes` - ni ja ga ne bi dalje od Miroljuba Labusa odmakao u klinchu za cenzus. I to je OK. Takva nam je politika, sta je-tu je.

Ali Jovo Kapicic na skupu stranke koja se zaklinje da je ideoloska sledbenica coveka kojega je upravo sluzba kojoj je Kapicic bio general streljala na ocigled sviju i to pod podgrejanom dosovskom logikom "moramo svi da bi ovo ono"... 

Ja ne znam koju je instituciju na sednici GO LDP predstavljao umirovljeni General Kapicic, koliko mi je poznato, a ukoliko se u skorije vreme nije otvorio kakav NVO Dedinjski krug OZNA ili OZNINE Inicijative ispada da je general pozvan da bi predstavljao samo svoj lik i delo - to jest desetine hiljada pobijenih bez suda, desetine hiljada interniranih na Goli otok, desetine hiljada mucenih u zatvorima OZNE. 

Ako je i od LDP - mnogo je.

Ako sa takvim ljudima moramo da gradimo bilo sta, ja ipak ne bih, jer smo tako dobili i Pravnika sa Dorcola da se vise nikad od njega kao drustvo ne oporavimo.

Umesto da ga se uhvati za ruku i odvede tuziocu za ratne zlocine i/ili organizvani krimial - Jova se stavlja u publiku Glavnog odbora. Fajn. LDP-ov izbor, ako oni vole to drustvo, sta ja imam tu da se pitam.

In my book of values - Jelena Karleusha je bila blamage za LDP. Epic blamage - ali ipak samo blamage - svako hoce da pipne silikone, gresni smo ljudi.... I to je ok.

Ali Jovo Kapicic je nesto mnogo vise - to je pljuvacina u lice svim vrednostima humanistickog covecanstva i nesto sto prevazilazi gresku ili los ukus u odabiru politickih sagovornika. Jednostavno, kao sto nemamo sta da pricamo sa Zvezdanom Jovanovicem  ili  Reinhardom Heidrichom o politici nemamo sta ni sa Generalom Kapicicem.   

Sto se mene tice, ovo je ujedno i poslednji put da na blogu pomenem LDP. O pokojniku, ipak, sve najbolje. 

 



Komentari (112)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ElectricDreams ElectricDreams 14:24 30.01.2011

Trs

Ma LDP je puko odavno. Biću zaista iznenađen ako prođu cenzus na sledećim izborima.
kukusigameni kukusigameni 14:35 30.01.2011

Re: Trs

Biću zaista iznenađen ako prođu cenzus na sledećim izborima.


Kojih po svemu sudeci nece ni biti, s obzirom na nastupajuci smak sveta.
dolybell92 dolybell92 14:39 30.01.2011

Re: Trs

ElectricDreams
Ma LDP je puko odavno. Biću zaista iznenađen ako prođu cenzus na sledećim izborima.


A koliki je pa to bio - pa puko ?
Da je splasnuo pre nego što se naduvao,
to još i nekako...

Ovde su SVI ostali PUKLI... a to je mnogo gore,
ne za puknute... njima ništa više ne fali, već
za nas koji smo dobrano kraklirali, te ako nikom
drugom, nama će 2012 doći glave, po svoj prilici...
proći ćemo gore od Maja, od njih je bar Kalendar ostao.

markod.1970 markod.1970 14:33 30.01.2011

Maje i Srbi

Maje su stari narod, Srbi ne toliko...
setim se samo onog pojma iz biologije: autokefalno. odnosi se na sastavne delove i organizaciju organizma kao biološkog pojma i njegovog fizičkog bitisanja.
ali kad bi se primenilo na društvo... recimo, srpsko društvo je autokefalno. kao celina ili ma kojagrupa i skupina će i u horu pevati i kastu osnovati i partiju zastrančiti i televiziju u vlast pretvoriti, a kao takvi ali kad ih pojedinačno posmatrate su ama baš niko.
veronika_kojen veronika_kojen 14:42 30.01.2011

Preporuka

Zeljka Mitrovica truju


I on je trovao nas. Kosmička pravda.

desetine hiljada pobijenih bez suda, desetine hiljada interniranih na Goli otok, desetine hiljada mucenih u zatvorima OZNE.




Iz autora govore oćevidni protunarodni elementi...

Preporuka.
mrdax mrdax 15:14 30.01.2011

Re: Preporuka

Zeljka Mitrovica truju


I on je trovao nas. Kosmička pravda.






Samo za Veroniku



veronika_kojen veronika_kojen 15:17 30.01.2011

Re: Preporuka


Da, mrdaxe, i ja sam mladi trovač

Film gledala barem dva puta, ali hvala.
mrdax mrdax 15:40 30.01.2011

Re: Preporuka

Ne znam ja..mnogo se nesto radujes trovanju
veronika_kojen veronika_kojen 15:47 30.01.2011

Re: Preporuka

Očigledno se i ti raduješ mojim komentarima, čim odgovaraš na svaki drugi koji napišem
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 16:00 30.01.2011

Re: Preporuka

Zeljka Mitrovica truju

I on je trovao nas.


:)

naklon, mala:)

sesili sesili 16:02 30.01.2011

Re: Preporuka

Ne znam za prethodnika, ali JA uživam u tvojim komentarima.
veronika_kojen veronika_kojen 16:06 30.01.2011

Re: Preporuka

Vesna Knežević Ćosić


sesili


Hvala 'n' hvala, ako je iskreno
sesili sesili 16:16 30.01.2011

Re: Preporuka

Ne sumnjaj, kunem se u Denzela...
mrdax mrdax 16:19 30.01.2011

Re: Preporuka

veronika_kojen
Očigledno se i ti raduješ mojim komentarima, čim odgovaraš na svaki drugi koji napišem


Kako i ne bih, uvek su vaterni , pa mi zanimljivo. Umerenost je i onako precenjena.
veronika_kojen veronika_kojen 16:27 30.01.2011

Re: Preporuka

sesili
Ne sumnjaj, kunem se u Denzela...




E, ako je u Denzela, uopšte ne sumnjam...

mrdax

Umerenost je i onako precenjena.


Čudno. Ja isto mislim za kompletnu bezbojnost i bezličnost u komentarisanju Ima blogera koje inače nikad ne bih zapamtila, ali pamćenje mi i nije nešto, mora da je do mene.

Dakle, aurea mediocritas, tome treba da težimo.
mrdax mrdax 16:37 30.01.2011

Re: Preporuka

Čudno. Ja isto mislim za kompletnu bezbojnost i bezličnost u komentarisanju Ima blogera koje inače nikad ne bih zapamtila, da me ne prate po drugim blogovima.

Dakle, aurea mediocritas, tome treba da težimo.


Hehe , ako mislis na mene za bezbojnost i bezlicnost gresis madam. samo nemam potrebu da udaram na sva zvona i ne shvatam Blog toliko smrtno ozbiljno da bih se unosio kao ti.

Takodje imam dovoljno samopouzdanja da ne moram da "pobedim" u komentarisanju i bez Bloga i sa njim uglavnom sam isti covek . Svako tezi cemu zeli , recimo neko se raduje trovanju Mitrovica

A to da li me neko pamti na nekom Blogu , o boze.... get a life really.




veronika_kojen veronika_kojen 16:47 30.01.2011

Re: Preporuka

Aman zaman, mrdaxe, ako si se sam prepoznao u mojim rečima, žao mi je Ali ja nisam rekla da si ti u pitanju.


No, ako ti baš smetaju moji komentari, ne moraš me pratiti po drugim blogovima. Sigurno imaš važnije stvari za raditi-redovi u ambasadama, papirologija i to...Navikla sam na tvoj nedeljni izveštaj, ovako bez njega se osećam...zapostavljeno
mrdax mrdax 16:54 30.01.2011

Re: Preporuka

Ne smetaju mi tvoji komentari au contraire madam. Bas me uveseljavaju i razbijaju dosadu.
Ne zezam te , imas najvatrenije komentare na Blogu . Do sada je uglavnom bilo liberali protiv konzervativaca i tako to LDP vs DS , ima boga-nema boga. Ti mu dodjes onako kao provokator i u kontru svima po svaku cenu.

Sto se tice izvestaja evo ti jos jedan update : Dobio sam visu i idem za nedelju dana .

A sad da cujemo kako je prosao januarski rok na studijama Psihologije ?
priznaj da sam zloba
veronika_kojen veronika_kojen 17:01 30.01.2011

Re: Preporuka

mrdax


A sad da cujemo kako je prosao januarski rok na studijama Psihologije ?




Odakle ti ideja da je psihologija? Rekla sam da studiram na filozofskom, mada je juran insinuirao da je u pitanju smer Istorija. (zbog mojih intimnih veza sa radošem i to...)

Pustiću ti pp, da ne trolujemo više.
mrdax mrdax 17:03 30.01.2011

Re: Preporuka

Eh nisam dobro zabelezio u tefter , ucinilo mi se da je psihologija .
Moram sad da ispravim
End of troll
loader loader 17:18 30.01.2011

Re: Preporuka

veronika_kojen:

I on je trovao nas.

Veronika, uzeste mi komentar iz tastature. To mi je bilo palo na pamet čim sam čuo za trovanje (ako je trovanje).
Naravno, ne priželjkujem nikome zlo, tj. nemam osećaj zadovoljstva što se desilo (ako se uistinu desilo).
freeconstantinople freeconstantinople 23:18 30.01.2011

Re: Preporuka

Zeljka Mitrovica truju

I on je trovao nas.



:)

naklon, mala:)

iz srebrenice rokali nas , pa onda mi njih
jel imam naklon ,
ili nisi principijelna,
pa to je ravno svetom Uficiju metanisat trovanju ljudi zbog različitog ,muzičkog ukusa.Trovat ljude sa Arsenom Dedićem i Arsenom metalom nije isto.
Ja sam mislio da su u Borbi to sa Đidom prevazišli.
Neko je imao daljinski, pikoslav nije. hebe mi se za njega ali me strašno briga kad tovljenici SSRNa šire ideje o likvidiranju ljudi sa čijim se ukusima ne slažu.zbog kulturnog elitizma. ajte i baš iz Borbe. Pa taj je Mošin paškvil utjecao na smrt,trovanje i streljanje više ljudi od svih pinkoslava grandomanna zajedno .A i kulturu je smatrao buržujskom dekadencijom ,osim ako se vrti uokrug oko vatre :( Ojjjjjjjjj Koooooooooozarooo moja gusta šuuuuuuuumooooooooooo)
kako vas nije sramota .
a i gde bi , radit za Borbu je veće zlo od bilo čega. E al kad je kiler Jovo liberal onda i glasnik crvene smrti može bit zagovornik trovanja zbog sukoba na ljevici. Ako se dobro sijećam vašem SOURU to nije prvo navođenje na likvidacije radi "kulturnih devijacija " i izdaja ideja velikog oktobra
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:48 30.01.2011

Najveći dokaz je

Zeljka Mitrovica truju, Porodica Djokovic nije izabrana za predsednika Teniskog saveza Srbije... Hocu da kazem, kuva se, znakovi su jasni... ko ima oci da gleda, videce ...


Najveći dokaz smaka sveta je razvod Nataše Bekvalac i Danila Ikodinovića... Ja se uveliko spremam za 2012.
angie01 angie01 14:49 30.01.2011

kadrovi iz jame!

grafit.fit grafit.fit 14:51 30.01.2011

Heh...

bilo bi dobro da je sve to, kao i ovaj tvoj text: humor u pokušaju.
ali nije!
to je čamotinja jedna bedna, bez nade i osmeha ...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 14:53 30.01.2011

Bina

Jel ima neki strucnjak za garnisne da vidi sta je i gde zapelo jer zavesa nikako da se spusti? Vreme je. Predstava je zavrsena.
st.jepan st.jepan 15:12 30.01.2011

*

Po ko zna koji put, definitivno zakljucujem da ovde vise nema za koga da se glasa.
Inace, odlican tekst, jedan od najboljih od kad blogovishem.
Preporuka!
lidiaz lidiaz 15:21 30.01.2011

Jovo


general OZNA, UDBA, DeBe, U-Bi-Jem-Te, Jovo Kapicic, starac od kojeg se izvesno vreme nije moglo po novinama ni stranicu okrenuti a da ga ne ispadne sa pricom koliko je koga pobio na polzu narodnu, organizovao da se pobije ili poslao na Goli otok.

Pa kako da preskoce "cika Jovu", na tolike im je rodjendane dolazio kao porodicni prijatelj, ili kolega roditelja...
JJ Beba JJ Beba 15:28 30.01.2011

dogovor za preokret

qq

expolicajac expolicajac 15:32 30.01.2011

Sve same emocije

Ali Jovo Kapicic je nesto mnogo vise - to je pljuvacina u lice svim vrednostima humanistickog covecanstva i nesto sto prevazilazi gresku ili los ukus u odabiru politickih sagovornika. Jednostavno, kao sto nemamo sta da pricamo sa Zvezdanom Jovanovicem ili Reinhardom Heidrichom o politici nemamo sta ni sa Generalom Kapicicem.


Kod mlekca sam konstatovao da se blogozajednica pretvorila u konformističku grupaciju antiprotivnih nezadovoljnika. Nigde više onog šarmantnog nipodoštavanja sagovornika. Kontradiktornih stavova. Nema više one lepote "pljuvanja" po neistomišljenicima. Da se nije pojavila #Veronika Kojen# ne bi imalo "rašta" dolaziti na blog. Mora da je instruktuirana od neke "strane obaveštajne službe" da bi sačuvala ono malo duha što ga još u srbiji ima.

Srbija nema na političkoj sceni profilisanu partiju sa jasnom ideologijom (sem Radikalne stranke). Partija bez ideologije je kao govno bez smrada. Zgaziš u njega i ništa ne primećuješ. Tako i sada imamo puno nekih članova partije koji zbog nedostatka neprijatnih mirisa ne primećuju da su u govnima. Onako kad partija ima ideologiju pa kad shvatiš da smrdiš ti ili okolina, skolniš se iz toga i možeš da se opereš.

Dolazak Jova Kapičića u okruženje LDP-a je marketinški potez bez nekog vidljivog rezultata ali sa nadom da će jedan deo glasačkog tela da poistoveti njegov lik sa prošlim dobrim vremenima. On može da označava želju LDP-a da jasno stavi do znanja da bez čvrste ruke nema sređivana situacije u Srbiji. Isto tako može biti i jasnije definisanje odnosa prema zločinu u Srebrenici. Ako niste primetili Jovo je u kratkoj izjavi prilikom izlaska sa skupa pomenuo "zločince koji su učinili Srebrenicu".

U svakom slučaju, poznavajući Nenada Milića, siguran sam da će dolazak Jova Kapičića biti u marketingu LDP-a maksimalno eksplatisan prema ciljnoj grupi starijih glasača i bivših pripadnika JNA, kao i glasača koji pripadaju nacionalnim manjinam. Živi bili pa videli.
antioksidant antioksidant 15:37 30.01.2011

Re: Sve same emocije

U svakom slučaju, poznavajući Nenada Milića, siguran sam da će dolazak Jova Kapičića biti u marketingu LDP-a maksimalno eksplatisan prema ciljnoj grupi starijih glasača i bivših pripadnika JNA, kao i glasača koji pripadaju nacionalnim manjinam. Živi bili pa videli.

a labus? koja ciljna grupa se s njim gadja? zeljni unistene ekonomije i kvazi strucnjaka?
JJ Beba JJ Beba 15:38 30.01.2011

Re: Sve same emocije

U svakom slučaju, poznavajući Nenada Milića, siguran sam da će dolazak Jova Kapičića biti u marketingu LDP-a maksimalno eksplatisan prema ciljnoj grupi starijih glasača i bivših pripadnika JNA, kao i glasača koji pripadaju nacionalnim manjinam. Živi bili pa videli.

mozda im je i policija ciljna grupa...kolko tamo ima glasovaaaaa...
JJ Beba JJ Beba 15:40 30.01.2011

Re: Sve same emocije

a labus? koja ciljna grupa se s njim gadja? zeljni unistene ekonomije i kvazi strucnjaka?

razocarani G17 i ujedinjeni regoni? oni sto nisu stigli na red ili ostali kratkih rukava
expolicajac expolicajac 16:08 30.01.2011

Re: Sve same emocije

a labus? koja ciljna grupa se s njim gadja? zeljni unistene ekonomije i kvazi strucnjaka?

Verovatna procena da je Mlađa "out" uvodi opet Labusa na scenu. Vladimir Gligorov jeste izuzetan ekonomsita, ali nije razvio taj nivo komunikacije sa svetom kao Labus. To je samo moja pretpostavka. I mislim sa velikom dozom verovatnoće da Nenad Milić nije dao ideju za Labusa. To je sigurno bio Vladimir Gligorov ili Vesan Pešić.
JJ Beba

mozda im je i policija ciljna grupa...kolko tamo ima glasovaaaaa...


Vrlo malo, a svakoj političkoj organizaciji je policija ciljna grupa. Policajci u Srbiji su sada većinom za SNS. Dačić ih je, bar po onome što mi sindikalci pričaju, razočarao jer nije uspeo da se nametne za jakog Ministra, što je policija očekivala posle njegovog dolaska za Ministra.
JJ Beba JJ Beba 16:10 30.01.2011

Re: Sve same emocije

Vrlo malo, a svakoj političkoj organizaciji je policija ciljna grupa. Policajci u Srbiji su sada većinom za SNS.

ma zezam se, znam da policija naginje udesno
antioksidant antioksidant 16:21 30.01.2011

Re: Sve same emocije

To je sigurno bio Vladimir Gligorov ili Vesan Pešić.

mislis gligorov dao preporuku za neekonomistu koji ima razvijenu komunikaciju? (podseticu da je labusova akademska karijera bila na pravnom fakultetu)
ili vesna pesic dala preporuku za restl demokratske stranke?
expolicajac expolicajac 16:26 30.01.2011

Re: Sve same emocije

mislis gligorov dao preporuku za neekonomistu koji ima razvijenu komunikaciju? (podseticu da je labusova akademska karijera bila na pravnom fakultetu)
ili vesna pesic dala preporuku za restl demokratske stranke?


Dao sam pretpostavku koja izgleda logično i zasniva se na određenim pokazateljima ponašanja LDP-a. Politika bato, i ako izgleda neverovatno može biti politički opravdano. Ajd da vidimo od suta šta će Gligorov da objavi na Paščaniku. Ako vidiš pre mene pusti poruku.
antioksidant antioksidant 16:38 30.01.2011

Re: Sve same emocije

Ajd da vidimo od suta šta će Gligorov da objavi na Paščaniku. Ako vidiš pre mene pusti poruku.

vidim da je to tvoj posao - traziti misljenja sa drugog mesta
sta ti je moc navike. ex ti je za opis manira apsolutno nepotreban deo nadimka
JJ Beba JJ Beba 16:47 30.01.2011

Re: Sve same emocije

Politika bato, i ako izgleda neverovatno može biti politički opravdano.

Ceda ujurio sta se ujuriti moze i uterao u SC. ocito nema sveze krvi pa s matoranima kometipo labus i jovo mora da skace u vatru i gasi pozar. a i sam je osedo i napunio se tako da ne strci,
docsumann docsumann 17:42 30.01.2011

Re: Sve same emocije


expolicajac


eks, izvini na uzurpaciji, ali imam za tebe (i ostale) jedan milicajski:

dva mlada policajaca upisala večernju školu ...

- Vidiš pojma nisam imao da na Marksu ima života.
- Ne kaže se Marksu, nego Marsu ... a i to je samo hipotenuza
.

uzdravlje
expolicajac expolicajac 18:00 30.01.2011

Re: Sve same emocije

antioksidant
ex ti je za opis manira apsolutno nepotreban deo nadimka

El me hvališ el me kritikuješ? Ja bi "voleo" da me hvališ, a kritika od tebe je pravi melem kakvih ima
expolicajac expolicajac 18:08 30.01.2011

Re: Sve same emocije

docsumann

eks, izvini na uzurpaciji, ali imam za tebe (i ostale) jedan milicajski:


Šta se izvinjavaš, samo oplevi, sam sam napisao
Nigde više onog šarmantnog nipodoštavanja sagovornika. Kontradiktornih stavova. Nema više one lepote "pljuvanja" po neistomišljenicima. Da se nije pojavila #Veronika Kojen# ne bi imalo "rašta" dolaziti na blog. Mora da je instruktuirana od neke "strane obaveštajne službe" da bi sačuvala ono malo duha što ga još u srbiji ima.

A vic je star. Evo bolji u duhu dolazećih praznika.
Pita mladi policajac starijeg. Jel bre el se slavi još uvek Dan žena. Stariji odgovar "Aha". Pita mlađi " A jel, a što ga zovu Dan žena".
"A bre mali mnogo si dosadan" odgovara stariji policajac. " To ti je Noć veštica samo što se održava danju."
libkonz libkonz 19:30 30.01.2011

Re: Sve same emocije

U svakom slučaju, poznavajući Nenada Milića, siguran sam da će dolazak Jova Kapičića biti u marketingu LDP-a maksimalno eksplatisan prema ciljnoj grupi starijih glasača i bivših pripadnika JNA, kao i glasača koji pripadaju nacionalnim manjinam. Živi bili pa videli.

Znači i "Bulevar Ratka Mladića" je samo marketing?
Svaki dan nešto novo naučim.
freeconstantinople freeconstantinople 23:24 30.01.2011

Re: Sve same emocije

On može da označava želju LDP-a da jasno stavi do znanja da bez čvrste ruke nema sređivana situacije u Srbiji.

Izvinte drug inspektor
jab sam da pitam
jel ono L Liberalno ili Lenjinistički
tyson tyson 10:25 31.01.2011

Re: Sve same emocije

U svakom slučaju, poznavajući Nenada Milića, siguran sam da će dolazak Jova Kapičića biti u marketingu LDP-a maksimalno eksplatisan prema ciljnoj grupi starijih glasača i bivših pripadnika JNA, kao i glasača koji pripadaju nacionalnim manjinam.

Kojih manjina, leminga sklonih ritualnom masovnom samoubistvu?

Kapičić i drugovi mu su pokazali svoj odnos prema manjinama činjenjem genocida (da, genocida po svim karakteristikama) nad kompletnom nemačkom manjinom u tadašnjoj Jugoslaviji dok je rat još trajao, i masovnim egzekucijama i nasiljem nad dobrim delom mađarske manjine u Vojvodini.

Samo lud čovek, pripadnik nacionalne manjine danas u Srbiji, može da se opredeli da glasa za neku partiju zato što je podržava i simbolizuje jedan Jovo Kapičić.

OK, sa izuzetkom crnogorske manjine; oni se, sudeći po nastupu njihove perjanice na blogu, bezrezervno drže svojih kakvi god da su



alselone alselone 12:50 31.01.2011

Re: Sve same emocije

tyson

Kapičić i drugovi mu su pokazali svoj odnos prema manjinama činjenjem genocida (da, genocida po svim karakteristikama) nad kompletnom nemačkom manjinom u tadašnjoj Jugoslaviji dok je rat još trajao, i masovnim egzekucijama i nasiljem nad dobrim delom mađarske manjine u Vojvodini.


Posle onoga sto su nemci a posebno madjari radili u vojvodini ne bih tako olako koristio rec "genocid" za ono sto se desavalo pred kraj rata.
tyson tyson 14:31 31.01.2011

Re: Sve same emocije

Posle onoga sto su nemci a posebno madjari radili u vojvodini ne bih tako olako koristio rec "genocid" za ono sto se desavalo pred kraj rata.

Imajući u vidu šta je rađeno i sa kojom namerom, i dalje ostajem pri tvrdnji da je nad nemačkom manjinom učinjen planski genocid.

A to što si ti napisao uvodi nas na velika vrata na teren kolektivne krivice, kako zbog same izrečene tvrdnje ("nemci a posebno madjari radili" ) s tvoje strane, tako i zbog identičnog poimanja krivice od strane ratnih pobednika.

Nisu "Nemci a posebno Mađari" radili ništa u Vojvodini, već ljudi sa imenom i prezimenom. Takođe se uredno zaboravlja i vrsta i težina učinjenog dela od strane pojedinaca. Kazna je stigla stotine hiljada ljudi koji su imali nesreću da budu nemačke ili mađarske nacionalnosti, naših nekadašnjih sugrađana koji su među prvima osetili kako izgleda 'novi svet' i 'bolje sutra' koje su sa sobom doneli pobednici.

A jedna od udarnih pesnica pobednika je i narečeni Kapičić.



alselone alselone 14:49 31.01.2011

Re: Sve same emocije

tyson

A to što si ti napisao uvodi nas na velika vrata na teren kolektivne krivice, kako zbog same izrečene tvrdnje ("nemci a posebno madjari radili" ) s tvoje strane, tako i zbog identičnog poimanja krivice od strane ratnih pobednika.

Nisu "Nemci a posebno Mađari" radili ništa u Vojvodini, već ljudi sa imenom i prezimenom. Takođe se uredno zaboravlja i vrsta i težina učinjenog dela od strane pojedinaca. Kazna je stigla stotine hiljada ljudi koji su imali nesreću da budu nemačke ili mađarske nacionalnosti, naših nekadašnjih sugrađana koji su među prvima osetili kako izgleda 'novi svet' i 'bolje sutra' koje su sa sobom doneli pobednici.
A jedna od udarnih pesnica pobednika je i narečeni Kapičić.


<_<
ok. Pojedinci nemackih i madjarskih jedinica vrsili su sporadicne zlocine dok je vecina nemackog i madjarskog naroda bila prijateljski nastrojena. onda su dosli partizani i rusi, oslobodili i planski izvrsili genocid i masovne zlocine.

a da ti detaljisem dalje i da me hvatas za rec, stvarno nema smisla.
uzivaj.

jinks jinks 16:06 30.01.2011

...

Ne znam ... pored svih pitanja jedno ostaje nepostavljeno ... otkud rukovodstvu te stranke novac da finansira zivot na najvisem mogucem nivou ... svaka cast ako je covek radio i zaradio, jedino da nije varijanta u kojoj sada dobija kako bi sutra vratio (iskreno i podseca).

Da, i gde je V. Popovic na pomenutoj konferenciji. Pa covek je krunisano nekrunisani kralj pomenutog politickog pokreta.
sentinel26 sentinel26 16:41 30.01.2011

Tibor szégyen

1.
Umesto da ga se uhvati za ruku i odvede tuziocu za ratne zlocine i/ili organizvani krimial - Jova se stavlja u publiku Glavnog odbora. Fajn. LDP-ov izbor, ako oni vole to drustvo, sta ja imam tu da se pitam.

Možeš li da navedeš jedan konkretni ratni zločin koji je počinio general Kapičić ?

Možeš li da navedeš bar jedno njegovo kriminalno djelo za koje znaš da postoje dokazi ?

Možeš li da navedeš bar jedno ime, jedno lice koje je lično general Kapičić poslao na Goli Otok. Ili jedno ime lica koje je likvidirao Kapičić na Golom Otoku ?

Pošto ova (neće to htjeti ni sljedeća ) vlast ne želi da rehabilituje žrtve Golog Otoka, znači da je saglasna sa postupkom ondašnjeg režima koji se u panici od ruske invazije "branio" i dozvoljenim ali i nedopustivim sredstvima.

Možda je koštunitis u pitanju ili obična neobaviještenost, ali da te podsjetim da su i general Kapičić i svi antifašisti "osuđeni" činom rehabilitacije četnika Draže Mihajlovića 2005.godine u Skupštini Srbije.

Ko to brani tužilaštvu Srbije da bilo koga u ovoj zemlji izvede pred sud za sve zločine ?
Nije valjda LDP taj ?
Upravo u radnoj biografiji generala Kapičića nema misterije a on o svemu otvoreno i javno govori pa ako mu je to "otežavajuća okolnost" povećajte mu kaznu.

2.
In my book of values - Jelena Karleusha je bila blamage za LDP. Epic blamage - ali ipak samo blamage - svako hoce da pipne silikone, gresni smo ljudi.... I to je ok.

"Pipkanje" za silikone na skupovima LDP-a nije pristojno ali inače izvan toga jeste.?

A da su pozvali Cecu, bi li se opet uhvatio za silikone ili bi opet bilo "blamage"?

3.
Čudi me da ti nije zasmetao poziv Dušanu Mihajloviću, koji se inače (jako zauzet ) nije odazvao.

4.
Pošto u Srbiji nema 100 hiljada Čedomira Jovanovića, ni 100 hiljada Tibora, ne pročitasmo koga bi to LDP trebao pozvati na skupove kako bi skinuo sa sebe anatemu "izdajničke" stranke koja je za potpuno drugačije odnose prema Kosovu, prema susjedima i prema manjinama uopšte.

5.
U Žitorađi, rodnom mjestu dvije poznate i uticajne ličnosti na sudbinu Srbije, uticajnije nego LDP na kub, novu koalicuju sklopile su Demokratska stranka Borisa Tadića i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja.

To ne izaziva uznemirenje kao pojavljivanje generala Kapičića ..?!

veronika_kojen veronika_kojen 16:55 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

stranke koja je za potpuno drugačije odnose prema Kosovu, prema susjedima


Au, bogo...

Ti to impliciraš da Kosovo nije susjed?

JJ Beba JJ Beba 17:02 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

U Žitorađi, rodnom mjestu dvije poznate i uticajne ličnosti na sudbinu Srbije, uticajnije nego LDP

jedna je Svetlana Raznatovic, ko je druga? Dacic?
antioksidant antioksidant 17:02 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

veronika_kojen
stranke koja je za potpuno drugačije odnose prema Kosovu, prema susjedima


Au, bogo...

Ti to impliciraš da Kosovo nije susjed?


pa ima sumadija izmedju
gedza.73 gedza.73 17:02 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

To ne izaziva uznemirenje kao pojavljivanje generala Kapičića ..?!

Stranka se zove liberalno demokratska.
Ja znam da to tebi izgleda apstraktno iz vremena jove kapičića ali meni, lično, je ovo isti potez kao kad radikalna stranka postavi natpis
ulica ratka mladića.

Kod mene izaziva istovetno uznemirenje pominjanje oba zločinca u bilo kom drugom kontekstu. Ljudi koji mogu da narede zatvaranje, ubijanje i mučenje ljudi samo što se ne slažu sa njima su zlikovci i sadisti.

I Arkan je radio za državu. Juče vodilja petokraka, danas četiri oscila, ili vivaisanje italijanskih naziva brda i gora, sutra ko zna šta. A zajedničko im je da su zločinci. Ubice.

A onda stranka, koja bi trebala, da zastupa demokratiju, osnovne ljudske, moralne i etičke norme izvede fosila (ne mislim na JK aka jecu) udbaša.
Vala,neka im je na čast i polzu.

Izvini, sentinel, ako je i od tebe, mnogo je.
yugaya yugaya 17:33 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

sentinel26

A što Tibora da bude sramota ?

ovog stava?
Ali Jovo Kapicic je nesto mnogo vise - to je pljuvacina u lice svim vrednostima humanistickog covecanstva i nesto sto prevazilazi gresku ili los ukus u odabiru politickih sagovornika. Jednostavno, kao sto nemamo sta da pricamo sa Zvezdanom Jovanovicem ili Reinhardom Heidrichom o politici nemamo sta ni sa Generalom Kapicicem.

ili je sramota - ovo:
У разговору са Тамаром Никчевић, Капичић тврди да је кроз Голи оток, који је посетио три пута, прошло 16.000 људи
– Што се Голог отока тиче, вјерујте ми да спавам спокојан као беба – каже Јово Капичић. На констатацију Тамаре Никчевић да постоје сведочанства о мучењима на Голом отоку, о чему говоре и дела академика Драгослава Михаиловића, Капичић је узвратио: „Какви људи, какав академик?! То су лажови!”

veronika_kojen veronika_kojen 17:41 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

yugaya


ili je sramota - ovo:



Ili ovo...

Mogu reći da nije bilo sistemskih uputa za mučenje, što ne znači da nije bilo slučajeva torture.


Neću reći da je tamo bilo ugodno i dobro, mi smo bili strogi, ali nije bilo ubijanja. Bilo je starijih ljudi koji su tamo završili život, bilo je umiranja od dizenterije ili kakve druge bolesti.


Jel dovoljno? Ili je trebalo više ljudi da umre da bi njegova uloga bila markantnija?
sentinel26 sentinel26 19:20 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

yugaya
sentinel26
A što Tibora da bude sramota ?
ovog stava?
Ali Jovo Kapicic je nesto mnogo vise - to je pljuvacina u lice svim vrednostima humanistickog covecanstva i nesto sto prevazilazi gresku ili los ukus u odabiru politickih sagovornika. Jednostavno, kao sto nemamo sta da pricamo sa Zvezdanom Jovanovicem ili Reinhardom Heidrichom o politici nemamo sta ni sa Generalom Kapicicem.
ili je sramota - ovo:
У разговору са Тамаром Никчевић, Капичић тврди да је кроз Голи оток, који је посетио три пута, прошло 16.000 људи
– Што се Голог отока тиче, вјерујте ми да спавам спокојан као беба – каже Јово Капичић. На констатацију Тамаре Никчевић да постоје сведочанства о мучењима на Голом отоку, о чему говоре и дела академика Драгослава Михаиловића, Капичић је узвратио: „Какви људи, какав академик?! То су лажови!”

Za eventualnu "sramotu" pitajte Tibora, to nije moja riječ.

Ja sam Tiboru postavio veoma konkretna pitanja a vi ste odgovarali na neka koja ste sami izabrali.

Dovođenje generala Kapičića u vezu sa ubistvom Zorana Đinđića (makar i kao usporedbu - paralelu ) je neozbiljno da ne upotrebim neku drugu riječ.
Izjednačavanje Kapičića sa Hajdrihom takođe.

Ja sam gledao kada su ljudi hapšeni i odvođeni na Goli Otok a vi i Tibor nijeste.
Bilo je dovoljno da dva ili čak jedan "provjeren" svjedok ocinkari komšiju da je proruski orijentisan pa da zaglavi na Goli Otok bez suda.

To je bio sistem, organizovana i smišljena državna aktivnost a ne hir nekog pojedinca.

Jedan poznati i visokocijenjeni pisac (i rado viđan gost ) u Srbiji je takođe bio u obilasku na Goli Otok, a kada on prozbori mnogi se i danas zabrinu.

Izjednačavanje četničke ideologije sa antifašizmom i njihova rehabilitacija nije blamaža.?

Nije Kapičić izmislio Goli Otok nego Josip Broz i Aleksandar Ranković.
U početnom periodu, kada je "procijenjena" opasnost bila najveća, Broz i Kardelj su seđeli na Brdu kod Kranja spremni da odlete na Zapad a zemljom je drmao, smudio i sudio po kratkom postupku A.Ranković.

Nije Kapičić formirao OZNU (UDBU, SDB i sl.) već neko drugi.

Sadašnja služba i pravosuđe čuvaju u Srbiji profesionalne (i osuđene ) ubice koji su ubijali po cijeloj Evropi, ali to ne rade pod komandom Kapičića ni uz podršku LDP. To ne smeta ?

Možda za vas i Tamaru Nikčević riječ Dragoslava Mihajlovića vrijedi više od riječi Kapičića, za mene ni jedna ni druga ne vrijede apsolutno ništa.

Znate li kako se zovu komadanti logora u Begejcima, Stajićevu, Sremskoj Mitrovici, Aleksincu i Nišu ? Vjerovatno ih LDP ili Kapičić skrivaju.

Sa kojim ličnostima iz prošlosti treba njih upoređivati ?
veronika_kojen veronika_kojen 19:34 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

Znate li kako se zovu komadanti logora u Begejcima, Stajićevu, Sremskoj Mitrovici, Aleksincu i Nišu ? Vjerovatno ih LDP ili Kapičić skrivaju.


zen budizam

Kada nekoga zaista majstorski poklopite u raspravi.
Takođe, kada sagovornika zbunite totalnim offtopikom.

- Koliko su ovi čvarci i kavurma?
- Jutro nad Beogradom.
- WTF?!!!

yugaya yugaya 20:22 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

Za eventualnu "sramotu" pitajte Tibora, to nije moja riječ.

Jok, nego sam je ja stavila u naslov
Nije Kapičić

Ma da, on nije ništa kriv, neobavešten, šrafić nevini zločinačke srbočetničkokomunističkostaljinističkofašističkeimperijalističkemašinerije.
- Najveća žrtva Golog otoka sam ja, jer jedino mene kojekakvi već godinama nazivaju dželatom i ocrnjuju me, a u tome prednjači Crna Gora. Ali, pustimo sad to. Ideja je bila da se sve kojima je administrativnom mjerom određen zatvor zbog pripadnosti IB-u, a koji su se nalazili po zatvorima diljem zemlje, presele na jedno mjesto u neki logor, negdje na moru.
Znadete li čija je ideja da to bude baš Goli otok?
- Odluka o Golom otoku donesena je u razgovorima s Titom, ali ja u njima nisam sudjelovao. Znam samo da je ideja bila Krležina.
Jeste li sigurni? Krleža nije bio u državnom aparatu, kako je mogao utjecati na takve odluke?
- Da, ideja je Krležina, a nešto malo u tome je sudjelovao i kipar Antun Augustinčić. Ali, Krleža je bio Titov pravi intimus i sugerirao mu je da to bude Goli otok. Siguran sam u to, zapišite ga crvenim slovima. To nam je rekao Ranković. Rekao nam je da postoji tamo neki otok u Jadranu, na kojem nema ništa osim kamenja, a uz to ima i mramora, pa bi tamo trebalo izgraditi prihvatilište za te ljude kako bi se usput eksploatirao mramor. Rekao mi je, Jovo - ti ideš tamo da izvidiš kakav je to otok. Uzeo sam grupu ljudi među kojima je bio i jedan geolog s beogradskog sveučilišta koji je trebao dati stručnu procjenu kamena na tome otoku. Putovali smo automobilom preko Zagreba, gdje smo se sastali s pomoćnikom Steve Krajačića, šefa hrvatske Udbe, pa od Rijeke za Goli otok. Šef riječke Udbe, jedan sjajan čovjek, osigurao je ribarsku brodicu kojom smo oplovili otok. Prema Italiji otok je imao strmu padinu koja se mogla kaskadno urediti i upotrijebiti kao malo pristanište s nekoliko improviziranih objekata. Što se tiče kamena, geolog je ustanovio da to nije mramor za eksploataciju, nije sedimentna stijena koju čine ploče debele i do 20 metara, već nekvalitetna eruptivna stijena iz koje se mogu raditi šalice, pepeljare, sitni ukrasi i ništa više. Obišli smo i jedan mali otok, Grgur se zove, i zaključili da bi bio pogodan za smještaj žena IB-ovki. Vratio sam se u Beograd i izvijestio Rankovića. Odlučeno je da tamo bude logor. Izdana je naredba hrvatskoj Udbi da angažira zatvorenike, klasične kriminalce, da sagrade barake. Izgradili su super mjesto, barake kakve se samo mogu zamisliti, super za stanovanje, povezivale su ih ulice popločane kamenom, proširena je plaža, nekoliko stabala je tu već raslo, još nešto je posađeno. Sagrađeni su i kuhinja, čitaonica, bolnica, u nju su poslani liječnici iz bolnice Dragiša Mišović koji su inače liječili politbiro Jugosavije. U izgrađeno naselje moglo se smjestiti nekoliko tisuća ljudi.
Međutim, ipak ljudi su na Golom otoku zlostavljani, slamani, objavljene su knjige svjedočanstava preživjelih.
- Da, tamo je bilo više tisuća ljudi, neki od njih su ugledni i vjeruje im se pa su i knjige objavili. Međutim, to je plod mašte,
novim državama na tlu Jugoslavije odgovaralo je da se bivši režim ocrni, a kako Titu nisu mogli mnogo toga naći, sjetili su se Golog otoka. Da si Rankoviću došao i rekao eno prebili su onog čovjeka i ubili ga, uvjeravam vas da bi on toga tko je to učinio objesio na Terazijama. To je takav čovjek bio. Sukobi se jesu događali unutar samih baraka, među zatvorenicima, ali nikome nisu vađene oči ni rezane uši. Uostalom, arhivi iz toga doba su otvoreni, oni koje to razdoblje zanima neka dođu i vide, umjesto da vjeruju knjigama nastalim iz mašte. Uostalom, svi koji su bili na Golom otoku manje više su ostali živi.


NNN NNN 20:59 30.01.2011

Re: drukara

Ja sam gledao kada su ljudi hapšeni i odvođeni na Goli Otok a vi i Tibor nijeste.
Bilo je dovoljno da dva ili čak jedan "provjeren" svjedok ocinkari komšiju da je proruski orijentisan pa da zaglavi na Goli Otok bez suda.
those were the days, my friends
kukusigameni kukusigameni 21:04 30.01.2011

Re: senta drukara

Ja sam gledao kada su ljudi hapšeni i odvođeni na Goli Otok a vi i Tibor nijeste.


A jesi li bio? Jel neko tvoj bio? Ili si samo gledao?
Jbg, ja sam gledao "Planetu majmuna", pa se ne hvalim.
Ali nisam, a i niko moj nije na njoj bio.
NNN NNN 21:16 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

Uostalom, svi koji su bili na Golom otoku manje više su ostali živi.
A pazi ove eufemizme sa wikipedije:
...potom je bio upućen u Crnu Goru, gde je kao ministar unutrašnjih, rešio pitanje oko 650 tadašnjih odmetnika. A kasnije kao zamenik ministra unutrašnjih poslova Jugoslavije, Aleksandra Rankovića, bio je na komandnim dužnostima vezanim za Goli otok.

ElectricDreams ElectricDreams 21:19 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

Izgradili su super mjesto, barake kakve se samo mogu zamisliti, super za stanovanje, povezivale su ih ulice popločane kamenom, proširena je plaža, nekoliko stabala je tu već raslo, još nešto je posađeno.


ROFLMAO!
Ovo vređa inteligenciju...

Zaboravio je da doda ligeštule i hladna pića sa kišobrančićima.

Biljana 77 Biljana 77 21:29 30.01.2011

Jovo szégyen

Odlučeno je da tamo bude logor. Izdana je naredba hrvatskoj Udbi da angažira zatvorenike, klasične kriminalce, da sagrade barake. Izgradili su super mjesto, barake kakve se samo mogu zamisliti, super za stanovanje, povezivale su ih ulice popločane kamenom, proširena je plaža, nekoliko stabala je tu već raslo, još nešto je posađeno. Sagrađeni su i kuhinja, čitaonica, bolnica, u nju su poslani liječnici iz bolnice Dragiša Mišović koji su inače liječili politbiro Jugosavije. U izgrađeno naselje moglo se smjestiti nekoliko tisuća ljudi.


I natpis Rad oslobađa.


Nije Kapičić izmislio Goli Otok nego Josip Broz i Aleksandar Ranković.

Nije Kapičić formirao OZNU (UDBU, SDB i sl.) već neko drugi.

Ma ne, on je samo radio svoj posao.

Svaka sličnost sa nacistima je namerna.

+ Nije nam bilo dosta raznog povampirenog ološa iz Miloševićevog doba, nego sad izvlače i one iz prethodnog.
sentinel26 sentinel26 21:53 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

yugaya
Za eventualnu "sramotu" pitajte Tibora, to nije moja riječ.
Jok, nego sam je ja stavila u naslov

Ja sam upotrebio istu riječ kao i Tibor - "blamaža", a vi to uporno "prevodite" za svoje potrebe a na moj račun...Neće da može...
Nije Kapičić
Ma da, on nije ništa kriv, neobavešten, šrafić nevini zločinačke

Nijednom i niđe ja ne napisah za generala Kapičića ni da jeste kriv, ni da je nevin.

Vi stalno (i bezobrazno ) pokušavate meni da podmetnete vaše zaključke pa onda polemišete sa njima.

Kada tako sve znate (saznanje vam vjerovatno nije iz ravnogorske čitanke) i imate "dokaze"
(intervjui po žutim novinama nijesu validni dokazi ako nijeste znali ),

zašto generala Kapičića ne izvedete pred sud, on se ne sakriva po kasarnama Srbije i zbog njega ne ubijaju vojnike i neka se brani o svojem trošku,
a ne o trošku poreskih obveznika Srbije.
Nijesu valjda LDP i general Kapičić toliko moćni.
Svaki građanin ima pravo podnošenja krivične prijave ako nalazi da je potrebno.

Nego ovako hoćete kukavički po žutim novinama i portalima da nekome sudite.

Ne smetaju gospodi mnogo grijehovi generala Kapičića, koliko im smeta činjenica da je on živi svjedok događaja pa ne može masno da se laže i krivotvori istorija zločina raznih kvislinga i kolaboranata.

srbočetničkokomunističkostaljinističkofašističkeimperijalističkemašinerije.

Zaboravili ste Kominternu, masone i Vatikan.
milisav68 milisav68 22:00 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

Ko to brani tužilaštvu Srbije da bilo koga u ovoj zemlji izvede pred sud za sve zločine ?

Pa firma, ko bi drugi.
alselone alselone 22:01 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

sentinel26



Hvala ti sto postojis.
milisav68 milisav68 22:11 30.01.2011

Re: Tibor szégyen

Nijesu valjda LDP i general Kapičić toliko moćni.

Nisu i ne treba da budu.
Tu je moćan Mijat Savić.
mrdax mrdax 00:34 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

Pa relativizovanje zlocina i zlocinaca mu dodje nekako hobi na ovim prostorima.

Ovako nekako

1. tako im i treba kad su .... (savremenici)
2. nije istina on/ona to nije radio/la + 5 godina
3, jeste radio/la je ali kako to da osudimo sada ? +15 godina
4, svi su radili +25
5. ko ima vremena time da se bavi , zar ne vidis da... +30 godina
6. jeste radio/la sam ali samo ovo , vremena su bila takva a i necu u zatvor sigurno a i naziveo sam se +40 godina


niccolo niccolo 00:37 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

Ja sam gledao kada su ljudi hapšeni i odvođeni na Goli Otok a vi i Tibor nijeste.
Bilo je dovoljno da dva ili čak jedan "provjeren" svjedok ocinkari komšiju da je proruski orijentisan pa da zaglavi na Goli Otok bez suda.

To je bio sistem, organizovana i smišljena državna aktivnost a ne hir nekog pojedinca.

Ok, neko mora da zove Karagaću, ovde se olajava demokratski režim bivše SFRJ!
yugaya yugaya 00:37 31.01.2011

Re: Blamázs

sentinel26 sentinel26
Ja sam upotrebio istu riječ kao i Tibor - "blamaža"

Glupo da se raspravljamo kad vi znate bolje. Evo ja u naslov stavila da me je sramota.
"dokaze"

Dokaze pod navodnike. A Goli otok u istoriju kao izletište.
Zaboravili ste Kominternu, masone i Vatikan.

Jaj! Neće se ponoviti. I nećemo se pisati više.

sentinel26 sentinel26 02:07 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

niccolo
Ja sam gledao kada su ljudi hapšeni i odvođeni na Goli Otok a vi i Tibor nijeste.
Bilo je dovoljno da dva ili čak jedan "provjeren" svjedok ocinkari komšiju da je proruski orijentisan pa da zaglavi na Goli Otok bez suda.
To je bio sistem, organizovana i smišljena državna aktivnost a ne hir nekog pojedinca.
Ok, neko mora da zove Karagaću, ovde se olajava demokratski režim bivše SFRJ!

Kada je gospodin Karagaća rođen, Goli Otok je bio običan zatvor R.Hrvatske.

Nije prvi put da vi gospodina Karagaću nekulturno prozivate i bez ikakvog razloga (ne učerstvuje ni u raspravi na ovom blogu ).

Gospodin Karagaća nije učestvovao ni na jednom pro-fašističkom kongresu.

niccolo niccolo 08:42 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

Gospodin Karagaća nije učestvovao ni na jednom pro-fašističkom kongresu.

A ko je učestvovao na pro-fašističkom kongresu, Jovo Kapičić? Mislim da grešiš, Jovo je učestovao na "liberalno demokratskom" kongresu, to se i zamera "liberalnim demokratama" na ovom blogu...
tyson tyson 10:30 31.01.2011

Re: Tibor szégyen


Dakle, stvarno svakakvi ljudi žive među nama...

Ali način na koji spinuje i relativizuje, i ta ludačka zagriženost, ostavljaju bez daha i komentara. Ne razumem kako se pojedini i dalje primaju i odgovaraju mu ozbiljno, samo hraneći njegovu ranjenu psihu.

Ali, tačno sam znao ko će se javiti da podrži generala.

Budiboksnama...


dolybell92 dolybell92 12:58 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

Prema Italiji otok je imao strmu padinu koja se mogla kaskadno urediti i upotrijebiti kao malo pristanište s nekoliko improviziranih objekata. Što se tiče kamena, geolog je ustanovio da to nije mramor za eksploataciju, nije sedimentna stijena koju čine ploče debele i do 20 metara, već nekvalitetna eruptivna stijena iz koje se mogu raditi šalice, pepeljare, sitni ukrasi i ništa više. Obišli smo i jedan mali otok, Grgur se zove, i zaključili da bi bio pogodan za smještaj žena IB-ovki.

Vratio sam se u Beograd i izvijestio Rankovića.

Izveštaj koji je podneo Rankoviću, je stvorio Gole Otoke.

Sa kakvim osećanjem zadovoljstva pamti i opisuje obilazak otoka !
Strašno je što će umreti sa verom da je učinio nešto
izuzetno i kao čovek od najvećeg Rankovićevog poverenja.
Da izvinete na izrazu, Jovo Kapičić nikada čovek nije bio
a takav je i ostao do dana današnjeg.
U meni izaziva samo i jedino - bes i gađenje.
buba_truba buba_truba 13:23 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

dolybell92
Jovo Kapičić nikada čovek nije bio a takav je i ostao do
dana današnjeg. U meni izaziva samo i jedino - bes i gađenje.

Pored besa i gađenja, kod mene izaziva i više. Iako tolerantna i blagorodna po prirodi, kad je ovaj (i slični njemu) gmaz u pitanju, mislim da bih (ako ne sa uživanjem, a ono sirurno skroz ravnodušno) gledala kako skončava u gadnim mukama. Još mi je odvratniji zbog tolike količine odvratnosti koju je uspeo da smesti u mene.
dolybell92 dolybell92 13:54 31.01.2011

Re: Tibor szégyen

..a to sam samo bila jako fina,
ne bih htela da iko pomisli da vređam

ali kad je istina u pitanju ...
njega se ne može uvrediti nijednom rečju
koja god da vam padne na pamet...
njega se samo tim rečima može pokušati opisati...
i ni sa jednom se neće pogrešiti...



vojislav948 vojislav948 17:02 30.01.2011

prepoznavanje


Odavno smo mi izgubili sve kompase. Mi zaista više nememo kriterij za prepoznavanje lošeg i dobrog, istine i laži, poštenja i nepoštenja. Sve je otišlo do vraga. Zaista me više u Srbiji ne može ništa iznenaditi. Znate kada imate šansu da očistite državu od kriminalaca i vi je namerno ili nenamerno neiskoristite teško je očekivati da ste na dobrom putu. Naš gospodin Predsednik je očito zalutao i sada mi svi sa njim lutamo ne znajući gde i zbog čega. Sada i đavola pozivamo da nam pomogne. Teško da će nam iko pomoći sem nas samih, ali kada se dozovemo pameti. Možda i ima nade.
docsumann docsumann 18:35 30.01.2011

Da nisu Maje bile u pravu?

Ili su to bile Kaće ... možda Sanje
alselone alselone 19:14 30.01.2011

Re: Da nisu Maje bile u pravu?

docsumann


Sve moje Maje su bile u pravu.
Dr M Dr M 19:20 30.01.2011

Preokret


Čeda je u pravu kad traži preokret. Već uspeva, meni se preokrenuo želudac kad sam video Jova Kapičića.

Mada, možda je u pitanju greška, on tražio da dodje ona JK, oni mu doveli ovog JK.
alselone alselone 19:24 30.01.2011

Re: Preokret

Dr M

Mada, možda je u pitanju greška, on tražio da dodje ona JK, oni mu doveli ovog JK.





expolicajac expolicajac 19:26 30.01.2011

Re: Preokret

Mada, možda je u pitanju greška, on tražio da dodje ona JK, oni mu doveli ovog JK.


Doktore spasi Srbiju...
libkonz libkonz 19:28 30.01.2011

Re: Preokret

Mada, možda je u pitanju greška, on tražio da dodje ona JK, oni mu doveli ovog JK.

doktor ne prestaje da oduševljava
Sramota je biti u društvu tog zlikovca, a njegovo pozivanje na skup stranke je samo dokaz o kakvoj stranci se radi.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:55 30.01.2011

Re: Preokret

Dr M

Čeda je u pravu kad traži preokret. Već uspeva, meni se preokrenuo želudac kad sam video Jova Kapičića.



I meni. Ali sam onda video ovo, pa se malo razveselio .
shumska shumska 20:56 30.01.2011

Re: Preokret

ok
dakle ovi su sišli sa uma
omega68 omega68 20:39 30.01.2011

a nije samo to

Odlučeno je na tom G.O. da se poslanički mandat preminulog Vladanu Batića ne dodeli sledećem demohrišćaninu sa liste LDP na poslednjim izborima.Na listi nije bio samo Batić kao pojedinac već je cela stranka radila kampanju za svojih 15 kandidata i za LDP.Zahvaljujući i DHSS-u Čeda se dočepao parlamenta

Jovanović je istakao i da "druge stranke, pre svega, one na vlasti mogu i dalje da budu prepreka modernizaciji Srbije, promenama koje su neophodne ili da pristanu na neminovno i u tome potraže mesto za sebe".
On je istakao i da je zato "Dogovor za preokret" najmanje poziv strankama, već mnogo više ulazak u partnerstvo sa ljudima koji su delovi nekih segmenata društva - sindikata, nevladinih organizacija, poslovnog sveta, različitih organizacija, verskih i manjinskih zajednica.

A od smrti njegovog prijatelja nije prošlo ni četrdeset dana

NNN NNN 21:04 30.01.2011

Re: a nije samo to

Možda će to mesto da daju jovi kapi
(matora drtina - ni zemlja ga neće)
shumska shumska 22:12 30.01.2011

Re: a nije samo to

(matora drtina - ni zemlja ga neće)

da znaš
božemesačuvaj

pa treba umreti, nakon što si toliko ljudi mučio ubio
oću reći, ne verujem kako je to laka rabota
edit - al što i da mre gospon jovo kad mu se smeši nastavak političke karijere...ma milina
JJ Beba JJ Beba 23:48 30.01.2011

Re: a nije samo to

edit - al što i da mre gospon jovo kad mu se smeši nastavak političke karijere...ma milina

izgleda da, ako ikada umre, će gosn JK umreti pred kraj života.
tyson tyson 10:40 31.01.2011

Re: a nije samo to

pa treba umreti, nakon što si toliko ljudi mučio ubio

Dokazi šumska, đe su dokazi??

Kad si tako sigurna a ti pokreni građansku parnicu protiv generala Kapičića, ako smeš. I ti i tebi slični.

Ali ime te otkriva - 'šumska'. Kao one tvoje bradonje koje su se krile po šumama pa je general Kapičić morao da ih rešava posle rata. U ime svih antifašista i naprednih, progresivnih ljudi koje predstavlja.

Sve vas treba poslati na letovanje na Goli Otok, gde je pod generalovim rukovodstvom stvorena sasma lepa naseobina, sa vilama za stanovanje kakve se samo poželeti mogu, plažom, bibliotekom i glavnom ulicom popločanom mermerom, odakle su se svi vraćali kući manje-više živi.






dolybell92 dolybell92 14:01 31.01.2011

Re: a nije samo to

manje-više živi.


Da nije crno-humorno...ali niko se od osuđenika
nije vratio više živ. Svi su bili manje živi...
a mnogi i neživi, koje je more progutalo..
freeconstantinople freeconstantinople 20:37 31.01.2011

Re: a nije samo to

mandat preminulog Vladanu Batića ne dodeli sledećem demohrišćaninu sa liste LDP na poslednjim izborima.

ovdje Čedini Jakobinci glavni pljuvači reigije a sa demohrišćanima na listi
a opet , kakvi liberali takvi i demonhrišljani
strudlanudla strudlanudla 21:29 30.01.2011

bravo za txt

preporuka ko vrata..!
princi princi 23:37 30.01.2011

Eh, secam se da

je jedan covek ovde jos 2006. pisao kako je ledepe stranka pistolja i koznih mantila (SPiKM).
freeconstantinople freeconstantinople 00:00 31.01.2011

sloboda medija

evo kako jedan borac za slobodu medija vidi idealne čitatelje urednike ili bar one koji mu uradak drže u ruci
Odgovorni urednik Pobjede Srđan Kusovac je kazao da prema veličini Pobjede gaji izuzetan respekt i da je to jedini posao kojeg se pribojavao.

- To je strahopoštovanje prema fotografiji borca za slobodu, partizana Puniše Perovića, prvog urednika Pobjede, to je respekt činjenici da je tu Pobjedu u rukama držao jedan Tito, da je na čelu te Pobjede bio jedan Veselin Đuranović, da je novinar Pobjede bio jedan Mihailo Lalić. To je respekt trajanju Pobjede, respekt značaju Pobjede i konačno respekt Crnoj Gori. Jer Pobjeda – to je Crna Gora – rekao je Kusovac.
izvor

senti
jel i tebi Veselin Đuranović ideal slobodne rijeći ?
znik znik 00:10 31.01.2011

Preporuka

Ali Jovo Kapicic je nesto mnogo vise - to je pljuvacina u lice svim vrednostima humanistickog covecanstva i nesto sto prevazilazi gresku ili los ukus u odabiru politickih sagovornika. Jednostavno, kao sto nemamo sta da pricamo sa Zvezdanom Jovanovicem ili Reinhardom Heidrichom o politici nemamo sta ni sa Generalom Kapicicem.


freeconstantinople freeconstantinople 22:12 31.01.2011

Re: Preporuka

znik
Ali Jovo Kapicic je nesto mnogo vise - to je pljuvacina u lice svim vrednostima humanistickog covecanstva i nesto sto prevazilazi gresku ili los ukus u odabiru politickih sagovornika. Jednostavno, kao sto nemamo sta da pricamo sa Zvezdanom Jovanovicem ili Reinhardom Heidrichom o politici nemamo sta ni sa Generalom Kapicicem.



jovo u novinama
"Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić."
sad ako je Jovo liberal protiv S.Jovanovića
ko je onda Liberal? Krcun , Ranković ili Miloš Minić
maksa83 maksa83 02:21 31.01.2011

Bravo!

Samo to.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana