Kultura| Ljubav| Muzika| Porodica| Život

Razlike

Vlasta92 RSS / 21.09.2011. u 18:57

Punk-Hippie-Flower-Hairdo-01MD.jpg

Kada je nakon uplovljavanja funky sedamdesetih u punky osamdesete, moja tetka na tavanu naše kuće u Novom Sadu ostavila neku odeću i obuću i otišla u Švajcarsku, ni slutila nisam da će mi jedna od većih životnih grešaka, osim upisivanja u matematičku gimnaziju, biti bacanje tih prnja u đubre. Platforme, sandale, čizmice, papuče sa pufnicama i mini-suknje od parčića kože sa drikerima napred, nisu nikako nalazile mesto na telu glave koja je taman zavolela new wave, punk i ska.  

Sedamdesete se nisu slagale uz osamdesete, koje su odurne devedesete oterale na tavane, mada ne i na moj. Šezdesetih baš nisam neki svedok, ali znam da se one nikako nisu slagale sa pedesetim. U stvari, šezdesete se nisu slagale ni sa sobom: kontrakultura, Dylan, The Beatles, Presley, Motown Records, Kennedy, Martin Luther King, Yuri Gagarin, seksualna revolucija, hipici, feminizam, ali i berlinski zid, ratovi u Vijetnamu, Zalivu svinja, Alžiru, Nigeriji...Nisu se slagali zapad i istok, sestra i ja se nikada nismo slagale oko toga da li teške droge treba probati, nisu se slagali oni koji su vremensko klatno, koje u sebi nosi teške i važne stvari - socijalne i kulturne - shvatali kao okove, sa onima koji su ih shvatali kao krila.

Ja se užasno razlikujem od muža. On ćuti, ja trtljam, on polako, ja svuda žurim, ja volim da čitam, on samo knjige sa šemama za pojačala i hajfajlsove na svim jezicima, ja buljim u TV, a on kad je već upaljen. Pre neki da smo na televiziji gledali „Return to paradise" o trojici drugara i malezijskom zatvoru, sa previsokim i prelepim Vins Vonom. Sat i po vremena muke i patnje, po šavovima sam se rastočila, a on kaže: "Nadam se da neće biti američko sranje od hepi enda". Pa, vidi, druže, ti se nadaj šta hoćeš, ali ja se nadam da Joakima Feniksa neće obesiti, da će Vinsa pustiti iz zatvora i da će on i En Heč zauvek živeti srećno. Neke ravnoteže mora biti, ako me tučeš u glavu sat i po vremena, daj mi na kraju tračak nade, daj mi malo svetla. Tačno je da me nikada nijedan holivudski film neće pogoditi kao, recimo, „Evropa" Lars von Trira, ali ne može čovek svaki dan da tone u te dubine, da upija ljudsku priču, po pravilu jako tešku (jer inače nije umetnički), koja vas tera istovremeno da kontemplirate o mogućnostima filma i novinama u dramskoj i narativnoj umetnosti. To je cool, ali hoću povremeno romantičnu komediju, sa što više sexa ako je moguće, sa dramskim preokretom na polovini filma, i da se venčaju na kraju. A kako je to vezano sa onim što sam pisala, ubite me ako znam, čim neko spomene sex ja se zbunim....

A da, razlike.

Danas bih nosila sve što sam sa onog tavana bacila. Ako bih ušla, ali pretpostavimo da bih, ako je ikako moguće. Drečavo zelena suknja od antilopa i neki sako od one kože što miriše na Nemačku. Sigurna sam da niko ne žurci ne bi skontao da u tome đuskam uz pesmu „Black Arabs" od Pistolsa, koja je, btw, najbolja disko numera, ikada. Kako se samo savršeno uklapaju sve te razlike. Kako tada to nisam shvatala? Funk i punk? Možda bih se danas više igrala sa devet godina mlađom sestrom, koja mi ja tada bila samo levo smetalo zbog velike razlike u godinama i večito visila ispred mojih vrata, odbačena. Moj tata je umro voleći Slobu, i oko toga se nikako nismo slagali. Ali smo se jako voleli. 

Ja sam odavno naučila da treba da smanjujem razlike na mikro nivou: Vlasta - tata, Vlasta - sestra. Da je, recimo, u poimanju života razlika Vlasta - sestra bila manja, moja bi porodica bila mnogo srećnija. Možda. Zapravo ne znam kako bi bilo, jer sam ja, na temeljima urbanog grčkog tragičnog teatra, sazidala kućicu na obroncima zalazećeg zaliva i toplog mora. Za sebe, za sestru, i za tatu, tamo. Ko će, ako neću ja?

Zajebite razlike.

 



Komentari (110)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jedan.kub jedan.kub 19:21 21.09.2011

Prva

Lep ti je tekst.
Samo da znas, sve sto se u modi odevanja pojavljuje kao novo je u stvari kopija.

70-tih su bile moderne zvoncare pantalone, moja mama je imala lepe cipele sa platformom da sam ja jedva cekala da porastem, a ona ih prodala.
Da sam bar ocu rekla da joj ne dozvoli, nosila bi ih sredinom 70-tih.

Sto se muzike tice, svaka generacija ima svoju muziku, tu nema kopiranja.
mariopan mariopan 19:55 21.09.2011

Re: Prva

Baš lep blog, zato što i ja hoću na kraju balade malo srećnog kraja za sve, malo romantike, smeha, ljubavi ...ma sve što kažeš.

Najviše mi se dopala tvoja kućica na obali mora za sve vas

A moje krpice je sa tavana skupljala i slatko nosila moja sestričina jer je samo ona mogla da uđe u njih...i sve iz vremena Vodolije....
nsarski nsarski 19:52 21.09.2011

Vlasto, duso

raznezio sam se kad sam procitao ovo:
ni slutila nisam da će mi jedna od većih životnih grešaka, osim upisivanja u matematičku gimnaziju, biti bacanje tih prnja u đubre.

Upisivanje u matematicku gimnaziju - osvojila si me zauvek, a onda zgazila (kao zadnju cigaretu, kao da sam list na vetru...) kad si zakljucila da je to bila zivotna greska. Vlasto, duso, svet se ne moze promeniti tako sto napravis siljatu kosu kao ovaj bilmez na prilozenoj slici- to si valjda do sada naucila, siguran sam. Svet se moooozda moze promeniti ako dokazes Birch&Swinnerton-Dyer pretpostavku. Mozda. Ostalo je pleva.
AlexDunja AlexDunja 20:03 21.09.2011

Re: Šarski, duso

Svet se moooozda moze promeniti ako dokazes Birch&Swinnerton-Dyer pretpostavku. Mozda. Ostalo je pleva.


da li je baš sve ostalo pleva?

Vlasta92 Vlasta92 20:06 21.09.2011

Dragi nsarski,

pa kada to meni ne ide! A trudila sam se, napinjala da razumem, ali bambadava. Dva i dva ostadoše četiri jedinke u ovom surovom svetu...

A i nisam baš samo mislila na stil, kada sam pisala o razlikama, š'o me zezaš....
zoja444 zoja444 20:12 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

svet se ne moze promeniti tako sto napravis siljatu kosu kao ovaj bimez na prilozenoj slici


nsarski, poenta nije u frizuri vec u cvecu i pceli ( na cvetu u sredini).
Kazezoze Kazezoze 20:15 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

zoja444
svet se ne moze promeniti tako sto napravis siljatu kosu kao ovaj bimez na prilozenoj slici


nsarski, poenta nije u frizuri vec u cvecu i pceli ( na cvetu u sredini).

to ovi matematičari teško da će primetiti.
jedan.kub jedan.kub 20:23 21.09.2011

Zajebite razlike.

Ovo je najvaznije.
sazidala kućicu na obroncima zalazećeg zaliva i toplog mora. Za sebe, za sestru, i za tatu,

Vlasta92 Vlasta92 20:38 21.09.2011

Re: Zajebite razlike.

Da, jeste,

A, kaži kakva disco numera!
Vlasta92 Vlasta92 20:41 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Mani ih...
JJ Beba JJ Beba 20:55 21.09.2011

Re: Dragi nsarski,

pa kada to meni ne ide! A trudila sam se, napinjala da razumem, ali bambadava.

priznaj da te karao Ojleraov čvor


divan blog Vlasto
Vlasta92 Vlasta92 20:58 21.09.2011

Re: Dragi nsarski,

Jeste, taj Orej..rarlov mi je bio najgori...

Fala JJ
JJ Beba JJ Beba 21:01 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Vlasto, duso, svet se ne moze promeniti tako sto napravis siljatu kosu kao ovaj bimez

što bre bilmez šarski?


možda se svet ne može promeniti, al se može učiniti lepšim za živeti u?

btw pankeri nisu ni hteli da menjaju svet (kao što pripadnici rock pokreta/kulture jesu). Oni su hteli da ga razvale, sruše, razjebu, pa sve iznova.
Vlasta92 Vlasta92 21:02 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Haleluja sister!
docsumann docsumann 21:06 21.09.2011

Re: Dragi nsarski,

priznaj da te karao Ojleraov čvor


i da si zbog Ojlerovog identiteta momke procjenjivala previsokim estetskim standardima

nsarski nsarski 21:50 21.09.2011

Re: Šarski, duso

da li je baš sve ostalo pleva?

Hvala na dobrom pitanju jer mi daje priliku da odgovorim i ostalim komentatorima.
Nije, naravno, sve pleva, ali mnogo sta jeste. Kad napises dobru muziku, ili tekst, ili napravis dobar film, ili se popnes na Himalaje ili pomognes nekom nemocnom preko ulice, ili osvojis Vimbldon - to sve moze da pomalo promeni svet i napravi korak unapred. Ako zasiljis kosu u lajes na mikrofon, jer i to je "drugacije" Boze moj, mislim da nisi na dobrom putu.
A mozda sam samo previse cangrizav veceras. U svakom slucaju, tako trenutno mislim. I hvala vam na muzici, posebno na muzici.

P.S. Za docsumanna: Ojler je dugo radio slep i tako slep je video ono sto svi vizionari njegovog vremena nisu ni slutili.
nsarski nsarski 21:53 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Oni su hteli da ga razvale, sruše, razjebu, pa sve iznova.


Izvanredno racionalna strategija! Svih par tisuca godina stvaranja da sjebu, pa da pocnemo od grafita na rusevinama. Neverovatno da se toga niko ranije nije setio.
docsumann docsumann 21:58 21.09.2011

Re: Šarski, duso

P.S. Za docsumanna: Ojler je dugo radio slep i tako slep je video ono sto svi vizionari njegovog vremena nisu ni slutili.


Poznat mi je taj detalj iz Papagajeve Teoreme.


i da, nije lajanje (u mikrofon), nego - režanje.
vidim moraću da ti narežem jednu hc-punk kompilaciju
4krofnica 4krofnica 22:03 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Oni su hteli da ga razvale, sruše, razjebu, pa sve iznova.


ha! jedan (identičan stajl ovom gore sa slike, ali bez cvetića, strogo šiljato i zeleno) koji me je startovao pre mnoogo godina na Piccadilly Circus-u, najprijatnija osoba sa kojom sam prozborila tamo, sa pitanjem:

'izvini molim te što te uznemiravam, da li možda imaš da mi pozajmiš ČEŠALJ?'

:))
AlexDunja AlexDunja 22:06 21.09.2011

Re: Šarski, duso


Hvala na dobrom pitanju

:))) naravno, bilo je retoričko

i odgovor se podrazumevao. hvala što si ga, ipak, otkucao:)
JJ Beba JJ Beba 22:25 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Svih par tisuca godina stvaranja da sjebu, pa da pocnemo od grafita na rusevinama. Neverovatno da se toga niko ranije nije setio.



ih bre šarski, ne bi razvalili sve - kuće, piramide ito, samo sistem.

to je u jednoj rečenici ideološka razlika između punk i rok pokreta u jednoj rečenici... nako za jasno objasniti
ništa hardver, samo softver

baš si bukvalan, ko bi reko.


ima super kulturološko/antropološko /socioloških /etc studija o panku i potkulturama uopšte.
Vlasta92 Vlasta92 22:27 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

Pa, danas je malo nahero nasađen, sam kaže. Ja pouzdano znam da je on u mladosti bio panker.
nsarski nsarski 22:33 21.09.2011

Re: Vlasto, duso

ima super kulturološko/antropološko /socioloških /etc studija o panku i potkulturama uopšte.


Ma, potpuno mi je jasno da sam out of touch sa trendom tog vremena - ja sam tada bio obuzet sasvim drugim interesima. Meni se samo cini da ona cuvena maksima (Gete li bese?) da je "svet napredovao upravo zahvaljujuci onima koji su mu se suprotstavljali" kod mnogih ostavila u mozgu samo rec "suprotstavljali", a dalje whatever.
Cuj, ako treba sjebati sve - OK. Ipak, ja sam da sacuvamo vatru, tocak, penicilin i par korisnih sitnica da nam se nadje u nuzdi. Frizeraj moze da saceka.
abrasax abrasax 00:05 22.09.2011

Re: Vlasto, duso

Svet se moooozda moze promeniti ako dokazes Birch&Swinnerton-Dyer pretpostavku.


Stvarno je izazovno, meni se mozak vezao u neku kao mašnicu!
myredneckself myredneckself 08:50 22.09.2011

Lova, lova

od nagrade za dokaz hipoteze, abrakadabra
abrasax
Stvarno je izazovno, meni se mozak vezao u neku kao mašnicu!




Nemoj da se vadiš, izbijaju ti misli i na spoljnu mašnu
jedan.kub jedan.kub 23:19 22.09.2011

Re: Zajebite razlike.

Vlasta92
Da, jeste,

A, kaži kakva disco numera!

Najbolja diko muzika iz tog perioda pa do današnjih dana, kao i ova:
Unfuckable Unfuckable 20:18 21.09.2011

znam da ne bi

trebalo dečaci da komentarišu dečake, a pri tom i da troluju ovaj lep tekst ali bre Vlasto onaj Vins Von je teeeška lopata

ps: mada, kad se malo bolje / više udubim u podtemu bloga, mogla bi u stvari biti zanimljiva diskusija oko toga da li je (i zašto) narečeni Von Vins - lopata
Vlasta92 Vlasta92 20:36 21.09.2011

Re: znam da ne bi

Šta je bre, ima i lepih lopata, uvek se otkinem kada odem u Uradi sam. Odem po čaše, pa kupim lopatu.

A i šta mu fali?

Unfuckable Unfuckable 20:38 21.09.2011

Re: znam da ne bi

A i šta mu fali?

dijeta?
Vlasta92 Vlasta92 20:40 21.09.2011

Re: znam da ne bi



Pa, dobro, tamo je bio mlađi

maksa83 maksa83 21:44 21.09.2011

Re: znam da ne bi

narečeni Von Vins - lopata

Vins Von je soooou maniii...

fantomatsicna fantomatsicna 21:00 21.09.2011

Jao Vlasto

Rasipnice.Kako si samo mogla baciti toliko bogatstvo.I ja volim filmove sa hepiendom i one gde sednes sa kutijom papirnih maramica.Moj Neustrasivi pa..voli da popravlja auto
Vlasta92 Vlasta92 21:04 21.09.2011

Re: Jao Vlasto

Ju, sestro, što nisi malo sasekla sliku sa strane, ako ti se sviđa ram?
blogovatelj blogovatelj 21:03 21.09.2011

I pank i fank i disko

Vlasta92 Vlasta92 21:15 21.09.2011

:)

"I love dance music, and always have, from the first Public Enemy record to the Jackson Five or whatever ... because I play drums! Even if you listen to Nirvana songs, man, I ripped off the drummer of Cameo so hardcore! Y'know - I can't rap."

Dave Grohl, Foo Fighters
kick68 kick68 21:05 21.09.2011

Zajebite razlike.

Mnogo vise sam naucila od razlicitih ljudi, nego od sebi slicnih.
Vins Von - bljak. Bolji je i Joakim Feniks nego Vins Von. A najbolji je DDL. DDL for ever:)
Nadam se da neće biti američko sranje od hepi enda

Hepi end nije precenjen. Ako ga nema, ja ga izmislim.
blogovatelj blogovatelj 21:05 21.09.2011

Bas pankerski



Pa, vidi, druže, ti se nadaj šta hoćeš, ali ja se nadam da Joakima Feniksa neće obesiti, da će Vinsa pustiti iz zatvora i da će on i En Heč zauvek živeti srećno
Bojana Maljević Bojana Maljević 21:06 21.09.2011

Idi bre Vlasto,

razvali me s ovim:
Zapravo ne znam kako bi bilo, jer sam ja, na temeljima urbanog grčkog tragičnog teatra, sazidala kućicu na obroncima zalazećeg zaliva i toplog mora. Za sebe, za sestru, i za tatu, tamo. Ko će, ako neću ja?


Vlasta92 Vlasta92 21:20 21.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

Uh, nisam 'tela. Idem da sipam čašu crnog vina, idi i ti, pa da nazdravimo svemu od čega postajemo bolji. I jači.
Bojana Maljević Bojana Maljević 21:43 21.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

Uh, nisam 'tela. Idem da sipam čašu crnog vina, idi i ti, pa da nazdravimo svemu od čega postajemo bolji. I jači.

Sipala! Živeli!
mlekac mlekac 23:53 21.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

Bojana Maljević
Uh, nisam 'tela. Idem da sipam čašu crnog vina, idi i ti, pa da nazdravimo svemu od čega postajemo bolji. I jači.

Sipala! Živeli!


Dame, primate li me u drustvo?

abrasax abrasax 00:18 22.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

Vlasta92
Uh, nisam 'tela. Idem da sipam čašu crnog vina, idi i ti, pa da nazdravimo svemu od čega postajemo bolji. I jači.


E, nisi htela. A ovo:

nisu se slagali oni koji su vremensko klatno, koje u sebi nosi teške i važne stvari - socijalne i kulturne - shvatali kao okove, sa onima koji su ih shvatali kao krila.

Btw, sa ove istorijske distance, čini mi se da su razlike između '60-tih i '70-tih bile blede. U stvari, taj povratak, večiti retro je ono što ostavlja utisak.
Bojana Maljević Bojana Maljević 00:27 22.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

E, nisi htela. A ovo:

Ma 'tela je, nego šta je. S predumišljajem me razvalila.

....a ti, mlekac, uvek dobro došla!
(javim se nemoj da misliš da sam zaboravila)
mlekac mlekac 00:32 22.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

Bojana Maljević
E, nisi htela. A ovo:

Ma 'tela je, nego šta je. S predumišljajem me razvalila.

....a ti, mlekac, uvek dobro došla!
(javim se nemoj da misliš da sam zaboravila)


Nije samo tebe!

Bojana Maljević Bojana Maljević 00:34 22.09.2011

Re: Idi bre Vlasto,

Nije samo tebe!

Ma mene je naročito, namerno i naprasno!
Vlasta92 Vlasta92 07:56 22.09.2011

Žene,

ili ste u PMS-u ili vam je vino vrisnulo na emotivnu stranu. Uskoro počinje Grožđenbal u Sremskim Karlovcima (jaaao, kaže moja majka Karlovčanka), pa kupite šire.

zilikaka zilikaka 09:14 22.09.2011

Re: Žene,

Uskoro počinje Grožđenbal u Sremskim Karlovcima (jaaao, kaže moja majka Karlovčanka), pa kupite šire.

Nije se ni sa širom igrati
Upravo takvoj zabludi dugujem svoje prvo alkoholičarsko iskustvo, i to u devetoj godini
Bili u gostima i meni sipali širu koja je već krenula, a da to niko nije znao.
Nije što sam ja tamo popila dosta, nego nam još i spakovali, a ja nastavila čim sam stigla kući.
Kažu da sam na kraju legla i zapevala.(Odma sam znala kako treba)

..tak tad su se setili da provere šta pijem
kaolavanda kaolavanda 21:15 21.09.2011

Pa, Vlaaaaaaasto,

sto ti je ovo nezno, i emotivno, i setno, i sve tako nesto fino...

ja se nadam da Joakima Feniksa neće obesiti


pu, pu, pu! (da rastera nesrecu), (za svaki slucaj), a, i pomerila sam se sa mesta
Vlasta92 Vlasta92 21:22 21.09.2011

Re: Pa, Vlaaaaaaasto,

Ma neće....

kaolavanda kaolavanda 21:33 21.09.2011

Re: Pa, Vlaaaaaaasto,

Ne mogu ja ovo da odgledam. Kakvi neljudi! Evo, sve me dusa boli. Patim...

docsumann docsumann 21:17 21.09.2011

malo sUvremenog funk-a

Vlasta92 Vlasta92 21:27 21.09.2011

Re: malo sUvremenog funk-a

Au docs, dođem ti za ovo!! Jako, jako dobro.

Evo i tebi

docsumann docsumann 22:04 21.09.2011

Re: malo sUvremenog funk-a

Evo i tebi


Spiridon Spiridon 21:44 21.09.2011

..

Sedamdesete se nisu slagale uz osamdesete, koje su odurne devedesete oterale na tavane, mada ne i na moj. Šezdesetih baš nisam neki svedok, ali znam da se one nikako nisu slagale sa pedesetim. U stvari, šezdesete se nisu slagale ni sa sobom: kontrakultura, Dylan, The Beatles, Presley, Motown Records, Kennedy, Martin Luther King, Yuri Gagarin, seksualna revolucija, hipici, feminizam, ali i berlinski zid, ratovi u Vijetnamu, Zalivu svinja, Alžiru, Nigeriji...Nisu se slagali zapad i istok, sestra i ja se nikada nismo slagale oko toga da li teške droge treba probati, nisu se slagali oni koji su vremensko klatno, koje u sebi nosi teške i važne stvari - socijalne i kulturne - shvatali kao okove, sa onima koji su ih shvatali kao krila.


Nema ovde puno toga da se doda sine Vlasto. Sve je upravo tako kako si opisala. Postoje, medjutim, ljudi koji su uvek pravili mostove i uvek se trudili da kvalitet bude prepoznat bez obzira na trenutni trend i konkurenciju.

Kada je Neil Young u svojoj legendarnoj pesmi Hey Hey, My My (1979 - Album "Rust Never Sleeps" otpevao sledeci stih, hipici koji su ga obozavali ostali su bez teksta.

Out of the blue and into the black
They give you this, but you pay for that
And once you're gone, you can never come back
When you're out of the blue and into the black.

The king is gone but he's not forgotten
This is the story of a Johnny Rotten

It's better to burn out than it is to rust
The king is gone but he's not forgotten.



Ja sve bedzeve, lance, stare cvike, zip upaljac i sl. stvari (iz moje mladosti) cuvam. Nikad ne znas kada mogu ponovo da zatrebaju =)
Vlasta92 Vlasta92 22:13 21.09.2011

Like.

Baš mi leglo uz vino. Prosto ne znam šta bi sada bilo prikladno. Jedino da povučem na rastaman vibration



blogovatelj blogovatelj 22:27 21.09.2011

Re: ..

Postoje, medjutim, ljudi koji su uvek pravili mostove


Ti sto prave mostove, oni su najveci i oni ostaju zauvek, iako nista u svemiru nije zauvek.
docsumann docsumann 22:50 21.09.2011

Re: ..

ova stvar je bombona za svako retrostyle partijanje

Unfuckable Unfuckable 05:18 22.09.2011

Re: ..

Ti sto prave mostove, oni su najveci i oni ostaju zauvek,






iako nista u svemiru nije zauvek.
blogovatelj blogovatelj 14:43 22.09.2011

Re: ..

Re: ..


Falio si mi Unfe, ali stvarno
Cak sam se i uclanio u neku grupu na Fejsu, dozivamo te tamo i arlaucemo, ali se ne das.
blogovatelj blogovatelj 14:48 22.09.2011

Re: ..

Ja sve bedzeve, lance, stare cvike, zip upaljac i sl. stvari (iz moje mladosti) cuvam. Nikad ne znas kada mogu ponovo da zatrebaju =)


A šimi cipele i crno-žute helanke?
Vlasta92 Vlasta92 15:03 22.09.2011

Re: ..

Unf želi da ostane amoniman. Ja sam probala svašta, na patetiku sam išla, "ako misliš da nisam vredna upoznavanja" varijantu, ali ništa, osta tvrda srca. A mislila sam da me voli.
blogovatelj blogovatelj 05:22 23.09.2011

Re: ..

"ako misliš da nisam vredna upoznavanja"


Ako na ovo nije pao, onda znaci da je situacija sa njim bas ozbiljna.
gordanac gordanac 06:00 23.09.2011

:))))

Vlasta92
Unf želi da ostane amoniman. Ja sam probala svašta, na patetiku sam išla, "ako misliš da nisam vredna upoznavanja" varijantu, ali ništa, osta tvrda srca. A mislila sam da me voli.

:))
Idi, bre, Queen of Telep!
Razgali ti mene na današnji Equinox, ne trepnu!
(i - zar ne biva tako uvek i sa svima, ha? nema razlika - "broken hearts and heartbreakers all around" - o tome bi se svašta moglo pisati, kad bi se umelo, a ići na patetiku je odličan & nepogrešiv izbor!)
I - čestitam ti srećan prvi dan jeseni ovogodišnje.
Nizak Dunav kao retko kada, za vikend peške po dnu, to će ti zaceli ove jade.

Vlasta92 Vlasta92 07:35 23.09.2011

Equinox kažeš?

Znači, isto će mi biti teško noćaske koliko i danas, mislim zbog Unfa?

Ajd, srećno i tebi (Uuuuu.., sada sam zazvučala kao Todorović Đavo na kraju filma "Mi nismo anđeli"
Unfuckable Unfuckable 13:12 24.09.2011

Re: Equinox kažeš?

samo vas gledam i pitam se dokle ćete
(džangrizavi smajli - čiča, popunjava tiket za loto)
gordanac gordanac 14:30 24.09.2011

: Equinox kažeš?

...kažem, tvrdim i - ne odustajem!
(i javi joj se, bre, kude će ti duša?! javi se, pojavi se, učini Vlasti, kak`i si to srcolomac naras`o, ha?)

Unfuckable
samo vas gledam i pitam se dokle ćete
(džangrizavi smajli - čiča, popunjava tiket za loto)

:))

Vlasta92 Vlasta92 16:32 24.09.2011

Re: : Equinox kažeš?

Ehm, Gordanac, sada ja više neću da se upoznam sa njim!.

Btw, malo vas je ovde ostalo, pa sada mogu da vam obratim pažnju na jednu zanimljivost, ako ne kažete nikom.

Ukucajte u Google Vlasta92 i čekirajte sa kim delim stranu.

Da li da se ili da ili samo da se i nastavim dalje?
gordanac gordanac 16:42 24.09.2011

Equinox kažeš?

a-hem i k-hm, nećemo nikom reći...
i - samo nastavi dalje, to su - razlike

i kad je već troll evo ti malo igre sa fizikom (odlična stranica za decu i odrasle, ako takvih igde uopšte i ima)

igraj me, igraj se...
draft.dodger draft.dodger 22:13 21.09.2011

Preporuka...

Vlasta92 Vlasta92 22:22 21.09.2011

Uh, teško.

Hoću uvek da te pitam za avatar, tko je to?

Malo me podseća na mog novog junaka: Khal Drogo



Mani me, čitam Game of Thrones, pa poludila. Volim epsku fantastiku, pa to ti je...
AlexDunja AlexDunja 22:25 21.09.2011

Re: Uh, teško.

Hoću uvek da te pitam za avatar, tko je to?

najbolji glumac svih vremena:)) ( znam nekoliko ljudi koji bi ti ovako odgovorili:)
Spiridon Spiridon 22:28 21.09.2011

Re: Uh, teško.

AlexDunja
Hoću uvek da te pitam za avatar, tko je to?

najbolji glumac svih vremena:)) ( znam nekoliko ljudi koji bi ti ovako odgovorili:)





Legendarni Toshiro Mifune



nisam izdrzao
Vlasta92 Vlasta92 22:34 21.09.2011

Re: Uh, teško.

Hvala! A koji je lik, iz kog filma?
Vlasta92 Vlasta92 22:35 21.09.2011

Re: Uh, teško.

Eto, kad gledam Holivud, tako mi i treba...<_<
AlexDunja AlexDunja 22:39 21.09.2011

Re: Uh, teško.

Hvala! A koji je lik, iz kog filma?


kod nas je preveden kao krvavi presto,
parafraza makbeta. odličan film.
AlexDunja AlexDunja 22:44 21.09.2011

Re: Uh, teško.


Eto, kad gledam Holivud, tako mi i treba..

svi volimo holivud:)
Vlasta92 Vlasta92 22:45 21.09.2011

Re: Uh, teško.

Zapisala. Sada sam čekirala, ja ne znam da li sam gledala nešto sa njim osim Rašomona Kurosavinog, ali mislim da nisam nikada videla dužu filmografiju...Wow
maksa83 maksa83 23:04 21.09.2011

Re: Uh, teško.

.
eli.lacrosse eli.lacrosse 23:16 21.09.2011

Re: Uh, teško.

ali mislim da nisam nikada videla dužu filmografiju...Wow

Evo duže. Jutros sam je našao, a nemam pojma ni zašto sam je potražio.
mikele9 mikele9 01:31 22.09.2011

Re: Uh, teško.

kod nas je preveden kao krvavi presto,
parafraza makbeta. odličan film.

Бре претекосте ме, Тоширо Мифуне је играо у најзначајнијим филмовима Акира Куросаве : Рашомон, Седам самураја, Крвави престо, и Јоџимбо. Лик без премца

Bojana Maljević Bojana Maljević 01:56 22.09.2011

Re: Uh, teško.

Лик без премца

jasnaz jasnaz 22:33 21.09.2011

гospel

mlekac mlekac 00:00 22.09.2011

Sad si me podsetila

na jednu mini haljinu, isto tako nasledjenu od rodjake, sa sve onim neverovatnim bojicama i razlivenim sarama, koja je godinama stajala u ormanu, zaboravljena i pomalo prezrena, jer ja sam nosila skoro iskljucivo crno-bele kombinacije tatinih kosulja i sakoa, osvezene prslucima pokupljenim celokupnom starijem muskom delu familije i zbirkom kravata pred kojom je moj pokojni tata (ponosni vlasnik tri komada - svakodnevne, svecane i pogrebne) ostajao potpuno zbunjen!

Primecivala sam tu haljinu samo zato sto je nekako uvek uspevala da se istakne u polumraku ormana svojim zuto/plavo/roze/zelano/narandzasto/ljubicastim bojicama duge...

Nemam pojma gde je i kad nestala. Pocetkom osamdesetih i ja i moji prsluci i dobar deo tatinih kosulja i sakoa iselili smo se iz tog ormana.

Moracu sutra da priupitam seku - mozda ona zna?
myredneckself myredneckself 09:16 22.09.2011

Re: Sad si me podsetila

mlekac
jer ja sam nosila skoro iskljucivo crno-bele kombinacije tatinih kosulja i sakoa,



mikele9 mikele9 01:42 22.09.2011

Романтика

Tačno je da me nikada nijedan holivudski film neće pogoditi kao, recimo, „Evropa" Lars von Trira, ali ne može čovek svaki dan da tone u te dubine, da upija ljudsku priču, po pravilu jako tešku (jer inače nije umetnički), koja vas tera istovremeno da kontemplirate o mogućnostima filma i novinama u dramskoj i narativnoj umetnosti. To je cool, ali hoću povremeno romantičnu komediju, sa što više sexa ako je moguće, sa dramskim preokretom na polovini filma, i da se venčaju na kraju. A kako je to vezano sa onim što sam pisala, ubite me ako znam, čim neko spomene sex ja se zbunim....

Ја као твој муж, само понекад седнем пред ТВ али бих радо одгледао поново Ларсову ЕВРОПУ! Немам нерава да гледам холивудске технолошке новотарије и ефекте. И ја бих волео да погледам неки романтичан филм, неку добру комедију али се све углавном своди на испразност. Ретко, врло ретко се појави нешто добро.
П.С. Ако се и даље збуњујеш кад неко спомене секс, то је добар знак. Много бољи него равнодушност
Vlasta92 Vlasta92 07:59 22.09.2011

Re: Романтика

Ne zbunjujem se zapravo, ali bogami nisam ni ravnodušna. (znaš šta kažu za žene u 40-tim...)
antioksidant antioksidant 08:01 22.09.2011

Re: Романтика

znaš šta kažu za žene u 40-tim...)

bolje 2 u 20tim nego jedna u 40tim?
maksa83 maksa83 08:15 22.09.2011

Re: Романтика

Ретко, врло ретко се појави нешто добро.

Dve stvari mogu da preporučim:

The Man From Earth

In Bruges
Vlasta92 Vlasta92 08:20 22.09.2011

Re: Романтика

Pa, to sigurno, ali kako ja nisam u dvadesetim, trudim se da ne obraćam pažnju na takve komentare i budem srećna u svojoj koži
antioksidant antioksidant 08:24 22.09.2011

Re: Романтика

Vlasta92
Pa, to sigurno, ali kako ja nisam u dvadesetim, trudim se da ne obraćam pažnju na takve komentare i budem srećna u svojoj koži


salim se samo vlasta
(a sad malo blasfemije - nije to bas toliko ni sigurno *- da ne cuje neko samo )
Vlasta92 Vlasta92 08:41 22.09.2011

Re: Романтика

Čarli Šin?
antioksidant antioksidant 08:49 22.09.2011

Re: Романтика

Vlasta92
Čarli Šin?

faca

ali je emilio bio ludji
4krofnica 4krofnica 08:57 22.09.2011

Re: Романтика

noup, matori je Faca.

myredneckself myredneckself 09:11 22.09.2011

Zlo od romantike

antioksidant
znaš šta kažu za žene u 40-tim...)

bolje 2 u 20tim nego jedna u 40tim?


moj muž mora da se zabrojao kaže menjaću te za 2 od 25
antioksidant antioksidant 09:13 22.09.2011

Re: Романтика

4krofnica
noup, matori je Faca.


da, bolje je on odglumio crnog predsednika amerike nego obama

antioksidant antioksidant 09:43 22.09.2011

Re: Mislila san na ovog Šina

...The reporter says he's like Hugh Hefner and he calls the Playboy founder an "amateur," ...

Obren Markov Obren Markov 06:41 22.09.2011

Štooooo.... ?

Naprotiv, živele razlike !

Zašto ? Pa, sad zamisli paralelni svet sa Vlaste dva kom, bez međusobne razlike i u istoj kući:

Ja se užasno razlikujem od muža. On ćuti, ja trtljam,



Na razlikama je opstala ljudska vrsta, 'fala (... kome već...)
Vlasta92 Vlasta92 07:57 22.09.2011

Pa, da,

to je i moja poenta, nisi valjda shvatio da pozivam na istost?
arianna arianna 09:42 22.09.2011

Re: Pa, da,

jedna moja neregistrovana na blog drugarica, jutros mi je poslala link za ovaj tekst i napisala

"pitaj je, molim te šta joj ovo znači: Zajebite razlike "

Mnogi ne kapiraju dvosmislene poruke, pa shvataju onako kako je napisano, iako su prosečne inteligencije. Mislim da neke stvari treba reći otvoreno, krstiti ih pravim imenom i bez uvijanja naročito ovako javno

Živele razlike

pozz

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana