Politika

кичма, пристојност, власт или 24 кичмена пршљена упс-а

antioksidant RSS / 04.04.2011. u 15:11

Чланови Владе, државни секретари и директори посебних организација и служби Владе дужни су да у јавним изјавама и наступима у јавности изражавају и заступају ставове Владе.
Одлуку Владе дужан је да заступа у јавности и члан Владе који је гласао против ње или је био уздржан.
Информације о раду Владе не могу се давати супротно начину одређеном пословником Владе или на начин на основу којег се не може утврдити који члан Владе, државни секретар и директор посебне организације и службе Владе даје информацију.

********************************************************************************

цитирани члан 26а "закона о влади"не односи се на млађана динкића. и зашто би? он је човек опозиција. у ствари као да јесте. седи са стране и прича како би он то боље само да му дају. а ето не дају душмани (коалициони партнери) а и грађани се баш и нису нешто претргли да гласају за њега. у одбрану грађана могло би се реци и да није баш ни било прилике - ретко се млађани појављује самостално на изборима. прошли пут је био са борисом па је он морао да лаже за њега... али знате ту причу. сад опет неће на изборе сам. сад иде са свима нама-вама грађанима... смехотресу никад краја.


али ма колико чудно звучало, тема овог текста није динкић (мада би кичма требало да нас асоцира на бившег (ја још увек не верујем) вечитог министра томицу "немачка медицина је најбоља медицина на свету" милосављевића који је из приватних разлога решио да нам се скине са исте - хоћу рећи - кичме). е тај са оперисаном кичмом није тема. тема је коалиција без кичме. тема су они који би толико да задрже "одговорност" (читај -службени ауто, осећај важности и имунитет од плаћања рачуна по ресторанима) па су спремни да гутају свакојака прозивања, шамарања и пљувања и од радикала са беџом и од радикала са стиропором а види се - и од опозиције са министарским функцијама.

морална дама, верица калановић (то је она што је дала оставку на министарску функцију из високо моралних разлога да би месец дана касније засела у другу фотељу (ваљда се морал односио само на тај један конкретан чин оставке - али ко ће га знати - министарска искуства мора да су езотерична, ми смртници нисмо власни да судимо о њиним поступцима))... дакле, верица "високо морална дама" нас подсећа да је "динкић положио жртву"... (колико видим, глава му је на раменима а то што сада тако трагично доживљава чињеницу да није министар, па то упоређује са "жртвовањем" није на нама смртницима да судимо - само бих га подсетио да ни томицу "немачке кичме су најбоље на свету" није кап стрефила првог дана неминистровања - живи се и без фотеље - тешко али се живи).

у сваком случају, динкић наставља да се понаша као и увек до сада - сви су криви, он је најпаметнији, десет година је на власти а сад је први пут видео да се у србији тешко живи, он је ето био за децентрализацију толико дуго (већ 2 недеље) али му "партнери не дадоше... патетично и депримирајуће (како може један полуозбиљан сват тако да понижава здрав разум гласача) али то нека буде његов проблем (сад иначе скупља потписе да се донесу закони (на пример о поврату имовине локалним самоуправама) за чије се доношење влада србије обавезала акционим планом о приступању еу - тако када неко други посао обави имаће динкић већ чиме да се хвали).

зашто то бескичмени коалициони партнери трпе? па одговор је једноставан - недостаје им тачно 24 кичмена пршљена који спречавају демократску странку да самостално држи власт у земљи (они то зову одговорност али мислим да се разумемо). толико наиме посланика броји посланички клуб г17+ и ззш (ови ззшовци су иначе они који еректују крстове по јавним саобраћајницама).
неко би рекао - да ли је толико битно "преузети одговорност"? да се због тога трпи непристојност? е па ти што питају - никада нису били власт и не знају колико "одговорност" може да срасте за... доњи део леђа.

и за крај да питам нешто - да ли ико помишља да скине слику оног слуге окупатора са зида гимназије?

..........................................

 Komentari (36)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 15:13 04.04.2011

:)

коме се текст те свиђа нека препоручи песму
automatic automatic 15:38 04.04.2011

Re: :)

дакле, верица "високо морална дама" нас подсећа да је "динкић положио жртву"... (колико видим, глава му је на раменима а то што сада тако трагично доживљава чињеницу да није министар, па то упоређује са "жртвовањем" није на нама смртницима да судимо - само бих га подсетио да ни томицу "немачке кичме су најбоље на свету" није кап стрефила првог дана неминистровања - живи се и без фотеље - тешко али се живи).


Misliš kao što to rade Čedini od početka, ništa ministarstva i vlada, ali zato daj sve ostalo, javna preduzeća, upravne odbore, lokalnu samoupravu, gradove i njihova preduzeća... dok Čeda Kanibal glumi opoziciju u skupštinskim TV prenosima, njemu je ta kinta koju njegovi uzimaju sitna... On muze velike krave.
Bili Piton Bili Piton 15:51 04.04.2011

Re: :)

antioksidant
коме се текст те свиђа нека препоручи песму


e jbg, kasno
bocvena bocvena 19:06 04.04.2011

Re: :)

Kad smo kod ženskih vokala, Mlađana Dinkića i kičme...

Prevod naslova...ma, hebi se:)
moderatokantabile moderatokantabile 12:54 05.04.2011

Re: :)

Misliš kao što to rade Čedini od početka, ništa ministarstva i vlada, ali zato daj sve ostalo, javna preduzeća, upravne odbore, lokalnu samoupravu, gradove i njihova preduzeća... dok Čeda Kanibal glumi opoziciju u skupštinskim TV prenosima, njemu je ta kinta koju njegovi uzimaju sitna... On muze velike krave.

Čeda je koliko se sećam, ipak, malko odskakao, tj. prozivao je velike gazde sve dok i on nije dobio svoju kravu muzaru. Korupcionaški sistem ipak ima svoja pravila i tačno utvrdjeni sistem vrednosti, koji uključuje i poštovanje tih pravila, ustvari u svom ovom očaju jedino to i funkcioniše. Upravo juče mi se požalila jedna prijateljica, koja se zaposlila u firmi za distribuciju pošte kako je zavlače za platu, čak joj nisu nadoknadili ni novac za prevoz mada radi na osnovu ugovora i još je saznala da ta firma ionako sve radi ilegalno pošto ima zabranu na obavljanje delatnosti. Na moj predlog da prijavi inspekciji rekla je da je to gubljenje vremena jer imaju po svoj prilici dobru zaštitu i da su distribuirali propagandni materijal LDP-a bez ikakave nadoknade.
Rejlem Rejlem 15:44 04.04.2011

Erekcija

ови ззшовци су иначе они који еректују крстове по јавним саобраћајницама


Erekcijom je put Kragujevca za Batocinu iz cista mira presecen bez neke preke potrebe. Posle cemo verovatno da pravimo i obilaznicu oko Krsta

jedan.kub jedan.kub 15:59 04.04.2011

Re: Erekcija

Taktike ministarskih fotelja vredna

недостаје им тачно 24 кичмена пршљена који спречавају демократску странку да самостално држи власт у земљи


Zato ponižavajuce koalicije sa velikim taktičarima i ucenjivačima, na žalost svih dobronamernih.
Iz istih razloga na pomolu su nove stranke i njihove kombinacije ali sve NOPO.

Preporuka!

Sepulturero Sepulturero 19:41 04.04.2011

Re: Erekcija

jedan.kub
Taktike ministarskih fotelja vredna

недостаје им тачно 24 кичмена пршљена који спречавају демократску странку да самостално држи власт у земљи


Zato ponižavajuce koalicije sa velikim taktičarima i ucenjivačima, na žalost svih dobronamernih.
Iz istih razloga na pomolu su nove stranke i njihove kombinacije ali sve NOPO.

Preporuka!Колико се ја сећам коалиција ДС-Г17 је направљена ПРЕ избора. Без ње Г17 вероватно не би прешао цензус а ДС уопште није имала потребу да ствара ову коалицију и практично им поклони ове мандате. Према томе, вероватно су је одређени фактори (англоамерички амбасадори + домаћу тајкуни) на то натерали.

По истој логици ето Динкића и у следећој влади само сада са СНС.
antioksidant antioksidant 19:58 04.04.2011

Re: Erekcija

Према томе, вероватно су је одређени фактори (англоамерички амбасадори + домаћу тајкуни) на то натерали.

pre bih rekao - nedostatak nekog faktorato je zato sto boris bez kicme zeli sam da donosi odluke
a ne ide mu
on i mladjani dinkic su bli drugari (jedan je i lagao za drugog) a taj drugi je zakljucio da je ovaj prvi ok... i zajebao nas/se/sve
mariopan mariopan 21:51 04.04.2011

Re: Erekcija

Према томе, вероватно су је одређени фактори (англоамерички амбасадори + домаћу тајкуни) на то натерали.

По истој логици ето Динкића и у следећој влади само сада са СНС.

Potpisujem.
Eto nama Dinkića i u sledećoj Vladi sa kičmom ili bez.
Ionako je svejedno ko sedi u Skupštini i ko sastavlja takozvanu Vladu - oni su samo izvršioci volje tajkuna i mafije...samo će ta mafija da izabere najboljeg slugu. Ne mi. Oni , jer će da se "dogovore" posle izbora ma ko pobedio ili izgubio. Džabe smo krečili.
vojislav948 vojislav948 08:28 05.04.2011

Re: Erekcija


to je zato sto boris bez kicme zeli sam da donosi odluke
a ne ide mu


Biće to tako u zemlji Srbiji dogod građani uporno glasaju za one koji ih lažu i mažu. Ove što izabrasmo su svi beskičmenjaci, ali su međusobno povezani istim interesima, da građanima uzmu sve što se uzeti može, pa ako zatreba i dušu. Zato i dalje glasajmo za one što nas godinama lažu i mažu.
sesili sesili 15:53 04.04.2011

Pristojnost?

Ma oni ne znaju značenje te reči. Kakva kičma, kad je lova u pitanju! Neki dan sam čula ko je na čelu javnog preduzeća Srbija šume. Važan je svaki glas u Skupštini, a narod neka bira. KOGA - pitam se. A opet, računam, ne glasati je još gore. Ili grešim?
mirelarado mirelarado 18:28 04.04.2011

Re: Pristojnost?

Kakva kičma, kad je lova u pitanju!


Пукла је одавно.


bulatovic92 bulatovic92 18:53 04.04.2011

Dinkić najpametniji?


Vala, ako nije mislio na čitavu zemlju,kakva mu je konkurencija u vladi, verovatno
i jeste pametniji od ostalih. Samo što kad je vlada u pitanju reč "pamet"teško da ide uz nju. Međutim, pitanje je ide li ona i uz "čitavu zemlju".
tsunade tsunade 20:29 04.04.2011

jao bre...

ma pusti dinkicha... on je trajno neutralisan. ja prema nekim drugim likovima na pol. sceni imam evo ovakve porive

antioksidant antioksidant 20:32 04.04.2011

Re: jao bre...

on je trajno neutralisan.

ta infiltracija u finansijski sektor srbije je trajna...
nikad to nece biti neutralisano
nikad

hvala na pesmi (ma kakvim "zeljama" bila izazvana)
tsunade tsunade 20:38 04.04.2011

Re: jao bre...

ta infiltracija u finansijski sektor srbije je trajna...


da se kladimo da nije? sad che tadich himself (i ovo ljudskog jada oko njega) da se ufura na dinkichevo mesto... tj da se (privremeno, dok ne dodje toma) infiltrira, kukala nam majka.
antioksidant antioksidant 20:42 04.04.2011

Re: jao bre...

da se kladimo da nije?

tu opkladu prihvatam
znas li ti da je ono sto vredi u fin sektoru restl ostao od jula?... da se rascisti od dinkiceve zaraze potrebne su decenije (a toliko nemamo)
a ti beskicmenjakovi i stiroporovi...
kukala nam majka

tsunade tsunade 20:52 04.04.2011

Re: jao bre...

od dinkiceve zaraze


i kad bi imala dobru volju. i kad bi me platio da mu budem advokat ne bih znala kako dinkicha da odbranim. nema protoka novca u ovoj mocvarnoj zabokrecini sto je bila njegova ekskluzivna odgovornost koju nije delio gotovo ni sa kim.

ovi tvoji, majku mu, nisu u stanju ni telekom da prodaju. (nemoj sad da se odmah ljutis, pls)
antioksidant antioksidant 20:58 04.04.2011

Re: jao bre...

ovi tvoji

kako dodjosmo do toga da ja imam svoje?
nemoj biti automatic

a kad smo kod telekoma i dinkica - on je rekao da mu izgleda kao da je neko radio na tome da se prijavi samo jedan ponudjac (ili tako nekako - parafraziram)
zasto bi to neko radio? koji je interes? to je logicno samo ako je neko placen od tog jednog ponudjaca. to bi bilo krivicno delo. da li ce dinkica da pozove neko da da iskaz o svojim zakljucima da bi se proverilo da li je bilo tog krivicnog dela? ili ce se ispostaviti da je lupetao da bi privukao paznju (a i lazno optuzivanje je krivicno delo - ili bar prekrsaj)?
tsunade tsunade 21:02 04.04.2011

Re: jao bre...

kako dodjosmo do toga da ja imam svoje?
nemoj biti automatic


izvini. ucinilo mi se.

da li ce dinkica da pozove neko da da iskaz o svojim zakljucima da bi se proverilo da li je bilo tog krivicnog dela?


uuuu mnogo trazis od tadichevog nezavisnog pravosudja...
antioksidant antioksidant 21:05 04.04.2011

Re: jao bre...

uuuu mnogo trazis od tadichevog nezavisnog pravosudja...


zasmejavas me
automatic automatic 21:48 04.04.2011

Re: jao bre...

kako dodjosmo do toga da ja imam svoje?

Čitanjem?
antioksidant antioksidant 06:43 05.04.2011

Re: jao bre...

automatic
kako dodjosmo do toga da ja imam svoje?

Čitanjem?

i ti me zabavljas
za to (upotrebu procitanog pri zakljucivanju) je neophodan uslov funkcionalna pismenost
znaci, ti otpadas
automatic automatic 15:29 05.04.2011

Re: jao bre...

i ti me zabavljas
za to (upotrebu procitanog pri zakljucivanju) je neophodan uslov funkcionalna pismenost
znaci, ti otpadas

To ti govori tvoj insekt ili imaš crno na belo? Imaš li ti diplomu ili zamajavaš ljude okolo?
antioksidant antioksidant 18:20 05.04.2011

Re: jao bre...

Imaš li ti diplomu

megatrenda ne
mada planiram jednu
automatic automatic 19:44 05.04.2011

Re: jao bre...

megatrenda ne
mada planiram jednu

Kad stekneš tu jednu, ti onda lepo sedi i čitaj svoje blogove i svoje komentare i pokušaj da se ne postidiš onoga što ćeš pročitati...
antioksidant antioksidant 19:48 05.04.2011

Re: jao bre...

Kad stekneš tu jednu, ti onda lepo sedi i čitaj svoje blogove i svoje komentare i pokušaj da se ne postidiš onoga što ćeš pročitati...

misliš da je bez diplome megatrenda nemoguće pročitati napisano?

automatic
počni smislenije
znam da možeš
ubaci žeton i krenuće samo
već si uspevao, samo ako se potrudiš uspećeš ponovo
automatic automatic 19:55 05.04.2011

Re: jao bre...

misliš da je bez diplome megatrenda nemoguće pročitati napisano?

Ma pročitaš ti, umeš, daleko od toga da ne umeš, umeš i da napišeš, nije baš po pravopisu, ali, hajde da ne cepidlačimo...
Nego, ne znam kome ćeš da prodaješ to što si napisao, to je jadno, providno, nepismeno, jalovo mlaćenje stranačke slame...
Nemoj bar da potcenjuješ svoje čitaoce, vidim da i među tvojim političkim istomišljenicima ima daleko visprenijih i elokventnijih ljudi, a i mnogo brže kapiraju stvari, ne mora sve da im se crta...
Kapiš?
antioksidant antioksidant 20:02 05.04.2011

Re: jao bre...

Nego, ne znam kome ćeš da prodaješ to što si napisao, to je jadno, providno, nepismeno, jalovo mlaćenje stranačke slame..

hajde, dobio si svoju dnevnu dozu važnosti i ispalio si "jadno, providno, nepismeno, jalovo..." (mora da si inspiraciju tražio u ogledalu) ali me interesuje o kojoj stranci stalno pričaš?
filantrop filantrop 09:32 05.04.2011

?

да ли ико помишља да скине слику оног слуге окупатора са зида гимназије?


jel mislis na nedicevu sliku u gimnaziji u kg?
neko mi je linkovao tu vest ali ja sam razumeo da su sliku sklonili?


antioksidant antioksidant 09:42 05.04.2011

Re: ?

to visi tamo 2 godine vec...

Za profesore Gimnazije, kao i za direktorku Slavicu Marković, nije diskutabilno da Nedić stoji tik uz spomen učionicu streljanih đaka 21. oktobra 1941. godine. Marković kaže da nije nadležna za izbor fotografije i da je izložba znamenitih gimnazijalaca postavljena pre nego što je ona postala direktorka. Prema njenim rečima, za izbor su odgovorni stručnjaci iz kragujevačkog Narodnog muzeja.

.... a komentar je otprilike "ja to nisam postavljala, pa ne bih ni otpostavljala"

a skinuta je nediceva slika iz zgrade vlade (gde je bio postavljena medju fotografijama bivsih predsednika vlade). sliku je skinuo dacic. nedic u gimnaziji i dalje "visi"
filantrop filantrop 10:03 05.04.2011

Re: ?

izbor fotografije


da, tu vest su mi linkovali, samo sa b92.

procitao sam ovaj link i komentare i jedan kaze da su i minimaksa stavili medju vidjene kragujevcane?
jel istina?
pa on je jedan nevidjeni tenkre, ja nikad nisam gledao njegove emisije jer su mi bile kretenske,
da ne zaboravimo da je on "otkrio" lepu brenu, pretecu folk parade i jos neke kojima sad ne mogu da se setim imena

ko je uopste organizovao ovu izlozbu ako slavica kaze da sa tim nema nista?
pa jel izlozba pod njenim krovom, valjda ima odgovornost za ono sta se pod njim desava

minimaks :))
pa nek okace i tomu i natasu i oni su vidjeni kragujevcani
ooo boze
antioksidant antioksidant 10:06 05.04.2011

Re: ?

ko je uopste organizovao ovu izlozbu ako slavica kaze da sa tim nema nista?

neko pre nje pa ona to ne bi dirala
filantrop filantrop 10:16 05.04.2011

Re: ?

ja poznajem jednog znamenitog kragujevackog gimnazijalca, istina, relativno je mladji covek.
evo ga ovde u sad, u vasingtonu, sa zenom, emigrirao. oboje sa diplomama.
putuje kao strucnjak u svojoj oblasti po zemljama treceg sveta, ukljucujuci irak, pakistan i avganistan.
cujem da je veoma cenjen u firmi i sire, veoma visoko je dogurao.
ali o ovakvim likovima nikad nista neces cuti,
steta, da je srbija normalna zemlja, bila bi ponosna na njega.

ko zna koliko ih jos ima a
oni okacili minimaksa???
4krofnica 4krofnica 15:53 05.04.2011

nego..

(ovde sam ja obilato trolovala o ceni hleba i Njihovoj uredbi, obrisala. ne mogu da se nerviram. ne vredi. disi duboko, krofnice, disi dubooko. izvini AO:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana