Gospodo ministri Zorane Lončaru i Mirko Cvetkoviću!

Pedja Rafailovic RSS / 25.12.2007. u 14:57

(ovo je post o neodgovornosti i bahatosti organa državne uprave)

 

Gospodo ministri Zorane Lončaru i Mirko Cvetkoviću,

Zašto deo prosvetara još uvek nije primio drugi deo novembarske plate?

Zaposleni u prosveti (osnovne i srednje škole) primaju platu u dva dela, svaki petnaesti dan, npr. 6. decembra (50%), zatim 21. decembra (50%). Danas već protiče peti dan od petka, 21. decembra kada su svi zaposleni u prosveti očekivali drugi deo svoje crkavice, u ovom slučaju pretpraznične. Neki su ovu platu primili, neki nisu, u zavisnosti od toga u kojoj školi su zaposleni. Dakle, protekla je trećina vremena od navedenih 15 dana, što je nedopustivo veliko kašnjenje!

Koji su razlozi za ovako neodgovoran odnos prema zakonski određenom raspolaganju delom budžetskih sredstava, namenjenih isplati zaposlenima u javnom školstvu?

Da li je razlog nedostatak novca u državnoj kasi? Ukoliko jeste, šta ste, onako ekspertski, proračunavali i rebalansirali u pogledu budžeta za 2007?

Da li je, možda, u pitanju neka vrsta tihe odmazde za nedavni štrajk? Ako jeste, kako ste samo uspeli da podelite škole na politički podobne i nepodobne? Prema kom zakonu, propisu ili uredbi ste to sproveli?

Da nije u pitanju greška u softveru? Kako to da ste nabavili robu s greškom, a da to niko od aktera u Sektoru za finansije Ministarstva prosvete i sporta, Upravi za trezor Ministarstva finansija, niti bilo ko od direktora i računovođa po školama do sada nije primetio, alarmirao, obavestio nadležne i javnost?

Da li je moguće da su svi zaposleni u Ministarstvu prosvete (uključujući i Sektor za finansije), kao i u Ministarstvu finansija (uključujući i Upravu za trezor) regularno već primili svoje plate plus bonus, trinaestu platu, odn. nagradu za marljiv i vredan rad u 2007. godini, a da se niko nije setio da proveri šta se dešava sa platama prosvetara? Da li je moguće da u ovim državnim organima uprave nema barem jedne odgovorne osobe koja bi ovaj , relativno mali problem rešila tako što bi, kad je već bilo očigledno da je došlo do zastoja u petak, 21. decembra, naredila da u subotu ujutro jednostavno prekopiraju isplate od prethodnog termina (npr. 6. decembra) i, eventualno ih umanje za 5 ili 10% (da slučajno ne dođe do prekoračenja sredstava), pa da posle, u narednih nekoliko dana traže grešku, obračunaju i isplate ostatak? Zapošljavate li tamo isključivo retardirane (čitaj "od 8 do 16h automatizovane"), po rodbinskim i kumovskim vezama, ili ima i pokoji od normalnih, zdravorazumski nastrojenih osoba?

Neću da pominjem, kao mogućnost, eventualno preusmeravanje dela sredstava iz budžeta- za potrebe predizborne kampanje, to bi bilo previše nadrealno. Uostalom, rečeno je da su sredstva za kampanje predsedničkih kandidata obezbeđena iz budžeta za 2008, te da će biti isplaćena nakon konačnih rezultata predsedničkih izbora, dakle tek u februaru.

Konačno, pravo pitanje glasi:

Zašto niko od nadležnih u ova dva ministarstva nije obavestio zaposlene u prosveti, koji su ovim direktno i veoma surovo pogođeni i materijalno oštećeni? Izgleda, ni mediji pojma nemaju o ovome, a sindikalni "lideri", iscrpljeni organizacionim poslovima oko nedavnog štrajka, spavaju snom pobednika i pravednika.

Danas je 25. decembar, Božić po gregorijanskom kalendaru! Nažalost, vašom neodgovornošću, ovaj veliki praznik nekima se pretvorio u noćnu moru žrtava bahatosti državnih blagajnika.

 

Autor nije prosvetar, ali mu prijatelji i poznanici, nazalost, jesu :(



Komentari (28)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:27 25.12.2007

Nada + tuga

Peđa, nadam se da si sve ovo izmislio i da ništa nije tačno.
Preporuka.
Brooklyn Brooklyn 15:30 25.12.2007

bez da ulazim u raspravu

prosvetari ne primaju crkavicu, nego natprosecnu platu. a rade znatno manji broj sati godisnje. tako da za nase prilike imaju cak odlicnu platu i posao koji im ostavlja dovoljno vremena da zaradjuju sa strane.

ja sam, na primer, u americi upoznala 2 nastavnice.

jedna radi u skoli, radi u mattress world, kao prodavacica duseka, i jos ide na poslediplomske (sto moras imati da bio bio ucitelj u ny)

druga radi u skoli, u istoj toj prodavnici, i u godivi, da bi upotpunila kucni budzet.
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 16:03 25.12.2007

Re: bez da ulazim u raspravu

prosvetari ne primaju crkavicu, nego natprosecnu platu...


Brook, da "zanemarimo" USA, te da se usredsredimo na domaci teren. Prema poslednjim podacima, prosecna plata u Srbiji jeste approx. 29.000 dinara. Prosvetari su nesto malo iznad tog proseka, ne vise od 10-15%. Sta cini ovaj, izracunati, prosek? Mnogo onih sa 9.000 i malo onih sa npr. 90.000. Dakle, prema realnoj kupovnoj moci, prosečna plata u Srbiji jeste na granici siromaštva.

Najnoviji podatak jeste skala prihoda koju je utvrdila Skupstina Grada Beograda (svi su dobili ovaj flajer, uz poslednju uplatnicu Infostana). Prema toj skali, za tročlano domaćinstvo, limit prihoda iznosi 40.000 dinara (npr. samohrana, zaposlena majka , npr. u prosveti, sa dvoje maloletne/nezaposlene dece). Znaci, ukoliko prihod tročlane porodice (iz datog primera) ne prelazi limit od 40.000, Gradski sekretraijat za socijalnu i dečju zaštitu omogućava subvenciju komunalnih troškova od 10%.
Brooklyn Brooklyn 16:15 25.12.2007

Re: bez da ulazim u raspravu

samo sto moras da gledas da li je puno ili malo u odnosu na one koji tu platu finasiraju. a to su zaposleni, koji u srbiji u proseku primaju jos manje.

a moras i da gledas nemonetarni aspekt: zaposleni u prosveti imaju kraci radni dan, mnogo vise dana odmora godisnje i mnogo vecu sigurnost posla od zaposlenog u privatnom sektoru.

mada uvek mozes reci onda zasto prosecan zaposlen u pravosudju dobija ovoliko a u prosveti onoliko. tu je problem sto nemas trziste da odredi koliko vredi rad jedne uciteljice, ali intuitivno mi se cini da su placeni ok, posto posao nije narocito zahtevan, ne moraju da se plase da ce biti otpusteni jer ne postizu rezultate, posto njihove rezultate niko ni ne meri. ne moraju da se plase da ce biti downsize-ovani, dakle imaju visoku sigurnost posla. pri tome, rade relativno mali broj sati. kad sve to uzem cini mi se da su placeni ok. meni je veci problem sto nisu stimulisani da zaradjuju vise.

a naravno, da imaju potpuno pravo da ocekuju da ce biti isplacivani onaj dan kad im kaze ugovor da treba da budu isplaceni.
Xanadu Xanadu 17:18 25.12.2007

Re: bez da ulazim u raspravu

Ne znam da li ste radili u skoli, ali ako niste, onda ste neobavesteni, premda je i to u trendu

a to su zaposleni, koji u srbiji u proseku primaju jos manje.


Zaposleni u Srbiji u proseku nemaju zavrsen fakultet. Zaposleni u nastavi u prosveti Srbije u proseku to imaju.

zaposleni u prosveti imaju kraci radni dan...pri tome, rade relativno mali broj sati. kad sve to uzem cini mi se da su placeni ok


Ovo je bilo istina do pre tri godine i to samo za one koji ne pripremaju casove koje drze u skoli. Svi zaposleni u nastavi u prosveti Srbije na 100% radnog vremena imaju 40-satnu nedeljnu radnu strukturu. Zasto nastavnik u srednjoj strucnoj skoli, na primer, elektronike (sto podrazumeva zavrsen ETF) nema platu bar merljivu (mada, merljiva je - 2 x je manja) sa platom, na primer, svog kolege programera u Poreskoj upravi. Zasto nema tu famoznu 13-u platu? Pri svemu tome, taj hipoteticki lik iz poreske uprave ne srece pijane i/ili drogirane nasilne naoruzane sedamnaestogodisnjake na svom poslu (OK, sad sam preterao, mnogo je vise sjajne dece, ali, za opomenu - ima i ovakvih).
Ako vam se i dalje cini da su placeni OK, onda nista.

mnogo vise dana odmora godisnje


Poslednje tri godine svi zaposleni u nastavi u prosveti Srbije dobijaju resenje za godisnji odmor u trajanju od 25 radnih dana (ovaj broj varira od godina staza) koji se MORA iskoristiti u vreme letnjeg raspusta - za razliku od drugih zaposlenih u javnom sektoru koji na more mogu i u septembru i u junu. Dalje, raspitajte se malo koliko seminara u toku zimskog raspusta pohadjaju zaposleni u nastavi u prosveti Srbije od kada su uvedene reforme. Ovo sto ste vi naveli vazilo je u nekom davno proslom vremenu.

mnogo vecu sigurnost posla od zaposlenog u privatnom sektoru


i

ne moraju da se plase da ce biti otpusteni jer ne postizu rezultate, posto njihove rezultate niko ni ne meri. ne moraju da se plase da ce biti downsize-ovani, dakle imaju visoku sigurnost posla


Poznajem ljude koji su u prosveti u Srbiji ostali bez posla, jer su
a) lose radili.
b) ukinuti predmeti koje su predavali i/ili su
c) promenjena zanimanja profila u strucnim skolama u kojima su radili, pa su ostali bez posla.

Ne znam na osnovu cega tvrdite da niko ne meri rezultate rada zaposlenih u skoli. Raspitajte se malo, ali svi operativni i globalni planovi, kao i pisane pripreme nastavnika podlozni su proveri i sugestijama strucnih sluzbi, direktora, regionalne i republicke prosvetne inspekcije i organa strucnog nadzora Ministarstva prosvete. Na osnovu svega toga uvedena su i zvanja za nastavnike, pocev od pripravnika pa do mentora-savetnika u nastavi.

meni je veci problem sto nisu stimulisani da zaradjuju vise


Ovo smem i sam da potpisem.

Zelim vam sve najbolje.

Brooklyn Brooklyn 21:20 25.12.2007

Re: bez da ulazim u raspravu

Dalje, raspitajte se malo koliko seminara u toku zimskog raspusta pohadjaju zaposleni u nastavi u prosveti Srbije od kada su uvedene reforme.


ja, ako hocu na seminar moram da odem na njega o svom trosku i u svoje slobodno vreme. ako vi ove seminare dobijate besplatno i jos vam se racunaju u radno vreme to je dobitak za vas.


Raspitajte se malo, ali svi operativni i globalni planovi, kao i pisane pripreme nastavnika podlozni su proveri i sugestijama strucnih sluzbi, direktora, regionalne i republicke prosvetne inspekcije i organa strucnog nadzora Ministarstva prosvete.


plan nije rezultat. rezlutati su izmereni nedavno zahvaljujuci PISA testiranju. da se skolstvo srbije, kao firma takmici u globalnoj konkurenciji, odavno bi vec bankrotiralo. i svi zaposleni bi ostali bez posla. na to sam mislila kada sam rekla veca sigurnost posla, a ne da neki pojedinac koji radi u prosveti ne moze da ostane bez posla.
blackbox blackbox 15:34 25.12.2007

vlada je odgovorna

Ministar koji ne obeybedi funkcionisanje svog resora i ne obezbedi redovnu isplatu primanje, izuzev u ekstremno opravdanim situacijama, treba sam da podnese ostavku.Ako ne, vlada treba da ga smeni.
Pravo je pitanje odnos vlade prema redovnoj isplati zarada.
Ako ništa, sada bi kandidati u predsedničkoj kampanji mogli i trebali postaviti to pitanje.
Očito da su ocenili da do masovnijeg štrajka neće doći, a i sada će raspust pa im se može.Uostalom, uvek će moći da se izvade na Kosovo.
Ispada da vlada ne sprovodi zakone koje je usvojila ili Zakone države u kojoj je vlda.
Ne radim u vojsci ali je opšte poznato da od 2000.godine zaposlenima u vojsci nisu isplaćivana primanja po zakonu, jednostavno tako su ministri odlučivali i novac uzimali za druge svrhe.
S druge strane sve parije se zaklinju u ustavnost i zakonitost te da će voditi računa posebno o prosveti, zdravstvu, penzijama i drugim segmentima iz socijalnog kompleksa.
Jedno pričaju, drugo misle a treće ili ništa ne rade. Narod ćuti ali ovce i jesu za šišanje a krompir da se guli.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 15:39 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

Mislim da bi to mogla biti odmazda..o)) Sekiraju Lončara...
Preporuka, Peđa..
JJ Beba JJ Beba 15:59 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

I bre Peđa šta to pitaš Lončara?!!! Ajd' da se radi o Kosovu pa da ti odgovori, al o svom resoru? Ma hajde čoveče, ne benavi o))))
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 16:10 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

Bebo, a da ga pitamo o platama prosvetara na Kosovu?
Možda bi onda, mirno, staloženo i "spokojno" odgovorio :))
JJ Beba JJ Beba 16:23 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

Peđa, može i ta taktika :)
A može i "šema vuk - lisica" . Pitaj ge nešto oko uspeha u radu vlade, možda te pogleda.
Vako, pravo u vugla bojim se mrka kapa.
Čovek jednostavno ne odgovara iz principa. Zato je ministar -. da nikome ne odgovara
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:05 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

JJ Beba
I bre Peđa šta to pitaš Lončara?!!! Ajd' da se radi o Kosovu pa da ti odgovori, al o svom resoru? Ma hajde čoveče, ne benavi o))))

Nego, šure...Nigde ne videh jesu li štrajkovali veroučitelji...o))
Mogli su njih poslati da pregovaraju sa Lončarom...o)) Onako zbog empatije...o))
okapoaniolz okapoaniolz 17:20 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna


Nego, šure...Nigde ne videh jesu li štrajkovali veroučitelji...o))
Mogli su njih poslati da pregovaraju sa Lončarom...o)) Onako zbog empatije...o))



ako neko treba u prosveti da strajkuje, to su veroucitelji; nemaju stalni posao (ugovor o delu orocen na godinu dana) tako da oni od svih zaposlenih u prosveti ne mogu da podignu kredit za bilo sta, ako obole posle isteka ugovora i ne zaposle se negde drugde nemaju osiguranje, ako neko nece da im produzi ugovor posle godinu dana bez obzira na kvalitet rada ne mora, ali nije problem sto D.K. to ne zna jer on apriori veroucitelje smatra povlastenima (klerikalizam na delu, sta ce nam veroucitelj i veronauka itd.).
JJ Beba JJ Beba 18:51 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

Nego, šure...Nigde ne videh jesu li štrajkovali veroučitelji

šure, veroučitelji ne treba da štrajkuju. Oni treba da poslušaju Brook - da nađu dopunski posao. Mogu da uče kolege prosvetne radnike kako da štrajkuju glađu tj kako da poste do ispunjenja zahteva. Dakle 2 u 1 - veroučitelji i učitelji za štrajk postom. lepo kaže Brook - tržište diktira potražnju nastavnog kadra
:)
okapoaniolz okapoaniolz 20:02 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna


šure, veroučitelji ne treba da štrajkuju. Oni treba da poslušaju Brook - da nađu dopunski posao. Mogu da uče kolege prosvetne radnike kako da štrajkuju glađu tj kako da poste do ispunjenja zahteva. Dakle 2 u 1 - veroučitelji i učitelji za štrajk postom. lepo kaže Brook - tržište diktira potražnju nastavnog kadra
:)


pa vidim i dalje slabo kapiras sta je neko napisao pa da pojasnim:

plate ne pominjem nigde (mislim da prosvetari imaju plate u skladu sa vecinom ostalih u drustvu)
oko potraznje, trzista i brooka covek zivi u americi (ocigledno) i slabo kapira da ljudi ovde jedva mogu da nadju jedan posao, a kamoli dva; u americi djaci biraju predmete, a u srbiji su svi predmeti obavezni (naravno u skladu sa skolom i programom), uz iznimku da postoji obavezan izborni predmet (ili gradjansko ili veronauka)
ja govorim o neravnopravnom polozaju veroucitelja upravo zbog toga sto im se krse ljudska prava ("ali ti ljudi nisu u mom fazonu, pa mogu da se zajebavam na njihov racun" jjbeba). Neravnopravni su u odnosu na sve ostale koji rade u prosveti zbog svega navedenog u mom prethodnom postu.
retoricko pitanje: posto svake godine potpisuju ugovor sta mislis ako strajkuju da li ce sledece godine da potpisu novi ugovor ili ce (min. prosvete, direktor... ne znam sa kim potpisuju ugovor) da im se zahvale na saradnji i pronadju nekog drugog ko ce biti poslusniji.

p.s.
tvoj prethodni post me samo ucvrscuje u misljenju da su nase velike demokrate licemeri, nemam razlog da pojasnjavam jer je sve receno u tvom i mom postu.
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 20:57 25.12.2007

Re: položaj veroučitelja

Neravnopravni su u odnosu na sve ostale koji rade u prosveti zbog svega navedenog u mom prethodnom postu.

Nisu veroučitelji jedini u školstvu koji nisu u stalnom radnom odnosu. U visokom školstvu, takođe, većina nastavnog kadra potpisuje jednogodišnje ugovore. Izuzetak su redovni profesori, koji, gotovo po pravilu, do te pozicije "dolaze" pred penzijom.

PS: Brooklin (skraćeno Brook, za one koji je malo duže "poznaju" jeste žensko.

"ali ti ljudi nisu u mom fazonu, pa mogu da se zajebavam na njihov racun" jjbeba

Ovaj komentar smatram krajnje neprikladnim, a osim toga citat je falsifikovan. JJ Beba to nije napisala.
JJ Beba JJ Beba 21:20 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

zloinaopako, veroučitiljelji nemaju šta da traže u školama već u crkvi.
Veronauka koja se uči po državnim školama je greška.
Veronakuka treba da se izučava po crkvmama, nedeljom, te shodno tome veroučitelji treba da budu plaćeni od strane crkve.
Skoro sam imala blizak susret sa nekim veroučiteljima. Nisu umeli da mi odgovore na prosta katehizička pitanja o pokajanju. Šta li tek uče decu? I kako li ih uče o Anđelima i Đavolu? Čujem da se među decom masovno pojavljuju strahovi od Đavola.
JJ Beba JJ Beba 21:20 25.12.2007

Re: položaj veroučitelja

ali ti ljudi nisu u mom fazonu, pa mogu da se zajebavam na njihov racun" jjbeba

gde sam ovo rekla?
JJ Beba JJ Beba 21:24 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

ja govorim o neravnopravnom polozaju veroucitelja upravo zbog toga sto im se krse ljudska prava ("ali ti ljudi nisu u mom fazonu, pa mogu da se zajebavam na njihov racun" jjbeba). Neravnopravni

zlo i naopako uvek si bio zloinaopako, odakle ti to mene citiraš?
Za ovo podmetanje zaslužujuješ banovanje sa bloga. baš me čudi kako su te uopšte pustili sa lanca
antioksidant antioksidant 21:36 25.12.2007

Re: vlada je odgovorna

ja govorim o neravnopravnom polozaju veroucitelja upravo zbog toga sto im se krse ljudska prava

da preciziramo: verouciteljima se stvarno krse ljudska prava ali tako sto spadaju u grupu ljudi ciji posao je protivustavan (drzanje verske nastave u drzavni skolama). da bi izasli iz te situacije ili ozvanicite klerikalnu drzavu ili ukidajte versku nastavu u drzavnim skolama
JJ Beba JJ Beba 21:58 25.12.2007

Re: podmetanje/falsifikat

Peđo, zloinaopako je poznat na ovom blogu. I ako je u suprotnosti sa tvrdnjama uredništva da je više nikova nedozvoljeno, neki su ipak jednakiji od drugih. I ako je povašćen to mu ipak mu ne daje za pravo da falsifikuje i da podmeće.
Ali od njega se ništa drugo ne može ni očekivati.
JJ Beba JJ Beba 22:47 25.12.2007

Re: Brooklin- kao na primer!?

koliko mi je poznato otkrivanje identiteta takođe nije dozvoljeno pravilima.
Peđa ako misliš da treba briši ovaj trol
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 22:53 25.12.2007

Re: Brooklin- kao na primer!?

Bebo, pobrisao sam sve tvoje, Brook i moje komentare koji bi ukazivali na...
JJ Beba JJ Beba 23:06 25.12.2007

Re: Brooklin- kao na primer!?

Bebo, pobrisao sam sve tvoje, Brook i moje komentare koji bi ukazivali na...

ma naravno.
eli eli 01:18 26.12.2007

Re: vlada je odgovorna

da preciziramo: verouciteljima se stvarno krse ljudska prava ali tako sto spadaju u grupu ljudi ciji posao je protivustavan (drzanje verske nastave u drzavni skolama). da bi izasli iz te situacije ili ozvanicite klerikalnu drzavu ili ukidajte versku nastavu u drzavnim skolama

Bogoslovski Fakultet je u sklopu Beogradskog Univerziteta.Studenti placaju skolarine kao i na svim ostalim Fakultetima.Znaci ustavno je da plate studije i da deo ode drzavi,ali neustavno da rade,da bi vratili ulozeno.Logicno.A,sto se tice Akademije,nju finansira Crkva kao i jedan deo studenata,koji kasnije rade uglavnom u Crkvi.Ako nekom smeta veronauka u skolama,neka posalje dete na gradjansko,radi se o izbornim predmetima.
okapoaniolz okapoaniolz 12:18 26.12.2007

Re: položaj veroučitelja

Pedja Rafailovic
Neravnopravni su u odnosu na sve ostale koji rade u prosveti zbog svega navedenog u mom prethodnom postu.

Nisu veroučitelji jedini u školstvu koji nisu u stalnom radnom odnosu. U visokom školstvu, takođe, većina nastavnog kadra potpisuje jednogodišnje ugovore. Izuzetak su redovni profesori, koji, gotovo po pravilu, do te pozicije "dolaze" pred penzijom.

PS: Brooklin (skraćeno Brook, za one koji je malo duže "poznaju" jeste žensko.

"ali ti ljudi nisu u mom fazonu, pa mogu da se zajebavam na njihov racun" jjbeba

Ovaj komentar smatram krajnje neprikladnim, a osim toga citat je falsifikovan. JJ Beba to nije napisala.



da li postoji u srednjim i osnovnim skolama bilo koja kategorija sem veroucitelja koja radi preko ugovora o delu. veroucitelji ne predaju na fakultetima nego u osnovnim i srednjim skolama. profesori gradjanskog imaju stalni posao. ovo sto pokusavate da dokazete je nedokazivo. ne mogu da se mesaju stvari koje su uredjene razlicitim zakonima.
sto se tice veronauke, vecina evropskih zemalja na koje se ugledate ima veronauku, dok recimo u rusiji veronauka nije uvedena u skole.
Zvonko Drazevic Zvonko Drazevic 16:17 25.12.2007

Slicnosti

Zašto niko od nadležnih u ova dva ministarstva nije obavestio zaposlene u prosveti, koji su ovim direktno i veoma surovo pogođeni i materijalno oštećeni? Izgleda, ni mediji pojma...
.

Nesto slicno deslio se u Junu 2006. godine, kada je Dinkic bio Ministar finansija. Tada su svim penzionerima smanjene penzije za 7%. Mediji nisu bili obavesteni o tome, najave smanjenja nije bilo, kasnijeg objasnjenja takodje a ni Dinkic do danas nije nasao za shodno da objasni pomenuto smanjenje penzija.......slucajnost?:)
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 13:52 26.12.2007

Uplata, konačno

Prema poslednjim informacijama, jutros, 26. decembra, uplaćen je (najzad!) drugi deo novembarske plate, sa svega 5 dana zakašnjenja. Gospodo državni blagajnici, neka vam ovo služi na čast!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana