Društvo| Gradjanske inicijative

Umesto da pocrvene, izviđači bi mogli da požute

Milutin Milošević RSS / 14.04.2011. u 14:58

Posle neuspeha Bakija Anđelkovića, ministar Dulić kandidat za Starešinu Saveza izviđača Srbije

Politiari-izviai.jpg

Izviđaštvo u Srbiji postoji već 100 godina. Naša organizacija je jedna od najstarijih na svetu, osnivač Svetske organizacije skautskog pokreta. Nažalost, godinu jubileja dočekujemo sa nikad slabijom organizacijom, koju je nesposobno rukovodstvo dovelo na prag gašenja.

U poslednjih mesec dana, izviđači su morali da se sastanu i promene Statut kako bi se u roku registrovali po novom Zakonu o nevladinim organizacijama, a sve se to poklopilo sa izborom novog rukovodstva. I tu je došlo do zanimljivih i dramatičnih obrta, uz kršenje statuta i demokratskih normi, a u režiji grupe vođa kojima odgovara da stanje u Savezu bude haotično.

Savez izviđača Srbije nudjen je političarima. Najpre, nekako su iz naftalina izvukli Zorana Bakija Andjelkovića. Sa karakteristikom da je posetio Svetski skautski džembori u Čileu 1999. godine i lažnom izjavom da je član organizacije od 1970ineke godine, proširena je priča da Baki donosi 3 miliona dinara, zaposlenje perspektivnim vodjama na Železnici i ko zna šta već sve ne. Sve je kulminiralo 14-tosatnom sednicom Skupštine. Na sreću, predstavnici jedinica bili su dovoljno svesni te Baki nije dobio dovoljan broj glasova. Lukav kakvog ga je priroda napravila, otišao je pre kraja osetivši šta ga čeka (a čujemo da je posle primenio poznate tehnike trljanja nosa i branja ušiju).

Kako nije izabrano ni pola Starešinstva, farsa se produžava "nastavkom" Skupštine koja je sazvana za ovu subotu. E, tu se posegnulo za još jačim argumentima. Za starešinu je sada predložen Oliver Dulić, svemogući i svudastizajući ministar životne sredine i prostornog planiranja, koji je obećao da će doneti celih 5 miliona dinara izviđačima. Ispostavilo se da je nekada davno bio izviđač. On je odmah postavio jasan uslov: njegov zamenik u Savezu mora biti Dr. Ivica Radović, koji mu je zamenik u Ministarstvu (koji, opet, nikada nije bio izvidjač a ekspresno je učlanjen u odred izvidjača iz Starčeva). U ovom konkretnom slučaju, Dulić se ponaša po modelu koji je odomaćen na našoj političkoj sceni: kad neka stranka dobije ministarstvo, dobija i apsolutno pravo da sve kontroliše, da imenuje, da vodi (usput i iskorišćava) javna preduzeća, itd. Očigledno je insistiranje na zameniku primena partijskog vođenja države: dakle, izviđači će požuteti!

Sve ovo je suviše tragično. Jedna izuzetno zdrava organizacija mladih dovedena je na rub propasti, a sada joj se nude političari koji će je pretvoriti u svoj podmladak.

Jedna grupa jedinica odupire se ovom nasilju i pokušava da odbrani svoj Savez. Nadamo se da ćemo u tome uspeti. Da nam se ne desi da proslavu stogodšnjice uveličamo gašenjem Saveza.

A oni koji izviđače farbaju u žuto trebalo bi svakako da zbog toga pocrvene!



Komentari (66)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

uros_vozdovac uros_vozdovac 15:09 14.04.2011

Gazda,

ako vam treba sajt, pitaj starešinu, šuška se da je lake ruke, a ti i ja - dogovorićemo se.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:12 14.04.2011

Re: Gazda,

Uroše, ti ga dobro znaš

Eto, umesto da pravi još bolji i neprobojniji sajt, izgleda da je rešio da ulaže u mlade
uros_vozdovac uros_vozdovac 15:20 14.04.2011

Re: Gazda,

Ma vidi đavolčići opet:
klik
Ako srede, mada sumnjam, prošlo radno vreme
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:27 14.04.2011

Re: Gazda,

E, stvarno su nesposobni. I pored prethodnih slučajeva, oni opet
uros_vozdovac uros_vozdovac 15:32 14.04.2011

Re: Gazda,

Milutin Milošević
E, stvarno su nesposobni. I pored prethodnih slučajeva, oni opet


Ali ovi su bili brzi, sredili...
ecce-florian ecce-florian 15:57 14.04.2011

Re: Gazda,

uros_vozdovac
Ma vidi đavolčići opet:
klik
Ako srede, mada sumnjam, prošlo radno vreme

Ša li je uradio da je kod Albijanića(valjda je još uvek vd) u kabinetu.
Da ga ne razreši?
ecce-florian ecce-florian 15:59 14.04.2011

Re: Gazda,

uros_vozdovac
Milutin Milošević
E, stvarno su nesposobni. I pored prethodnih slučajeva, oni opet


Ali ovi su bili brzi, sredili...

Svaka čas. Kućni red je kućni red.
dragan7557 dragan7557 20:08 14.04.2011

Re: Gazda,

Kol'ko vidim gazda imaćete uskoro i menjanje imena u Dulićevi Izviđači.

cerski
mariopan mariopan 20:43 14.04.2011

Re: Gazda,

dragan7557
Kol'ko vidim gazda imaćete uskoro i menjanje imena u Dulićevi Izviđači.

cerski

Ne znam, meni više liči na Dulići uveoci
maca22 maca22 21:01 14.04.2011

Re: Gazda,

Ja šijem lepe plakate, ne zaboravite meneeee...
Belius Belius 15:10 14.04.2011

Tuga

sve skandal do skandala, shvatam ja da je počela kampanja za izbore, ali ovo je stvarno ispod svakog nivoa.. otima ko šta stigne..
apectator apectator 17:06 14.04.2011

Re: Tuga

Belius
sve skandal do skandala, shvatam ja da je počela kampanja za izbore, ali ovo je stvarno ispod svakog nivoa.. otima ko šta stigne..

Tačno tako ali kad je otimanje u pitanju Oliver Dulić je bez konkurencije.Tip je bukvalno besraman,čudo nevidjeno!
kjersti kjersti 15:15 14.04.2011

RR

STOKOOOOOO
angie01 angie01 15:25 14.04.2011

oliver dulic

bio predsednik upravnog odbora nekog preduzeca i posle sastanka prilazi mu radnik i snebivajuci mu kaze,

-oprostite gospodine, mi vec 6 meseci nismo dobili platu,
a dulic mu, pun razumevanja odgovori,
-oprosteno vam je!
draft.dodger draft.dodger 15:38 14.04.2011

Re: oliver dulic

Oliver (Licko) Dulić, nastavlja svoj šanerski pohod...
sonja.m sonja.m 15:39 14.04.2011

Re: oliver dulic

angie, da li je ovo neki vic ili se stvarno desilo???
angie01 angie01 15:47 14.04.2011

Re: oliver dulic

da li je ovo neki vic ili se stvarno desilo???


tvoje pitanje samo potvrdjuje da je fazon na mestu!:))))
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:48 14.04.2011

Poznato

Milutin
I tu je došlo do zanimljivih i dramatičnih obrta, uz kršenje statuta i demokratskih normi, a u režiji grupe vođa kojima odgovara da stanje u Savezu bude haotično.


Ovo je poznat scenario, valjda nema kluba ili "neprofitne" organizacije u Srbiji koja nije prošla kroz tu fazu. Tu se uvek pojavi neki Lik sa Tašnom, ili grupa njih oko Lika i onda gleda da kroz te male organizacije namiri neke svoje komplekse i nadomesti svoj generalni nedostatak životnog sadržaja. To se pogotovu dešava u periodima kad postoji mrtvilo u osnovnoj aktivnosti kluba, na primer kad mladjih nema a matori su već suviše matori da bi se bavili.

I ako tu postoji i mogućnost da prodju neke pare, kao eto tih 5 miliona, onda ste ga najebali. Tu je jedino bitno da ne zaboravite ko ste i šta ste i da ne upadnete u zamku svrstavanja po klanovima, što je neumitno kad vam tako neko udje u klub. Takodje je bitno da ne zaboravite da je takvim ljudima u intresu da klub spadne na 2 poslušna člana, tako da se pare koje donose ili tačnije - dobijaju dele na manje delova.

A Dulić je besraman, naravno, i odma mogu da ti kažem da ako njega pustite da udje, makar sa koferčetom od 5 miliona, teško da ćete ga se ikad otarasiti. Ali ako već to dopustite, onda ga morate odma izolovati. Tu bi još bolje bilo da u statutu stoji da članovi uprave, ili Načelništva, ili kako se to telo kod vas već zove, ne mogu da budu članovi ni jedne političke partije, niti upravnog odbora bilo kog preduzeća.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:55 14.04.2011

Re: Poznato

Nama se, nažalost, uvukao jedan političar 1988. godine i od tada nam jebe majku. Sve ovo je njegova mutljavina. Nikako da ga se otresemo. I sve vreme propadamo njegovom zaslugom.
angie01 angie01 15:55 14.04.2011

Re: Poznato

onda ga morate odma izolovati.


da pod hitno utvrdi, koliko je ugrozena zivotna sredina na Antarktiku!
ecce-florian ecce-florian 15:50 14.04.2011

Čestitamo

Tako vam i treba

Jel' vam pošteno nuđen Baki? Jesti. I ? Nije valjao. Sad Oliver. I? Ni on ne valja? Pa šta bre vi uopšte oćete? Mićuna?

Samo da se zna da sam ja prvi poslao telegrame. Pera, Pera iz pisarnice

"Zahtevamo da nastavite istim putem jer i sedam miliona birača Republike Srbije stoje iza vas i to od vas očekuju", navodi se u telegramu glavnih odbora Pokreta žena za Jugoslaviju, Srbiju, Beograd i beogradsku opštinu Stari grad, a slično je intoniran i nedavni telegram Alijanse žena Jugoslavije i Aktiva žena naselja "Galenika" iz Zemuna. Istrajnost "u pravednoj borbi za opstanak srpskog naroda" kako od rukovodstava Srbije, tako i od predsednika Republike, zahtevaju u svojoj poruci i rezervne vojne starešine iz Niša.

I meštani dva najveća sela Timočke krajine, Kobišnice i Bukovače, na svom zboru održanom ovih dana, podržavaju republički parlament i posebno Slobodana Miloševića, poručujući mu da "ne klone pred svim nepravdama i pritiscima i koji se vrše na njega i Srbiju". Gotovo istovetne su poruke građana mesne zajednice "Radnih brigada" iz Novog Beograda, kao i reči podržke žena Bujanovca. Izdvajamo i jedan telegram upućen iz Kruševca. U njemu su reči podrške izrazili ženski fudbalski klub "Napredak" i FK "Jakša" iz ovog grada, kao i fudbalski klubovi iz Bukovice u Lomnice.


DULIĆA ZA STAREŠINU SAVEZA IZVIĐAČA SRBIJEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:59 14.04.2011

Re: Čestitamo

Samo se ti, Cvetko, zajebaj, a mašinerija u Savezu funkcioniše baš po tom principu: zvanja, ubedjivanja, nuđenja pomoći, itd. Kao u najbolja vremena
libkonz libkonz 16:13 14.04.2011

Re: Čestitamo

ništa me ne čudi. Da objave da će on da bude prvi srpski astronaut, pilot borbenog aviona, kapetan broda, direktor prve srpske nuklearne elektrane, selektor fudbalske reprezentacije...
Dulić je čovek za sve (klikni)
ecce-florian ecce-florian 16:16 14.04.2011

Re: Čestitamo

Samo se ti, Cvetko, zajebaj, a mašinerija u Savezu funkcioniše baš po tom principu: zvanja, ubedjivanja, nuđenja pomoći, itd. Kao u najbolja vremena



Da nećeš možda opet da namećeš te "demokratske " metode izbora iz "evropskih" država??

No pasaran

Evo ti majica da obučeš za Skupštinu ( ovde vole da u skupštini nose majice i to u svako doba godine)


gorstak92 gorstak92 16:35 14.04.2011

Re: Čestitamo

DULIĆA ZA STAREŠINU SAVEZA IZVIĐAČA SRBIJEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tako jeeeeee!!!!
Živio Sir Oliver!!!!

ecce-florian ecce-florian 19:49 14.04.2011

Re: Čestitamo

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooo



čistimo Srbiju

po difoltu
Milutin Milošević Milutin Milošević 20:26 14.04.2011

Re: Čestitamo

Ti to meni ispod kolena udaraš Miletom?
aleksandarz92 aleksandarz92 21:13 14.04.2011

Re: Čestitamo

Da objave da će on da bude prvi srpski astronaut, pilot borbenog aviona, kapetan broda, direktor prve srpske nuklearne elektrane, selektor fudbalske reprezentacije...

Eto rešenja. Kao selektor bi najmanje štete napravio. Tj, ne bi mogao gore od ovog sadašnjeg
zilikaka zilikaka 22:30 14.04.2011

Re: Čestitamo

libkonz
ništa me ne čudi. Da objave da će on da bude prvi srpski astronaut, pilot borbenog aviona, kapetan broda, direktor prve srpske nuklearne elektrane, selektor fudbalske reprezentacije... Dulić je čovek za sve (klikni)

Kad uknjiži izviđače, ostaje mu samo da postane Rara i majka.
ecce-florian ecce-florian 22:56 14.04.2011

Re: Čestitamo

Milutin Milošević
Ti to meni ispod kolena udaraš Miletom?



Ma jok
Sve što želim u ovom trenutkuuuuuu
(Ode je ministar Lečić al' Cvijanovića nema)

mis'im u množinu
idi, idi iz života mogaaaaa

Milutin Milošević Milutin Milošević 23:22 14.04.2011

Re: Čestitamo

Sve što želim u ovom trenutkuuuuuu

Pod jedan: kažu da je Dulić nadobijao dovoljno informacija da je shvatio da mu ovo ne treba i odustao. Ne verujemo dok ne kaže javno
Pod dva: moj školski drug Cvija takođe će dobiti dovoljno informacija da može doneti kvalifikovanu odluku

Pa će vidimo ko udara po cevanice
ecce-florian ecce-florian 23:46 14.04.2011

Re: Čestitamo

Pa će vidimo ko udara po cevanice


Jel' Raka reko : Mi imamo ko cepa po cevanice i ko daje golovi?

duet Raka i Bidža
vludvig vludvig 16:57 14.04.2011

.

Sve bi da ublatnjave.
mariopan mariopan 17:42 14.04.2011

Re: .

AAAAAH ????

saboter saboter 20:53 14.04.2011

?

Ne razumem, sta ce oni u savezu izvidjaca (tj u rukovodstvu)?
J... te kako su to bolesna stvorenja?! Da neko Dulica pita 'Oces da budes od sutra prvi na ATP listi on bi rekao moze al da drugi bude ovaj moj ortak...

A nije mi jasno ni kakvi su "kvalitetni" izvidjaci koji predlazu Bakija i Dulica za predsednike udruzenja? Ako vam je takav sastav u vrhu organizacije nije ni cudo sto vam Baki za malo postade predsednik a Dulic jos malo.
g.radicevic g.radicevic 09:08 15.04.2011

Re: ?

Ne razumem, sta ce oni u savezu izvidjaca (


kako bre ne razumesh
pa mora omladina da se vaspitava u duhu
od malih nogu

mada kad bolje razmislish
i govno je zzuto,
......manje vishe

fantomatsicna fantomatsicna 22:09 14.04.2011

Ne mogu da verujem..

da su stigli i u to da se mešaju
g.radicevic g.radicevic 09:10 15.04.2011

Re: Ne mogu da verujem..

da su stigli i u to da se mešaju




kukusigameni kukusigameni 22:17 14.04.2011

bilo kuda - dulic svuda

Mene je cerka juce pola sata ubedjivala da Dulic nije u nasem frizideru.
Cak je i otvorila, ej bre, vrata od frizidera da me ubedi ali nisam smogao snage: stavio sam ruke preko ociju i ostao tako neko vreme.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:21 14.04.2011

Re: bilo kuda - dulic svuda

A ispod saksije jesi li pogledao?
kukusigameni kukusigameni 22:40 14.04.2011

Re: bilo kuda - dulic svuda

Milutin Milošević
A ispod saksije jesi li pogledao?


Ne smem. Znam da je tamo. Jednostavno znam.
sirano92 sirano92 23:13 14.04.2011

Re: bilo kuda - dulic svuda

Samo ne saksija! Jadna cvecka! Realno, bolje da ti u frizideru sprovodi akciju "Ocistimo Srbiju", nego da se mota oko saksije u vidu ortopeda.
razmisljam razmisljam 00:05 15.04.2011

Држим ти палчеве

и навијам да се изборите за неког нормалног кандидата.
На жалост, то је све што могу да учиним, пошто ОВЕ кандидате не желим ни да коментаришем.
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:37 15.04.2011

Re: Држим ти палчеве

Hvala svima na podršci. Izgleda da je Dulić shvatio u šta ga uvlače nesposobnjakovići u našim redovima i odustao. Još čekamo zvaničnu potvrdu
abrasax abrasax 02:52 15.04.2011

Usni s nadom, probudi se s verom

Hvala svima na podršci


Evo i moj prilog:

Davno, jednom, bila sam izviđač. Tada je to bila solidna organizacija koja je mladima nudila druženje i korisno i zabavno provedeno vreme na svežem vazduhu. Danas, ko mlade * ...(Crno: oni nastrani, valjda). Sada je vreme opšteg razbucavanja. Sve je dobro za to. Nismo gadljivi ni na šta. Evo našem duci - buci, pa ako se seti, podsećen je:


dragan7557 dragan7557 21:10 15.04.2011

Re: neosnovane

Izgleda da je Dulić shvatio


Gazda, jes'l ti pio šta?

tvrdnje su protiv prirodan blud sa zdravim razumom.

Mada, ..........


cerski
automatic automatic 09:33 15.04.2011

Uzroci i posledice

Sve ovo je suviše tragično. Jedna izuzetno zdrava organizacija mladih dovedena je na rub propasti, a sada joj se nude političari koji će je pretvoriti u svoj podmladak.

He,he, pa ko je doveo do ivice propasti taj bi trebalo da odgovara, a ne ovi politicari, za njih se bar zna da će da upropaste sve čega se dohvate.
Ako je organizacija dospela na rup propasti pre dolaska političara, onda valjda oni koji su je vodili snose nekakvu odgovornost, ne može se za sopstvenu nesposobnost okrivljivati neko drugi, makar to bili i nesposobni političari.
Milutin Milošević Milutin Milošević 10:14 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Zato oni i navlače političare = oni nemaju vremena da se bave organizacijom, pa niko ne može da ih pita zašto i kako su doveli organizaciju tu gde je sada.
master.dragi master.dragi 12:58 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Milutin Milošević
Zato oni i navlače političare = oni nemaju vremena da se bave organizacijom, pa niko ne može da ih pita zašto i kako su doveli organizaciju tu gde je sada.

da li je organizacija upropascena pre ili posle dolaska politicara?
da li su pre cvetale ruze a sada cveta korupcija?
da li je do kurte, murte ili su svi podjednako krivi za propast saveza, decenijama unazad?
ecce-florian ecce-florian 13:24 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Milutin Milošević
Zato oni i navlače političare = oni nemaju vremena da se bave organizacijom, pa niko ne može da ih pita zašto i kako su doveli organizaciju tu gde je sada.


Ne vredi ti ništa. Obećo si da ćeš obratiti pažnju i ništa.

Nego ajmo ozbiljno, jel onih pet milijona koje spominješ iz programa štedimo budžetski novac?

Ja bi došo u subotu da vi dam podršku protiv Dulića, organizovan je čak i džaba prevoz za Beograd, al' moralno ću otići do Novog Sada.
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:29 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Ovi naši nesretnici se nalaze u Šapcu

Usput: e-novine objavile tekst o najnovijim zbivanjima u Savezu izviđača
gorstak92 gorstak92 14:53 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Ne vredi ti ništa. Obećo si da ćeš obratiti pažnju i ništa.

Ne mogu tamo da okačim komentar pa zato ovde:


A vezano za Olivera on kad odluči da se povuče to izgleda ovako:
ecce-florian ecce-florian 17:18 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Ovi naši nesretnici se nalaze u Šapcu

Ne mogu tamo

3 u 1
Ne nije dulić radović cvijanović

već
Ljuba Aličić

Južni vetar u

Ušapcu kraj Save

iako kokanda mu izgleda nešto ne radi monitor.

Ovo specijalan popust za gorštaka koji je kao samouk,ljubimac Južnog vetra inače bi pustijo Na Šabac je udari Švaba sa Cunetom



Mada, u ovako osutnom trenutku možda je bolje bilo da se te četrnaestočasovne skupštine odigravaju s ove strane Save, ako može na Dunavu, najbolje izmedju Čerevića i Banoštora il eventalno do Suseka

To stoga , da bi se ovaka događanja mogla adekvatno epski zabeležiti.





Milutin Milošević Milutin Milošević 18:43 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Odustao i Cvija.

A, inače, te četrnaestosatne konferencije su najbolje na obali Palićkog jezera
automatic automatic 19:26 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Ne mogu tamo da okačim komentar pa zato ovde

Ako ne možeš komentar, onda se okači ti...
gorstak92 gorstak92 21:37 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

automatic
Ako ne možeš komentar, onda se okači ti...


Frank never went to school

ecce-florian ecce-florian 22:49 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

onda se okači ti.

Okačiti!!!



In a note attached to V. I. Mezhlauk’s 1930 sketch N. P. Briukhanov (above), Stalin wrote:

To the members of the PB:

For all the sins, past and present, hang Briukhanov by the balls. if the balls hold out, consider him acquitted by trial. If they do not hold, drown him in the river. I. S.




Briukhanov’s balls must have held. In April 1931, he was rehabilitated and appointed Deputy of the People’s Commissariat of Supplies. Unfortunately for him, his oppositionist past caught up with him and he was arrested in 1938. His balls, now eight years older, must not have been able to stand the tension. They snapped. Briukhanov was shot.

ecce-florian ecce-florian 22:52 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Milutin Milošević
Odustao i Cvija.



Pa ostade vam samo Radović?
gorstak92 gorstak92 22:58 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

EF
Okačiti!!!

Misliš oTkačiti?

Da li moram da pojašnjavam zašto mi se dopada ovaj spot



.
.
.
Pa zbog Južnog vetra!
automatic automatic 23:24 15.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Frank never went to school

Okačiti!!!

gorstak92 gorstak92 23:30 15.04.2011

Brka

Milutin Milošević Milutin Milošević 08:39 16.04.2011

Re: Uzroci i posledice

Odustao i Cvija.

Pa ostade vam samo Radović?


To sad više ni UNPROFOR ne zna. Čućemo rezultat na kraju dana.
gorstak92 gorstak92 23:18 15.04.2011

PP

A blogerka na ilustraciji Posta?

Dok S(tarešina) Oliver preuzima kormilo ona šalje pp Gazdi Milutinu.
gorstak92 gorstak92 23:24 15.04.2011

Klavir

A Bakija nešto svrbi otpozadi ili su lisice?

Moram da naglasim da mi se veoma dopadaju obe fotografije.
ecce-florian ecce-florian 10:00 16.04.2011

Re: PP

gorstak92
A blogerka na ilustraciji Posta?

Dok S(tarešina) Oliver preuzima kormilo ona šalje pp Gazdi Milutinu.

Sve si pobrko.
Prvo :ko si mi pa ti da gledaš pozadinu i ko je u drugom planu na ilustraciji.
Drugo : na lustraciji Dulić odgovara na pitanja poslanika. Zašto? Zato što je u prvom planu.Zato što je u prvom planu,a za razliku, Dulić je i u ulju .

Treće: zašto će Dulić ostati u ulju?Zato što je to jedan od starijih pravnih instituta koji vuče duboku tradiciju u sledećim slučajevima
Europe
In England, statute 22 passed in 1532 by Henry VIII, made boiling a legal form of capital punishment. It began to be used for murderers who used poisons after the Bishop of Rochester's cook gave a number of people poisoned porridge, resulting in two deaths in February 1532.[4] It was employed again in 1542 for a woman who used poison.[5][6]

This form of capital punishment was also reserved for counterfeiters, swindlers and coin forgers during the Middle Ages.[7



Kako si ti samouk, evo ti i sinonimi za švindler

absconder, charlatan, cheat, cheater, chiseler, clip, con artist, confidence artist, counterfeiter, crook, deceiver, defrauder, dodger, double-dealer, falsifier, forger, four-flusher, fraud, gouger, grifter, impostor, mechanic, mountebank, operator, rascal, rook, scammer, scoundrel, shark, sharp, sharper, slicker, thief, trickster

Da lakše razumeš antonim je philanthropist

A ako misliš da je ON mizantrop.....

gorstak92 gorstak92 11:42 18.04.2011

Re: PP

EF
Prvo :ko si mi pa ti da gledaš pozadinu i ko je u drugom planu na ilustraciji.

A ja sve čekam ko će da primeti natpis Superliga iznad Superhika i da li će neko prokomentarisati čašu vode ispred Sir Olivera. Da li je polupuna ili poluprazna?

EF
Kako si ti samouk, evo ti i sinonimi za švindler

Ja sam završio onu najtežu školu - školu života!
Na vrelom kenijskom asfaltu koji je mnogo vreliji od beogradske kaldrme!

Uspomene sa diplomskog

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana