Društvo| IT| Nauka| Tehnologija| Život

Honeypot

Dragan Pleskonjic RSS / 20.03.2011. u 22:29

Ovaj blog će ispričati četiri priče koje su, samo naizgled, međusobno nepovezane. Priče su o časti i poštenju, zatim o onima koji nisu imali prilike da postanu „pošteni nalazači", zlonamernom hakeru koji se previše zaneo i upao u „medenu zamku" i o tome kako sila akcije inicira silu reakcije.

 Novcanik_na_ulici.pngPriča prva: Čast i poštenje pre svega

Nedavno je objavljena vest da je Milanko Obućina iz Sjenice vratio 4.200 evra, koje je pronašao, iako živi u siromaštvu, odbio čak nagradu za svoje poštenje. Milanko je postao junak javnosti. Nadam se da njegov gest neće ostati usamljen. Evo vesti koja je bila na B92, kao i na na RTS-u.

 

Priča druga: Njima se nije dalo da postanu pošteni nalazači

Ili "pošteni", zavisi od toga šta bi uradili kad se dokopaju tuđeg novčanika. Skrivena kamera u Loznici, verovatno amaterska. Vezali su novčanik silkom i "bacili" ga na ulicu. Mnogi su se upecali i posegnuli sa tuđim novčanikom.

 

 

Priča treća: Haker koji se previše zaneo

Džon je haker, ali od one vrste koja voli da napada tuđe računare i mreže. Uživa u tome. On svake večeri stavi svoj crni šešir i krene u osvajanje. Noć je njegovo vreme, a on osvaja široka Internet prostranstva iz mira i tišine svoje sobe. Prvo je to bilo iz znatiželje, pa iz obesti i želje da se hvali pred prijateljima i devojkama, a onda mu je to postao „posao". Davno je naučio sve o Internetu i bio najbolji u kraju u "pozajmljivanju lozinki", provaljivanju u tuđe sisteme. Krao je lozinke, hvalio se drugarima da može da "uđe u bilo čiji kompjuter". Bio je glavni frajer među devojkama na faksu, baja među drugarima - barem tako je mislio. Nebrojeno puta je i uspevao, namamljivao ljude na četu, fejsbuku, slao im mailove na koje su se oni jadni pecali, njuškao po mreži, slao drugima trojance i programe koji beleže svaki otkucaj na tastaturi i šalju mu i puno toga još...

Jedne večeri je osvajao posebnu tvrđavu. Namerio se na jednu vrlo interesantnu farmu servera na Internetu. Izučavao ih je mnogo nedelja, skenirao portove, proučio šta ima od informacija na Internetu o njima, saznao dosta o firmi, ljudima, njihovoj mreži, softveru. Par večeri pre toga je uočio i da postoji mesto gde će moći da se "ušunja". Jedan od njihovih firewalla i jedan server su bili slabo zaštićeni. Baš se čudio kako im je to promaklo. "Mora da su bili lenji ili su jednostavno zaboravili da stvari malo bolje podese i zategnu" - pomislio je Džon.

Njegov cilj je bio da dođe do mesta gde se čuvaju podaci o korisničkim računima, a bilo bi super da nekako uzme neku datoteku ili bazu sa brojevima kartica, pošto je otkrio da se ta firma bavi elektronskom trgovinom. unused.jpg

Te večeri sve je išlo kao po loju. Uspeo je za kratko vreme da pristupi serveru koji je bezecovao pre nekog vremena. Bio je u pravu. Ti njihovi administratori izgleda spavaju na poslu, kad su mogli tako glupo da postupe i ostave "vrata otškrinuta". Čudio se i likovao u isto vreme. Promrmljao je sebi u bradu zadovoljno: "Ha, ha... koji paceri" i slavodobitno se nasmejao. Došao je do servera na kome je bilo dosta toga interesantnog. Nešto je mirisalo na bazu podataka. "Pazi kako se baza zove CCards. Hm.. da li je moguće das u stavili i ime tako da ne moram puno da se mučim?"

Izgleda da jesu. Uspeo je da "prevuče" nekoliko fajlova do svog računara. Otvorio je i povezao neke od podataka. Zamisli, stvarno brojevi kartica, imena, adrese, datumi isticanja, čak i CVV kodovi... Super, pomislio je. Oni nisu ni čuli za PCI DSS Standard i Compliance. Malo je još procunjao po računarima firme u koju se virutelno ušunjao. Poskidao je još neke fajlove. Nije baš znao šta je u njima, neke čudne ekstenzije i formati, ali nema veze, pomislio je. Neka se nađe. Razmišljao je i da im ostavi neku pogrdnu poruku i stavi do znanja da je bio "u poseti", ali se ipak uzdržao. Ipak je on postao ozbiljan haker i ne ostavlja tragove.

Pred zoru je otišao da spava. Bio je vrlo zadovoljan. Zaspao je zadovoljno razmišljajući o tome šta će sve da pokupuje sutra čim se probudi karticama koje je upravo pronašao.

Najedanput čuo je zvonjenje na svojim vratima. Nije znao da li mu se pričinjava u snu ili je stvarno. Kako je zvonjenje bilo uporno, dogegao se do vrata i video ljude koji su prema špijunki pokazivali svoje legitimacije. Policija, FBI...

Grozničavo je razmišljao: Kako, zašto? Kako su provalili... Kroz glavu mu je sinula reč Honeypot.
Upao je u zamku, ćup sa medom, zalepio se za mamac, a da nije bio svestan. Ta odškrinuta vrata za ulazak u računarski sistem velike firme su bila zamka...

Honeypots ili slatke zamke

Kako uhvatiti zlonametne hakere koji su sa one strane i bave se nečasnim radnjama na Internetu? Pa nije lako, ali postoje načini i za to. To je večita igra nadmudrivanja. Jedan od načina je: postaviti mamac ili zamku kojoj ni oni neće moći da odole. Te zamke se obično zovu honeypots.

honeypot.jpgU računarskoj terminologiji, honeypot je zamka koja je postavljena da otkrije, odvrati ili na neki drugi način spreči pokušaje neovlaštenog korištenja informacionih sistema. Može se sastojati od račuara, podataka, sajta koji izgleda kao deo mreže, ali je, u suštini, izolovan, zaštićen, nadziran, a deluje tako kao da sadrži informacije ili resurse koji mogu biti intersantni i značajni za napadače.

Honeypot je resurs informacionog ili računarskog systema, čija vrednost leži u neovlaštenoj ili nedozvoljenoj upotrebi tog resursa. U bukvalnom prevodu, honeypot je ćup ili posuda sa medom. Honey je med, a pot je lonac, ćup.

Honeypot je vrsta zamke ili mamac koji se koristi da se otkriju hakerski napadi ili da se prikupe uzorci zlonamernog koda. Postoje različite vrste ovih zamki. Neki se sastoje od mašina povezanih na mrežu da uoče i prikupe uzorke zlonamernog koda, dok drugi obezeđuju lažne mrežne usluge (npr. Web serveri) sa ciljem da zabeleže podatke u dolaznim napadima. Honepotovi se često koriste od strane stručnjaka za bezbednost da bi se prikupili podaci tekućim opasnostima i napadima, ali takođe i od strane različitih agencija i institucija specijalizovanih za bezbednost računarskih sistema i mreža i informacionih sistema. honeypot.gif

Prednosti primene honeypot-ova

Honeypotovi imaju niz prednosti u pogledu praćenja napada i beleženja događaja vezanih za napade. Neke od njih su:

Skupljaju malu količinu podataka, ali su skupljeni podaci od velike važnosti. Fokusirani su samo na zlonamernu aktivnost i, prema tome smanjunu šum tj. skupljaju male i sasvim ciljane grupe podataka koji su od velike važnosti za istraživanje ciljanog napada. Time se pojednostavljuje i skraćuje vreme otkrivanja i analize zlonamerne aktivnosti.

Relativno nova tehologija i taktika dizajnirana da prikupi informacije o novim vrstama napada, koje ranije nisu korištene ili viđene.

Mininalni resursi su potrebni da se implementira honeypot. To može biti jedan računar ili veoma mala grupa računara i drugih uređaja.

Informacije koje se prikupe primenom ove taktike ponekad se teško mogu prikupiti drugim metodama i tehnikama.

Jednostavnost - koncept je vrlo jednostavan. Bitno je da su honepot-ovi postavljeni elegannto i da privuku zlonamernu aktivnost. Takođe, bitno je da postoje dobri mehanizmi beleženja (logovanja) događaja.

Nedostaci

Kao i druge tehnologije, honepot-ovi imaju svoje slabosti. To je zato što oni ne zamenjuju nijednu tekuću tehnologiju, ali rade sa postojećim tehnologijama. Možemo reći da su nedostaci:

Ograničen pogled - Honepot-ovi mogu da skupe podatke samo o aktivnosti koje direktno interreaguje sa njima i neće biti u stanu da skupe podatke o napadima na druge sisteme, ako ne dođe do interakcije sa hinepot-om.

Rizik - kao i ostali sistemi, i honepot-ovi nisu imuni na rizik. Postoji opasnost da ih preuzmu tj. njima ovladaju loši momci. U tom slučaju oni mogu da posluće kao baza za napade na druge sisteme.

Postoje različiti tipovi honeypotova. Dele su u dve opšte kateorije:
- Honepotovi sa niskim stepenom interakcije. Primeri su Honeyd, i KFSensor
- Honepotovi sa visokim stepenom interakcije. Primeri je Honeynet

Nešto više na temu honeypotova i korisnu listu komercijalnih i open source honeypot-ova možete naći na Honeypot Solutions stranici.

Napomena: Honeynet projekat je ponovo prihvaćen da učestvuje na Google Summer of Code (GSoC 2011)

 

Priča četvrta: Sila akcije izaziva i silu reakcije

Ovih dana je aktuelna priča o tome kako je internacionalna hakerska grupa Anonymous ratovala i dalje ratuje sa firmom HBGary. Kažu da je firma HBGary pokušala da napravi "mapu" ove hakerske grupe i poveže virtuelne identitete članova grupe sa njihovim stvarnim identitetima u realnom svetu. To je izazvalo ozbiljnu reakciju hakerske grupe Anonymous, koja je uspela da dođe do mnogih poverljivih podataka i objavih ih na Internetu. O tome možda u nekom od narednih blogova.

Napomena: Priča treća je izmišljena radi uvoda u temu honeypotova i nema nikakve veze sa stvarnim događajima. 



Komentari (34)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

princi princi 22:46 20.03.2011

Прелепа прича

Nedavno je objavljena vest da je Milanko Obućina iz Sjenice vratio 4.200 evra, koje je pronašao

Враћа веру у људе.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 23:11 20.03.2011

Re: Прелепа прича

princi
Враћа веру у људе.


Da, jedna od pozitivnijih priča koja se desila u poslednjih nekoliko meseci.

Međutim, ova druga priča tj. snimak koji je na Youtube je sasvim drugačija.
dolybell92 dolybell92 01:17 21.03.2011

Re: Прелепа прича

Dragan Pleskonjic
princi
Враћа веру у људе.


Da, jedna od pozitivnijih priča koja se desila u poslednjih nekoliko meseci.

Međutim, ova druga priča tj. snimak koji je na Youtube je sasvim drugačija.


Da nije Milanko podigao (uslovno) novcanik i uzeo ga
u ruke, nikada ne bi mogao da vrati pronadjeno.

Tako da druga prica moze da bude ...ali ne znaci,
ne mora svako ko uzme nesto tudje u ruke da znaci
da ce to i zadrzati za sebe, iako mu ne pripada.



Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 01:21 21.03.2011

Re: Прелепа прича

dolybell92
Da nije Milanko podigao (uslovno) novcanik i uzeo ga
u ruke, nikada ne bi mogao da vrati pronadjeno.

Tako da druga prica moze da bude ...ali ne znaci,
ne mora svako ko uzme nesto tudje u ruke da znaci
da ce to i zadrzati za sebe, iako mu ne pripada.


U pravu ste, ne možemo znati šta je bila njihova namera.
fantomatsicna fantomatsicna 22:47 20.03.2011

Numero Uno(dakle princi me ladno pretece)

Prica prva: a na to samo mogu da kazem..to bi trebalo da bude normalna stvar ali eto izgleda da nije.
Ovde na Novom Zelandu ako izadjete iz grada i vozite pored farmi cesto pored puta nailazite na stolove na kojima su razni proizvodi, voce, povrce, cvece, dzemovi itd.Nema kasirke samo Honesty Box(Kutija postenja).Uzmete , platite u kutiju.i to je to.

shansona shansona 22:53 20.03.2011

Re: Numero Uno

pa kod nas bi odneli i te stolove sve sa voćem,povrćem i cvećem
princi princi 22:56 20.03.2011

Re: dakle princi me ladno pretecе

Ко зна, зна.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 22:58 20.03.2011

Re: Numero Uno(dakle princi me ladno pretece)

fantomatsicna
Prica prva: a na to samo mogu da kazem..to bi trebalo da bude normalna stvar ali eto izgleda da nije.

Kažu da je nekad takvo poštenje bilo uobičajeno i u Srbiji tj. u bivšoj SFRJ. U međuvremenu se nešto "desilo sa nama".
maksa83 maksa83 22:51 20.03.2011

dasa

Prvo je to bilo iz znatiželje, pa iz obesti i želje da se hvali pred prijateljima i devojkama

E jes, silno će se tako ofajdi.

("Bejbe dođi kod mene da snifujemo pakete, ako ti se ne sviđa možeš da se obučeš" )

Ovih dana je aktuelna priča o tome kako je internacionalna hakerska grupa Anonymous ratovala i dalje ratuje sa firmom HBGary.


Ovo sam sa velikim zanimanjem pratio, ur-ne-bes-na priča, tehno-triler sa elementima komedije, ali - sve istina. Što kažu - nema ništa fantastičnije od realnosti.

Anonymous to security firm working with FBI: "You've angered the hive"

How one security firm tracked down Anonymous—and paid a heavy price

Spy games: Inside the convoluted plot to bring down WikiLeaks

Anonymous speaks: the inside story of the HBGary hack

Black ops: How HBGary wrote backdoors for the government

Za one koje mrzi da čitaju, Colbert je to fino sažeo:

Crossing anonymous is like sticking your penis in a hornets nest.
veronika_kojen veronika_kojen 22:54 20.03.2011

Re: dasa

Bejbe dođi kod mene da snifujemo pakete, ako ti se ne sviđa možeš da se obučeš


Žene vole pametne muškarce (stoga i hakere), nije to samo do paketa.
4krofnica 4krofnica 23:00 20.03.2011

Re: dasa

stoga i hakere

tako je

(i ova slika meda u tegli izgleda vrlo privlacno:)
maksa83 maksa83 23:00 20.03.2011

Re: dasa

veronika_kojen
Bejbe dođi kod mene da snifujemo pakete, ako ti se ne sviđa možeš da se obučeš


Žene vole pametne muškarce (stoga i hakere), nije to samo do paketa.

Ma naravno. Pitaj bilo kog programera i rećiće ti - we're in this for the babes.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 23:09 20.03.2011

Re: dasa

4krofnica
(i ova slika meda u tegli izgleda vrlo privlacno:)


To znači da dobro ilustruje medenu zamku (honeypot).
veronika_kojen veronika_kojen 23:20 20.03.2011

Re: dasa

maksa83

Ma naravno. Pitaj bilo kog programera i rećiće ti - we're in this for the babes.


nisam to rekla, samo da geeks mogu biti privlačni

Palila se na jednog u srednjoj, a on se palio na sisatu crnku iz iv3<_<
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:33 20.03.2011

Re: dasa

Palila se na jednog u srednjoj, a on se palio na sisatu crnku iz iv3

what a cliche
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 00:05 21.03.2011

Re: dasa

maksa83
Ovih dana je aktuelna priča o tome kako je internacionalna hakerska grupa Anonymous ratovala i dalje ratuje sa firmom HBGary.


Ovo sam sa velikim zanimanjem pratio, ur-ne-bes-na priča, tehno-triler sa elementima komedije, ali - sve istina. Što kažu - nema ništa fantastičnije od realnosti.


A još jedna priča koja ima potencijal da preraste u veliku frku je započela pre neki dan. Naime, RSA je objavio da je "an extremely sophisticated cyber attack in progress being mounted against RSA".

Nezavisne NSS laboratorije s objavile svoj "Analytical Brief: RSA Breach".

To bi moglo da znači da su u opasnosti svi koji koriste RSA SecurID two-factor authentication tj. njihove tokene.

Pratićemo dalji razvoj situacije.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 01:20 21.03.2011

Re: dasa

crossover crossover 01:36 21.03.2011

Re: dasa

maksa83
Pitaj bilo kog programera i rećiće ti - we're in this for the babes.


Наравно, рокенрол је начин живота.
crossover crossover 01:47 21.03.2011

Re: dasa

Ovo sam sa velikim zanimanjem pratio, ur-ne-bes-na priča, tehno-triler sa elementima komedije, ali - sve istina. Što kažu - nema ništa fantastičnije od realnosti.


Најслађи део је онај чат лог са IRC-а кад је сирота Пени из секјурити фирме (HBGary) дошла да моли хакере из Анонимуса да им више не разваљују сервере. Одавно се нисам толико смејао, смешније је чак и од "Only fools and horses".

edit: Evo ga [link].

Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 01:55 21.03.2011

Re: dasa

A to je možda bila jedna tinejdžerka hakerka: Is This The Girl That Hacked HBGary?



marjan_milosevic marjan_milosevic 09:18 21.03.2011

Re: dasa

A još jedna priča koja ima potencijal da preraste u veliku frku je započela pre neki dan. Naime, RSA je objavio da je "an extremely sophisticated cyber attack in progress being mounted against RSA".

Hehe, na Es-u je bila postavljena tema "RSA provaljen", pa je to napravilo malu pometnju. U stvari se firma zove tako.
U svakom slučaju, izgleda da mnogi koriste te SecureID, nije ipak mala stvar.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 10:27 21.03.2011

Re: dasa

marjan_milosevic
Hehe, na Es-u je bila postavljena tema "RSA provaljen", pa je to napravilo malu pometnju. U stvari se firma zove tako.
U svakom slučaju, izgleda da mnogi koriste te SecureID, nije ipak mala stvar.


Da, radi se o firmi RSA (koja je sada deo velike korporacije EMC2) i njenom proizvodu tj. sistemu SecureID. Sam RSA algoritam se dobro drži i dalje.

Problem je što se RSA SecureID upravo koristi za pristup osetljivim podacima i sistemima u velikom broju slučajeva.

Još uvek nije potpuno jasno šta se tačno desilo. Saopštenja su prilično vešto sročena i frazirana, da bi se iz njih moglo tačno saznati više detalja.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 14:00 21.03.2011

Re: dasa

Na temu RSA SecureID security breacha iz vrlo relevantnog izvora.

Citat:

RSA Data Security, Inc. is probably pretty screwed if SecurID is compromised. Those hardware tokens have no upgrade path, and would have to be replaced. How many of the company's customers will replace them with competitors' tokens. Probably a bunch. Hence, it's in RSA's best interest for their customers to forget this incident as quickly as possible.

There seems to be two likely scenarios if the attackers have compromised SecurID. One, they are a sophisticated organization who wants the information for a specific purpose. The attackers actually are on RSA's side in the public-relations spin, and we're unlikely to see widespread use of this information. Or two, they stole the stuff for conventional criminal purposes and will sell it. In that case, we're likely to know pretty quickly.

Again, without detailed information -- or at least an impartial assessment -- it's impossible to make any recommendations. Security is all about trust, and when trust is lost there is no security. User's of SecurID trusted RSA Data Security, Inc. to protect the secrets necessary to secure that system. To the extent they did not, the company has lost its customers' trust.

mirelarado mirelarado 01:47 21.03.2011

Стварност испред фикције

Priča treća je izmišljena radi uvoda u temu honeypotova i nema nikakve veze sa stvarnim događajima.


Готово сам уверена да се и нешто налик овом поучном примеру већ негде догодило, само ниси налетео на то. Стварност је обично испред фикције. Види се то и по првој причи: ко би икада помислио да се такав дивљења достојан случај може десити у Србији?
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 01:58 21.03.2011

Re: Стварност испред фикције

mirelarado
Готово сам уверена да се и нешто налик овом поучном примеру већ негде догодило, само ниси налетео на то. Стварност је обично испред фикције. Види се то и по првој причи: ко би икада помислио да се такав дивљења достојан случај може десити у Србији?


Da, nekad skoro neverovatno postaje moguće.
antioksidant antioksidant 10:29 21.03.2011

Re: Стварност испред фикције

ко би икада помислио да се такав дивљења достојан случај може десити у Србији?

desava se to povremeno
pre par godina je neki majstor pronasao deo novca koji je ukraden iz banke (salteras sa problemima sa tastom koji je isetao iz intese sa torbom punom para da bi dokazao da moze - novac je sakrio na par mesta u sumaricama a jedan deo je nasao neki radnik i vratio a da nije ni otvorio paket)
zlatno_pero zlatno_pero 15:56 21.03.2011

Новчаник на удици


То је стара фора,имаш још милијарду снимака на ту фору на свим језицима света. А Обућини свака част.
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 16:07 21.03.2011

Re: Новчаник на удици

zlatno_pero

То је стара фора,имаш још милијарду снимака на ту фору на свим језицима света. А Обућини свака част.


Da, ovo sa novčanikom jeste stara fora koja je opisana u literaturi još iz ranijih vekova. Ovde je poslužila kao uvod u temu honeypots, zbog delimične analogije.
disident79 disident79 23:59 21.03.2011

Honeypot

Iz nekog razloga prva asocijacija na trecu pricu mi je bila:


a_jovicic a_jovicic 01:04 22.03.2011

Re: Honeypot

disident79
Iz nekog razloga prva asocijacija na trecu pricu mi je bila:


Gle ... preteče me! ... Čestitam ... to je bio originalni dokumentarac
Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 10:42 22.03.2011

Re: Honeypot

disident79
Iz nekog razloga prva asocijacija na trecu pricu mi je bila:


Odlična asocijacija.
a_jovicic a_jovicic 01:01 22.03.2011

Honeypot vs Monkey Trap

Priča 1bis: Japan posle tsunamija. Pitanje koje je CNN voditelj u studiju postavio izveštaču sa terena ... "Da li ima pljački?" ... odgovor ... "Paaaa ... prilično bi me začudilo kada bi se to desilo ... ovde su svi disciplinovani i čekaju u redovima za vodu ili pomažu jedni drugima".

Priča 2bis: Duško Radović, "Beograde dobro jutro" ... "Noćas je neko na Slaviji izgubio novčanik. Rano jutros neko ga je našao, otvorio i sa ogorčenjem pljunuo u njega. Bio je prazan. Neko ima tu sreću da izgubi prazan novčanik, a neko nesreću da baš takav novčanik nađe. "

Priča 3bis: Afrička savana ... zamka za majmune. Sećam se davno (u ona srećnija vremena) da sam gledao "Opstanak" (ili neki sličan obrazovni program ... to je ono što današnja deca nemaju sreću da gledaju), gde pokazuju kako bušman lovi majmuna. U šupljem drvetu napravi prorez taman toliko veliki da majmun može da provuče ruku ... stavi unutra neku hranu i sakrije se. Majmun dodje, provuče ruku, uhvati hranu, urodjenik u tom trenutku iskoči iz skrovišta ... majmun se uplaši ali ne ispušta poslasticu i ... prilično podseća na "alavog hakera"

Priča 4bis: "What happens when you steal a hackers computer"

Dragan Pleskonjic Dragan Pleskonjic 10:38 22.03.2011

Re: Honeypot vs Monkey Trap

Odlični bisevi.
milisav68 milisav68 11:48 22.03.2011

Re: Honeypot vs Monkey Trap

Priča 3bis: Afrička savana ... zamka za majmune. Sećam se davno (u ona srećnija vremena) da sam gledao "Opstanak" (ili neki sličan obrazovni program ... to je ono što današnja deca nemaju sreću da gledaju), gde pokazuju kako bušman lovi majmuna. U šupljem drvetu napravi prorez taman toliko veliki da majmun može da provuče ruku ... stavi unutra neku hranu i sakrije se. Majmun dodje, provuče ruku, uhvati hranu, urodjenik u tom trenutku iskoči iz skrovišta ... majmun se uplaši ali ne ispušta poslasticu i ... prilično podseća na "alavog hakera"

Nije opstanak, nego dugometražni dokumentarni film, kod nas preveden kao:"Ta divna stvorenja", a u originalu se zove "Animals Are Beautiful People".
Pomenuti deo počinje na 1:40



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana