Ljubav| Porodica| Roditeljstvo| Zabava| Život

Zvezda cirkusa

bocvena RSS / 11.09.2011. u 17:48

 

Svake godine, u naše malo misto dođe cirkus.


Jedan te isti. No, deca, kao što isti crtani gledaju sedam dana zaredom, po tri puta dnevno, tako hoće da idu u isti cirkus.Valjda ih smiruje ideja da je bar nešto isto, u svetu koji se neoprostivo brzo menja pred njihovim malim očima.
Svake godine je šatra sve manja, i sve je manje cirkuzanata, i posetilaca...šteta...i olinjalih životinja...to baš nije šteta.
Karte su neoprostivo skupe (za nas posetioce) i neoprostivo jeftine za njih...prave umetnike. Ja bih uvek više platila cirkuskog artistu nego glumca u reklami za uloške. No, ja o parama inače nemam pojma, pa zaboravite.


Išli smo sinak i ja.
Uhvatismo dobra mesta, u prvom redu tribina. Vrlo rasklimatano. Valjda se neće srušiti kao prošle godine, u selu do našeg.


Pa piči neki dim, pa mrak, pa svetla u boji, pa neka tehno muzika...njemu usta otvorena, oči razrogačene, malo ga i strah da će čika sa ljuljaške da padne. Ma neće, on to vežba otkad je bio tvojih godina...i njegov tata je bio artista...i mama...je l' i baba? I baba!


Onda izađe žena od gume. Vrlo zgodna i velikih grudi. I vrlo savitljiva. Je l' ti se sviđa? Da, da!...oči mu se još više razrogačile. Pošto je očigledno teška oskudacija u cirkuskom biznisu, ta ista teta je posle igrala i trbušni ples...i vrtela obruče. Najavljivač je ujedno bio i mađioničar...i pomoćnik onoj sa dresiranim mačkama. Samo je menjao šešire...od crne gusarske marame ala Haris Džinović do nekog indijskog maharadža turbana. Kako bilo da bilo, muškarci u publici nisu žalili dlanova kad ona savitljiva zatrese resice na brushalteru, dresirane mačke i nisu bile neke.


Između tačaka, uleteo bi klovn i izvodio po jedno dete iz publike da učestvuje u igri. I, u jednom trenutku, pokaza na sinka. On skoči na noge lagane, ulete u centar arene i poput profesionalca izglumata šta se od njega tražilo. Kao drži rastegljivu gumu, pa kad mu klovn okrene ledja, on je pusti i tresne ga u pozadinu. Onda mu on traku veže za ruku, a mali se odveže i opet puf po guzi! Pa mu je veže oko struka i dok su mu pomagali da se odveže, klovn ih zezne i puf njih! Publika u transu, mali se previja od smeha i na kraju se vrlo profesionalno pokloni. Kao da je ceo život bio zvezda cirkusa! Naravno da nisam ništa uspela da snimim. Neki snimaju sex u WC-u i brodskoj kabini, ja ne uspem, tehnički nepismena, ni sina u cirkusu.


Toliko sam bila ponosna na malog, da mislim da taj osećaj neću ponoviti ni kad se bude ženio ili diplomirao.


Posle su bile još neke dresirane pudlice...jedna je bila ooogromna, skoro pa veća od male žene dreserke. Neverovatno lepo i milo biće. I još neke dve mrzovoljne zmijurine. Valjda ih tek nahranili, na sredini im stomaci ogromni, jedva su se pomerale. Bila i jedna što vrti vatru, ja to baš volim. Prosto se pitam kako su cirkusi mogli da postoje bez otkrića tehno muzike! Ona klasika iz mog vremena je stvarno bila dosadna.
Bilo je i jahanje ponija (za pare), i slikanje sa zmijom (za pare), i džidža-bidže i šećerna vuna...za pare, naravno.


Mnogo smo se dobro proveli u cirkusu! I to ovom malom, nikakvom, bez Damba i Šir Kana i bez trapeza i dresiranih nojeva.


Ali... ja sam majka na zvezdu cirkusa.


Nije to mala stvar.

 

 

 

 



Komentari (136)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jukie Jukie 17:58 11.09.2011

Šir Kan

Evo ti Šir Kan da ti ne nedostaje


Pratim na Minimax-u ovu CGI verziju Knjige o džungli i jako mi se sviđa, nekako su jedini koji su potrefili šmek knjige.
omega68 omega68 18:15 11.09.2011

Re: Šir Kan

Toliko sam bila ponosna na malog


bocvena bocvena 18:58 11.09.2011

Re: Šir Kan

Šta je sporno, Omega?
EDIT: tj. šta si se zamislio?
docsumann docsumann 18:08 11.09.2011

cirkus kolorado



edit : predpostavljam da si očekivala ovu numeru u komentarima
bocvena bocvena 18:56 11.09.2011

Re: cirkus kolorado

Ma još gore...Đoku Balaševića:)
NNN NNN 21:23 11.09.2011

Re: cirkus kolorado

predpostavljam da si očekivala ovu numeru u komentarima
i ovakav komentar:
Vrlo zgodna i velikih grudi. I vrlo savitljiva. Je l' ti se sviđa? Da, da!
I meni! I meni!

Nego, pomenuta numera zasenjuje (već pomalo zaboravljenog) Šaulića.
bocvena bocvena 07:46 12.09.2011

Re: cirkus kolorado

Jedan je Šabke!

Da Srećica još malo poraste, pa da se zajedno upišete u cirkusku školu kod ove tete...
natasavb natasavb 18:10 11.09.2011

Nikad

nisam bila u cirkusu, ali zivim u Srbiji.


Bravo za Ogija!



Koja ono bese njegova omiljena, zaboravila sam. :(

bocvena bocvena 19:00 11.09.2011

Re: Nikad

To je ta...motaj, motaj, smotaj:)

Sledeći put ćeš ti da vodiš svu našu decu u cirkus...mora neko da se žrtvuje.

EDIT: Čekaj, nikad nisi bila u cirkusu, ni u detinjstvu?
natasavb natasavb 20:43 11.09.2011

Re: Nikad

Sledeći put ćeš ti da vodiš svu našu decu u cirkus...mora neko da se žrtvuje.

A ne. Dosta bazena i cirkusa! Ja cu dete da vodim tamo gde mu je mesto i onda cu sve lepo da mu objasnim kad vi necete.

EDIT: Čekaj, nikad nisi bila u cirkusu, ni u detinjstvu?


Ne. Jednom kad sam bila bas mala, mozda 5-6, tata kupio karte i ja se razbolela, a posle nikad nisam htela.
Klovnovi me plasili i nikad mi nisu smesni bili, a zivotinja mi bilo zao.
bocvena bocvena 21:01 11.09.2011

Re: Nikad

Pa onda ti je ovaj naš seoski cirkus idealan! Nema životinja, klovn je vrlo druželjubiv, možeš i da se uključiš u program...
natasavb natasavb 21:10 11.09.2011

Re: Nikad

možeš i da se uključiš u program...


E da si ranije rekla mozda bih i otisla.



kick68 kick68 18:10 11.09.2011

!

Publika u transu, mali se previja od smeha i na kraju se vrlo profesionalno pokloni. Kao da je ceo život bio zvezda cirkusa! Naravno da nisam ništa uspela da snimim.

Bravo za malisu! Mozda je bolje sto nisi nista snimila. Ovako vas dvoje imate zajednicku uspomenu, samo vasu:)
Ja sam volela cirkus kao dete (i dalje ga volim). Moja deca nikad nisu bila a i ne zele...meni krivo. Mada danas ni cirkusi nisu ono sto su bili:
Jukie Jukie 18:32 11.09.2011

Re: !

kick68

Ja sam volela cirkus kao dete (i dalje ga volim). Moja deca nikad nisu bila a i ne zele...meni krivo. Mada danas ni cirkusi nisu ono sto su bili:

Ja isto nisam nikad želeo, ali sam kao mali gledao na TV jedno tri filma koja se dešavaju u cirkusu i svi su bili BAŠ depresivni (kad se predstava završi oni svi sede i tuguju i opijaju se) pa nisam poželeo tamo da idem: jedan je bio ruski o sredovečnoj ženi koja se zaljubila u isto sredovečnog najavljivača, drugi je bio o nekom dečaku koji je bio dreser psa i neki bogati dečak je hteo da mu otme tog psa jer zna da broji, i treći je bio Dot i Deda Mraz, kada deda Mraz poveze Dot sa sobom po svetu da bi našli malog kengurčića koga ona tri filma pokušava da pronađe i vrati njegovoj majci i nađu ga u cirkusu, a zebra u kavezu plače a Dot je pita zašto plačeš zebro, a ona kaže nisam ja zebra, ja sam beli konj, a zašto imaš pruge, zato što sam stalno u ovom kavezu pa sunce ne prolazi kroz rešetke, a zašto te drže u kavezu kad si konj, a neka druga životinja kaže Pa majka joj je bila zebra. I bila je jedna knjiga iz lektire gde neki dečak za vreme 2.svetskog rata ostane sam izgubljen u planini sa majmunom pošto se cirkus raspadne, a majmun se zvao morska mačka, a medvedi su se zvali Brundalo i Rundo, a lav se zvao Riđi razbojnik i poginuo je u bombardovanju. Još da sam na vreme odgledao Damba, kada oni pijanci objašnjavaju jedan drugom da su slonovi napravljeni od gume i nemaju osećanja...

Ovako imam lepe uspomene na one džidžabidže koje se prodaju oko cirkusa: kandžu, šećernu vunu, šetnju okolo sa porodicom, jednom smo videli nosoroga. Sada je na mestu gde je nekada bio cirkus tenisko igralište.
bocvena bocvena 19:11 11.09.2011

Re: !

Ovako vas dvoje imate zajednicku uspomenu, samo vasu:)


Ja sam volela cirkus kao dete (i dalje ga volim). Moja deca nikad nisu bila a i ne zele...meni krivo. Mada danas ni cirkusi nisu ono sto su bili:

Moja su osećanja podeljena. Stvarno se do ludila divim artistima...njihov stil života mi je potpuno nestvaran u 21. veku...upravo ovi Francuzi pokazuju dokle cirkus može da dostigne i postane pozorište...ali one mučene životinje me uvek rastuže. Ja, bre, ne volim ni zoo vrt.
bocvena bocvena 19:21 11.09.2011

Re: !

i svi su bili BAŠ depresivni (kad se predstava završi oni svi sede i tuguju i opijaju se)


Ovo je odlična tema, zahteva novi blog, a i nisam sigurna da umem da je se poduhvatim.
I ja sam u detinjstvu naletela na par ruskih depresivnih o cirkusu (ali ruski dečji filmovi su generalno bili mnogo depresivni:), posebno o klovnovima.

Ali zato Beneov Rozalin i lavovi i još neki...kačiću ih kasnije...su divni!
kick68 kick68 19:38 11.09.2011

Re: !

, ali sam kao mali gledao na TV jedno tri filma koja se dešavaju u cirkusu i svi su bili BAŠ depresivni (kad se predstava završi oni svi sede i tuguju i opijaju se)

Ja se secam jednog takvog: Trapez
Ima nekih cirkuskih elemenata u Felinijevom filmu koji najvise volim: La strada
ali one mučene životinje me uvek rastuže

jeste tuzno...ne znam zasto se to ne zabrani
Jukie Jukie 19:45 11.09.2011

Re: !

bocvena

ruski dečji filmovi su generalno bili mnogo depresivni:),

Bili su u suštini mnogo tematski ozbiljni, danas bi im u ćošku pisalo bar 13.

Jukie Jukie 19:58 11.09.2011

Re: !

kick68
,
ali one mučene životinje me uvek rastuže
jeste tuzno...ne znam zasto se to ne zabrani

Oni kučići tipa pudlice koji i žive za izvođenje trikova hajde de, ali širkani i tako to uopšte ne treba da žive u cirkusu.

E da, "Majkl, brat Džerijev" se isto dešava u cirkusu, ali tu knjigu sam samo jednom prelistavao u knjižari pa se ne sećam detalja.

(Majkl je brat Džerija Ostrvljanina. Izgleda otprilike kao pas na slici - irski terijer)
kick68 kick68 20:04 11.09.2011

Re: !

Oni kučići tipa pudlice koji i žive za izvođenje trikova hajde de, ali širkani i tako to uopšte ne treba da žive u cirkusu.

Tacno to sam pomislila, ma ni medvedi, ni slonovi... ali kad si dete, ti ne razmisljas na taj nacin. Sve ti je lepo i svi su dobri. Ne znas sta se desava iza zavese.
kaolavanda kaolavanda 20:05 11.09.2011

Re: !

Jukie
kad se predstava završi oni svi sede i tuguju i opijaju se)





Tako je to video Majstor.

docsumann docsumann 20:07 11.09.2011

Re: !

Izgleda otprilike kao pas na slici - irski terijer)


obožavam terijere, imao sam škotskog, a irskog sam imao priliku da sretnem par puta i totalno me raspametio - kakav car od psa.

mož' mislit - terijer pa još irski, kakav je samo to temperament

inače čitava pasmina je odlikovana u WWI ordenom St.Georga zbog iskazane hrabrosti (masovno su korišteni kao kuriri za prenos poruka na bojištu, kroz mionska polja i između rovova)
eli.lacrosse eli.lacrosse 20:52 11.09.2011

Re: !

i svi su bili BAŠ depresivni

Ja sam imao sreće da baš ne budu depresivni, naprotiv.
Diznijev "Tobi Tajler" mi je bio baš drag (zbog onih dečijih knjiga...):


A tu su, naravno, i Din Martin i Džeri Luis:


E, i divno ste se setili Pikasa i Šagala... Evo Ruoa od mene:


+
Sve čestitke zvezdi.
bocvena bocvena 21:33 11.09.2011

Re: !

Vrlo sveobuhvatan komentar. Odličan, 5. Zadovoljna sam.

A sad...kineski cirkus!
eli.lacrosse eli.lacrosse 23:04 11.09.2011

Re: !

A sad...kineski cirkus!

Gledao, sa desetak godina, iz prvog reda!
kaolavanda kaolavanda 15:10 12.09.2011

Re: !

docsumann


obožavam terijere, imao sam škotskog, a irskog sam imao priliku da sretnem par puta i totalno me raspametio - kakav car od psa.

mož' mislit - terijer i još irski, kakav je samo to temperament


Srecnice! Znas ono kad ljudi komentarisu na temu koja bi zivotinja bio da si bio ? E, ja oduvek tvrdim da bih bila terijer. Toliko srce u maleckom "pakovanju", pa to je divota.



PS Bocvena, izvini za skretanje sa teme, ali terijeri su terijeri
docsumann docsumann 17:21 12.09.2011

Re: !

Toliko srce u maleckom "pakovanju", pa to je divota


blogovatelj blogovatelj 18:44 11.09.2011

Nego, nije mi jasno ovo

a bih uvek više platila cirkuskog artistu nego glumca u reklami za uloške.


Sta bi glumac tu radio?
Da prica kako mu krilca savrseno pomazu ako sadrzaj krene van
bocvena bocvena 19:29 11.09.2011

Re: Nego, nije mi jasno ovo

Ma mrzelo me da budem rodno senzitivna:)
vladimir petrovic vladimir petrovic 19:07 11.09.2011

Bravo!

Za tebe i sina.

Od kako znam za sebe, voleo sam cirkus, pa se i danas trgnem kada vidim neku afišu koja najavljuje gostovanje cirkusa...

Bocvena
... Jedan te isti. No, deca, kao što isti crtani gledaju sedam dana zaredom, po tri puta dnevno, tako hoće da idu u isti cirkus.Valjda ih smiruje ideja da je bar nešto isto, u svetu koji se neoprostivo brzo menja pred njihovim malim očima.

I meni nije smetalo, niti mi danas smeta, da radim isto.

Mogu da zamislim koliko je to bio veliki doživljaj za maloga. Verovatno je posle toga pevušio u sebi Ala je lep ovaj svet, i imao lepe snove tokom noći.

Ne žali što ga nisi snimila, mislim da je u pravu

Kick68
... Mozda je bolje sto nisi nista snimila. Ovako vas dvoje imate zajednicku uspomenu, samo vasu:)


Naravno, i neki veliki slikari su voleli cirkus, kao Mark Šagal

bocvena bocvena 19:45 11.09.2011

Re: Bravo!

Hvala na lepom komentaru i Šagalu. Volim.

Za tebe...deo Neba nad Berlinom...
docsumann docsumann 20:58 11.09.2011

Re: Bravo!

Fernan Leže - Cirkus

jedna_jelena jedna_jelena 22:04 12.09.2011

Re: Bravo!

n na x puta zamalo da se javim ispod Vasih postova i sve nesto kao glupo je (posto ste Omiljena Najkul Bibliotekarka mojoj Sejici kojoj ja trenutno uopste nisam kul, :), ali ovom Nebu nad Berlinom ne mogu da odolim... Veeeeliki pozdrav, iz oba razloga, a zvezdi pogotovo, .
bocvena bocvena 05:10 13.09.2011

Re: Bravo!

kojoj ja trenutno uopste nisam kul, :),

Eh, da pitaš moju ćerku da l' joj je mam kul, samo bi izvrnula očima. To ti je prokletstvo blizine i ljubavi, uvek su neki drugi kul:)))
Veliki pozdrav i tebi!
cassiopeia cassiopeia 08:20 13.09.2011

Re: Bravo!

bocvena
06:10 13.09.2011 / *novo


Šta radi majka na zvezdu u 6:10 ujutro?
Ne spava ti se?

Ljubac za zvezdu i tebe.

Mene tekst rasplakao a to ću pripisati pms-u. Davno, davno sam bila u nekom ruskom cirkusu i sastravila se od tigra koji je krenuo da propada između neke mreže i postolja a tik pred mojim nosom. I više nikad nisam išla. Mani ti to da me ščepa neka zverka
bocvena bocvena 08:43 13.09.2011

Re: Bravo!

Ne spava ti se?

Užasno mi se spava! Ali samo 15 minuta kasnije kreće jutarnja strka, pa koristim tišinu , da čujem sopstvene misli:)
Mani ti to da me ščepa neka zverka

Kaaassss, gdej si, bre! Ščepala te, Zverka?
cassiopeia cassiopeia 10:19 13.09.2011

Re: Bravo!

Kaaassss, gdej si, bre! Ščepala te, Zverka?


I Zverka i Princeza na Zverku
bocvena bocvena 10:32 13.09.2011

Re: Bravo!

Čuvajte se i idemo sledeći put zajedno u cirkus!
cassiopeia cassiopeia 14:40 13.09.2011

Re: Bravo!

bocvena
Čuvajte se i idemo sledeći put zajedno u cirkus!


Dogovoreno.

Čuvajte se i vi zmajevi :)
fedor18 fedor18 19:22 11.09.2011

jel'

bila tačka s brkatom ženom ?

bocvena bocvena 20:01 11.09.2011

Re: jel'

Nije, ali može ona teta da stavi i bradu ako treba!
Za tebe moj omiljeni film...nije baš o cirkusu, ali tu počinje...Čovek slon, Dejvid Linč.
fedor18 fedor18 20:08 11.09.2011

Re: jel'

bocvena
Nije, ali može ona teta da stavi i bradu ako treba!
Za tebe moj omiljeni film...nije baš o cirkusu, ali tu počinje...Čovek slon, Dejvid Linč.

Hvala...Mogao sam da obesim naslovnu stranu jedne od omiljnih epizoda Superstrip biblioteke-Alan Ford-Cirkus...znaš onu kad je Sir Oliver mađioničar,Bob Rock kao nosati patuljak,Nosonja kao lav,Grunf kao dreser,Alan Ford na trapezu.Ali da zabunom ne ubacim nešto drugo pa neka ostane na rečima...
ddsonik ddsonik 09:06 12.09.2011

Re: jel'


Nisam mogao da odloim

Inace, onaj gore kineski cirkus je neki bas fensi; mi smo bili u nekom malom; nije u satoru nego u zgradi, ali ima ceo repertoar 'normalnog' cirkusa. Zvezda nije bila princeza, nego tata - valjda suvise upadljiv pa nema sanse da ga previde A od klovna je princeza bezala - nije joj se bas dojmio
Obzirom na sve oko tog cirkusa, iznenadjen sam koliko ume da bude zabavno - ako ni zbog cega drugog jer se deca bas iskreno raduju.
Fotke nisu bitne - one najbolje su inace u glavi!

Depresivna strana cirkusa je ustvari slicna kod svih ostalih javnih preformansa - na bini sve to izgleda sjano, a sta se desava iza zastora je druga prica...ne uvek preterano vesela. No, recimo da su izvodjaci toga svesni i da ipak negde imaju tu spremnost da sve prodju radi te publike. A zivotinje mislim da ne bi moralo da ucestvuju, barem ne divlje...
U svakom slucaju, vi ste se lepo proveli i to je posebno za sinka, ceo jedan super dozivljaj. A eto i za nas Hvala
bocvena bocvena 09:35 12.09.2011

Re: jel'

Moram priznati da su mi tradicionalni kineski cirkusi (sa onima što vrte tanjire) bili dosadni i kad sam bila mala. I svi su artisti bili neoprostivo mladi...užasan je dril u tim njihovim cirkuskim školama. Čak je i Džeki Čen išao u jednu!
Fotke nisu bitne - one najbolje su inace u glavi!

Tako je!
antioksidant antioksidant 19:28 11.09.2011

.

Onda izađe žena od gume. Vrlo zgodna i velikih grudi. I vrlo savitljiva. Je l' ti se sviđa? Da, da!...oči mu se još više razrogačile.

ovo je bio neki antigejtest?
bocvena bocvena 19:35 11.09.2011

Re: .

:)))

Ma mali je toliko opsednut sisama trenutno, da pokušavam da ih povežem sa umetnošću. Da ne ostane večno zaglavljen u toj fazi:)))
ecce-florian ecce-florian 07:08 12.09.2011

Re: .

Ako je 2000. godište, onda čisto sumnjam.
Eventualno ovaj strašni Lukovićev klovn pomogne da mu više ne padne na pamet da gleda.
bocvena bocvena 09:36 12.09.2011

Re: .

A za tebe...gospođica Tornado!
ecce-florian ecce-florian 10:31 12.09.2011

Re: .

ako je Gđica Tornada za mene a ne za AO, onda zahvaljujem i kao što ljubaznost nalaže mala pažnja za tebe ( nit je kinez, nit je mlad, o drilu bi se već moglo govoriti, al' mi se ipak čini da nije za bacanje)
ps
najlepše mi je što gradi,grad,gradi,gradi i onda jednim potezom ....
bocvena bocvena 10:46 12.09.2011

Re: .

Nije za AO, za tebe je...ovaj uopšte nije za bacanje! Jedino što stavlja kreon:)

A jesi video onu napetost u publici? Da l' će pasti grančica?!
NNN NNN 11:22 12.09.2011

Re: .

bocvena
:)))

Ma mali je toliko opsednut sisama trenutno, da pokušavam da ih povežem sa umetnošću. Da ne ostane večno zaglavljen u toj fazi:)))
Ma, to obično traje samo prvih 70-ak godina
Vremenom će da se zainteresuje za kućne ljubimce, pa za automobile...
antioksidant antioksidant 11:32 12.09.2011

Re: .

NNN
bocvena
:)))

Ma mali je toliko opsednut sisama trenutno, da pokušavam da ih povežem sa umetnošću. Da ne ostane večno zaglavljen u toj fazi:)))
Ma, to obično traje samo prvih 70-ak godina
Vremenom će da se zainteresuje za kućne ljubimce, pa za automobile...

nista dok ne odraste dovoljno da pocne da pije pivo
bocvena bocvena 12:04 12.09.2011

Re: .

Tu negde sa 7 godina sinovi izbace majke iz svojih života i očevi preuzmu glavnu reč. Vidim da će puno toga lepog od vas da nauče...
ecce-florian ecce-florian 13:05 12.09.2011

Re: .

bocvena
Tu negde sa 7 godina sinovi izbace majke iz svojih života i očevi preuzmu glavnu reč. Vidim da će puno toga lepog od vas da nauče...

Ma strašno. Potpuno si u pravu, viš ovaj AO odma prešao na alkohol.
Zato je NNN preavilno usmerio na automobiliza kao zdrav sport (ne mož da vozi i konzumira). Jedino deca ispoljavaju interes za automobile u pogledu broja pari ipak na specifičan način
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:43 12.09.2011

Re: .

Jedino deca ispoljavaju interes za automobile u pogledu broja pari ipak na specifičan način


Da, da tate su uvek tu...
ecce-florian ecce-florian 20:48 12.09.2011

Re: .

ka smo već kod želja iz rane mladosti vezanih za menažeriju , ja bih voleo da imam bonsai slona
bocvena bocvena 08:52 13.09.2011

Re: .

Sad ću zauvek da te zamišljam kao ćelavog ruskog krimos bogataša:)))
docsumann docsumann 19:47 11.09.2011

e

ovdje imaš i odličnu muziku i vrhunske ruske akrobate



otkriveno onom seljačkom metodom pretraživanja ( ukucati : the best circus performance )
bocvena bocvena 20:03 11.09.2011

Re: e

Verujem da je pola ruskog cirkusa deo olimpijskog gimnastičarskog tima:)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:08 11.09.2011

pajz sad

Naravno da nisam ništa uspela da snimim. Neki snimaju sex u WC-u i brodskoj kabini, ja ne uspem, tehnički nepismena, ni sina u cirkusu.



Ovo je stvarno neoprostivo!!!

Ali... ja sam majka na zvezdu cirkusa.


Nije to mala stvar.


Zato je ovo najvaznije!


bocvena bocvena 20:13 11.09.2011

Re: pajz sad

Šta ti imaš protiv snimanja seksa, mama?

Mislim da sam porasla dva centimetra dok su ljudi okolo komentarisali kako je mali super i smeškali mi se...i to onaj isti mali što se zakucao u spasiočevu kućicu na bazenu.
docsumann docsumann 21:51 11.09.2011

Re: pajz sad

i to onaj isti mali što se zakucao u spasiočevu kućicu na bazenu.


i plašio mađarice male
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:09 11.09.2011

Re: pajz sad

bocvena
Šta ti imaš protiv snimanja seksa, mama?



JA? Mene pitate? Jer moram danas da odgovorim?




bocvena bocvena 12:05 12.09.2011

Re: pajz sad

Može i sutra.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:47 12.09.2011

Re: pajz sad

bocvena
Može i sutra.


Malo sutra?
bocvena bocvena 20:19 12.09.2011

Re: pajz sad

Uze mi reč iz usta.

A vidi ovu romantiku...

fantomatsicna fantomatsicna 20:21 11.09.2011

Obozavam

cirkus.I redovno idem kad se pojavi(vecinom u vreme skolskih raspusta ovde).Ranije sam isla sama, a sad vodim i klinku.Uzivancija
bocvena bocvena 20:25 11.09.2011

Re: Obozavam

Kakvi su cirkusi tu? Je l' ima neka egzotika?
fantomatsicna fantomatsicna 22:51 11.09.2011

Re: Obozavam

bocvena
Kakvi su cirkusi tu? Je l' ima neka egzotika?

Najbolji je Cirque du Solei.Vrlo egzotican
docsumann docsumann 21:01 11.09.2011

još jednom - Leže

trapez

kaolavanda kaolavanda 21:22 11.09.2011

Decija dusa

Mozda cirkus u okicama tvog odvaznog sinka, izgleda ovako:



Tako ga je video jedan poseban umetnik Ilija Bosilj Basicevic
bocvena bocvena 21:29 11.09.2011

Re: Decija dusa

Hvala Dok i Kaolavando što ste mi ovako divno oslikali blog!

Kolega koji je sa mnom jedno vreme radio u biblioteci je grafičar i istoričar umetnosti. Ilija Bosilj ga je fascinirao i satima je mogao da priča o njemu. Naiva kakvu volim.
kaolavanda kaolavanda 21:40 11.09.2011

Re: Decija dusa

Hvala Dok i Kaolavando što ste mi ovako divno oslikali blog!


od mene se to uvek moze ocekivati. Vidim da nas ima vise, i mnogo mi je drago.

Ilija Bosilj ga je fascinirao i satima je mogao da priča o njemu

Razumem kolegu.
mikele9 mikele9 22:03 11.09.2011

Pozdrav na zvezdu od cirkus

Ali... ja sam majka na zvezdu cirkusa.

Za zvezdu i za majku na zvezdu od cirkus, Žorž Sera.



bocvena bocvena 08:50 12.09.2011

Re: Pozdrav na zvezdu od cirkus

Hvala, Mikele! Uzvraćam linkom na plakate za jedan čuveni cirkus iz američke prošlosti...
EDIT: Sad sam shvatila da je to onaj prevarant o kome je pisala MRNS:)
loader loader 22:21 11.09.2011

Trista :)

No, ja o parama inače nemam pojma, pa zaboravite.

Šta zna dete šta je trista kila
myredneckself myredneckself 22:58 11.09.2011

Re: Trista :)


I ja sam moga sina vodila često u cirkus, bo.
Valjda se i tamo dobije doza onoga što želimo, a što ne mora uvek biti istina

("He gave people what they wanted," she says, "which wasn't always the truth."..-
Patricia Rist, iz Američkog istorijskog društva, o P.T.Barnum-u,
velikom filantropu i osnivaču cirkusa u NY, što je pomoglo u kreiranju budućeg Madison Square Garden-a, a koga sam ja već spominjala u jednom mom postu)
Pozdrav za zvezdu

loader loader 01:59 12.09.2011

Re: Trista :)

Valjda se i tamo dobije doza onoga što želimo, a što ne mora uvek biti istina

bocvena bocvena 08:54 12.09.2011

Re: Trista :)

Šta? Neće sa 10 godina da pobegne u cirkus i oženi se sa bradatom ženom? Pih, bio je to dobar plan!

Mr Loadere i draga MRNS, vreme je za iskorak iz realnosti...
myredneckself myredneckself 14:30 12.09.2011

Re: Trista :)

bocvena


Mr Loadere i draga MRNS, vreme je za iskorak iz realnosti...

Može



PS
Voltart, predivno!
Dr M Dr M 22:23 11.09.2011

Večeras u vašem gradu!!!


Je` l bilo ovo na početku?

Ako već nisi snimila dete, puštaj mu ovo, da se seti
bocvena bocvena 09:01 12.09.2011

Re: Večeras u vašem gradu!!!

Dr M


Ha, stvarno nije bilo tog tipično cirkuskog zvuka. Skroz su se modernizovali.
Npr, za ovu gospođicu Eriku kažu:

Erika artfully combines the playfulness innocence of youth with its sadness; the graceful joys of flight with the contorted tragedy of falling.
The two sides of life's coin turn in space, unravelling their story before our eyes.
Far from Simple; simply enchanting.
loader loader 22:26 11.09.2011

Audio dream :)

Prosto se pitam kako su cirkusi mogli da postoje bez otkrića tehno muzike! Ona klasika iz mog vremena je stvarno bila dosadna.

Primedba na mestu. Odlično zapaženo.
fantomatsicna fantomatsicna 22:56 11.09.2011

Re: Audio dream :)

loader
Prosto se pitam kako su cirkusi mogli da postoje bez otkrića tehno muzike! Ona klasika iz mog vremena je stvarno bila dosadna.Primedba na mestu. Odlično zapaženo.

I ovakvih
bocvena bocvena 09:39 12.09.2011

Re: Audio dream :)

Jako mi žao što nisam vodila stariju klinku na Cirque du Soleil kad su bili u Beogradu. Bilo mi mnogo skupo:(
fantomatsicna fantomatsicna 01:31 12.09.2011

I jos

Ovde blizu mog sela ima Franklin Zoo u kome je dosta cirkuskih zivotiinja u penziji,
kao ova Africka slonica koja se zove Mila.Inace to je takodje skloniste za zivotinje koje niko nece(stari magarac,konj,grbavi ovan i slicno)
docsumann docsumann 04:56 12.09.2011

čudna čuda

4krofnica 4krofnica 08:54 12.09.2011

klauns

klovnovi...

moja prva asocijacija je sasvim sigurno ovaj simpatični momak, od koga samo možeš da dobiješ koulrofobiju :)
klovnovi su mi nekako zaguljeni, trebalo bi da budu smešni ali sve imam utisak da nešto kriju, kao da će da te prevare na kraju (:), a i bre mnogo se šminkaju, za moj ukus :)

jednom sam starijeg klinca vodila u cirkus i toliko sam se rastužila da to neću ponoviti sigurno. bio je to bedan prizor, svi su bili dronjavi i umorni (klovn je bio najgori!), životinje su bile u tako jadnom stanju da sam bila u iskušenju da pozovem društvo za zaštitu životinja...gorko jedno iskustvo (bar da je bila neka zgodna, savitljiva mačkica ili neki u trapezista, utegnut u lateks, nego ni to:)

evo jednog simpatičnog :)
bocvena bocvena 09:31 12.09.2011

Re: klauns

a i bre mnogo se šminkaju, za moj ukus :)

Jes' vala!
neki u trapezista, utegnut u lateks,

Ovaj na ljuljašci nije bio loš, ali je imao dugu kosu vezanu u rep, to ne volem.

Vidi ove Kanađane...zašto kod nas ne postoji škola za cirkus, stvarno nepravda!
natasavb natasavb 10:59 12.09.2011

Re: klauns

ali je imao dugu kosu vezanu u rep, to ne volem.


Jes' da se o ukusima ne raspravlja, ali pojma nemas.
bocvena bocvena 11:04 12.09.2011

Re: klauns

Šta ću kad mi se ne slaže muzički ukus i tip muškarca koji preferiram. Ubi me ta dihotomija:))))
4krofnica 4krofnica 13:21 13.09.2011

Re: klauns

Vidi ove Kanađane.


ssestro slatka..



a to za dugokose...moja dva drugara su u srednjoj imali kose preko pola ledja.
ne, nijedan nije bio metalac :) a obojica su bili veoma popularni medj' ženama. jedan je bio pljunuti Entoni K., indijan fazon a drugi je bio pa..nešto više ovako :)) ali samo kosu uzmeš u obzir plus najke, golf trojka.
slažem se sa Bo, ko će da trpi te dlake i gumice za kosu kao i raif u glavi, koji su big no-no za muškarce.
nego, primetila sam neki novi fazon u gradu, nose se ovakvi repići...
misslem, momak, ako nemaš hakamu i katanu pri sebi, oodmah da te častim frizerom jer, čoveče, to nema smisla.
kad smo kod modnih detalja (?) nikako da se načudim da je celo leto prošlo a niko da primeti da su se vratile u modu vruće pantalonice...
(ok, niko ovako ne šeta gradom, ali lepo od mene što sam linkovala:)
bocvena bocvena 14:20 13.09.2011

Re: klauns

Ahahah, vrlo detaljno sagledan problem dugokosih mladića! Sve se slažem, posebno za rajfove:)
Nego, gde si ti videla one samurajske punđice, fascinirata sam!
ok, niko ovako ne šeta gradom, ali lepo od mene što sam linkovala:

Šta ne ide?! Ja videla svojim očima klinku od jedno 14 godina, u takvom minimikronskom belom šorciću. Uhvatih sebe da k'o penzionerka cokćem i vrtim glavom. al' suzdržah se da ne graknem - Je li, dete, je l' ti videla mama kako si krenula u grad?! Stisnuh zube i rekoh sebi - Gledaj svoja posla, babo jedna, možda dete krenulo na trening:)))
antioksidant antioksidant 14:35 13.09.2011

Re: klauns

misslem, momak, ako nemaš hakamu i katanu pri sebi, oodmah da te častim frizerom jer, čoveče, to nema smisla.

to je za tihovanje
a prava muska frizura je ova
4krofnica 4krofnica 14:43 13.09.2011

Re: klauns

gde si ti videla one samurajske punđice


pa u d-gra, videla trojicu u nedelju dana,
to već možemo nazvati trendom.

Ja videla svojim očima


mislila sam sa pištoljem! :))
ma pusti decu, neka rade šta hoće (ja imam sinove, to je jasno:)
(posmatram konstituciju tih hotpensika: ili su teretane pune te dece ili su u školama uveli neki opaki program na fizičkom ... kakav mi nismo imali. :)
Rejlem Rejlem 11:42 12.09.2011

Bravo, majko zvezde cirkusa

Blog ko i uvek sjajan.
Ja kao klinac bio samo jednom, neki Ameriken cirkus (tako se zvao) gostovao negde na Banjici kod sportskog centra. Cale me vodio. I krenuo program, a cale se iznenadio kad je video jednog svog prijatelja (koga sam i ja poznavao) kako vodi program.
Ne secam se nicega sa te predstave, znam samo da mi je bilo lepo.
A ja sa klincima...Sa starijim sam isao pre nekoliko godina kad je jos bio relativno mali, cirkus je bio kod Jugoslavije u Zemunu. Pored nas je sedeo Anton iz Partibrejkersa sa nekoliko klinaca. Al kad me je pitao 'Je l ovde slobodno' a ja u trans
Taj cirkus nije bio los, dugacka je predstava bila, snjur je odnela jedna akrobatkinja - trapez i neka traka, ne znam ni ja na cemu je visela i sta je radila. Otprilike ovakva je bila
Vrlo zgodna i velikih grudi. I vrlo savitljiva.


Pošto je očigledno teška oskudacija u cirkuskom biznisu, ta ista teta je posle igrala i trbušni ples...i vrtela obruče. Najavljivač je ujedno bio i mađioničar...i pomoćnik onoj sa dresiranim mačkama.

Ziva istina, u ovom cirkusu u pauzi su ti isti izvodjaci prodavali pice i grickalice.

A pre par godina sam sa obojicom isao u neku rupcagu od cirkusa koji se ulogorio kod Vojnogeografskog instituta, iznad Pionira. Shite.

bocvena bocvena 12:10 12.09.2011

Re: Bravo, majko zvezde cirkusa

cirkus je bio kod Jugoslavije u Zemunu.

Vodila i ja ćerku u isti. O, pa to je viši kurs u odnosu na ovaj seoski. Taj je imao i slonove, lavove, konje i belog nosoroga. Na blef smo se smestile u lože i kad je zatutnjao nosorog, nije mi bilo svejedno. Od silnih životinjki koje su trčale okolo kosa nam bila puna piljevine:)

A iz detinjstva imam sliku sa majmunom. Lep majmun bio. I baš me lepo zagrlio.
Rejlem Rejlem 12:41 12.09.2011

Re: Bravo, majko zvezde cirkusa

belog nosoroga.

Hbt bio je ogroman i beo. Tad kad smo mi bili nije nista ni izvodio, samo je protutnjao par krugova pa su ga izvukli napolje.
bocvena bocvena 12:46 12.09.2011

Re: Bravo, majko zvezde cirkusa

Pa šta da izvede ta grdosija? Dobro je da se nije oteo nego je poslušno trčao u krug:)
Jukie Jukie 14:41 12.09.2011

Re: Bravo, majko zvezde cirkusa

E to je i moj nosorog

Beli nosorozi su poznati kao najpitomija vrsta nosoroga ali izgledaju strašno pa su idealni da malo zapanje publiku.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana