Satira| Zabava| Život

Život na visokoj nozi

Vlasta92 RSS / 22.10.2011. u 20:55

m07_19494457.jpgTe večeri je televizija za koju sam u to vreme radila slavila rođendan. Sve je bilo komi fo, mada osenčeno po mom ukusu: mračan novosadski klub „NS time", sa čijeg plafona visi MIG 21, na zidu jugoslovenska ikonografija, relativno dobra muzika, dobra ekipa, besplatna cuga.

Ja se doterala, između suknje i cipela stavila poduže parče nogu (u smislu jako kratke suknje, ne mene dugonoge) i stala na štikle. Čista eksluziva.

Imala sam samo te jedne i jezivo su me žuljale, ali - štikla je štikla, a rođus je rođus. Naravno, poznavajući sebe, ponela sam i ravne cipele za koje sam znala da ću u njih ući oko ponoći, najkasnije do jedan. Ispostavilo se da je taj ranac u koji sam ih stavila odlična ideja, jer sam u njega nežno odložila i jednu lepu kriglu. Volim da sakupljam čaše po kafanama, pa sad, ako će vlasnik da me vija u onom MIG-u nakon ovoliko godina zbog jedne krigle, laka sam meta u ravnici. Probaću taj video, za koji sam sigurna da će se naći na You Tube-u, nekako da iskoristim u svoju korist. Usput bih mogla da lansiram i par snimaka koje bi neko mogao da mi ukrade iz kuće, mobilnog ili sefa. Bila bih očajna u početku, jako bih plakala, ali kontam da bih za mesec dana umesto 400, imala milion i po „foloversa" na Twitteru. „Žrtva hakerskog napada: golišava Novosađanka koja je preživela napad MIG-a". Self - marketing, social networking, ovo - ono...No, vratimo se u onaj mračan klub dok me ova priča nije izvukla napolje i na neku sasvim drugu stranu.

Dakle, krenem u jednom trenutku do šanka po piće i silno se obradujem kada kroz kiselinu u očima u onom polumraku ugledam nekoliko činijica sa smokijem.

„Ah, baš mi ovo sada treba!", uzviknula sam zahvalno, namignula vragolasto barmenu i ubacila punu šaku u usta. Krenem da žvaćem i shvatam da mi je užasno glasno u glavi i da sama proizvodim taj zvuk. Smoki je glasan, ali baš ovoliko? Jel to moje žvakanje ide na razglas?! Setim se one stare američke skrivene kamere kada su ozvučili sve živo u nekom ekspres - restoranu i pomislim kako je logično da jedna televizija za svoj rođus snimi neku psinu i smontira video za sve naredne rođendane. I to u vreme glavnog urednika koji je svojevremeno napravio skrivenu kameru u kojoj on lično ispred robne kuće u centru Novog Sada izlazi iz šahta obučen u kompletno ronilačko odelo i uspeva da ubedi ljude da je sa ruske podmornice koja se parkirala u luci, ali je on, eto, zalutao. ..

I zašto je ovaj smoki tako ružan i zašto mi se skupljaju usta? Pogledam u momka za šankom odlučna da mu objasnim zašto je mrtav čovek ako ima veze sa atakom na moja čula i dostojanstvo, ali me malo iznenadi njegov izraz lica, pun gađenja. Žvaknem još jednom da se uverim da nisam nešto istripovala i skrećem pogled na mladića pored sebe, koji u tom trenutku, takođe vidno zgađen, pruža ruku i govori mi :

"Idi u k****, uzmi moje očišćene"...

B'zveze. Niti da ispljuneš onaj neočišćeni kikiriki, niti da ideš punih usta kroz ceo klub dok ne stigneš do toaleta koji, ruku na srce, i nije bio nešto komi fo. Maramice, naravno, nemam, a da vadim onu maknutu kriglu da u nju pljuckam, isto nekako nije u redu, tim pre što sam na štiklama. Odabrala sam da ipak trknem do toaleta. Da vam ne pričam kako me je tamo sačekao red poznatih žena raspoloženih za priču, a meni se od one prašine u ustima već skupio i mozak te, sve i da sam mogla da pričam, ne znam kakva bi mudrost iz njih izletela. Samo sam se smeškala i klimala glavom, čekajući svoj red. Dođem na red, izađem iz toaleta za jednu sekundu, u prolazu nekim začuđenim klinkama dobacim: „Tako ćete i vi brzo piškiti kada budete tetke", odem za šank, odbijem ponosno činijicu sa kikirikijem koju mi je barmen ponudio sa osmehom, kažem mu: „Da bog da ga čistio sa poda do osam ujutru", takođe uz osmeh, gucnem piće, preobujem se i nastavim sa đuskom. Volela bih da mogu da kažem da su u tom trenutku puštali „Big Mouth Strikes Again" od Smitsa, to bi baš bilo dramsk, ili da je u to vreme Lily Allen bila dovoljno zrela da napravi hit „Fuck You" (very much), ali nemam pojma šta je išlo kao muzička podloga.

Veče se spojilo sa jutrom i kada sam konačno stigla kući, otečenih nogu i punih usta sećanja na džakove pune prašnjavih miševa, krenem da se izuvam i nešto mi zasija iz desne cipele. Ma, koji je ovo vrag? Podignem cipelu, kad imam šta i da vidim: cipela puna srče. Ode krigla. Aj' to, ali možda bi trebalo čekirati taban. Da li ga uopšte još uvek imam? A šta ako ga nemam? Hoću li moći ikada više na štikle?...Nećete verovati, ali ni mašna na čarapi mi nije krenula. Znači, fakiri se prvo dobro najedu neočišćenih kikirikija i popiju malo, ili bar ovo drugo. Testirala sam nedavno svoju teoriju u Muzeju nauke u Budimu. Popila sam par nečega i ladno legla na eksere. Jest da je legla i moja ćerka, ali tu bi već načeli teoriju o određenim svojstvima pića i tajnim sastojcima u njemu, po kojima isto i zovu „coke". Mislim, nananana i osmeh?

Sve u svemu, tada sam dobro prošla, ali ima tih dana kada je stvarno bolje ne ustajati i kada hleb prosto mora da padne na namazanu stranu. Na beli tepih. Nekada iz grešaka učimo: ne kupuj beli tepih, ne jedi namazana hleba u dnevnoj sobi, ne stavljaj čašu u isti ranac sa rezervnim cipelama, ne jedi smoki ako nije iz kesice. Ali ima dana kada ne možeš da pobegneš. 

Takav moj dan osvanuo je negde krajem osamdesetih, kada sam bila srećna studentkinja književnosti. Probudila sam se sva orna za jutarnja predavanja, skuvala kafu i sela natenane da je popijem. Ne treba da vam govorim koliko je sveto sve u vezi sa natenane jutarnjom kafom. Sedneš na svetu stolicu, staviš ispred sebe svetu kafu i polako je srčeš dok ti pogled beži do ograde obrasle puzavicom, krovova preko puta, jutarnjeg programa, sudoke, šta već ko voli. Ja sam tom prilikom pustila neku finu muziku, razmišljala šta ću da obučem, gde ću to veče, i zapalila cigaretu. Ne znam zašto, nikada ne pušim uz jutarnju kafu. Povučem dim, cigareta se zalepi za suve usne i pokida dobro parče, a među mojim prstima završi žar od cigarete. Aaaaaaa! Odlepim, odgurnem pepeljaru i uzmem šolju ne bi li bar kafu ispila dostojanstveno i, onako nervozna, ne pomislim da je vrela. Spržim jezik, ali baš, baš, i shvatim da je bolje da odmah krenem, jer ću završiti u hitnoj. Obučem se, prebacim tašnu ukoso kao moj pokojni ćale dok je bio poštar, sagnem se da se obujem i ustajući zavrnem glavu najstrašnije o metalni otvoreni prozor u predsoblju, koji je ćale pravio kada više nije bio poštar i koji se otvarao prema unutra. Aaaaaaaaaaaa!! Da li da izlazim napolje, čoveče? Pašće mi neka saksija sa muškatlama na glavu, staću na dečiji kliker i pogodiću rošu sedmim pršljenom, a o saobraćaju da i ne govorimo, mogućnosti su Vasiona. Ali, kako sam morala da budem tamo, ostavim bajk i krenem. U autobusu su mi svi ustajali, a na fakultet sam ušla sa opekotinom među prstima, krvavim usnama, razbijene glave i sprženog jezika, nisu me ni razumeli kada sam im na pitanje šta se desilo, odgovorila: "Niša, pija šam kafu".

Ne srči kafu ako si prethodno dva puta sebe ranio, od čega jednom u glavu. Ne obuvaj se ispod ćaletovog kibicfenstera. Nemoj pušiti.

Nisam sujeverna i uvek prolazim između spojenih bandera, ali ipak, radi sličnih eventualija, tada sam obećala i da ću: pronaći izgubljenu potkovicu i detelinu sa četiri lista, sanjati belu mačku, okačiti beli luk i ogledalo preko puta vrata, uvek sipati šećer pre čaja, stati na svoju senku, prvog dana jeseni uhvatiti list koji pada, ugasiti sve svećice na torti. Do današnjeg dana nisam prestala da pušim i otežano gasim svećice iz dva puta, nisam pronašla potkovicu, mada sam kod Kineza kupila jednu plastičnu, u srebro obojenu, nisam sanjala ni belu mačku, čak ni kao utvaru svih prethodnih februara kada mi se nakupe na tavanu. Beli luk okačim, ali ga skinem svaki put kada nemam za kuvanje, što mu dođe kao da žderem svoju sreću. Na senku stala nisam, čaj ne pijem, osim kada sam bolesna, a tada ga ne šećerim, a lišće, ah prokleto lišće! Kada na jesen počne da opada i kada svaki dan moraš da ga čistiš i čistiš i čistiš, ko bi se setio da ga hvata? Spalila bih istog momenta i trešnju i orah i ringlov, pa ne imala da jedem. Sva sreća što nisam sujeverna jer u ovim uslovima, kako da izbegneš baksuz? Činiš šta možeš. Ja, recimo, jedem namazana hleba u dnevnoj sobi, ali nikada, nikada, nikada - neću staviti tepih.

A što se belog luka tiče, on se ne ždere, on začinjava. I zdraviji je u klopi nego na zidu. Kako samo ide u prelivu za špagete, i to kada se iskombinuje samo sa pelatom... Ja ga baš sada sitno seckam sa bosiljkom da napravim sušeni paradajz...



Komentari (93)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

gordanac gordanac 21:22 22.10.2011

:))

Queen of Telep





Eto

vlasta:
Ali ima dana kada ne možeš da pobegneš.





:)) ...i ima i smejavica od Vlaste koja se odaziva (s mnogo dobrih razloga!) i na "Queen of Telep" (ko je nju poznavao, ko je s njom hodio vrletima Telepa i pevao karaoke - tom će i pakao pasti "na laku stranu" - biće to čisti Barbados, Belize i ostali Capo Verde...:))
Vlasta92 Vlasta92 21:39 22.10.2011

Re: :))



Da mi nije tebe, neb'ja sveta videla!
gordanac gordanac 22:14 22.10.2011

:))

Vlasta92


Da mi nije tebe, neb'ja sveta videla!


:))
Idi, bre!
Iz nekog razloga me tvoja priča podsetila na staru vašarsku igru "karike na marike", pa pošto je to sada skroz "demode", našla sam ti nešto slično - "karike na rubike" :::




...kao ilustraciju za dane "kad ne možeš da pobegneš" i kada se sve pogrešno sklapa toliko brzo da ne stigneš ni da vidiš - a nešto već gotovo i počelo nešto drugo...
Vlasta92 Vlasta92 22:16 22.10.2011

Re: :))

Zjuu, ne znam da li manje znam o marikama na karikama ili o ovome nečemu gore
gordanac gordanac 18:27 23.10.2011

:))

Vlasta92
Zjuu, ne znam da li manje znam o marikama na karikama ili o ovome nečemu gore

"Karike na marike" je ona vašarska igra u kojoj "kupiš karike" (broj bacanja karika, potkovica, drvenih ili gvozdenih prstenova relativno malog prečnika, do 5cm) i onda ih sa zadate udaljenosti bacaš na štap (pa osvojiš neku igračku) ili na boce raznih (bez)alkoholnih pića - pa osvojiš bocu..

A kad si već imala kriglu, nedostajala ti je ova reklama za vodu:


Jukie Jukie 21:37 22.10.2011

Baš lepo

Danas sam opet čitao Čudan događaj sa psom u neko doba noći i neke rečenice me podsećaju na to...

Ovo npr:
o metalni otvoreni prozor u predsoblju, koji je ćale pravio kada više nije bio poštar i koji se otvarao prema unutra
Vlasta92 Vlasta92 21:47 22.10.2011

Re: Baš lepo

Šta? Ne kontam? Imamo istu rečenicu ja i neki poznati pisac??
natasavb natasavb 21:47 22.10.2011

Re: Baš lepo

Danas sam opet čitao Čudan događaj sa psom u neko doba noći i neke rečenice me podsećaju na to...


Fenomenalna knjiga! Ja cekam da se moja vrati do mene, pa da je citam opet. :)

Ne, ne podseca mene Vlasta ni na koga. Ona ume jedinstveno da ulepsa vece. :)
Krenem da ugasim komp, popijem ferveks i zavucem se pod cebe. Kad vidim Vlasta ima novi blog. Procitam naravno i oraspolozim se odmah. Sad se dvoumim izmedju ferveksa i kuvanog vina.
Vlasta92 Vlasta92 21:54 22.10.2011

Re: Baš lepo

VINO!!! Molim te! Evo i ja ću! I evo ti ovo:

Obren Markov Obren Markov 21:39 22.10.2011

Češnjak

A što se belog luka tiče, on se ne ždere, on začinjava. I zdraviji je u klopi nego na zidu.


- Spremila sam onaj sos za špagete, ali mislim da sam preterala sa belim likom...
- Nikad nije previše belog luka.
Vlasta92 Vlasta92 21:50 22.10.2011

Ne znam zašto,

ali ovo sam ti sada namenila: mešano meso

Obren Markov Obren Markov 08:06 24.10.2011

Re: Ne znam zašto,

ali ovo sam ti sada namenila: mešano meso


ju ju šta je ovo

a da se ipak vratimo tankim, belolučnim (?)...
mikele9 mikele9 21:40 22.10.2011

Kikiriki

A što se belog luka tiče, on se ne ždere, on začinjava. I zdraviji je u klopi nego na zidu. Kako samo ide u prelivu za špagete, i to kada se iskombinuje samo sa pelatom... Ja ga baš sada sitno seckam sa bosiljkom da napravim sušeni paradajz...

Najvolem ga uz sitno seckanu slaninu i domaći lebac ali volim i često jedem u kombinaciji s pelatom i bosiljkom sa isključivo italijanskim špagetama. Zašto mi je u toku pisanja isključivo, pao na pamet Krkar...?
Naklon Kraljici Telepa
Vlasta92 Vlasta92 21:43 22.10.2011

Re: Kikiriki

to you too!

Super što ste toliki došli, skroz sam raspoložena za društvo, a kod kuće - sama!

E, neće da može! Idemo ON LINE!

krkar krkar 22:22 22.10.2011

Re: Kikiriki

Zašto mi je u toku pisanja isključivo, pao na pamet Krkar...?


Beli luk ne ide samo u neke, sasvim malobrojne, vrste finih kolača.
draft.dodger draft.dodger 22:26 22.10.2011

Re: Kikiriki

krkar
Zašto mi je u toku pisanja isključivo, pao na pamet Krkar...?


Beli luk ne ide samo u neke, sasvim malobrojne, vrste finih kolača.


Lekcija - Beli luk

Vlasta92 Vlasta92 22:34 22.10.2011

Re: Kikiriki

Neverovatno, ali setila sam se ove scene kada sam gnječila luk
čineći protivprirododni blud...
mikele9 mikele9 22:49 22.10.2011

Re: Kikiriki

Beli luk ne ide samo u neke, sasvim malobrojne, vrste finih kolača.

Bravo!!! Eto baš zato što se razumeš u svakojake hranljive materije i jela
kremba kremba 23:10 22.10.2011

Re: Kikiriki

mikele9
Najvolem ga uz sitno seckanu slaninu i domaći lebac ali volim i često jedem u kombinaciji s pelatom i bosiljkom sa isključivo italijanskim špagetama. Zašto mi je u toku pisanja isključivo, pao na pamet Krkar...?


krkar
Beli luk ne ide samo u neke, sasvim malobrojne, vrste finih kolača.


Sta mi radite ljudi? U pola noci moram da kuvam makarone i da trrazim beli lukac, kol'ko ste mi napravili zazubice.

vlasta92


Kakva slucajnost. Bas danas sam dobio pun email zenskih cipela, ne znam sta cu s njima. Sutra cu ti okacim neke, pa ako ti se svide... Jedne su za aleksambrosa a i ima nekoliko pari za onoga kolegu sto voli ptice. I za mlekca ima ...
Vlasta92 Vlasta92 23:17 22.10.2011

Re: Kikiriki



Zaboravih malopre da se dodam ovde: tačno vas zamišljam kako na lađi sitno seckate za uz ribu...mljac!
krkar krkar 23:27 22.10.2011

Re: Kikiriki

Sta mi radite ljudi? U pola noci moram da kuvam makarone i da trrazim beli lukac, kol'ko ste mi napravili zazubice.


Mrzi me da kucam, dva jednostavna recepta:

Prost

i još prostiji!




mlekac mlekac 03:48 23.10.2011

Re: Kikiriki

kremba
mikele9
Najvolem ga uz sitno seckanu slaninu i domaći lebac ali volim i često jedem u kombinaciji s pelatom i bosiljkom sa isključivo italijanskim špagetama. Zašto mi je u toku pisanja isključivo, pao na pamet Krkar...?


krkar
Beli luk ne ide samo u neke, sasvim malobrojne, vrste finih kolača.


Sta mi radite ljudi? U pola noci moram da kuvam makarone i da trrazim beli lukac, kol'ko ste mi napravili zazubice.

vlasta92


Kakva slucajnost. Bas danas sam dobio pun email zenskih cipela, ne znam sta cu s njima. Sutra cu ti okacim neke, pa ako ti se svide... Jedne su za aleksambrosa a i ima nekoliko pari za onoga kolegu sto voli ptice. I za mlekca ima ...


Sta za mene?
kremba kremba 08:23 23.10.2011

Re: Kikiriki

Vlasta92


Evo, Vlasto, kao sto sam obecao. Elegantne, a mozes da ih nosis i u disko.


krkar


Krki, majstore, nisam ni sumnjao. Iste makarone sam sinoc kuvao, samo integralne. :) Evo i za tvoju gospodju, kad ide na pijac da kupi luka. A za torte i fine kolace koristi one perlice. Rade posao a i lepe su za dekoraciju.

mlekac
Sta za mene?

Posto volis macke, za tebe su ove.
Vlasta92 Vlasta92 09:18 23.10.2011

Ah,

hvala ti, oduvek sam ovako nešto sanjala da imam, naročito tu plovnu kožicu na štikli...
mlekac mlekac 15:49 23.10.2011

Re: Kikiriki

kremba


mlekac
Sta za mene?

Posto volis macke, za tebe su ove.


Fala! Samo da znas - nisam jedina mackarka ovde, pa ako treba, ce pozajmim drugaricama!
kremba kremba 19:54 23.10.2011

Re: Ah,

Vlasta92
naročito tu plovnu kožicu na štikli...


Molim i drugi put, mada u tvojim slovima nazirem nedostatak odusevljenja?
Nego, molim te, objasni mi gde si videla "plovnu kozicu", becim oci dva sata. Ne vidim pa da me ubijes :)

mlekac
Fala! Samo da znas - nisam jedina mackarka ovde, pa ako treba, ce pozajmim drugaricama!


Evo i za one koje vole kucice.
kremba kremba 08:10 25.10.2011

Re: Ah,

Vlasta92
naročito tu plovnu kožicu na štikli...


I bas neces da mi kazes?
Ne znam. Dal' sam poludeo pod stare dane, ili je vreme da uzmem jace naocare, al' ja tu vidim zvaku.
svbobo svbobo 22:02 22.10.2011

...

mračan novosadski klub „NS time",

Počeh da čitam i stadoh ovde!
Sada bih ja mogao napisati blog o tom mračnom klubu...
Vlasto,šta je sa tim prostorom?
Ne pamtim kada sam poslednji put bio u ns-u a kamoli prošao tuda!
Vlasta92 Vlasta92 22:04 22.10.2011

Re: ...

Pa, ne znam šta se dešava, da li radi, ne radi, poooojma nemam! A kada je bila poslednja poseta?

HVALA ZA FOTKU
svbobo svbobo 22:17 22.10.2011

Re: ...

Vlasta92
Pa, ne znam šta se dešava, da li radi, ne radi, poooojma nemam! A kada je bila poslednja poseta?

Ima sigurno 7-8 godina ako ne i više!Pod pretpostavkom da je sada 2011!
Sorry ako te lažem - ne znam šta je juče bilo...
...a u ns-u,gledano očima čoveka koji baš gotivi taj grad...predugo-bez obzira na to što se taj period meri mesecima!

Vlasta92 Vlasta92 22:22 22.10.2011

Re: ...

Pa izvolte i salonu, molim vas!

Kada si tu, u prolazu, blizu, javi se
blogovatelj blogovatelj 05:51 23.10.2011

Re: ...

Pa, ne znam šta se dešava, da li radi, ne radi, poooojma nemam! A kada je bila poslednja poseta?


Jel to mesto izmedju Limanskog parka i Dunava, pored samih studentskih domova?
Ako je to to, onda sam tu izlazio, ali pre nego sto je bio ovaj avion. Bila je prosecna kafana sa nadprosecno jeftinim pivom i kariranim stonjacima. I mogla je da se iznajmljuje za zurke.
Vlasta92 Vlasta92 09:17 23.10.2011

Re: ...

Da, da, to je taj. Evo, par redova iznad je svobobo stavio link do fotke...
svbobo svbobo 13:47 23.10.2011

Re: ...

Vlasta92
Pa izvolte i salonu, molim vas!

Kada si tu, u prolazu, blizu, javi se

ooo hvala,hvala !
dr.wagner dr.wagner 22:28 22.10.2011

Indiskretno ...

... večer

-Imamo "vremensku rupu" u priči ...
... ovo između kikirikija i stakla u cipeli

-Mislim ... produžile se noge , skratila suknjica ... pa još štikle ...
-Dosta se truda uložilo ..., je li netko to primjetio ???


Wagner
Vlasta92 Vlasta92 22:31 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Prvo ide onaj peh sa cigarom i kafom, a ovo kasnije, kada sam već zaposlena ŽENA, koja mora da skrati suknju jer je svesna da u mračnom klubu od pameti vajde nema.

...a ti pitaš za rupu u istoj večeri? HM. Baš si bRezobrazan
dr.wagner dr.wagner 22:38 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Pozdrav V

Vlasta92
a ti pitaš za rupu u istoj večeri? HM. Baš si bRezobrazan


-Mislio sam na "vremensku rupu" ...


W
Vlasta92 Vlasta92 22:41 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Znam ja šta si ti mislio...teško da se ikada u vremenskoj rupi tog tipa desi nešta preporučljivo
dr.wagner dr.wagner 23:03 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Vlasta92
Znam ja šta si ti mislio...teško da se ikada u vremenskoj rupi tog tipa desi nešta preporučljivo


-Pogledao sam "tamo" ... Vi ste "mojih godina" ...
... a to nije kompliment

-Priča je očito iz prošlosti ... nastupila je zastara za delikte , pa
sam se zato nadao i pojašnjenju , je li Vam u vremenu koje nedostaje,
nešto i pošlo za .... rukom ..

-A ovo za mračne klubove ... tamo ni nismo išli da bismo djelovali
pametno ....
... to je čak bilo i kontraproduktivno
Vlasta92 Vlasta92 23:14 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Eh, ja sam se uvek nadala ranije da će me tip, kada me u u mraku nekog kluba obučenu u crnu rolku pogleda u oči - shvatiti kako sam zanimljiva i pametna. znači, to ne vredi..?
kremba kremba 23:29 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Vlasta92
Eh, ja sam se uvek nadala ranije da će me tip, kada me u u mraku nekog kluba obučenu u crnu rolku pogleda u oči - shvatiti kako sam zanimljiva i pametna. znači, to ne vredi..?

U crnoj rolci, u mraku? Pa moze da vredi, samo tip treba da ima dobre naocare
iskipese mi makarone dok ti ja objasnjavam.
dr.wagner dr.wagner 23:30 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Vlasta92
Eh, ja sam se uvek nadala ranije da će me tip, kada me u u mraku nekog kluba obučenu u crnu rolku pogleda u oči - shvatiti kako sam zanimljiva i pametna. znači, to ne vredi..?


-Ne ...

-Sve u vezi pameti je bilo pitaje ... broj dva
... i postavljalo se po danu

-Pokušajte se staviti u moj položaj ...
... primjetim damu u kratkoj suknji , sa dugim nogama i štiklama

... i pomislim ..."Baš djeluje inteligentno"

Vlasta92 Vlasta92 23:39 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Naravno <_<

Ko da ne znamo...Ali, kakve šanse danas imaju devojke koje nisu baš jako gole, a vrede?
mikele9 mikele9 23:40 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

... primjetim damu u kratkoj suknji , sa dugim nogama i štiklama

... i pomislim ..."Baš djeluje inteligentno"

Nemaš ti šta da primjećuješ, lepo ti rekla: pogleda u oči!
Vlasta92 Vlasta92 23:40 22.10.2011

Re: Indiskretno ...

Tako ti i treba, da bog da se zalepile za pločice - zauvek!
49 41 49 41 01:56 23.10.2011

Re: Indiskretno ...

Vlasta92
Naravno

Ko da ne znamo...Ali, kakve šanse danas imaju devojke koje nisu baš jako gole, a vrede?


Ima zena, koje na prvi pogled; deluju neprimamljivo - kao raspucali seljacki 'lebac.
Dok ih ne probate; a, posle - ...uummm, mmhmmm

... samo, mumlas od zadovoljenih cula.


kremba kremba 08:35 23.10.2011

Re: Indiskretno ...

dr.wagner
"Baš djeluje inteligentno"


Postoje stikle i za tu namenu

A mogu da se nose i na posao.
st.jepan st.jepan 16:17 23.10.2011

Re: Indiskretno ...

"Baš djeluje inteligentno"

Lepe dugačke noge uvek sam zvao inteligentnim nogama.
Ovo tek da reknem nešto inteligentno.
I uopšte, da reknem makar šta - ovako lep blog ne moš' da očutiš.
mlekac mlekac 03:59 23.10.2011

Nista bez kese draga,

ja da ti recem!

Kesa, a u kesi po potrebi - pri odlasku do mesta proslave, cipele sa stiklama. Kad se stigne tamo, u kesu se sele bakandze, poznatije u narodu kao "nisubasnestoalsutopleiravneisuveminogeunjima", pa pred polazak, ponovno prezuvanje!

Imala sam, svojevremeno, jedan par poslovnih salonki koje su celu karijeru, od kupovine do izlaska iz upotrebe, provele odmarajuci u poslednjoj fioci kancelarijskog stola. To, kad mi nisu bile na nogama, je li...

Poznat rad - do posla u cizmama, pa prezuvanje u "kancelarijske", pa pred polazak kuci, ponovo.

A sto se lukaca, macora i ostalog tice - ja zapatila packeta, pa posto mi, kao pravi crni macor prelazi put jedno n puta dnevno, postala sam prirodno imuna na to.

Ma jos mi svakojake asocijacije bude ove tvoje pricice, al' od mene, sabah zorom, dosta i ovo.

Vlasta92 Vlasta92 09:20 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

Ih, ja na poslu imam četiri para štikli. Ostali u svojim ormančićima drže materijale, tako svašta nešto pametno, a ja cipele...
myredneckself myredneckself 13:18 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

Vlasta92
Probudila sam se sva orna za jutarnja predavanja, skuvala kafu i sela natenane da je popijem. Ne treba da vam govorim koliko je sveto sve u vezi sa natenane jutarnjom kafom.

A gde su ovsene pahuljice za brekfest, pa teretana ili bar brzi hod, sveže ceđeno voće end povrće? Eh taj XX vek



"Coffee&cigarettes"
Džim Džarmuš

(Iggy Pop:Cigarettes and coffee, man, that's a combination.
Tom Waits:The beauty of quitting is, now that I've quit, I can have one, 'cause I've quit.)

Edit:
Vlasto, ulepša mi popodne,
idem da te frendujem i folouingujem, stalno zaboravljam
svbobo svbobo 13:25 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

"Coffee&cigarettes"
Džim Džarmuš

(Iggy Pop:Cigarettes and coffee, man, that's a combination.
Tom Waits:The beauty of quitting is, now that I've quit, I can have one, 'cause I've quit.)


stvar za tebe ...opet džarmuš džimi!


Vlasta92 Vlasta92 13:37 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

Draga, ti i Strummer ste vazda dobrodošli! Izvolte i vi u salonu! Ili možda malo riblje čorbe da koštate prvo, samo što je skinuta sa Čporeta...a posle ćemo i šaranske potkovice
myredneckself myredneckself 14:34 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

Ili možda malo riblje čorbe da koštate prvo, samo što je skinuta sa Čporeta...a posle ćemo i šaranske potkovice

Da, pa da zaglavim a sutra se radi, jedino da ponesem i neki spavaći dres pošto kombinaciju bez špricera ne priznajem sve da me pred puške izvedu

myredneckself myredneckself 14:38 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

svbobo
"Coffee&cigarettes"
Džim Džarmuš

(Iggy Pop:Cigarettes and coffee, man, that's a combination.
Tom Waits:The beauty of quitting is, now that I've quit, I can have one, 'cause I've quit.)


stvar za tebe ...opet džarmuš džimi!



thnx, oma mi se đuska
nsarski nsarski 16:45 23.10.2011

Re: Nista bez kese draga,

Tom Waits:The beauty of quitting is, now that I've quit, I can have one, 'cause I've quit.)


Samo te posmatram:

draft.dodger draft.dodger 14:03 23.10.2011

Bad As Me (2011)

Vlasta92 Vlasta92 16:42 23.10.2011

Re: Bad As Me (2011)

Bože, kako je dobar i mračan taj Tom Waits. Vole ga ili mrze, valjda nema sredine...
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:22 23.10.2011

.

osecao sam se kao da moram da pustim ovu stvar :

=)
st.jepan st.jepan 16:06 23.10.2011

Re: .

osecao sam se kao da moram da pustim ovu stvar :

Prevodiš sa engleskog? (I felt like to...)
Vlasta92 Vlasta92 16:36 23.10.2011

Nije loša elektronika..

ali meni sada više ide ovo

draft.dodger draft.dodger 18:33 23.10.2011

Re: Nije loša elektronika..

Vlasta92
ali meni sada više ide ovo


Stigao novi Almodovarov film...

La Piel Que Habito / The Skin I Live In (2011)

Vlasta92 Vlasta92 19:48 23.10.2011

Re: Nije loša elektronika..

Imal' sexa šta?
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:50 23.10.2011

Izumitelji

Sve se vrti oko zena, shvatila sam jednog dana kao klinka dok sam gledala neku fabulously obucenu grupu sa golim nogama i visokim stiklama na -15C.
Odmah sam, na tom mestu i za dva minuta, smislila bila pronalazak koji ce smestiti bateriju u stikle i grejati stopala a mozda i nesto dalje (ali taj deo tesko na -15C).

Kasnije sam razumela da, recimo, najlon carape, koje nisu nista drugo nega tanka tanusna mrezica puno repa (rupe cine 80%) uspeju da zagreju (malo) te noge iznad stikli, cisto da bi se ljudi narugali prirodnim zakonima i zimi zene ne leze mrtve po ulicama, zaledjene a lepo obucene.

Pa je do mene jos kasnije pocelo da stize sa svih strana kako su visoke stikle izuzetno udobne, ali prvo moraju da kostaju minimum $300.

A ovih dana verujem i da se izum automobila a narocito koncept taksija desio samo stoga sto zene uvek treba dovesti direktno do vrata destinacije i tu ih isto pokupiti na putu nazad.
Sto ukazuje na cinjenicu (malo znanu) da noge zenama nisu potrebne za hodanje.

Ali glava... cuvaj glavu, Vlasto
Vlasta92 Vlasta92 16:41 23.10.2011

Eh, Ivana,

lako je reći. Ali, ako imaš potrebu da mi to preporučiš, možda bi trebalo da pripazim
Ivana Knežević Ivana Knežević 03:11 24.10.2011

Re: Eh, Ivana,

Vlasta92
lako je reći. Ali, ako imaš potrebu da mi to preporučiš, možda bi trebalo da pripazim


Ne, nikako nemam potrebu - izvinjavam se. Prosto mi je naislo secanje na brojne prilike kad sam lupila glavom u isturene prozore, ogledala i svasta drugo, i ona vise boli.

Svako dobro,
docsumann docsumann 15:58 23.10.2011

Taj klub

sa okačenim migetom se bješe zvao Hangar, zar ne ... bejah tamo par puta tjekom 90-tih
nije loša atmosfera bila
Vlasta92 Vlasta92 16:32 23.10.2011

Re: Taj klub

Ne, zvao se NS Time...Nešto si pobrkao...
docsumann docsumann 17:31 23.10.2011

Re: Taj klub

Ne, zvao se NS Time...Nešto si pobrkao...


moguće, davno sam bio mlad

edit : a sjećam se još i starog Atrijuma, i Žute Kuće, ostalo sam pozaboravljao

edit 2; a je li nad šankom stajao natpis - Sorry, but I don't want to hear your life story
Vlasta92 Vlasta92 18:03 23.10.2011

Re: Taj klub

U Atrijumu sam radila, u Žutoj kući visila...
docsumann docsumann 19:24 23.10.2011

Re: Taj klub

U Atrijumu sam radila, u Žutoj kući visila...




negdje smo se možda i očešali u prolazu

Vlasta92 Vlasta92 19:49 23.10.2011

Re: Taj klub

Da si se o mene očešao, zlatan bi ti prah na rukavu ostao
docsumann docsumann 20:13 23.10.2011

Re: Taj klub

Da si se o mene očešao, zlatan bi ti prah na rukavu ostao


to si bila ti ?!

ja ti sve to poslije lijepo sastrug'o i mjenjao za pivo
svbobo svbobo 20:24 23.10.2011

Re: Taj klub

a sjećam se još i starog Atrijuma

Eeee Atrijum brate...dobra se tu ekipa okupljala 90-tih...Možda sam baš tu "popio" najveći blam...


docsumann docsumann 21:20 23.10.2011

Re: Taj klub

Eeee Atrijum brate...dobra se tu ekipa okupljala 90-tih...Možda sam baš tu "popio" najveći blam...


ja tad skoro redovno, svaki vikend, palio za NS iz BG-a ... bio zaljubljen ko ... ko ... oposum
svbobo svbobo 21:38 23.10.2011

Re: Taj klub

docsumann
Eeee Atrijum brate...dobra se tu ekipa okupljala 90-tih...Možda sam baš tu "popio" najveći blam...


ja tad skoro redovno, svaki vikend, palio za NS iz BG-a ... bio zaljubljen ko ... ko ... oposum


da,da...kažu - dobar osećaj...to...kad si zaljubljen?!
kebra je,čini mi se,bio deo inventara u Atrijumu u vreme kada sam ja bivao tamo!



pre par godina krenem tamo...a tamo...tamburica-vinski podrum...sad je tu prodavnica sportske opreme...neka me neko ispravi ako grešim!
zoja444 zoja444 21:41 23.10.2011

Re: Taj klub

bio zaljubljen ko ... ko ... oposum


docs, a sta ti to znaci: biti zaljubljen ko oposum? definisi.
docsumann docsumann 22:30 23.10.2011

Re: Taj klub

docs, a sta ti to znaci: biti zaljubljen ko oposum? definisi.


vrlo slično kao biti zaljubljen ko muflon
zoja444 zoja444 22:33 23.10.2011

Re: Taj klub

vrlo slično kao biti zaljubljen ko muflon


ah, ne zezaj. moze li to objasnjenje u humanoidnim relacijama?
myredneckself myredneckself 22:44 23.10.2011

Re: Taj klub

Eeee Atrijum brate...dobra se tu ekipa okupljala 90-tih...Možda sam baš tu "popio" najveći blam...

U Atrijumu sam radila, u Žutoj kući visila...

ja tad skoro redovno, svaki vikend, palio za NS iz BG-a ... bio zaljubljen ko ... ko ... oposum

Onda mi treba da se vidimo, i konstatujemo da se ustvari znamo
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:07 23.10.2011

Re: Taj klub

crn,relativno visok,zelene oci...jos nesto?

paramparaparpa...=)
zoja444 zoja444 23:23 23.10.2011

Re: Taj klub

stefan.hauzer
crn,relativno visok,zelene oci...jos nesto? paramparaparpa...=)


ovo crn me asociralo na jednog bivseg decka, Darka (ime je cista koincidencija).

prica on meni kako mu je mama rekla:
- sine, crna ti je dusa.
a, ja ga (naivno i krajnje spontano) priupitah:
- valjda je mislila da ti je crno u dusi?!

eto sta reci mogu da naprave. citavu papazjaniju.

mislim, posle se ispostavilo da je mama bila u pravu... al kad ja ne verujem rodjenim usima...
blogovatelj blogovatelj 06:48 24.10.2011

Re: Taj klub

U Atrijumu sam radila


Tamo sam visio '88. '89, '90 a onda sam napravio pauzu, pa sam i '94 proveo tamo
Vlasta92 Vlasta92 07:36 24.10.2011

Re: Taj klub

A koja si ti od njih?
Vlasta92 Vlasta92 07:42 24.10.2011

Re: Taj klub

80-tih sam i ja izlazila, a polovinom 90-tih sam, avaj, tamo radila. Tada to više nije bio onaj Atrijum, ali je i dalje bilo interesenata za pivo i muziku. Super smo bakšiš imali, sve dok tadašnji gazda nije skontao da se dobro zezamo, dobro zarađujemo i da je krajnje vreme da uvede red. Recimo, nema bakšiša, nego se kupuje cuga uz neke kupone. Plaća se garderoba. Nema gitarske muzike nego samo dance, kako bi od tog Atrijuma napravili, jelte, fensi klub (sa onim smrdljivim ćoškovima i toaletom?). Pa, onda, pretresanje devojkama tašni da slučajno ne bi unicele cugu...I onda je počelo da propada.

Čudno. A sve je uradio je mu krene.
docsumann docsumann 17:47 24.10.2011

Re: Taj klub

A koja si ti od njih?


onaj što je svako malo naručivao pivo
st.jepan st.jepan 16:32 23.10.2011

...

Sve je bilo komi fo

Valjda mikofo!
Vlasta92 Vlasta92 16:38 23.10.2011

Re: ...

A, da, pardonst...
fantomatsicna fantomatsicna 22:09 23.10.2011

Ako se desi

nece valjda ovako:[url=takethislollypop.com][/url]

Žrtva hakerskog napada: golišava Novosađanka koja je preživela napad MIG-a".
Vlasta92 Vlasta92 07:43 24.10.2011

Re: Ako se desi

Kako?
mariopan mariopan 19:47 24.10.2011

.....

Hahaha

U tvojim godinama i ja sam nosila metar i kusur nogu između suknjice i štiklica ali sada "u nekim lepim godinama" ide sasvim obratno, dugaaačka haljina i nema ni santimetra razmaka između haljine štiklica, a to je samo zato što mislim da takve cipele više ne prave, one u kojima možeš da plešeš celu noć, ništa drugo ne može biti u pitanju?
Vlasta92 Vlasta92 20:10 24.10.2011

Re: .....

Mojim godinama?

mariopan mariopan 00:06 25.10.2011

Re: .....

Vlasta92
Mojim godinama?


Tvojim, dakako, mladim i lepim, jedino ako nisi ti na avataru?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana