Društvo| Politika

Ko "Hoće Šešelja"

expolicajac RSS / 24.11.2011. u 00:24
images?q=tbn:ANd9GcTtc-cem70cXIqM0-vnkCtGS5kJzCgCc17SzL-Ecsq62LJew6LqHbsn_uE7
 
 „Hladna glava i toplo srce“ govorili su predavači, polaznicima kurseva u školi NKVD-a za vreme Drugog svetskog rata. Emocije koje me obuzimaju poslednjih dana stalno me podsećaju na ovu rečenicu.

 

Kad sam se god susretao sa problemima ekstremizma, kako u ponašanju pojedinaca, tako i aktivnostima političkih organizacija, uvek mi je na pameti bilo suštinska definicija da se svaki oblik ekstremizma bio individualan ili kolektivan javlja na krajnjim tačkama pripadnosti. Ta istorijska podela na krajnje tačke ekstremnosti data je kroz dve kratke reči „desno“ i „levo“. To „desno“ u celom svom diskursu sistematizovalo bi se kao davanje prioriteta slobodi u odnosu na jednakost, odnosno da nema jednakosti ako nema slobode ličnosti u svom punom kapacitetu. Ono drugo „levo“ je antipod tome – nema ličnosti u punom kapacitetu ako nema jednakosti. I jedna i druga definicaja su zapravo odraz društvenog shvatanja iz kojih se kasnije izvode ekonomski principi. Ta podela na „desno“ i „levo“ iznedrena iz Francuske revolucije 1848 , za sada aksiom, određuje istorijske puteve i stranputice ljudske civilizacije u poslednjih 163 godine.  

Ovakva podela, može da zbuni, a samim tim otvara niz pitanja koja proističu iz složenosti mogućih odnosa različitih ideologija. Da bi čitalačku pažnju usmerio na ono što me je motivisalo da se upustim u ovu avanturu, preći ću za trenutak u polje psihologije, kako bi razjasnio motive, kako pojedinca tako i grupe koja se upušta u ekstremizam.

Ekstremisti su stalno izloženi nekom stresu. To stanje ispunjeno destruktivnim emocijama često vodi u netrpeljivost i mržnju. Oni su nesigurni u sebe, sa izrazitim osećajem manje vrednosti i niskim pragom tolerancije, koja često dovodi do prekomerne agresije. Ekstremista ima izraziti fenomen „pomeranja agresivnosti“ ( od pravog subjekta na mogući objekat). Oni nikada ne vrše suicid jer svoje probleme projektuju na drugoga i time štitie svoju sferu odlučivanja. Izrazitu potrebu za samoodržanjem konvertuju kroz aspekt nasilja prema „neprijatelju“. „Neprijatelj“ je onaj koji nije u šablonu i ponaša se nekonformistički. Potreba da se pripada većini određuje da su oni „različiti“ „neprijatelji“. Kako bi to rekao Sartr „ Čoveku bez vlastitiog identiteta koji je preplavljen strahom od slobode potreban je neko ko je podređen, slab i nezaštićen, na kome može iskaliti svoj bes i agresivnost“.

Svaka osoba podložna nekom obliku političkog ekstremizma odlikuje se visokim stepenom podređivanja legitimnom i moćnom autoritetu prema kojem ima servilan i nekritički stav. Slepa poslušnost je njegov moto. On u svom Vođi vidi atribute „spasioca“ iako se iza toga zapravo sakriva potisnuta mržnja koja se najbolje manifestuje nakon pada Vođe, kada isti postaje predmet omalovažavanja i prezira.

Potisnuto osećanje manje vrednosti osobe kompenzuju kompleksom više vrednosti predstavljajući sebi da se bore za uzvišene i plemenite ciljeve koji će „grupi“ doneti „sreću“, „spas“ i „slobodu“. Ta primitivna netolerancija prema „neprijatelju“ nije odraz snage već odraz duhovne nemoći, nesigurnosti i lične inferiornosti. Iz ovakvog principa ponašanja proističu ideološki sporovi i nemilosrdi i fanatični obračuni. Ti obračuni su potpuno iracionalni, zasnovani na snažnim afektima i lišeni svakog argumentovanog logičnog objašnjenja.

Najizrazitija manifestacija političkog ekstremiste jeste hipertrofiranje osećaja grupnog identitet (nacionalnog, stranakog, verskog) koji proždire kao rak sve ostale pripadnosti (porodici, profesiji...). Takav pojedinac ne priznaje „mešani identitet“ već samo traži čist i jasno dokaziv i razvija ono što bi Maluf nazvao „ubilačkim identitetom“. To prouzrokuje takav način razmišljanja koje ne trpi pogovore, sumnje, kritike i provere. Samim tim što je to antipod racionalnom saznanju, takav način mišljenja postaje dogma. A takva dogma se hrani stereotipima, predrasudama večitim stavaranjem „neprijatelja“.

Posle ovako sažetog, i normalno, sugestijama i primedbama podložnog, prikaza vraćam se na onaj deo koji predstavlja kroki crtež mogućih eksponiranja „desnog“ i „levog“ političkog ekstremizma.

 slikac.php?slika=20111027180419.jpgslikac.php?slika=20111027180419.jpg

„Desni“ ekstremizam ima sledeće pojavne manifestacije:

  1. Krajnji rasizam i nacionalizam. U ranijiim istorijskim dimenzijama i klerikalizam. Takav aspek praćen je izrazitom agresivnošću i katkada surovom eliminacijom „nečistih“ pripadnika zajednice
  2. Antisemitizam, odnosno večnu zaveru Jevreja ka uspostavljanju apsolutne dominacije u svetu. Nekritičko sagledavanje jevrejskog stradanja i maksimalnog umanjivanja broja žrtava holkausta
  3. Antiislamizam, kao sledeći „neprijatelj“ evropske kulture i njenog hrišćanskog identiteta
  4. Antiliberalizam, zbog osnovne njegove postavke da nema ravnopravnosti unutar grupe bez lične slobode pojedinca koja se kosi sa tezom da je pojedinac jedino slobodan u istovrsnoj društvenoj grupi
  5. Antikomunizam ( antisocijalizam i antianarhizam), jer su po shvatanju desničara to izdajnici nacije zbog njihovog kosmopolitizma
  6. Homofobija koja nije samo verbalna, već se teži da postane pravno sankcionisana a fizičko nasilje nad pripadnicima GLP populacije se smatra moralno opravdanim.
  7. Seksizam, kao želja da se uloga žene svede na puko reproduktivni karakter, čime ona zapravo daje jedino vredni doprinos ojačavanju nacije
  8. Ksenofobija, kao strah od svake novine i promene koja urušava postojanje tradicionalnih vrednosti nacije ili grupe
  9. Antimasonstvo, zbog stereotipa da su oni vladaoci sveta i čuvari najvećih tajni
  10.  Apsolutno negiranje svih procesa povezivanja i želja za zaokruženom nacionalno čistom ekonomijom pa makar ona bila i ekstezivnog tipa.
  11. Potenciranje vrednosti fašističkog i nacionalsocijalstičkog političkog organizovanja

63144-ikona-komunisti-delnici.jpg

 „Levi“ ekstremizam ima ove pojavne manifestacije

  1. Antikapitalizam kao izvorište svih zala. Ekonomskim izrabljivanjem buržuazija obezbeđuje društvenu kontrolu nad slobodama pojedinca
  2. Antiglobalizam kao izrazitu mržnju prema multinacionalnim kompanijama koje izrabljuju radničku klasu i monopoliziraju svetske resurse
  3. Antigrađanski stav i negiranje demokratije, privatnog vlasništva i tržišta
  4. Zagovranje štrajkova kao efikasnog oblika borebe za radnička prava
  5. Kod anarhista negiranje države i težnja za njenom likvidacijom
  6. Zagovaranje borbenog ateizma i raspuštanje crkve
  7. Negiranje tradicionalnih vrednosti porodice i težnja ka slobodnom izražavanju seksualnih sloboda
  8. Feminizam koji vrlo često dostiže borbeni karakter u nameri da nametne ženu kao oslobođenog, u svakom pogledu, člana zajenice
  9. Homoseksualizam kao normalnu pojavu koja nije podložna kritičkom osvrtu
  10. Vizijom slobodnog društva koje se zasniva na potpunoj i apsolutnoj slobodi njenih članova, koji sami određuju oblike svojih interaktivinih veza, kako u društvenom tako i ekonomskom smislu.

 

U zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu, u ovom istorijskom trenutku moguć je samo „Desni“ ekstremizam. Upotreba prejakih reči od strane pojedinih aktera današnje političke scene, često su odraz needukovanosti i želje za ostavljanjem jakih utisaka na biračko telo. Upotrebljavati tako jake izraze kao „Ekstremizam i Patriotizam“ bez dovoljno znanja o toj problematici je jako opasno za celokupno društvo i može upravo i uvesti u takvo stanje.

 



Komentari (146)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 01:11 24.11.2011

Десни екстремиста

Десни сам екстремиста, и тиме се поносим!

Да видим шта је написано...
Почетак.
„Hladna glava i toplo srce“ govorili su predavači, polaznicima kurseva u školi NKVD-a za vreme Drugog svetskog rata. Emocije koje me obuzimaju poslednjih dana stalno me podsećaju na ovu rečenicu.

KK?! Стварно бре...
Ово прихватам као вредност:
Antikomunizam ( antisocijalizam i antianarhizam), jer su po shvatanju desničara to izdajnici nacije zbog njihovog kosmopolitizma.

Ово се загубило код левака:
Kod anarhista negiranje države i težnja za njenom likvidacijom.

И ово посебно
Vizijom slobodnog društva koje se zasniva na potpunoj i apsolutnoj slobodi njenih članova, koji sami određuju oblike svojih interaktivinih veza, kako u društvenom tako i ekonomskom smislu.


Томе се може додати:
Појединац без сумње треба да буде учлањен у појединим колективима (својевољно, прим. ком.) и да служи њиховим циљевима, али у тој служби не сме се сав исцрпсти, ако неће да у себи самоме угаси огњиште слободне свести.

expolicajac expolicajac 07:18 24.11.2011

Re: Десни екстремиста

Десни сам екстремиста, и тиме се поносим!

Jebote Šešelj
dragan7557 dragan7557 10:55 24.11.2011

Re: Десни екстремиста

Десни сам екстремиста, и тиме се поносим!

Nije ni cudo posto:
„ Čoveku bez vlastitiog identiteta koji je preplavljen strahom od slobode potreban je neko ko je podređen, slab i nezaštićen, na kome može iskaliti svoj bes i agresivnost“.


cerski
expolicajac expolicajac 10:58 24.11.2011

Re: Десни екстремиста

Десни сам екстремиста, и тиме се поносим!

Nije ni cudo posto:
„ Čoveku bez vlastitiog identiteta koji je preplavljen strahom od slobode potreban je neko ko je podređen, slab i nezaštićen, na kome može iskaliti svoj bes i agresivnost“.


cerski


Očekujem da Srđa obuče trenericu i izađe na megdan
dragan7557 dragan7557 11:20 24.11.2011

Re: Десни екстремиста

expolicajac
Десни сам екстремиста, и тиме се поносим!

Nije ni cudo posto:
„ Čoveku bez vlastitiog identiteta koji je preplavljen strahom od slobode potreban je neko ko je podređen, slab i nezaštićen, na kome može iskaliti svoj bes i agresivnost“.


cerski


Očekujem da Srđa obuče trenericu i izađe na megdan

Jebiga eks, takvi nisu ni za sparingovanje. Kata-dori, i nadju se polomljeni na psihijatriji, umesto na hirurgiji.

cerski
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 13:57 24.11.2011

Re: Десни екстремиста

Čoveku bez vlastitiog identiteta koji je preplavljen strahom od slobode potreban je neko ko je podređen, slab i nezaštićen, na kome može iskaliti svoj bes i agresivnost.

Vazan citat. Ne postoje demokratske stranke u Srbiji, vec samo levicarske. Naime, svaka stranka, u kojoj nije moguce da clanstvo smeni rukovodstvo stranke, zahteva poslusnost, i negira samostalnost, slobodu.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 13:58 24.11.2011

Re: Десни екстремиста

Očekujem da Srđa obuče trenericu i izađe na megdan

Da polomim Cerskog? Cemu? Co'ek je pres'o na onu stranu.
dragan7557 dragan7557 16:59 24.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

srdjazlopogledja
Očekujem da Srđa obuče trenericu i izađe na megdan

Da polomim Cerskog? Cemu? Co'ek je pres'o na onu stranu.

Pa ti posalji adresu, pa kad budem u Srbiji rado cu se odazvati da te malo poducim kulturi i uctivosti. A garantujem da ces posle toga misliti da je levo, prava i jedina strana sveta.

Jebiga evo tek sad se vrnuh sa treninga, pa izvini sto ti nisam ranije otpis'o. Kad si ti u pitanju ne zalim da platim putne troskove, a ako nisi osiguran i troskove lecenja. Ostale, dnevne treninge da ne spominjem.

cerski

p.s. evo ti i mere: visina 178, tezina 106 kg bez trunke sala, dnevni trening kondiconi: 30 km bicikl, 12 km traka za pesacenje. Trening snage: diznje tereta 30 tona svaki dan na raznim masinama.

Ako ti za pripremu treba brzina i snaga, udaraca ruku i nogu, samo javi ima i to da ti posaljem. De ne bude posle nisam znao.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:28 24.11.2011

Levaci su pičkice

Baš si bre gadan, Cerski.
alselone alselone 20:37 24.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

p.s. evo ti i mere: visina 178, tezina 106 kg bez trunke sala, dnevni trening kondiconi: 30 km bicikl, 12 km traka za pesacenje. Trening snage: diznje tereta 30 tona svaki dan na raznim masinama.

Ako ti za pripremu treba brzina i snaga, udaraca ruku i nogu, samo javi ima i to da ti posaljem. De ne bude posle nisam znao.





visina 178


bući, bući, bući
dragan7557 dragan7557 22:22 24.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

srdjazlopogledja
Baš si bre gadan, Cerski.

Cini ti se , i ne brini kao i svi koji se bave sportovima visokog rizika u cega spadaju i borbene vestine i ja sam osiguran ako nekoga "polomim" tako da za troskove nema da brines brines.

cerski
dragan7557 dragan7557 22:29 24.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

alselone
p.s. evo ti i mere: visina 178, tezina 106 kg bez trunke sala, dnevni trening kondiconi: 30 km bicikl, 12 km traka za pesacenje. Trening snage: diznje tereta 30 tona svaki dan na raznim masinama.

Ako ti za pripremu treba brzina i snaga, udaraca ruku i nogu, samo javi ima i to da ti posaljem. De ne bude posle nisam znao.





visina 178


bući, bući, bući

A sta tebi fali Megatrendicu? Ako se i tebi svidja da me "polomis"dobrodosao si pod istim uslovima kao i srdja. Ima jedan moj prijatelj teretanu na Zlatiboru pa posto ides na Taru u rodni kraj, moze i tamo da se nadjemo. Ima dovoljno mesta za lemanje, a cuo sam da i u Uzicu imaju dobri psihijatri, a i hirurzi im nisu bas najgori



cerski
predatortz predatortz 22:33 24.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

dragan7557

alselone

srdjazlopogledja


Kao deca ste!
dragan7557 dragan7557 22:38 24.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

predatortz
dragan7557

alselone

srdjazlopogledja


Kao deca ste!



cerski
alselone alselone 12:02 25.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

dragan7557

A sta tebi fali Megatrendicu? Ako se i tebi svidja da me "polomis"dobrodosao si pod istim uslovima kao i srdja. Ima jedan moj prijatelj teretanu na Zlatiboru pa posto ides na Taru u rodni kraj, moze i tamo da se nadjemo. Ima dovoljno mesta za lemanje, a cuo sam da i u Uzicu imaju dobri psihijatri, a i hirurzi im nisu bas najgori
cerski


Jelica Greganović Jelica Greganović 21:59 25.11.2011

Re: Десни екстремиста, kus bre

diznje tereta 30 tona svaki dan

Meni bi trebo taki jedan za na pijac...
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 01:31 24.11.2011

ŽElja za pojednostavljivanjem

20 srpskih podela

kako god, bolje da se množimo nego da se delimo

sloboda se graniči sa bezobrazlukom.
loader loader 01:48 24.11.2011

Re: ŽElja za pojednostavljivanjem

kako god, bolje da se množimo nego da se delimo




loader loader 01:55 24.11.2011

...

U zemlji Srbiji na brdovitom Balkanu, u ovom istorijskom trenutku moguć je samo „Desni“ ekstremizam.

Kod nas se stvari ponekad dešavaju malo onako, kontra, pa, eto, i u sadašnjem slučaju. Dok u mnogim zemljama raste i očvršćava desni front, kod nas se dešava nešto drugo. Jer, mi smo svoj ekstremizam (levo-desni) istutnjali s kraja 80-tih i dobrim delom 90-tih. Kao nacija smo prilično zgnječeni. Stoga mislim da nema svežine za pravi ekstremizam, pa ni za ovaj pomenuti, desni. Ovo što se s vremena na vreme pojavljuje više je batrganje nekih ideologija, imitacija. Kako je već i krenulo, sve će da se svede na poluforme, poludorečenosti... Biće, i već ima, pokušaja da se na krizu, kako i dolikuje, jelte, kao i u svim velikim krizama, odreaguje formiranjem nekih ekstremnih, spasonosnih društvenih snaga, koje se predstavljaju kao nove i nude se kao odgovor na teško ekonomsko stanje. Međutim, s obzirom da je kod nas ukupna energija poprilično istrošena u nekoliko teških ratnih poraza i u ovim takođe teškim, stalnim društvenim trvenjima, kao i u gotovo konstantnom osećaju bespuća, ostaće energije samo za simbolične, pripitomljene i nadasve neautentične ekstremističke izdanke. Naravno, ni takvi, neugledni, ne smeju da budu olako shvaćeni i zanemareni. Pre svega ne bi trebalo da se opuštaju prodavci patika.

expolicajac expolicajac 07:26 24.11.2011

Re: ...

Stoga mislim da nema svežine za pravi ekstremizam, pa ni za ovaj pomenuti, desni.

Ti mora da si savetnik Saše Vukadinovića. I oni imaju takav stav. Volim taj optimizam kod tebe i njih. Jednog li trenutka zaduvaju neki drugi vetrovi, taj plamičak može da se pretvori u vatrenu stihiju strasti i nasilja koju niko neće moći da kontroliše.
dragan7557 dragan7557 10:58 24.11.2011

Re: ...

Jednog li trenutka zaduvaju neki drugi vetrovi, taj plamičak može da se pretvori u vatrenu stihiju strasti i nasilja koju niko neće moći da kontroliše.

Malo ko ovo shvata, osobito vlast koja misli da je svemocna.


cerski
loader loader 03:26 25.11.2011

Re: ...

expolicajac
Stoga mislim da nema svežine za pravi ekstremizam, pa ni za ovaj pomenuti, desni.

Ti mora da si savetnik Saše Vukadinovića. I oni imaju takav stav. Volim taj optimizam kod tebe i njih. Jednog li trenutka zaduvaju neki drugi vetrovi, taj plamičak može da se pretvori u vatrenu stihiju strasti i nasilja koju niko neće moći da kontroliše.

Da, hipotetički uvek. Praktično, čisto sumnjam, iz navedenih, nehipotetičkih razloga. Inače, ne bavim se savetništvom. Ovo iz prethodnog komentara je moj stav. Nadam se da tu mogućnost (sopstveni stav), makar hipotetički, možete da zamislite :)
loader loader 03:31 25.11.2011

Re: ...

Cerski:

Malo ko ovo shvata


Makar jedan na oprezu dovoljan je. Da stoji na brdu - i čim se spremi najezda - da poviče, pa da se narod okane kladionica i kafića i spremi se na rekreaciju koja se zove antiekstremizam
expolicajac expolicajac 06:54 25.11.2011

Re: ...

Da, hipotetički uvek. Praktično, čisto sumnjam, iz navedenih, nehipotetičkih razloga. Inače, ne bavim se savetništvom. Ovo iz prethodnog komentara je moj stav. Nadam se da tu mogućnost (sopstveni stav), makar hipotetički, možete da zamislite :)

što se bre odmah ljutiš. Pa biti savetnik i nije tako loše. Evo vidiš kako "bloger Krle" funkcioniše. čim mu se nešto ne sviđa on odmah "Ja vas ništa ne razumem". Reši čovek stvar i ide dalje. I ti si trebao da mi odgovoriš "Ja vas ništa ne razumem" a ne ovako, sekiracija za tebe kao gosta, sekiracija za mene kao domaćina. Još kad se ubaci Cerski Srđa i Alselone sa tobom mogu da budu Nindža kornjače. Tebe sam u tu grupu svrstao zbog mača iako mi najviše ličiš na učitelja Splintera.
loader loader 13:28 26.11.2011

Re: ...

Osmeh (eno ga, gore, u komentaru) nije znak ljutnje :)
Bez sekiracije. Nema razloga, barem što se mene tiče. Nego, .. govorio sam o temi, a vi okretoste na priču o meni, i, posle, pride, spakovaste me u opasnu družinu zajedno sa još nekoliko cenjenih blogokolega. Ok. Sastav je malo ... razuđen, a i ideološki bismo se iznutra jeli :) Sve u svemu, nastade čitava zavrzlama, zaplet, moguća rešenja na dva, ili tri koloseka... - napetost skoro kao u kabinetskim razmatranjima za rešenje situacije oko severa naše svete istorijske parcele.
Oh, ne.. zašto ova sličica opet... pomalo žulja? Avatar je takav, kakav jeste. Može da se ne pominje (barem ja uopšte i ne gledam ko je kakvu sličku odabrao), a može i da se napiše čitav roman. No, u duhu dobre blogokolegijalne saradnje, a ovu konverzaciju pod tim podrazumevam, recimo makar nešto. Mač je svetleći. Ne seče. Ne gori. Samo svetli. Više simbolično, nego što stvarno troši dragocene baterije u eri forsiranja "energetske efikasnosti". Dakle, slobodno za prilazak :)
expolicajac expolicajac 13:54 26.11.2011

Re: ...

Osmeh (eno ga, gore, u komentaru) nije znak ljutnje :)
Bez sekiracije. Nema razloga, barem što se mene tiče. Nego, .. govorio sam o temi, a vi okretoste na priču o meni, i, posle, pride, spakovaste me u opasnu družinu zajedno sa još nekoliko cenjenih blogokolega. Ok. Sastav je malo ... razuđen, a i ideološki bismo se iznutra jeli :) Sve u svemu, nastade čitava zavrzlama, zaplet, moguća rešenja na dva, ili tri koloseka... - napetost skoro kao u kabinetskim razmatranjima za rešenje situacije oko severa naše svete istorijske parcele.
Oh, ne.. zašto ova sličica opet... pomalo žulja? Avatar je takav, kakav jeste. Može da se ne pominje (barem ja uopšte i ne gledam ko je kakvu sličku odabrao), a može i da se napiše čitav roman. No, u duhu dobre blogokolegijalne saradnje, a ovu konverzaciju pod tim podrazumevam, recimo makar nešto. Mač je svetleći. Ne seče. Ne gori. Samo svetli. Više simbolično, nego što stvarno troši dragocene baterije u eri forsiranja "energetske efikasnosti". Dakle, slobodno za prilazak :)

De bre brate "loader" pokušavam samo da ovu tužnu i ozbiljnu temu prevedem u domen racionalnog humora. Do sada smo bili kao džedaj borci. I do sada, pored svih iskušenja, ni ti ni ja nismo prešli na tamnu stranu
To što ovaj "srđazlopogleđa" ubacuje intrigantne izjave pa pokušava da nas prevede na tamnu stranu kod pravih džedaja ne prolazi kao ni kod nindža kornjača.
Neka je sila sa tobom
loader loader 14:08 26.11.2011

Re: ...


Neka ih. Te "ložnja tamnom materijom" varijante su već viđene, rutina. Dešavaju se permanentno.

Elem... nadam se da zaista nismo prevedeni na tamnu stranu. Darkeri imaju razne tehnike. Stoga, stalni oprez.
Neka je sila sa tobom

Neka su sa mnom pravi ljudi (msm, blogeri), odnosno ja s njima. Tada možda i ja budem pravi. Takođe, tada, mogu se pisati deseterci o sili

Jukie Jukie 03:00 24.11.2011

Kartmen

Neko kao Kartmen bi mogao da hoće Šešelja


antioksidant antioksidant 08:53 24.11.2011

Re: Kartmen


Jukie
Neko kao Kartmen bi mogao da hoće Šešelja




осмех ме пита пре неки дан "а зашто ми хоћемо тог шешеља?"
(верује да хоћемо - ако пише тако је )

иначе изгледа да ми је леви екстремизам мање "екстреман"
на пример
Vizijom slobodnog društva koje se zasniva na potpunoj i apsolutnoj slobodi njenih članova, koji sami određuju oblike svojih interaktivinih veza, kako u društvenom tako i ekonomskom smislu.

овде не видим ништа екстремно. припадници једне заједнице сами одреде облике својих веза уставом, законима... шта је ту тачно екстремно? или - шта би била неекстремна манифестација?

expolicajac expolicajac 08:56 24.11.2011

Re: Kartmen

шта је ту тачно екстремно? или - шта би била неекстремна манифестација?

Anarhisti, bez postojanja države
antioksidant antioksidant 09:00 24.11.2011

Re: Kartmen

expolicajac
шта је ту тачно екстремно? или - шта би била неекстремна манифестација?

Anarhisti, bez postojanja države

ок, анархизам јесте екстреман
нисам, на први поглед, препознао анархизам у горе цитираном
(и још један коментар - "непостојање" државе (у регулисању баш сваке сфере живота појединца) није баш толико екстремно а није ни анархизам)
expolicajac expolicajac 09:04 24.11.2011

Re: Kartmen

нисам, на први поглед, препознао анархизам у горе цитираном
(и још један коментар - "непостојање" државе (у регулисању баш сваке сфере живота појединца) није баш толико екстремно а није ни анархизам)

Na prvi pogled. Porazmisli o izgledu društva na trenutnom nivou razvoja svesti bez regulatora. Meni se čini da je to najekstremnije. Možda grešim
antioksidant antioksidant 09:12 24.11.2011

Re: Kartmen

Na prvi pogled. Porazmisli o izgledu društva na trenutnom nivou razvoja svesti bez regulatora.

nisam rekao "bez regulatora"
nije drzava jedini regulator. postoje i uze i sire zajednice
expolicajac expolicajac 09:14 24.11.2011

Re: Kartmen

nije drzava jedini regulator. postoje i uze i sire zajednice

Ti tako mlad si za užu a ja ovako mator za širu zajednicu
antioksidant antioksidant 09:15 24.11.2011

Re: Kartmen

expolicajac
nije drzava jedini regulator. postoje i uze i sire zajednice

Ti tako mlad si za užu a ja ovako mator za širu zajednicu

predatortz predatortz 09:13 24.11.2011

Šta,šta...

Šešelj je desni ekstremista!?
Ima li đe smajli koji se krsti, da odma turim pet komada
Šešelj je najveća komunjara na ovim prostorima. I, kao i kum mu, uzoran pitomac DB.
Ne bacaj to smeće u naše dvorište kolega.
expolicajac expolicajac 09:16 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Šešelj je desni ekstremista!?
Ima li đe smajli koji se krsti, da odma turim pet komada
Šešelj je najveća komunjara na ovim prostorima. I, kao i kum mu, uzoran pitomac DB.
Ne bacaj to smeće u naše dvorište kolega.

Bio, prolazi obuku u Ševeningenu, a kad se vrati ...
predatortz predatortz 09:21 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Bio, prolazi obuku u Ševeningenu, a kad se vrati ...


Džaba vam ga. Vi ste ga učili, vama je služio, vi ga i disciplinujte.
Kod mojih, preko, njegovi su u nivou statističke greške. Odličan pokazatelj koliko verujemo u njegovo srbovanje.
expolicajac expolicajac 09:36 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Džaba vam ga. Vi ste ga učili, vama je služio, vi ga i disciplinujte.
Kod mojih, preko, njegovi su u nivou statističke greške. Odličan pokazatelj koliko verujemo u njegovo srbovanje.

Valjda smo mi "jedna duša a dva teleta". Što si nervozan od jutros
predatortz predatortz 09:38 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Valjda smo mi "jedna duša a dva teleta".


Jednim. Šatiranim.

Što si nervozan od jutros


Kako da ne budem, kad mi podmećeš bagru
expolicajac expolicajac 09:42 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Kako da ne budem, kad mi podmećeš bagru

Opomenut, spašen
sesili sesili 10:19 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Ima!
janeznam janeznam 10:24 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Ima li đe smajli koji se krsti,

eve ti 5X
dragan7557 dragan7557 11:06 24.11.2011

Re: Šta,šta...

expolicajac
Šešelj je desni ekstremista!?
Ima li đe smajli koji se krsti, da odma turim pet komada
Šešelj je najveća komunjara na ovim prostorima. I, kao i kum mu, uzoran pitomac DB.
Ne bacaj to smeće u naše dvorište kolega.

Bio, prolazi obuku u Ševeningenu, a kad se vrati ...

Bogami dugotrajna ta obuka.

Na polozaj se danas dolazi sa mnogo kracim kursevima do 3 meseca za ministra, maksimalno do godinu dana za namesnika, pardon precednika drzave.

Brza su ovo vremena, a Seselj Bosanac pa navalio........


cerski
8c_competizione 8c_competizione 12:21 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Ne bacaj to smeće u naše dvorište kolega.


kada smo vec kod ovoga, jel mozhe jedno pitanje za drzhavu Srbiju?

A shto mi lepo ne oduzmemo drzhavljanstvo Sheshelju, pa lepo istog poshaljemo nazad u rodnu mu grudu=Hercegovinu?

Pa neka tamo sa njima raspravlja pitanja nacionalnog.
uros_vozdovac uros_vozdovac 12:26 24.11.2011

Re: Šta,šta...

De mi reci šta je sa onim Poplašenom, i ima li u politici još onog vojvode od Ugljevika, Blagojevića ili i on, k`o svaki uspeo političar drži kafić?
predatortz predatortz 12:37 24.11.2011

Re: Šta,šta...

A shto mi lepo ne oduzmemo drzhavljanstvo Sheshelju, pa lepo istog poshaljemo nazad u rodnu mu grudu=Hercegovinu?

Pa neka tamo sa njima raspravlja pitanja nacionalnog.


Tamo nema podršku.
predatortz predatortz 13:25 24.11.2011

Re: Šta,šta...

uros_vozdovac
De mi reci šta je sa onim Poplašenom, i ima li u politici još onog vojvode od Ugljevika, Blagojevića ili i on, k`o svaki uspeo političar drži kafić?


Rekao sam ti, svedeni su na razuman nivo. Nikakav bitan faktor, njihova priča kod naroda ne prolazi. Blagojević je iz Bijeljine, a čime se ta funjara bavi, veruj mi, pojma nemam. Vojvoda od Ugljevika je bio pok. Manda. On je , pre par godina, nastradao u saobraćajci.
predatortz predatortz 13:26 24.11.2011

Re: Šta,šta...


Brza su ovo vremena, a Seselj Bosanac pa navalio........


Bez podmetanja! Šešelj je Hercegovac
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 14:01 24.11.2011

Re: Šta,šta...

predatortz
Šešelj je desni ekstremista!?
Ima li đe smajli koji se krsti, da odma turim pet komada
Šešelj je najveća komunjara na ovim prostorima. I, kao i kum mu, uzoran pitomac DB.
Ne bacaj to smeće u naše dvorište kolega.

Jedan prljavi levicar, zarazen komunizmom, koji je dodatno sebi ubrizgao ideju o naciji...
Nedemokratska stranka, u kojoj ne postoje sanse da ga smene, jer je kao i svim ostalim strankama (kriptojanicarskim) zauzeo poziciju neprikosnovenog Vodje.
uros_vozdovac uros_vozdovac 16:31 24.11.2011

Re: Šta,šta...

Jasno, pomešao san ta dva lika. Nešto ne sumnjam da drže kafiće, u tom svetu kafić je statusni simbol najvećeg mogućeg životnog uspeha koji pojedinac može da zamisli. Benzinska pumpa se sanja, ali znaju da je nerealno...
dragan7557 dragan7557 17:54 24.11.2011

Re: Šta,šta...

predatortz

Brza su ovo vremena, a Seselj Bosanac pa navalio........


Bez podmetanja! Šešelj je Hercegovac

Izvini.

cerski
alselone alselone 09:25 24.11.2011

Primer retardacije

expolicajac expolicajac 09:35 24.11.2011

Re: Primer retardacije

alselone

E ovo je pravi spot. Hvala na podršci
dragan7557 dragan7557 10:48 24.11.2011

Re: Primer retardacije na kvadrat

expolicajac
alselone

E ovo je pravi spot. Hvala na podršci

Super, gornji deo trenerke uvucen u pantalone-farmerke. Ja djilkosa boze me sacuvaj.


cerski

expolicajac expolicajac 10:54 24.11.2011

Re: Primer retardacije na kvadrat

Super, gornji deo trenerke uvucen u pantalone-farmerke. Ja djilkosa boze me sacuvaj.

Tako izgledaju moji "Durlanci". To je deo Niša u kome živim.
Jedan dobar vic. Kako prepoznaješ Durlanca na svadbi. Obučen je u najlepšu trenerku.
dragan7557 dragan7557 11:11 24.11.2011

Re: Primer retardacije na kvadrat

expolicajac
Super, gornji deo trenerke uvucen u pantalone-farmerke. Ja djilkosa boze me sacuvaj.

Tako izgledaju moji "Durlanci". To je deo Niša u kome živim.
Jedan dobar vic. Kako prepoznaješ Durlanca na svadbi. Obučen je u najlepšu trenerku.

A bome vade ga i Djozluci a la Terminator i pistoljaga u ruci okrenuta ka vlastitoj nozi.. Ima bre se obogalji, nacisto.


cerski
8c_competizione 8c_competizione 12:24 24.11.2011

Re: Primer retardacije

Jebo te ovo bi trebalo emitovati na RTSu kao deo BESPLATNE reklamne kampanje za predstojece izbore!

A ovaj mladi majmun me odushevio sa ovom upasanom trenerkom. Dodushe toliko je povukao na gore ove farmerice da mu se pojavio "camel tow"

Drzhava Srbija bi trebala pod hitno da uvede u Ustav i Zakone uslov za pravo izlaska na izbore i glasanje: test IQ i posedovanja osnovnog obrazovanja. Jedino to mozhe Srbiju spasiti.
Milan Novković Milan Novković 13:14 24.11.2011

Re: Primer retardacije

Jebo te ovo bi trebalo emitovati na RTSu kao deo BESPLATNE reklamne kampanje za predstojece izbore!

Ja bih mu, zatim, javno oduzeo oružje pa ga, uz mnoga zvona, poslao u zatvor ako nije imao dozvolu da nosi oružje.
angie01 angie01 13:20 24.11.2011

Re: Primer retardacije

Jebo te ovo bi trebalo emitovati na RTSu kao deo BESPLATNE reklamne kampanje za predstojece izbore!


cek samo da vidis one prave spotove za kampanje- ne mogu da docekam, ko omiljenu seriju, jer ne mogu da zamislim koji nas zaplet ceka u dramatizaciji i ko ce kome da bude tetka i ljubavnik!
dragan7557 dragan7557 17:11 24.11.2011

Re: Primer retardacije

Milan Novković
Jebo te ovo bi trebalo emitovati na RTSu kao deo BESPLATNE reklamne kampanje za predstojece izbore!

Ja bih mu, zatim, javno oduzeo oružje pa ga, uz mnoga zvona, poslao u zatvor ako nije imao dozvolu da nosi oružje.

Po nacinu kako ga drzi, pistolj mu moze odmah oduzeti moja unuka od jedanaest godina. Te zahvate (oduzimanjenj kratkog, vatrenog i hladnog oruzja) sam je vec prosle godine naucio, a redovno je uvezbava njen sensei vec godinu dana.

cerski
nsarski nsarski 17:24 24.11.2011

Re: Primer retardacije

Te zahvate (oduzimanjenj kratkog, vatrenog i hladnog oruzja) sam je vec prosle godine naucio


Ovaj covek je neunistiv.

dragan7557 dragan7557 18:02 24.11.2011

Re: Tema i ideja

nsarski
Te zahvate (oduzimanjenj kratkog, vatrenog i hladnog oruzja) sam je vec prosle godine naucio


Ovaj covek je neunistiv.


Alo bre nsarski, ja ovde imam bezicni Internet brz kao kornjaca (francuski Orange, 3 G), pa nema sanse da vidim neki video klip, Uzgred jedan od ljudi sa kojima sam trenirao ce uskoro biti u Katar-u, naravno i on je takodje doktor, a inace majstor borbenih vestina, jedan od najboljih koje sam upoznao.

cerski

p.s. "Kowat Alrami" osnivac i Grand Master Walid dr Kassas", iz Libanona. Uzgred govori engleski i moze te mnogo cemu pouciti.
angie01 angie01 09:47 24.11.2011

izgleda da su se

zivotinje bolje organizovale i raspodelile!
nikolic777 nikolic777 11:18 24.11.2011

Re: izgleda da su se

izgleda da su se
zivotinje bolje organizovale i raspodelile!


samo seselj nedostaje da ludilo bude kompletno, ali ono da nema dalje...
dragan7557 dragan7557 11:25 24.11.2011

Re: izgleda da su se

nikolic777
izgleda da su se
zivotinje bolje organizovale i raspodelile!


samo seselj nedostaje da ludilo bude kompletno, ali ono da nema dalje...

Ne bih rekao, Seselj je Uvek tu, kloniran ali i te kako prisutan.

cerski
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 11:32 24.11.2011

Šešelj, mala dopuna

Imam malu dopunu tekstu, koji inače nije loš...Ta podela na desni i levi ekstremizam je pomalo veštačka. U današnjem, apdejtovanom svetu sve se češće sreće u mix varijantama...Međutim nije to ni tako bitno jer da bi čovek prepoznao mešovite forme treba da zna osnovne koje ste lepo nabrojali.

Meni je lično zanimljiv sledeći fenomen, ako već pričamo o Šešelju...On je kao pojava takav kakav je, prilično jasno definisan. Kritičar njegovog delovanja mogao bi da napravi veoma dugu listu njegovih nepočinstava. Ali, on je to što je. Kod njega nema laži, nema prevare. On govori ono što misli. Pretpostavljam da i misli ono što govori. S njim ti je sve jasno.

Ali šta ćemo sa njegovim učenicima, ekstremistima, koji su na spisak svojih ekstremističkih osobina (koje ste vrlo lepo istakli) pridodali mimikriju?

Šta ćemo sad i gde da njih klasifikujemo? U ekstremizam centra?

Po mom mnjenju, manje je opasan Šešelj. On je kao bolest koja od samog početka za simptom ima jak bol koji tera da se ode kod lekara. A šta ćemo sa svim tim pritvornim i ketmanskim likovima koji izigravaju normalne?

Meni deluje da su ti mnogo opasniji.

predatortz predatortz 11:38 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

.Ta podela na desni i levi ekstremizam je pomalo veštačka. U današnjem, apdejtovanom svetu sve se češće sreće u mix varijantama.


Da, CDU i Zeleni u Nemačkoj. Čeda i Vuk kod nas
dragan7557 dragan7557 11:44 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna i veca dopuna

Ali, on je to što je. Kod njega nema laži, nema prevare. On govori ono što misli.

Vala bas! Velika razlika od ovih sadanjih (a i bivsih) koji daju Intervjue, a sve sama laz i prevara i najcesce potpuno neznanje i nezainteresovanost za bilo sta drugo, osim svog dzepa, dzipa i ostale imovine.
On je kao pojava takav kakav je, prilično jasno definisan.

Za razliku od Tome Vucica, i nji'ovi' 10 Principa il' bese Nacela?

cerski

angie01 angie01 11:45 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Ali šta ćemo sa njegovim učenicima, ekstremistima, koji su na spisak svojih ekstremističkih osobina (koje ste vrlo lepo istakli) pridodali mimikriju?


zar nisu sve opcije mimikrija?

po teoretskoj postavci ja bih npr, trebalo da budem ljubiteljka demokratske opcije-kad ono u praksi, ona se ne razlikuje previse od bilo koje druge-nasilje ima razne oblike, a sve se svodi na to, da ma sta zagovarali, perjanice ideologija samo sebi krce put do jednog istog cilja, vlasti u kojij im se stvara mogucnost za licno bogacenje!

varijacije, da l neko baca kasikare-ko sto predlaze spot, il dovodi gradjane do beznadja i gladi nisu previse razlicite-mozda ona prva, kada se bolje razmisli, skracuje mucenje, ako bi cinizam bio jos jedina prihvatljiva opcija za opservaciju!

meni je nezamislivo i uzasno me grebe u mozgu, tamo gde su mi skoncentrisane sive celije, g Krsticu, da neko kao Vi, ko bi trebalo da je neko moj i da tezi istom ambijentu ima radnu politicku biografiju sa rezultatima koji sve to negiraju, al najstrasnije moguce, a govorite, kao da je ono prvo tacno, a ovo drugo uopste ne postoji!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:01 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

meni je nezamislivo i uzasno me grebe u mozgu, tamo gde su mi skoncentrisane sive celije

Meni moje sive ćelije, tamo gde su skoncentrisane, govore da je velika razlika između onih koji u utorak svim srcem podržavaju ratne zločince a u sredu bi ih hapsili, onih koji odvedu Srbiju u rat sa čitavim zapadnim svetom, a sad će kao da je vode u Evropu... i onih drugih koji ništa slično nemaju u svojoj biografiji.
Te ćelije mi takođe kažu: dok su Šešelj i njegovi đaci odlučivali Srbija je bila u kolapsu. Tada je ceo svet napredovao. Danas kada čitav zapadni svet prolazi kroz nezapamćenu krizu, optuživati ovu vlast za sve ekonomske nevolje pomalo je...hm, bez podrške sivih ćelija. Uz sve mane te vlasti, stvari su naprosto - neuporedive!
nikolic777 nikolic777 12:08 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Šta ćemo sad i gde da njih klasifikujemo?



nemojte da ih klasifikujete, prvom prilikom kada prekrse zakon, uhapsite ih..

dosadasnje "prilike" ste propustili..vi znate zasto
dragan7557 dragan7557 12:08 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

onih koji odvedu Srbiju u rat sa čitavim zapadnim svetom, a sad će kao da je vode u Evropu.

Mislis EU, koja se trenutno ljulja kao da je bivsa Yu?

Uzgred Srbija nije bila u ratu, sa citavim zapadnim svetom, vec samo sa njegovom udarnom pesnicom NATO.

cerski
expolicajac expolicajac 12:11 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Šešelj, mala dopuna
Imam malu dopunu tekstu, koji inače nije loš...Ta podela na desni i levi ekstremizam je pomalo veštačka. U današnjem, apdejtovanom svetu sve se češće sreće u mix varijantama...Međutim nije to ni tako bitno jer da bi čovek prepoznao mešovite forme treba da zna osnovne koje ste lepo nabrojali.

Meni je lično zanimljiv sledeći fenomen, ako već pričamo o Šešelju...On je kao pojava takav kakav je, prilično jasno definisan. Kritičar njegovog delovanja mogao bi da napravi veoma dugu listu njegovih nepočinstava. Ali, on je to što je. Kod njega nema laži, nema prevare. On govori ono što misli. Pretpostavljam da i misli ono što govori. S njim ti je sve jasno.

Ali šta ćemo sa njegovim učenicima, ekstremistima, koji su na spisak svojih ekstremističkih osobina (koje ste vrlo lepo istakli) pridodali mimikriju?

Šta ćemo sad i gde da njih klasifikujemo? U ekstremizam centra?

Po mom mnjenju, manje je opasan Šešelj. On je kao bolest koja od samog početka za simptom ima jak bol koji tera da se ode kod lekara. A šta ćemo sa svim tim pritvornim i ketmanskim likovima koji izigravaju normalne?

Meni deluje da su ti mnogo opasniji.

Dobro došli.
Pošto smo sličnih godin predlažem da pređemo na "ti". Naravno uz to da Vi prvi krenete.
To što ste opisali prestavlja jedan oblik elitističkog ekstremizma, koji je posledica otuđenosti partokratskih struktura od realnog života. Primera ima na svakom koraku.
Lajt radikali, koje si na žalost, posledica partokratskih manipulacija smišljenih u glavama "kontraverznih pripadnika službi bezbednosti", su pod dovoljnom kontrolom istih "kontraverznih" da nema opasnosti od njih. Oni, iako naizgled imaju strukture koje mogu da se iskoriste u političkom ekstremizmu, "nisu radi kavzi" jer za to nemaju interes, niti bi im bilo dozvoljeno.
Problem je gospodine Krstiću, što su vaše inpresije i predsednika Tadića da nešto drži pod kontrolom samo plod virtualnog sveta koji vam se predstavlja od strane "kontraverznih". U vašem okruženju nema likova koji su čisti i sposobni da percepcijom iskusnog ražisera uoče gafove u glumi tapšača vaših i Predsednikovih ramena. Zato sam i napisao ovo. I drago mi je da ste pročitali. Puno sreće u daljem radu, a mislim da će vam sreća biti neophodno potrebna.
angie01 angie01 12:11 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

da je velika razlika između onih koji u utorak svim srcem podržavaju ratne zločince a u sredu bi ih hapsili,


pa vidi, za to ti i ne treba neka pamet-o tome ti ja i govorim, to mi jeste sporno!

sto ovo drugo, sto bi trebalo da sve to nije-ipak jeste, na drugi nacin, sa mimikrijom!

ko sto ti rece, sa seseljom znas da sleduju zardjale kasike i svako prema tome ima jasan stav, svidja muse/ ne svisja mu se, a svakako je neprihvatljivo!

a da opcija koja je trebalo da sanira zloboleonov amanet-za sta je uostalom i dobila podrsku od ovih, kojima nije do zardjalog escajga i celilinih plasticnih sisa sa istetoviranom arkanovim pogledom, odradi tako, da bi se i zloba sa sve cvetkanom postideo-je katastrofa, pa jos sa zvakom, da to sto smo videli svojim ocima, treba da nam prevedete, jer nam slab vid za vase poduhvate!

kako da ti kazem- kompradorski rad!

EDIT: e, da- a zar se niste vi sa istom takvima slizali u koalicionu vladu, ne pitavsi glasace da li to zele, jer su vec svojim izborom pokazali da ne i time ih izdali u samom startu!
dragan7557 dragan7557 12:20 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Danas kada čitav zapadni svet prolazi kroz nezapamćenu krizu, optuživati ovu vlast za sve ekonomske nevolje

Zapadni svet je stalno u ekonomskoj krizi zbog potpuno izandjalog i disfunkcionalnog ekonomskog modela, koji u Srbiji nije ni u korenu. Opravdavati svoju vlastitu neuspesnost tudjim neuspehom je u najmanju ruku arogantno.

Osobito ako se tome doda najkriminalniji model privatizacije koju je bas ta vlast primenila u Srbiji.

Uz sve mane te vlasti, stvari su naprosto - neuporedive!

Pa ne bi bilo lose da das taksativan primer loseg, a onda i uzroke koji su doveli do tog loseg, ovako generalizovati stvar da je pacijent bolestan, a ne postaviti dijagnozu je nedoreceno.

cerski
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:21 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

expolicajac, angie01

Izvinjavam se, ja vas ništa ne razumem.
antioksidant antioksidant 12:22 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Te ćelije mi takođe kažu: dok su Šešelj i njegovi đaci odlučivali Srbija je bila u kolapsu

ili šešelji sad odlučuje pa je srbija u kolapsu ili ni ovi koji sad odlučuju ne rade to na dovoljno dobar način (naravno ne sporim da je ekonomsko okruženja sada daleko lošije ali srbija ni približno ne mora ovoliko loše ekonomski stajati - loše podeljene karte su iskorišćene na najgori mogući način)
naravno, mogli bi smo se složiti i sa time da sve ovo pišem bez podrške sivih ćelija pa da krenemo sa tapšanjem po ramenu
8c_competizione 8c_competizione 12:27 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Aludirate na Dacica, Tomu i/ili Borisa?

Reko bih da ne aludirate na Borisa, posto Vam je partijski drug.

Za Dacica (mini-me Sloba) znamo gde stoji, ne pomazhe mu ni skupoceno odelo ni nagrada za naj-Evropljanina.

No Toma je cudo od kameleona.
dragan7557 dragan7557 12:33 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

nemojte da ih klasifikujete, prvom prilikom kada prekrse zakon, uhapsite ih..

Ako bi svi koji krse zakon u Srbiji, bili pohapseni (a nanogvice izbacene iz upotrebe), onda bi +3/4 Srbije bilo u Apsani. Nemamo mi fizicke kapacitete za toliko pohapsenih. Recimo i "Sablja"je pokazala neproduktivnost takvog modela ponasanja vlasti

cerski
expolicajac expolicajac 12:33 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Izvinjavam se, ja vas ništa ne razumem.

Konretizujete šta.
1. Elitistički ekstremizam
2. Kontraverzne pripadnike službe bezbednosti
3. Partokratske manipulacije
ili nešto drugo.

Pokušavam da budem jako konkretan. SNS je nastao kao manipulacija idejom nacionalizma sa demokratskim likom. Odrađen u glavama analitičara koji vam serviraju strategiju političkog delovanja. Osnovni cilj je "zadržati kontrolu nad narodom igrajući na prihvatljivu emotivnu kartu". Vas, mislim na rukovodstvo DS, tapšu po ramenu i sa blagim osmehom govore da niko nije sposobniji da vodi ovaj brod zvani Srbija kroz buru svetskih događanja.
Zaneseni tim tapšanjem pomislite često da je to istina. Svaki put kad ti snovi izbiju na videlo dođe neki šamar da bi se održalo budno stanje. Šamar nije grub kao bombardovanje ali je otrežnjujući da se zna gde je kome mesto.

Lajt radikali ili ti SNS stoje kao večita rezerva i dovoljno je da sudija samo blago počne da utiče na tok utakmice i eto zamene golgetera.

Nadam se da nisam bio uvredljiv.
predatortz predatortz 12:34 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Danas kada čitav zapadni svet prolazi kroz nezapamćenu krizu, optuživati ovu vlast za sve ekonomske nevolje pomalo je...hm, bez podrške sivih ćelija.


Jao kako vam je kriza legla! K'o kec na desetku.
Želeo bih da vam se na ograničen vremenski period zabrani upotreba termina EU i svetska ekonomska kriza. Zanima me šta bi onda govorili ovom kukavnom narodu.
angie01 angie01 12:45 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Izvinjavam se, ja vas ništa ne razumem.


je l vidis dokle je to doslo!

a i ja sam studirala na Bu, isla u zlatni papagaj skc, kst,gladala golubnjacu i odbranu skoplja, karamazove,bila hipnotisana rajkom grlicem i samo jednom se ljubi-zijah u vodi sa lubenicama, stocicu postavi se, u domu omladine obavezno na Arsena i sejsn posle ponoci sa prelevicem, poznavala Margitu i volela Anju Rupel i Vesnu Vrandecic, letovala po hrvatskim ostrvima, verovala da je nebo zajednicko, pa sto ne bi i ono sto pokriva, visila u knjizari u cetinskoj sa acom & ivom, i slusala odbranu i poslednji dani....
aleksanadar aleksanadar 12:52 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Meni moje sive ćelije, tamo gde su skoncentrisane, govore da je velika razlika između onih koji u utorak svim srcem podržavaju ratne zločince a u sredu bi ih hapsili, onih koji odvedu Srbiju u rat sa čitavim zapadnim svetom, a sad će kao da je vode u Evropu... i onih drugih koji ništa slično nemaju u svojoj biografiji.


Da malo konkretizujemo stvari... da li su neki od tih, takvih, prikazani na donjoj slici:



...i da li ih upravo to, taj njihov talenat za transformaciju, čini poželjnim saradnicima i partnerima?



angie01 angie01 12:59 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Da malo konkretizujemo stvari


pa ovo ko slikovnica, da razumeju i ovi sa 3 godine!

mada, verujem da je ista zabranjena za one ispod 18.!
Milan Novković Milan Novković 13:02 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Ta podela na desni i levi ekstremizam je pomalo veštačka. U današnjem, apdejtovanom svetu sve se češće sreće u mix varijantama...Međutim nije to ni tako bitno jer da bi čovek prepoznao mešovite forme treba da zna osnovne koje ste lepo nabrojali.

Ja mislim da je to manje bitno samo ako se svede na jednu dimenziju. Kada se prostor rasloji na ideološku pa praktičnu ravan, ove dve onda na kratkoročnije i dugoročnije ravni, itd, levo-desno podela postaje značajna, ili bar počinje da ima viši i dublji smisao.

Dalje, meni je i mix u redu ako bar donekle u tom mixu mogu da se vide levi i desni delovi, ili ako su mu objašnjene osobine.

Pod prizmom ove višeslojnosti teže je koristiti se mimikrijom, iako je i dalje moguće.

Oni što lažu mogu, dalje, da se stavljaju pod razne javne "detektore laži", zajedno sa svima, naravno, pošto ne možemo uvek unapred da budemo sigurni ko laže, čak ne možemo da priuštimo ni osnovanu sumnju, koji bi morali da se vrte oko slobodnog i elitnog informisanja, javnog dijaloga i glasne analize.

Pa su tu ostale zdrave institucije u državi itd.

Gledam sebe u UK i sve mi je "prosto": levo od centra ideološki, a glasao za konzervativce iz ne-ideoloških razloga.

Najosetljiviji sam na podrivanje šanse mladima da razviju svoje talente i aktiviraju potencijal, a nemam neki "levlji" odgovor na problem kako se pripremiti za budućnost pri ideologiji gde je besplatno studiranje pri vrhu moje ideološke piramide, i pri praksi gde 70% mladih ljudi želi da studira humanities.
dragan7557 dragan7557 13:03 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

...i da li ih upravo to, taj njihov talenat za transformaciju, čini poželjnim saradnicima i partnerima?

Ovaj desni ima obesitas! Neumereno prezderavanje hranom i picem.

cerski
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:04 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

da li su neki od tih, takvih, prikazani na donjoj slici

a) pomenuti nisu na listi mojih izbornih favorita,
b) tako da za njih nisam ja ni glasao, ali jeste neko,
c) koliko se sećam, a nije bilo davno, nisu oni organizovali miting ptotiv Mladićevog hapšenja.
janeznam janeznam 13:04 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

angie 01
da razumeju

da je razumu.

inace ni meni nije jasno sta si onim gore napisanim htela da kazes.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:08 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Ja mislim da je to manje bitno samo ako se svede na jednu dimenziju. Kada se prostor rasloji na ideološku pa praktičnu ravan, ove dve onda na kratkoročnije i dugoročnije ravni, itd, levo-desno podela postaje značajna, ili bar počinje da ima viši i dublji smisao.


Jedino sam to razumeo.
angie01 angie01 13:14 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

janeznam


ja ne znam ni ko si ti!
expolicajac expolicajac 13:16 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Jedino sam to razumeo.

Svaka sličnost sa istorijom je namerna

janeznam janeznam 13:27 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

ja ne znam ni ko si ti!

Da li to menja nesto u tvom poimanju stvari?
aleksanadar aleksanadar 13:32 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Meni moje sive ćelije, tamo gde su skoncentrisane, govore da je velika razlika između onih koji u utorak svim srcem podržavaju ratne zločince a u sredu bi ih hapsili, onih koji odvedu Srbiju u rat sa čitavim zapadnim svetom, a sad će kao da je vode u Evropu... i onih drugih koji ništa slično nemaju u svojoj biografiji.

Da malo konkretizujemo stvari... da li su neki od tih, takvih, prikazani na donjoj slici:

...i da li ih upravo to, taj njihov talenat za transformaciju, čini poželjnim saradnicima i partnerima?

a) pomenuti nisu na listi mojih izbornih favorita,
b) tako da za njih nisam ja ni glasao, ali jeste neko,
c) koliko se sećam, a nije bilo davno, nisu oni organizovali miting ptotiv Mladićevog hapšenja.


Eto, nisu ni na mojoj listi favorita, nego - upravo obrnuto, nalaze se na onoj drugoj listi. I, nisam za njih glasao, niti ću.

(Na poslednjim izborima za predsednika Republike Srbije, glasao sam za ono što se zvalo "evropska opcija". Verovali ili ne.)

Ali, ako me moje sive ćelije dobro služe, ova dva drugara upravo odgovaraju onom gornjem opisu - vidi podvučeni tekst. (Treba li da objašnjavam? Još neka slika? Link?)

Ali, da još malo konkretizujem: zašto bi Dačić i Palma bili poželjni kao koalicioni partneri (a jesu, već), a Nikolić ne bi? Ima li, postoji li neka bitna razlika između Nikolića i Dačića i Palme?

Ili: da li ću, glasajući ponovo za "evropsku opciju" (ako tako nešto uopšte bude postojalo) u paketu dobiti i ove reptile?


c) koliko se sećam, a nije bilo davno, nisu oni organizovali miting ptotiv Mladićevog hapšenja.


Što, upravo, dokazuje u kojoj meri strategije prerušavanja daje rezultate.

angie01 angie01 13:32 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

janeznam
ja ne znam ni ko si ti!Da li to menja nesto u tvom poimanju stvari?


menja u smislu, ako nisam do sada primetila neki tvoj komentar-verovatno je normalno da se ne razumemo!
predatortz predatortz 13:36 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

(Na poslednjim izborima za predsednika Republike Srbije, glasao sam za ono što se zvalo "evropska opcija". Verovali ili ne.)


Nekako ta evropska mi sve više liči na tursku opciju.

Dadosmo im mandat da nas uvedu u EU, a oni uvedoše Tursku u Srbiju. Evo, čitam sad će predsednik opet na minderluk u Stambol. Da mu se kaže kakva islamska zajednica je prihvatljiva za Srbiju.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:45 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Ali, ako me moje sive ćelije dobro služe, ova dva drugara upravo odgovaraju onom gorenjem opisu

Pa i dobio si evropsku opciju. Drugari na to nisu uticali loše...Nekad nije zgoreg uključiti ćelije, jer bi proces razmišljanja doveo do zaključka da se vlada formira jedino većinom u skupštini, a da se većina ne postiže lepim željama i glasovima vanzemaljaca, nego onih koji su dobili glasove na izborima.

Vlada u kojoj Nikolić ima glavnu reč bila bi elementarna nepogoda, u to sam siguran.
antioksidant antioksidant 13:48 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

Vlada u kojoj Nikolić ima glavnu reč bila elementarna nepogoda, u to sam siguran.

још да уверите 40% изашлих на изборе и на коњу сте
predatortz predatortz 13:53 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna


Vlada u kojoj Nikolić ima glavnu reč bila bi elementarna nepogoda, u to sam siguran.


Slažem se. Ja se pribojavam vrednih, a glupih. Oni, po pravilu, načine najveću štetu.
Ali, ako je to jedina stvar u prilog ovoj vladi, onda...
angie01 angie01 14:00 24.11.2011

Re: Šešelj, mala dopuna

antioksidant
Vlada u kojoj Nikolić ima glavnu reč bila elementarna nepogoda, u to sam siguran.још да уверите 40% изашлих на изборе и на коњу сте


e, juce mi zvonili na vrata-dva pesadinca, hebiga, kasno su se setili, pa moraju da odtabanaju svoju lojalnos', da upisu "svoje"=jedan mucenik, on je frontmen, ako ga istresu, a drugi, ulickani, kao reprezentativni primerak, isfenirana duza kosa, skockan gradjanski, al ono 80 te, samo ga geografija lica odaje da je sa nekih krsnih terena, on gleda skiljeci i ceka.

ja kazem-salite se!

ovaj mali zbunjeno-pa ne!

kazem, pa kako vas nije sramota!

fenirani malo ustukne i jos vise smanji prorez na kapcima.

mali namesti blentavi kez i kaze- pa tako sve stranke!

pa ja i mislim da svi treba da se stidite!

obojica ne znaju sta da rade-nemaju matricu.

ja kazem, sta bre vise hocete.

ovaj mali-pa samo da vas upisem!

:))))))))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana