Život

Led u mojoj glavi

malasneki RSS / 10.02.2012. u 13:13

Ova zima ima neke cudne obicaje. Nalaze svima da se zatvore u svoje kuce i stanove, a da izlaze samo ako je bas neophodno. Ako neko slucajno prekrsi ovu zapovest, stize ga kazna. Od promrzlog nosa, do ozbiljnih bolesti. Kao da smo ukleti. Nocu se pretnja pojacava. Ni oni sto moraju ne usude se prekrsiti zakletvu. Pitam se samo dokle ce?

Vec danima ne idem ni na posao. Ulenjila sam se totalno. Imala bih sta raditi i u kuci: pisati seminarski, koji do duse poceh pa zapeh, vezbati svedski, da ne bacam pare uzalud na kurs, srediti malo detaljnije kucu, pocece mi nicati trava iz prasine, i jos puno toga… ali neda  mi se!

Dane uglavnom provodim gledajuci u ekrane: od TV-a i lap-top-a. Pokusavam da shvatim kuda ide ovaj svet, sta zelim od zivota svoga, ali mi se nekako i mozak zaledio. Jedino sto uspevam to je da kuvam. Naravno, posle moram i da operem sudje, sto mi je mrska rabota, ali nisam bas brojcano jaka sa njima pa moram. Smisljam koje kakve nove recepte, i za slanise i za slatkise. Srecom, postoji servis za online narucivanje namirnica i kucna dostava, inace bih bila i bez hrane, a samim tim ne bi imala ni cime da se zanimam. Jedina dobra stvar je to sto svoje mudrolije mogu da iznesem po blogu i da se pravim pametna na istom, a najveca radost mi je kad te iste „nove“ mudrolije podelim i u grupi koju sam kao sto vecina zna, osnovala skoro na FB i posvetila ljubavi prema kuvanju. Po ceo dan visim tamo i cekam da neko zvrljne neki recept, komentar ili vec nesto od cega cu se bar na tren osecati malo korisnije. O igricama necu ni da pisem, cak su mi i one dosadile. Jedino se plasim posledica: da se ne udebljam.



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:16 10.02.2012

A, ja se vrtim

i nikako da se svrtim u novom životnom prostoru. Jes da nije baš veliki, ali taman da ne mogu da se nađem u njemu...svi kažu "ma, polako", ali...preko vikenda sam rešila da probam ovaj recept, mada mi se javlja da će me Mali Sin naterati da pravim lenju pitu...dakle, od mene evo ti recept koji mi je bio silni kompliment:

http://www.coolinarika.com/recept/ispod-sedmog-neba/



p.s. I samo da znaš, opet me izbacilo iz tvoje grupe.
malasneki malasneki 17:00 10.02.2012

Re: A, ja se vrtim

Stvarno ne znam sta se desava. Nikog drugog ne izbacuje, ili mi se bar nisu zalili
Probaj sa refresh kad to vidis...
mariopan mariopan 15:44 10.02.2012

cao Sneki

Nije lako utepati dosadu.

Odgledala sam gomilu komedija, i neke stare ( "Pink panter" iz 1963. sa Piterom Selersom a i ostale novije verzije, pa i crtace,procitala nekoliko dobrih knjiga...i ja ucim grcki ali mi je dosadilo...i potpuno te razumem da se bacis na kuvanje

Grcka kuhinja ti je dusu dala za skidanje kilaze jer se vecinom sastoji od jela od povrca, na sve nacine, i raznih salata......mada, kada su slatkisi u pitanju mozes da dobijes sve ustedjene kalorije u jednom jedinom parcetu baklave, recimo, zato ih i izbegavam.

Salata koja bi ti se mozda dopala :

Naseces jednu zelenu salatu na trake, malo mladog crnog luka, kockice osusenog hleba ( ovde koriste poseban hleb ali mozes i sama da ih napravis), iscedis ceo limun, konzerva tunjevine ili pilece belo meso kuvano pa seckano, i sve zalijes sa malo hladno cedjenog maslinovog ulja. Sve lagano promesas i jedes odmah. Da se razumemo, to je jelo a ne salata, sa tim ne jedes nista, i ne boj se dodatnih kilograma.

malasneki malasneki 17:03 10.02.2012

Re: cao Sneki

Ne volim previse slatke stvari, tako da te grcko-turske poslastice bas malo jedem (srecom).
Salata divno zvuci, mozda je vec sutra pripremim
fantomatsicna fantomatsicna 20:33 12.02.2012

Bas vas je zavejalo!

Gledam i ne mogu da zamislim toliko snega..narocito sad kad je kod nas leto.
Proci ce.
Evo jedna stranica sa svim nostalgicnim stvarima(filmovi, serije,muzika itd) iz bivse YU,nek se nadje..
[url=http://www.dobra-stara-vremena.com/][/url]
malasneki malasneki 22:49 12.02.2012

Moje dvoriste

javascript:;

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana