Društvo| Ekonomija| Politika| Satira| Zabava

Pecanje

Dr M RSS / 08.07.2011. u 16:53

 

 

Moj drug  Šile otišao u penziju. Ispunio oba uslova. Sad ne zna kako da ispuni vreme.

Zato se vratio starom hobiju, pecanju. Nekada je je jedva čekao da dodje nedelja pa da sa našim zajedničkim kumom ode na reku da kupaju crve, kako sam u šali opisivao njihovu akciju. Sad mu je svaki dan nedelja, samo, kum nema vremena, on je naučnik i peca, valjda, Nobelovu nagradu..

Dosadno Šiletu samom pa opkolio mene, da mu pravim društvo. Neću da Te teram da pecaš, kaže,  hoću da Ti pokažem kako pecaju neki drugi. Šta ću, družimo se skoro pola veka, mogu da bacim jedno prepodne za prijatelja...i pristanem.

Dok smo sedali u kola primetim da ne nosi štapove, meredove, mamce, ništa. Danas samo gledanje, sve ću da Ti objasnim kad stignemo, kaže.

Parkiramo se ispred neke starinskezgrade, onako, lepo gradjene, sa ambicijama, samo prljave i zapuštene. Pored ulaza ima i neka tabla ali ne vidim šta piše, i tabla sva ubrljana. Zaobidjemo zgradu i uputimo se ka reci, Šile gazi kao da nema dva bajpasa, ja za njim, dahćem i proklinjem svoje udružene neprijatelje... auto, kompjuter i frižider. Preživim nekako prelaz preko nasipa, očekujem da vidim reku..kad tamo, neka bara, nema je ni za teniski teren,  na jednoj strani sede neki kao pecaroši a oko njih se muvaju još neki, kibiceri ili obične zamlate, ko zna..

Okrenem se prema Šiletu i razrogačim oči a on, kad je video da zauzimam pozu Ф, poče da objašnjava:

“Vidi, ovo je ostalo kad se reka povukla,  to se zove mrtvaja, samo je ja zovem Mrtvija, videćeš zašto”.

“ Pa što ovi pecaju ovde, što ne odu do reke”?

“Čekaj, polako, sad ću od početka..Pre, jedno, deset godina, došao jedan i pričao kako će da očisti reku da riba može da diše i da se mresti, da će da uredi obale, napravi vikend naselje, čak je pričao i da će malo da joj produbi dno, da bude plovna i na Istok i na Zapad pa će svi da imaju koristi; al` kad je pomenuo da će svi morati da imaju dozvole i da se drže pravila, i da ne smetaju drugim korisnicima, i da će da bude zabranjeno da se lovi na dinamit i akumulator, neko potplatio lokalne krimose da ga udave, tako se bar priča”.

“Da, I onda”?

“E, od onda, svi pričaju tu istu ili sličnu priču, ali da oni urade sve to, a kako ne mogu da se dogovore ko će, i kako, rešili da naprave takmičenje u pecanju, pa ko ulovi više riba ima pravo da jede i pije, džabaka, u onom objektu pored koga smo ostavili kola i da svima priča kako reka treba da se uredi”.

“Pa dobro, taj koji pobedi, jede i pije džabe, a ostali? I, ko to plaća, kad ni kod babe nema džabe”?

“Ima jedna baba kod koje je, ne samo džabe, nego još i plaća...Vidi, ovaj objekat je nekad bio u državnim rukama, za odmor i rekreaciju avangarde radničke klase i troškovi išli iz budžeta. Sad, kad je cela država privatizovana, malo je privatizovan i budžet, inače, kod nas izraz budžet znači bunar bez dna iz koga piju budže, šta, nisi znao..ma idi, bre..To je ko plaća, a oni koji ne pobede, isto sve za dž, samo malo manje od pobednika, ima za sve one koji se dohvate tog  astala, to ti je ta demokratija, nema veze šta ko uradi nego na koje se mesto ugradi. A naravno, posluženje ide od čela stola pa prema začelju koliko ostane, zato demokratsko takmičenje u pecanju, samo da se zna gde će ko da zasedne..to ti je k`o zaseda, razumeš?  A sad idemo da gledamo kako pecaju, ovo je samo trening, pravo takmičenje je tek kad onaj sa čela stola potpuno obnevidi od ždranja i..da ne rimujem sad..i kad se sve pojede”.

“I šta, ja sad treba da uživam u tome kako oni stavljaju mamac,  pa zabacuju, pa..”?

“Ma videćeš, mnogo je zabavno, kad počneš da shvataš. Pogotovu kad vidiš kako biraju mamce.  Evo, vidi onog tamo, skroz desno..Da, onaj što šeta k`o usran golub I konspirativno priča mobilnim…on `vata na bućkalo. Naravno da na bućkalo može da uhvati samo somove ali on ne odustaje, tvrda glava. A onaj do njega, onaj što sedi na stiroporu,  i on je donedavno bućkao pa kad je video da će da se ubućka načisto, počeo da stavlja hleb kao mamac, ali nije grizlo pa se ugledao  na onog lepog, sedog gospodina u sredini , onog što je zaseo u ligeštul, vladajućeg šampiona, i prešao na varalicu. Sad se šampion muči da izmisli nov dizajn varalice, da l` će da uspe, videćemo. Al` ribe i nisu baš mnogo pametne, možda računa na to..ko zna...”.

“A onaj mali, debeli”?

“Taj je ispao maher, ja da Ti kažem..Hteli da ga izbace jer je ranije trovao ribu, napravio pomor, posle se malo ućutao ali kad je onom lepom, sedom zatrebalo koje kilo ribe da pobedi, mali debeli mu priključi ono malo što je nalovio i sad su najbolji prijatelji. Sad mu je glavna fora da uskoči u vodu i uhvati neku sitniju ribu grabljivicu, one krupne ne sme, pa se on i šampion slikaju zajedno”.

“Jes` maher, u pravu si. A šta je sa onim namrgodjenim gospodinom koji peca u odelu i nosi mašnu, malo mi, onako, čudan”?

“A, Mrgud? On je posebna priča. Još dok nisu udavili onog što je hteo da uredjuje reku, Mrgud je napravio udicu u obliku paragrafa a kao mamac okačio krst i opanke. Al` riba k`o riba, više voli šareno i svetlucavo, pa i kad se ispostavi da je varalica, nego takvu nejestivu stvar kao što je krst. I tako Mrgudu pripadne najdalji ćošak astala ali on ne odustaje, samo se duri i tera svoje. Mislim da će, kad se na kraju svede račun, Mrgud da ulovi ribe taman koliko da nahrani mačku”.

“Ta će mačka, kako mi se čini, biti jedini stvor koga će taj Mrgud da usreći.  A onaj što jurca na sve strane, onaj zadihan i crven u licu”?

“E, on je genijalac, takoreći ekspert..Izvadi neki sitniš iz džepa, sve sitni kintaći, i baci ih u vodu. Ribe se skupe da vide šta je to pljusnulo a on ih pokupi meredovom. I tako šeta od mesta do mesta, šta da Ti kažem... Pravi madjioničar. Ja ga zovem Mladjioničar..Samo, mislim da je već potrošio svu sitninu, moraće da smisli neku novu mladjiju”.

“Fino si mi sve nacrtao, a onaj tamo, na kraju, što ne peca nego samo gleda u vodu i drži govor kao da je na pozorišnoj rampi”?

“Njega mi, da prostiš, žao. On se primio na priču onog što su ga udavili  pa priča da treba da se očisti i uredi reka, da riba može da diše i da se mresti da ne izumre načisto i te priče ali, on to priča ribama, k`o da će da ga razumeju. Pa se onda iznervira i počne da koluta očima na onog lepog, sedog u ligeštulu i da ga tera da prestane sa varalicom, pa skače po vodi i rasteruje ribu. I još se čudi što ga svi mrze!  Ono, što jes`, jes`, ribi preti pomor, ne kažem, ali ovi ostali gledaju svoja posla, boli njih ona stvar za ribu i reku, njima je do mesta za astalom, bre”!

“Idi bre Šile, ogadi mi pecanje načisto! Ispade da su svi ovi pecaroši nepošteni sebičnjaci i mutivode a protiv njih se bori jedan načisto lud. Od ovoga bi mogla da se napravi TV serija, majke mi”.

“Mogla bi, samo ne bi imao ko da gleda. Sad svi gledaju Vimbldon…”

 



Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dius.gladius dius.gladius 17:05 08.07.2011

Taj je možda ...

“A, Mrgud? On je posebna priča. Još dok nisu udavili onog što je hteo da uredjuje reku, Mrgud je napravio udicu u obliku paragrafa a kao mamac okačio krst i opanke. Al` riba k`o riba, više voli šareno i svetlucavo, pa i kad se ispostavi da je varalica, nego takvu nejestivu stvar kao što je krst. I tako Mrgudu pripadne najdalji ćošak Džastala ali on ne odustaje, samo se duri i tera svoje. Mislim da će, kad se na kraju svede račun, Mrgud da ulovi ribe taman koliko da nahrani mačku”.




... Unfuckable. Svojevremeno je pisao "studije o rečnom ribolovu".


Dr M Dr M 17:10 08.07.2011

Re: Postoji rešenje:

Poveži ga unfuckable-om. Svojevremeno je pisao "studije o rečnom ribolovu".


Znam, hvala. Njih dvojica bi se sjajno složili, samo, Šile tako peca da je u njegovom kraju porasla prodaja sardina..

U svakom slučaju, dobrodošlica Prvom
dius.gladius dius.gladius 17:19 08.07.2011

Re: Postoji rešenje:

hvala. izvini, malo sam editovao. uvek mi zatrese ruka kad pomislim na unfa.
alselone alselone 17:31 08.07.2011

Re: Taj je možda ...

dius.gladius


... Unfuckable. Svojevremeno je pisao "studije o rečnom ribolovu".



Pisao je i Vasovic veoma dobru seriju blogova o musicarenju.
Dr M Dr M 17:53 08.07.2011

Re: Taj je možda ...

Pisao je i Vasovic veoma dobru seriju blogova o musicarenju.


Hvala na podsećanju, alselone, a ovaj bi mogao da se shvati i kao blog o šibicarenju..
loader loader 18:09 08.07.2011

Re: Taj je možda ...



Dr M Dr M 18:11 08.07.2011

Re: Taj je možda ...


Da. izgleda kao da je dogorelo do nokata..
dali76 dali76 21:55 09.07.2011

Re: Taj je možda ...

pisao i ja o mamci i udice voje kostunice al doktore tvoja prica je prava ribicka, samo sto je,nazalost, istinita :))
Dr M Dr M 22:23 09.07.2011

Re: Taj je možda ...

pisao i ja o mamci i udice voje kostunice al doktore tvoja prica je prava ribicka, samo sto je,nazalost, istinita :))


E, moj dali, ribe koje se upecaju na njihove mamce plate glavom, a mi i glavom i parama..
mrale54 mrale54 17:29 08.07.2011

sampion...

u ligestulu !
More , njemu su dali varalicu !!
A , ako on zna sta treba da radi njom - mene da ubijes !!
A , jes - nisi vid'o onog sto je pecao ihtiosauruse ??
Mislim , kad su profi pecarosi u pitanju - pa mor'o bi da bidne tu negde ??
Dr M Dr M 17:56 08.07.2011

Re: sampion...

A , jes - nisi vid'o onog sto je pecao ihtiosauruse ??
Mislim , kad su profi pecarosi u pitanju - pa mor'o bi da bidne tu negde ??


Nisam ga video, mora biti da je otišao poradiseb..
mrale54 mrale54 18:18 08.07.2011

Re: sampion...

Dr M
A , jes - nisi vid'o onog sto je pecao ihtiosauruse ??
Mislim , kad su profi pecarosi u pitanju - pa mor'o bi da bidne tu negde ??


Nisam ga video, mora biti da je otišao poradiseb..



A , jes , cudo su te pelene !
Nikad ne znas sta iz njih moz' da iskoci !!
Dr M Dr M 18:42 08.07.2011

Re: sampion...

A , jes , cudo su te pelene !
Nikad ne znas sta iz njih moz' da iskoci !


Najčešće, čovek..
mrale54 mrale54 19:21 08.07.2011

Re: sampion...



Dr M
A , jes , cudo su te pelene !
Nikad ne znas sta iz njih moz' da iskoci !


Najčešće, čovek..


E , sad me dokusuri ( ajde , postoje i dezodoransi! ) !!
Ma , znas sta ? Onaj zajapureni , mali - sto trci okolo mi nije jasan ??
Baca SOMA u " mrtvaju " a onda se ispostavi da je to dva i po soma pa se pitam kome tu ide meso , a kome koske ( somovske ) ??
Bice da je pecanje veDZbo na Kipru - malo li je ??
Dr M Dr M 19:28 08.07.2011

Re: sampion...

Bice da je pecanje veDZbo na Kipru - malo li je ??


Veba čini majstora..
mrale54 mrale54 19:56 08.07.2011

Re: sampion...


Dr M
Bice da je pecanje veDZbo na Kipru - malo li je ??


Veba čini majstora..


Pa to mi kazi majstore !!
Da razumem i onog sto se Mrgudi oko Dzastala !!
angie01 angie01 17:46 08.07.2011

pecanje je

cista dekadencija!

Dr M Dr M 17:58 08.07.2011

Re: pecanje je


Ovo na slici samo u vici..
Jukie Jukie 20:22 08.07.2011

Re: pecanje je

Dragi pecarošu,
bez mamca se ne lovi riba.
Potpis:
riba.
Dr M Dr M 20:37 08.07.2011

Re: pecanje je

Jukie
Dragi pecarošu,
bez mamca se ne lovi riba.
Potpis:
riba.


Draga ribo,
najlakše se uhvatiš kad nisi svesna mamca..

Potpis:

Tiganj
kukusigameni kukusigameni 21:44 08.07.2011

Re: pecanje je

Zasto ja ovde cvrcim u tiganju, a ribe nigde?

Potpis:

Ulje
Dr M Dr M 22:04 08.07.2011

Re: pecanje je

Zasto ja ovde cvrcim u tiganju, a ribe nigde?


Otišle su ribe
u tajkunske tibe.
Kad prodjemo krizu
ribe će da grizu
to je sasvim blizu...

Premijer
mrale54 mrale54 22:21 08.07.2011

Re: pecanje je

Dr M
Zasto ja ovde cvrcim u tiganju, a ribe nigde?


Otišle su ribe
u tajkunske tibe.
Kad prodjemo krizu
ribe će da grizu
to je sasvim blizu...

Premijer


Ce mi das dozvolu da , kao velicki muzukant , uglazbim ovu poemu ??
Mislim steta da propadne ! Razumes??
Dr M Dr M 22:31 08.07.2011

Re: pecanje je

Ce mi das dozvolu da , kao velicki muzukant , uglazbim ovu poemu


Buzuki u ruki i pržžžiii..
buba_truba buba_truba 11:25 09.07.2011

Re: pecanje je

Dr M
Jukie
Dragi pecarošu,
bez mamca se ne lovi riba.
Potpis:
riba.


Draga ribo,
najlakše se uhvatiš kad nisi svesna mamca..

Ima u tome nečega...

Dr M Dr M 12:02 09.07.2011

Re: pecanje je

Ima u tome nečega...


Fisherman je, možda, happy ali se bojim da je riba očekivala veći mamac, da bude k`o čamac..
freehand freehand 17:48 08.07.2011

A el to onaj

On se primio na priču onog što su ga udavili pa priča da treba da se očisti i uredi reka, da riba može da diše i da se mresti da ne izumre načisto i te priče ali, on to priča ribama, k`o da će da ga razumeju.

što to priča pre podne?
A popodne krene da sređuje svoj ribnjak u kome i nema ništa sem pet pirana i četri krokodila?
mrale54 mrale54 17:54 08.07.2011

Re: A el to onaj

Citiraj



Pa kad ce ??
Sam si rek'o da je popodne ekoloski ispravan - hrani vodozemce !!
Dr M Dr M 18:01 08.07.2011

Re: A el to onaj

A popodne krene da sređuje svoj ribnjak u kome i nema ništa sem pet pirana i četri krokodila?


Konačni red, kad su ribe u pitanju, je kad ribama odsečeš glave i uredno ih spakuješ u konzerve..
freehand freehand 18:08 08.07.2011

Re: A el to onaj

Dr M
A popodne krene da sređuje svoj ribnjak u kome i nema ništa sem pet pirana i četri krokodila?


Konačni red, kad su ribe u pitanju, je kad ribama odsečeš glave i uredno ih spakuješ u konzerve..

Pa to ako slušaš Japance, Norvežane, Islanđane, Britance ili slične civilizovane ribomorce.
Kod nas možda i može neka da se provuče, u naturalnom obliku. Ko krompir nepravilnog oblika...
Dr M Dr M 18:13 08.07.2011

Re: A el to onaj

Pa to ako slušaš Japance, Norvežane, Islanđane, Britance ili slične civilizovane ribomorce.


Da, kod nas se stvar završava odsecanjem glava..
freehand freehand 19:11 08.07.2011

Re: A el to onaj

Da, kod nas se stvar završava odsecanjem glava..

Pa sve posle je nekrofilija. Ili grešim?
Dr M Dr M 19:43 08.07.2011

Re: A el to onaj

Pa sve posle je nekrofilija


Ne, primenjena ihtiopsihologija..
miloradkakmar miloradkakmar 19:29 08.07.2011

Nakanjivanje

Godinu dana se nakanjujem da krenem na ribe, u ribarenje, na pecanje.... i tako to.
Dr M Dr M 19:45 08.07.2011

Re: Nakanjivanje


Ja izbegav`o, al` izbeg`o nisam..
razmisljam razmisljam 20:26 08.07.2011

Полако

почиње да ми бива јасно зашто ме пецање никако не привлачи и због чега имам мањка разумевања за исто.
Мутна је то работа, дефинитивно.

P.S.
da zauzimam pozu Ф

Ова поза се с у мојој породици преноси с генерације на генерацију, али искључиво по женској линији.
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:15 08.07.2011

Re: Полако

Мутна је то работа

Svašta se rodi...



Ima jedna baba

Jel to ona što kufa kafu i pere šoljice? Pisao sam o njoj nedavno...

PS Moj nadimak je kao u tvog prijatelja. Nisam još u peMziji, a ne volim ni pecanje = nisam ja
Dr M Dr M 23:23 08.07.2011

Re: Полако

Мутна је то работа, дефинитивно.


Najgore je kad mutnu rabotu rade preterano bistri tipovi..

P.S. Tek sad video Tvoj post, izvini.

Evo jedan
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:27 08.07.2011

Re: Полако

Ma nema brige.

Može čovek da se pita da nije baba kriva - možda se voda zamutila zbog soca od kafe
Dr M Dr M 23:29 08.07.2011

Re: Полако

nisam ja


Nažalost, ni ja više nisam ja

Bivše vreme od JA

JAO!
Milutin Milošević Milutin Milošević 23:31 08.07.2011

Re: Полако

Ima onaj Korejanac Jao Pao. Da nisi taj?
Dr M Dr M 23:37 08.07.2011

Re: Полако

Ima onaj Korejanac Jao Pao. da nisi taj?


Ne, ja sam Kinez,

Sva-Koj-Dao..


P.S. Ono gore je bila gramatika
a ovo dole fantastika..
razmisljam razmisljam 01:38 09.07.2011

Re: Полако

Dr M

P.S. Tek sad video Tvoj post, izvini.

Evo jedan


Нема никакве потребе да се извињаваш,dottore. Није ни чудо да си ме превидео, кад се вода толико замутила да се у њој слабо шта разазнаје. Ту ни наочаре нису од неке помоћи.

Хвала за цветић. Узвраћам.
Dr M Dr M 09:49 09.07.2011

Re: Полако

Није ни чудо да си ме превидео


Nisam prevideo Tebe, to bi bila errata maxima, *samo Tvoj post..

*kako ovo da uglavim u srpski, da se složi u broju, rodu i padežu..
razmisljam razmisljam 15:56 09.07.2011

Re: Полако

Dr M
Није ни чудо да си ме превидео


Nisam prevideo Tebe, to bi bila errata maxima,


Имаш право, мене је тешко превидети. ( А и заобићи. )


*samo Tvoj post..

*kako ovo da uglavim u srpski, da se složi u broju, rodu i padežu..


Има ту неколико зачкољица.
Прво, не постим, пошто нисам верник.
Друго,( уз претпоставку да сам верник ), ем је *Ивањдански пост управо прошао, а до *Великогоспоинског има још времена, ем је субота, дакле, мрсни је дан у недељи.
Треће, сувише је врућина да бих могла себи да допустим такав луксуз да свој и тако прегрејани мозак арчим на размишљања о граматици. ( Довољан ми је напор то што покушавам да одржим какав-такав правописни ниво. )
Четврто, кад нисам сигурна у слагање у роду, броју и падежу, ја изаберем другу реченичку конструкцију, па после звиждућем.

Дакле, не могу ти помоћи.
Или ипак...
Требало је да напишеш само твојега коментара.

*Знам напамет оно ски, шки, чки, али знам и да се називи неких појавних облика пишу великим словом.
Dr M Dr M 17:29 09.07.2011

Re: Полако

нам напамет оно ски, шки, чки, али знам и да се називи неких појавних облика пишу великим словом.


Nismo ni sumljali..
fantomatsicna fantomatsicna 06:37 09.07.2011

Jao

Tih peacroskih prica smo se naslusali u kuci.A znas sat moja mama nikad nije razumela kako moj tata onako nemirne i pomalo nervozne prirode, a inace fin pedantan gospodin.i radospavalica..ustaje u cik zore pa sa kutijom crvica koje je i sam iskopao!, satima sedi na obali i onda jos oljusti jaje(bez da je oprao ruke posle stavljanja mamca)i pojede.Inace jeste ponekad nesto i upecao.Sad se ribolovom bavimmo oboje..sa brodice i uzivamo
Dr M Dr M 08:06 09.07.2011

Re: Jao

satima sedi na obali i onda jos oljusti jaje(bez da je oprao ruke posle stavljanja mamca)i pojede.


Dobro je da Ti tata nije rasejan, pa da na udicu okači jaje a pojede crviće..

Ali, on peca iz hobija, ovi o kojima sam pisao, iz gramzivosti..
fantomatsicna fantomatsicna 10:57 09.07.2011

Re: Jao

Ali, on peca iz hobija, ovi o kojima sam pisao, iz gramzivosti

Ma znam o kojima si nego vikend je pa rekoh udri brigu na veselje
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:02 09.07.2011

Hebo to uživanje

Kada su mene, onomad, pripremali za pecaroša, test sposobnosti je bio pronalaženje crva iza jedne klanice.
Toliko sam se ispovraćao, da me i danas spopadne mučnina kad vidim štap za pecanje makar i u izlogu prodavnice.
Dr M Dr M 08:13 09.07.2011

Re: Hebo to uživanje

Toliko sam se ispovraćao


Ja nisam gadljiv na crve( vermes), ali jesam na crvolike antropomorfe ( Homo politicus profesionalis), moš` misliti kako mi je bilo dok sam pisao ovaj blog..
omega68 omega68 08:12 09.07.2011

hehe

odlično doktore
Ispade da su svi ovi pecaroši nepošteni sebičnjaci i mutivode a protiv njih se bori jedan načisto lud.

Dr M Dr M 08:15 09.07.2011

Re: hehe

omega68
odlično doktore
Ispade da su svi ovi pecaroši nepošteni sebičnjaci i mutivode a protiv njih se bori jedan načisto lud.



Ironija sudbine, zar ne?
bravar92 bravar92 10:19 09.07.2011

bez naslova

Sretnem jutros komsiju. Vraca se sa pecanja. Namrcio se. Vuce onaj ranac, stapovi mu ispadaju. Dize ih. Nervira se.
Meni – simpaticno. Velim ja – kako je proslo:) A i sama vidim… loosooo.
Mislim se nesto, pa oni veruju da ako zabace pet stapova da su vece sanse za ulov. Svasta. Najbolje je sa jednim, ali kvalitetno. Doduse, ako je iz hobija, a ne da olaksas egzistenciju – moze i vise od jednog. Samo, onda su vece sanse da se kuci vratis takav… namrceeeeen.

Fisherman’s dream

PS zivo me zanima kako se peca na akumulator

fantomatsicna fantomatsicna 11:02 09.07.2011

Re: bez naslova

PS zivo me zanima kako se peca na akumulator

Evo pitah tatu :Kaze prvi put cuje..a kad je procitao ovo:Ma to je o pecanju u mutnom
Dr M Dr M 11:04 09.07.2011

Re: bez naslova

Vraca se sa pecanja. Namrcio se.


Pravi pecaroši tvrde da količina zadovoljstva ne zavisi od količine ulova.

To, kod ovih o kojima sam pisao, nije tačno, važna im je samo količina nahvatanih. To im, posle, daje neograničene mogućnosti..



zivo me zanima kako se peca na akumulator


Uzme se traktorski akumulator, ili onaj za kombajn, od 120 do 180 Ah, na polove se povežu dve žice koje se urone u vodu na razdaljini od jednog metra. Od protoka struje izmeddju takvih elektroda ribe se ošamute i isplivaju na površinu, prava električna stolica..
Dr M Dr M 11:06 09.07.2011

Re: bez naslova

Ma to je o pecanju u mutnom

Tata zna znanje..
milisav68 milisav68 11:35 09.07.2011

Re: bez naslova

rešili da naprave takmičenje u pecanju

A ko je sponzor takmičenja?

Dr M Dr M 12:08 09.07.2011

Re: bez naslova

A ko je sponzor takmičenja?


Ja mislim EFK (Evropska fabrika konzervi) al` se bojim da će da im ukinu kintu..
bravar92 bravar92 12:29 09.07.2011

Re: bez naslova

a kad je procitao ovo:Ma to je o pecanju u mutnom



Bice da je potpuno u pravu:)

U to ime, za tatu - bluz mutne vode:)))
milisav68 milisav68 12:32 09.07.2011

Re: bez naslova

Dr M
A ko je sponzor takmičenja?


Ja mislim EFK (Evropska fabrika konzervi) al` se bojim da će da im ukinu kintu..

Znači nema domaćih, ili možda oni daju mamac.


bravar92 bravar92 12:34 09.07.2011

Re: bez naslova

Dr M



ahaammmm :))) jesi li siguran:))) zamisli kad bi uvatili ovako nesta - hih:)))

PS znaci - strujni udar... ccc... sad bi ih moj otac sve sa tim akumulatororom u glavu!

Dr M Dr M 13:28 09.07.2011

Re: bez naslova

zamisli kad bi uvatili ovako nesta -


Takvo nešta se hvata na neka finija strujanja..
bravar92 bravar92 14:34 09.07.2011

Re: bez naslova

Takvo nešta se hvata na neka finija strujanja.



freehand freehand 17:05 09.07.2011

Re: bez naslova

Uzme se traktorski akumulator, ili onaj za kombajn, od 120 do 180 Ah, na polove se povežu dve žice koje se urone u vodu na razdaljini od jednog metra. Od protoka struje izmeddju takvih elektroda ribe se ošamute i isplivaju na površinu, prava električna stolica..

A kod Duška Kovačevića, u onom ilutrovanom almanahu o prošlim godinama, ima pričica o Savi Smuđu, koju parafraziram, po sećanju:
Taj je, nezadovoljan ulovom koji postiže sa kašikarama i agregatorom cviknuo i u vodu spustio kablove sa dalekovoda...
Kažu da su ga našli dvadesetak kilometara nizvodno, na sprudu neke ade, sa smuđem od 15kg u naručju.
Dr M Dr M 17:24 09.07.2011

Re: bez naslova

Taj je, nezadovoljan ulovom koji postiže sa kašikarama i agregatorom cviknuo i u vodu spustio kablove sa dalekovoda.


Ekstremist..
freehand freehand 18:56 09.07.2011

Re: bez naslova

Dr M
Taj je, nezadovoljan ulovom koji postiže sa kašikarama i agregatorom cviknuo i u vodu spustio kablove sa dalekovoda.


Ekstremist..

Kao da vidim i izvesnog Olivera, sa platnenom reklamom u zagrljaju...
Dr M Dr M 19:13 09.07.2011

Re: bez naslova

Kao da vidim i izvesnog Olivera, sa platnenom reklamom u zagrljaju...


Taj je jedan od onih likova koji se muvaju iza glavnih pecaroša.

Skupljaju sitne ribe pljuckavice, ali se nakupi..
expolicajac expolicajac 11:26 09.07.2011

Volem il nevolem

Ne volem pecanje, al volem kad doktor piše.
Dr M Dr M 12:12 09.07.2011

Re: Volem il nevolem

volem kad doktor piše


Je l` zato što mnogo liči na krivičnu prijavu?
expolicajac expolicajac 12:24 09.07.2011

Re: Volem il nevolem

Je l` zato što mnogo liči na krivičnu prijavu?

Ma jok, liči na iskustvo, al ono pravo ljudsko, neiskvareno, humanističko
Dr M Dr M 13:33 09.07.2011

Re: Volem il nevolem

humanističko


Cinici bi rekli da su ljudožderi, ustvari, pravi humanisti..
mrale54 mrale54 19:01 09.07.2011

Aman , bre ljudi...

....a sto mene sve ovo podseca na " Alan Forda " ??
Tu je mladi lepi Alan , tu je i frustrirani Dac ... ovaj - Bob Rock , tu je Jeremija , tu je i Mru... ovaj - Grunf ..... itd !!
Da 'l to samo ja vidim il' gresim ??
Al' da pecaju - pecaju !!
Dr M Dr M 19:23 09.07.2011

Re: Aman , bre ljudi...

sto mene sve ovo podseca na " Alan Forda


Nisam stručnjak za Alana, promače mi u razvoju..

Rupa u obrazovanju, znam...
razmisljam razmisljam 19:52 09.07.2011

Re: Aman , bre ljudi...

Dr M
sto mene sve ovo podseca na " Alan Forda


Nisam stručnjak za Alana, promače mi u razvoju..

Rupa u obrazovanju, znam...


Да си га простудирао на време, многе ствари би ти данас биле неупоредиво јасније.
Dr M Dr M 22:33 09.07.2011

Re: Aman , bre ljudi...

Да си га простудирао на време, многе ствари би ти данас биле неупоредиво јасније


Nikad nije kasno..


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana