Putovanja

Porodjaj

robylad RSS / 05.03.2011. u 08:19

Blizi se dan kada treba da se rodim. Jos malo i bice tacno vreme da pocnem da zivim pravim zivotom. U prethodnih devet meseci sam bio tek neka mala sitnica koja se koprca oko sebe trazeci razlog i smisao zasto i kuda plovim. Naslucujem svetlo na kraju tunela.


Poput svakog embriona razvijao sam se u fazama, i nisam nazadovao ni u jednom koraku. Bilo je uspona i padova ali svaki sledeci put sam ustao brze i udahnuo jos dublje. Malezija je moja okolina sada, ali osecam da se polako oslobadjam bremena stranca i pocinjem da se spremam za svet koji me ceka nakon presecanja pupcane vrpce. Kao i svaka beba kada dodje na svet ima gde da bude, i nekoga da pazi na nju, tako i ja imam ljude koji me paze i mesto gde cu se skuciti barem dok ne prohodam sigurnim koracima od sedam milja, dovoljno stabilnim da mogu odluciti u kom pravcu da koracam dalje.


Te cudne okolnosti koje me prate od prvog dana mog zacaurenog zivota u Maleziji su i dalje sa mnom. Prate me u stopu i ne mogu a da ne primetim da su tu poput senke koja prati Petra Pana. Uvek su tu, nekada se otudje, ali na kraju dana znam da ce me ujutro sacekati i krenuti sa mnom u novu avanturu. U poslednje vreme sam u drustvu stranaca i indijaca i prija mi malo da promenim moje standardno kinesko okruzenje. Otkrio sam jedan bar koji drzi belac ozenjen lokalnom kineskinjom. Bar je potpuno drugaciji od svih ovdasnjih, prepun stranaca ali najvise i indijaca. Upoznao sam neke ljude na visokim polozajima, bio na otvaranju najsavremenije klinike na najpoznatijem mestu na Penangu, ostvario prve samostalne poslovne kontakte, a sve vreme uzivajuci i ne razmisljajuci dalje od sutrasnjeg dana. Kada je um opusten misli su zahvalne a telo uziva jer je napetost ostala zakljucana.


Meda u stanu
Meda u stanu
I novi stan je potpuno spreman za mene. Kao iz snova, sa dve sobe, dnevnom sobom koja je spojena preko bara sa kuhinjom, i terasa kojoj staklena klizna vrata od poda do plafona otvaraju pogled na carobno radjanje sunca iznad pucine uvek mirnog mora. A par koraka nizbrdo najdivnija plaza na ostrvu koju nadgleda indijski bar prekriven trskom koja sapuce pesmu na vecernjem povetarcu. Pesmu koju sapuce vec godinama, lokalcima tako poznatu a strancima tako nestvarnu. Peva o kcerci vlasnika bara koja je u ono nesrecno vreme cunamija bila na plazi kada ju je talas odneo ali za divno cudo nakon par sati vratio tacno ocu u narucje. Plemenite i divne stvari me ovde okruzuju. Vredelo je okretati se oko sebe skoro devet meseci, jer priroda na kraju sve sredi da bude po njenom. Valjda je osetila da je vreme da ugledam svet novim ocima i udahnem svez jutarnji vazduh sa terase punim plucima. Mozda je osetila i da sam emotivno spreman da se rodim. Jer, kada je covek usamljen postaje najveci emotivac, a kada je okruzen bliskim ljudima naglo zahladni. Nikad nista ne treba uzimati zdravo za gotovo jer nikad se ne zna kada ta sigurnost moze da se istrgne pod nogama. Moje noge sada stabilno koracaju ka novoj stvarnosti nakon pocetnog magnovenja.


Ja sam spreman za rodjenje, oci se polako otvaraju, pluca spremaju za najvazniji udah do sada, a prsti na rukama se razvijaju da prigrabe sve mogucnosti koje se motaju oko mene. Sa pozitivnom idejom o novom zivotu sigurno plivam ka svetlu koje je svakog dana sve jace i blize.

Dalibor Kokic
Snimci

Atačmenti



Komentari (14)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zoja444 zoja444 08:55 05.03.2011

Dalibore

neka ti je sve sa srecom!

robylad robylad 09:22 05.03.2011

Re: Dalibore

Hvala
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 09:44 05.03.2011

svaka ti cast

Poput svakog embriona razvijao sam se u fazama,


Pratim od kad ovde pises.
Snovi postaju za tebe stvarnost.
Srecno Dalibore u novom stanu i novom zivotu
robylad robylad 05:03 06.03.2011

Re: svaka ti cast

Hvala, zaista sam iznenadjen prijatnim komentarima
man ray loves me man ray loves me 10:59 05.03.2011

go roby!

robylad robylad 05:03 06.03.2011

Re: go roby!

...kazu palacha :)
fantomatsicna fantomatsicna 11:02 05.03.2011

Rodio si se

Ma kad si se ti nama opet pojavio da ne brinemo.Sve najbolje i lep je to osecaj roditi se ponovo
robylad robylad 05:04 06.03.2011

Re: Rodio si se

divan, moram priznati
radekokic radekokic 00:38 07.03.2011

Re: Rodio si se

Svi smo taj trenutak iscekivali.. znali smo da ce doci, samo nismo znalki kada...

"...Kada je um opusten misli su zahvalne a telo uziva jer je napetost ostala zakljucana."

Eto tako, to ti je kljucna recenica - moram da ti je zapamtim! Ne pruza se svakom sansa da se ponovo rodi.. znam jer sam i ja tako nesto preturio preko glave, i zato sasvim razumem to stanje duha. Eto, jos samo da se ta tvoja pupcana vrpca presece.. a mislim da je i za to dosao cas, bice koliko jos sutra i to.. Pa tek onda pravim koracima od sedam milja... "i ne okreci se sine... "
shansona shansona 11:20 05.03.2011

dobrodošao

robylad robylad 05:05 06.03.2011

Re: dobrodošao

bolje sve vas nasao..
despot_igor despot_igor 17:39 05.03.2011

srecno

Neka je sa srecom!!!
robylad robylad 05:05 06.03.2011

Re: srecno

Kao i uvek!!
jedna_jelena jedna_jelena 15:00 10.03.2011

!

Svidja mi se ova mesavina filozofije i opisivanja, .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana