Sport

US Open 2011: Jankovic: "Ja mogu mnogo mnogo bolje od ovoga"

Nikola Olić RSS / 04.09.2011. u 01:25

Posle meca protiv Anastasije Pavlicenkove, koji je izgubla sa 4-6, 4-6, Jelena Jankovic je popricala sa domacima novinarima o njenim utiscima o mecu. 

 

"Pre par dana sam povredila ledja i nisam mogla uopste da se savijem dva dana, nisam mogla da zavezem pertle. Imala sam dosta terapije, danas sam bila sretna sto sam mogla da izadjem na teren i odigram mec, jer sam mislila da necu moci da igram. Izasla sam na teren i odigrala mec ali mi je falio jedan korak uvek, bila sam sporija nego obicno. Najvaznije je da sam izasla na teren i dala sve od sebe."

Da li si mislila na pocetku meca da ces biti ok?

"Imala sam problema pri servisu. Ne mogu da iskoristim celo telo da udjem u teren. Boli me cim se savijem. Kad sam isla na mrezu, puno puta sam izgubila poene. Kad sam trebala da se isteglim, bila sam spora i kratka i dosta je bilo tesko. Treba biti 100% zdrav da bi se mogao uraditi ovaj posao kako treba."

Tvoj procenat serve je ipak bio bolji od njenog...

"Servirala sam malo slabije da bi krenula igra, nisam mogla da ulozim sav napor u prvi servis, morala sam da igram malo slabije da bih pocelu igru. Kad radim drugi servis moram vise da se rotiram da bih imala spin."

Kakav ti je sad plan sa turnirima do kraja godine?

"Nije ostalo puno turnira, sad je ostala Azijska turneja i posle toga Moskva i Linc i ako se plasiram na Masters, trenutno sam na 11. ili 12. mestu. Sve je to tako blizu a tako daleko. Sve zavisi od mene. Ako ja igram koliko mogu i dostignem svoj vrhunac i iskoristim svoj potencijal, mislim da mogu daleko. Ja sam jedna od retkih igracica koja nije iskoristila sve svoje kvalitete, za razliku od drugih koje jesu. Ja mogu mnogo mnogo bolje od ovoga sto trenutno pokazujem."



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogov_kolac blogov_kolac 14:23 04.09.2011

bice mnogo mnogo bolje (ako je resila)

Iako je ovo svakako neslavan kraj za bivsu finalistkinju Njujorka i bivsu WTA No1, zadnje dve-tri nedelje su ustvari veliko ohrabrenje sto se Jelene Jankovic tice jer su posle brodoloma na Vimbldonu i brojnih izjava tipa "tenis mi nije vise prioritet" pocela da se javljaju strahovanja da je resila da batali posao koji joj je doneo svetsku slavu. Sama cinjenica da je konacno angazovala novog-starog trenera (onog istog sa kojim je postigla najvece uspehe) ukazivala je da je ponovo pronasla motivaciju i ambiciju i pretpostavljam vratila svom tenisu ponovo status prioriteta, i to je najvaznije, jer talenat je dokazano tu. Ovakva nezgodna povreda mozda i nije iznenadjenje ako se zna da vise od godinu dana redovno ispada na turnirima dosta ranije nego sto bi trebalo i imala je svega 2-3 pobede nad protivnicama iz TOP30, a onda se uz ovu povracenu motivaciju nasla odjednom u finalu velikog turnira u Sinsinatiju, pa je tih nekoliko vezanih teskih meceva bilo mozda preveliko opterecenje za njeno od takvih napora vec odviknuto telo.

Koliko ja vidim vrh zenskog WTA tura trenutno vrvi od veteranki starijih od Jelene koje igraju svoj najbolji tenis bas u tom zivotnom periodu (Zvonarjeva, Skjavone, Na Li, Stozur... a Serena Vilijams ili Kim Klajsters cim im zdravlje dozvoli melju sve pred sobom lakse nego u mladjim danima), tako da ova Jelenina zavrsna konstatacija itekako moze da se ostvari, pogotovo sto je konkurencija na WTA turu dosta slabi u odnosu na 2007-2009 kada je vec jednom igrala vrhunski tenis u skladu sa svojim potencijalima, jer velike sampionke starije generacije koje su napustile tenis (Enan, Davenport, Morezmo...) i one koje se spremaju (Venus, Serena, Klajsters...) nemaju ni priblizno dostojne zamenice medju mladom gardom nadolazecih teniserki, a one malo starije koje su nametnule kao njihove prirodne naslednice gotovo sve su trenutno u ogromnim problemima (Sarapova, Ivanovic, Kuznjecova, Safina...).

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana