Srpski predizborni plakati i francuski postizborni cirkus

Srđan Mitrović RSS / 16.01.2008. u 18:14

sarkozynapoleonup3.jpg

Ovaj tekst je napisala moja prijateljica Mozaik specijalno za ovaj blog:

Iako je najavljeno u naslovu, u ovom blogu se nećemo baviti srpskim predizbornim plakatima, a imalo bi se svašta reći (čudi vas da neko nešto obeća u naslovu, a posle ne ispuni??!?!).

Neki slogani su ipak nezaboravni: Srbija se gradi, Dela govore (!?!?!?), Porodica je snaga Srbije... Svi kandidati su lepi i nasmejani na plakatima (za neke sam sigurna da su ih nasmejali fotošopom, jer ih nikad nisam videla u nasmejanom izdanju ni na TV-u ni u novinama...), svi puno obećavaju, izgledaju mlađe i lepše nego u prirodi, pozivaju se na prošlost i budućnost... Kampanje podržavaju pesnici, glumci, pevači, muzikanti... Kao i u svetu, nista novo od kapom nebeskom. Dakle, nećemo o Srbiji, iako smo obećali. O Srbiji sve znate, a naročito o neispunjenim obećanjima.

Reći ćemo nešto o francuskom postizbornom cirkusu (mozda i o tome sve znate?). I tu su predizborni plakati bili nezaboravni. Slogan kandidata Sarkozija je bio: Zajedno sve postaje moguće. Primećeno je da su iza njegove fotografije bila polja (a on je na slici sasvim sam). Onako baš prazno i potpuno u kontradikciji sa sloganom.

Bilo kako bilo, slogan je prošao i Francuska je izabrala ambicioznog sina mađarskog emigranta. Briljantna inteligencija, odličan govornik. Vuče neke komplekse iz detinjstva (da li sam već napomenula da je sin mađarskog emigranta?), nije naročito visok, hiperaktivan je, druži se sa svima koji imaju bilo kakvu moć u Francuskoj, sa svima je na ti, na pitanja novinara odgovara kao da je partner u McKinsey-ju, ima izvanredan analitički duh. Ma impresivan na svaki način... Obožava svoju ženu Sesiliju. Interesantna je priča kako su se upoznali. Nikola je bio gradonačelnik prestižne pariske opštine Neuilly. Kao gradonačelnik je venčao Sesliju sa njenim prvim mužem. Tokom ceremonije je shvatio da je ona u stvari žena njegovog života. Nekoliko godina kasnije, Nikola i Sesilija su se venčali i proveli 18 godina zajedno.
Nicolas%20SARKOZY.jpg
cecilia-sarkozy-cp-2959156.jpgSesilija ga je napustila dve godine pre izbora jer se ludo zaljubila u drugog, ali mu se vratila posle 9 meseci i kao sve je u redu. Paris Match je objavio sliku Sesilije i njenog ljubavnika na naslovnoj strani i glavni urednik je odmah bio smenjen. Od tada svi glavni urednici štampaju samo ono što znaju da će se Nikoli svideti, a ako želite da saznate nesto o francuskoj politici (što bi se moglo i ne svideti Nikoli) onda čitate engleske novine.

Posle svečane inauguracije i par meseci izigravanja srećnog predsedničkog braka, puca vest u medijima: Nicolas i Sesilija se razvode. Čak i ptice su znale da je njihov brak nefunkcionalan, gomila novina je publikovala fotografiju na kojem ga ona grdi posle predsedničkih izbora, svi su znali da je njena prehlada zbog koje nije išla na večeru sa Bušovima bila laž... Nicolas je samo jednom izjavio da sve ide po planu, ali da ga jedino brine Sesilija. Totalno je nepredvidiva... Bilo kako bilo, taj razvod nikog nije iznenadio. Jedino su birači bili iznenađeni činjenicom da mediji počinju više da se bave pitanjem: da li je Sesilija trenutno u Ženevi ili u Jelisejskoj palati, nego pitanjima države i ekonomije. Ali, to je bio samo poćetak...


09100567_CarlaBruni.jpgOd pre par nedelja znamo da je Nikola zaljubljen i da mu je srce osvojila Karla Bruni, prelepa manekenka koja je već zavela nekoliko poznatih muškaraca (Erik Clapton, Mick Jagger, Laurent Fabius,...). Reputacija joj je da muskarce troši kao čarape i da je veoma sklona izlaženju (da li samo izlaženju?) sa više muškaraca u istom trenutku (ponekad smuva oca i sina zajedno...). Svi francuski mediji se bave iskljucivo ljubavnom romansom predsednika republike, štampaju izjave Karline mame o mogućem venčanju, srećni par provodi božnicni odmor u Egiptu (svaka sličnost sa Miteranom je slučajna), štampaju se knjige o Karli, svi članovi Karline porodice putuju sa predsednikom na zvanična putovanja (sin, mama,...). U protivničkom logoru, jedna Sesilijina prijateljica je upravo izdala knjigu u kojoj Sesilija otkriva detalje svoje veze sa Nikolom (stipsa, ženskaroš, bezosećajan, ne voli ni svoju sopstvenu decu, ima probleme u ponašanju...).

Sve ovo je veliki pomak u odnosu na prethodne francuske predsednike. Miteran i Širak su svoje privatne živote držali pod velom tajne i niko se nije interesovao ni za Miteranovu bigamiju, ni za Širakove osvajačke ljubavne afere (zvali su ga 15minuta sa sve tuširanjem).
94702391_resize480.jpg
Pomak je toliko veliki da u ovom trenutku, francuski politički i medijski život sve više liči na vodvilj (pokušavam da ne kazem reč cirkus! ali to je ono što mislim) u kome se biračima servira poplava fotografija i bezvezarija o predsednikovom privatnom životu, a i njemu se daje prostor da leci svoje komplekse nekim izjavama tipa da to sto Karla voli da ima više muškaraca odjednom, da i on voli vise žena odjednom i čak je napomenuo neka imena... U toj priči, birači nemaju nikakvo mesto. Predsednik nameće medijske teme koje se serviraju francuskom narodu kojeg interesuje kako i kada će predsednik najzad početi da rešava njihove probleme.

 

Ako razumete francuski, pogledajte vesti predsednikov odgovor novinarima na pitanja koja se tiču njegovog privatnog života... Veoma poučno.



Mozaik,

16. januar 2008.



Komentari (87)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mariopan mariopan 18:55 16.01.2008

Ne , naprotiv :-)

...nas bi zacudilo da nam neko nesto obeca ( u naslovu makar ) pa da to ispuni. Ovo je ionako zemlja cuda.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 18:57 16.01.2008

Re: Ne , naprotiv :-)

pa dobili smo priču o francuskom cirkusu
mariopan mariopan 19:07 16.01.2008

Re: Ne , naprotiv :-)

Znam , ali mene nas cirkus vise boli
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 19:10 16.01.2008

Re: Ne , naprotiv :-)

ima i previše postova o našem cirkusu. mislim da je vreme da vidimo kako se kotiramo u evropi i svetu.
ZeljkoJ ZeljkoJ 19:07 16.01.2008

ispitivanje javnog mnenja

Jutros je objavljeno da je po prvi put od izbora Sarkozija za Predsednika Republike broj nezadovljnih njegovom politikom veci (48%) od broja onih koji ga podrzavalju (45%). Francuzima pocinje da smeta ovaj "cirkus" koji sve vise lici na latinoamericku sapunicu nego na vodjenje jedne ozbiljne drzave
mariopan mariopan 19:28 16.01.2008

Re: ispitivanje javnog mnenja

Meni se Sarkozi nije dopadao jos od vremena kada je bio policajac br 1 i kada je "smirivao" bunt mladih...neke njegove izjave iz onog vremena bile su kontraproduktivne , to jest dolivale su ulje na vatru pa sam bila iznenadjena da je uopste izabran. Zato me ne cudi pad popularnosti...zasluzio je.A cirkusa ima svuda samo je nama nas stalno pred ocima pa nam vec igraju zvezdice...
aion aion 19:41 16.01.2008

na nemachkim marginama

sve bi moglo biti u redu, i Francuska bi mogla da bude ponosna na svog Presidenta: ali, opozicija se buni, narod je besan, Saudijska Arabija ne zeli da S. povede i devojku(?) u visoku drzavnu posetu. zapravo, ceo svet je samo ljubomoran. kao prvi medju visokim zvanichnicima S. je za partnerku izabrao supermodela, najlepshu medju zenama pod njegovom jurisdikcijom. to se do sada nije moglo ochekivati od politichara na visokim drzavnim polozajima: njihove zene izgledaju kao Barbara Bush, Viktorija >Breznjev, ili Ljudmila Putin- zene na izvestan nachin bliske mediokritetskom senzibilitetu podanika. kada politichar napreduje u karijeri, sve mu se moze oprostiti: sluzbeni auto, otmeno jelo i pice, ali ne i zena. krivac za to je gradjanin pokorni. preci ce taj preko i progutace cutke mnogo chega- limuzine, avione, neprestana putovanja, dijete, medijsku paznju, ali - kod zene je gotovo! zena ima da ostane kakva je i bila, zena iz naroda , dakle- onakva kakvu je svako ima. Bazis Model, nikako SuperModel. to je deal; barem je do sada bio. Sarkozy u profesinalnoj zanesenosti valjda, po inerciji citavog veka gradjene uloge, expresno reformishe ovaj zastareli sistem, ne oklevajuci previshe: upoznati se, pokazati piramide, isplanirati venchanje- gotovo.
Sluchaj Bruni docharav i zashto, recimo, Francuska ima tako visok ugled na svetskoj pozornici, dok mu Nemacka stremi, ali ga ne doseze. (zamislite nemachku kancelarku u naruchju kakvog zgodnog barjaktara) Francuska ima stalno sedishte u SB, nosache aviona, atomske bombe, i, uskoro, Supermodel as a First Lady (première dame).
srpski politichari ili nemaju zene uopshte, i se asketski meshkolje, ili su razvedeni, ili im zena je upravo u manastiru. u srecnija vremena zene predsednika bile su naochite i odluchne: kao JB ili MM, recimo.

napomena: izmenio i dopunio text jer tek sada ima donekle zaokruzen smisao.
hvala svima i prijatna noc.
oldtajmer oldtajmer 19:46 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

to se do sada nije moglo ochekivati od politichara na visokim drzavnim polozajima:


Jel? A Dzon Kenedi i Merlin Monro??
aion aion 19:52 16.01.2008

kod zene je gotovo

those are the old times, oldtajmeru. osim toga, /i/ to je Amerika, bre. ovde je rech o Starom Kontinentu.
osim toga, iako je to za one oshtrookije sasvim jasno, napominjem ovde, za one malo tromije chitaoce, da je chitav moj komentar prozet blagom ironijom- shto ga naravno ne chini manje istinitim.
oldtajmer oldtajmer 20:03 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

Ma ok, ja sam to vise rekao u fazonu da ako je zena supermodel ili vec kult kao MM, lakse ce mu preci preko toga.

A ne kao onaj Klinton. Mislis da je problem bio u pusenju? Jok, nego sto je svojim izborom gabora pokazao da je selja. Zato su ga tako nagazili.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:08 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

A ne kao onaj Klinton

jes vala:
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:11 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

Merlin Monro

bolja je od monike levinski

Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 20:31 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

aion
Sluchaj Bruni objashnjava i zashto
Francuska ima tako visok ugled na svetskoj pozornici, dok Nemachka
recimo ne
, ikao se upinje iz sve snage: Francuska ima stalno sedishte u
SB, nosache aviona, atomske bombe
, i, uskoro, Supermodel as a First
Lady (première dame).

Prvo, ovo o Nemackoj jednostavno nije tacno - cime se to tacno meri "ugled u svetu"? Nemacka nema stalno sediste i nuklearno oruzje (n.b. pogresno je, mada uobicajeno i sveprisutno, govoriti atomska bomba; smisaono ispravno je jedino nuklearna bomba) samo iz jednog razloga, a on je vezan za izvesnog nemackog drzavnika koji je ziveo uzornim privatnim zivotom tokom 30-tih i ranih 40-tih godina proslog veka, a secanje na koga je i dalje veoma zivo. U nauci, u tehnologiji, u rokenrolu, u arhitekturi, u obrazovanju, ugled Nemacke je daleko, daleko ispred francuskog. Sam Sarkozi se stalno vracao na temu da Francuska treba da "povrati vodjstvo" u Evropi i slicno - a sto bi povracao nesto, ako ga nije izgubio...
nsarski nsarski 23:45 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

A Karlos Menem i Cecilia Bolocco, lepotica Cilea i Miss Universe?

Karlos je sredio svadje oko granice sa Cileom i ozenio se njihovom lepoticom - very, very dirljivo! (Dobro, posle su se razisli i svadjali oko dece, ali to nema veze).



Da ne pricamo o Lan Ping, glumici i poslednjoj zeni Mao Zedonga:



takodje poznatoj kao Jiang Qing.


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:46 16.01.2008

Re: kod zene je gotovo

a tek Evita...

MilutinM MilutinM 01:00 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

Merlin Monro
bolja je od monike levinski


Čuj: bolja? Pa MM je bila obrazac, prototip. Malo ih je pre i posle nje postiglo takav ili približan nivo!

A o ovoj nesretnoj bedeviji ne treba trošiti reči.
aion aion 01:04 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

MM Cirkovic


Prvo, ovo o Nemackoj jednostavno nije tacno - cime se to tacno meri "ugled u svetu"?


"ugled u svetu" je jedna stvar, svetska pozornica druga: ugled u svetu uostalom smeshna je, po meni, stvar. uostalom, jasno je da ako se govori o Sarkoziju, misli na politichko pozornicu. (neben bei: "atomske bombe" pesnicki je izraz, i znachi tachno ono sto misli).

izgubi povraceno,
i bicesh popljuvan.


vidite, meni se Vash kvaziakademski pristup stvari takodje ne dojmi previse, ali to mi ne dozvoljava da se ostrvljujem na njegove (za)ostavshtine.
zaista ne zelim da budem grub, ali mi nije bas jasno zasto se uzrujavate povodom "ugleda" nemachke i mojeg , po vama, neumesnog upada?
Vi mora da ste germanofil: e pa , vidite, i ja sam. ali, u isto vreme, ne smecem sa uma da je Napoleon odlucujuce uticao na razvoj oslobodjanja nemacke kulture, i to uzurpacijom njenom. a gornji komentar pisan je poglavito iz nemachke perspektive.

sa poshtovanjem,
anonimac
MilutinM MilutinM 01:04 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

A Karlos Menem i Cecilia Bolocco, lepotica Cilea i Miss Universe?


A drug Tito i drugarica Jovanka? U ono vreme nije bilo lako organizovati ni Miss Pratećeg Bataljona a Joka bi garant pobedila na izboru za Miss Narodnog Fronta. Mislim, ako se ne bi prijavila Milena Dravić (iz perioda onih prvih njenig partizanskih filmova).
aion aion 01:09 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

samo iz jednog razloga, a on je vezan za izvesnog nemackog drzavnika koji je ziveo uzornim privatnim zivotom tokom 30-tih i ranih 40-tih godina proslog veka, a secanje na koga je i dalje veoma zivo


sumnjam da slutim na koga to mislite - i, moram priznati, pomalo sam zbunjen.

18?
nsarski nsarski 02:12 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

a Joka bi garant pobedila na izboru za Miss Narodnog Fronta

Pa, jbg, tesko je bilo naci zensko koje ima brkove ko Sava Kovacevic!:))
MilutinM MilutinM 09:57 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

Pa sad...

A znate li zašto crnogorci puštaju brkove?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:02 17.01.2008

Re: kod zene je gotovo

Čuj: bolja? Pa MM je bila obrazac, prototip. Malo ih je pre i posle nje postiglo takav ili približan nivo!

A o ovoj nesretnoj bedeviji ne treba trošiti reči.

u pravu si. izvinjavam se. njih dve ne bi smele ni u istu rečenicu da se stave.
MM je jedna i jedinstvena.
oldtajmer oldtajmer 19:44 16.01.2008

Privatnost

Uvek je lakse braniti svoju privatnost ako ti je problem sto izlazis sa manekenkom!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 20:03 16.01.2008

:-)))))

super je text! bas me obradovalo! volim te zute strane u politicara. volea bih neko da oplete i po nemcima, i tu ima svega i svacega ali nije tako Zuto i Vidljivo ;-)
nego, nikolica ni manje ni vise nego sa karlom bruni?! nije mutav, ali kapiram da ga tu vuce i ego 'ma kakav dzeger?!?!' )))

ps. a...mozda da mozaik cesce pise?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 20:06 16.01.2008

Re: :-)))))

mozda da mozaik cesce pise?

nadam se
gde si BoL? jesi li videla ONO?
chocolate chocolate 20:25 16.01.2008

Re: mozda da mozaik cesce pise?

Jos jedan glas ZA.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:06 16.01.2008

Re: :-)))))

videla!!!!! looodiloooooo!!!!!!!
samo mi para treba, nista vise....

ps. ako neko zna kako da u US kupim iPhone a izbegnem ugovor ili vec kako da ga kupim na 'kvarno', molim da mi javi na pm. fala
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:21 16.01.2008

Re: :-)))))

molim da mi javi na pm. fala

šta bre PM! i meni treba ta informacija
a ako neko ne zna šta je "ono", e pa to je ovo:
MilutinM MilutinM 01:07 17.01.2008

Re: :-)))))

A ja baš pokušavam da se skinem sa Mac-a i vratim na PC. Neka, sjebaće ih Bili nečim drugim, čas posla
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:01 17.01.2008

Re: :-)))))

A ja baš pokušavam da se skinem sa Mac-a i vratim na PC.

ja ne bih ni pokušavao. to su dva univerzuma. jednom Mavc, uvek Mac
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:38 17.01.2008

Re: :-)))))

A ja baš pokušavam da se skinem sa Mac-a i vratim na PC.

mislis sa konja na magarca?! kajaces se!
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 20:25 16.01.2008

Besmisleno...

...je izvlaciti zakljucak, kako se u ovom tekstu cini, i kako mnogi komentatori ocigledno sa uzivanjem cine, da g. Sarkozi nista ne radi od svojih duznosti. Ako ista, istina je potpuno suprotna, njegov dinamizam, aktivizam i VREDNOCA (sto je sve u najostrijem kontrastu i sa njegovim prethodnicima, a narocito sa srpskim politicarima) su primer za ugled celoj Evropi i svetu. U tom svetlu, njegov privatni zivot je doista irelevantan. A ako ce neko da donosi odluke o tome da li ga podrzava ili ne na osnovu njegovog privatnog zivota - pa, taj treba malo da se politicki kultivise i razume cemu sluzi politika i politicke funkcije u demokratskom drustvu. Kakve zaista veze ima da li neko ima vise zena (muskaraca) u isto vreme ili ne sa njegovom sposobnoscu za obavljanje svog posla? Da li ce neko ko je do te mere ogrezao u nemoralu i licemerju kao sto je pomenuta saudijska monarhija da kritikuje g. Sarkozija - ima li veceg licemerja od toga? Videli smo i ljude sa uzornim privatnim zivotom, skromne, vegeterijance, imali ili jednu ili nijednu zenu, voleli pse i druge zivotinje... i pocinili najstrashnije zlocine u istoriji covecanstva.
Altea Altea 23:37 16.01.2008

Re: Besmisleno...

Potpuno se slazem sa Vasom ocenom samo imam utisak da, nazalost, uzalud objasnjavate.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:40 16.01.2008

Re: Besmisleno...

imam utisak da, nazalost, uzalud objasnjavate.

zašto imate takav utisak?
aion aion 01:29 17.01.2008

besmisleno > ochigledno

je da NS nedeljema vec pre igra ljubavnika nekadasnje lepotice CB- koja inace svira i peva sasvim pristojnu, zensko-neznu muziku, nego besnog i zalaufanog reformatora, shto je bila samo poza, luftbalon. uvek prisutni: fotografi i timovi kamera. povrh svega, iz offa javnog mnjenja, javlja se Sesilija (u knjizi "skriveno lice >Ex-First-Lady<", ovog puta dodushe posredno, dok naglashava niskost i drushtveno-neprihvatljivog bivsheg joj muza u interviewima datim prijateljici, kao i to da se sprema da i sama napishe jednu knjigu o tome kakav je njen muz zapravo gad (bio) /situacija ne bas sasvim prijatna/).
/pretpostavljam da se uglednoj francuskoj dramaturginji, koja je imala priliku da neposredno prati dolazeceg Presidenta nekoliko meseci pred izbore i o tome napishe knjigu, dize kosa na glavi pri pomisli na ovakav razvoj dogadjaja, prepun pikantnih, jako dosadnih i kic, detalja.

pretpostavljam da se gosn. Sarkozy nalazi trenutno u prilichnom dobrom sosu, iz koga samo veliki plesachi izvlache zivu i zdravu glavu. utoliko smatram bavljenje njim, kao osobom i Zemljaninom, nedostojnim;
ali kao politichkom fenomenu jednoga doba, svakako.
Altea Altea 09:38 17.01.2008

Re: Besmisleno...

Srđan Mitrović
imam utisak da, nazalost, uzalud objasnjavate.

zašto imate takav utisak?


Sudeci po samom tekstu, kao i izvesnim komentarima ovde, pitanje postojanja ikakve objektivnosti se neumitno postavlja. U vasarskoj atmosferi glas razuma po pravilu ne nalazi odjeka.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:00 17.01.2008

Re: Besmisleno...

ne mislim da ovde vlada "vašarska atmosfera", a ne mislim ni da treba da bude akademija nauka.
ovo je neformalno ćaskanje prijatelja u iščekivanju predizborne tišine.
ne znam zašto sve mora da bude smrtno ozbiljno.
Altea Altea 12:01 18.01.2008

Re: Besmisleno...

Sve je to ok dok ne pocne da lici na cirkus, da upotrebim rec iz Vaseg naslova. Moze biti da su moja ocekivanja da je moguce ozbiljnije porazgovarati o nekoj temi (negde na nivou izmedju cirkusa i akademije) sasvim nerealna i preterana, u kojem slucaju se unapred izvinjavam.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:05 18.01.2008

Re: Besmisleno...

nema potrebe za izvinjavanjem, pa nismo valjda dotle došli!

ivana23 ivana23 21:14 16.01.2008

Tajno vencanje

Nikola Sarkozi i Karla Bruni kao Romeo i Julija
Medeni mesec u Veroni
Najpopularniji svetski par - francuski predsednik Nikola Sarkozi i bivši supermodel Karla Bruni će posle tajnog venčanja, održanog prošlog četvrtka u Jelisejskoj palati, najverovatnije otići na medeni mesec u u luksuzni hotel „San Vito di Negrar“ u blizini Verone, u stilu Romea i Julije. Četrdesetogodišnja mlada je, kako kažu, opsednuta Šekspirovom tragedijom o dvoje mladih ljubavnika, a mediji prenose da je u hotelu u „Valpoličeli“, nekoliko soba rezervisano na ime Karla Bruni.
Blic, a ima i po drugim novinama

markozeist markozeist 21:17 16.01.2008

---

----
ZokiZoki ZokiZoki 21:33 16.01.2008

L O V E C A R L A

ivana23 ivana23 21:45 16.01.2008

C A R L A


Jelena Pavlović Jelena Pavlović 22:59 16.01.2008

Re: C A R L A

Prelepa, pametna i talentovana, jednom recju, DIVNA.

Spiridon Spiridon 01:03 17.01.2008

Re: C A R L A

ivana23



pa brate zasluzila je
ivana23 ivana23 01:32 17.01.2008

Re: C A R L A

Spiridon

pa brate zasluzila je

Sarkozija?!?
Spiridon Spiridon 10:40 17.01.2008

Re: C A R L A

ivana23
Spiridon

pa brate zasluzila je

Sarkozija?!?



ne Sarkozija vec (neformalno) mesto prve dame u Francuskoj.

Ona bre ce Sarka da spusti na zemlju i izvede francuze na pravi put. Paz kad ti kazem
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:04 17.01.2008

Re: C A R L A

Ona bre ce Sarka da spusti na zemlju i izvede francuze na pravi put. Paz kad ti kazem

ja bi h bio oprezan pri korišćenju izraza "spuštati" ...
Pogledati sliku.
Unfuckable Unfuckable 11:13 17.01.2008

Re: C A R L A

ehm...ako smem da primetim....liz'o bih joj kurije oko.....; ))))
Spiridon Spiridon 11:22 17.01.2008

Re: C A R L A

Unfuckable
ehm...ako smem da primetim....liz'o bih joj kurije oko.....; ))))


nisi izdrzao, bilo je jace od tebe =]
Unfuckable Unfuckable 11:39 17.01.2008

Re: C A R L A

nisam.
bilo je.
Carla ima power da čoveka navede na svakojake ludorije.
Mada sam samo javno napisao ono što 90% muškaraca ovde misli.
Doctor Wu Doctor Wu 11:47 17.01.2008

Re: C A R L A

Carla ima power da čoveka navede na svakojake ludorije.

Neprejebivi, verujemo ti na reč.
Unfuckable Unfuckable 11:58 17.01.2008

Re: C A R L A

..ma, mojne meni na reč - veruj slici....slika govori hiljadu reči, zar ne ?!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:04 17.01.2008

Re: C A R L A

slika govori hiljadu reči, zar ne ?!

bar hiljadu, u ovom slučaju
Doctor Wu Doctor Wu 12:13 17.01.2008

Re: C A R L A

ma, to Sarki samo voli r&r (sudeći po B. Cincarević, nije jedini; doduše, ne znam kako đuska), pašće neka kokainska aferica, Jagger će napisati još jednu Respectable (šta mu je teško, kad je mogao jednom za Margaret Trudeau, može i za Karlicu), ima to sve da se razbuca dok si rek'o keks. middle age crisis.
ivana23 ivana23 12:47 17.01.2008

Re: C A R L A

Unfuckable
..ma, mojne meni na reč - veruj slici....slika govori hiljadu reči, zar ne ?!

Kamo meni hvala za sliku..?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:49 17.01.2008

Re: C A R L A

Kamo meni hvala za sliku..?

HVALA!
ivana23 ivana23 13:00 17.01.2008

Re: C A R L A

Srđan Mitrović
Kamo meni hvala za sliku..?HVALA!

Nema na cemu, uvek za tvoje interesantne blogove.
Mada, iskreno, mislila sam na Unfuckable-a, posto se toliko napalio, (do kurjih ociju..?!!) da me pomalo i brine..:)
Unfuckable Unfuckable 14:10 17.01.2008

Re: C A R L A

ehm...prozivaj ti samo...prozivaj ...al ja sliku lepim, šoferski - u orman !!! ; )))))))
p.s. : za lek se ne kaže hvala.
Spiridon Spiridon 18:24 17.01.2008

Re: C A R L A

Unfuckable
ehm...prozivaj ti samo...prozivaj ...al ja sliku lepim, šoferski - u orman !!! ; )))))))
p.s. : za lek se ne kaže hvala.


uh, Karla je suvise sufisticirana za orman. Tu ide nesto tvrdje, Pamela, Briana Banks, Gorica Gajevic ...
Unfuckable Unfuckable 08:33 18.01.2008

Re: C A R L A

Pamela, Briana Banks, Gorica Gajevic ...


...Jorgovanka SRS Tabaković u soft erotiše klinču sa - recimo - Prorokovićem ?
jeca jeca 23:22 16.01.2008

Nikola-bljak

Stvarno opuštajuća tema. Nikola i Karla su mi odvratni, pre svega Nikola. Prvo toliko paradiranje pred medijima-odvratno, a onda kao neće da kaže da li će se venčati, to je njegova privatna stvar, ipak je on samo predsednik Francuske. A onda još malo paradiranja, pa onda procuri vest da su se tajno venčali. Pa da li su ili ipak nisu, to nećete čuti od Nikole, jer je to privatna stvar....saga o Nikoli i Karli se nastavlja. Naravno to što je meni Sarkozi nesimpatičan ili Francuzima, je periferno, ono što se gleda je učinak, a to tek ostaje da se vidi. Ja malo oštro o njima, jer je i sama tema nebitna.
MilutinM MilutinM 01:10 17.01.2008

Re: Nikola-bljak

Meni je potpun promašaj njegovo kopiranje Blerovog podaništva i zamena francuske kulture i tradicija pomodarstvom i malogradjanskim mentalitetom
ivana23 ivana23 01:36 17.01.2008

Re: Nikola-bljak

MilutinM
Meni je potpun promašaj njegovo kopiranje Blerovog podaništva i zamena francuske kulture i tradicija pomodarstvom i malogradjanskim mentalitetom


ivana23 ivana23 23:39 16.01.2008

***

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:42 16.01.2008

Re: ***

ti baš voliš VEEEELIKE fotke?


ivana23 ivana23 00:33 17.01.2008

Re: ***

Srđan Mitrović
ti baš voliš VEEEELIKE fotke?



samo ako su dobre
ivana23 ivana23 00:31 17.01.2008

Tajms

Nedolični Sarkozi
Tajms piše da je nedavnom konferencijom za štampu, na kojoj je objavio da je njegova ljubavna veza sa Karlom Bruni ozbiljna, Nikola Sarkozi bez konkurencije osvojio nagradu Silvio Berluskoni za najnedoličnijeg evropskog političara. Za Francuze je potpuno normalno da im se predsednik zaljubi, ali da se zaljubi na tako nesuptilan i američki način je nedopustivo, piše Tajms i dodaje da Sarkozi ima tu nesreću da je uvek na dva koraka od toga da bude kul - fali mu najmanje pet centimetara da bi nosio avijatičarske naočare, ima pet kilograma viška da bi, imitirajući Putina, javno skinuo košulju i trebalo bi da bude pet godina mladji da bi pred fotoreporterima grlio svoju devojku.

izvor: BBC
Doctor Wu Doctor Wu 10:28 17.01.2008

ipak, niko kao

silviJo
ivana23 ivana23 11:03 17.01.2008

Re: ipak, niko kao

Doctor Wu
silviJo


Tacno. Zato nagrada za nedolicnost i nosi njegovo ime.



varijacija na istu temu
sabi sabi 16:06 17.01.2008

Re: ipak, niko kao

A jeste ga videli kako vrti nos pa onda jede to sto izvrti...
sabi sabi 16:17 17.01.2008

Re: ipak, niko kao

[url=http://www.youtube.com/watch?v=276-Fluj-s0][/url]
pufna pufna 17:05 17.01.2008

Re: ipak, niko kao

Doctor Wu Doctor Wu 22:10 17.01.2008

Re: ipak, niko kao

A jeste ga videli kako vrti nos pa onda jede to sto izvrti...

to su u obdaništu zvali: jede sline.
Spiridon Spiridon 00:47 17.01.2008

..

nevaspitano trolujem ali verujem da imam razloga.
Srdjane, upravo sam video film. Jos sam pod jakim utiskom.

Necu da ga reklamiram ali hocu da podelim utiske sa svima koji su videli ovo (po meni) remek delo iz davne 2007 godine:

aion aion 02:10 17.01.2008

...

ja sam pogledao film, ali kako dugo sam vec fasciniran samim joy division, mogu da kazem samo da je sa tehnichke strane korektno, jednostavno i precizno odradjen /pipavo precizno - corbyjn je fotograf i to se da primetiti, uostalom: sa dramaturshke strane gledajuci, svodjenje chitave englesko-mancesterske came na vec dugo primenjivanu i kliseiziranu rastrzanost izmedju dve zene, pomalo mi je zasmetalo. mada, priznajem da sam u izvesnom smislu, egomazohistichkom mozda, uzivao u filmu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:06 17.01.2008

Re: ..

nevaspitano trolujem ali verujem da imam razloga.

nije nevaspitano, bar kod mene na blogu. a i imaš razloga

Unfuckable Unfuckable 10:18 17.01.2008

Ma kakva Karla...

snimite lutku :



ok, takva je bila moda tada....sve te obrve itakoto....
ivana23 ivana23 11:04 17.01.2008

Re: Ma kakva Karla...

Unfuckable
snimite lutku : ok, takva je bila moda tada....sve te obrve itakoto....


Obrve. Jos malo pa k'o Frida.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:20 17.01.2008

Re: Ma kakva Karla...

Obrve. Jos malo pa k'o Frida.

Unfuckable Unfuckable 11:37 17.01.2008

Re: Ma kakva Karla...

so called...garnišne...
Jeremija Jeremija 11:18 17.01.2008

Nekad ...

Nekad se govorilo da se na zapadu uspešnom političaru(maskulinum) sve toleriše, sve sem ako ga uhvate sa mrtvom devojkom ili živim dečakom u krevetu. Danas ovo u vezi živahnog maloletnika, možda i ne stoji.
Ivana K.Landesteen Ivana K.Landesteen 21:31 17.01.2008

Pitanje od veceg znacaja

Pretpostavljam kako je cudno da nema vise lepotica kao trofejnih zena na tom nivou, obzirom da su one zastitni znak uspesnih muskaraca u drugim sferama (dok se ovi foliraju), medjutim cudnije je da niko postavlja pravo pitanje ovde:

Zasto ove lepe zene padaju na ruzne muskarce?

Znam, znam, moc i sex appeal, ali budimo ozbiljni. Zasto?
Osim sto su puno stariji, ruzni, nagrizeni anksioznoscu i svakodnevnom neizvesnocu politicke karijere, profesionalno lazu, na delu su impotentni (iako je uvek moguce kriviti sistem)...sve u svemu koja bi normalna lepotica uopste pristala na takav rotten deal?

Ja ne razumem.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:35 17.01.2008

Re: Pitanje od veceg znacaja

Zasto ove lepe zene padaju na ruzne muskarce?

odgovor na ovo pitanje vredi milion dolara.
možda zato što ih ružni muškarci drže kao malo vode na dlanu jer znaju da su im one jedina šansa, dok bi lepi muškarci vrlo brzo mogli da nađu lepši i mlađi model.
možda da se ponovo pogleda diznijev crtać "lepotica i zver"

Ivana K.Landesteen Ivana K.Landesteen 02:37 18.01.2008

Re: Pitanje od veceg znacaja

Zao mi je, ali mislim da ovaj odgovor ne zasluzuje tih milion $ :)
One im nisu jedina sansa. Cak bi verovatno na postavljeno pitanje odgovorili zaprepasceni - kakva jedina sansa? I prethodna je bila lepotica!
I kakav je to poker na sve ili nista?
Ne, nisam ubedjena.
Rekla bih da je velika prevara u pitanju. Prava konspirativna.
A to sto je Disney uradio...pa Disney recimo nema konkurencije :))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 08:49 18.01.2008

Re: Pitanje od veceg znacaja

ne kažem da moj odgovor vredi milion dolara već pravi odgovor na pitanje
ja sam samo pokušao
Zlatno runo Zlatno runo 10:27 18.01.2008

Ma on je car,

mogu samo da mu zavide....eh, kad bi neko od nasih vajnih politicara bar malo licio na njega i pokazao da ima nesto u pantalonama....ovi nasi kao da nisu zivi,vegetiraju i smeskaju se....Bravo Sarkozi:))))

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana