Usamljeni Kale

Radovan Nastić RSS / 17.01.2008. u 14:05

kalevp9.jpg


Dragi drugari,
na slici je jedan slatkis koji trazi dom.Zove se Kale,ima nesto manje od godinu dana,muzjak,sterilisan,druzeljubiv i umiljat.Ukoliko pozelite da se druzite sa njim i usvojite ga ili pak znate nekog ko zeli psa molim vas javite se!!!
Kontakt osoba :
Mira
064/561-9550



Komentari (43)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

shure shure 14:24 17.01.2008

evo nas...

i sam sam ovih dana krenuo sa nekim udomljavanjima,ali sad cemo da trazimo dom i Kaletu
Ajmo,ajde ....
jannis jannis 14:46 17.01.2008

Ukljucujem se!

Prikljucujem se shuretu i nadam se da cemo udomiti slatkog Kaleta!!!!
shure shure 14:53 17.01.2008

Re: Ukljucujem se!

ne sumljam...
mariopan mariopan 19:45 17.01.2008

Re: Ukljucujem se!

E , Kale , samo tri komentara , siroce malo ....sad ce neko da se javi nista ti ne brini
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:15 17.01.2008

Re: Ukljucujem se!

Ja bih uzela Kaleta, ima tako žalostan, kučeći pogled...lepa kuca, dobrica jedan...al' sam daleko i imam već dve mačke + troje dece...a Kale gleda...bežim sa ovog posta...
ivana23 ivana23 20:16 17.01.2008

Sapatnik



BEOGRAD, 13. 01. 2008.
Predsednik Srbije Boris Tadić u Pionirskom parku, prilikom dolaska na posao (FoNet)
Radovan Nastić Radovan Nastić 20:31 17.01.2008

Javilo se nekoliko ljudi,

videce Mira gde ce Kale da se udomi... Ohrabrujuce u svakom slucaju.

Pozdrav svima.
mariopan mariopan 20:43 17.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

E bas fino , sad mi je malo lakse , srecno Kale
shure shure 21:25 17.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

Naravno to su lepe vesti.Javi nam da li je udomljen,pa da idemo dalje....
a moracemo da se vratimo malo i na predhodni post.
Postaje jos zanimljivije,posle Paskaljevicevog javljanja
AlexDunja AlexDunja 22:16 17.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

e, ako se javilo, da i ja nesto kazem:))
bilo mi glupo pre, jer ne mogu da ga uzmem :))
samo nastavi radovane, a kale je slatkis nevidjeni,
sigurna sam da ce doneti mnogo radosti novim
prijateljima:))
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 09:58 18.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

bilo mi glupo pre, jer ne mogu da ga uzmem :))

oči...uh
meni tako kerče (a nije bilo ni kerče, bacili je kad je bila beba) došlo pred kapiju
pozvalo, moj muž čuo, popelo mu se na papuču
i ostalo...
oči...kod mene uvek pali.

Radovan Nastić Radovan Nastić 10:33 18.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

Ma nema sta da ti bude glupo / AlexDunja :) /, nemaju svi uslove da drze pse, podrska je vazna.

Ljudi, vi isto ucestvujete u ovome koliko i ja, tako da slobodno ako zelite nekog psa da udomite ili bilo sta da napisete - udri po tastaturi ! Mozete i na privatnu poruku, kako vam drago.

Pozdrav svima, dobro jutro.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 12:12 18.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

Radovane, imas i moju podrsku za sve ovo sto radis. Nisam namerno htela da izlazim na ovaj blog jer ne mogu tom psu, iz ove daljine, da pomognem. Verujem da ce se neko naci.
Radovan Nastić Radovan Nastić 19:51 18.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

Hvala Jelena, nije bitno gde si, svaka podrska je dobrodosla.
mariopan mariopan 21:49 18.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

I ja imam dva psa , ne mogu vise pasa da uzmem jer nemam uslova da jos nekog psa udomim. moji su oba muzjaci , nisu kastrirani jer je to meni zao , neka njih tako kako ih je priroda napravila , samo ih ne pustam van dvorista i tako vodim racuna da ne naprave neki belaj to jest okot o kome bi neko morao da brine.
Nema ni fizicke snage ni finansijskih mogucnosti da brinem o vise pasa a da to bude tako dobro i zato samo dajem podrsku , zao mi je drugih i nikako ne mogu da pojmim da se o njima ne moze voditi malo bolja briga. zato podrzavam svakoga ko voli zivotinje , to moraju biti i dobri ljudi.. Pozdarv dobrim ljudima sa bloga .
Radovan Nastić Radovan Nastić 21:53 18.01.2008

Re: Javilo se nekoliko ljudi,

Pozdrav tebi Mariopan, potpuno te razumem.

Budi dobro, poljubi pse.
Healer Healer 11:20 27.01.2008

Jos jedan malisa za udomljavanje :(


Pišem vam iz Kragujevca. Beograđanin sam ali u Kg-u sam već neko vreme vezan obavezama tako da ovde i provodim veći deo vremena. Imam psa Bonga i jednog mačka, Vilija :) međutim... Pre neko veče dok sam sa spremao da izvedem Bonga (zlatni retriver) u šetnju, na samom ulazu u dvorište dotrčalo je malo prelepo štene, skoro u panici i žalosno izgladnelo... Odmah sam sklonio Bonga da se malac ne bi uplašio dodatno. U gotovo istom trenutku nailazi mali komšija, dečačić od oko 9 godina, i naravno pitam ga da li zna odakle je ovo štene. Mališa mi je rekao da već dva dana klinci iz ulice organizuju „linč“ na ovo malo štene, da su ga tukli, šutirali i sl. i da je on želeo da ga zaštiti ali su mama i tata protiv toga da imaju još jednog psa. A onda me je posavetovao: „ Znate čiko, on će da ugine ako ostane na ulici ili će ga onaj glupi Joca ubiti zato što on mrzi životinje...“ Saveti dece su svakako često mudriji od sate nas odraslih... Naravno, bilo mi je jasno šta činiti... Instiktivno sam ga uneo u kuću i odmah nahranio Vilijevom hranom računajući da je ona slabija od hrane za odrasle pse. Štene je me je neko vreme posmatralo žalosnim pogledom a onda zaspalo na krevetu pored mene. Tada sam krenuo u promišljanje šta i kako dalje... Zapazivši da se strašno trza u snu i cvili bilo mi je jasno da ga na ulicu ne mogu i ne smem vratiti, da ga zadržim isto tako ne mogu jer nemam adekvatne uslove za još jednog psa, na žalost...

U pitanju je štene mužjaka koje je staro oko 3 meseca. Ove nedelje idemo na redovnu vakcinu, čišćenje od parazita. Kupao se juče i obožava da se suši peškirom i fenom :) Začudilo me je to što je vrlo pametno štene, dovoljno je samo da mu se pokaže gde bi piškio i kakio i kapira. Kada se samo setim muke sa Bongom dok je bio štene :) Izgleda da važi ono ubeđenje da su mešanci od malena pametniji od rasnih kuca :) U Kragujevcu je pokrenuta mala kampanja udomljavanja malog Švrće (kako sam ga nazvao) ali niko se nije odazvao. Čak, Kg je prepun napuštenih pasa po ulici... Situaciju dodatno komplikuju moje obaveze koje od sledećeg petka, kada ću biti za vikend u Beoradu (01., 02. 03 februar) postaju sve veće i neću imati ni prostora ni vremena da se posvećujem malom Švrći. Živim u privatnoj kući iznajmljenoj u Kragujevcu, a gazde nisu ljudi koji bi prihvatili još jednog psa. U dvorištu već imaju lovačkog psa koji se jedva nekako uklopio sa Bongom, tako da mali Švrća nema šanse u toj kobinaciji. Za sada je najviše u kući samnom i čeka svoj novi dom... Iskreno, ja ovo štene ne želim da dajem u Orku ili u neka druga prihvatilista, a to je na žalost poslednja opcija sledećeg vikenda ukoliko ga ne udomim adekvatno. Strašno bi mi bilo da i pomislim na patnju kojoj bi ponovo bio izložen ni kriv ni dužan. kao što ćete na slikama videti, iako su urađene mobilnim telefonom, mali Švrća je jako lepo štene i ne verujem da će mnogo rasti u budućnosti s obzirom na konstituciju. Čak sam u nekom razgovoru sa prijateljem došao do zaključka da on ima izgleda i rasne krvi u sebi s obzirom na izgled – dlaka, temperament, građa...

Kako sam sledećeg vikenda u Beogradu poneću Švrću samnom i bilo bi najbolje ako bi ga do petka i udomili jer bih u petak imao slobodan dan i mogao odmah kontaktirati zainteresovanog novog vlasnika, i udomiti ga na radost svih. Molim vas pomozite nam.

Hvala vam unapred na dobroj volji i razumevanju... i verujem da mi necete zameriti sto se nadovezujem na temu usamljenog Kaleta...


Sale 062/ 28 – 77 - 09


P.S. Za Svrcine slike javite mi se na dr.sasa@gmail.com
shure shure 12:38 27.01.2008

Re: Jos jedan malisa za udomljavanje :(

Ajmo sad,ucinimo zajednicki napor da Svrci pronadjemo dom.Malo je problem sto je ovo post starijeg datuma,pa ne znam ko jos obraca paznju...Kad bi se bar stavio na neki noviji?
shure shure 12:48 27.01.2008

Naravno

Hvala g-dinu Nasticu sto je otkljucao svoj post!
Healer Healer 13:42 27.01.2008

Zahvalnost...

Hvala vam od sveg srca sto se ukljucujete u ovu akciju... Pisao sam pvt g/dinu Nasticu ali verovatno nije bio u prilici da procita tekst. Nisam smeo da rizikujem dalje, zbog malo preostalog vremena, pa sam na svoju odgovornost post-ovao ovaj tekst sa nadom da mi necete zameriti. Ipak, da, ovaj post je starijeg datuma pa ako jos neko ima mogucnost da postavi blog sa Svrcinim slikama neka mi se javi na mail, molim vas... Inace, Svrca je upravo pored mene, klopao je i zaspao :)

Hvala jos jednom...

shure shure 20:52 27.01.2008

Re: Zahvalnost...

Pokusacemo nesto i nadam se i uspeti
shure shure 18:04 29.01.2008

Secanja

Ostavio sam ovu pricu na jednom drugom postu,ali moram da je ostavim i ovde,ako neko" zaluta"

Buba i Meda su bili komsijski psi.Verni,pravi cuvari.Cuvali svoje dvoriste od uljeza.A onda su se komsije,jednoga dana odselile.Ali Buba i Meda su ostali.Njih niko nije pitao,da li zele da se sele.I dalje su cuvali svoje dvoriste.
Meda je,poceo polako da dolazi kod mene.Ukapirao je kad su obroci i tacan kao sat,postao je redovan.U pocetku sam mislio da su samo njega ostavili.Jednog dana sam ga pratio,jer je sa povecom koskom otisao,prekoputa,u svoje dvoriste.I eto iznenadjenja,Tu je bila i Buba.A tamo gomila kostiju,koje joj je Meda donosio!
Sledeceh nekoliko nedelja,zajedno smo joj,on i ja nosili obroke.Ona ipak nije htela sa nama.Cuvala je svoje dvoriste.
Onda su je bivsi vlasnici kuce odneli,naravno ne pitavsi Medu,da li ce moci bez nje,niti da li i on hoce da ide,a niti nju,bilo sta od toga.
On je nastavio da svakog dana nosi po neku kost,mada nje,nije vise bilo tamo.I tako,u tom svakodnevnom prelazenju,magistralnog puta,paznja mu popusti i to je za njega bilo kobno.Sahranio sam ga,oplakao....
A Bubu su(saznao sam mnogo kasnije) odneli u zrenjaninski "Holokaust"(zovu ga jos i azil za napustene zivotinje),jer je stalno zavijala i uznemiravala okolinu.Niko naravno nije znao zbog cega je to radila(imala je,kazu,uvek i vode i hrane)
.............................
Voleo bih da to mogu da zaboravim,
Da mogu da vratim "film",preselio bih i Bubu kod mene,Meda ne bi prelazio i ...
...i meni ne bi uvek suze navirale,kad se setim Bube I Mede
shure shure 23:18 29.01.2008

Re: Secanja

izbrisao sam pricu sa drugog posta.
Samo je ovaj zasluzuje...
Radovan Nastić Radovan Nastić 01:23 30.01.2008

Re: Secanja

Hvala na prici, Shure....

Neka im je laka zemlja oboma...
margos margos 11:07 30.01.2008

Re: Secanja

...i meni ne bi uvek suze navirale,kad se setim Bube I Mede

Uh...
Danas bi mojoj Beci bio jedanaesti rođendan, da nije otišla u maju...
Ovakve priče me uvek podsete koliko smo nekad maleni među zvezdama iako poželimo da spasimo ceo svet!

Pre više od dvadeset godina je u Ilustrovanoj politici bio članak o psu koji je sa svojim gazdom, vozačem kamiona, stalno bio na točkovima. Dešavalo se to u Italiji, na Stradi del Sol. Jednog dana se desio udes... vozač je poginuo a pas je ostao tu, na ledini, čekajući svog gazdu. Pokušali su da ga oteraju, odnesu, al se on uvek vraćao - da čeka. Ljudi su onda počeli da mu donose hranu i vodu, i kako je nailazila zima, izborili su se s vlastima da mu se tu postavi šator.

Kada je priča bila štampana, to je već bilo duge dve godine čekanja. Ne znam šta je dalje bilo, ali znam da da sam stalno razmišljala o tom psu i plakala. Bio je nemački ovčar.

Shure, hvala za priču.
eli eli 19:06 30.01.2008

Re: Secanja

Jednog dana se desio udes... vozač je poginuo a pas je ostao tu, na ledini, čekajući svog gazdu.

Vernost se uvek vezuje za pse i to je tacno,imam nemackog ovcara koji je zaista ,uvek najbolji drug,ali kada je moja majka umrla nasa maca je danima trazila po kuci.Stajala bi ujutru ispred vrata da je iscekuje iz kupovine,uvece pored njene stolice gde je pila kafu,a u meguvremenu je mjaukala po stanu tako sludjena kao i svi mi.Cudne su te male zivotinjice,pune ljubavi.
margos margos 22:00 30.01.2008

Re: Secanja

Cudne su te male zivotinjice,pune ljubavi.

Ne Eli. Mi smo čudni, a one su prosto prirodne i pune zahvalnosti... i ljubavi, kao što ti reče. :))
eli eli 22:19 30.01.2008

Re: Secanja

Ne Eli. Mi smo čudni, a one su prosto prirodne i pune zahvalnosti... i ljubavi, kao što ti reče. :))

Prestali smo da budemo ljudi.Ako te ne mrzi da citas,ovo je deo razgovora izmedju lisice i malog princa-Antoan de Sent Egziperi.-"Covek poznaje samo one stvari koje pripitomi,rece lisica.Ljudi nemaju vise vremena da bilo sta upoznaju.Oni kupuju gotove stvari kod trgovaca.A,kako nema trgovaca koji prodaju prijatelje,ljudi vise nemaju prijatelja.Ako hoces prijatelja,pripitomi me!"Uvek kada vidim napustenu zivotinjicu ja se setim ovoga i bidem jos tuznija.Potpuno si u pravu,prirodne i pune zahvalnosti i nelicemerne ljubavi.Pozdrav.
shure shure 22:19 30.01.2008

Re: Secanja

margos

Cudne su te male zivotinjice,pune ljubavi.
Ne Eli. Mi smo čudni, a one su prosto prirodne i pune zahvalnosti... i ljubavi, kao što ti reče. :)) *novo 

Ma da,ali posto smo mi cudni,a mislimo da nismo,onda su nam oni cudni,a oni to nisu....
eto sad,.....
....vidi se da nam fale Radovanovi postovi....
RADOVANE NASTICU,PISI NOVI POST!
nije posteno,da svi ostali imaju svoj post(dom) a mi ostadosmo bez krova.
Mada Margos i na tebe se odnosi to PISI NOVI POST
margos margos 23:08 30.01.2008

Re: Secanja

Ako hoces prijatelja,pripitomi me!

...i moraš uvek da dolaziš u tačno vreme jer se ja spremam i čekam na tvoj dolazak...
tako nekako mu je rekla lisica, jel da?
:)))
margos margos 23:13 30.01.2008

Re: Secanja

RADOVANE NASTICU,PISI NOVI POST!
nije posteno,da svi ostali imaju svoj post(dom) a mi ostadosmo bez krova.
Mada Margos i na tebe se odnosi to PISI NOVI POST

Da, Radovane piši!

ps. Moram da vam prijavim, proglasili smo sutrašnji dan kod Milutina dan pozitivne energije, i pozivaju se svi da pišu o lepim stvarima, susretima, ljudima, događajima... samo lepo i pozitivno. Ako želite da obogatite svoju energiju, idite na pretposlednji Milutinov post... družimo se već danima, imamo i titule razne, svašta nešto lepo se danima dešava kod Milutina. Dođite!!!! :))))

pps. Ja pišem kad me Unf pojuri... lenjivica sam:)

ppps malo lagim:)
eli eli 23:28 30.01.2008

Re: Secanja

...i moraš uvek da dolaziš u tačno vreme jer se ja spremam i čekam na tvoj dolazak...
tako nekako mu je rekla lisica, jel da?

Da."Ali ako budes dolazio kad ti padne na pamet,nikad necu znati za koji cas da pripremim svoje srce..."
Ali najvise mi se dopada ovo:"Sustina se ocima ne da sagledati,covek samo srcem dobro vidi."
Veoma je jednostavno,a ipak mudro,iskustveno {ne znam dali postoji ova rec u srpskom jeziku},istinito.
eli eli 23:31 30.01.2008

Re: Secanja

Dođite!!!! :))))

Da ne napravimo guzvu?
margos margos 23:42 30.01.2008

Re: Secanja

iskustveno {ne znam dali postoji ova rec u srpskom jeziku},is

Naravno da postoji... očito se palimo na iste reči, što volim:)))
eli
Dođite!!!! :))))Da ne napravimo guzvu?

Ma šta ti pada na pamet!?
Društvo je par excelance, dobronamerno, veselo, pozitivno, konstruktivno... ma loodilo, ali najpozitivnije:)))
eli eli 23:49 30.01.2008

Re: Secanja

Onda,hvala na pozivu.Vidimo se sutra kod Milutina.
shure shure 22:22 30.01.2008

Hej Eli,

ovo je bilo u minut(mislim na satnicu tvog i mog komentara)
eli eli 23:04 30.01.2008

Re: Hej Eli,

Hej Eli, #Link Replika: 0ovo je bilo u minut(mislim na satnicu tvog i mog komentara)
*novo

hahaha,sada sam i ja videla.Telepatija,ha?
shure shure 23:36 30.01.2008

Re: Hej Eli,

U gradu se ranije leze....cujemo se sutra.Laku noc
eli eli 23:50 30.01.2008

Re: Hej Eli,

U gradu se ranije leze....cujemo se sutra.Laku noc

Laku noc Sure,do sutra.
mariopan mariopan 18:31 05.02.2008

Re: Hej Eli,

HALO , drustvo.

Procitala sam price , lepo mi suze posle na oci. Zao mi onih kuca Shure , kako se tako teska sudbina njima desila....moje sad mazim jos vise. Sve sam mislila da je normalno voleti ih ali nije , nije to samo dovoljno, treba da ih svaki dan mazim i mazim i mazim...pa otprilike to i radim .

Radovane , da li ces nastaviti da pises o kucama u azilu ili kakogodsezove ono mesto? Ne mozemo da ocutimo i otrpimo a voleli bismo da saznamo vise. Ja ne mogu da odem do azila pa da se licno uverim ali bih volela da ti o tome napises sve sto saznas.

Veliki pozdrav svim ljubiteljima kuca i maca. ))
Radovan Nastić Radovan Nastić 20:53 05.02.2008

Necu.

znas onu izreku - PAS LAJE, VETAR NOSI.

Ima SINDIKAT jedan stih - KO TE JEBO GODINAMA, JEBACE TE OPET.

Dosta su me jebali jednom.

niko, ali NIKO se nije ponudio da nesto uradi od ZNACAJNIH JAVNIH LICNOSTI. / i onaj ko se javio, u pitanju bi bila licna promocija doticnih /

Svi kojima sam se obratio su me, sto bi rekao Zeljko Malnar - ODJEBALI.

toliko o tome, ljudi hvala na svemu, mi koji se brinemo i dalje cemo, ovaj olos ce da ubija. Stize Univerzijada. JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!

Veliki pozdrav i hvala !!!!!!

p.s. odoh da pisem o represiji nad navijacima.





shure shure 21:03 05.02.2008

Re: Hej Eli,

WOW....mariopan ponovo"jase".Dobro dosla!
shure shure 21:11 05.02.2008

Re: Necu.

Svi kojima sam se obratio su me, sto bi rekao Zeljko Malnar - ODJEBALI.

Dobro dosao u klub(odjebanih),
Mnogo,stvarno mnogo puta,u ovom mom,ne bas kratkom zivotu,sam se osecao kao ti,posle svega.Jos ti je rano da se povlacis,na neko "skrovito"mesto,kao ja,ali to ti "ne gine"

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana