Gost autor| Mediji

ŠALA BEZ SMAJLIĆA

ana_radmilovic RSS / 12.04.2011. u 23:49

Gost autor: St.Jepan 

Mmm, da, moje čudne šale...
Evo jedne:

 

demanti%201.jpg 

 

Namerno nisam prekucao.

Seeing is believing!

--------------------

Ali priča o demantiju se tu ne završava, ma kakvi!
Sutradan po objavljivanju, moja mlada prijateljica, novinarka, sedela je s nekoliko fotografa u „Borbinoj“ kantini:

- Koji kreten! Demantov''o fotku!

- Ma vidjam ga ja, odvratna faca...

- Tako nadmeno!

- A dobro znam kolegu,,,, ma svi ga znate, odličan fotograf...

- Samo nek mi natrči u kadar...

I sve tako, jedno sat.

Priča mi posle ta moja prijatelica, toliko su me žestoko pljuvali da nije smela da im prizna da me je ikada srela.

Inače, njen komentar na fotke bio je utešan: „Pa dobro, svakome se desi poneka takva, samo što je ne objavljuje po novinama“.

Nekolko dana kasnije, video nas jedan od tih ogorčenih fotografa na nekoj žurci.. Toliko se čovek naljutio da više nikad s tom mladom damom nije hteo ni reč da progovori. Ni on, ni ostali fotografi iz „Borbine“ kuće.

A nakon dva tri meseca, pozovu me u hotel "Union", na prijem povodom rođendana „Sveta“. Šta da pričam: „tout Belgrade!" (pa i Novi Sad). Da ne bi Tirketa, ne bi se imalo s kime progovorit’.

Robert Čoban, vlasnik i glavni urednik, na ulazu dočekuje zvanice...

- A, evo ga i Mimica... Dobro veče, sad će naš fotograf  lepo da vas usnimi, nadam se da ćete ovaj put biti zadovoljni.

- Ma Roberte - smejem se – pa valjda je jasno da je ono bila šala?

- Pa da, pa da, šala, odmah sam ja shvatio da se šalite...

----------------------

Valja napomenuti da se ovo dešavalo pre dosta godina, preciznije rečeno, negde između pronalaska parne mašine i mog otkrića smajlija.

Da sam za tu smešljivu interpunkciju tada znao, ja bih punu šaku tih dvotočki sa zagradama posejao po demantiju, pa se, garant, ne bi naljutio niko. Baš kao što u TV serijama namontiraju one provale smeha kad god je nešto mnogo smešno. Da bi i gledaoci znali da je mnogo smešno, pa da i oni mogu da se smeju na pravim mestima..

----------------------

Priča o demantiju se ni tu ne završava, ma kakvi.

Jesenas, u emisiji „Ćirilica“ na TV „Košava“, gost Milomira Marića bio je Robert Čoban, vlasnik “Sveta”, "Skandala" i još nekoliko stotina treš magazina..

Na pitanje koji mu je najbizarniji doživljaj u čitavoj njegovoj (fascinantnoj) karijeri, spremno je odgovorio otprilike ovo: “kad je Stjepan Mimica demantovao sopstvenu fotografiju Tvrdio čovek da to na slici uz intervju s njime, uopšte nije on, jer se tako ne može izgledati, i jer tako ne izgleda niko”.

Onda su se obojica dugo smejala i, zacenjujući se, ponavljala to moje “tako ne izgleda niko!”

U njihovoj priči nije bilo ni nagoveštaja da se tu radilo o šali.

A ja mislio, neće oni taj demanti ni objaviti, a kamo li ozbiljno odgovoriti, previše je očito da se zezam, šala mi odveć providna.

Zar je moja neprilagodjenost toliko beznadna?

Zar je moj humor toliko hermetičan?

Što reće jedan Kazimir, vidim, ja svoja prašnjava sutra. Predstoji mi prekopavanje po onom brdu kutija u kojima je sahranjena moja bibloteka. Moraću nekako da iskopam Kunderu.

--------------------- 

Whell, recimo da se priča o demantiju tu završava.

Mada, ko zna, možda tek počinje.

Nije da strepim, ali nemoguće je predvideti šta će se dešavati tu dole, odmah ispod teksta. Povodom sličnih, mahom autoironijskih  šala, bivalo je i ovde koječega. Katkad nisu ni shvatane kao šale, nisam, eto, turao smajliće, ili ih nisam turao dovoljno, te sam, dabome, jedini krivac ja.

Mislio sam, šta će mi dodjavola smajlići, ta belodano je da se šalim, da namerno prevršujem, doterujem do apsurda, insistujem na apsurdu…, Pa valjda je dovoljno očito da je izvaljivanje tih nepojamnih bedastoča neka vrsta kempa, čemu dakle i dodatno kreveljenje. Btw, jel’ iko video Čaplina kako se smeje? Ili Baster Kitona? ili bilo koga iz Mek Senetove ergele? (daleko od toga da se s njima poredim, ja to 'nako..., što kažu, principjelno)

Nije taj kemp, medjutim, bivao dovoljno očit. Ne svima. Ovde ni jedna bedastoča nema status nepojamne bedastoče, utrenirani smo da gutamo svašta. Dovoljno je složiti ozbiljnu facu, govoriti dostojanstvenim tonom i u formi razložnog diskursa, skockavati koještarije u korektnu sintaksu – svaku maloumnost ćete s lakoćom prodat, zaslužićete ozbiljan tretman.

Evo, pod jednim ovdašnjim blogom, krenuo sam, tek onako, iz čiste l’art pour l’art zafrkacije, u kemp elitističku žvaku, nekakvu bajage osraščenu “centar vs periferija” ložnju (mada me, naravno, savršeno zabole ko je odakle). Tvrdio sam, tobož najozbiljnije, da do svoje davdeset i neke nisam kročio dalje od Slavije, i to ne samo iz straha od susreta sa nepoznatim civilizacijama, već i stoga što sam strepio da je tamo negde ivica one ploče na ledjima slonova. Priznao sam da sam u mladosti tek nejasno naslučivo da tamo daleko, tamo čak iza Slavije, pa čak i s druge strane beogradskih reka, stvarno postoje neki delovi grada u kojima stvarno žive neki ljudi.  

Bila je to jedna od onih legitimnih, takoreći standardnih šala, koje se grade na preteranosti i nesrazmeru, a koja, uopšte nije shvaćena kao šala, najverovatnije stoga sto je ovde u stvarnosti sve još preteranije i još nesrazmernije no što sam ja u stanju da izmaštam. Sasvim je naime moguće da se pojavi autentična budala koja će tako što najozbiljnije.

Smesta je ka meni pokuljala srditost i žestina, ali do te mere patetična da sam je mogao shvatiti jedino kao zezatorsku stilsku vežbicu, slićnu mom zezanju. Ma kakvi, pomislio sam, ‘dje ce tol’ke bukvalnosti biti…, ne, ne, ipak je nemoguće, garant neka šega.

Što rekla Gojkovica mlada, kad su je ono u grad zidjali, "mora da je šale radi".

Pa sam nastavio da se istom merom bezidejno šegacim, čak i da pojačavam, a onda postepeno s nevericom uvidjao da je odnekud banuo djavo i odneo svaku šalu, da tu najednom gruva nešto što ne bih da imenujem, a protiv čega se, fakat, ne može ništa, pa sam se i ja konačno manuo svake zafrkancije i stao da se ozbiljno branim... A tu već i puno pametniji od mene, zarad zblanutosti, neminovno greše.

Ljudi koje je ta moja više nego očita šala razgnevila, nisu dabome retardi, o naprotiv, ne pamtim da sam igde drugde sreo toliko pametnog, pristojnog, čak duhovitog sveta kao na blogu b92. Ni Robert Čoban, ni Milomir Marić svakako nisu retardi, ma kakvi!

Nema sve to baš nikakve veze s pameću, već najverovatnije sa ukupnim kontekstom, u kojem je senzibilitet za prepoznavanje patološkog, nelogičnog, nemogućeg, nužno morao da otupi. Ovde je bukvalno sve postalo realno moguće, niko se odavno više ne čudi nićemu, pa tako ni zadrtim budalaštinama iz gornjeg novinskog isečka, ili iz komentara na tom blogu.

Kakvo bilo lupetanje i skarednost sasvim se lepo utapa u kakofoniju svepšteg lupetanja i posvemašnje skarednosti, svaka bizarnost se čini legitimnom, a sve to upravo stoga što je, kao što reće (ovde već citirani) Hrabal, u Srbiji “nemoguće (definitivno) postalo stvarnost”.   

 

 

----------------------------------------------------------------

Ostala gostovanja istog autora na blogu b92

 

 

 



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mikele9 mikele9 00:14 13.04.2011

Đak prvak

Kakvo bilo lupetanje i skarednost sasvim se lepo utapa u kakofoniju svepšteg lupetanja i posvemašnje skarednosti, svaka bizarnost se čini legitimnom, a sve to upravo stoga što je, kao što reće (ovde već citirani) Hrabal, u Srbiji “nemoguće (definitivno) postalo stvarnost”.

Bohuška Hrabal je znao ono što većina ne zna i nikad neće znati. Samo ti nastavi da se ne uklapaš u kakofoniju sveopšteg lupetanja, čitaću te i razumevati i kad bude: And now something diferent!
Evo ti nekoliko smajlića na dar
st.jepan st.jepan 00:20 13.04.2011

Re: Đak prvak

mikele9
Kakvo bilo lupetanje i skarednost sasvim se lepo utapa u kakofoniju svepšteg lupetanja i posvemašnje skarednosti, svaka bizarnost se čini legitimnom, a sve to upravo stoga što je, kao što reće (ovde već citirani) Hrabal, u Srbiji “nemoguće (definitivno) postalo stvarnost”.

Bohuška Hrabal je znao ono što većina ne zna i nikad neće znati. Samo ti nastavi da se ne uklapaš u kakofoniju sveopšteg lupetanja, čitaću te i razumevati i kad bude: And now something diferent!Evo ti nekoliko smajlića na dar

Pa dobro, Mikele, otkad su tri smajlića "nekoliko smajlića"?

Hoću još!
Freedom of Information Freedom of Information 07:52 13.04.2011

Re: Đak prvak

st.jepan

mikele9
otkad su tri smajlića "nekoliko smajlića"?Hoću još!

Evo,dodaću ja još jednog. I preporuku za dobar tekst.
st.jepan st.jepan 09:49 13.04.2011

Re: Đak prvak

Evo,dodaću ja još jednog. I preporuku za dobar tekst.

Smajlić po smajlić, preporuka po preporuka..., nakupi se to, nakupi!
Hvala vam i za smajlića i za preporuku.
Vaša preporuka mi znači, jer izuzetno cenim vaš rad - čak nije preterano reči da pruža nešto nade.
dragan7557 dragan7557 09:58 13.04.2011

Re: Codex Gigas

Mislio sam,

Pogrešno su vas obavestili, ovu vrstu aktivnosti razni Čoban-i (ako je ikad bila dozvoljena), su odavno zabranili svom stadu još u dalekim vremenima. Stadu je dozvoljeno samo da bleji, riče ili grokće, već prema naklonost i trenutnom raspoloženju pastira, čija dirigentska palica nepogrešivo vodi ponašanje na brigu mu poverene marve.

I pored toga što se u krajnje sumnjivim podzemnim "publikacijama" skromno spominju neke "slobode" mišljenja i izražavanja, iste su ograničene isto kao u vremenima "Svete Inkvizicije." Milosrdne kazne koje prosvetarski nastrojeni Čobani primenjuju na pojedince iz krda u svom vlasništvu, koje je oduvek imalo sklonost da umesto organizovane forme stada preferira formu koja više obavezuje, tj. formu krda, imaju veliki diverzitet, od ekskomunikacije, preko čupanja jezika pa do kazne koja je zasluženo stigla izvesnog novinara koji se trenutno spominje po godišnjici.

A i sami smajliji se mogu pohvaliti svojom univerzalnošću, koja isključuje bilo koju pomisao na dvoumljenje, pa su tokom ovog automatic vremena postali zakonodavstvo poput "Oče Naš." gde "iže jesi" označava nebesko prisustvo i neosporno pravo, strogo definisane na 'artiju stavljene tzv. Misli.

Cogito, ergo sum - Pravio rabljenja za 21 Vek.

Ni Robert Čoban, ni Milomir Marić svakako nisu retardi, ma kakvi!

Mada se ne mogu pohvaliti prepoznavanjem navedenih, sama visoka društvena funkcija Prvog od njih, čini mi se da navedeni zajedno verovatno predstavljaju pojam koji se naziva 'herding the people', nedvosmisleno ukazuje na potrebe socijalnog krda za ovim cenjenim zanimanjima bez kojih je postojanje stada nemoguće.

cerski
master.dragi master.dragi 10:14 13.04.2011

Re: Codex Gigas

a zasto nisi poslao ovu fotografiju snimljenu tvojim aparatom, koja moze da docara tvoje pravo lice, te da mozes da objasnis zbog cega si ovo ti a nisi ono sto objavljuje ta prokleta zuta stampa sa sve svojim nevestim fotografima koji zive daleko od slavije...

st.jepan st.jepan 13:30 13.04.2011

Re: Codex Gigas

a zasto nisi poslao ovu fotografiju


Slicnost je frapantna, hvala.
Od sada će to biti moja "zvanicna fotografija".
fantomatsicna fantomatsicna 01:23 13.04.2011

Djak drugak

st.jepan st.jepan 02:58 13.04.2011

Re: Djak drugak

fantomatsicna

Šta reći!
Naprosto fantomastično!

Evo i ja tebi jednoga SMILE-a



Pre rata, ovaj momak je u Beogradu bio poznat kao "čuvEni humorIsta, ŠArlo ŠaplIn" (naglAsak na verzAlna).
Domazet Domazet 03:11 13.04.2011

Lebac ti hebem...

...Evo, pod jednim ovdašnjim blogom, krenuo sam, tek onako, iz čiste l’art pour l’art zafrkacije, u kemp elitističku žvaku, nekakvu bajage osraščenu “centar vs periferija” ložnju (mada me, naravno, savršeno zabole ko je odakle). Tvrdio sam, tobož najozbiljnije, da do svoje davdeset i neke nisam kročio dalje od Slavije, i to ne samo iz straha od susreta sa nepoznatim civilizacijama, već i stoga što sam strepio da je tamo negde ivica one ploče na ledjima slonova. Priznao sam da sam u mladosti tek nejasno naslučivo da tamo daleko, tamo čak iza Slavije, pa čak i s druge strane beogradskih reka, stvarno postoje neki delovi grada u kojima stvarno žive neki ljudi....

...koliko je ovo bolje od onog Boli me glava petkom uveche. I koji sam ja maler kada ovo saznajem sada kada sam prevalio pedeset petu!? Pa gde si ti Stjepane bio pre desetak godina da mi ulepshash predvikendska povecherja svojom Inventivnom Kreativnoshcu...
st.jepan st.jepan 03:22 13.04.2011

Re: Lebac ti hebem...

...koliko je ovo bolje od onog Boli me glava petkom uveche. I koji sam ja maler kada ovo saznajem sada kada sam prevalio pedeset petu!? Pa gde si ti Stjepane bio pre desetak godina da mi ulepshash predvikendska povecherja svojom Inventivnom Kreativnoshcu...

Ha, stigao si u čitanju čak dotle!
Usudjujem se da verujem da si izgur'o i do samoga kraja!
Oh, nije trebalo, nije trebalo, to mi neobično laska.
Ja nisam tol'ko požrtovan. Tek poneki blog preko polovine...
Domazet Domazet 04:22 13.04.2011

Ah pa to je...

st.jepan

Ha, stigao si u čitanju čak dotle!
Usudjujem se da verujem da si izgur'o i do samoga kraja!
Oh, nije trebalo, nije trebalo, to mi neobično laska.
Ja nisam tol'ko požrtovan. Tek poneki blog preko polovine...

...zato shto si ti tako neuklopljeno cool. A mozda i zbog toga sto bdijesh nad svojim blogovima do rano ujutro...

Ali nisam hteo o tome. Shteta. Bila bi sasvim zanimljiva tezica da tekst nije toliko egocentrichan.
st.jepan st.jepan 13:25 13.04.2011

Re: Ah pa to je...

bdijesh nad svojim blogovima do rano ujutro...

Od gimnazije ti ja tako, sve nešto nočom.
I kad imam neku ideju, i kad nemam baš nikakvu ideju.
Često mi se desi da uopšte ni ne legnem - čarobno je to jutarnje svetlo.
Nočas sam zaglavio u Corelu, a prozorče s blogičima, dabome, uvek otvoreno..
st.jepan st.jepan 15:14 13.04.2011

Re: Ah pa to je...

Bila bi sasvim zanimljiva tezica da tekst nije toliko egocentrichan.

Pa ne znam..., onda ga možda ne bi izguro do kraja?
A?
Kažu (ili ja sad nešto improvizujem), da ništa ne intrigira kao ono što iritira.

Zapravo da, to je taj isti gard.
Na seecultu imam celu serijicu blogova (zapravo egotripičnih novinskih isečaka) pod zajedničkim naslovom "Ego trip".
Domazet Domazet 00:24 14.04.2011

Pa to sada ispade da ili...

st.jepan
Bila bi sasvim zanimljiva tezica da tekst nije toliko egocentrichan.

Pa ne znam..., onda ga možda ne bi izguro do kraja?
A?
.
.
.

...ja trazhim previshe ili da ti nemash poverenja u sebe!?

Ne znam, ne bih rekao da ja trazhim mnogo. Zato i rekoh tezica, onako kao za blog. Da parafraziram Kanjosha Macedonovica, znam ja da su vishi i bolji dopanuli vishima i boljima i da je, mi kakvi smo, dobro da si nam i ti, takav kakav si, dopanuo.

Tako da...
st.jepan st.jepan 01:24 14.04.2011

Re: Pa to sada ispade da ili...

znam ja da su vishi i bolji dopanuli vishima i boljima i da je, mi kakvi smo, dobro da si nam i ti, takav kakav si, dopanuo.

Uh, pa to ja ispade vaša sudbina!
Nemoj, sreće ti, vel'ka je to, baa, odgovornost.
I nemoj mi se snuždit', ne moraš ti ovo moje..., ih, ko da moraš!
A ja, šta ću, čitaoce ne biram..., čitaocu se u pamet ne gleda.
Domazet Domazet 02:32 14.04.2011

Da znash da je tako...

st.jepan

Uh, pa to ja ispade vaša sudbina!
.
.
.

...nekako. Ali ja se s time pomirio. Dosta mi je kukanja na rachun sudbe moje hude...
st.jepan st.jepan 13:53 14.04.2011

Re: Da znash da je tako...

Dosta mi je kukanja na rachun sudbe moje hude...

misliš sudbe naciona?
Domazet Domazet 14:53 14.04.2011

Jok brate...

st.jepan
Dosta mi je kukanja na rachun sudbe moje hude...

misliš sudbe naciona?

...mislim tachno ono shto sam rekao. Ja nekako i na sebe i na tebe gledam ogranichenije. Teshko de se mozhemo poistovetiti sa nacionom. Ja neshto i nemam zhelju.

Dakle, ja, iako gledam globalno, kukam lokalno. A i to radim umereno. Evo uzmimo tvoj primer. Sasvim sam umereno dzvanjkao. A nije da nisam mogao. Ali se mislim, sha sad, pa ako mi se ne svidja ne moram da chitam. A onda opet, tachno je ne moram da chitam ali to ne znachi da ne smem da se vajkam shto nije malo bolje. Sasvim onako neobavezujuce. Ja da sam ti, ne bih to shvatao previshe ozbiljno...
st.jepan st.jepan 15:11 14.04.2011

Re: Jok brate...

Teshko de se mozhemo poistovetiti sa nacionom. Ja neshto i nemam zhelju.


Moguće je da sam te s nekim pobrkao, kakofonija je zaglušujuća, pa se baš i ne razabire najbolje kakav je čiji gard.
Eto, mislio sam da će ti ta mala nevina ispravkica goditi.

Raduje me što tome nije tako.

A ni ja se ne pistovećujem, ne verujem čak da se iko ovde iskreno poistovećuje s nacionom. Ne verujem u autentičnost tog spida. Verujem jedino u zavičajnost, to je jedino što je u smislu pripadnosti moguće iskustveno dosegnuti.

Mislim da je nešto slićno, jako davno, dakle u vreme kada je još bilo na vreme, rekao Kangrga ili neki drugi Praksisovac, možda Gajo Petrović.

Ja imam jedan jedini prostor koji mi je zaista bitan, s kojim se zaista osećam vezan, a to je kraj oko Doma omladine, pa Kosovska, Majke Jevrosime, Parkić kod Skupštine..., da to je moj fucking zavičaj. Bio i ostao. Sada obitavam u savamalskoj rupčagi, koja mi se čak više svidja, ama to ipak nije moj zavičaj.

Da, draga mi je i praška Mala strana (kraj preko Karlovog mosta. Okačiću ovih dana jedan kuckano-crtkani blogić o tome i o mojo omiljenoj pivnici "U černeho vola"..
Hansel Hansel 06:01 13.04.2011

Pa, daj da vidimo...

... i demantovanu fotografiju, sa sve pripadajućim tekstom!
cult cult 07:27 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

??



sesili sesili 07:53 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

Poštivani Stjepane, pa kako u ovoj zemlji da ne otupi senzibilitet? Samo unazad dva dana što čitamo na blogu (žutu štampu ne čitam, a šta li je tek tamo) dovoljno je da čoveku nije do smeha. Naprotiv, ja se smejem, da ne bih plakala, ovim ISTINITIM vestima. Da dodam, ne budi skroman, naravno da čitamo tekstove do kraja, bez obzira na smajliće...
Hansel Hansel 11:10 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

cult
??

Smajlić ti je pravi, Cult, ne sumnjam da nisi zaboravio i ovu slikanu varijantu:

cult cult 11:24 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

ih...gde da zaboravim : )
ja kad pomislim na to kako izgleda lice s kojim se u Srbiji može nešto napraviti (zanimljiva misao g. Mimice...vidi se da je bio predodredjen za jedinog mogućeg tvorca knjige Ko je ko u Srbiji) ovaj baja mi je prva asocijacija. I sve njegove pojavnosti.
st.jepan st.jepan 13:55 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

Hansel
... i demantovanu fotografiju, sa sve pripadajućim tekstom!

Ma nema veze, fotka sasvim regularna, ni bolja ni lošija od ostalih, rječju, fotka za besanu noč.

Taj demanti bio je ničim izazvana kozerija, tek tako zafrkancija na račun sopstvenog izgleda.

A mnogo boLjih fotki nemam, niti ih objektivno mogu imati
Stoga sam od nasrtljivaca s aparatičima uvek begao, a nadjavla, na raznim vernisažima i sličnim "eventima", ne propuštaju da me škljocnu ili odzuje kamerom. Od stotina prisutnih, redovno baš na mene nasrnu.

Paradoksalno, kamere me ne vole, kamermani vole.

U poslednje vreme, kad svako u djepiću ima mobilni koji u svakom trenutku mož' da potegne, postalo je stvarno frkovito - počeo sam sve više da izbegavam javna okupljanja. To škljocanje, često bez obzira na moje molbe i odlučno protivljenje, zaista doživljavam kao bezobzirnost, čak i kao agresiju
st.jepan st.jepan 14:06 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

kako izgleda lice s kojim se u Srbiji može nešto napraviti

Šala, rodjeni, šala...
st.jepan st.jepan 14:10 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

čoveku nije do smeha.

Istinabog, nije!
A nije mu više ni do kukanja.
Prosto, skolio nas umor, emocije potrošene, sve na pola uva i s tek nešto svesti..
Bili Piton Bili Piton 14:36 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

Hansel

Smajlić ti je pravi, Cult, ne sumnjam da nisi zaboravio i ovu slikanu varijantu:



Jbt ovako da me neko nacrta prvo bih ubio njega pa sebe
st.jepan st.jepan 17:04 13.04.2011

Re: Pa, daj da vidimo...

Jbt ovako da me neko nacrta prvo bih ubio njega pa sebe

Samo pazi, lako je pobrkati redosled.
Naročito kad se iznerviraš.
builderka builderka 08:26 13.04.2011

.

tačno znam taj osećaj kad se šališ sa nečim što je van svake pameti, pristojnosti i logike kada bi se stvarno mislilo. i onda te ljudi shvate ozbiljno , pa moraš da objašnjavaš. a, objašnjavanje je zamarajuće.
ali, uvek je do onog ko plasira šalu. on mora da zna sa kim ima posla.

inače, ovo sa fotkom je mnogo dobro!
mrdax mrdax 09:00 13.04.2011

Stereo slika

Trebao si od njih zatraziti da sliku objave kao "stereo sliku" jer tvoj dosadasnji rad prevalizali granice 2D dozivljaja. U 3D dozivljaju tvoja slika bi prenela kompletnu vrednost tvoje licnosti a svakako bi to ukapirali samo oni obrazovaniji posto ne zelis da pricas ni sa kim ko nema doktorat.
Garant bi i ovo ozbiljno shvatili.
sonja.m sonja.m 09:52 13.04.2011

priznanje

Moram da priznam da nista ne citam do kraja,
ako mi se nije dopao pocetak.
To je sto se tice blogova.
A knjige, ista stvar, izuzev klasika, naravno.
Pre neki dan gledala san najnoviji film
Sofije Kopole, troje njih je napustilo salu,
a ja nisam.
Kad je film u pitanju ili pozorisna predstava
tu ostajem do kraja, pa sta bude da bude (uglavnom zato
sto me nervira da se provlacim kroz redove).
A sad nesto pozitivno, komentar: Isti si Mik Dzeger
Cekam da mi se zahvalis na komplimentu.
st.jepan st.jepan 14:02 13.04.2011

Re: .

ali, uvek je do onog ko plasira šalu. on mora da zna sa kim ima posla.

Potpuno si u pravu, pametno je prilagoditi se.
U to ime, obečavam da svoj gard neću menjati ni za dlaku.

Edit: tj. možda ću ga i menjati, al' kako meni dune.
pnbb pnbb 16:27 13.04.2011

Re: priznanje

Kad je film u pitanju ili pozorisna predstava
tu ostajem do kraja, pa sta bude da bude


a najcesce ne bude nista, ako cemo posteno..

ko sto rece jednom prilikom jedan nas poznati pozorisni a bogami i tv reditelj s bradom koji pise i kolumne u jednom dnevnom listu a pri tom voli i fudbal , kad gledas makar i najgoru utakmicu 3 zonske , uvek moze da se desi neocekivan gol, dobar dribling ili odbrana... kad gledas los film ili predstavu - odmah znas da tu nema sanse za bilo kakav bl;jesak
stari92 stari92 16:36 13.04.2011

.. ма,да ни'е ..

sonja.m
Komentar: Isti si Mik Dzeger !
.
Una S.
C' est moi !



st.jepan st.jepan 18:52 13.04.2011

Re: .

kad se šališ sa nečim što je van svake pameti, pristojnosti i logike kada bi se stvarno mislilo. i onda te ljudi shvate ozbiljno

Da, to je suština ovog bloga.
Ključni problem je u tome što je ovde teško smisliti nešto što bi bilo do te mere "van svake pameti, pristojnosti i logike", da ne bi moglo bilo shvaćeno i kao smrtno ozbiljni diskurs.
Prag nemogućeg je već jako jako visoko - the sky's the limit!
st.jepan st.jepan 10:24 14.04.2011

Re: priznanje

Moram da priznam da nista ne citam do kraja,
ako mi se nije dopao pocetak.
To je sto se tice blogova.

Izvini, tvoj koment sam tek sad pročitao do kraja, pa ti odgovaram sa zakašnjenjem. Juće mi se nije dopao početak, pa sam čitanje batalio, a jutros me zapekla blogerska savest.
Ti si izgleda rešila da me mučiš. Ne verujem da ćeš mi reći, pa ipak da te pitam: 'si pročitala do kraja, ili naprotiv, nisi pročitala do kraja?
A sad nesto pozitivno, komentar: Isti si Mik Dzeger
Cekam da mi se zahvalis na komplimentu.

Fala za Džegera, to mi još niko nije rekao.
Saleću me posvuda kao Igi Popa, ili jednog od Ramonsa. Gde god se u Evropi pojavim, razmiću se, vrište, škljocaju, povlaće za rukave..., stvarno je nesnosno.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:39 13.04.2011

hehe

"pisati novinama" je poprilicno u skladu s poslovicom "mecki na rupu":)

mogu misliti kako su se u toj redakciji radovali kad je stigla tvoja posta, ulepsao si im dan, popunio prostor, dao slagvort za naslov, milina, hehe

st.jepan st.jepan 10:03 13.04.2011

Re: hehe

ulepsao si im dan, popunio prostor, dao slagvort za naslov, milina, hehe

Plezir je bio obostran.

Njihov odgovor i meni je ulepšao dan, a sem toga, dao mi je šlagvort za blog.

No to je manje važno.
Medijska promocija je bila jedina promocija koju sam sebi mogao da dozvolim.
I finansijski i estetsko-etički.
Gajim, eto, odvratnost prema plaćenoj reklami, a knjigu je trebalo prodati.
Te sam je bogme i prodao (četri puta doštampavao).

Edit: Priznajem, koristio sam svaki božji povod, pa makar i sasvim izmišljeni povod, da Leksikon proguram u medije. Bildovao sam žvaku do granice pristojnosti, samo što iz rerni nisam iskakao, mada me je (kao što sam ovde negde već napisao) prilično blamiralo produciranje povodom nečeg tako banalnog.
Bez dinara za reklamu, umuvao sam taj naslov direktno u folklor. Za knjigu su (proverio sam) čuli čak i nakupci sa Kalenića.

sonja.m sonja.m 10:11 13.04.2011

ovo je LOB(iranje)

Draga moderacijo, predlazem, da blogeru Mimici
ustupite prostor, to jest date autorsku opciju,
nije vazno koju. Imao je vec 16 (vrlo zapazenih)
potucanja po dvoristima, terasama, podrumima
i bogami, po krovovima dugih blogera.
Kad ste mogli da date TomiTom ooooo...opciju,
kad ste mogli da date TojiToj...joooojjjjj
kad ste mogli da date OnojiOvoj autorsku opciju,
kad ste mogli da date NinimiNasim,
kad ste mogli dati i MujiiHasi i PeriiLazi,
autorsku opciju,
mozete je dati i Mimici.


JesdasejaNePitam
Eto to je moje misljenjeeeeee
master.dragi master.dragi 10:24 13.04.2011

Re: ovo je LOB(iranje)

kad ste mogli dati i MujiiHasi


da li su to ONAj mujo
i ONAJ haso...
i fata

kad je vic, nek je vic, moze i stjepancic
sonja.m sonja.m 10:50 13.04.2011

Re: ovo je LOB(iranje)

Nisam mislila ni na kakav vic
(ko zna sta si ti mislio mdragi),
samo sam malo htela da dunem
u Stjepanovu vatru,
da rasplamsam diskusiju.
Sve sto je receno treba
posmatrati cisto metaforicki.
st.jepan st.jepan 14:14 13.04.2011

Re: ovo je LOB(iranje)

Draga moderacijo, predlazem, da blogeru Mimici
ustupite prostor, to jest date autorsku opciju,
nije vazno koju

Nije važno koju???!!!!!!!!!!!
radekokic radekokic 10:48 13.04.2011

KO SA...

...decom spava, popisan se budi.. ili - ko sa Djavolom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju!...

Pa eto vam, i dalje se pravite kao da je zuta stampa zaista nekakava stampa...
radekokic radekokic 10:55 13.04.2011

KO SA...

I da, zaboravih: Nije dzabe narod vec odavno mudro rekao: nije za kozu seno... Iako nisu (blago njima, nasim starima) znali za danasnje koze - pardon, "onu" stampu... A zar je i dalje ima? ?... pravim se da je nema.. ko mi je kriv sto sam tako neobavesten, neuklopljen...
fantomatsicna fantomatsicna 11:11 13.04.2011

(B)Lobiranje

Jes da mu daju autorsko pravo, pa da im vrati i da kaže da nije to on..pa nisu ni oni glupi(ko su da su)
st.jepan st.jepan 14:33 13.04.2011

Re: (B)Lobiranje

Jes da mu daju autorsko pravo, pa da im vrati i da kaže da nije to on.


Mmmm, da, pre par godina sam se našalio na sličan način.
Na kraju jednog intervjua, ozbiljno sam objasnio da to što gledaoci vide kao moj lik, ni slučajno nije moj lik.
Emisija se zvala "Nezaštićeni svedok", no svejedno, tvrdio sam da sam ja ipak zaštićen, samo ne onim primitivnim, već prevazidjenim gigantskim rasterom, već propuštanjem slike kroz neki novi kompjuterski program, koji sasvim izmeni lik.
reanimator reanimator 12:43 13.04.2011

...

Evo, pod jednim ovdašnjim blogom, krenuo sam, tek onako, iz čiste l’art pour l’art zafrkacije, u kemp elitističku žvaku, nekakvu bajage osraščenu “centar vs periferija” ložnju (mada me, naravno, savršeno zabole ko je odakle). Tvrdio sam, tobož najozbiljnije, da do svoje davdeset i neke nisam kročio dalje od Slavije, i to ne samo iz straha od susreta sa nepoznatim civilizacijama, već i stoga što sam strepio da je tamo negde ivica one ploče na ledjima slonova

C,c,c..ta neslavna epizoda odavno pala u zaborav, a ti se još uvek vadiš?
st.jepan st.jepan 14:43 13.04.2011

Re: ...

reanimator
ti se još uvek vadiš?

Ma jok, učinilo ti se..., leglo mi u tekstu.
Gard sličan, ložnja slična...

Edit: ... a mislim da smo se već dogovorili koje u toj ložnji bio ložač.
Znaš ono, ložač obično jedan, a cepanica mnogo.
Analogija je tu jednostavna: ja sam, a loženih mnogo - ličilo na simultanku.
st.jepan st.jepan 13:04 13.04.2011

IZVINJENJE

Svima se izvinjavam što sam blog napustio usred najživljeg časkanja.
Jutros sam uleteo u neku nepredvidljivu frku, pa nisam imao vremena.
Svima ću, dabome, odgovoriti, samo da još nešto završim.
pnbb pnbb 16:17 13.04.2011

thesaurus

Zar je moj humor toliko hermetičan?


moze i preciznije.. opisno
hmmm... da probamo sa ...

nije smesan?
st.jepan st.jepan 16:36 13.04.2011

Re: thesaurus

pnbb
Zar je moj humor toliko hermetičan?
moze i preciznije.. opisnohmmm... da probamo sa ... nije smesan?

Tačno, nije.
Humorno nije baš sinonim za smešno.
Smešan je (kažu) Mister Bin.
Ne znam, mene rastužuje..., malo mi strašno.


pnbb pnbb 17:05 13.04.2011

Re: thesaurus

Humorno nije baš sinonim za smešno.

slazem se, na drugim jezicima verovatno ima sire znacenje..
al na srpskom, koji je u generalnoj upotrebi na blogu b92, sta bi jos moglo da znaci?
onako realno, gledano hladnim a objektivnom okom statistike, ako niko od slusalaca ne nalazi izjavu izjavljivaca A smesnom, osim izjavljivaca samog, onda za izjavu kazemo da je, kakva?

a- slusaoci su shvatili da je u pitanju sala, a ne smeju se, znaci nije smesno
b - slusaoci nisu shvatili da je rec o sali, stoga se i ne smeju, znaci sala je ili lose formulisana, ili razumljiva jako malom broju ljudi, koji bi joj se jamacno nasmejali samo da su , kojim slucajem, prisutni medju slusaocima. ali nisu.

ukoliko je medjutim smisao sale da razveseli idejnog tvorca i izjavljiovaca samog, onda dilemi mesta nema, saljivdzija je nepatvoreni hermetik
AlexDunja AlexDunja 17:07 13.04.2011

Re: thesaurus

Ne znam, mene rastužuje..., malo mi strašno.


iskreno, i mene.
sve me neka teskoba obuzme,
ni pet minuta ne mogu da ga izdržim.

a ova ideja sa fotkom meni
izgleda skoro pa genijalna,

formulacija takodje.
čobanov zbun mora da je bio potpun.
prajsles.

opet si pretero sa dužinom bloga,
da ne bude da te samo hvalim...
st.jepan st.jepan 17:50 13.04.2011

Re: thesaurus

pnbb

Odgovoriču, ovo zaslužuje ozbiljan odgovor, ali sorry, trenutno sam u frci...
st.jepan st.jepan 19:38 13.04.2011

Re: thesaurus

opet si pretero sa dužinom bloga,

Mislio sam da ne smeta, tj. da je čitljiv, jer je razbijen u više celina.
AlexDunja AlexDunja 19:54 13.04.2011

Re: thesaurus

Mislio sam da ne smeta, tj. da je čitljiv, jer je razbijen u više celina.


čitljiv je i zabavan,
ti imaš dar da ispričaš priču, nema zbora,

ali bi bilo još bolje da nema nekih
digresvnih detalja,
bar po mom shvatanju bilo bi efektnije
i koncentrisanije...

alli to sam samo ja, volim kratko,
što kraće i bez objašnjavanja
st.jepan st.jepan 22:01 13.04.2011

Re: thesaurus

ako niko od slusalaca ne nalazi izjavu izjavljivaca A smesnom, osim izjavljivaca samog,



Dakle AKO

Dakle pretpostavka, ne i činjenica!

Pre no što se na osnovu te pretpostavke krene u gradnju bilo kakve dalje argumentacije, valja tu pretpostavku, ili empirijski dokazati, ili sa sagovornikom postiči konsenzus da je tome tako.

A tome naprosto nije tako.

Tebi nije smesšno, ok, živeću s tim, ali nekima očito jeste. A ti naravno ne smatraš da su ljudi koji su ovde i na FB-u lupali preporuke, listom budale.

Mada, istina je da ja uopšte nisam ni nastojao da napišem nešto smešno, nego je humorni efekat eventualno mogao proisteći iz konteksta, dakle iz nesrazmera moje kvazi ozbiljne argumentacije ("Tako se ne može izgledati..." ) i stvarno ozbiljnog odgovora. Nisam nameravao da nasmejem g. Čobana, o naprotiv, cilj mi je bio da on u tom pismu ne primeti ništa smešno. Baš zato, posegao sam za tobož ozbiljnim diskursom ("koristeći se neotudjivim pravom..." ). Zapravo trebalo bi da je smešno to što Robert u tome nije video ništa smešno. Odsustvo očekivane reakcije samo po sebi nosi stanoviti humorni potencijal (pajtonovska komika temelji se upravo na tom izostanku čudjenja).

Bilo bi idiotski, pa i stidno kad bih te ja sad uveravao da je ovo duhovito. Jednako je bezvezno to što ti svoj doživljaj i stav neosnovano pripisuješ svima.

Ako ti kažem da je za mene Franc Kafka jedan od najduhovitijih pisaca novečenta, te da je Isus Hrist jadan od najvrcavijih ljudi svih vremena, a ti na to podigneš obrve, onda ja mogu samo da slegnem ramenima. Ne bi vredelo da ti bilo šta prepričavam i objašnjavam zašto je njihova duhovitost kolosalna. I neće mi, dabome, pasti na pamet da se povodom tvog išćudjavanja zapitam nije li je moj senzibilitet za komično odveć uvrnut i hermetičan.

Ako ti kažem da je neka žena za mene lepa, zar ću se obazirati na tvoje uveraqvanje u suprotno. Ako ti kažem da su FB reakcije na onaj novinski isečak bile više nego povoljne, ti mi, verujem, nećeš odgovoriti da su moji friendovi retardi.

Ovo je samo početak onoga što sam nameravao da ti saopštim, nemam, zaista danas dovoljno vremena, a sem toga tema o humoru je prekrupna i odveč kompleksna za obični blogerski koment. O svemu tome verovatno je već napisano tomova i tomova. Ništa ja od toga nisam čitao, a slutim, nisi ni ti. Ne verujem da bi se inače odvažio na toliko jednostavnu, učiteljski skockanu rezolutnost i konsekventnost.
AlexDunja AlexDunja 22:07 13.04.2011

Re: thesaurus

el vidiš?

treba da kuckaš za pare.
po karakteru..

inače se slažem.
st.jepan st.jepan 22:12 13.04.2011

Re: thesaurus

treba da kuckaš za pare.
po karakteru..

Mislim da se ne bih leba najeo.
Em sporo kuckam, jurim po tastaturi te karaktere s potpunom neizvesnošću da li ću ih ikada pronaći, em nisam karakter za kuckanje po zadatku
AlexDunja AlexDunja 22:31 13.04.2011

Re: thesaurus

em nisam karakter za kuckanje po zadatku

e, pa nisam mislila po zadatku...
to znam da ti ne ide,

nego mislim, bilo bi lepo da
se plaća onako...kad iz zabave obrazlažeš:)
st.jepan st.jepan 22:41 13.04.2011

Re: thesaurus

iz zabave obrazlažeš

Pa, da znaš da i nije neki provod. Ja to više od duga vremena. A najgore je što nisam ni otprilike obrazložio, trebalo bi mi stotinjak šlajfni najmanje.
pnbb pnbb 16:05 14.04.2011

Re: thesaurus

Ja to više od duga vremena.

sad si mi povredio emocije
rekao si da zasluzuje ozbiljan odgovor...

mislio sam da si prepoznao serioznost konstatacije... u stvari je to za tebe bila samo kucacka vezba... kao dete kad svira skale, da razgiba prste...
ok, zivecu s tim
st.jepan st.jepan 18:53 14.04.2011

Re: thesaurus

mislio sam da si prepoznao serioznost konstatacije...

U pravu si, nisam prepoznao serioznost tvoje konstatacije, nisam tu primetio nikakvu serioznost, ali sam zato prepoznao seriznost situacije, u kojoj, bez obzira na priličnu nelagodnost, moram (jerbo sam starinski vaspitan) da ob-jašnjavam ono što je u magnovenju jasno.
Bojm se, medjutim, da ti nisi prepoznao AlexDunjinu ironijsku žaoku:
bilo bi lepo da se plaća onako...kad iz zabave obrazlažeš:)

Očito, AD uvidja da je to ob-razlaganje onog što je samo po sebi razložno, besmislen posao, u koji se može uranjati samo rad' zabave.
Što reko jedan Šarl, "dokoni mornari rad' zabave često..."

pnbb pnbb 19:32 14.04.2011

Re: thesaurus

tja, izgleda da je ipak sve stvar percepcije...
vise opazaca percipira istu pojavu na razlicite nacine.. i tako se razilazimo, ko brodovi u magli

dal sam se mozda i nespretno izrazio.. ko veslima ..
tako ti je to , sta ces
AlexDunja AlexDunja 19:36 14.04.2011

Re: thesaurus

. i tako se razilazimo, ko brodovi u magli

Dobriša Cesarić
Suputnik

Od ove magle, danas tako guste,
Sve ulice se cine kao puste.
Pa ipak, iza te zavjese sive
Hodaju ljudi,
I ulice zive.

I blizu tebe mozda neko ide
Bas istim putem.
Ali s maglom je sliven
Potpuno za te i tebi sakriven.
st.jepan st.jepan 11:39 14.04.2011

Nije normalno, pa to je vlak!!!


Ostanite mirni, ovo nije "haknuto - maknuto" (hvala Endji).

Ostanite mirni, ovo je tek neki bag u kukusigamenijevom nalogu.

Juće opet sasvim nestao moj blog "Ima li Boga, Aljoška?" (gostujući kod qq-a)
Svi napori da se tekst povrati, do sada bezuspešni.

Pitaj Boga zašto mi na pamet pada Štulić.

milisav68 milisav68 12:38 14.04.2011

Re: Nije normalno, pa to je vlak!!!

st.jepan

Pitaj Boga zašto mi na pamet pada Štulić.


Možda zato što se ponovo aktivirao.

st.jepan st.jepan 12:45 14.04.2011

Re: Nije normalno, pa to je vlak!!!

milisav68
st.jepan
Pitaj Boga zašto mi na pamet pada Štulić.

Možda zato što se ponovo aktivirao.

Misliš povampirio?
milisav68 milisav68 12:54 14.04.2011

Re: Nije normalno, pa to je vlak!!!

st.jepan
milisav68
st.jepan
Pitaj Boga zašto mi na pamet pada Štulić.

Možda zato što se ponovo aktivirao.

Misliš povampirio?

Tako nekako, uFatila ga emocija.


eli.lacrosse eli.lacrosse 17:29 14.04.2011

Long time, no hear :-)

Pozdrav Stjepane, i

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana