Život

"Omnia mea mecum porto",

Jelica Greganović RSS / 01.04.2011. u 18:02

camilla_staerk_shoulder_bag.jpgrekao je Bijant, peti od sedam helenskih mudraca. Njegova žena nije ni trepnula na ovu sarkastičnu opasku, koncentrišući se na   popravljanje poslednjeg nabora na peplosu. Prijenskom filozofu je ostala nada da će njegovu izreku datu na maternjem starogrčkom jeziku, jednog dana prevesti na latinski i omogućiti mu večan život. Duhovni naravno, jer mu je telesno bivanje bilo ozbiljno ugroženo pokušajima da održi otpor gravitaciji, zahvaljujući ručnoj torbi njegove bolje polovine koju je držao u naručju. Kolena su mu izdajnički klecala, a na slepoočnicama iskakale žile od napora da mu ženina torba, teža od antičke statue osrednje veličine, ne padne iz ruku i natera ga da u istoriju ućopa prebijenih stopala.

  Sve je zapravo počelo kada se neandertalska pretkinja, otporna na opterećivanje depilacijom, nomadsko-sakupljački sagla i pokupila kamen za koji je slutila da bi mogao odlično da odradi posao pretvaranja džinovskog hrčka u hrskavu večeru. Naime, pola dana ranije ga je, u nedostatku kamenog sredstva nabavke, promašila štapom bez navođenja. Kako su joj oba gornja ekstremiteta bila potrebna za savatavanje potomstva koje je se zunzanjem naokolo dovodilo u opasnost da od lovca postane lovina, pra-žena se osvrnula oko sebe i...ugledala jedno od mladunčadi koje se očajnički borilo sa komadom štavljene kože koja mu se smicala sa okruglačke pozadine. Da je tada struja postojala, iznad glave bi joj se upalila sijalica, ovako je ispod njene neformalne frizure sevnulo nekoliko svitaca. Pra-žena je izvukla dete iz prvih pokušaja oblačenja, pustila gologuzana u nove pobede, i kamen stavila sredinu komada kože. Inovativno ju je osmotrila, skupila krajeve i vezala ih bikovskom tetivom. Potom je torbu okačila na sebe i u nju ubacila par kopača korenja, koske za pridržavanje kose, rezervnu kožicu za brisanje dece, narukvicu od veveričijih zuba, ključ od pećine, nešto osušenog cveća i poslednji broj magazina »Žena od kamena«. Onda se nagla nad obližnju baru, pogledala u odrazu i kritički nakrivila glavu...nije loše...mada bi mogla da zamoli lovačku sekciju da joj idući put donesu sabljozubog tigra...to bi doprinelo atraktivnosti...ne bi bila loša i neka metalna kopča...mada, tu će sigurno početi da gnjave sa par hiljada godina do prvog pronalaska metala, ali mogla bi to da odradi i uglačanim zubom onog tigra od maločas...

  U svakom slučaju, koliko sutradan, sve žene tog i ostalih komšijskih plemena počele su da tegle torbe. Risovi, tigrovi, leopardi i ostali tufnasto-štraftasti sisari iz porodice mačaka su odlučili da isteraju glodare iz podzemnih lavirinata, nasele se u njihove jame, pređu na prehranjivanje insektima i ne pomaljaju se napolju ni pod razno. Do daljnjeg. Plemenski kalatelji kamena su bili pod hroničnim pritiskom da što pre pronađu rude, način da ih tope i pretvaraju u neophodne kopče i drikere. Izumitelju rajsferšlusa je unapred obećano par mamuta, dvadeset mrmota i graviranje u sve okolne stene, čime bi se njegov lik i delo ovekovečili, ali i omogućilo budućim arheolozima da se čude bar nekoliko godina.

Tako se torba uvrstila u pronalaske po značaju ravne vatri i točku. S tim što se bez točka nekako i može, ali bez torbe nikako.

  Zato se mlade pripadnice ženskog roda još od najrosnijih dana obučavaju da nose torbe i negiraju verovanje Majke Prirode da je ženama napravila komplet od par ruku. Naime, svaka žena ima i treći ekstremitet te vrste, koji prostim okom nije vidan, ali se svakodnevno mogu primetiti ženska bića koja jednom rukom guraju kolica, u drugoj nose dete, a trećom vuku cegere, dok im je torba okačena o jedan od početaka tih ruku.

  Ručna torba svake žene sadržava sve što joj je neophodno prilikom izlaska iz kuće, pa makar krenula samo do poštanskog sandučeta. Ukoliko ima naraštaj, žena u torbi mora da ima i sve što je njenoj mladunčadi sad i odmah potrebno, od pelena, preko keksa za ućutkivanje, banane koja se samognjecanjem pretvara u topli obrok, igračaka, rezervne odeće, pa do kreveca na sklapanje.

Samo u izuzetnim situacijama modela prijem, bal ili večernja haljina bez leđa, žene se odlučuju da sa sobom ponesu torbe zvane pismo. U iste je predviđeno da stane samo ogledalce, karmin i ništa više, ali zabeleženi su brojni slučajevi izigravanja fizike od strane žena, koje su u dotične torbice uspele da stave i ključeve, novčanik, rezervne cipele, kišobran, šator za četiri osobe i komplet od deset pakovanja papirnih maramica.

  Nakon povremenih pokušaja da ograniče veličine torbi, modni kreatori su digli ruke i počeli da proizvode te sastavne delove svakog ženskog stvora, u veličinama dovoljnim da se u njima ponese bar polovina ulovljenog dlakavog mamuta. Sposobnost da se izbore sa torbama kojih bi se postideli i džakovi za prekookeanske transporte, dokazuje da žene nisu slabiji pol, kao i da pripadaju vrsti torbara.

-        Moraš li baš sve svoje da vučeš sa sobom? – pripitao me je onomad Žmu, kandidujući se ovom dopunjenom  interpretacijom da postane osmi starojelinski mislilac.

Dopunjavao ga je zagrljaj sa mojom torbom koja je težinom konkurentnom Trepči obećavala ako ne trenutno zametanje kile, ono bar parketno propadanje kod donje komšinice. Što je, naravno, preterano jer ja u torbi imam samo: novčanik od kog bi se postideo i glavni kelner trenutno najposećenije kafane u gradu, papirne maramice, kremu za ruke, kremu za smirivanje kože, pernicu sa karminima, turpiju za nokte, grožđanu mašćicu, kišobrančić, blokče za male beleške i blok za neočekivane novinarske konferencije koje bi mogle biti ničim izazvane upriličene bilo gde i bilo kad, jagodu koja je maskirani, zgužvani ceger, pernicu sa olovkama, mokre maramice, ogledalce, švajcarski nožić, naočare za sunce, kabl za mikrofon, listiće za osvežavanje daha, lizalicu za koju ne znam uopšte odakle mi, kesicu braon šećera, pasji slatkiš, novčanik za sitniš, kutijicu sa najčešće traženim lekovima, futrolu za plastične kartice na peglanje, tri upaljača, mentol bombone, najlončicu rasparenu za probavanje baletanki, cvrčka koji zriče kad se navije na krilca i malu baterijsku lampu. Kad unutra dodam, pri odlasku iz kuće, buket ključeva i telefon, spremna sam da se priključim ekspediciji koja kreće u najzabačeniji ćošak planete. I ne razumem u čemu je problem da mi se torba pridrži par minuta koje ne treba prijavljivati olimpijskom komitetu kao najnoviji rekord u dizanju tegova.

Edit: U mraku torbe mi je promakao i vrlo bitan paketić sapuna u listićima. Staviš na dlan i uz malo vode se rastopi...stvarno se ne može reći da je nebitan i nepotreban...

 

 

 

 Komentari (176)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 18:20 01.04.2011

Čista pakost

Jednom prilikom sam iz čiste muške pakosti uspeo u ženinu tašnu da smestim "hekler", CZ 99, lisice, Beretu SF 92F, sve to sa po dva rezervna okvira. Tek kad smo seli u automobil primetila je da nesto nije uredu sa težinom. Posle toga sam morao da spavam dva dana u kancelariji i vratio sam se kući tek kad je pristala da o svom trošku okrečim stan i kupim dve slike koje je videla "ni sam ne znam gde"
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:27 01.04.2011

Re: Čista pakost

Jednom prilikom sam iz čiste muške pakosti uspeo u ženinu tašnu da smestim "hekler", CZ 99, lisice, Beretu SF 92F, sve to sa po dva rezervna okvira. Tek kad smo seli u automobil primetila je da nesto nije uredu sa težinom.

I ja bih odmah primetila da mi je torba lakša no inače.


expolicajac expolicajac 18:34 01.04.2011

Re: Čista pakost

I ja bih odmah primetila da mi je torba lakša no inače.

Posle ovakvog odgovora jedino mi preostaje da i tebi okrečim stan. Nadam se da nisam doživotno banovan sa tvojih blogova
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:37 01.04.2011

Re: Čista pakost

Koje crno banovanje, a za krečenje - DOBRODOŠAO!

mariopan mariopan 18:45 01.04.2011

Re: Čista pakost

Eh, ma nije problem šta nosim unutra, nego kako to da nađem trenutno kada mi treba?
Zato kupujem ( i kupuju mi na poklon) torbe, i ređam ih u orman jer su lepe, ali nosim samo jednu u kojoj je sva moja važnija imovina - inventraski spisak kao tvoj, otprilike.
4krofnica 4krofnica 21:45 01.04.2011

Re: Čista pakost

"hekler", CZ 99, lisice, Beretu SF 92F, sve to sa po dva rezervna okvira

sjajno

ja sam jedno vreme (90tih) nosila plasticni pistolj u torbi (nakon sto sam na jednom jadnicku potrosila ceo suzavac i sprzila mu koznu jaknu i malko koze na vratu, slucajno sasvim, a bio bas fin decko, nismo progovorili od tad) bio je prilicno uverljiv. mislila sam da ce nekog uplasiti (excop sigurno crce od smeha:)).

e, ova torba dole sa disketama: mislim da ih prave Groovy-geeks Rs, super staf, ima jedna veca koja bi mi odgovarala...
i ova je njihova, slatka ali neupotrebljiva za Ozbiljnu Torbarku:)

Milan Novković Milan Novković 09:08 02.04.2011

Re: Čista pakost

Eh, ma nije problem šta nosim unutra, nego kako to da nađem trenutno kada mi treba?

Ja moju ženu nekad moram da zovem do 3 puta uzastopno kad ne može da se seti u koji "odeljak" u tašni je stavila mobilni.

Ja pokušao par puta da joj nađem telefon u tašni dok zvoni, ali brzo odustao - šteta da mi ode Subota pre podne zbog tuđeg mobilnog
expolicajac expolicajac 09:19 02.04.2011

Re: Čista pakost

Ja pokušao par puta da joj nađem telefon u tašni dok zvoni, ali brzo odustao - šteta da mi ode Subota pre podne zbog tuđeg mobilnog

Tvoj psihološki profil treba dopuniti konstatacijom da si ti zapravo prikriveni avanturista, čiji je neuništivi duh obuzdan u telu odraslog muškarca.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:25 02.04.2011

Re: Čista pakost

Ovim torbama fali samo ona Jugotonova roda.
Milan Novković Milan Novković 12:36 02.04.2011

Re: Čista pakost

prikriveni avanturista, čiji je neuništivi duh obuzdan u telu odraslog muškarca

Da sam video tvoj prvi komentar pre nekoliko godina, a pošto imam tri ženske u kući koje u glavi imaju ogroman region za tašne, mogao sam već da nakupim po svetu i dobacim do kuće, sve besplatno, dovoljno kamenja za vikendicu

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:42 02.04.2011

Re: Čista pakost

Ja pokušao par puta da joj nađem telefon u tašni dok zvoni, ali brzo odustao - šteta da mi ode Subota pre podne zbog tuđeg mobilnog

A i šta ima uopšte neko pozivom da vas deranžira subotom...
mlekac mlekac 13:52 02.04.2011

Re: Čista pakost

expolicajac
Jednom prilikom sam iz čiste muške pakosti uspeo u ženinu tašnu da smestim "hekler", CZ 99, lisice, Beretu SF 92F, sve to sa po dva rezervna okvira. Tek kad smo seli u automobil primetila je da nesto nije uredu sa težinom. Posle toga sam morao da spavam dva dana u kancelariji i vratio sam se kući tek kad je pristala da o svom trošku okrečim stan i kupim dve slike koje je videla "ni sam ne znam gde"Ovo me podseti da davni dogadjaj negde s pocetka osamdesetih. Moja tadasnja urednica, vrlo africki tradicionalno gradjena zena nikako nije uspevala da nadje tasne koje bi odgovarale njenim dimenzijama (secam se, uslov je bio da u nju staje pisaca masina, bez guzvanja), te je iste sila kod jednog finog cika tasnera po narudzbini.

A ja dobila za rodjendan od tadasnjeg dragog onu pismo tasnicu, crnu, lakovanu, ma bombona!

I sva srecna joj pokazujem u kancelariji, a ona mrtva ladna kaze: "Jao, konacno su poceli da prave novcanike u pravoj velicini! Divno!"

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:59 02.04.2011

Re: Čista pakost

konacno su poceli da prave novcanike u pravoj velicini! Divno!"


To je jedared izvalio i Žmu, koji je navikao da sa sobom uvek vučem torbuljak dovoljan da u njega stane sve za dve nedelje boravka van kuće...i jedno veče krenemo na neki prijem, ja se ufinila i u tom kontekstu uzela lakiraTu pismo-torbicu, doduše mrvu veću, više telegram-torbicu, izlazim iz kuće, Žmu čeka ispred lifta i kaže: Šta će ti toliki novčanik?
expolicajac expolicajac 14:02 02.04.2011

Re: Čista pakost

A ja dobila za rodjendan od tadasnjeg dragog onu pismo tasnicu, crnu, lakovanu, ma bombona!

I sva srecna joj pokazujem u kancelariji, a ona mrtva ladna kaze: "Jao, konacno su poceli da prave novcanike u pravoj velicini! Divno!"


Obžavam kad čujem savršenu žensku pakost u novom izdanju.
mlekac mlekac 00:50 03.04.2011

Re: Čista pakost

expolicajac
A ja dobila za rodjendan od tadasnjeg dragog onu pismo tasnicu, crnu, lakovanu, ma bombona!

I sva srecna joj pokazujem u kancelariji, a ona mrtva ladna kaze: "Jao, konacno su poceli da prave novcanike u pravoj velicini! Divno!"


Obžavam kad čujem savršenu žensku pakost u novom izdanju.


E, imala sam i ja svoju pakost - apropo tasni.
Posle cuvenih devetomartovskih demonstracija tadasnji direktor Radio Beograda (u narodu poznatiji kao "Onaj lik sto je ceo dan presedeo u kancelariji sa pistoljem na stolu i gas maskom na faci", odluci da uvede pojacane mere zastite, pa nesrecnim portirima uvali naredjenje da MORAJU da pretresu svaku zensku tasnu, torbu, zembilj i kesu pri ulasku u Radio. Sto je, je li, svelo ulazak zeMskog dela pomenute kuce na brzinu dostojnu one kornjace iz cuvene basne.
E, onda meni proradi moja zlica i ja lepo, drugog dana pretresa, krajnje nonsalantno, nabijem na vrh tasne naceto pakovanje ulozaka zajedno sa OB super tamponima...
I krene muceni portir, unapred se preznojavajuci, da otvori moju torbu, ugleda inkriminisane objekte na vrhu i kao pravi dzentelmen stare skole ispusti istu uz krik dostojan nekoga ko je upravo otrkio celo leglo zmija otrovnica sveze probudjenih iz zimskog sna kako sikcu na njega.
Na taj krik dojure i njegove kolege i sad pocinje rasprava tipa "Mlekac, izvadi to pa da ti pretresemo torbu" i "Ne pada mi na pamet, ako cete da pretresate, vadite sami!"
Naravno, zavrsilo se mojim ulaskom BEZ pretresanja.
Sutradan su, odjedared, skoro sve koleginice (ukljucujuci one od 55+ koje su odavno prosle fazu koriscenja doticnih) imale na vrhu tasne takve modne detalje.
Cetvrtog dana nije bilo pretresa...
maca22 maca22 01:27 03.04.2011

Re: Čista pakost

mlekac
pravi dzentelmen stare skole ...

Jelica Greganović Jelica Greganović 08:50 03.04.2011

Re: Čista pakost

imale na vrhu tasne takve modne detalje

mlekac mlekac 13:07 03.04.2011

Re: Čista pakost

Jelica Greganović
imale na vrhu tasne takve modne detalje


Sto dovodi do potpuno nove teme - kojom brzinom se prica siri...
Znam da sam vec prvog dana imala jedno dvadesetak molbi da pozajmim doticno pakovanje ulozaka koleginicama koje su morale da 'skoknu' do Bajlonijeve pijace, a nisu zelele da im portiri raskupusavaju cegere.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:10 03.04.2011

Re: Čista pakost

kojom brzinom se prica siri...

Da, draga, ali tome moraš da dodaš faktor širenja priče u novinarskom svetu, gde je posao da se priče saznaju što pre...
mlekac mlekac 14:13 03.04.2011

Re: Čista pakost

Jelica Greganović
kojom brzinom se prica siri...

Da, draga, ali tome moraš da dodaš faktor širenja priče u novinarskom svetu, gde je posao da se priče saznaju što pre...

Sto jes' jes' i to je igralo odredjenu ulogu. Kao i cinjenica da su cika portiri gundjali pola jutra kako je "... neverovatano sta SVE zene nose u tasnama! I nije ih sram!"
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:31 03.04.2011

Re: Čista pakost

neverovatano sta SVE zene nose u tasnama! I nije ih sram!

Pa, to je isto ko da su se žalili na to šta sve žene nose u gaćama i nije ih sramota...tvoja torba, tvoja stvar.
mlekac mlekac 16:40 03.04.2011

Re: Čista pakost

Jelica Greganović
neverovatano sta SVE zene nose u tasnama! I nije ih sram!

Pa, to je isto ko da su se žalili na to šta sve žene nose u gaćama i nije ih sramota...tvoja torba, tvoja stvar.

Al' nije im direktor naredio da pretresaju gace, nego torbe...
freehand freehand 18:54 03.04.2011

Re: Čista pakost

Al' nije im direktor naredio da pretresaju gace, nego torbe...

Tvoje gaće - tvoja stvar.
maca22 maca22 23:13 06.04.2011

Re: Čista pakost

mlekac
I nije ih sram!"

Voja Radovanović Voja Radovanović 18:39 01.04.2011

Blog

Prekinuo sam da gledam meč Djoković - Fiš ( i nije neka riba )...samo da bih tebi ostavio komentar...mada je i tamo prekinut meč zbog kiše...
A što se veličine torbe tiče...šta bi tek kenguri rekli...Dobar blog...kao i obično...pozzz
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:44 01.04.2011

Re: Blog

Hvala ti Vojo
Kenguri mogu da postanu ugrožena sorta od zavisti.
Što bih volela da imam ovakvu...

aleksanadar aleksanadar 19:32 01.04.2011

Re: Blog

Недавно сам видео овакву:
Да ли је ово (већ) ретро фазон?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:38 01.04.2011

Re: Blog

Uuu, interesting
mirelarado mirelarado 20:58 01.04.2011

Re: Blog

А овако нешто?

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:01 01.04.2011

Re: Blog

El to Desigual
mirelarado mirelarado 21:31 01.04.2011

Re: Blog

Jelica Greganović
El to Desigual


Јесте. :)


Jelica Greganović Jelica Greganović 21:45 01.04.2011

Re: Blog

HA!
Volim te sarenis torbe.
natasavb natasavb 23:31 01.04.2011

Re: Blog

mirelarado
Jelica Greganović
El to Desigual


Јесте. :)
Njihove stvari su prosto savrsene. Pogotovo mantili, samo su im cene
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:33 01.04.2011

Re: Blog

Cene su im takve da ti posle kupovine kod njih torba više ni ne treba...nemaš šta da staviš u nju.
mirelarado mirelarado 23:38 01.04.2011

Re: Blog

Jelica Greganović
Cene su im takve da ti posle kupovine kod njih torba više ni ne treba...nemaš šta da staviš u nju.


То су торбе само за гледање, кроз излози, без новчаника у џепу.
Milan Novković Milan Novković 09:30 02.04.2011

Re: Blog

То су торбе само за гледање, кроз излози

Onomad davno bio blog o cipelama, a okolo more blogova o problemima u Srbiji.

Ja predložio pravljenje unikatnih cipela kao biznis i zamalo nisam ozbiljne batine dobio (mislili da ih zafrkavam).

A uzor mi bio par koji ja relativno dobro znam, oboje genijalci u svakom smislu, fenomenalni ljudi, ostaviše odlične poslove i krenuše od nule s tašnama (ona Amerikanak, senior analist u investicionom bankarstvu, on Hrvat senior u consultingu, Accenture).

Sećam se kad se ona kolebala da li to da počne (ona je dizajner), i počeše - više od pola uspeha je ponekad u volji i tom prvom koraku. Sad su vrlo uspešni.

Ponekad su i tri četvrtine uspeha u volji, ponekad skoro sve - volja i strast razaraju probleme na putu, seku ih ko Hatori Hanzov mač
topcat topcat 06:30 03.04.2011

Re: Blog

Što bih volela da imam ovakvu...


eh, a ja je imala u rukama, sve sa pravom na 40% popusta
Drugi put se moramo bolje koordinirati : ))))))))))))
Milan Novković Milan Novković 10:15 03.04.2011

Re: Blog

eh, a ja je imala u rukama, sve sa pravom na 40% popusta

Ja mislim da je i popust tema velika bar koliko i najveća tašna

Taj izraz na ženskom licu kad odrade dobar popust je meni hipnotički, kao da su se u tom trenutku podmladile 15 godina - neke iskonske sile vuku te konce kod žena

Ja koristim jedan od standardnih, muških duduk-pristupa kupovini - ili kupim odličnu stvar na prvi mogući način pa posle pola dana vidim da je moglo dosta jeftinije, ili kupim pa se kajem što nisam za isti novac bolje izabrao (sve se meri u sekundama, naravno
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:28 03.04.2011

Re: Blog


Taj izraz na ženskom licu kad odrade dobar popust je meni hipnotički, kao da su se u tom trenutku podmladile 15 godina - neke iskonske sile vuku te konce kod žena

Urođena borba za opstanak.
ivana23 ivana23 18:40 01.04.2011

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:45 01.04.2011

Re: ***

O da, Ivana...fikus i stojeća lampa, to mogu samo majstorice
draft.dodger draft.dodger 18:41 01.04.2011

Mamipara iz 1929. godine...

Ručka ove revolucionarne torbe je šuplja.
S jedne strane se nalazi otvor za karmin, a sa druge otvor za parfem.

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:48 01.04.2011

Re: Mamipara iz 1929. godine...

Ja pročitala otvor za KAMIN...i ne bi me ni čudilo...Mada je ručka wow...zašto je taj divni pronalazak zaboravljen?...
grim92 grim92 18:49 01.04.2011

Nihil habenti nihil deest
It's just a little bag, but we feel naked in public without it.

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:57 01.04.2011

Re: Nihil habenti nihil deest

A ovde je duhoviti torbarski kralj, Luj Viton


grim92 grim92 19:15 01.04.2011

Re: Nihil habenti nihil deest

Kralj mora malo poraditi na humoru. S druge strane, torba je fina although it's not my cup of tea.

Sličnu ovoj sam dobila za rodjendan, uzgred...

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:28 01.04.2011

Re: Nihil habenti nihil deest

De gustibus non est disputandum...obe su duhovite, ali ja sam za neku treću šolju...od recimo ove se ne bih branila...

st.jepan st.jepan 13:01 02.04.2011

Re: Nihil habenti nihil deest

*
skener92 skener92 18:51 01.04.2011

da sam ovu imala

kad sam se selila pre par meseci!

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:53 01.04.2011

Re: da sam ovu imala

Jeste muška, ali radiii...
Al zato vidi ovu...za posebne prilike, večernje

Dr M Dr M 18:56 01.04.2011

Cvrčak.., čemu?


novčanik od kog bi se postideo i glavni kelner trenutno najposećenije kafane u gradu, papirne maramice, kremu za ruke, kremu za smirivanje kože, pernicu sa karminima, turpiju za nokte, grožđanu mašćicu, kišobrančić, blokče za male beleške i blok za neočekivane novinarske konferencije koje bi mogle biti ničim izazvane upriličene bilo gde i bilo kad, jagodu koja je maskirani, zgužvani ceger, pernicu sa olovkama, mokre maramice, ogledalce, švajcarski nožić, naočare za sunce, kabl za mikrofon, listiće za osvežavanje daha, lizalicu za koju ne znam uopšte odakle mi, kesicu braon šećera, novčanik za sitniš, kutijicu sa najčešće traženim lekovima, futrolu za plastične kartice na peglanje, tri upaljača, mentol bombone, najlončicu rasparenu za probavanje baletanki, cvrčka koji zriče kad se navije na krilca i malu baterijsku lampu. Kad unutra dodam, pri odlasku iz kuće, buket ključeva i telefon,

Ovo ne sme da vidi moja gospodja. Sve to ima, osim onog cvrčka. Ako mi zatraži da joj nadjem cvrčka, lupće me srčka.
mariopan mariopan 18:59 01.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?


Ovo ne sme da vidi moja gospodja. Sve to ima, osim onog cvrčka. Ako mi zatraži da joj nadjem cvrčka, lupće me srčka.

Samo joj kupi veću tašnu, sad su baš moderne veeeelike...ako legneš u jednu neće ni primetiti da te nema, samo će da proveri gde joj je ruž i mobilni
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:01 01.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?

Deca su ga dobila u hepi milu u McD, ali deca pojma nemaju, pa sam ja usvojila cvrčka. To je onaj iz MulanCvrčak za srećui ima krilca na leđima koja se naviju, pa proizvodi identično Zri, zri kao ovaj u crtanom.
Dr M Dr M 19:04 01.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?

samo će da proveri gde joj je ruž


..i da zaboravi gde joj je muž. Mož`!
Dr M Dr M 19:06 01.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?

deca pojma nemaju, pa sam ja usvojila cvrčka.


Aaa, u tome je zvrčka!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:08 01.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?


A, pazi ovu torbu...kažem torbu, gledaj torbu...

freehand freehand 00:02 02.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?

Dr M
samo će da proveri gde joj je ruž


..i da zaboravi gde joj je muž. Mož`!Ruža će obavezno da nađe.
To nečemu služi.
mariopan mariopan 08:20 02.04.2011

Re: Cvrčak.., čemu?


Ruža će obavezno da nađe.
To nečemu služi.

sonja.m sonja.m 18:59 01.04.2011

tasnice

Obozavam sve zenske stvarcice a najvise tasnice,
ne tobre, ne bagove, ne tasne i ne tasnetine.
I bez obzira koliko su velike ja im uvek tepam TASNICE.
Sta cu niko nije savrsen, ali sve moje tasnice jesu!!!

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:06 01.04.2011

Re: tasnice

I najveća torba je - tašnica...moj Žmu je par puta skoro iščašio rame dodajući mi - torbicu.

dolybell92 dolybell92 20:04 01.04.2011

Re: tasnice

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:07 01.04.2011

Re: tasnice

Čudo...
mlekac mlekac 00:31 03.04.2011

Re: tasnice

Jelica Greganović
Čudo...

A vidi koliko mesta ostane u sredini!!!! Moram ovo da nabavim!
dolybell92 dolybell92 19:30 01.04.2011

Prave "torbe".. ?Jelica Greganović Jelica Greganović 20:10 01.04.2011

Re: Prave "torbe".. ?

Lady Gaga stilmyredneckself myredneckself 22:02 01.04.2011

Re: Prave "torbe".. ?

Lady Gaga stil

Stvar ukusa


Jelica Greganović Jelica Greganović 22:43 01.04.2011

Re: Prave "torbe".. ?

Kako god, al prva je - njam...
dali76 dali76 19:36 01.04.2011

torbica

odkad se udala, moja Mashha nosi dve torbice:)
jednu ko prezime drugu u ruci.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:41 01.04.2011

Re: torbica

odkad se udala, moja Mashha nosi dve torbice:)
jednu ko prezime drugu u ruci.

A ova prva nikada neće izaći iz mode. U njoj ima sve što joj treba.
dali76 dali76 22:50 01.04.2011

Re: torbica

hvala Jelice:))
sad se osjecam kao torbica na kojoj pise "sport billy"
freehand freehand 00:06 02.04.2011

Re: torbica

dali76
hvala Jelice:))
sad se osjecam kao torbica na kojoj pise "sport billy"


Zato gospoja ne mora biti Mađarica da bi rekla sa ponosom - Moj torbica!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:49 02.04.2011

Re: torbica

sad se osjecam kao torbica na kojoj pise "sport billy"

Dakle - čarobno!
eli.lacrosse eli.lacrosse 19:48 01.04.2011

Torba...

Evo još jedne, važne

maca22 maca22 20:09 01.04.2011

Gde to ima ovde da se kupi?

Edit: U mraku torbe mi je promakao i vrlo bitan paketić sapuna u listićima. Staviš na dlan i uz malo vode se rastopi...stvarno se ne može reći da je nebitan i nepotreban...

Gde ima?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:11 01.04.2011

Re: Gde to ima ovde da se kupi?

Miler parfimerije...izgleda isto kao oni mentol listići za usta...jedared sam u mraku premijere na kratko bacila penu...isti oblik imaju pod prstima...
maca22 maca22 20:34 01.04.2011

Re: Gde to ima ovde da se kupi?

Uh, presede ti predstava.
Mislim da tog sapuna, ni te parfimerije jos uvek nema u Bg. A tako je prakticno.
Dr M Dr M 20:44 01.04.2011

Re: Gde to ima ovde da se kupi?

jedared sam u mraku premijere na kratko bacila penu..


Svi mislili da si počela da se baviš pozorišnom kritikom?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:52 01.04.2011

Re: Gde to ima ovde da se kupi?

Kao zapenila od odusevljenja...
freehand freehand 00:09 02.04.2011

Re: Gde to ima ovde da se kupi?

Jelica Greganović
Miler parfimerije...izgleda isto kao oni mentol listići za usta...jedared sam u mraku premijere na kratko bacila penu...isti oblik imaju pod prstima...

Jel piše na pakovanju da se u takvim situacijama treba čuvati šintera?
Mislim, baš bi bilo neprijatno da te Greganovič vadi iz kafilerije, uz kauciju...
ivana23 ivana23 20:29 01.04.2011

***Hermes Birkin Handbag: Still The Best Bag Ever Made!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:46 01.04.2011

Re: ***

Cena mora da je prava sitnica...mozda moze i na lizing...
myredneckself myredneckself 22:04 01.04.2011

Re: ***

ivana23


Hermes Birkin Handbag: Still The Best Bag Ever Made!

Slažem se.
maca22 maca22 22:16 01.04.2011

Re: ***

A u cemu je ona sad posebna u odnosu na druge?
49 41 49 41 20:41 01.04.2011

I, ... 5. dana

slusanja; da joj je neko ukrao kljuc od stana, da moze da udje u stan i odnese sve sto mu je zelja, ...

... skocim sa stolice, zgrabim zeninu torbu; nacrtam se nasred sobe - gde ima najvise slobodnog prostora i pocnem da je tresem otvorenu.

Gomilu razgrnem, sto rukama-sto nogama nadjem kljuc, stavig ga na sto - pred bolju polovinu.

Izadjem, da prosetam; jer, vratiti sve to nazad u torbu, trajalo bi i trajalo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:48 01.04.2011

Re: I, ... 5. dana

Vidis da je zena lepo imala kljuc u torbici
zilikaka zilikaka 22:21 01.04.2011

Re: I, ... 5. dana

Jelica Greganović
Vidis da je zena lepo imala kljuc u torbici

Jedino joj tehnika traženja trenutno zatajila.
To se najbolje radi kad sitno tresuckaš tašnicu i ideš paralelno tragom zvuka i pipanja
zekapijevodicu zekapijevodicu 20:44 01.04.2011

...

Torba ženu čuva.

A tek cipelice.

Ah ... ženske cipele, to bi bio blog. U nastavcima.

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:53 01.04.2011

Re: ...

Cipele su padez za sebe...i prica
nsarski nsarski 20:50 01.04.2011

Diskusija o torbicama je super,

ali ja mislim da Omnia mea mecum porto nije mogao da izgovori nikakav Helen (kakav bi to bio Helen koji govori Latinski?), nego mi se javlja da je to rekao Ciceron. E, sad, ako postoji helenska preteca svega ovoga, tu se povlacim u neznanju.
U tasnama uzivajte, vi koji znate nesto o tome! Sve najbolje.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:56 01.04.2011

Re: Diskusija o torbicama je super,

Ucitelju, znas kaze se Graecia capta Romam caepit.
Rimljani su preveli, a vlasnik je pomenuti Starogrk.
grim92 grim92 21:48 01.04.2011

Re: Diskusija o torbicama je super,

Rimljani su preveli, a vlasnik je pomenuti Starogrk.


Veoma zanimljivo, pojma nisam imala (i ja sam mislila da je Ciceron ponositi vlasnik). Ima neki link na netu da pročitam to?
myredneckself myredneckself 22:31 01.04.2011

Re: Diskusija o torbicama je super,

grim92
Veoma zanimljivo, pojma nisam imala (i ja sam mislila da je Ciceron ponositi vlasnik). Ima neki link na netu da pročitam to?

Evo linka
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:46 01.04.2011

Re: Diskusija o torbicama je super,

Ne znam za link, ali u recimo knjigama latinskih izreka ces skoro svuda naci ime pravog vlasnika izjave.

Edit: Npr. Latinski citati, Matica srpska, 1986., s tim da se tu kao jedan od izvora navodi i epikurejac Stilpon (320. pne).
dolybell92 dolybell92 08:19 02.04.2011

Re: Diskusija o torbicama je super,

Omnia mea mecum porto...
nema sigurnog vlasnika; jedni je pripisuju pomenutom Bijantu
iz Prijene, dok je opet, drugi, pripisuju epikurovcu Stilponu,
(~320 p.n.e)

Može se reći i Omnia sua secum portat.
grim92 grim92 10:08 02.04.2011

Re: Diskusija o torbicama je super,

myredneckself
grim92
Veoma zanimljivo, pojma nisam imala (i ja sam mislila da je Ciceron ponositi vlasnik). Ima neki link na netu da pročitam to?

Evo linka


Hvala, myredneckself, zaista je lepo saznati nešto novo. U mojoj knjizi lat. citata piše da je to Ciceronova bez daljih objašnjenja. C, c, autori. <_<
JJ Beba JJ Beba 20:56 01.04.2011

XXXL

nema torbe te veličine koja mi omogućava da uvek, u svakom trenutku nađem ono što mi treba. čak i ona najmanja, pismo za u pozorište ilitakonegde, mi upriličuje brljanje.
U poslednje vreme nosim cegere ultra mega XXXL veličine i dakako brljam, preturam, vadim...kako inače drugačije da nađem recimo žuti šećer? (uvek ga nosim sa sobom jer ima kafića koji ne poseduju isti)
XXXL torba je zakon, sve stane. skoro sve
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:58 01.04.2011

Re: XXXL

Pa, to ti kazem, dok oni poseku secernu trsku, ja vec iskopala svoju kesicu braonskog sekera...
JJ Beba JJ Beba 21:01 01.04.2011

Re: XXXL

Jelica Greganović
Pa, to ti kazem, dok oni poseku secernu trsku, ja vec iskopala svoju kesicu braonskog sekera...

totikaem

zilikaka zilikaka 21:28 01.04.2011

dopuna

Ajd što ne pomenu naočare za čitanje, digitron i 2-3 fleš memorije, al ne mogu da verujem da nemaš metar traku!
Kud ćeš bez toga ako treba da kupiš plastične žardinjere, pantalone nekom od ukućana ili plac za zidanje!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:50 01.04.2011

Re: dopuna

Digitron mi ic ne treba, ne volim ga...bas ako je frka, ima ga na mobilnom, naocare za citanje mi nisu potrebite, jos uvek su mi ruke dovoljno duge, a metar...imam...ali onaj papirni iz Ikee...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana