Region| Satira| Život

STROGO ZABRANJENO!

Jelica Greganović RSS / 09.02.2011. u 19:48

4449-No-dogs-no-bicycles-no-swimming.jpgSlovenačka vlada je odobrila predlog zakona kojim se zabranjuje gradnja više od 30 metara kvadratnih u sopstvenoj režiji i uz pomoć komšiluka. Time bi trebalo da se da veštačko disanje krepanom slovenačkom građevinskom sektoru. Odmah potom je slovenačka vlada otišla još dalje ka horizontima nepoznatog odobrivši i predlog zakona kojim se zabranjuje ne samo zapošljavanje na crno, nego i zapošljavanje na sivo, odnosno ograničava se komšijska pomoć, ukoliko je komšija profesionalac.

Ove krizne mere vlade su izazvale salve oduševljenja u širokim narodnim masama, a jedan od očajnih slovenačkih ekonomskih stručnjaka je vladi predložio i da zakon proširi na zabranu kuvanja kod kuće, čime bi se stimulisao ugostiteljski sektor. Nadprosečnu radost su pomenuti predlozi zakona izazvali u društvima dobrovoljaca, koja zahvaljujući zakonskoj mašti imaju sve šanse da se mimo svoje volje, a zarad svoje humanosti, pretvore u udruženja organizovanog kriminala.

Negde posle ponoći nekoliko silueta crnjih od nestanka struje u tunelu, bezglasno se prišunjalo uličnim kontejnerima. Posle kraće signalizacije rukama i nogama, crne senke su se čučeći stisle između kante za biološke otpatke i njene komšinice za plastičnu ambalažu.

-        Proglašavam sastanak Kućnog saveta otvorenim – prošištala je senka sa trećeg sprata, druga vrata od lifta levo.

-        Sve nas je manje – pritužila se senka iz prizemlja – ako se ovako nastavi idući put ćemo se okupiti u kontejneru.

-        Baš sam hteo da pitam da li je bilo neophodno da se guramo uz biološko đubre, strašno smrdi, zar nije bilo bolje pored starog papira? – zazvocala je silueta kirajdžije sa četvrtog sprata.

-        Ne bi bilo bolje, prošli put su nas skoro ukebali, da se inspektor nije lansirao preko plastičnih flaša sada bi smo pričali kroz rešetke. Nego da se prebrojimo, koliko nas je ostalo u zgradi? – pripitao je kolovođa sa četvrtog.

-        Oko desetak, bez maloletnika. Poslednja je odvedena komšinica sa drugog sprata, juče popodne...

-        Zašto?

-        Upala joj je inspekcija dok je susedovom detetu pravila rođendansku tortu, za iznenađenje...

-        I?

-        I eno je sad iznenađena vesla na galiji. Relacija Koper- Ankara. Na svu sreću je dobila samo pet godina kazne.

-        Naivno...a tri kursa priprema smo prošli za poslednjih pola godine...

-        Odlični kursevi, sa poslednjeg su odveli onog sa petog sprata, sa sve ženom i svastikom, pod optužbom da nude komšijske advokatske usluge. Sreća što su ostali uspeli da se razbeže. Jeste da je blagajnik Kućnog saveta slomio nogu preskačući stolice, ali je bar moj muž uspeo da se izvuče samo sa težim posekotinama lica dok se provlačio kroz podrumske letve – prosiktala je senka iz prizemlja.

-        Jak vam je on junak, kroz dva dana su ga odveli na kazneno dvogodišnje branje kukuruza...

-        Nije, dobio je samo godinu i po zbog ranjenog lica...

-        Ne bi dobio ništa da nije naivno pomogao onoj iz mansardnog stana da očisti sneg sa automobila.

-        Pustite sad pojedinačne slučajeve, brojčano najveći gubitak smo pretrpeli kada je odvedeno pola četvrtog sprata. Pomagali su komšiji da se seli. To je nedopustivo. Lepo smo rekli da nema pomaganja tokom dana, a i noću samo kad domar isključi struju u celom ulazu...

-        Koji domar? Domara su odveli prekjuče kada je pružao ilegalne usluge bakici sa mog sprata...

-        Iju! Kakve ilegalne usluge? Pa, bakica ima skoro devedeset godina...

-        Komšinice, obuzdajte maštu, samo joj je poneo kese koje je nosila iz prodavnice...

-        Pa šta?

-        Kako »pa šta«, uhvaćen je sa corpus delicti kesama, eno ga u velenjskom rudniku. Ostaće tamo još par godina, dok ne okaje ilegalni rad nosača.

-        A bakica?

-        Bakicu su odveli koliko sutradan.

-        Zašto?

-        Zato što je izlapela. Rekla je komšiji sa prvog sprata »Dobar dan«. Uto je iskočio inspektor iz ormarića za vodomere i odvukao babu u solanu da lopata so.

-        Ali ona je stara...

-        Nema veze, može da sedi i radi, dali su joj kanticu umesto lopate. Izdržaće, dobila je samo pola godine...

-        Ali zašto?

-        Komšinice, skoncentrišite se, ako nastavite sa tim » zašto, zašto« nećete ni vi još dugo. Bakica je komšiji rekla »Dobar dan«, razgovetno i pravilno...

-        Ja ništa više ne razumem, pa je l to znači da ne smemo više ni da se pozdravljamo?

-        Sve zavisi, recimo penzionisani logopedi ne smeju. Naročito ne ako pravilno izgovaraju sve glasove u pozdravu, jer se to odmah smatra kao ilegalni logopedski tretman – uzdahnuo je kirajdžija.

-        U ovom trenutku je od strateške važnosti da budemo svakog trenutka svesni da do daljnjeg nema ni traženja, ni nuđenja pomoći. Nikakve. Ne smemo se dovoditi u iskušenje. Suviše malo nas je ostalo – imperativno je prošaputao predsednik Kućnog saveta.

-         To razumemo, nismo deca, ali niko više ne zna dokle može da se razvuče pojam pomoći. Zgrada preko puta naše je već prazna. Poslednjih desetoro su odveli zajedno sa decom, uhvatili su ih na proslavi rođendana. Slavljenikovi roditelji su optuženi za ilegalan ugostiteljski rad, gosti za saučesništvo...

-        Ali to je bio dečiji rođendan, a deca? Šta je sa decom?

-        Deca su prošla najbolje, dali su ih na usvajanje...

-        Gde?

-        U inostranstvo.

-        Zašto u inostranstvo? Zar niko nije hteo da ih usvoji u našoj zemlji?

-        Jeste, pa da fasuje bar nekoliko godina zbog bavljenja ilegalnim vaspitno pedagoškim radom, uz otežavajuću okolnost...

-        Ja više ovako ne mogu, meni je zlo...

-        Komšinice, šta vam je, dišite, dišite!

-         Ne moooghuugh...- prokrkljala je bela udovica iz prizemlja i uhvativši se za grudi počela da se srozava niz kontejner.

-        Držite je, pridržite...ko zna da da veštačko disanje, komšija vi ste medicinar, masaža, masirajte joj grudni koš...ima li neko bateriju?

Kirajdžija je spretno oborio komšinicu na beton pored gajbice od salate i njegova senka je, uz ritmičko odbrojavanje, počela da odskače. Predsednik Kućnog saveta se kao pijavica pripio na komšiničina usta i dajući veštačko disanje počeo da prati kirajdžijin ritam.

-        U IME NARODA I DRŽAVE, STOJ! PREDAJTE SE! UHAPŠENI STE ZBOG ILEGALNE POMOĆI U NUĐENJU MEDICINSKIH USLUGA! – urliknule su dve inspektorske spodobe maskirane u civile iskačući iz kante za stari papir.

Medicinar se cvileći uhvatio za srce. Predsednik Kućnog saveta se odlepio od onesvešćene komšinice i raširivši ruke kao Hrist zavapio:

-        Vodite me! Derite me! Seckajte me! Kriv sam!

Inspektori su ga vezali plastičnim kesama i ugurali u gepek. Za njim su, vešto je zaljuljavši, ubacili i neprisutnu već skoro bivšu članicu Kućnog saveta.

Treći inspektor je jurnuo, četvoronoške grebući preko vihora starih novina, za ostatkom ilegalnog skupa. Da nije bilo snega njegov trud bi bio uzaludan, članovi Kućnog saveta su bežali brzinom dopingovanih geparda. Sve dok jedan od njih nije natrčao na krpicu leda, poletevši lastavičije elegantno u vazduh. Najbliži begunac je krajem oka uhvatio neočekivani uzlet komšije i požrtvovano se zaustavivši uspeo da mu pad ublaži sopstvenim telom. Tu ih je inspektor i ukebao:

-        U IME NARODA I DRŽAVE, KAŽNJAVAM VAS ZBOG NELEGALNOG BAVLJENJA AVIJACIJOM I JOŠ MANJE LEGALNIM SPASILAČKIM RADOM!

Treći begunac je uspeo da se stopi sa zimskom tamom iz koje je sve tiše odjekivao galop njegovih koraka.

Uz pomoć kolega je treći inspektor uspeo da ugura ugruvane komšije u gepek, iz kog je odjekivao histerični, operski smeh ražalovanog predsednika Kućnog saveta.

 

Sve nas je manje. Juče smo nabavili nekoliko kolutova bodljikave žice. Žmu će je razvući oko naših vrata, a pred komšijina ćemo prosuti eksere u kombinaciji sa klikerima. Čekamo da nam stignu naručeni "španski jahači". Prekinuli smo sve kontakte sa prijateljima. Komšijama se više ne javljamo. Ako ni to ne bude pomoglo, selimo se na pusto ostrvo. Čim proverimo da li su i susedna ostrva zaista nenastanjena.



Komentari (126)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Biljana 77 Biljana 77 19:59 09.02.2011

U suštini je strašno

... ali ja sam se prevrnula od smeha.
(Tiho kuckaj - i ovo pisanije je sigurno nekako ilegalno)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:03 09.02.2011

Re: U suštini je strašno

Ma jok...doduše ne zna se do koje mere će ostvariti pozitivni efekat na posrnule privredne sektore i ograničavanje ilegalnog rada, ali zato pouzdano ima da podgreje međuljudske odnose do tačke vrenja. A one dobrotvornjake odmah treba po'apsiti...oni su i tako najsumnjiviji od početka...šatro brinu o drugima...
myredneckself myredneckself 03:20 10.02.2011

Re: U suštini je strašno

A one dobrotvornjake odmah treba po'apsiti...oni su i tako najsumnjiviji od početka...šatro brinu o drugima...

Tek ovi su ga ugasili



Jelica Greganović Jelica Greganović 10:01 10.02.2011

Re: U suštini je strašno

Vidi, volonteri će biti među prvima na crnoj listi crnog rada, ako se ovako nastavi...mada, sumnjivi su oni od početka...
caricamajka caricamajka 19:59 09.02.2011

Jelice,

baš sam se nasmejala.
Nemoj da me plašiš, a jel sme da se organizuje susret na ulici, onako barem da se šapatom pozdravimo kad se budemo mimoišle?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:05 09.02.2011

Re: Jelice,

Pa sad...sve zavisi...ako se budemo rukovale to bi moglo da podseća na amatersko merenje rada srca...promumlan pozdrav bi još i mogao...a supice postaju ilegalna rabota, još će sve da nas savataju zbog nezakonitih ugostiteljskih radova...
caricamajka caricamajka 20:20 09.02.2011

Re: Jelice,

samo budite na oprezu, neka neko stalno čuva stražu, ako zagusti odmah u ilegalno povlačenje kod nas u inostranstvo, kad vas mi ovde sakrijemo neće vas pronaći ni kgb, cia, mosad i ostalo društvo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:24 09.02.2011

Re: Jelice,


G r o f G r o f 20:26 09.02.2011

Re: Jelice,

Slovenačka vlada je odobrila predlog zakona kojim se zabranjuje gradnja više od 30 metara kvadratnih u sopstvenoj režiji i uz pomoć komšiluka


Pa ovde ne možeš ni trideset kvadrata graditi bez izvodjača????
ivana23 ivana23 20:26 09.02.2011

Re: Jelice,

Prvo sam mislila da se salis, a sada citam komentare na 24ur i vidim da su ljudi ogorceni. Ne znam dokle ce vlast (u bilo kojoj drzavi) da smislja kojekakve gluposti?

I prosto da ne poverujes da danas u Slo (da ne u kazem delu EU) neko napise:

- naj pahor najprej razloži narodu, kako preživeti brez dela na črno, uradno 560 minimalke - prosim.

in naj pove, kam naj gre in kako naj preživi upokojenka, ki ji je banka zadržala pokojnino, ker je imela limit, zdaj pri 78 letih ji ne pripada več in hop denar na banki, ni mogla plačati najemnine, elktrike in vode (za kaj več ji s 450 evrov na mesec niti ne ostane, hrano ji nosijo drugi - na črno), grozi ji izselitev iz stanovanja. Pahor, prosimo za pomoč. Grčiji in Irski si jo dal.

Pa še vprašanje - ali sploh veš, kako tvoji sodržavljani v resnici živijo oz. životarijo?! Tito, kje si?



Jelica Greganović Jelica Greganović 20:28 09.02.2011

Re: Jelice,

Pa ovde ne možeš ni trideset kvadrata graditi bez izvodjača????

Gde ovde?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:30 09.02.2011

Re: Jelice,

Ivana, vidi, mašta radi 200 na h...a eno ih oni grešni radnici SCT koji ne dobijaju plate, ali im prete izbacivanjem iz samačkog doma u kome žive i koji je u vlasništvu istog SCT...i još im kaže direktorka da SCT nije socijalna ustanova, a radnici kanda jesu, jer ispada da oni svojim neisplaćenim platama kreditiraju SCT.
I ja sam mislila da se šale...
builderka builderka 20:44 09.02.2011

Re: Jelice,

a eno ih oni grešni radnici SCT koji ne dobijaju plate

znači stvarno puko SCT?!
slovEnijo, zemljo obećana
freehand freehand 20:55 09.02.2011

Re: Jelice,

- naj pahor najprej razloži narodu, kako preživeti brez dela na črno, uradno 560 minimalke - prosim.

in naj pove, kam naj gre in kako naj preživi upokojenka, ki ji je banka zadržala pokojnino, ker je imela limit, zdaj pri 78 letih ji ne pripada več in hop denar na banki, ni mogla plačati najemnine, elktrike in vode (za kaj več ji s 450 evrov na mesec niti ne ostane, hrano ji nosijo drugi - na črno), grozi ji izselitev iz stanovanja. Pahor, prosimo za pomoč. Grčiji in Irski si jo dal.

Pa še vprašanje - ali sploh veš, kako tvoji sodržavljani v resnici živijo oz. životarijo?! Tito, kje si?

E ovo ni ja ne mogu da poverujem!

Šta piše tu, u stvari?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:00 09.02.2011

Re: Jelice,

- neka Pahor najpre objasni narodu kako da preživi bez rada na crno, zvaničnih 560 minimalca - molim.

i neka kaže kuda da ide i kako da preživi penzionerka kojoj je banka zadržala penziju jer je imala limita koji joj sada sa 78 više ne pripada i hop novac banci, nije mogla da plati kiriju, struju i vodu (za nešto više joj sa 450 evra na mesec i tako ne ostane, hranu joj donose drugi - na crno), preti joj iseljenje iz stana. Pahore, molimo za pomoć. Dao si je Grčkoj i Irskoj.

I još pitanje - da li uopšte znaš kako tvoji suddržavljani žive tj. životare? Tito, gde si?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:03 09.02.2011

Re: Jelice,

slovEnijo, zemljo obećana

ivana23 ivana23 21:06 09.02.2011

Re: Jelice,

Jelica Greganović
- neka Pahor najpre objasni narodu kako da preživi bez rada na crno, zvaničnih 560 minimalca - molim.i neka kaže kuda da ide i kako da preživi penzionerka kojoj je banka zadržala penziju jer je imala limita koji joj sada sa 78 godina više ne pripada i hop novac banci, nije mogla da plati kiriju, struju i vodu (za nešto više joj sa 450 evra na mesec i tako ne ostane, hranu joj donose drugi - na crno), preti joj iseljenje iz stana. Pahore, molimo za pomoć. Dao si je Grčkoj i Irskoj.I još pitanje - da li uopšte znaš kako tvoji suddržavljani žive tj. životare? Tito, gde si?


Mala dopuna
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:12 09.02.2011

Re: Jelice,

Mala dopuna

Izvinjavam se, kucala sam na brzinu :)
freehand freehand 21:14 09.02.2011

Re: Jelice,

Tito, gde si?

Odneo banane u Stari trg, pa će da se vrati u Cankarjev dom?
alselone alselone 21:20 09.02.2011

Re: Jelice,

freehand
Tito, gde si?


Pitajte Karagacu, on ima dojavu iz prve ruke.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:31 09.02.2011

Re: Jelice,

Pitajte Karagacu, on ima dojavu iz prve ruke.

freehand freehand 21:37 09.02.2011

Re: Jelice,

alselone
freehand
Tito, gde si?


Pitajte Karagacu, on ima dojavu iz prve ruke.

Bolje Draga, njemu se svašta javlja mada mu se to ne valorizuje po zasluzi...

A možda mu je i drug Jovo doša'nuo na sastanku Osnovne organizacije?
G r o f G r o f 21:51 09.02.2011

Re: Jelice,

Gde ovde?


Pa u Srbiji...
Olga Medenica Olga Medenica 20:29 09.02.2011

Ove mere

zvuce zesce: sieg heil .
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:32 09.02.2011

Re: Ove mere

Samo da se iskobeljamo iz krize, u koju nas je uostalom i uvalio dobrotvorni rad i komšijska pomoć
Olga Medenica Olga Medenica 21:49 09.02.2011

Re: Ove mere

mislim, prvo i prvo je ideja mali Dokica a drugo je militantna.
I trece, vrlo nezdravo, Slovenija je mala sredina koja ocigledno jos ima tu komunalnu razmenu i kooperaciju koju bi ljudi iz megahabitata zlatom platili kad bi mogli. Ali ne mogu. I bas su tu udarili da sankcionisu? Pa to je somnabulno!
I to se zove siva ekonomija?
Tako mogu da je zovu kad budu pisali opravdanje Evropskoj Uniji da na papiru izgleda kosher.
Olga Medenica Olga Medenica 21:50 09.02.2011

Re: Ove mere

mislim, prvo i prvo je ideja mali Dokica a drugo je militantna.
I trece, vrlo nezdravo, Slovenija je mala sredina koja ocigledno jos ima tu komunalnu razmenu i kooperaciju koju bi ljudi iz megahabitata zlatom platili kad bi mogli. Ali ne mogu. I bas su tu udarili da sankcionisu? Pa to je somnabulno!
I to se zove siva ekonomija?
Tako mogu da je zovu kad budu pisali opravdanje Evropskoj Uniji da na papiru izgleda kosher.
zoja444 zoja444 21:07 09.02.2011

kuda?

selimo se na pusto ostrvo


i ja sam nekad htela da se iselim na pusto ostrvo, sve dok nisam shvatila da ih koriste za nuklearne probe ili sta - vec - god - vec. tu sam odustala. cutim i hiberniram na svom sopstvenom ostrvu. nema savrsenog bega.

super fotka
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:14 09.02.2011

Re: kuda?

sve dok nisam shvatila da ih koriste za nuklearne probe ili sta - vec - god - vec.

Pa jes, u pravu si...posle tamo svašta poraste...

alselone alselone 21:39 09.02.2011

To su sve amateri!

Nama danas objasnilo kako je 370 evra zapravo ko iljadu i sto!
E, to je poso!
dirtyharry dirtyharry 21:55 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

alselone
Nama danas objasnilo kako je 370 evra zapravo ko iljadu i sto!
E, to je poso!

Jeste kolega. Jutros mi se hvalio jedan drugi kolega kako je upravo saznao da ima platu od par 'iljada evra a da to nije ni znao. To ti je posao u pravom smislu reči perpetuum mobile treće vrste.
Ako ovako nastave svetCka ekonomija ima da krepa od našeg novčanog priliva.
alselone alselone 21:56 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

dirtyharry

Jeste kolega. Jutros mi se hvalio jedan drugi kolega kako je upravo saznao da ima platu od par 'iljada evra a da to nije ni znao. To ti je posao u pravom smislu reči perpetuum mobile treće vrste.
Ako ovako nastave svetCka ekonomija ima da krepa od našeg novčanog priliva.


Priznaj da sad kad vidis ove nase platetine, potajno se kajes sto si otisao.
vishnja92 vishnja92 22:06 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

alselone
Nama danas objasnilo kako je 370 evra zapravo ko iljadu i sto!
E, to je poso!

pazi kad uopste nisam uspela to da procitam, imam ozbiljnu psihicku smetnju.
jel mozes da mi prepricas ukratko i svojim recima, lakse je cuti iz prijateljskih usta? hvala.

ps - zahvaljujem svim strukturama (iz svih krajeva sveta) na briznoj brizi za gradjevinarstvo, a bankarima i pravnicima posebno: stvarno nije trebalo. idite i za promenu radite nesto, ne mora bas svaka zlatna koka da bude vasa.
bbb-ljak.
dirtyharry dirtyharry 22:11 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

alselone
Priznaj da sad kad vidis ove nase platetine, potajno se kajes sto si otisao.

Da bre kolega. Ispade da se u Srbiji mnogoooo više može zaradit' ovim poslom samo ljudi toga nisu svesni .
ivana23 ivana23 22:12 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

Saradnik Ekonomskog instituta iz Beograda Miladin Kovačević kaže da smo sa prosečnom zaradom od oko 350 evra pri dnu u poređenju sa regionom, ali da kada se decembarska zarada preračuna u evre prema paritetu kupovne moći, onda se vidi da 37 evra u Srbiji vredi kao 100 evra u EU, „po čemu je prosečna zarada u Srbiji jednaka 1.100 evra, što je tek nešto manje nego u Sloveniji“.



B92
alselone alselone 22:13 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

vishnja92

pazi kad uopste nisam uspela to da procitam, imam ozbiljnu psihicku smetnju.
jel mozes da mi prepricas ukratko i svojim recima, lakse je cuti iz prijateljskih usta? hvala.



Naravno, pazi ovako: prvo i prvo da se razumemo, rast ce ove godine biti veci od ocekivanog jer ce izvoz povuci razvoj. Drugo, 350e nase prosecne plate, kada se preracuna u kupovnu moc (sa novom korpom), je ko 1100 (negde), sto je zapravo samo za nijansu manje nego sto je u Sloveniji. Tako da je nama skoro dobro kao u EU ali ne znamo.

a sa druge strane...
alselone alselone 22:19 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

dirtyharry

Da bre kolega. Ispade da se u Srbiji mnogoooo više može zaradit' ovim poslom samo ljudi toga nisu svesni .


Nemaju ljudi, bre, pojma. Ja znam par firmi gde je startna plata (za juniora koji je taman sa faxa izasao) 2500, 3000 iljade (po novoj kaklulaciji), pa gde to ima pitam ja tebe - samo u Srbiji, brale!

kukusigameni kukusigameni 22:21 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

Saradnik Ekonomskog instituta iz Beograda Miladin Kovačević

g.radicevic g.radicevic 23:27 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

zahvaljujem svim strukturama (iz svih krajeva sveta) na briznoj brizi za gradjevinarstvo,


cut bre,
ima oma da nam skochi cena
do nebesa
i dalje




Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 23:31 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

ja mislim da treba privuku vlasnike kapitala ko u zemlju pinokija, vi nama 350 evra, mi vama 1100.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 23:32 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

ja mislim da treba privuku vlasnike kapitala ko u zemlju pinokija, vi nama 350 evra, mi vama 1100, tj aj se djoramo.
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 23:42 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

Saradnik Ekonomskog instituta iz Beograda Miladin Kovačević


Vidi kako se isplatilo da smo ulozili milionce dolara (po starom racunanju) u njega, covek vec postao Saradnik Instituta. Evo lepo objasnjava:

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:43 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

To je taj Miladin Kovačević?!
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 23:52 09.02.2011

Re: To su sve amateri!

To je taj Miladin Kovačević?!


Nema koji drugi, a odaje ga i rukopis.
mlekac mlekac 00:05 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

kukusigameni
Saradnik Ekonomskog instituta iz Beograda Miladin Kovačević




Nomen est omen?

Mislim, kako se zvase onaj mali sto smo platili Amerima jer je prosvercovan odande?
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:08 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

Ček, ček, malo... ako on tvrdi da je 350€ u Srbiji samo malo manje od 1100€ van Srbije, onda je on nas koštao mnogo više od naizglednog miliončeta dolara. Nisam neki matematiĆar, al' sad tek kapiram u kom čuču grmi zec.
ivana23 ivana23 00:10 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

Ovaj Miladin Kovačević

Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 00:19 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

ivana23, zasto dezinformises javnost? Zar se ne vidi lepo gore na fotki kako covek objasnjava
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:26 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

Ovaj Miladin Kovačević

Uuh, sad mi je mrvu lakše...ko je uneo dezinformaciju u naše redove?
vishnja92 vishnja92 08:52 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

alselone
pazi ovako:


hehe, vidim da je tip do perfekcije razradio moju tezu da novac ustvari ne postoji tako da vise ne moram da se bakcem oko toga :)

hvala

( )
alselone alselone 09:16 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

vishnja92



To je ovaj rad:


Ili onaj drugi sto kaze:
- Ovu drzavu da vode mentalni ljudi bolje bi bilo.
buba_truba buba_truba 09:23 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

Neues aus der Nachbarschaft
ivana23, zasto dezinformises javnost? Zar se ne vidi lepo gore na fotki kako covek objasnjava

Ja se izvinjavam, ali moram da pitam: je li ovo trebalo da bude duhovito?

Edit: zaboravila da kažem Jelici - sjajno, kao i obično.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:02 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

moju tezu da novac ustvari ne postoji

Tkzv. teorija o reltivnosti novca.
alselone alselone 12:31 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

alselone


a sa druge strane...


ha, ha, ha
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:33 10.02.2011

Re: To su sve amateri!

Mogli su da se otvore i da podele i doživotne besplatne karte za klizanje solunskim spomeničarima.
rade.radumilo rade.radumilo 21:41 09.02.2011

Negde je nešto pogrešno prekopčano...

Mislim da je Darvin pogrešio: ljudska rasa nije nastala od nekog majmunolikog pretka, već je te majmunolike pretke neko depilirao (delimično) i naučio da se elokventno izražavaju i pišu zakone, studije, analize, izveštaje...


Govoreći o visini plata u Srbiji, on je napomenuo da smo sa prosečnom zaradom od oko 350 evra pri dnu u poređenju sa regionom, ali da kada se decembarska zarada preračuna u evre prema paritetu kupovne moći, onda se vidi da 37 evra u Srbiji vredi kao 100 evra u EU, „po čemu je prosečna zarada u Srbiji jednaka 1.100 evra, što je tek nešto manje nego u Sloveniji“.


[url=http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=02&dd=08&nav_id=491551][/url]
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:52 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...

I u tom pogrešnom prekopčavanju nismo sami, kriza kanda nije udarila samo po džepovima... Ne znam da li je neko kod nas objavio ovu vest:

Belgijska socijalistička senatorka Marlin Temerman je sunarodnike pozvala na neuobičajeni štrajk - trebalo bi da se odreknu seksualnih odnosa i to sve dok Belgija ne dobije novu vladu. Belgija je bez vlade već osam meseci.
Na takav način bi mogli da prisile flamanske i francuski govoreće političare da se konačno dogovore oko nove vlade.
Temermanova, koja je inače ginekolog i učestvuje u zdravstvenim projektima u Africi je ideju dobila kada je bila u Keniji. Tamo su se žene, 2009. godine, da bi postigle političko rešenje, dosetile seksualne uzdržanosti.
"Za samo mesec dana je došlo do rešenja. Ako je situacija grozna i ako se ništa ne pomakne, možeš da postaneš cinik ili da probaš sa humorom. I ovde je situacija neprihvatljiva, nešto je potrebno uraditi, ljudi su ljutiti", rekla je Temermanova.
Doduše, priznala je da sumnja da će se puno žena odlučiti za uzdržavanje od polnih odnosa ili da će takav štrajk imati ikakav efekat.
"Ali ćemo se bar smejati"
Na pitanje da li će i sama učestvovati u takvom štrajku, odgovorila je: "Moj muž je trenutno u Keniji, tako da ne bih imala problema."
http://24ur.com/novice/svet/belgijci-do-nove-vlade-s-spolno-abstinenco.html
mirelarado mirelarado 22:09 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...

Dr M Dr M 22:13 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...

trebalo bi da se odreknu seksualnih odnosa


...u privatnoj režiji i da i to polje prepuste profesionalcima..
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:18 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...

...u privatnoj režiji i da i to polje prepuste profesionalcima..

Takoreći ekspertima.

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:21 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...



NNN NNN 22:30 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...

mirelarado mirelarado 22:31 09.02.2011

Re: Negde je nešto pogrešno prekopčano...

Jelica Greganović
...u privatnoj režiji i da i to polje prepuste profesionalcima..

Takoreći ekspertima.



У међувремену:


dirtyharry dirtyharry 22:20 09.02.2011

Uopšte me neće iznenaditi i naši poslanici

kada po ugledu na Slovence u EU budu doneli iste propise. Ako nešto ljudi preporučiš poslodavcima i uposliš ih (da rade iz Srbije doduše) baš bi me interesovao kakav bi to prekršaj bio u gore napisanom tekstu. Verovatno nešto kao u američkim filmovima zavera sa namerom zločinačkog udruživanja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:27 09.02.2011

Re: Uopšte me neće iznenaditi i naši poslanici

Komšija, nisi ti tako daleko, mož' dobra praksa očas posla da osvane i kod tebe...
dirtyharry dirtyharry 22:52 09.02.2011

Re: Uopšte me neće iznenaditi i naši poslanici

Jelica Greganović
Komšija, nisi ti tako daleko, mož' dobra praksa očas posla da osvane i kod tebe...

Pa ne bi me iznenadilo. Mada sam ja još uvek mobilan pa sam malo u Austriji a malo u Nemačkoj .
Isto kao onaj Ciga kad ga pitali šta će da radi ako bude smak sveta, a on reko "Pa ja ću pobegnem u Austriju!".
mikele9 mikele9 22:49 09.02.2011

Aha!

Dakle tu se sastajete i kujete planove o ugrožavanju ustavnog poretka Republike Slovenije, eminentne članice EU?! Da mi nisi drugarica i da te ne volim, o'ma bih telefon u šake

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:36 09.02.2011

Re: Aha!

Ček Majstore, da vam ispričam komšijsku priču:
Naša deca otišla u crvenkapsku posetu babi i dedi. Tu je baba objasnila deci da se komšije koje žive iznad njih bave industrijom. Naravno, deca su se začudila tome da se neko bavi industrijom u stambenoj zgradi. A, onda je baba objasnila, da skoro svako veče mladi bračni par u stanu iznad njih, baš u sobi iznad spavaće sobe babe i dede, negde kasnije uveče počne da ritmički da lupa. Iz čega je baba zaključila da to oni gore "nešto proizvode, sigurno neke produkte koje sutra prodaju", dakle imaju industriju. Deca su se skoro pogušila od smeha, ali im je baba objasnila da nije lepo što se smeju, zato što eto kako su ti mladi ljudi vredni i čak i noću rade.
Deda je na žalost uskraćen za slušanje industrijske proizvodnje, jer je opet izgubio slušni aparat, a drugi mu tako zviždi da šišmiši zaobilaze njihov kvart nadaleko, dok Ikar Varvarin sve vreme cvili kao da će zemljotres.
muaddib92 muaddib92 19:08 10.02.2011

Re: Aha!

Deca su se skoro pogušila od smeha, ali im je baba objasnila da nije lepo što se smeju, zato što eto kako su ti mladi ljudi vredni i čak i noću rade.


Ваистину !!!!!!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:40 10.02.2011

Re: Aha!

Vaistinu vala i sad ti zamisli inspektore kako upadaju da kazne ilegalnu industrijsku proizvodnju u spavaćoj sobi...
loader loader 23:11 09.02.2011

Jel bar dozvoljena popevka ? :)





Jelica Greganović Jelica Greganović 23:39 09.02.2011

Re: Jel bar dozvoljena popevka ? :)

ApsAlutno. Udri brigu na veselje.
mlekac mlekac 00:16 10.02.2011

Slusaj ti

Sledeci put da stavis upozorenje na pocetku teksta!

Zabole me stomak od smejanja!

Nego, ne birgaj, imamo i mi ludih propisa, al' ne vidim da se neko mnogo obazire na njih. Bar u Bgd.

Evo, pre neki dan procitah u novinama apropo onog idiotskog zakona koji su doneli pre par meseci, o dozvolama koje su potrebne ako se ISTA popravlja u stanu.

A sad se Dulic vadi, pa kaze:
Prema njegovim rečima, pojedine lokalne samouprave su zlonamerno tumačile zakon, pa su tako, na primer, za promenu WC-šolje i pločica tražile projekat i komplikovale život građanima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:28 10.02.2011

Re: Slusaj ti

Nije WC šolja šala...razmisli...od suštinske bitnosti...malo li je promeniti je...naravno da treba dozvola...i to ne tek tako da se izdaje bilo kome i na brzinu...
maca22 maca22 02:52 10.02.2011

Re: Slusaj ti

kakapo kakapo 12:15 10.02.2011

Re: Slusaj ti

Nije WC šolja šala...razmisli...od suštinske bitnosti...malo li je promeniti je...naravno da treba dozvola...i to ne tek tako da se izdaje bilo kome i na brzinu..

Tu će biti najteže dobiti dozvolu Gradskog (a zašto ne i Republičkog?) zavoda za zaštitu spomenika kulture. Oni su mnogo strogi!
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:28 10.02.2011

Re: Slusaj ti

Misliš da ima težu nacionalnog značaja?
kakapo kakapo 13:40 10.02.2011

Re: Slusaj ti

Misliš da ima težu nacionalnog značaja?

Mogao bi i UNESCO da se angažuje!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:53 10.02.2011

Re: Slusaj ti

Vala baš, zbog zaštite dugotrajne tradicije.
bocvena bocvena 09:30 10.02.2011

Majstorski duhovito napisano!

Već na tagove sam počela da se cerekam.

O temi ne smem ništa...konspiracija (a to se rimuje sa oskudacija:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:04 10.02.2011

Re: Majstorski duhovito napisano!

Hvala bocvena...život je šaljivdžija, a tek vlast...da crkneš od smeha.
vojislav948 vojislav948 09:57 10.02.2011

tema je anatema


Ove krizne mere vlade


Znači na snazi je princip "gde pade tu ostade" i niki ništa ne sme da pipne. E to će nas odvesti u ... Kod nas to ispred Vlade radi gospodin Dulić, verovatno zbog dobrih veza sa nekima iz Slovenije. Jelice tekst ti je za svaku pohvalu. pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:06 10.02.2011

Re: tema je anatema

Hvala vojislave...princip je udariti tamo gde je najosetljivije...i inače se komšije i ljudi generalno, otuđuju sve više i više...jednostavno treba ubrzati taj proces...pa još ako to može da se podvede pod protivkrizne mere...
vasijelena vasijelena 10:41 10.02.2011

A zabrana kuvanja?

Ja se nesto i ne bih bunila da meni neko zabrani da kuvam kod kuce.Mislim,volim ja to domace i tako,ali brate moji preterase!Principesa senior hoce sarme,principesa junior jede samo "iznutra",prestolonaslednik bi radije podvarak,a najmanji clan,Gekoslav Mrkva,normalno,ne sme kupus,a ne daj Boze da pojede kupovnu kasicu.Bira covek.Na stranu to sto jedno voli kolenicu,drugo rebra,trece "ono roze meso",gospon tata curetinu...A kad mi jos juce otvorise oci koliko ustvari zaradjujemo,shvatila sam da bi mi ovaj zakon bas dobro dosao!
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:17 10.02.2011

Re: A zabrana kuvanja?

vasilijena, potpuno se slažem, to zabranjivanje kuvanja kod kuće uopšte nije loša stvar...možda bi neki pokret koji bi podržao tu odličnu ideju bio dobar u cilju njen što brže zakonske realizacije.
Unfuckable Unfuckable 11:09 10.02.2011

ja bih

da se pitam, uveo taksu na menjanje programa na tv-u.
Eto brzog i lakog načina da se popuni posrnuli budžet.
Prvo se raspiše tender za izradu posebnog daljinca koji kao ona gps kasa javlja u centralu promenu programa (to ne bi trebalo da je neki problem, mi smo Zemlja Nauke)
Posle je lako: onda kad neko proizvede to čudo, obznani se uredba kojom sva domaćinstva, uz račun za struju plaćaju 200 evra taj daljinac (ok, može na 10 rata, kamata 15%) i da im je rok da počnu da ga koriste, recimo - juče.
Ko ne ispoštuje - mandatna kazna ne manja od 2 soma evra, pa se ti zezaj s Državom, bato. Ne smeta ako još ni prototip nije izrađen, i na kaznama se ume, može i sme zaraditi.
A kad krene masovna upotreba, eto veselja ima da radi sokoćalo ki taksimetar.
Primena ove ideje (da ne kažem mere) donela bi neslućene boljitke: prvo - disciplinovanje stanovništva (na čemu uvek treba raditi, marljivo).
Zatim, tu je poboljšanje mentalne koncentracije po glavi stanovnika: nema više cile-mile da se šalta po kanalima, rasuta pažnja i blejanje nego ima dobro da razmisliš pre nego što promeniš kanal.
To će dovesti do sporednih povoljnih efekata: porašće potrošnja lekova, pa i opijata, vatrenog oružja i municije, lavora za povraćanje ali i televizora takođe, a biće i više krivičnih dela nasilja što je opet dobro za našu besposlenu policiju, prehrambenu ali i farmaceutsku industriju.
A i vaskolika deca najzad će moći da odgledaju crtani do kraja, pa će i malobrojne reklame dobiti daleko bolji rejting - porast oglašavanja u najavi a time i procvat televizije. Dakle - još više kanala, a time i izbora, a time i klikova.
Porast tražnje za uslugama (psihijatara uglavnom) takođe je realno očekivati, a o blagotvornom dejstvu na ojađeni budžet da i ne govorim.
Dakle - preporod brate, a samo na fintu mozgom
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:26 10.02.2011

Re: ja bih

Druže unf, milo rečeno produktivna ideja, koja bi doprinela i mojoj psihičkoj stabilnosti, jerbo muški deo naše porodične zajednice takvom brzinom menja kanale da ja dobijem trzanje glave posle samo par minuta...
vishnja92 vishnja92 11:41 10.02.2011

Re: ja bih

muški deo naše porodične zajednice takvom brzinom menja kanale

auuu, upravo si me podsetila na drugu po redu nusblagodet razvoda: sada vise pojmanemam gde je daljinski, veci deo svog zivota :)
(prva nusblagodet je sto moze da se jedu oba okrajka nakon postupka lomljenja, bez da neko sa strane gundja sto se pravi promaja na lebu)
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:30 10.02.2011

Re: ja bih

Draga, ja ne moram da se razvedem da ne bih znala gde je daljinac. Lokacija istog mi je već decenijama nepoznata, a rađanjem muških dodataka porodičnoj statistici sam samo smanjivala šanse da saznam gde je pomenuta sprava.
mlekac mlekac 13:29 10.02.2011

Re: ja bih

Jelica Greganović
Draga, ja ne moram da se razvedem da ne bih znala gde je daljinac. Lokacija istog mi je već decenijama nepoznata, a rađanjem muških dodataka porodičnoj statistici sam samo smanjivala šanse da saznam gde je pomenuta sprava.


Ne znam ni ja gde je doticna sprava, ali imam konstantno:

"Maamaa, na kom kanalu je...?"
fantomatsicna fantomatsicna 12:28 10.02.2011

Ne mogu da odolim..

A da ne posaljem i ovu poruku na plazi u Vanuatu(ostrvo u Melaneziji meni blizu koja sreca)

Kako se ovde govori pidzin ingls ovo bi u prevodu bilo:
NE ODNOSI ODAVDE KORALE I PESAK
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:31 10.02.2011

Re: Ne mogu da odolim..

Znaš li ti da se po Pompeji redovno prosipaju kamioni kamenčića, da imaju turisti šta da odnesu sa sobom?
fantomatsicna fantomatsicna 12:39 10.02.2011

Re: Ne mogu da odolim..

Nisam znala za Pompeju ali znam da je Vanuatu malo ostrvo i da su englezi stosta odatle uzeli dok im je bila kolonija.Pravo cudo da je ova mala nacija uspela da sacuva sebe i svoje obicaje a eto cuvaju i pesak i korale
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:08 10.02.2011

Re: Ne mogu da odolim..

More, čudo je što im je išta ostalo na čemu žive, ako im turisti odnose u džepovima državnu teritoriju ograničenog karaktera.
Nune Popović Nune Popović 12:48 10.02.2011

Šta reći, a ne zaplakati...

fantomatsicna fantomatsicna 12:54 10.02.2011

Re: Šta reći, a ne zaplakati...

Kako sta reci :receno je vec STOP
Nune Popović Nune Popović 13:05 10.02.2011

Re: Šta reći, a ne zaplakati...

Izgleda da ništa ne pomaže, ni reći, ni plakati ali bi olakšalo ako bi se nešto popilo...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:09 10.02.2011

Re: Šta reći, a ne zaplakati...

Ooooo, ko je to nama svratio
Vidi, komšija, kako ono beše, svemir i glupost su bezgranični.
Nune Popović Nune Popović 13:24 10.02.2011

Re: Šta reći, a ne zaplakati...

Tu sam, doduše uglavnom iz prikrajka, čitam, pratim događaje, ali... Pitam se ko je ovde "ludi umetnik", jer ovoliko "ideja" i "kreativnih poteza" političara-umetnika, nisam u stanju ni da ispratim, a kamoli da pariram...

Mnogo mi se dopao strip u današnjem Blicu:

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:54 10.02.2011

Re: Šta reći, a ne zaplakati...

a nesrećni Italijan koji je dobio da plati kaznu jer je Fiatovim kombijem vozio u naseljenom mestu 1230km/h

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana