Porodica| Zabava| Život

KOFER

mikele9 RSS / 21.03.2011. u 23:30

kofer-u-koferu-u-koferu.jpg 

U zilion, kako bi to rekao Bojan, američkih filmova, od kojih smo odgledali bar pola, kad se desi da pukne, prsne, razbuca se bračna ili ljubavna zajednica, jedan od partnera, najčešće muškarac ali nije pravilo, odlazi energično u spavaću sobu, skida sa gornje police ormara kofer, stavlja ga na krevet i počinje da otvara ladice / fijoke. Sve to deluje automatski, skoro zombijalno, nijedan pokret nije slučajan ili nepredviđen. Iz ladica vadi uredno ispeglan i poređan donji veš, košulje / bluzice, kravate / ešarpe i slaže ih u narečeni kofer. Zatim prilazi drugom ormaru, plakaru i iz njega vadi odela / haljine koje rutinski previja preko ruke i strpava u kofer. Odlazi zatim u kupatilo gde uzima četkicu i konac za zube, iz ogledalnog ormarića, vitaminskoantipsihosomatskoantidepresivne pilule, brijač / depilator, dezodoranse, pomade i kreme... i to takođe završava u koferu. Scena ne traje dugo jer se sve odavno zna, zilion puta ponovljeno i odigrano. Čak i poslednje reči pred odlazak su notorne, nemojte očekivati nikakva iznenađenja.

Pošto se u 99% radi(lo) o dobro stojećim parovima, ne retko i milionerima, kad sam za to još imao nerava, što će reći kada bejah mlađan ja, pitao sam se čemu i zašto? Pa jebote, ona ili on mogu iz kuće da odu goli kao pištol! Izađu, sednu u džip ili ako ostavljaju na miru vozni park, zovu taksi i pravac Hilton. Apartman kako i sleduje, milioni u banci, kartice platinaste, dijamantske. Telefoniraju recepciji i dok trepneš, uz uredno kucanje na vrata, ulazi livrejisana posluga noseći hrpe ogromnih kesa i paketa sa logoima najizvikanijih firmi specijalizovanih za odevanje od glave do pete imućnih klijenata. Kakvo bre pakovanje čarapa i gaća u odlazeći kofer! Do bljuvanja ogavan stereotip!

Ono, more bit' da je to tamo u Ameriki normalno, ne bi ga toliko puta ponavljali al' ovdi kod nas je situacija dijametralno suprotna. Ili bolje rečeno, svakakva ali kofer je poslednja stvar koje bi se bilo koji od partnera dohvatio. Pljuvanje, prisećanje govnjavih trenutaka iz dalje ili bliže prošlosti, pokušaji kopanja očiju, razbijanje ono malo sirotinje zatekle se u stanu, sobi, jebanje majke, oca, sestre i redom rodbine...e to je naš tradicionalni ovdašnji kofer. Govorim en gros ali i kod nas ima izuzetaka, tz VIP razvoda i rastanaka kojih su prepune stranice i naslovnice uglednih revija sofiisticiranih naziva tipa: Skandalizovana voajerija, VIP prdež, Kako jebu slavni, Nezadovoljene Džiposponzoruše...A tek tekstovi su na nedostižnoj i nepristupačnointelektualnoj visini: Manja, Tanja, Ganja, Sanja... uhvatila svog muža Baču, Gaču, Daču, Kraču... sa najboljom drugaricom u krevetu, razvod na pomolu, Buba ne nosi gaće, Mendi izjavila da će da smanji sise, izvadiće silikone, Laja se tuca s kim stigne...Najzanimljivije je to što ni tu nema pomena o bilo kakvom koferu. Podela imovine, advokati, suze, intervjui napuštenih, čak preljubnica ali od kofera nič!

Sećam se kofera od teleće kože, dva komada, koje je moj otac početkom pedesetih godina poručio kod sarača čija se radnja nalazila na ćošku Balkanske i Gavrila Principa. Uradio, napravio ih je fantastično! I sad su živi. Onda su mi izgledali ogromni, mogao sam komotno da legnem u jedan od njih a skoro da bih mogao i sad kad bih skinuo koje kilo i skupio se u fetus položaj. Sećam se jednom kad smo vozom stigli do Sarajeva a onda čekali Ćiru da nas odveze do Dubrovnika. Sedite na kofere i ne mrdajte a mama i ja idemo da kupimo nešto za usput, rekao nam je ćale, nećemo dugo. To njegovo nećemo dugo, za mene vrtiguza je bila večnost. Nisam izdržao duže od pet minuta, ej vozovi odlaze i dolaze, parnjače pište i iz ogromnih dimnjaka izbacuju vijoraste spirale gustog dima, šef stanice maše crvenim barjačetom...zaneo se ja i otšetao peronom, zaboravio na brata, kofere, mamu i tatu! U međuvremenu je neka lopina, ignorišući mog brata, balavca od tri godine, ladno maznula kofer na kojem sam ja trebao da sedim i lakim trčećim korakom se uputila ka izlazu iz stanice. Sreća u nesreći je bila u tome što je na vratima naleteo baš na mog ćaleta koji je s Radmilom upravo ulazio. Nije bilo nikakve rasprave, moj ćale je energičnim pokretom uzeo kofer lopini iz ruke i rekao: To je moje! Pozamašni gabariti roditelja mi, kod lopova su izazvali nezadrživu potrebu da se što hitrije ukloni s mesta događaja. Ja sam popio grdnju, verbalnu naravno, nikad me u životu nije udario.

U svom životu sam najradije i najviše putovao avionom ali je i voz dolazio u obzir kada sam išao s društvom. I pored dužine putovanja, uvek mi je prijalo što mogu kad god hoću da u hodniku protegnem udrvenele noge, zapalim cigaretu, naslonim se, i pored četvorojezičnog upozorenja, na prozor, pa onda kad mi se prišora tu je WC, o vagon restoranu da i ne govorim. Nikad nisam nosio kofer, ono malo stvari koje su mi bile neophodne, strpao bih u crno - žutu torbu, lovu u džep i bog da te vidi. Onda je došlo vreme kada su se na tržištu pojavili Samsonite koferi sa točkićima a nedugo zatim slični koferi produkovani u Narodnoj Republici Kini. Bilo mi odvratno i jedno i drugo, nisam mogao sebe da zamislim da se mlatim s takvim karakondžulama po aerodromima a još manje po železničkim ili autobuskim stanicama. Ali narod kaže: Nužda zakon menja i kako ja za vjek i vjekov stekoh prvo jednu osobu a nedugo zatim i drugu, dođe vreme da revidiram svoje stavove spram kofera. Čisto iz praktičnih razloga. U moju crno - žutu torbu nije mogao da stane ni delić provijanta koji smo idući na more, neiszostavno morali da nosimo. Bože kad se setim! Iako smo išli avionom, u koferu su se pored odeće, obuće, raznoraznih nepotrebnih krpica i sitnica, nalazili i rešo za pravljenje kašice od griza, šerpice, lončići, kašičice, cucle, igračke, bazen za naduvavanje...samo je falila od popa šapka! Ne navikoh se na kofere, mrzim ih iz dna duše, volim da su mi ruke slobodne ali avaj, što se mora, nije teško, opet kaže narod i bezočno laže.

Kad onomad idoh za Tursku na više od mesec i po dana, morao sam da nosim kofer a u njemu svega kao da putujem u središte zemlje i pride, mletačka svila, ženevski sat iako bih ja radije da je bilo pečenja jarećeg! Samo mi je falio arapski at! Te tako, o koferima imam izrazito nepovoljno mišljenje. Tu skoro, na Frankfurtskom aerodromu ustupih sedalo, dok čekam na moj let, lepoj crnkinji koja je pored lutke od devojčice u mastodont kolicima, jedva vukla za sobom kofer veličine Beograđanke. Bem ti kofer, rekoh u sebi a pomislih da u koferu sigurno nosi trpezarijski sto sa dvanaest stolica, plitke i duboke tanjire i escajg, takođe za dvanaest osoba. Možda i vitrinu sa kristalnim čašama, šoljicama za kafu od fajansa, tanjiriće za torte i kolače...Bem ti kofer!



Komentari (142)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

topcat topcat 23:35 21.03.2011

...

ja kad vidim ovo, odmah mi se nekud ide : )))

mikele9 mikele9 23:40 21.03.2011

Re: ...

ja kad vidim ovo, odmah mi se nekud ide : )))

E moja Maco, a meni kad vidim ovo! Al' nisam odavno


topcat topcat 23:46 21.03.2011

Re: ...

Au, vidi me!

(Što bi rekao moj prijatelj Kinez: "Bogat sam, imam love...k'o blata" )

Hvala, hvala.


Btw, jednom davno su me na ulazu u US pospremili na ispitivanje u sobičak na JFK-u. Nikako im nije bilo jasno da je netko na 4 tjedna došao samo sa ručnom prtljagom...
margos margos 00:31 22.03.2011

Re: ...

mikele9
ja kad vidim ovo, odmah mi se nekud ide : )))

E moja Maco, a meni kad vidim ovo! Al' nisam odavno

Ih, Mikele, moj prijatelj lepo kaže: 'Pare nisu problem... para nema.' :)

Kofere malo obožavam, pa malo mrzim, nekako na smenu. Sad se ložim već mesec dana da se častim jednim novim, srednje veličine, onako - taman. Inače, jedna od boljih stvari koje je civilizacija iznedrila je koferče s točkićima.
mikele9 mikele9 00:46 22.03.2011

Re: ...

Au, vidi me!

(Što bi rekao moj prijatelj Kinez: "Bogat sam, imam love...k'o blata" )

Hvala, hvala.


Btw, jednom davno su me na ulazu u US pospremili na ispitivanje u sobičak na JFK-u. Nikako im nije bilo jasno da je netko na 4 tjedna došao samo sa ručnom prtljagom...

Potrefio! Znao sam
Inače i ja kao tvoj prijatelj Kinez imam blata koliko voliš. Blatnjava nam zemlja
P.S. Ja nosim na desnom kolenu nekakvu napravu za učvrščivanje zgloba sa metalnim ojačivačima. Sve službe su se lepile za to jer onaj aparat počne da luduje, isto me odvodili u razne sobe, a mogao sam da sam hteo da prenesem bar 20 kila kokaina da ne primete
mikele9 mikele9 00:49 22.03.2011

Re: ...

Ih, Mikele, moj prijatelj lepo kaže: 'Pare nisu problem... para nema.' :)

Ili što reče onaj Ciga zvani Rom: I da imam, odakle mi
Kofere malo obožavam, pa malo mrzim, nekako na smenu. Sad se ložim već mesec dana da se častim jednim novim, srednje veličine, onako - taman. Inače, jedna od boljih stvari koje je civilizacija iznedrila je koferče s točkićima.

'aj me povedi da biramo, razumem se u pneumatike.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:41 22.03.2011

Re: ...

Ih, Mikele, moj prijatelj lepo kaže: 'Pare nisu problem... para nema.' :)


a jedan moj drug je govorio: - nije problem u novcu, problem je u mnogo novaca:)
mikele9 mikele9 10:27 22.03.2011

Re: ...

a jedan moj drug je govorio: - nije problem u novcu, problem je u mnogo novaca:)

Ja bih rekao: Nije problem u novcu nego u parama
mirelarado mirelarado 23:46 21.03.2011

Одласци и доласци

Волим да се пакујем кад полазим на пут, да свака ствар у коферу нађе своје право место. Али, кад се враћам, то ми је најмрскији посао. Натрпам исте оне ствари, онако с нереда и једва затворим кофер.

jesen92 jesen92 00:32 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

...i meni se uvek cini da u povratku imam vise stvari zbog tezeg zatvaranja:)
nsarski nsarski 00:32 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mirelarado
Волим да се пакујем кад полазим на пут, да свака ствар у коферу нађе своје право место. Али, кад се враћам, то ми је најмрскији посао. Натрпам исте оне ствари, онако с нереда и једва затворим кофер.


Gde me nadje!
Heh, ja bas danas doputovao u Белехрад, kofera onoliko (6 komada u komadima), vreme maglovito, cvrsto, mozes da se oslonis na njega. I rekoh sebi: ovde zive dobri ljudi, nadam se da nisu nekud otputovali.
Dobro vas nasao!
margos margos 00:36 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Dobrotinamadošao - potrebna su nam jaka pluća da oduvamo više ovu zimu u neko ćoše...

ps I jednog prijatelja da nam nekako repariraš - sad uviđam da boluje od tvog odlaska :(
nsarski nsarski 00:48 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

ps I jednog prijatelja da nam nekako repariraš - sad uviđam da boluje od tvog odlaska :(

??!!ovo je totalna novost...nemam pojma o cemu je rec.

Ali, nesto drugo. Stignem kuci i u kuci zeteknem novog stanovnika. Izvesni Amer, Dzef se vabi, nastanio se kod mene. Covek pristojan, pitom, putuje svetom - nema kofere, samo dva ranca - veseo, zeljan novih upoznavanja. I tako, sa Dzefom se sada druzim. Simpa tip, kul gaj, Amer koji ti je drag. Nasao neku nasu zemsku, zablentavio. Sutra ga vodim na Kalenic. This is going to be something! Eh, neke stvari se ponavljaju vecno - voleli vi Kunderu ili ne.
mirelarado mirelarado 00:50 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

nsarski
Heh, ja bas danas doputovao u Белехрад, kofera onoliko (6 komada u komadima), vreme maglovito, cvrsto, mozes da se oslonis na njega. I rekoh sebi: ovde zive dobri ljudi, nadam se da nisu nekud otputovali.


Добро нам се вратио, НШарски! Овде још хладњикаво, и, што је најгоре, облачно, нисмо могли да видимо Велики Пун Месец у свој његовој лепоти. Неки други, с коферима или без њих, имали су више среће:



П.С. Мислим да и Микеле очекује повратак своје драге с коферима.
mikele9 mikele9 00:54 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Волим да се пакујем кад полазим на пут, да свака ствар у коферу нађе своје право место. Али, кад се враћам, то ми је најмрскији посао. Натрпам исте оне ствари, онако с нереда и једва затворим кофер.

Draga Mirela ubola si suštinu! Entuzijazam pred put a vraćanje, povratak već izaziva mrzovolju

mikele9 mikele9 00:58 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

...i meni se uvek cini da u povratku imam vise stvari zbog tezeg zatvaranja:)

Jeseni draga to je posledica preteranog šopingovanja
margos margos 00:59 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Pa sad... nije uvek tako. Na jedno od poslednjih putovanja sam otišla tako nadrndana, a po povratku sam' što nisam ljubila putnike po autobusu od sreće. A tek voljeni grad :)
mikele9 mikele9 01:04 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Gde me nadje!
Heh, ja bas danas doputovao u Белехрад, kofera onoliko (6 komada u komadima), vreme maglovito, cvrsto, mozes da se oslonis na njega. I rekoh sebi: ovde zive dobri ljudi, nadam se da nisu nekud otputovali.
Dobro vas nasao!

Bolje te dočekali!
Profesore, Lorde, Vojvodo a sluge, mislim a propos 6 komada kofera
Na Belehradsko vreme možeš da se osloniš u svakom trenutku, uvek je tmurno, maglovito, zimzeleno, jednom reči nikakvo. A da ovde žive dobri ljudi, činjenica je, lično poznajem tri osobe
mikele9 mikele9 01:08 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ali, nesto drugo. Stignem kuci i u kuci zeteknem novog stanovnika. Izvesni Amer, Dzef se vabi, nastanio se kod mene. Covek pristojan, pitom, putuje svetom - nema kofere, samo dva ranca - veseo, zeljan novih upoznavanja. I tako, sa Dzefom se sada druzim. Simpa tip, kul gaj, Amer koji ti je drag. Nasao neku nasu zemsku, zablentavio. Sutra ga vodim na Kalenic. This is going to be something! Eh, neke stvari se ponavljaju vecno - voleli vi Kunderu ili ne.

Ja osobno volim Kunderu. Kalenić je pravo mesto za zaljubljenog Džefa
nsarski nsarski 01:11 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Profesore, Lorde, Vojvodo a sluge, mislim a propos 6 komada kofera

Nista sluge, majkumu, toliko smo osvesceni, oslonio sam se na licne bicepse, tripcepse i ostale myshiche.
Nego, senor, imam jedan predlog za tebe, mislim o tome vec neko vreme, zajednicka kreacija, pisacu kad se izvucem iz longitudijske zabezeknutosti zvane neusaglasenost sa vremenom u kome sam trenutno - iliti jet-lag za one sklonije savremenosti izrazhavanya.
Anyhow, onaj Modiljani je zaista bio lud! (Imam nove dokaze).
mikele9 mikele9 01:11 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

П.С. Мислим да и Микеле очекује повратак своје драге с коферима.

Sinoć je dočekao, veći kofer od nje, al' samo nek' mi je došla
mikele9 mikele9 01:15 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Pa sad... nije uvek tako. Na jedno od poslednjih putovanja sam otišla tako nadrndana, a po povratku sam' što nisam ljubila putnike po autobusu od sreće. A tek voljeni grad :)

Margi draga, jesam pametan al' nemoj baš svaku moju reč držati za ispravnu
mikele9 mikele9 01:21 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Nista sluge, majkumu, toliko smo osvesceni, oslonio sam se na licne bicepse, tripcepse i ostale myshiche.
Nego, senor, imam jedan predlog za tebe, mislim o tome vec neko vreme, zajednicka kreacija, pisacu kad se izvucem iz latitudijske zabezeknutosti zvane neusaglasenost sa vremenom u kome sam trenutno - iliti jet-lag za one sklonije savremenosti izrazhavanya.
Anyhow, onaj Modiljani je zaista bio lud! (Imam nove dokaze).

C,c,c, gde srlja ova Kraljevina Republika, možda su te zamenili za auto mehaničara, umesto stručnjaka za kvantnu mehaniku
Predlog prihvatam smesta!
mirelarado mirelarado 01:25 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

margos
Pa sad... nije uvek tako. Na jedno od poslednjih putovanja sam otišla tako nadrndana, a po povratku sam' što nisam ljubila putnike po autobusu od sreće. A tek voljeni grad :)


Ништа није увек и све је понекад.
margos margos 01:31 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Jes, što rek'o onaj :)))

Nego, sve 'oću da kažem kako je ova slička gore izvrsna, nikako da ih izbrojim da l' ih je 14 ili 15? I nešto su kanda budžili u sredini, preko reda...
st.jepan st.jepan 01:34 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Od besmislenih odlazaka, besmisleniji su samo besmisleni dolasci (tj. povratci).
Mada im opasno konkurišu besmisleni ostanci (tj. ne-odlasci).

Edit: preporočam
mirelarado mirelarado 01:35 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

margos
Jes, što rek'o onaj :)))

Nego, sve 'oću da kažem kako je ova slička gore izvrsna, nikako da ih izbrojim da l' ih je 14 ili 15? I nešto su kanda budžili u sredini, preko reda...


Избројах петнаест, можда и погрешно. Мајсторска илустрација.
mikele9 mikele9 01:36 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ништа није увек и све је понекад.

A kako zvuči:Ništa nije ponekad i sve je uvek
mirelarado mirelarado 01:48 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
Ништа није увек и све је понекад.

A kako zvuči:Ništa nije ponekad i sve je uvek


Звучи занимљиво а нетачно.
Важи једино за тему твог претходног блога, али ту извесност не прихватамо и не признајемо. :))
mikele9 mikele9 01:54 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Od besmislenih odlazaka, besmisleniji su samo besmisleni dolasci (tj. povratci).
Mada im opasno konkurišu besmisleni ostanci (tj. ne-odlasci).

Edit: preporočam

Ne toneš li dragi druže u nihilizam, ovako kako si napisao, sve postaje besmisleno.
Hvala na preporoki
mikele9 mikele9 01:59 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Избројах петнаест, можда и погрешно. Мајсторска илустрација.

Ja izbrojah 13 ali je samo jedan bio bezgrešan
mirelarado mirelarado 02:08 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
Ja izbrojah 13 ali je samo jedan bio bezgrešan


Онај смеђи у средини? Могућно је да их има и тринаест, већ сам обневидела.


st.jepan st.jepan 02:08 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ne toneš li dragi druže u nihilizam, ovako kako si napisao, sve postaje besmisleno.

Ne, nikako, na krivom si tragu.
Nisam napisao da su od odlazaka besmislniji samo povratci (pri ćemu im oboma konkurišu ostanci), već da su od besmislenih odlazaka, besmisleniji samo besmisleni povratci (pri čemu im konkurišu besmisleni ostanci).

Edit.
Šta sam dakle hteo da reknem. Hteo sam da reknem da ni jedan odlazak ne može biti do te mere promašen koliko može biti promašen neki povratak.
Jer se u odlasku, ma koliko okolnosti bile dramatične, uvek nadje makar zer'ca kliktavosti, a u povratku, neizostavno bude poraženosti ili ljige.
st.jepan st.jepan 02:37 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
Избројах петнаест, можда и погрешно. Мајсторска илустрација.

Ja izbrojah 13 ali je samo jedan bio bezgrešan

Ne,definitivno ih je 14.
Kol'ko drški, tol'ko kofera.
Ne kaže se džabe "jebeš kofer bez drške".
divnan divnan 04:19 22.03.2011

Re:...

Eh, neke stvari se ponavljaju vecno - voleli vi Kunderu ili ne.
topcat topcat 04:24 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Hteo sam da reknem da ni jedan odlazak ne može biti do te mere promašen koliko može biti promašen neki povratak.


Meni je fascinantno koliko se često povratak izjednačava s neuspjehom, neostvarenim ambicijama, općenito s nečim negativnim.
Kad god da se vratiš, koliko god da si izbivao, nikad se ne vraćaš u isto.
Ti nisi isti, stvari oko tebe nisu iste, rijeka je otekla...

Zašto se i povratak ne može tretirati kao još jedan odlazak?
(odnosno, zašto se sve ne tretira kao najobičnije kretanje?)

Sjedi i mudruje,
Lao Top Ce
st.jepan st.jepan 05:34 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Meni je fascinantno koliko se često povratak izjednačava s neuspjehom, neostvarenim ambicijama, općenito s nečim negativnim
.
To je valjda zato što najčešće tako i biva.
Kad god da se vratiš, koliko god da si izbivao, nikad se ne vraćaš u isto. Ti nisi isti, stvari oko tebe nisu iste, rijeka je otekla...

Savršeno tačno!
Upravo to je ono što povratnika dodatno deprimira.
Povratak u nepoznato neuporedivo je stresniji od odlaska u nepoznato.
Žudnja za povratkom je pre svega je žudnja za poznatim.
Kada to poznato ne pronadje, tek tada je povratnik bez oslonca i nigde, tek tada mu je povratak promašen.

antioksidant antioksidant 08:35 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mirelarado
Волим да се пакујем кад полазим на пут, да свака ствар у коферу нађе своје право место. Али, кад се враћам, то ми је најмрскији посао. Натрпам исте оне ствари, онако с нереда и једва затворим кофер.


meni je lakse pakovati se kada se vracam
pokupis sve sto nadjes u sobi i trpas
nema selekcije kao kod kuce
doda.draskovic doda.draskovic 09:04 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Избројах петнаест, можда и погрешно. Мајсторска илустрација.


petnaest drski, dakle petnaest..moj favorit plavi, cetvrti spolja, ne mozes ga promasiti na traci.. dok nestrpljivo cekas da se utopis u novi grad ili da se prilagodis povratku u Srbiju..
mikele9 mikele9 10:31 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Edit.
Šta sam dakle hteo da reknem. Hteo sam da reknem da ni jedan odlazak ne može biti do te mere promašen koliko može biti promašen neki povratak.
Jer se u odlasku, ma koliko okolnosti bile dramatične, uvek nadje makar zer'ca kliktavosti, a u povratku, neizostavno bude bar malo poraženosti ili ljige.

Tako nekako i ja odgovorih Mireli, ergo, u saglasju smo.
mikele9 mikele9 10:34 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ne,definitivno ih je 14.
Kol'ko drški, tol'ko kofera.
Ne kaže se džabe "jebeš kofer bez drške".

Petica zaključena za kraj godine! Prebrojah ručke i zaista ih ima 14
mikele9 mikele9 10:39 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Sjedi i mudruje,
Lao Top Ce

Davno čitah jednog indijskog mudraca: Kreneš na put da bi pronašao sebe, ideš, ideš, svašta doživljavaš, ostariš, sedneš i shvatiš da uopšte nisi morao da putuješ, sve je u tebi.
mikele9 mikele9 10:41 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

meni je lakse pakovati se kada se vracam
pokupis sve sto nadjes u sobi i trpas
nema selekcije kao kod kuce

Ista stvar
mikele9 mikele9 10:45 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

petnaest drski, dakle petnaest..moj favorit plavi, cetvrti spolja, ne mozes ga promasiti na traci.. dok nestrpljivo cekas da se utopis u novi grad ili da se prilagodis povratku u Srbiju..

Ponovo prebrojao, definitivno petnaest!
margos margos 10:49 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ne,definitivno ih je 14.
Kol'ko drški, tol'ko kofera.

Definitivno ih je 15!
ivana23 ivana23 11:08 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Jedan, ali vredan...

Sepulturero Sepulturero 11:11 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
Sjedi i mudruje,
Lao Top Ce

Davno čitah jednog indijskog mudraca: Kreneš na put da bi pronašao sebe, ideš, ideš, svašta doživljavaš, ostariš, sedneš i shvatiš da uopšte nisi morao da putuješ, sve je u tebi.


Французи кажу: Partir, c'est mourir un peu.
stari92 stari92 12:33 22.03.2011

c,c,c,p (deset ljutih gusara))

mikele9
Ponovo prebrojao, definitivno šesn'es'


десет љутих гусара
дошло .. на мој блог
(око,цца,сати петнаес'
један о'ш'о спават
остало их 16.




mirelarado mirelarado 12:41 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
petnaest drski, dakle petnaest..moj favorit plavi, cetvrti spolja, ne mozes ga promasiti na traci.. dok nestrpljivo cekas da se utopis u novi grad ili da se prilagodis povratku u Srbiju..

Ponovo prebrojao, definitivno petnaest!


И? Ко је сада добио петицу?
nsarski nsarski 13:47 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Davno čitah jednog indijskog mudraca: Kreneš na put da bi pronašao sebe, ideš, ideš, svašta doživljavaš, ostariš, sedneš i shvatiš da uopšte nisi morao da putuješ, sve je u tebi.



The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes
but in having new eyes
. - M. Prust.
mikele9 mikele9 13:56 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Jedan, ali vredan...

Tebi 60 a meni 40%, važi?
mikele9 mikele9 14:13 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Французи кажу: Partir, c'est mourir un peu.

A Žak Brel:
Mourrir, cell'a ne rien,
Mourrir s'est la belle affaire.
mikele9 mikele9 14:16 22.03.2011

Re: c,c,c,p (deset ljutih gusara))

десет љутих гусара
дошло .. на мој блог
(око,цца,сати петнаес'
један о'ш'о спават
остало их 16.
Šta će biti s koferima???
Zapaliću ih!!!

mikele9 mikele9 14:20 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

И? Ко је сада добио петицу?

Svi! Odlično smo odelenje
mikele9 mikele9 14:23 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes
but in having new eyes.
- M. Prust.

To ti kažem. Nemoj samo da Pižon vidi da Prusta čitaš na engleskom<_<
margos margos 14:23 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

A Žak Brel:
Mourrir, cell'a ne rien,
Mourrir s'est la belle affaire.

Um je čudo... stvarno skače k'o majmun...
Pročitam ovo, pa se zapitam 'jbt, šta mi živi imamo da pričamo o tome da smrt nije ništa - kad nemamo pojma...' i htedoh da te pitam 'si čuo nekog mrtvog da priča (i peva) o životu?'... a onda mi proleti jedna zezalica koju pročitah ovih dana:
Razgovaraju dva demona. I pita jedan:
''Je li, veruješ li ti u ljude?''

Veze s koferima nema
narama narama 14:28 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mirelarado
Волим да се пакујем кад полазим на пут, да свака ствар у коферу нађе своје право место. Али, кад се враћам, то ми је најмрскији посао. Натрпам исте оне ствари, онако с нереда и једва затворим кофер.



....zadnji put ,nedeljama sam imala mentalne pripreme pred pakovanje...
da mi ne zafali ovo ,ono,
da imam u ovoj ,onoj situaciji,
iju..da ne zaboravim da ponesem nešto baš ovakvo,onakvo...

....pri povratku kući,pakovanje kofera završavam u dva poteza..milina..

...obavezno čudjenje nastupa pri povratničkom otvaranju kofera , nad toliko stvari koje nikad nisam upotrebila ili obukla na putovanju....
ali ...
važno je putovati....

st.jepan st.jepan 14:28 22.03.2011

PETICA

И? Ко је сада добио петицу?

A jedan klinja u Sloveniji:
Stric Stjepan, jas bom danes dobil petico!
?
Če tovaršica bo tako ljubeznjiva da mi je bo dala.
mirelarado mirelarado 14:51 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

narama


....zadnji put ,nedeljama sam imala mentalne pripreme pred pakovanje...
da mi ne zafali ovo ,ono,
da imam u ovoj ,onoj situaciji,
iju..da ne zaboravim da ponesem nešto baš ovakvo,onakvo...

....pri povratku kući,pakovanje kofera završavam u dva poteza..milina..

...obavezno čudjenje nastupa pri povratničkom otvaranju kofera , nad toliko stvari koje nikad nisam upotrebila ili obukla na putovanju....
ali ...
važno je putovati....


Па да, увек се радујем путовању, зато се лако спакујем. И давно сам престала да се оптерећујем тиме да све понесем. Не путујем у неистражене и ненастањене пределе, ако нешто и заборавим, купим тамо где се затекнем и тако имам успомену и на властиту расејаност и на то путовање, на пример, у виду четке за косу.
А повратак некако увек пребрзо уследи, зато ми то паковање теже пада.
У ствари, види се да долази пролеће... сврбе нас табани.
mirelarado mirelarado 14:54 22.03.2011

Re: PETICA

Če tovaršica bo tako ljubeznjiva da mi je bo dala.


Наш је учитељ Микеле више него љубезен* и нико није остао без одличне оцене. :)

ЕДИТ: *љубезњив

st.jepan
više nego ljubeznjiv (ljubezen je ljubav)

mirelarado mirelarado 14:59 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

nsarski
The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes
but in having new eyes.
- M. Prust.


У истинитост ове Прустове тврдње изнова се уверим сваки пут кад одведем неког странца на било коју од наших пијаца. (Додуше, све их је мање...) Иако нисам нарочити љубитељ пијаце, одушевљени поглед некога са стране просто је заразан.

ЕДИТ: 100 (Ала сам се расписала... )
st.jepan st.jepan 15:01 22.03.2011

Re: PETICA

више него љубезен

više nego ljubeznjiv (ljubezen je ljubav)
mirelarado mirelarado 15:16 22.03.2011

Re: PETICA

više nego ljubeznjiv (ljubezen je ljubav)


Исправљено.
kakapo kakapo 15:34 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mirelarado
mikele9
petnaest drski, dakle petnaest..moj favorit plavi, cetvrti spolja, ne mozes ga promasiti na traci.. dok nestrpljivo cekas da se utopis u novi grad ili da se prilagodis povratku u Srbiju..

Ponovo prebrojao, definitivno petnaest!


И? Ко је сада добио петицу?

Ima ih 16. Onom najvećem, sivom, ne vidi se drška. Uostalom, ja na to gledam drugačijim očima pošto je za mene slika preteća. Naime, ne volim da putujem, ma koliko to čudno zvučalo.
mikele9 mikele9 20:36 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Razgovaraju dva demona. I pita jedan:
''Je li, veruješ li ti u ljude?''

Da je mene pitao, odgovorio bih mu: Verujem u nekoliko
mikele9 mikele9 20:40 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

narama
važno je putovati....

Putovati, putovati i samo putovati, što reče drug Lenj...Mikele

st.jepan st.jepan 20:45 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

kakapo
Ima ih 16.

Pih, kreštavi zelembaču, ti će mi kažeš.
Papige su, mada nesporno mudre, čuvene sa brljivog brojanja!
mikele9 mikele9 20:48 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Za raspisanu stotu dragu mi Mirelu


kakapo kakapo 21:29 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

st.jepan
kakapo
Ima ih 16.

Pih, kreštavi zelembaču, ti će mi kažeš.
Papige su, mada nesporno mudre, čuvene sa brljivog brojanja!

Nemoj ti da se kačiš sa mnom! Moj predak je brojao srebrnjake (pieces of eight) gusarskom kapetanu Long John Silveru, pa valjda i ja mogu kofere!
mirelarado mirelarado 21:46 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
Za raspisanu stotu dragu mi Mirelu


Хвала, Микеле, за тебе:


st.jepan st.jepan 21:51 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Moj predak je brojao srebrnjake (pieces of eight) gusarskom kapetanu Long John Silveru

Čuo sam da je zbog brljivog brojanja završio u papigašu (paprikašu od papige)
draft.dodger draft.dodger 22:01 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

st.jepan
Moj predak je brojao srebrnjake (pieces of eight) gusarskom kapetanu Long John Silveru

Čuo sam da je zbog brljivog brojanja završio u papigašu (paprikašu od papige)


Iscenirao svoju smrt u papigašu i živeo srećno i dugovečno...


kakapo kakapo 22:18 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Iscenirao svoju smrt u papigašu i živeo srećno i dugovečno...

mikele9 mikele9 22:58 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ima ih 16. Onom najvećem, sivom, ne vidi se drška.

Ti si kakapo najbolji đak u odelenju i stari92 Prebrojao sam ih zajedno sa sivim kojem se ne vidi drška i ima ih 16!
mikele9 mikele9 23:01 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Iscenirao svoju smrt u papigašu i živeo srećno i dugovečno...

Uz ovakvu žensku i da isceniraš smrt
kakapo kakapo 23:13 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ti si kakapo najbolji đak u odelenju

Jednom da se i to desi!
zoja444 zoja444 23:17 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

Ima ih 16. Onom najvećem, sivom, ne vidi se drška.



ja sam prebrojala 14 poklopaca, 15 donjih delova i 16 rucki. rebus.
problematican je crveni od sredine. da li su to dva kofera ili jedan?

mikele9 mikele9 23:52 22.03.2011

Re: Одласци и доласци

ja sam prebrojala 14 poklopaca, 15 donjih delova i 16 rucki. rebus.
problematican je crveni od sredine. da li su to dva kofera ili jedan?
Draga moja Zoja, nadam se daće se javiti najbolji đaci u odelenju, kakapo i stari92 i pomoći i tebi i svima nama da jednom za uvek utvrdimo broj kofera
st.jepan st.jepan 00:08 23.03.2011

Re: Одласци и доласци

da jednom za uvek utvrdimo broj kofera

Dok svi ne priznaju da ih je 14 , ovaj blog nema da se zatvori za komentare (iskreno, kofere uopšte nisam ni brojao, ali već sam rekao da ih je 14, pa kako sad da menjam).
Insistovaću kod moderatora da blog do daljeg bude otvoren, pitanje je od krucijalnog značaja.
blogovatelj blogovatelj 02:33 23.03.2011

Re: Одласци и доласци

Dobro vas nasao!


Bolje nam dosao.
kakapo kakapo 08:33 23.03.2011

Pitanje od krucijalnog značaja!

mikele9
ja sam prebrojala 14 poklopaca, 15 donjih delova i 16 rucki. rebus.
problematican je crveni od sredine. da li su to dva kofera ili jedan?
Draga moja Zoja, nadam se daće se javiti najbolji đaci u odelenju, kakapo i stari92 i pomoći i tebi i svima nama da jednom za uvek utvrdimo broj kofera

Nepobitno je utvrđeno:
1. da ima 15 (a ne 16) različitih drški.
2. da sivi kofer dole nema dršku, da ni jedna od navedenih drški ne pripada njemu, te se ima dodati prethodnom broju.
3. dakle 16.
4. Zabunu izaziva to što se u malom crvenom koferu gore očigledno nalaze dva kofera - jedan, s tamno braon drškom koga, osim drške, ne vidimo (vidi mu se tamni poklopac) i sledeći svetlosivi s tamnosivom drškom - poslednji u nizu.
5. Metod brojanja poklopaca je nesiguran, neki su različite boje i mekani, pa se ne vide dobro.
6. Definitivno ću zakasniti na posao. I šta tamo da kažem: "brojao sam kofere?"
zoja444 zoja444 09:21 23.03.2011

Re: Pitanje od krucijalnog značaja!

kakapo

6. Definitivno ću zakasniti na posao. I šta tamo da kažem: "brojao sam kofere?"


mikele9 mikele9 18:59 23.03.2011

Re: Одласци и доласци

Хвала, Микеле, за тебе:

Ljubičice!!! Moje najmilije cveće. Kako je samo Priroda uskladila miris, boje (ljubičasta, žuta i svetlo zelena) i sićušnu delikatnost i nenametljivost
mirelarado mirelarado 00:44 24.03.2011

Re: Одласци и доласци

mikele9
Хвала, Микеле, за тебе:

Ljubičice!!! Moje najmilije cveće. Kako je samo Priroda uskladila miris, boje (ljubičasta, žuta i svetlo zelena) i sićušnu delikatnost i nenametljivost


О љубичицама и повратку:


mikele9 mikele9 10:23 24.03.2011

Re: Одласци и доласци

О љубичицама и повратку:

Godinama nisam čuo Peppina i Come le viole, baš si me obradovala, hvala ti
eli.lacrosse eli.lacrosse 00:03 22.03.2011

Platnene torbe

Negde baš u ovo doba godine počinje da me hvata neodoljiva potreba da pobegnem negde of kuće, odmorim se nekoliko dana, uživam… Za nuždu rade i putovanja od svega dvadesetak kilometara, al' je veća radost ako su duža (i što se udaljenosti i što se trajanja tiče). Kofer(e) doživljavam tek kao nešto neophodno, ali platnene torbe pune knjiga koje sa sobom donosim kući – kao plen iz Ali Babine pećine.
mikele9 mikele9 01:25 22.03.2011

Re: Platnene torbe

Negde baš u ovo doba godine počinje da me hvata neodoljiva potreba da pobegnem negde of kuće, odmorim se nekoliko dana, uživam… Za nuždu rade i putovanja od svega dvadesetak kilometara, al' je veća radost ako su duža (i što se udaljenosti i što se trajanja tiče). Kofer(e) doživljavam tek kao nešto neophodno, ali platnene torbe pune knjiga koje sa sobom donosim kući – kao plen iz Ali Babine pećine

Dešavalo se da ženi i meni stranu po stranu izlistaju knjigu po knjigu i čudom nisu mogli da se načude da neko umesto odeće, obuće, hrane i pića, nosi tolike knjige
fantomatsicna fantomatsicna 00:28 22.03.2011

Ona

kad odlazi ..to mu dođe kao cunami..odnosi auto, kuću..sve zivo.Mene je u tim filmovima uvek čudilo kako muškarci umeju tako brzo da nađu sta je gde u ormaru.Kao i uvek dragi Mikele uživanje je čitati te

mikele9 mikele9 01:30 22.03.2011

Re: Ona

kad odlazi ..to mu dođe kao cunami..odnosi auto, kuću..sve zivo.Mene je u tim filmovima uvek čudilo kako muškarci umeju tako brzo da nađu sta je gde u ormaru.Kao i uvek dragi Mikele uživanje je čitati te

Hvala ti devojčice iz tuđine a propos uživanja u čitanju
A ono sa brzim nalaženjem je ustaljeni holivudski šablon, postao je već oduran
mikimedic mikimedic 00:31 22.03.2011

strpavsi

u kofer




a ko smo mi da otvaramo tudje kofere i da unistavamo necije snove i ambicije...

ko sam ja da unistim bilo cije...,

ja sam samo sanjar ciji pogled gasne u magli i memli...



mikele9 mikele9 01:49 22.03.2011

Re: strpavsi

a ko smo mi da otvaramo tudje kofere i da unistavamo necije snove i ambicije...

ko sam ja da unistim bilo cije...,

ja sam samo sanjar ciji pogled gasne u magli i memli...

I ja sam samo sanjar al' mi pogled ne gasne nego se pali gledajući lepe devojke i žene
Nedajbože da otvaram tuđe kofere, nisam rođenoj ženi otvorio za 35 godina braka pismo koje glasilo na nju A da rušim i uništavam nečije snove i ambicije, pa ruke bih sebi odsekao
Pozdrav tebi dragi miki, hvla ti na Đorđu i ne zaneri na šali
mikimedic mikimedic 08:37 22.03.2011

Re: strpavsi



jesen92 jesen92 00:46 22.03.2011

frankfurtski aerodrom

Bem ti kofer, rekoh u sebi a pomislih da u koferu sigurno nosi trpezarijski sto sa dvanaest stolica, plitke i duboke tanjire i escajg, takođe za dvanaest osoba. Možda i vitrinu sa kristalnim čašama, šoljicama za kafu od fajansa, tanjiriće za torte i kolače...Bem ti kofer!
...to je ipak frankfurtski aerodrom....ko zna odakle je dama stigla i gde ide i na koliko vremena...Ali pazi ovo...posle ja i koleginica prosle godine na neki seminar na Zlatibor...ja vozac, treba nam odavde max dva sata sa sve pauzama...tamo ostajemo tri ipo dana...kad sam dosla po nju samo sto se nisam srusila kad smo pocele da unosimo njene stvari u kola...kofer kao za prekookeanski let plus dve one futrole za odela tj kostime plus neki torbicici....kad smo stigle...cela soba u njenim stvarima ja nisam imala gde da se "okacim", izvadila sam samo nesto sto se guzva a ostalo mi ostalo u malom kofercetu...ima nas raznih...ja po pravulu nosim samo neophodno, mada se desavama da mi tamo negde ponesto i zafali ali mrzim te kofercine da vucem...:)
mikele9 mikele9 10:49 22.03.2011

Re: frankfurtski aerodrom

...to je ipak frankfurtski aerodrom....ko zna odakle je dama stigla i gde ide i na koliko vremena...Ali pazi ovo...posle ja i koleginica prosle godine na neki seminar na Zlatibor...ja vozac, treba nam odavde max dva sata sa sve pauzama...tamo ostajemo tri ipo dana...kad sam dosla po nju samo sto se nisam srusila kad smo pocele da unosimo njene stvari u kola...kofer kao za prekookeanski let plus dve one futrole za odela tj kostime plus neki torbicici....kad smo stigle...cela soba u njenim stvarima ja nisam imala gde da se "okacim", izvadila sam samo nesto sto se guzva a ostalo mi ostalo u malom kofercetu...ima nas raznih...ja po pravulu nosim samo neophodno, mada se desavama da mi tamo negde ponesto i zafali ali mrzim te kofercine da vucem...:)

Najbolji je bio moj pokojni drug Vesa, nosio je na put samo ono što je imao na sebi. I pride lovu u džepu
draft.dodger draft.dodger 01:19 22.03.2011

Umetnost svađe...

I swear, if you existed, I'd divorce you...

myredneckself myredneckself 02:46 22.03.2011

Podsećanje

i pored četvorojezičnog upozorenja, na prozor,


Nicht hinauslehnen!
Ne pas se pencher au dehors!
E pericoloso sporgersi!
I, naravno, Selma


Pa jebote, ona ili on mogu iz kuće da odu goli kao pištol! Izađu, sednu u džip ili ako ostavljaju na miru vozni park, zovu taksi i pravac Hilton.

Naš kum, btw, otiš'o jedared u šorcu i papučama... kao, po cigare
Posle se još dvaput ženio, a sad je opet sam
E, ljudi moji...
shumska shumska 04:16 22.03.2011

k - kafa, k - kofer :)

nas učiteljica naučila pred odlaske na rekreativnu kako pred put obavezno napraviti spisak stvari :) čovek ako se jednom, s oproštenjem zajebe, pa u ličnoj karti promeni mesto prebivališta - a na kratko - sva putovanja lako postaju mučna, prisilna, stresna. to je onaj ružniji deo.
a ova lepa priča o koferima me podseća na ona dobra putovanja, kad noć pred odlazak imaš putnu groznicu, sav u iščekivanju nekom neodredjenom treperiš...
dugo se nisam pakovala i spakovala
Ancoras tollere... ---
mikele9 mikele9 10:55 22.03.2011

Re: Umetnost svađe...

I swear, if you existed, I'd divorce you...

Baš sam skoro pomislio na film, hvala ti
mikele9 mikele9 11:07 22.03.2011

Re: Podsećanje


Nicht hinauslehnen!
Ne pas se pencher au dehors!
E pericoloso sporgersi!
I, naravno, Selma

Kad sam onomad išao vozom iz Mostara u Sarajevo pa iz Sarajeva za Beograd, neprestano sam morao da opominjem Selmu da se ne naginje kroz prozor

Naš kum, btw, otiš'o jedared u šorcu i papučama... kao, po cigare
Posle se još dvaput ženio, a sad je opet sam
E, ljudi moji...

Kum je ljudina, samo šorc i papuče, briga ga za materijalno, jedino cigare...kažu da su štetne po zdravlje
Žao mi je što je sam ali možda on ne misli tako
mikele9 mikele9 11:16 22.03.2011

Re: k - kafa, k - kofer :)

nas učiteljica naučila pred odlaske na rekreativnu kako pred put obavezno napraviti spisak stvari :) čovek ako se jednom, s oproštenjem zajebe, pa u ličnoj karti promeni mesto prebivališta - a na kratko - sva putovanja lako postaju mučna, prisilna, stresna. to je onaj ružniji deo.
a ova lepa priča o koferima me podseća na ona dobra putovanja, kad noć pred odlazak imaš putnu groznicu, sav u iščekivanju nekom neodredjenom treperiš...
dugo se nisam pakovala i spakovala
Ancoras tollere... ---

Ja sam odavno negde zaturio putnu groznicu, naravno kad putujem sam. Opušteno brate sestro E već kad putujem s nekim onda se unervozim a sve zbog usklađivanja stavova: Prvo ćemo ovo, pa onda ono, pa treba..., idemo tamo...ne ovamo...:wacko:

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana