Društvo| Ljudska prava| Obrazovanje| Politika| Religija

Patrijarh je primio štafetu

nikolic777 RSS / 17.10.2011. u 02:54

Milan Nikolić

184016_jagodina-patrijarh-irinej-foto-anita-mitrovic-1_f.jpg?ver=1318768018 

Jučerašnjim dočekom patrijarha u Jagodini kao da je završen jedan pedantno i precizno režirani ciklus događaja koji je imao svog glavnog junaka. Ivicu Dačića, pogodili ste. Počeo je zabranjivanjem Parade ponosa, a nastavio otvorenim ruganjem, cinizmom i sprdanjom sa ljudskim pravima ili, ako hoćete sasvim precizno, sa Ustavom i zakonima nečega što se i dalje, vulgarno i prepotentno, zove Država. Ovoga puta čak i bez onih prepoznatljivih, utešnih refrena o pogrešnom trenutku i boljim vremenima koja dolaze. U ruganju su učestvovali svi, oni za koje se iz ove perspektive slobodno može reći da stoje i da su oduvek stajali na istoj strani: političari, visoki predstavnici crkve i najverniji deo stada - siledžije iz ekstemističkih organizacija. Pre dve večeri u Beogradu je nožem izbodena devojka koja je nosila majicu sa znakom Parade ponosa. Sutradan se patrijarh u audiju, u skladu sa tradicionalnim vrednostima pretpostavljam, Srbi su oduvek bili verni luksuznim četvorotočkašima, iskrcao među okupljene ljude i dečicu. Utisak je da je na taj način jedna serija događaja okončana jasnom i nedvosmislenom porukom. Samo neki dan pre ove svetkovine duhovnosti, predsednik države je u jednom  od svojih najmiloševićevskijih govora do sada a sve povodom famozne kandidature, govorio nešto o pozitivnim ocenama za krupne pomake koje je Srbija napravila na mnogim poljima, između ostalog, na polju korupcije i ljudskih prava. Nema tog julovca koji bi se postideo ovakve izjave. Predsednik je baš ispekao zanat.  Da li je do Ivice ili je prosto sudbina, ne znam.

Ali da se vratim ruganju, između zabrane i kaljanja točkova oko akva parka. Bilo je tu svega - mahnitanja ministra policije kao u  stara zla vremena pre nego što se reformisao, izrugivanja gradonačelnika Jagodine gay aktivistima kojima je u TV duelima nacionalnih televizija nudio da im kupi uloške, a sve je na poseban način začinjenom delovanjem same crkve. Uvek treba početi sa Amfilohijevim metaforama, predlog poverenice Petrušić mitropolitu za iste stilske figure korišćene prošle godine, ukoliko ga se još uvek neko seća,  završio je gde i izveštaji Verice Barać - na marginama interesovanja javnosti. Ove godine nije bilo smrada, za sram se opet pobrinuo sam patrijarh, ali je bilo drveća koje ne rađa zbog čega se "siječe i u vatru baca". Mitropolit je zapravo na svoj način parafrazirao Himlera: "Za nas je od vitalnog značaja da ih se rešimo; moramo da ih izčupamo poput korova, bacimo ih u vatru i spalimo. Ovo ne treba uraditi zbog nekakvog osvetničkog duha već zbog neophodnosti; ove kreature moraju biti istrebljene." (Heinrich Himmler, 18. 02. 1937.god.)

Nakon toga, uporedo sa slavljem mladih fašista, dodeljeno je ordenje jednom ministru i jednom pedofilu. Zatim je neko, u ime porodičnih vrednosti, odnosno u ime svih stabljika koje rađaju, izvadio nož i napao u, kako se u izveštajima ove vrste sasvim nepotrebno naglašava - samom centru Beograda, kao da posle svega što se dogodilo u poslednjih mesec dana postoji nekakva razlika između centra i periferije ili između Beograda i Jagodine. Zašto i ne bi? Nedeljama niko od tih strašnih izgrednika koji su, kako je vlast doznala, kao u najluđim scenarijama planirali otmice autobusa i napade košnicama pčela, nije uhapšen. Kako saznala, tako i zaboravila. Jer, glavno je prošlo. Događaj je zabranjen, a odlikovani ministar policije je stigao da izjavi da bi glavni grad da je događaj kojim slučajem dozvoljen i da se dogodilo sve sto je očekivano - izgledao smešno. U pravu je, ovako izgleda samo jadno. Ali verno realnom stanju stvari.

Na kraju, patrijarh stiže u Jagodinu, žargonski rečeno, da overi celu stvar. Nedelja će se, učenicima i nastavnicima, računati kao radni dan, nema razloga da se ne računa, to mu dođe kao praktična, primenjena veronauka. U najboljem maniru teatra apsurda, učenici koji ne budu došli da mašu njegovoj blindiranoj svetosti, biće kažnjeni neopravdanim izostankom. Ozbiljno se govori o direktivi opštinskih vlasti, dakle direktno od gazde parohije, ovog što jednima deli uloške a drugima keš za medeni mesec, o obaveznom prisustvu, a pojvaljuju se i  navodi direktora jagodinskih škola o identičnom nalogu iz Ministarstva prosvete. Žarka Obradovića, inače, snimih na nekoj svečanosti Univerziteta Megatrend ali ga gostovanje kod Miće zvanog Sjajna budućnost od kog je možda i naučio da su sve žene glupače (Mića izdaje knjige M.Mateus), nije omelo da primeti da patrijarh punih osamdeset godina nije dolazio u Jagodinu i da je to dovoljan razlog da se sve živo, verno i neverno, mobiliše. S druge strane, i pored ozbiljnih napora da propratim većinu nacionalnih dnevnika ne bi li video na koji način će ovdašnje cirkuske informativne redakcije da  "proprate" vest o napadnutoj devojci, dakako u samom, stogom, najstrožijem centru Beograda, nisam našao ništa. Nadam se da nisu baš sve redakcije zakazale, možda samo ja nisam imao sreće, ali sam zato solidno nagrađen prilogom o početku emitovanja nove serije Zdravka Šotre po motivima dela Mir Jam za koju se na Javnom servisu ozbiljno nadaju da će dostići rekordnu gledanost. Ponovo moram da kažem da ni ova nada nije uzaludna jer su se čedne ljubavi i ljupke palanke iz pera ove spisateljice i pod rediteljskom palicom ovog reditelja već pokazale kao čist melem za dušu tradicionalnog naroda željnog sačuvane nevinosti i udvaranja u đul baštama. Smešna podudarnost je i ta da je Milica Jakovljević rođena u Jagodini krajem XIX veka.

184021_img1284_ig.jpg 

Napad je u medijima loše prošao, ali patrijarh nije. O poseti gradu poznatom po žirafama i heteroseksualnosti, izveštavalo je i pismeno i nepismeno, u svim udarnim i neudarnim terminima. Da li je stigao da blagosilja kavez u kojem boravi najveća jagodinska retkost, kao nekad NIKE i shopping molove, nije bilo reči, tek ukoliko su navodi o direktivama tačni, ovo je još jedan primer najogavnije zloupotrebe dece za ćef polupismenih svinjarskih gazdi i njihovih pajtosa po ministarstvima. Ali, kao što protekle nedelje reče Ivica Dačić - Ja sam mogao i sa Tomom i Koštunicom - ovako je SPS zapravo doveo Srbiju na vrata Evropske unije. Da je zaista tako i da pomenuta vrata nisu čista misaona imenica, čovek bi imao puno razloga da nikada ne pipne kvaku na njima, a kamoli da poželi da uđe. Bilo kako bilo, oktobarski krug je zatvoren, sve su poruke jasne. Patrijarh je primio štafetu, a suprotno svim Božjim zapovestima nedelja je u Jagodini bila prvi radni dan. Ostaje nam da se molimo da izbegne sumpornu kišu.



Komentari (254)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

freehand freehand 03:16 17.10.2011

Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

hoćete li se, aman, više manuti tog nesrećnog Ustava?!
Ili ko đavo krst preskačete preambulu pa direkt na poglavlje o pravima čoveka i građanina?
E stvarno je zadnje vreme došlo kad su Drugosbijanci postali Ustavobranitelji, i to one Koštuničine ponoćne Konstitucije...
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 04:15 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

freehand
hoćete li se, aman, više manuti tog nesrećnog Ustava?!
Ili ko đavo krst preskačete preambulu pa direkt na poglavlje o pravima čoveka i građanina?
E stvarno je zadnje vreme došlo kad su Drugosbijanci posjavascript:;tali Ustavobranitelji, i to one Koštuničine ponoćne Konstitucije...

Zašto? Ima dobrih stvari u tom dokumentu. Neka, neka...
Bitno je za slobode, pa i te, seksualne, stanje ekonomije, zaposlenost. U tom svetlu, provali ova dva degenerika, koji ni sami ne znaju zašto su ih jednog jutra pozvali, i rekli da su im imena izvukli iz doboša

Kao neki loš film... Kako beše?
A da...

Filip2412 Filip2412 04:33 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Ili ko đavo krst preskačete preambulu pa direkt na poglavlje o pravima čoveka i građanina?
to je taj rad... ono posle preambule nije ni bitno: sta ce nam i zivot i ljudska prava dok nam otimaju Kosovo

ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova
seceranac seceranac 06:32 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Filip2412
Ili ko đavo krst preskačete preambulu pa direkt na poglavlje o pravima čoveka i građanina?to je taj rad... ono posle preambule nije ni bitno: sta ce nam i zivot ljudska prava dok nam otimaju Kosovoma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova



kupanje? pranje zuba? pa gde ti zivis strani placenice?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 06:38 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

kupanje? pranje zuba? pa gde ti zivis strani placenice?

Podanik Kretjena.
expolicajac expolicajac 06:51 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

hoćete li se, aman, više manuti tog nesrećnog Ustava?!

E stvarno si počeo verbalno da rušiš Ustavni poredak, pa te moram ukoriti. A da nije bilo "Drugosrbijanaca" Ustav bi bio donet "kad na vrbi rodi grožđe"
eli.lacrosse eli.lacrosse 07:14 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Filip2412
to je taj rad... ono posle preambule nije ni bitno: sta ce nam i zivot ljudska prava dok nam otimaju Kosovo

ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova


Vidim da moja argumentacija pušta korenje.
freehand freehand 09:05 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?
dragan7557 dragan7557 09:41 17.10.2011

Re: besomučni idolatrizmi najgore vrste

freehand
ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?

Baš vala, ima li uopšte na ovom blogu neko ko razume da je jedna stvar:

Legitimitet Religije


i da isti u Srbiji uopšte ne postoji, već da je u pitanju pojava:

Masovna histerija

prikrivenog tipa sa povremenim erupcijama.

Za organizovanje ovog sumanutog kvazi religioznog mas-pokreta, koji se po svojoj suštinini a i po svojoj političkoj pozadini, uopšte ne razlikuje od njemu sličnih idolatrizama, krivicu snosi svetovna i duhovna vlast.

Srbi ukidaju, slave ili osporavaju Boga, kako se vlasti ćefne, već milenijumima. Znači da je Vlast uobrazila, da je povratak Otačestvenom Bogu naših Otaca, preko potrebna stvar, i promovisala svim Srbljima, slavljenje našeg Boga Peruna, boginje Svetlane i slično masovci bi se dali u dreku, molitvu, prinošenje žrtava Perunu, i Isus Nazarećanin bi bio "proteran" u Jeretike. Oni koji svojim učešćem ne bi uvećali ponosnu paradu povratka na Pravu Veru svojih pradedova, bi predstavljali legitimnu metu nezadovoljnih ostalih.

Bili su, Srbi, tokom vladavine jedne vlasti, i Rimo-Katolici i Pravoslavci bez potrebe da saznaju bilo šta o razlici Interpretacija jedne te iste vere.

Mas histeriju za ljudska prava takođe interpretira kako se vlasti ćefne a po potrebama se ljudska prava odobravaju i zabranjuju.

Histerični masovci su uvek podeljeni i sukobljeni sa pobrkanim temamama ciljevima i sadržajem.

Divide et Impera.

cerski

p.s. ko od ovih slinih vernika ima "Sveto Pismo" kod kuće? A da ga niko nije ni pročitao u celosti to mi je poznato.

Filip2412 Filip2412 13:04 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Podanik Kretjena.
samo kraljica
eli.lacrosse eli.lacrosse 16:01 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?

Sada ja moram da branim Filipa, a time i sebe. To o kupanju i pranju zuba je samo ekstremni primer rezonovanja koje govori da nije vreme za ljudske slobode dok su Srbi na barikadama, kao i onoga koje govori da se na zločin/zloupotrebu/nepravilnost/… ne može ukazati ako se ne ukaže na sve slične, iz čega je proteklih decenija proisteklo opravdanje za zločine/zloupotrebe/nepravilnosti/… koje je glasilo – i oni su zločinci / i oni krše zakon / i oni… Nadam se da sam razjasnio.

P.S. Obično je ono što napišeš vrlo smisleno i argumentovano. Ne znam šta ti sada bi. Citirana rečenica je daleko ispod onoga na šta si nas koje svraćamo ovde navikao. (With all the best wishes… )
freehand freehand 16:28 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

To o kupanju i pranju zuba je samo ekstremni primer rezonovanja koje govori da nije vreme za ljudske slobode dok su Srbi na barikadama, kao i onoga koje govori da se na zločin/zloupotrebu/nepravilnost/… ne može ukazati ako se ne ukaže na sve slične, iz čega je proteklih decenija proisteklo opravdanje za zločine/zloupotrebe/nepravilnosti/… koje je glasilo – i oni su zločinci / i oni krše zakon / i oni… Nadam se da sam razjasnio.

Aha, oket.
A na koji deo u mom postu ti misliš kad kažeš "higijena", braneći nesrećnog Filipa od mog mahnitanja?
eli.lacrosse eli.lacrosse 17:06 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Aha, oket.
A na koji deo u mom postu ti misliš kad kažeš "higijena", braneći nesrećnog Filipa od mog mahnitanja?

Reč "higijena" se prvi put pojavila u ovom tvom postu. U ovom mojem se pojavljuje drugi i treći put.
freehand freehand 17:29 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

eli.lacrosse
Aha, oket.
A na koji deo u mom postu ti misliš kad kažeš "higijena", braneći nesrećnog Filipa od mog mahnitanja?

Reč "higijena" se prvi put pojavila u ovom tvom postu. U ovom mojem se pojavljuje drugi i treći put.

Jbg, opet sam zabrljao.
Kad pročitam "kupanje" i "pranje zuba" automatski pomislim na higijenu. I onda imputiram sagovorniku nešto na šta on ni pomislio nije.
Izvinjavam se.
Nekla mi IQ i nedostatak obrazovanja u vašim očima budu opravdanje.
eli.lacrosse eli.lacrosse 17:39 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Izvinjavam se.
Nekla mi IQ i nedostatak obrazovanja u vašim očima budu opravdanje.

Sve ti je opravdano, i sve ti je oprošteno!
Filip2412 Filip2412 17:57 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

freehand
A na koji deo u mom postu ti misliš kad kažeš "higijena...

Na onaj deo u kome skreces sa teme prizivajuci Kosovo, evo ovde:
hoćete li se, aman, više manuti tog nesrećnog Ustava?!
Ili ko đavo krst preskačete preambulu pa direkt na poglavlje o pravima čoveka i građanina?


U sustini, tvoj komentar je trol tako da nema smisla da mnogo dalje razvlacimo o tome. Blog je o Jagodini, Palmi, Patrijarhu, Crkvi itd.
maca22 maca22 19:20 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

Istrolovali ste trola. Nije mu se svidelo. :)))
8c_competizione 8c_competizione 20:36 17.10.2011

Re: Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu

RELIGIOZNI,
braćo moja i sestre u
(dalje dopunite sami),


hoćete li se, aman, više manuti tog nesrećnog
SVETOG PISMA, BIBLIJE i KURANA?!?!?!

Ili ko đavo krst preskačete
10 Bozjih zaposvesti (ljubi blizhnjeg svoga, ne ubij ....)
pa direkt na poglavlje o
drveća koje ne rađa zbog čega se "siječe i u vatru baca"


Ma dokle bre vi religiozni da pricate o moralu?

Kako vas nije sramota?
draft.dodger draft.dodger 03:48 17.10.2011

Vremeplov...

maksa83 maksa83 06:45 17.10.2011

nije religija loša

Ako pametno izabereš.

Svako ima nekog Patrijarha.

Abide My Fellow Dudes.

Milan Novković Milan Novković 20:04 17.10.2011

Re: nije religija loša

maksa83
Ako pametno izabereš.

Svako ima nekog Patrijarha.

Abide My Fellow Dudes.


Odlepio na Lebovskog?

Isti slučaj

"Soon to be published, The Tao of the Dude is the essential guide for practicing Dudeists to keep their minds limber and avoid uptight thinking"
maksa83 maksa83 20:48 17.10.2011

Re: nije religija loša

Odlepio na Lebovskog?

Čuj otkinuo, to je moj lični Če Gevara.

Dotle da imam jednu majicu sa The Dudeom ispod koje piše samo Lebowski, i jednu sa Jesusom ispod koje piše "Don't fuck with da Jesus", a inače ne volim odeću sa bilo kakvim insignijama.

To je beskrajno beskrajno besjkrajno genijalan film, svaki put kad ga gledam sve mi je bolji.

Milan Novković Milan Novković 00:14 18.10.2011

The essential guide for practicing Dudeist

Jesus was born Jewish, but then converted to Dudeism after he realized that the Romans and the Pharisees were fucking fascists. Today lots of people think he’s the son of the guy who created the universe and that our life is in his hands. But probably he was just a dude who thought people should mellow out and stop getting so worked up about stuff. Sadly, few of his followers seem to actually realize that

Meni je interesantna kategorija ljudi, a većina ovde, koja nema problema ni sa podrškom ljudskim pravima, ni sa paradom kao slobodnom voljom uposlenom u upražnjavanju tih prava.

Ali, uvek isplivaju "sitnice" koje se ne uklapaju u "algoritamski" univerzum dve podkategorije tih ljudi pa se nađe neki ring za tuču, podeli u dva tabora pa se tuče do besvesti.

Ring nekad opipljiv, kao sad, ok, iako nepotreban po mom mišljenju, ali nekad samo nacrtan virtuelnom kredom.

Romantizam je "izmišljen" u 18 veku. I doneo "bekstvo od naučnog racionalizovanja realnosti":

1. Ljudska volja stvara vrednosti nad kojima se nanosi moral, ne Bog.

2. Ne postoji "struktura egzistencije", na koju se onda samo nabace "sitnice" karakteristične za pojedninca, nego postoji tok, i u tom toku plivamo kako znamo i kako umemo da jedni drugima pomognemo.

Tako, tuča na ovom blogu je dosta besmislena, i kako volja jednog čoveka daje tom čoveku pravo da ima Boga, tako je u redu i da se drugi čovek kritički oosvrće na mrdanja konkretnih, Božjih predstavnika na ovoj zemlji.

Ali bi morale postojati granice gde se u diskusiji dobrovoljno zaustavljamo da ne bismo u maniru siledžija zadirali u slobode drugih oko nas.

Na kraju, inetrpretacija ideologije ima slične korene kao i intepretacija umetničkog dela, ukorenjene u nekom zajedničkom kulturološkom, i ako drugima dajemo slobodu interpretacije umetnosti nema razloga da sličnu slodobu ne damo osobi koja pokušava da, onima koje to interesuje, iznese svoju ideologiju. Opet, interpretacija bi morala da stane tamo gde ratoborno počinje da zalazi u tuđe dvorište.

Nisam ja ništa od ovoga izmislio, a koliko dobro sam interpretirao ono nekoliko sitnica što sam kobajagi naučio od I. Berlina ne znam ni sam.

Ko ima interesa može da posluša poslednje berlinovo predavanje na temu The Roots of Romanticism.

Ima i na YouTubu iako je zvučni zapis lošijeg kvaliteta (ovo dole je samo prvi deo, ali u njemu imaju i linkovi na ostale delove):



Ps: Provokativna "lopta" upućena Milanu:

- prošlim, inspirativnim blogom si nas ujedinio

- da ti je bilo do malo više kreacije u podršci gej populacije mogao si da napišeš blog o geniju Oskara Vajlda, npr, kroz prizmu nekog njegovog dela, i da ne rizikuješ da nekoga od manje obrazovanih uvrediš mogao si da izabereš nešto posebno veselo, recimo The Importance of Being Earnest (u stvari mogu da se vuku paralele sa ovim blogom, gde je ovaj blog samo u mnogo liberalnijem i agresivnijem prostoru).

Prosto, risk-reward profil, po svim ravnima, od gejeva, preko liberala pa do onih što su se ušančili (ne stavljam ove grupe u isti koš, nego o ravnima pričam), pa kreativni izazov za tebe, su svetlosne godine ispred ovakvog bloga gde uopšte nije bitno koliko si ti u pravu, nego kakav će net učinak na kraju ispasti.

Kome nije do Berlina evo veselije opcije

nikolic777 nikolic777 00:40 18.10.2011

Re: The essential guide for practicing Dudeist

pa kreativni izazov za tebe, su svetlosne godine ispred ovakvog bloga gde uopšte nije bitno koliko si ti u pravu, nego kakav će net učinak na kraju ispasti.


nema nikakvih problema sa kreativnim izazovima, predlog je lep, ali ovaj tekst konkretno nije zamisljen kao podrska bilo kome vec kao analiza jednog niza dogadjaja koji je imao svoj pocetak i na izvestan nacin simbolican kraj

ja ne vidim zbog cega bi takav osvrt bio problem za bilo koga osim za one koji vole da zatvraju oci pred necim sto je tako realno i jasno...

takodje i dalje ne razumem to neprestano insistiranje na finoci u jednoj izuzetno ruznoj i vulgarnoj situaciji koju su politicari, crkva i njihove tabazije zajedno iskreirali

dakle, moze gej, ali samo oprezno, nezno, biranim recima, snishodljivo, udvoricki, kroz nevino odabrane metafore...i sve to u okruzenju od krvi i blata

ja na to ne mogu da pristanem
nikolic777 nikolic777 09:23 18.10.2011

Re: The essential guide for practicing Dudeist

i kako volja jednog čoveka daje tom čoveku pravo da ima Boga, tako je u redu i da se drugi čovek kritički oosvrće na mrdanja konkretnih, Božjih predstavnika na ovoj zemlji.


vidite, ovo ste sasvim tacno rekli, ali to nije u osnovi ove "tuče" vec nesto sasvim drugo iako bi jednoj strani najvise odgovaralo da problem uopšti i generalizuje kako bi lakše izvrtala činjenice...

dakle, problem je u delovanju predstavnika jedne crkve povodom sasvim jasno definisanog pitanja (pride, ljudska prava) i način na koji se ti predstavnici izražavaju o tome što je sve samo ne naivno ukoliko se ima u vidu, a mora se imati, atmosfera u društvu u kojem se ova ružna pričica dešava...

samim tim, kada se razmatranje o ovom problemu spusti sa filozofskih visina, u koje je sasvim lepo i korisno vinuti se s vremena na vreme,i sasvim jasno imenuje i lokalizuje - onda je svako bekstvo u teoriju izgovor, koprena, ja bih rekao, tužna maskarada.

sad vi kao jedan od najpristojnijih blogera sa kojima se ne slažem oko većine stvari, recite šta mislite o tome, jednostavno, bez ornamentike, jasno
angie01 angie01 10:20 18.10.2011

Re: The essential guide for practicing Dudeist

interpretacije su prilicno opasna kategorija, kada se koriste manipulativno, sa neophodnom dozom otrova, kako bi energija stada bila ujedinjena za tvoju stvar!

najrasprostranjenija je interpretacija onoga sto je Bog nalozio-u svim religijama i kroz ljudsku istoriju, kao posledicu imamo najvece zrtve i razaranja, gde je bazicna morivacija interpretatora nezajazljiva gramzivost!
Milan Novković Milan Novković 10:52 18.10.2011

Re: The essential guide for practicing Dudeist

samim tim, kada se razmatranje o ovom problemu spusti sa filozofskih visina, u koje je sasvim lepo i korisno vinuti se s vremena na vreme,i sasvim jasno imenuje i lokalizuje - onda je svako bekstvo u teoriju izgovor, koprena, ja bih rekao, tužna maskarada.

sad vi kao jedan od najpristojnijih blogera sa kojima se ne slažem oko većine stvari, recite šta mislite o tome, jednostavno, bez ornamentike, jasno

Ok, samo da bih nešto rekao jasno, kraće, a zaokružio svoje mišljenje moram da imam talenat za takvo pisanje. I ako ga nemam ti (ne moramo da persiramo), ako ti je stalo do mog mišljenja, moraš malo da se potrudiš

(ok, razumem da i pored svog truda na kraju nije baš najjasnije šta hoću da kažem i prosto smo udarili u granice mog "talenta" za pisanje).

Pa da probam:

1. U moralu nije sve u mišljenju. Tebi se sad može učiniti da sam ja odmah pobegao u nejasno. I šta Berlin ovde kaže:

- U pravu si oko nejasnog ako nemamo zajedničku, dovoljno moćnu referencu, rečnik, skup simbola

- A nisi u pravu ako imamo tako nešto.

Pa, u opštem slučaju nemamo takvu referencu i moramo da potežemo za poštovanjem onoga iz drugog tabora za osećajem šta je ok za prihvatiti bez pitanja. Dva nekompatibilna referentna sistema, skupa aksioma, skro uvek vode u konfrontaciju ako se predaleko guraju.

Posle ću obajsniti, ali ovo mi je početka tačka za dedukciju, dakle:

- Ako ovde imaš 20 posetilaca na blogu, u dva tabora, 10+10 i ta dva tabora se svađaju, a slažu se oko prava na slobodu i ispoljavanje te slobode bez obzira na boju kože, pol, seksualnu orijentaciju, onda može da se kaže da "something does not feel right". Zar ne, nešto nije u redu Sad ti možeš da kažeš da je ovo jasnije, ali nedovoljno jasno. Ok, ali ja ti, "lukavo", uvodim moral kao instinkt u priču.

- Pošto je ovaj prvi korak najvažniji, moral i insinkt, iako pričamo i o jasnoći, evo još jednog mnogo prostijeg primera: zamisli subotu ujutro, lep dan pred nama, nema obaveza, sunce napolju. Ja se prvi rpobudio kad evo mi i žene. Dobro jutro razmenimo, sve nasmejano, trčimo da jedno drugom skuvamo kafu, doručak. I onda se dotaknemo teme kvaliteta deteline od pre 4 godine, imamo različita mišljenja, prvo se u žustroj razmeni uozbiljimo, pa počnemo da se svađamo. I osetimo da "nešto nije u redu" s tom svađom. S pravom, osećaju najčešće treba verovati.

Tako, da ne izgubim nit. Ako se slažemo oko osnovnog po pitanju sloboda slažemo se i oko falširanja raznih "vrhovnika" koji besmislenim rečima atakuju na te slobode. I nebi smeli da se svađamo kod tebe na blogu

- A svađamo se. Dakle, dve grupe su na nepažljiv način, a dele zajedničke osnovne principe, dozvolile da agresivno provaljuju u tuđi teren. I ti si autor bloga pa se nameće zaključak da si mogao pažljivije da biraš reči kako bi rekao ono što si rekao.

Moglo je kroz blog da ti proveje poštovanje prema religioznima (iako njih tamo ima jako malo, po mom mišljenju), ili onima kojima je do neke tradicije, folklora, a da i dalje jasno (i ti si u prethodnom blogu pokazao da imaš talenat) izneseš problem. Tako možeš da se nadaš ne neuspehu, gde se pred kriminalnom političkom i vrlo sumnjivom religioznom elitom cepamo na delove, nego uspehu gde i dalje zastupamo zajednički front.

Ne mogu jasnije to da objasnim, radi se o izboru reči i sentimentu kojem na kraju dozvoliš da provejava kroz tvoje pisanje.

E sad, da se vratim na "zajednički rečnik" sa početka komentara. Prvo, ja sam, recimo, čas social demokrata, čas anarho sindikalista, ponekad, iako retko, konezervativac.

A u podrivanju ličnog morala verujem (nije moja misao) da je najopasniji "liberal", "liberal-demokrata" u nama.

Nisam religiozan, a evo šta sam još "kupio" od drugih:

- Religija je mnogim iskreno religioznim ljudima egzistencijalni "sugar coating". Ali nije lako naći zamenu - zamisli kad nekome umre neko drag, ili crnči ceo život u rudniku i nema izbora, i slično. U trenucima slobode, posle posla, nesreće, vikendom nije lako, po kvalitetu života, parirati religioznim ljudima kad "znaš", kao ateista, da je ovo jedan život, patiš i nemaš izbora i sutra ćeš u "prah".

A sad, najvažnije, i moramo da uspostavimo zajednički jezik, evo naučnika, kvalitetnog, nereligioznog, stručnjaka za moral. Jonathan Haidt, psiholog, univezitetski profesor, na temu morala na Edge sajtu.

Mnoge će mrzeti da čitaju pa samo izdvajam šačicu što provokacija što teza:

(provokacija je moćno sredstvo ako provociranom ne pukne film u samom početku)

- Analiziraš šta je to "odvratno". Daješ primere. Jedan je - udari kamion tvog psa i usmrti ga. Ti ga pokupiš i napraviš paprikaš od toga što je ostalo. U US ispitivačkim grupama su svi rekli da je to odvratno, osim grupe u kojoj su bili liberalni studenti (i kod njih je instinkt ok, nego im je "viša svest", ultra-liberalna, naložila da ako je nešto sloboda, i ne podriva slobodu drugih, ok je).

- Što se tiče tiče svakodnevne empatije i davanja za dobročinska društva u US su konzervativci u prednosti u odnosu na liberale.

Problem (bez navodnika) je što od 5 osnovnih promenljivih što "guraju" moral, i instinktivno je daleko ispred analitičkog, kod konzervativaca su svih 5 značajne, kod liberala samo 2, na vrhu liste:

1) harm/care

2) fairness/justice

3) ingroup/loyalty

4) authority/respect

5) purity/sanctity

Ali ovo se ne može olako prepričati, Jonathan Haidt je ovde koga interesuje.

janeznam janeznam 07:46 17.10.2011

Ha, ha ,ha

Patrijarh je primio štafetu, a suprotno svim Božjim zapovestima nedelja je u Jagodini bila prvi radni dan. Ostaje nam da se molimo da izbegne sumpornu kišu.


Nikolicu to su BREND NEW Bozije zapovesti kao npr. dozvoljeno peglanje i oranje nedeljom, kradi, lazi, ubi itd. Sumporne kise nece pasti ali sneg u julu oce ako zatreba. Ce se nabavi. Samo neka M.Mateus kaze Mici. Nemoj da joj ponestane inspiracije.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:56 17.10.2011

Lapsusi

Pa, g. Nikoliću, čudo da Vam se nije omakla bar jedna dobra vest u tom oktobarskom krugu, makar kao lapsus.

Npr. ova ili ova:



Mlad ste čovek, nije dobro da gledate samo u crno.
nikolic777 nikolic777 08:06 17.10.2011

Re: Lapsusi

Pa, g. Nikoliću, čudo da Vam se nije omakla bar jedna dobra vest u tom oktobarskom krugu, makar kao lapsus.


čitajte pažljivije da ne bi pisali lapsus komentare

stariji ste čovek, nije dobro da gledate toliko ružičasto
dragan7557 dragan7557 09:08 17.10.2011

Re: Lapsusi

stariji ste čovek, nije dobro da gledate toliko ružičasto


Mlad ste čovek, nije dobro da gledate samo u crno.



Daklem sve argument do argument, u vrlo konstruktivnoj diskusiji.


cerski
kremba kremba 09:56 17.10.2011

Re: Lapsusi

Vojislav Stojković
Mlad ste čovek, nije dobro da gledate samo u crno.




Ova uciteljica, desno, ima bas lepe plave farmerke i drap cizmice.
dragan7557 dragan7557 10:24 17.10.2011

Re: Jeres i Idolatrija

kremba
Vojislav Stojković
Mlad ste čovek, nije dobro da gledate samo u crno.




Ova uciteljica, desno, ima bas lepe plave farmerke i drap cizmice.

Slušaj braćela, ona mi deluje normalno odevena, dok za njegovu "svetost" to ni pod kojim uslovima ne bih mogao da kažem.

U opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju, nigde ne piše da Žreci treba da liče na Marsovce sa krunom na glavi, niti da šljašte kao radio aktivni, pa ni da budu ukrašeni k'o božićne jelke.

Šta više Bog je naredio da se iz preventivnih razloga sporna sandučina stavi u zadnje odaje Hrama a da posebnu odeću nosi samo Vrhovni Žrec kada ulazi u te odaje. Pojaviti se pred najvećom svetinjom sa krunom na glavi, bi po svim spisima bilo ravno stavljanju zlatnog teleta u istu odaju sa ćifotom. Da bi furiozni Bog, uzimajući u obzir njegove u Bibliji opisane stavove glede idolatrije, trenutno spržio Žreca koji bi mu pred oči izašao sa krunom, odeven u pliš i kadifu posutim zlatom i dragim kamenjem, je jedino što mogu da zamislim povodom načina odevanja njegove "svetosti."

Nijedan Apostol u važećem Jevanđelju, kao i ostatku Jevanđelja(1) koje crkva oglasi Jeretičkim, bez ikakvog validnog povoda, uključujući i "Isusovo Jevanđelje" nema pomena ekstraordinarnog luksuza koji sebi pružaju današnji božiji predstavnici na račun gladnih vernika na ovoj planeti. Ova Jeres samoproglašenih božijih doglavnika je pokondirenost najgore vrste sa pratećom jeretičkom idolatrijom koju je Isus Nazarećanin izričito zabranio.

cerski

(1) Nag Hamadi, scolls, codex, scriptures.
malaramona malaramona 10:26 17.10.2011

Re: Lapsusi

Vojislav Stojković
Pa, g. Nikoliću, čudo da Vam se nije omakla bar jedna dobra vest u tom oktobarskom krugu, makar kao lapsus.

Npr. ova ili ova:



Mlad ste čovek, nije dobro da gledate samo u crno.


Ovo nije dobra vest, Препорука Србији за ЕУ, bar za one gradjane koji žele Srbiju u EU.
Ovako bi izgledala dobra vest, Crna Gora dobija datum početka pregovora.
freehand freehand 10:29 17.10.2011

Re: Lapsusi

opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju,


Aocerskijbt...
Priznaj da si sa Palmom išao na katehizis!
dragan7557 dragan7557 10:39 17.10.2011

Re: Lapsusi

freehand
opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju,


Aocerskijbt...
Priznaj da si sa Palmom išao na ktehizis!

Sa bezbožnicima nema posla, dok Bibliju, Nag Hamadi, Dead Sea Scolls decenijama proučavam, tako da je tvoje zajebavanje još jedna od gluposti koje kraljevski rasipaš u svom patricijskom egocentrizmu prema običnom puku.

A samom reakcijom pokazuješ potpunu identičnost sa spomenutim drvetom.

cerski

p.s. opis spomenute uniforme dat je u Knjizi Mojsijevoj koja reklo bi se ni tebi a ni "svetosti" Patrijarhu srpskom nije poznata.


p.p.s.
freehand
ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?

freehand freehand 11:26 17.10.2011

Re: Lapsusi

dragan7557
freehand
opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju,


Aocerskijbt...
Priznaj da si sa Palmom išao na ktehizis!

Sa bezbožnicima nema posla, dok Bibliju, Nag Hamadi, Dead Sea Scolls decenijama proučavam, tako da je tvoje zajebavanje još jedna od gluposti koje kraljevski rasipaš u svom patricijskom egocentrizmu prema običnom puku.

A samom reakcijom pokazuješ potpunu identičnost sa spomenutim drvetom.

cerski

p.s. opis spomenute uniforme dat je u Knjizi Mojsijevoj koja reklo bi se ni tebi a ni "svetosti" Patrijarhu srpskom nije poznata.


p.p.s.
freehand
ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?


Dragi moj Velikomislioče, tolike decenije si potrošio a do glupave Vikipedije samo jedan klik. Izgleda da Nikad robom ipak nije adekvatan literatura za izučavanje ovakvih stvari.

I šta reče, šta je Bog diktirao Mojsiju?
dragan7557 dragan7557 12:41 17.10.2011

Re: Lapsusi

freehand
dragan7557
freehand
opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju,


Aocerskijbt...
Priznaj da si sa Palmom išao na ktehizis!

Sa bezbožnicima nema posla, dok Bibliju, Nag Hamadi, Dead Sea Scolls decenijama proučavam, tako da je tvoje zajebavanje još jedna od gluposti koje kraljevski rasipaš u svom patricijskom egocentrizmu prema običnom puku.

A samom reakcijom pokazuješ potpunu identičnost sa spomenutim drvetom.

cerski

p.s. opis spomenute uniforme dat je u Knjizi Mojsijevoj koja reklo bi se ni tebi a ni "svetosti" Patrijarhu srpskom nije poznata.


p.p.s.
freehand
ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?


Dragi moj Velikomislioče, tolike decenije si potrošio a do glupave Vikipedije samo jedan klik. Izgleda da Nikad robom ipak nije adekvatan literatura za izučavanje ovakvih stvari.

I šta reče, šta je Bog diktirao Mojsiju?

Osim što si linkovao nakaradu od spisa na Vikipediji, i što cinizmom već godinama trvoljiš obj blog, što i nije velika šteta, nisi usamljen, od godine do godine postaješ zanimljiviji za izučavanja.

Kako bi Frojd sročio: osoba rukovođena isključivo svojim libidom koja, tokom proteka vremena, završava sa potpuno paranoičnim slikama iskrivljene unutrašnje realnosti, koja realnost postaje dominatna crta ponašanja, i tokom trajanja eksplozija, paranoje i asocijalnog ponašanja pokušava da nanese zlo drugima.

Pošto se od Biblije kod tebe, vucaraju isključivo ostatci slika Sesil de Milovog Heston Mojsija sa sve munjama koje žvrljaju po kamenčinama u vidu ploča, koje neodoljivo podsećaju na vojvođanske terasa lučnih formi, a bez čitanja Biblije same, to je siguran znak da se nalaziš u IV fazi paranoje deskriptvovane za interncionalnu upotrebu i klasifikaciju psihičkih bolest. Šta ove deskripcije znače pogleddaj na web-u u Psihijatrijska Dijagnostika.

Naravno Jungovci (C.G. Jung) bi dali svojevrsnu analizu koja bi se od frojdijanske znatno razlikovala, pa bi analiza sadržala i osvrt na simbolizam (Moses Heston) i Geštalt (ne brkati sa štalama) Snove sećanja i misli.

U lečenji depresivnih stanja nastalih:
freehand 04:16 17.10.2011
Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu


Zbog ustajanja u ranim jutarnjim časovima, dolazi do depresivne psihoze koja se pojačano efektira tokom dana, pacijent postaje razdražljiv, nervozan, vidno poremećene psihomotorike i pokazuje vidno bezrazložno afektirane reakcije na svoju okolinu.

Korišćenje antidepresiva temporarno umiruje pacijenta.

Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).

U slučajevima eruptivnog stanja sa znacima opasnosti po okolinu koristiti, hloropromazin-hidrohlorid, 25mg. i imobilizaciju pacijenta.

Po potrebi mogu ti poslati i potpunu dijagnozu kao se znatno razlikuje od ove parcijalne, i da imam ovlašćenje za prepisivanje psiho framaka medikamenata.

cerski
freehand freehand 13:04 17.10.2011

Re: Lapsusi

dragan7557
freehand
dragan7557
freehand
opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju,


Aocerskijbt...
Priznaj da si sa Palmom išao na ktehizis!

Sa bezbožnicima nema posla, dok Bibliju, Nag Hamadi, Dead Sea Scolls decenijama proučavam, tako da je tvoje zajebavanje još jedna od gluposti koje kraljevski rasipaš u svom patricijskom egocentrizmu prema običnom puku.

A samom reakcijom pokazuješ potpunu identičnost sa spomenutim drvetom.

cerski

p.s. opis spomenute uniforme dat je u Knjizi Mojsijevoj koja reklo bi se ni tebi a ni "svetosti" Patrijarhu srpskom nije poznata.


p.p.s.
freehand
ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?


Dragi moj Velikomislioče, tolike decenije si potrošio a do glupave Vikipedije samo jedan klik. Izgleda da Nikad robom ipak nije adekvatan literatura za izučavanje ovakvih stvari.

I šta reče, šta je Bog diktirao Mojsiju?

Osim što si linkovao nakaradu od spisa na Vikipediji, i što cinizmom već godinama trvoljiš obj blog, što i nije velika šteta, nisi usamljen, od godine do godine postaješ zanimljiviji za izučavanja.

Kako bi Frojd sročio: osoba rukovođena isključivo svojim libidom koja, tokom proteka vremena, završava sa potpuno paranoičnim slikama iskrivljene unutrašnje realnosti, koja realnost postaje dominatna crta ponašanja, i tokom trajanja eksplozija, paranoje i asocijalnog ponašanja pokušava da nanese zlo drugima.

Pošto se od Biblije kod tebe, vucaraju isključivo ostatci slika Sesil de Milovog Heston Mojsija sa sve munjama koje žvrljaju po kamenčinama u vidu ploča, koje neodoljivo podsećaju na vojvođanske terasa lučnih formi, a bez čitanja Biblije same, to je siguran znak da se nalaziš u IV fazi paranoje deskriptvovane za interncionalnu upotrebu i klasifikaciju psihičkih bolest. Šta ove deskripcije znače pogleddaj na web-u u Psihijatrijska Dijagnostika.

Naravno Jungovci (C.G. Jung) bi dali svojevrsnu analizu koja bi se od frojdijanske znatno razlikovala, pa bi analiza sadržala i osvrt na simbolizam (Moses Heston) i Geštalt (ne brkati sa štalama) Snove sećanja i misli.

U lečenji depresivnih stanja nastalih:
freehand 04:16 17.10.2011
Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu


Zbog ustajanja u ranim jutarnjim časovima, dolazi do depresivne psihoze koja se pojačano efektira tokom dana, pacijent postaje razdražljiv, nervozan, vidno poremećene psihomotorike i pokazuje vidno bezrazložno afektirane reakcije na svoju okolinu.

Korišćenje antidepresiva temporarno umiruje pacijenta.

Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).

U slučajevima eruptivnog stanja sa znacima opasnosti po okolinu koristiti, hloropromazin-hidrohlorid, 25mg. i imobilizaciju pacijenta.

Po potrebi mogu ti poslati i potpunu dijagnozu kao se znatno razlikuje od ove parcijalne, i da imam ovlašćenje za prepisivanje medikamenata.

cerski

Aplauz, doktore!
Nego... Šta je ono Bog diktirao Mojsiju?!
dragan7557 dragan7557 13:18 17.10.2011

Re: Lapsusi

freehand
dragan7557
freehand
dragan7557
freehand
opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju,


Aocerskijbt...
Priznaj da si sa Palmom išao na ktehizis!

Sa bezbožnicima nema posla, dok Bibliju, Nag Hamadi, Dead Sea Scolls decenijama proučavam, tako da je tvoje zajebavanje još jedna od gluposti koje kraljevski rasipaš u svom patricijskom egocentrizmu prema običnom puku.

A samom reakcijom pokazuješ potpunu identičnost sa spomenutim drvetom.

cerski

p.s. opis spomenute uniforme dat je u Knjizi Mojsijevoj koja reklo bi se ni tebi a ni "svetosti" Patrijarhu srpskom nije poznata.


p.p.s.
freehand
ma da prestanemo i da se kupamo i peremo zube dok ne resimo to pitanje Kosova

A da ti počneš da misliš pre nego što nešto napišeš?


Dragi moj Velikomislioče, tolike decenije si potrošio a do glupave Vikipedije samo jedan klik. Izgleda da Nikad robom ipak nije adekvatan literatura za izučavanje ovakvih stvari.

I šta reče, šta je Bog diktirao Mojsiju?

Osim što si linkovao nakaradu od spisa na Vikipediji, i što cinizmom već godinama trvoljiš obj blog, što i nije velika šteta, nisi usamljen, od godine do godine postaješ zanimljiviji za izučavanja.

Kako bi Frojd sročio: osoba rukovođena isključivo svojim libidom koja, tokom proteka vremena, završava sa potpuno paranoičnim slikama iskrivljene unutrašnje realnosti, koja realnost postaje dominatna crta ponašanja, i tokom trajanja eksplozija, paranoje i asocijalnog ponašanja pokušava da nanese zlo drugima.

Pošto se od Biblije kod tebe, vucaraju isključivo ostatci slika Sesil de Milovog Heston Mojsija sa sve munjama koje žvrljaju po kamenčinama u vidu ploča, koje neodoljivo podsećaju na vojvođanske terasa lučnih formi, a bez čitanja Biblije same, to je siguran znak da se nalaziš u IV fazi paranoje deskriptvovane za interncionalnu upotrebu i klasifikaciju psihičkih bolest. Šta ove deskripcije znače pogleddaj na web-u u Psihijatrijska Dijagnostika.

Naravno Jungovci (C.G. Jung) bi dali svojevrsnu analizu koja bi se od frojdijanske znatno razlikovala, pa bi analiza sadržala i osvrt na simbolizam (Moses Heston) i Geštalt (ne brkati sa štalama) Snove sećanja i misli.

U lečenji depresivnih stanja nastalih:
freehand 04:16 17.10.2011
Ledepejci, braćo moja i sestre u Hristu


Zbog ustajanja u ranim jutarnjim časovima, dolazi do depresivne psihoze koja se pojačano efektira tokom dana, pacijent postaje razdražljiv, nervozan, vidno poremećene psihomotorike i pokazuje vidno bezrazložno afektirane reakcije na svoju okolinu.

Korišćenje antidepresiva temporarno umiruje pacijenta.

Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).

U slučajevima eruptivnog stanja sa znacima opasnosti po okolinu koristiti, hloropromazin-hidrohlorid, 25mg. i imobilizaciju pacijenta.

Po potrebi mogu ti poslati i potpunu dijagnozu kao se znatno razlikuje od ove parcijalne, i da imam ovlašćenje za prepisivanje medikamenata.

cerski

Aplauz, doktore!
Nego... Šta je ono Bog diktirao Mojsiju?!

Zini da ti kažem, je adekvatan odgovor, uzimajući u obzir intelektualno društvenu lestvicu, na kojoj se ti nalaziš.

Uradi li šta po svom trenutnom stanju? Makar jedan Bensedinčić, ah da, mogao bi da upotrebiš i čaj od Valerijana za smirenje, doza, uzimajući u obzir trenutno stanje 1 kofa za vodu.

A šta je Bog diktirao Mojsiju se nalazi kao i ranije u samoj Bibliji, drugi susret Mojsija sa Bogom, posle lupanja zapovesti povodom idolatrije u vidu zlatnog teleta.

Neće čkoditi da pročitaš, al' prvo Bensedin.


cerski
freehand freehand 13:50 17.10.2011

Re: Lapsusi

Zini da ti kažem, je adekvatan odgovor, uzimajući u obzir intelektualno društvenu lestvicu, na kojoj se ti nalaziš.

Uradi li šta po svom trenutnom stanju? Makar jedan Bensedinčić, ah da, mogao bi da upotrebiš i čaj od Valerijana za smirenje, doza, uzimajući u obzir trenutno stanje 1 kofa za vodu.

A šta je Bog diktirao Mojsiju se nalazi kao i ranije u samoj Bibliji, drugi susret Mojsija sa Bogom, posle lupanja zapovesti povodom idolatrije u vidu zlatnog teleta.

Neće čkoditi da pročitaš, al' prvo Bensedin.


cerski

Popio sam dva bensedina, valerijan, čaj, kofu vode i pojeo naramak sena.

Nego, znači , ipak Bog nije Mojsiju diktirao Stari zavet?
alselone alselone 13:52 17.10.2011

Re: Lapsusi

freehand

Popio sam dva bensedina, valerijan, čaj, kofu vode i pojeo naramak sena.
Nego, znači , ipak Bog nije Mojsiju diktirao Stari zavet?


Da bi to spoznao moras neko vreme da provedes u sahari.
dragan7557 dragan7557 14:01 17.10.2011

Re: Lapsusi i ordinarne glupavosti

Nego... Šta je ono Bog diktirao Mojsiju?!

Vidi, freko, ako ti misliš (nisi jedini) da je sam Gospod, pozvao Heston Mojsija na čašicu brbljanja, ćeretanje uz viski i kaficu, onda je to po svim sada važećim normama, nenadmašna glupavost.

Ultimativnost Božije zapovesti se ogleda upravo u diktatorrijalnom odnosu Boga i čoveka, koji odnos je zapovednički, autoritativan, ultimativan i diktatorijalan.

Ovako postavljen odnos jasno vidan u diktatu božije volje Mojsiju, dok je predpostavljena radnja, koju si ti video na filmu spomenutog Sesila, klesanje munjama u kamen na Sinajskoj Gori samo filmska budalaština, koja kod tebe i drugih laika proizvodi blesavilo.

Exodus 19,20

"Deset Božiji Zapovesti" 20: 1-17

počinje sa rečima:

Onda reče Bog sve ove reči.......

Ako misliš da je Gospod prijateljski ćeretao sa Mojsijem, onda je to privatno izigravanje majmuna sa tvoje strane, a što važi i za druge.

Još strašnije je ne shvatiti da se radi o diktatu božije volje sa sve sankcijama, koje stoje na raspolaganju Sveznajućem i Svemoćnom.

A pošto "Biblija" nije izgleda tvoja velika preokupacija, baš kao ni poštovanje 10 zapovesti, od kojih si najmanje 8 prekršio samo na ovom blogu, onda tvoje insistiranje na terminologiji, predstavlja obično lupetanje kako bi Milan Karagaća nazvao ovo verbalno nasilje nad znanjem, u pokušaju, razume se.

cerski

p.s. uzgred ako smatraš da su Gospod i Heston Mojsije vodili rekla kazala razgovor, onda je tvoja pripadnost Otačenstvenoj Pravoslavnoj Crkvi pokondirenost uzrokovana, konformisanjem sa većinom umišljenih vernika.

kremba kremba 14:30 17.10.2011

Re: Lapsusi

malaramona
Ovo nije dobra vest, Препорука Србији за ЕУ, bar za one gradjane koji žele Srbiju u EU.
Ovako bi izgledala dobra vest, Crna Gora dobija datum početka pregovora.


Pusti sad preporuke, ima vaznijih vesti.
dragan7557 dragan7557 14:46 17.10.2011

Re: Lapsusi

Popio sam dva bensedina, valerijan, čaj, kofu vode i pojeo naramak sena.

Osim što u ovo doba godine, treba da ždereš šarovinu, a seno čuvaš za zimu:

- jedan Bensedin a ne dva.

- Valerijan se kuva i pije kao čaj (ima i u tabletama).

- kofu vode si trebao da popiješ posle a ne pre ožderavanja senom.

- naramak sena za doručak je previše čak i ako nisi večerao, plast je dovoljan

Dok je citirano:
Nego, znači , ipak Bog nije Mojsiju diktirao Stari zavet?

napravilno izveden zaključak, sa nepotrebno stavljenim znakom pitanja.

Za ostalo:

dragan7557
Nego... Šta je ono Bog diktirao Mojsiju?!

Vidi, freko, ako ti misliš (nisi jedini) da je sam Gospod, pozvao Heston Mojsija na čašicu brbljanja, ćeretanje uz viski i kaficu, onda je to po svim sada važećim normama, nenadmašna glupavost.

Ultimativnost Božije zapovesti se ogleda upravo u diktatorrijalnom odnosu Boga i čoveka, koji odnos je zapovednički, autoritativan, ultimativan i diktatorijalan.

Ovako postavljen odnos jasno vidan u diktatu božije volje Mojsiju, dok je predpostavljena radnja, koju si ti video na filmu spomenutog Sesila, klesanje munjama u kamen na Sinajskoj Gori samo filmska budalaština, koja kod tebe i drugih laika proizvodi blesavilo.

Exodus 19,20

"Deset Božiji Zapovesti" 20: 1-17

počinje sa rečima:

Onda reče Bog sve ove reči.......

Ako misliš da je Gospod prijateljski ćeretao sa Mojsijem, onda je to privatno izigravanje majmuna sa tvoje strane, a što važi i za druge.

Još strašnije je ne shvatiti da se radi o diktatu božije volje sa sve sankcijama, koje stoje na raspolaganju Sveznajućem i Svemoćnom.

A pošto "Biblija" nije izgleda tvoja velika preokupacija, baš kao ni poštovanje 10 zapovesti, od kojih si najmanje 8 prekršio samo na ovom blogu, onda tvoje insistiranje na terminologiji, predstavlja obično lupetanje kako bi Milan Karagaća nazvao ovo verbalno nasilje nad znanjem, u pokušaju, razume se.

cerski

p.s. uzgred ako smatraš da su Gospod i Heston Mojsije vodili rekla kazala razgovor, onda je tvoja pripadnost Otačenstvenoj Pravoslavnoj Crkvi pokondirenost uzrokovana, konformisanjem sa većinom umišljenih vernika.


cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:25 17.10.2011

Re: Lapsusi

nikolic777


stariji ste čovek, nije dobro da gledate toliko ružičasto


stariji sam od Vas, bez sumnje, i godine su me naučile da đavo nikada nije toliko crn, koliko na prvi pogled izgleda.

a kada smo već kod godina, Vašim godinama, Nikoliću, bila bi primerenija ružičasta optika, daleko pre nego mojim.

Ko zna možda nije sve u godinama, ima ponešto i u karakteru. Sem, naravno, ukoliko Vi vaše tekstove na ovom blogu ne pišete po nekakvoj partijskoj direktivi.
Dr M Dr M 17:30 17.10.2011

Re: Lapsusi

Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).


Pažnja!!! Opasno po život!!!

Maksimalna dozvoljena pjedinačna doza 30 mg.
Maksimalna dozvoljena dnevna doza 60 mg.

Srednja letalna doza 100 mg.



freehand freehand 17:36 17.10.2011

Re: Lapsusi

Dr M
Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).


Pažnja!!! Opasno po život!!!

Maksimalna dozvoljena pjedinačna doza 30 mg.
Maksimalna dozvoljena dnevna doza 60 mg.

Srednja letalna doza 100 mg.




Ma to je samo Cerski...
Saće i tebe da optuži da si nadrilekar, pazi samo.
dragan7557 dragan7557 17:51 17.10.2011

Re: Lapsusi

freehand
Dr M
Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).


Pažnja!!! Opasno po život!!!

Maksimalna dozvoljena pjedinačna doza 30 mg.
Maksimalna dozvoljena dnevna doza 60 mg.

Srednja letalna doza 100 mg.




Ma to je samo Cerski...
Saće i tebe da optuži da si nadrilekar, pazi samo.

Ma jok, čovek samo ofirao moju novogodišnju želju.

Nije fer doktore. A znao sam da folira kad rekao da je poždernjo naramak sena.

cerski
Dr M Dr M 18:02 17.10.2011

Re: Lapsusi

dragan7557
freehand
Dr M
Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).


Pažnja!!! Opasno po život!!!

Maksimalna dozvoljena pjedinačna doza 30 mg.
Maksimalna dozvoljena dnevna doza 60 mg.

Srednja letalna doza 100 mg.




Ma to je samo Cerski...
Saće i tebe da optuži da si nadrilekar, pazi samo.

Ma jok, čovek samo ofirao moju novogodišnju želju.

Nije fer doktore.

cerski



Morao sam!
Dok se medjusobno hranite senom, nazdravlje, od malo sena niko nije umro.

Al` kad počnete da se ubijate...
dragan7557 dragan7557 18:08 17.10.2011

Re: Lapsusi

Dr M
dragan7557
freehand
Dr M
Benzo-diazepam 100mg, svakih 6 sati (u Srbiji pod imenom Bensedin).


Pažnja!!! Opasno po život!!!

Maksimalna dozvoljena pjedinačna doza 30 mg.
Maksimalna dozvoljena dnevna doza 60 mg.

Srednja letalna doza 100 mg.




Ma to je samo Cerski...
Saće i tebe da optuži da si nadrilekar, pazi samo.

Ma jok, čovek samo ofirao moju novogodišnju želju.

Nije fer doktore.

cerski



Morao sam!
Dok se medjusobno hranite senom, nazdravlje, od malo sena niko nije umro.

Al` kad počnete da se ubijate...

Ma doktore ne brini, štono kažu, biće još prilika.

cerski
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:25 17.10.2011

Re: Lapsusi i ordinarne glupavosti



Onda reče Bog sve ove reči.......


Super, samo ima li kakav dokaz (osim sto tako pise, jer svasta moze da se napise) ili da ti verujemo na rec da je taj gospodin sve to (strogim tonom) izdiktirao?

U opisu radne uniforme datom u "Svetom pismu" diktiranom od lično Boga Mojsiju, nigde ne piše da Žreci treba da liče na Marsovce sa krunom na glavi, niti da šljašte kao radio aktivni, pa ni da budu ukrašeni k'o božićne jelke.


E jesi nas'o sta ces da im zameris u ...... :)
Ne svidjaju ti se uniforme. To je, cenis, najvaznije?
Znas,cerski, ja rado citam ono sto ti pises ali bre po nekad se bas zaneses.
Zamerati na dizajnu uniformi neke organizacije je cisto ogovaranje te organizacije bez ikakve druge sustine.
Ogovaranje je ok, ali to je ipak samo laka zajebacija, razbibriga, ne mora se, cak nije ni pozeljno (jer dosadi a ogovaranje mora da bude zanimljivo inace gubi smisao) to tako studiozno.

Mislim, ok je da vi, clanovi te organizacije, na nekim svojim sastancima i ozbiljno raspravlajte o tome ali sve van toga je ogovaranje vlastite organizacije pred drugima.
dragan7557 dragan7557 19:13 17.10.2011

Re: Lapsusi i ordinarne glupavosti


Super, samo ima li kakav dokaz (osim sto tako pise, jer svasta moze da se napise) ili da ti verujemo na rec da je taj gospodin sve to (strogim tonom) izdiktirao?

Vera ne zahteva dokaze, dogma crkve je odlučujuća.

E jesi nas'o sta ces da im zameris u ...... :)
Ne svidjaju ti se uniforme. To je, cenis, najvaznije?

Naravno, ako bilo ko drži lekcije skromnosti drugome u trajanju od 2000 godina, a sam se ne drži iste, onda je to u najmanju ruku cinizam, mada ima bolja reč za pravljenje drugih budalama.
Zamerati na dizajnu uniformi

Nije reč o dizajnu već o blesavom luksuziranju, koje osim što je na tuđi račun, stvoreno, pokvarenom i bukvalnom pljačkom vernika, je i po samim kanonima crkve strogo zabranjeno. Stavljanje krune na glavu je ravno jeresi najgore vrste, i osim pogrešne simbolike šalje i nakaradnu poruku o nepostojećem statusu onoga ko to bogogrđe to čini.

Crkveni poglavari su deo monaške bratstva, koja činjenica se često previđa, a monaško bratstvo ne propagira luksuziranje, već skromnost.
Mislim, ok je da vi, clanovi te organizacije,

Ja nisam član bilo koje organizacije, ako se izuzme članstvo u nekoliko naučnih društava, koja (osim Biblijskog Društva) sa ovom polemikom nemaju nikakve veze.


Ima čitava masa pokazatelja nedoličnog ponašanje crkvenih "velikodostojnika" koje ukazuju na "odrođenost" istih kako od Vere tako i od naroda.

Raskorak između Hrišćanstva i prakse crkve danas, ukazuju na potrebu kritike ponašanja zaludelih crkvenih velmoža, koje su od hrišćanskih pastira postali Feudalne Spahije, i kojima je lično luksuziranje postalo egoističko materijalna potreba, koja odvajajući njih same, ih čini posebnim feudalnim staležom a crkvu odvaja kako od Boga tako i od naroda.

Umesto smirivanja tenzije u društvu, SPC čini sve kako bi se istu povećala, i iz toga izvukla političku i osobito materijalnu korist.

cerski

p.s. mišljenja sam da ako SPC ovako nastavi, prodaja indulgencija može da bude sledeći način finansiranja crkvenih Spahija.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:48 17.10.2011

Re: Lapsusi i ordinarne glupavosti

Ovo
Naravno, ako bilo ko drži lekcije skromnosti drugome u trajanju od 2000 godina, a sam se ne drži iste, onda je to u najmanju ruku cinizam, mada ima bolja reč za pravljenje drugih budalama.

uz ovo
Nije reč o dizajnu već o blesavom luksuziranju, koje osim što je na tuđi račun, stvoreno, pokvarenom i bukvalnom pljačkom vernika, je i po samim kanonima crkve strogo zabranjeno.


Se ogleda u jos mnogo detalja vezanih za crkvu i to je tako jasno i vidljivo da onaj ko smatra crkvu svojom i potrebnom to jednostavno mora prihvatiti kao realnost jer niti se moze opovrgnuti istinitost toga, niti se to moze promeniti.
Dakle vernicima (vera bez crkve retko biva) ostaje izbor uzmi ili ostavi, kritika toga skoro da znaci kritiku vere same.

Crkveni poglavari su deo monaške bratstva, koja činjenica se često previđa, a monaško bratstvo ne propagira luksuziranje, već skromnost.

Propagira da, ali praksa i kod monaha je vrlo cesto razlicita od onoga sto se propagira. Toliko je to ocito da se vec ustatlilo skoro kao izreka "ne gledaj sta pop (monah, vladika) radi vec slusaj sta on prica" To samo po sebi dovoljno govori o praksi koja niti je od juce niti je takvo ponasanje izuzetak.
Ja nisam član bilo koje organizacije, ako se izuzme članstvo u nekoliko naučnih društava, koja (osim Biblijskog Društva) sa ovom polemikom nemaju nikakve veze.


E tu nisam bas siguran ali mislim da i sama crkva poznaje taj termin "clan crkve", a ako se posmatra sa strane, ne upustajuci se i ne prihvatajuci da organizacija o kojoj se razgovara namece svoju terminologiju i svoj rezon vec se koristi standardan rezon i terminologija, crkva se jedino moze videti kao organizacija vernika, pa su samim tim vernici clanovi te organizacije.
Znam naravno da se vernici po malo ljute kad se crkva, nazivajuci je organizacijom, stavlja u isti rang sa nekim drugim, po njima manje bitnim organizacijama, ali ne vidim razlog za takvu ljutnju osim nerazumevanja da nekome sa strane to izgleda kao klasicna organizacija i da je, nazivajuci da je tako, ne ponizava niti ista lose o crkvi kaze.
p.s. mišljenja sam da ako SPC ovako nastavi, prodaja indulgencija može da bude sledeći način finansiranja crkvenih Spahija.

Nije nemoguce :)
Posebno sto postoje dobri ucitelji za takvu rabotu :)
Salim se, ne verujem da ce se to ikada raditi, makar ne formalno, ali nisu crkva i popovi od juce bogatasi, pa ne verujem da ce imati potrebu da menjaju nacin finansiranja koji je ocigledno veoma efikasan.
abrasax abrasax 20:06 17.10.2011

Re: Jeres i Idolatrija

Da bi furiozni Bog, uzimajući u obzir njegove u Bibliji opisane stavove glede idolatrije, trenutno spržio Žreca koji bi mu pred oči izašao sa krunom, odeven u pliš i kadifu posutim zlatom i dragim kamenjem, je jedino što mogu da zamislim povodom načina odevanja njegove "svetosti."



Nisam baš sigurna, cerski, s kim se obračunavaš, te si se na odoru toliko obrušio, kad četverokotačno blindirano sokoćalo ima svu božju simboliku koja ti zatreba.
dragan7557 dragan7557 20:28 17.10.2011

Re: Jeres i Idolatrija

abrasax
Da bi furiozni Bog, uzimajući u obzir njegove u Bibliji opisane stavove glede idolatrije, trenutno spržio Žreca koji bi mu pred oči izašao sa krunom, odeven u pliš i kadifu posutim zlatom i dragim kamenjem, je jedino što mogu da zamislim povodom načina odevanja njegove "svetosti."



Nisam baš sigurna, cerski, s kim se obračunavaš, te si se na odoru toliko obrušio, kad četverokotačno blindirano sokoćalo ima svu božju simboliku koja ti zatreba.

Simbolika odore i krune nije slučajna, već namerno ekspozirana poruka i sjedinjava u jednoj ličnosti dve funkcije versku i svetovnu, carsko i božansko dostojanstvo, moć, uticaj, bogatstvo, privilegije i mnogo čega drugog.



cerski
dragan7557 dragan7557 20:40 17.10.2011

Re: zločini crkve

Dakle vernicima (vera bez crkve retko biva) ostaje izbor uzmi ili ostavi, kritika toga skoro da znaci kritiku vere same.

Kada vera negira iznešen stav, isključujući izbor kao alternativu, a ona to i radi, vernici koji se opredele na bilo kakav drugi izbor, osim prihvatanja predloga same crkve, bivaju ubijeni i masakrirani uz najveće zamislivo divljaštvo.

Zločin had Katarima počinjen od strane Rimo Katoličke crkve je eklatantan primer organizovanog zločinačkog zverstva od strane same hrišćanske crkve a počinjen je nad hrišćanima.

cerski
nikolic777 nikolic777 20:42 17.10.2011

Re: Lapsusi

vojislav stojkovic Sem, naravno, ukoliko Vi vaše tekstove na ovom blogu ne pišete po nekakvoj partijskoj direktivi.


ofucano i dosadno

na prvu loptu, stereotipno, uskogrudo, nikakvo

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:19 17.10.2011

Re: Lapsusi

nikolic777

ofucano i dosadno

na prvu loptu, stereotipno, uskogrudo, nikakvo



Upravo takvi su Vaši tekstovi, a verujem da se baš tako i osećate dok svoju evidentnu elokvenciju uprežete u partijske amove i jarmove. Žalosno, Nikoliću, za mladog čoveka.
metrevelic metrevelic 22:46 17.10.2011

Re: Lapsusi

dok , Nag Hamadi, Dead Sea Scolls decenijama proučavam

Nag Hamadi ima veze sa hriščanstvom koliko i čitanje Luna kralja ponoći sa studijem hemiskog inženjerstva.
A što se episkopske odežde ( habita ) tiče radi se se samo o liturgiskim odeždama koje se oblače u /ispred oltara i nose se samo na liturgiji/euharistiji niti na jednoj drugoj službi u crkvi osim toga ne služe da bi se okitila /brendirala/ stilizirala ličnost monaha episkopa . nego da bi se uloga sveštenoslužitelja depersonalizirala .jer u nekim djelovima liturgije episkop predstavlja sebe/narod koji uznosi molitve za sebe/NAROD ,a u nekima predstavlja simboličnog (ikoničnog) Hrista koji na uznesene molitve blagosilja narod.
tako da bi smouki fashion gurui prije svojih red karpetovskih tumačenja Biblije ipak mogli malo proučit liturgiku a ne pozivat se na Nag Hamadi ili VOG.
A što se tiče "rada Nedeljom" i mi smo imali prirodu i društvo u prirodi a bogami su nas i vodili po raznim Tjentištima i bauštelama Jula Brinera
nikolic777 nikolic777 23:05 17.10.2011

Re: Lapsusi

Žalosno, Nikoliću, za mladog čoveka.


nista se vi ne sekirajte

ja se osecam sjajno, a sto se tekstova tice, samo citajte i mislite...

angie01 angie01 08:15 17.10.2011

Cosa SR Nostra!

U ruganju su učestvovali svi, oni za koje se iz ove perspektive slobodno može reći da stoje i da su oduvek stajali na istoj strani: političari, visoki predstavnici crkve i najverniji deo stada - siledžije iz ekstemističkih organizacija.
buckoalisac buckoalisac 08:24 17.10.2011

Text je

Zaista osiromašeni pogled na svet. Da li stvarno misliš da se celokupno ponašanje gore pomenutih omraženih ličnosti i institucija zasniva na njihovom odnosu prema homoseksualnosti ?
nikolic777 nikolic777 08:25 17.10.2011

Re: Text je

Da li stvarno misliš da se celokupno ponašanje gore pomenutih omraženih ličnosti i institucija zasniva na njihovom odnosu prema homoseksualnosti


i na još ponekim odnosima...
angie01 angie01 08:41 17.10.2011

Re: Text je

buckoalisac
Zaista osiromašeni pogled na svet.


text je odlicna opservacija osiromasene stvarnosti u Srbiji!
nikolic777 nikolic777 08:48 17.10.2011

Re: Text je



text je odlicna opservacija osiromasene stvarnosti u Srbiji!


hvala Angie
freehand freehand 09:03 17.10.2011

Re: Text je

nikolic777


text je odlicna opservacija osiromasene stvarnosti u Srbiji!


hvala Angie

Sad sam i ja pročitao ceo sastav.
Izbeći ću komentar mnoštva floskula i poneke neistine, ali ću postaviti pitanje: misliš li, Nikoliću, da je konfrontacija dobar put za perspektivnu promenu položaja LGBT osoba/zajednice?
kremba kremba 09:07 17.10.2011

Re: Text je

angie01
text je odlicna opservacija osiromasene stvarnosti u Srbiji!


Taj palma da je neki vernik kao sto se prikazuje kupio bi patrijarhu neko normalno motorno vozilo a ne da se guzva u tom obicnom audicu k'o neka sirotinja. Majku mu, pa nemamo mi 100 patrijaha!
Sta ce svet da kaze?
Bar nesto ovako, ako se nema para za bolje.
hoochie coochie man hoochie coochie man 09:09 17.10.2011

Re: Text je

Zaista osiromašeni pogled na svet.


Ali je zato obogacen recnik

iz pera ove spisateljice i pod rediteljskom palicom ovog reditelja

Kad sam ovo procitao (a ima toga jos) pomislih da citam neki izvestaj iz vremena kad je domacin rodjen.

Nekako mi ne idu skupa avangarda i postapalice ali to valjda tako mora kad se razmislja i pise po sablonima.

freehand freehand 09:13 17.10.2011

Re: Text je

kremba
angie01
text je odlicna opservacija osiromasene stvarnosti u Srbiji!


Taj palma da je neki vernik kao sto se prikazuje kupio bi patrijarhu neko normalno motorno vozilo a ne da se guzva u tom obicnom audicu k'o neka sirotinja. Majku mu, pa nemamo mi 100 patrijaha!
Sta ce svet da kaze?
Bar nesto ovako, ako se nema para za bolje.

Možda ovako?


ili ovako:
nikolic777 nikolic777 09:17 17.10.2011

Re: Text je

misliš li, Nikoliću, da je konfrontacija dobar put za perspektivnu promenu položaja LGBT osoba/zajednice


konforontacija?
kremba kremba 09:34 17.10.2011

Re: Text je

freehand
Možda ovako?
ili ovako:

Bre, freehand. Nije ti nas patrijarh boranija, kao neki, pa da vozi sicu od mercedesa sa ugradjenim kioskom? (Ovaj ispod vec imaju, tu za po parohiji.)
Mislio sam nesto ljucki da ima. Kad ide tako u goste, dide k'o covek.


angie01 angie01 09:39 17.10.2011

Re: Text je

poneke neistine,


bilo bi mi lakse da ih imenujes!

da je konfrontacija dobar put za perspektivnu promenu položaja LGBT osoba/zajednice?


sta je ovde konfrontacija?
Dawngreeter Dawngreeter 09:44 17.10.2011

Re: Text je

angie01
sta je ovde konfrontacija?


Angie, konfrotnacija je spominjati da problem LGBT (ili bilo koje druge) zajednice postoji. Konfrontacija je reci da je bolji svet moguc. Konfrontacija je istaci da se bahati ljudi ponasaju bahato.

Zapravo, konfrontacija je i ne reci ista od toga ali ipak setati gradom sa izrazom lica koji ne izgleda kao da zivis u najboljem od svih mogucih svetova, osim glede Kosovskog problema koji se najbolje moze resiti eliminacijom ljudi koji misle da postoji jos neki problem. Pozvana si da se osecas kao izdajnik nacionalnih interesa i da se tim povodom stidis. Za nisku cenu od <kolko god da placas porez plus infostan> mozes finansirati ljude koji ce te tuci na ulici kada vide da se stidis, ili kada oni procene da bi trebalo da se stidis a ne stidis se (uz ekstra batine naravno), i time ti pomoci da budes bolji Srbin.
dragan7557 dragan7557 09:55 17.10.2011

Re: Text je

kremba
angie01
text je odlicna opservacija osiromasene stvarnosti u Srbiji!


Taj palma da je neki vernik kao sto se prikazuje kupio bi patrijarhu neko normalno motorno vozilo a ne da se guzva u tom obicnom audicu k'o neka sirotinja. Majku mu, pa nemamo mi 100 patrijaha!
Sta ce svet da kaze?
Bar nesto ovako, ako se nema para za bolje.


Narod veli "prema svecu i tropar" pa onda važi i "prema Žrecu i auto."
Zato ne čini svetogrđe, Ptrijarh-mobil treba da se razlikuje od Papa-mobila, za onoliko koliko se i različiti Bogovi, dveju crkava razlikuju. A ovo što predlažeš je baš neukusno, zaudara na bezbožničko mafijaštvo.

cerski
kremba kremba 10:50 17.10.2011

Re: Text je

dragan7557
zaudara na bezbožničko mafijaštvo.


U pravu si. Ni vladike nisu bas odusevljene Audijem.
Vladika Vasilije Kačavenda izjavio da je „ispod časti voziti Audi“.

Lada bi bila bolje resenje, samo da se prelakira u crno.
Em rusko em pali brate.


nikolic777 nikolic777 10:55 17.10.2011

Re: Text je

Konfrontacija je reci da je bolji svet moguc

upravo
dragan7557 dragan7557 11:06 17.10.2011

Re: Text je

kremba
dragan7557
zaudara na bezbožničko mafijaštvo.


U pravu si. Ni vladike nisu bas odusevljene Audijem.
Vladika Vasilije Kačavenda izjavio da je „ispod časti voziti Audi“.

Lada bi bila bolje resenje, samo da se prelakira u crno.
Em rusko em pali brate.



A kako bi bilo da visoki oficiri crkve kao i Isus probaju magarca kao prevozno sredstvo po ugledu na Sina Božijeg?

Mada uzimajući Pravoslavnu pozadinu i verske implikacije Lada (Poreklo katoličko-Fiat) ne dolazi u obzir.

Volga je previše komunistički nomenklaturna.

Zaporozac možda?

cerski

p.s. ako bi slušali onog u koga se kunu da ga predstavljaju hodili li bi po zemlji božijoj - peške, kao što i On hođaše. A koju ono marku cipela rab božiji Kačavenda nosi?
ivana23 ivana23 11:47 17.10.2011

Re: Text je

dragan7557

p.s. ako bi slušali onog u koga se kunu da ga predstavljaju hodili li bi po zemlji božijoj - peške, kao što i On hođaše.


Tacno. A ne k'o...

Papa Benedikt XVI koristi platformu sa točkovima kako bi se kretao dugačkim krilom Bazilike Svetog Petra.





B92
freehand freehand 12:29 17.10.2011

Re: Text je

nikolic777
Konfrontacija je reci da je bolji svet moguc

upravo

Ubiće vas pusta patetika...
Elem, Nikoliću, Endži, Doungriteru:
Ovako se to radi, ako mene pitate, kad je reč o Svetoj materi i njenim ispošćenim i bogobojažljivim slugama.
(kolega Cvetko - duboki naklon!)

A konfrontacija već postoji, za sada sa onim ekstremnim slinavim bilmezima i njihovim huškačima i inspiratorima. Bude li se ovako nastavilo arlaukanje na sve u državi isključivo gledajući kroz prizmu neodržane parade - sumnjam da će gej ljudi i zajednica sticati simpatizere.
Da li se, time što ovo pišem slažem ili svrstavam uz ćelavo govedo iz Jagodine, veselog lordmera ili Anatema krilo SPC? Bože sačuvaj.
Da li mislim da je ova kuknjava i bes opravdana? Donekle, da.
Da li mislim da je pljuvanje po državi, Crkvi, i svim drugim institucijama pametno i da vodi rešenju koje će LGBT osobama doneti više slobode i lakši život?
Ne, bogami. Tu mi je, zaista, strepnja veća od nade.
Dawngreeter Dawngreeter 12:35 17.10.2011

Re: Text je

Zato bi trebalo kao Jevreji u Nemackoj polovinom proslog veka ili, da bih izbegao Godwin's law, Srbi na severu Kosova, ili mozda Tibetanci, da privlacimo sto manje paznje dok se Vladajuci Stalez(tm) ne smiluje nad nama. To uvek upali.

Vazno je shvatiti da ako postoji ista sto ljudska istorija pokazuje kao tacno iznova i iznova, to je da racunanje na simpatije vecine ka manjinama uvek daje brze i efikasne rezultate. Zbog toga se tako cesto pripadnici vecine nalaze u poziciji da savetuju manjine kako je njihov bunt deplasiran i pogresan.
nikolic777 nikolic777 12:45 17.10.2011

Re: Text je

Bude li se ovako nastavilo arlaukanje na sve u državi isključivo gledajući kroz prizmu neodržane parade - sumnjam da će gej ljudi i zajednica sticati simpatizere.


nit je kuknjava, nit je arlaukanje

nista se ne gleda, bar u ovom tekstu, kroz prizmu parade, vec se posmatra jedan niz povezanih događaja

ja ne razumem tu posalicu o simpatijama prema gej ljudima, jer se ceo slucaj svodi na to da pederima treba bolji pr...ne moraju se imati simpatije prema nekome da bi se poštovala njegova prava

ja nemam nikakve simpatije prema dverima, 1389 i obrazu, pa ne gađam njihov stand u knez mihajlovoj ciglom a neretko ga tamo viđam...i to ne zbog toga sto ne smem, nego zbog toga sto nemam prava na to

nasta lici ta filozofija pederi udvarajte se narodu sa akcentom na obradovicu i ostalima...kakvo je to sranje i ko moze da veruje da je ovde stvar u dopadanju i sarmiranju

u 21.veku mi predlazemo jednoj manjini da sarmira siledžije ne bi li se izborila za svoja elementarna prava
freehand freehand 13:18 17.10.2011

Re: Text je

Zbog toga se tako cesto pripadnici vecine nalaze u poziciji da savetuju manjine kako je njihov bunt deplasiran i pogresan.

Pa neće baš biti da sam ja ikome savetovao kako da se buni. Ovde raspravljamo o tekstu i vašim (i mojim) komentarima.
Ako hoćeš moje mišljenje - evo ga.
Inače - imam komšinicu koja se zove Elza. I kako joj ime kaže - nije Srpkinja. Ali sam ja za nju mala maca kad su patriotske teme u pitanju. I imam prijatelje Slovake, Mađare, Makedonce, a bogami - i jednog pedera! - koji su na istoj liniji.
I znam najmanje jednog gej momka od koga teško da poznajem zatucanijeg vernika. Kako on to slaže u glavi - ne znam, samo znam da je tako.
Nema crno-belog sveta.
Šta hoću da kažem? Produbljivanje jazova ne čini ih lakšim za prelazak. Samo to.
nikolic777
ja ne razumem tu posalicu o simpatijama prema gej ljudima,

Koju pošalicu, Nikoliću? Mrtav sam ozbiljan, makar da nisam u pravu.
nikolic777 nikolic777 13:22 17.10.2011

Re: Text je

Šta hoću da kažem? Produbljivanje jazova ne čini ih lakšim za prelazak. Samo to.



o tome i ja pisem, nije jaz nego je ponor, i to ovim redom:

1.patrijarh - parada srama, amfilohije - stabljika, vatra,...
2.zabrana
3.ivica, palma, mladi nacosi - ruganje po televizijama
4.ordenje
5.noz
6.iskrcavanje u jagoodinu

dragan7557 dragan7557 13:27 17.10.2011

Re: Text je

ivana23
dragan7557

p.s. ako bi slušali onog u koga se kunu da ga predstavljaju hodili li bi po zemlji božijoj - peške, kao što i On hođaše.


Tacno. A ne k'o...

Papa Benedikt XVI koristi platformu sa točkovima kako bi se kretao dugačkim krilom Bazilike Svetog Petra.





B92

U Australiji i na Novom Zelandu pastiri za obilazak ovaca, mislim, stada koriste motocikle.

cerski
kremba kremba 14:15 17.10.2011

Re: Text je

dragan7557
A kako bi bilo da visoki oficiri crkve kao i Isus probaju magarca kao prevozno sredstvo po ugledu na Sina Božijeg?


Bilo bi super, ali ipak je sin boziji bio dosta mladji. Ovo su ljudi u godinama, treba im bar malo komfora.

Mozda ovako nesto?

dragan7557 dragan7557 15:23 17.10.2011

Re: Text je

Ako hoćeš moje mišljenje - evo ga.

Vrlo neozbiljo, pošto si linkovao tekst Predraga Azdejkovića sa preko dvesta komentara.

Ne navodeći eksplicitno svoje mišljenje, ostavljaš mogućnost sumnje u tvoj zdrav razum, kao i dobronamernost.

Ne navodeći svoj stav prema homoseksualizmu, oslobođaš sebe, veoma nespretno, od bilo kakve odgovornosti, jer mišljenje nisi ni iskazao.

Dva bensedina je ipak previše, dok naramak sena ima dizastrozne posledice.

Šta hoću da kažem?

Ne očekuješ valjda da bilo ko baca graške i nagađa šta ti hoćeš da kažeš, pri tome sve čekajući da ti konačno kažeš, pošto odgovorom:
Produbljivanje jazova ne čini ih lakšim za prelazak.

nisi rekao apslutno ništa sadržajno, već izrekao floskuletinu za dnevnu upotrebu.

Da mostovi preko jazova, isključuju uticaj dubine na prelazak istih, tebi (kao ni drugima) ne pada na pamet?

Zaključujući polemiku sa:
Samo to.

umesto ostavljanja mogućnosti, i/ili ukazivanjem na način za premošćavanje jaza, nepotrebnim ukazivanjem na produblivanje, isključuješ i samu mogućnost daljeg dijaloga.

Krajnje vreme da ideš kod Polemičara Jelka Kacin na obuku.

cerski
dragan7557 dragan7557 15:30 17.10.2011

Re: Text je

kremba
dragan7557
A kako bi bilo da visoki oficiri crkve kao i Isus probaju magarca kao prevozno sredstvo po ugledu na Sina Božijeg?


Bilo bi super, ali ipak je sin boziji bio dosta mladji. Ovo su ljudi u godinama, treba im bar malo komfora.

Mozda ovako nesto?


Ne mogu da se otmem utisku da fale dve noge.

cerski
angie01 angie01 15:54 17.10.2011

Re: Text je

Ubiće vas pusta patetika...


vidi sreco,ja ti pricam cisto empiriJski, a, koliko znam greetera & nikolica, da im zameris mozes bilo sta, sem da su pateticni-mislim, mozes ti da se ne slazes, postujem, al bez da lepis neodgovarajuce etikete, koje sluze da umanje protivstranu!

meni smeta taj fazon negacija umesto afirmacija, iza koga se kriju sva opravdanja, a kritika valjda treba da ukaze, da je problem vidjen, kako se ne bi vise igrali zmurke!

ovde sve funkcionise kao da su gradjani statisti da bi odredjene funkcije mogle da imaju svoj invajerment, a ne da su one ovde da za te iste gradjane obavljaju posao!

freehand freehand 16:39 17.10.2011

Re: Text je

dragan7557
Ako hoćeš moje mišljenje - evo ga.

Vrlo neozbiljo, pošto si linkovao tekst Predraga Azdejkovića sa preko dvesta komentara.

Ne navodeći eksplicitno svoje mišljenje, ostavljaš mogućnost sumnje u tvoj zdrav razum, kao i dobronamernost.

Ne navodeći svoj stav prema homoseksualizmu, oslobođaš sebe, veoma nespretno, od bilo kakve odgovornosti, jer mišljenje nisi ni iskazao.

Dva bensedina je ipak previše, dok naramak sena ima dizastrozne posledice.

Šta hoću da kažem?

Ne očekuješ valjda da bilo ko baca graške i nagađa šta ti hoćeš da kažeš, pri tome sve čekajući da ti konačno kažeš, pošto odgovorom:
Produbljivanje jazova ne čini ih lakšim za prelazak.

nisi rekao apslutno ništa sadržajno, već izrekao floskuletinu za dnevnu upotrebu.

Da mostovi preko jazova, isključuju uticaj dubine na prelazak istih, tebi (kao ni drugima) ne pada na pamet?

Zaključujući polemiku sa:
Samo to.

umesto ostavljanja mogućnosti, i/ili ukazivanjem na način za premošćavanje jaza, nepotrebnim ukazivanjem na produblivanje, isključuješ i samu mogućnost daljeg dijaloga.

Krajnje vreme da ideš kod Polemičara Jelka Kacin na obuku.

cerski

Jebote, čoveče, kakav si ti smor?!
Sjebaće te artritis načisto ako nastaviš tim tempom da kuckaš ove baljezgarije, aman!
dragan7557 dragan7557 17:31 17.10.2011

Re:razgovor sa samim sobom

freehand 17:39 17.10.2011

Jebote, čoveče, kakav si ti smor?!

Dobro jutro!

Vidim, stao si pred ogledalo! Ako, ako.

Budi malo nežniji prema sebi.

cerski
abrasax abrasax 20:21 17.10.2011

Re: Text je

upravo



Ej, pa to boli!
Btw, pričaš o Veri ili Nadi?
Dawngreeter Dawngreeter 09:04 17.10.2011

Sigh

Zadnjih nekoliko dana zaista nisam siguran kako da se postavim. Vise nisam ni besan, mislim da sam jednostavno porazen. OK, ovo nije moja ulica, moj grad i moja zemlja. Ovo je tudja zemlja i oni mi se izruguju na svakom koraku, u svakom pogledu. Nasladjuju se ismevanjem mene dok iza njih stoji kordon koji ce da me bije ako se naljutim.

Zapravo nikad nisam stvarno hteo da napustim Srbiju. To sam uvek dozivljavao kao licnu manu i dokaz moje gluposti, ali tako je. Mnogo mi znaci sto zivim u ovom gradu kojeg poznajem od detinjstva, znace mi ljudi oko mene, ma i lokalna klima. Ali mislim da Srbija radi sve od sebe da bi me oterala.
nikolic777 nikolic777 09:11 17.10.2011

Re: Sigh

OK, ovo nije moja ulica, moj grad i moja zemlja. Ovo je tudja zemlja i oni mi se izruguju na svakom koraku, u svakom pogledu. Nasladjuju se ismevanjem mene dok iza njih stoji kordon koji ce da me bije ako se naljutim.

Zapravo nikad nisam stvarno hteo da napustim Srbiju. To sam uvek dozivljavao kao licnu manu i dokaz moje gluposti, ali tako je. Mnogo mi znaci sto zivim u ovom gradu kojeg poznajem od detinjstva, znace mi ljudi oko mene, ma i lokalna klima. Ali mislim da Srbija radi sve od sebe da bi me oterala.


šta napisati osim onog standardnog "potpisujem" ili "obajsnio si" ili prosto zalepiti emotikon sa podignutim palečvima, ali stvarno si rekao nešto što ne traži nikakvu dopunu, istinito je i baš zbog toga posebno tužno

hvala
angie01 angie01 09:41 17.10.2011

Re: Sigh

Dawngreeter


nikome ti ovde ni netrebas takav-sve su slicne i oterali, jer samo smetaju da tece radnja!

e, sad- ovo je moja zemlja i moj grad i moja ulica,...pa ili da se povlacimo, ili da im ne damo!
JJ Beba JJ Beba 14:54 17.10.2011

Re: Sigh

OK, ovo nije moja ulica, moj grad i moja zemlja. Ovo je tudja zemlja i oni mi se izruguju na svakom koraku, u svakom pogledu. Nasladjuju se ismevanjem mene dok iza njih stoji kordon koji ce da me bije ako se naljutim.

tako se mnogi od nas osećaju
poraženi
zgađeni
kukusigameni kukusigameni 09:39 17.10.2011

nego...

Jel ono Oliver Dulić u odori, u gornjem desnom uglu fotke?
nikolic777 nikolic777 09:42 17.10.2011

Re: nego...

Jel ono Oliver Dulić u odori, u gornjem desnom uglu fotke?



angie01 angie01 09:43 17.10.2011

Re: nego...

kukusigameni
Jel ono Oliver Dulić u odori, u gornjem desnom uglu fotke?


nije, to je stancovani primerak!
dragan7557 dragan7557 10:45 17.10.2011

Re: nego...

angie01
kukusigameni
Jel ono Oliver Dulić u odori, u gornjem desnom uglu fotke?


nije, to je stancovani primerak!

Biti u svakoj čorbi mirođija, je standard, karijerista Socijalističke Internacionale.

cerski

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana