Eksperimenti u blogovanju| Gradjanske inicijative

да ли ће слобода умети да пева?

antioksidant RSS / 29.10.2011. u 23:09

не бавим се (активно) брисањем и бановањем

ни неактивно

бановано ми је 5 имена и то ни један коментатор због нечега што је написао код мене. двојица активно заговарају насиље (у ствари тројица), мада су у суштини безопасни лајавци. погодили су жицу својим позивима на линч преко проклетија... у тренутку када ми је баш засметало. а то око безопасне лајавости.... то им је можда и најмањи заједнички садржалац (уз количину испразности коју поседују могу рећи да им је то и сасвим коректан опис). двојица су бановани као одговор јер су мене бановали. рекли су ми да више не желе да разговарају са мном.

поштујем.

један је банован у циљу призивања бана код њега. нисам га призвао мада можда би помогло ако бих оставио прво неки коментар на његовом блогу (а давно нисам. некако баш од времена када сам закључио да ја код њега немам шта да тражим... можда да мењам тактику?) 

сви су мушког рода (бановање је ипак насилни чин а  постоје нека правила која поштујем, моја су и служе само мени тако да их нема потребе објашњавати) 

једноставно је. не желим их слушати, читати... широк им б92, моја соба није за њих...

и да, бановани су са стално. кажем, није проблем у томе шта су причали, већ једноставно - бирање друштва. 

али није то тема

оно што је мени интересантно је то што скоро половина банованих (тачније двојица) стално кукају што су бановани (од те двојице је и и један који је мене претходно бановао па је тада, избацивши мене са свог блога себи затворио врата мог. а сад се буни. како оно беше - баш су шашави (а није римљанин)). не прође много па се жале, бусају у груди, питају... како сам се ја (осведочени фашиста) то усудио њима ускратити право на слободно људско изражавање?

е пошто немам намеру продубљивати фрустрације фрустрираних ограничавајући ограничене поклањам им 7 дана.

правила игре су следећа:

 1. до сада бановани следећих 7 дана биће одбановани (отворена су има врата, кошуље на леђима раскопчане)

2 слободно им је на овом блогу писати шта хоће. ако оставе коментар не неком од још активних тај коментар биће обрисан

3. сви коментари других блогера биће брисани. ово стога што има још пуно њих које успешно игноришем (нису ме претерали преко ивице) а својом испразношћу дефинитивно би могли да се нађу у овом друштву. овакав блог једноставно за неке од њих представља превелики изазов... знам то. зато је боље овако. а и ових 7 дана желим бити посвећен неком другом. оно што желим да знам - шта је то толико спутавајуће у душама тих банованих да их непрекидно гуши јер од свих места на свету баш на овом блогу нешто не могу рећи? слободно им овде 7 дана. остали имају негативни тастер па нек кликћу са сваког налога ког се сете.

 4. ја нећу коментарисати али обећавам да ћу читати (тешком муком, признајем. мање више успешно прескачем ваше коментаре и блогове али сада се у потпуности посвећујем оном што имате да кажете). ако баш будем испровоциран на одговор обећавам да ћу се трудити да будем што краћи да не би смо продубљивали већ непријатну ситуацију.

и да - ово није никакво правдање (за бановања) и неће се ништа променити  после 7 дана (највероватније). враћамо се на старо. бан, бан, бан, нећу ништа да знам. ви у бан, ја у своје блогове без вас са онима које желим ако они желе код мене (један духовити небановани блогер вели да таквих и нема много) и сви срећни и задовољни

 

 

што се тиче брисања немам скор али бришем само тешке увреде (ретко када су мени биле упућене) а претпостављам да је побрисаних коментара можда једва нешто више од броја банованих... понављам немам проблем са ставовима, коментарима... једноставно неке људе тешко (претерано тешко) варим. 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 23:09 29.10.2011

негативни тастер

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana