Društvo| Politika| Reč i slika| Zabava| Zdravlje

Mimikrija do poslednjeg frejma

nikolic777 RSS / 12.02.2012. u 12:39

Milan Nikolić

Nemam nikakvu dilemu oko toga da se Đilasova majka zgrozila dok je gledala KCN televiziju. Ja, koji uopšte nemam decu, a kamoli decu na tako odgovornim funkcijama, pretrnem svaki put. Zapravo, nije mi dovoljna jedna reč da obuhvatim sve te ekscesne čulne senzacije koje variraju zavisno od toga da li sam naleteo na neki spot Crnog ili Lepog (muzički ekskluzivci ove kuće koja, kako je Pink davno naložio, poseduje i sopstveni “records”) ili na Svetske stvaraoce na srpskom kauču (da, dobro ste čuli), autorsku emisiju dr Mile Alečković ili na Šampanjac sa Jasminom Anom (ne, ne halucinirate, tako se zove emisija), te na šatorski šou Prslook Again ili svečanu, patriotski osvešćenu Otadžbinu.

 

Profil voditeljke i gledateljke
Profil voditeljke i gledateljke
Jednom je u Utisku nedelje, u kojem se pre nedelju dana i Dragan Đilas žalio kako ne može da smiri svoju majku suočenu sa tim da tako strašni ljudi postoje što je sasvim opravdano s obzirom na programsku šemu KCN-a i njihovo “objektivno” analiziranje političke situacije s naglaskom na poziciji - jedna političarka, ne mogu više da se setim koja, govorila o tome kako nije dovoljno videti Oli Rena jednom u životu i rukovati se s njim da bi se postao Evropljanin.

 

 

 

To, ne samo što je tačno, već je i sasvim primenjivo na doživljaj Evrope i evropejstva, šta god ja mislio o samoj Uniji, od strane naših političara. I pozicionih i opozicionih. Toma je, zajedno sa Acom, postao evropejac, pohrlio je da se grli i ljubi sa predstavnicima manjina, naravno selektivno, da korenito menja nekadašnje stavove, beži od kletvi dojučerašnjih naci kolega. Redizajn je bio više nego solidan budući da su mnogi lupali glave i mudrovali o “promeni retorike” i nastupa, kao da je reč o rokadi severnog i južnog pola. Nečemu obećavajućem ili zastrašujućem.

 

Tek da ne bude zabune, i Ivica Dačić je do juče bio pitomi, vredni ministar policije, ali se, što smo bliže izborima, vratio na svoje omiljeno „bre“ i „šta?“. Da su epifanije i katarze u ovoj zemlji čista gluma i samo gluma, sračunat potez u ime političke dalekovidosti, dokazuje i stranačka KCN televizija sa čak tri kanala. Kad kažem stranačka mislim naprednjačka, glavom i bradom, nevešto maskirana u objektivan medij tek koliko i Javni servis Srbije. 

 

Prvi kanal deli sa podjednako urbanim i naprednim Svet Plusom, gde između valjanja Đilasa po blatu (tačno, taj kanal je mama gledala) možete podjednako kvalitetno uživati u novim radovima Suzzy, pevačice koja dolazi, kvizovima zahvaljujući kojima penzioneri, koji se jedini javljaju, kad im stigne telefonski račun idu na most, ali ne Đilasov da se dive, već najbliži da se bace, proricanjima raznih vrsta koja su, ukoliko niste znali, takođe po evropskim standardima. Nikakve Zorke i Kleopatre, zadrigle i nesigurne u maternji jezik, već platinaste starlete-astrološkinje koje ne proriču nego savetuju, turbo dopadljive i nimalo zadrigle, ali  podjednako nesigurne u svoj maternji jezik. E, to presvlačenje političkih obračuna u analizu i izveštavanje, pljačke u kviz, a eksploatisanje tuđe nesreće i gluposti u brižno savetovanje dok impulsi divljaju – to je naprednjačko evropejstvo. To je ta mimikrija. Laž.

 

Arhetip blistavog uma
Arhetip blistavog uma
Jer, kada uključiš televiziju na kojoj nekakva dr Mila Alečković Nikolić, ćerka autorke „Zvezdane bajke o Vjazmi“, u orgijanju svoje kvazi-intelektualne nadobudnosti poziva „stvaraoce“ koje je ona  tom etiketom zakitila na „srpski“ kauč da razgovaraju o tome „kako se rađa genijalno“ – možeš samo, manje ili više emotivno, da shvatiš da je civilizacija negde daleko i da je odavde i Bog, koga su Mili puna usta, pobegao glavom bez obzira. Nije čak stigao ni Laku noć da kaže.

 

Ostavio nam je Milu da se, kada završi sa svim teorijama zavera protiv Srba koje je valjda čula na Sorboni gde se školovala, bavi time „kako živi ljudski mozak“ i „kako se stvarno boriti sa bolestima duše“. Koliko ja poznajem čaršijske portfolije, Mila koja uvek svrši „u arhetipu“ nije evroskeptik već evromrzitelj u odnosu na koga je i Aleksandra Janković, kosmopolita sa osmehom Mona Lize. U čemu je razlika kada stvaralac, stvarni ili samo(miro)proklamovani zasedne na srpski kauč i onaj koji to nije, ostalo je nejasno. Najizvesnije je samo to da, baš kao i pesmama Vesne Rivas, koja je u programskoj šemi KCN-a veoma zastupljena, podrazumeva prihvatanje i učestvovanje u „tkanju snova“, preciznije, belosvetskih zavera protiv naroda koji kada napokom legne - spava snom pravednika. To bi trebalo da bude taj kauč, ni na nebu ni na zemlji, izvan svih kordinata racionalnog i vazda u zagrljaju mitskog.

 

Srpski kauč za podvige misli
Srpski kauč za podvige misli
Pitanje je šta, tako orijentisana naučnica, traži na televiziji demokratske i proevropske partije koja vidi Srbiju u okvirima sveta kojem je odavno jasno kako živi mozak i kako se bolesti duše leče. Ali, kada vidite špicu za emisiju „Otadžbina“ u kojoj se, amaterskom montažom, ređaju fotografije Klintona, Tonija Blera i Hitlera završavajući se širokim planom Hrama Svetog Save, svetitelja verovatno ovih dana zapanjenog bagatelisanjem ordena sa njegovim imenom, jasno vam je da je na tom kablu nešto trulo. Nešto se ne slaže i to debelo. Mislim na odnos načelnog (Evropa, demokratija) i stvarnog (mrak, plemenski arhetip i džamahirija). I emisija je upravo takva. Autor, a ovde rade sve sami autori, monolog, baš kao onaj ludi Miki onomad na Palmi, počinje evropski uglađeno a završava u transu dostojnom Vjerice Radete. Vrlo lepo i lako, gledalac može da prati kako se „politički zvaničnici“ pretvaraju u „bitange“ i „lopove“.

 

Čoveku, prosto dođe da pita – Zar ne bi trebalo ovako da se izražavaju gosti, pristigli iz Parlamenta, a voditelji, pardon, autori da ih smiruju i opominju u ime kulture i odgovornosti za izgovoreno. I to da se pita podjednako zapanjeno kao autorka političke emisije „Zenit“ iz iste produkcije, nekadašnja urednica tekevizije „Oko sokolovo“, iz Leskovca – Zašto muškarci danas imaju manje spermatozoida nego pre 50 godina?

 

Mudrost dolazi sa mehurićima
Mudrost dolazi sa mehurićima
S druge strane, „Šampanjac sa Jasminom Anom“, nije ništa manje težak nego „Prizma“ izvesne Ružice što voli goste radikalne orijentacije, preferira „rad na terenu“ a dušmani je strpali u studio u kojem ne može da pokaže ništa od onoga što je naučila na Višoj pedagoškoj u Kosovskoj Mitrovici.

 

 

 

To što spisateljica priča sa gostima je već viđeno i viđa se i dalje u skupljim produkcijama i stanicama sa nacionalnom pokrivenošću. Oda sirotinjskom glamuru, strvinarenje po muško-ženskim odnosima, zidanje kula od predrasuda uz obavezno posipanje cirkonima. Evoluirana Palma ili jeftiniji Pink, odlučite sami.

 

Naravno, kako zamisliti televiziju bez trendsetera? To je, neko, opet načelno razumeo kao više nego evropski a onda na mesto Snežane Dakić ili nekog njenog klona postavio večnog Svetu Vukovića koji je, kakvim ga Bog dao, zaključio da je tradicija, onako kako je on razume, najbolja za „setovanje“.

 

Patriotski tigar pojeo pitona
Patriotski tigar pojeo pitona
Pravoslavcu na izvol
Pravoslavcu na izvol'te
Pomenuta Vesna Rivas, radikalka u vrelom srcu i hladnoj glavi, pronašla je valjda poslednje mesto, mada nikad ne reci nikad, gde će pevati o tome da katoliku ne daje ni sliku, kao i da ukoliko se klanjaš nemoj ni da je sanjaš. Ova srpska, female verzija dežurnog idiota iz Hrvatske, Tompsona, s tim što ona, valjda u skladu sa fražilnom ženskom prirodom, ne opeva stratišta, logore i hladnjače - identičnu, huškačku poruku emituje u turbo melosu i narodnoj nošnji stvarajući oksimoron svoje vrste. Da li je Tompson nosio svoju krmaču kod nadbiskupa na oduhovljenje, kao ova tugomirka čivave u portu na tuširanje svetom vodicom - saznaće neko ko se bavi istraživačkim novinarstvom.Tomi to naravno nimalo nije smetalo da je smesti u sekciju muzičkog programa. Inače sve programske sekcije ovde uredno postoje, pa i dečiji program. 

 

Da enigma dosegne vrhunac, emisiju „Mladi talenti Srbije“ finansira Ministarstvo kulture Republike Srbije. Da li nisu znali kako da potroše pare ili su prepoznali kvalitet u tome što petogodišnjaci pevaju „hoću da ljubiš oči moje snene“ ili su radile debele veze – pitajte resornog ministra hitno, telefonskim putem. Tako najbolje voli i tada je najagilniji.

 

Cura koja obećava
Cura koja obećava
Interesntno je još nekoliko stvari. Recimo, zašto se Tanja Vidojević, novinarka koju su političari šutirali gde god da je radila i koje god boje da je bila, ne oglašava češće, kao urednica informativnog programa televizije, koja je ogledalo kontinuiteta sa estetikom, etikom i ideologijom devedesetih godina. Takve su im misli, takva im je muzika, takve su im reči. U pakovanju, mora se priznati, kudikamo boljem jer godine su prošle, ostale su rane. Sedenje u hromakiju sa dva žuta soka više nije prihvatljivo, ali poruke nažalost jesu. Sadržaj je identičan i u ovim bolje opremljenijim sobama-studijima i u rečenicama kojima privid politički korektne terminologije nije promenio značenje.

 

Možda, što se Tanje tiče, samo nagađam, (uredničko) delovanje iz prikrajka služi da bi se smanjila transparentnost. Profesionalna etika, ništa manje, ništa više. Novinarka Studija B kojoj nije bilo ispod časti da na Pinku postavi „zamku“ kada je „klopka“ završila posao na tom mestu i otišla da napreduje dalje, urednica koja je informativu nekadašnjeg Fox-a srozala na nivo stanice kojoj sada pripada, postala je član partije. Naprednjačke, jasno. Da li je ili nije bila u JUL-u, ja Velji nisam sklon da verujem, njena je stvar. Ali, ono što je mučno zapravo je pitanje kako će neko, ko u novinarstvu nije uspeo da uradi ništa, sutra da sedi u Parlamentu i glasa o nečemu što se tiče svih a i dalje se besmisleno zove budućnost. Da li je Tomi trebala neka zamena za Viki Liki? Za netalentovanu glumicu koja bi trebalo da bude još netalentovanija političarka? Tek radi imidža. Pa, kad nema Luke dobar je i Andrija. Daj novinrku, talenat je i onako nepotreban. Ili je sve to gluma?

 

Nekrštena?
Nekrštena?
Sve te Tanje, Jasmine, Vesne i Mire kao garda SNS-a u njihovoj borbi za fiktivni evropski presto koji, kao takav, nikada neće biti deo Evrope. Čekajte, ako pod demokratski suncobran mogu da stanu Vulin, Milanka i ostali - zašto ne bi mogao bilo ko, dovoljno gnevan, zatucan, glamurozan, svevideći, jurodiv. pritisnut ranama svoga roda ili nemanjem alternative za kakvo takvo preživljavanje?

 

 

 

 

 

* Treba li paralela glede mimikrije? Ne znam koliko ste imali priliku da ispratite ali i minstar policije je ovih dočekao sopstvenu paradu ponosa na stranama dnevne štampe. On i sedam malih Zemunca koje je stavio pod ključ. Plus minus da ne prebrojavamo. Ministar kaže da je ponosan jer su za njegovog mandata svi ostaci klana pohapšeni. Ali, kada Dačić ili neko njegov, bude pitao uhapšenog Zemunca - Izvini, dečko, ćiji si ti sve ubica bio - ovo će imati smisla, do tada – šarada. Mimikrija. Mogućnost za neku novu (nemoguću) koaliciju na proleće. Za zlu ne trebalo. Možda dođe i do nacionalnog pomirenja sa Zemuncima.

 

*Jeste Wiki, ali gađa:

Mimikrija je sposobnost pojedinih organizama da stalno ili povremeno, prilagođavaju svoj izgled sredini kako bi se smanjila ugroženost, opasnost po život i povećale mogućnosti opastanka. U prenosnom smislu, koristi se kao oznaka za ponašanje koje ima sličnu svrhu.

U međuvremenu, gledajte, mrdajte kukovima, slušajte i pamtite Tominu Evropu...

Atačmenti



Komentari (60)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 12:45 12.02.2012

Ah ta divna stvorenja

Mimikrija je sposobnost pojedinih organizama da stalno ili povremeno, prilagođavaju svoj izgled sredini kako bi se smanjila ugroženost, opasnost po život i povećale mogućnosti opastanka. U prenosnom smislu, koristi se kao oznaka za ponašanje koje ima sličnu svrhu.

Na kraju jedini način da održim zdravo stanje duha je " Ko ih jebe, mislim se u sebe"
nikolic777 nikolic777 12:48 12.02.2012

Re: Ah ta divna stvorenja

" Ko ih jebe, mislim se u sebe"

Ex, daćeš mi broj tvog gurua? Važi?
angie01 angie01 12:48 12.02.2012

vaskrsle devedesete!

jos daa zaposle rukijakic, profesora marica,,onu debelu sto je vodila kampanju za karica, milijanu, lazanskog i da im peva ivan gavrilovic!
nikolic777 nikolic777 12:50 12.02.2012

Re: vaskrsle devedesete!

jos daa zaposle rukijakic, profesora marica,,onu debelu sto je vodila kampanju za karica, milijanu, lazanskog i da im peva ivan gavrilovic!


eeekipica boli glava
docsumann docsumann 18:18 12.02.2012

Re: vaskrsle devedesete!

lazanskog


samo se vi zajebavajte

lakipingvin lakipingvin 21:40 12.02.2012

Re: vaskrsle devedesete!

eeekipica boli glava

lazanskog

Don't sprinkle sugar on this bull and call it candy! Karic i Lazanski ista ekipa

90 tih Lazanski i Zeljko Malnar sa njihovim putovanjima ne znam kako su mogli da pozitivno ne inspirisu bilo koga
benevolent benevolent 09:35 13.02.2012

Карићева простпаролка

onu debelu sto je vodila kampanju za karica

Јасмина Митровић-Марић

Николићу, стави јој слику, да видимо какав јој је TV personality.
Из параде неукуса и кича, не може да се изнедри ни племенитост ни памет.
nikolic777 nikolic777 09:54 13.02.2012

Re: Карићева простпаролка

Из параде неукуса и кича, не може да се изнедри ни племенитост ни памет.


upravo


guglajte slike, ja sam ucinio dovoljno
sesili sesili 13:05 12.02.2012

Znaš ono o pečurkama?

Svaka je jestiva, ali neke samo jednom! Ja svoj um čuvam tako - pogledam svaku novu emisiju, početak. I ne vraćam se više. Razne spisateljice, kreštava Sanja, još kreštavija "naravno" Lea, Bačić-Alimpić, Bjelica... Za KCN, iskreno, nisam ni čula. A gledala ne bih, jer je u mojoj varošici pre dosta godina Jasmina Ana predstavljala svoju knjigu. Malo ko je slušao o knjizi, ali dekolte... balavili muškarci. Onda sam jednom negde pročitala da nije moja glava korpa za otpatke, da u nju svašta bacam, pa se toga čvrsto držim. A da ima svačega - dokazano! Ja jesam penzioner, ali baš to mi daje mogućnost izbora.
nikolic777 nikolic777 14:57 12.02.2012

Re: Znaš ono o pečurkama?

Svaka je jestiva, ali neke samo jednom!

problem_child problem_child 17:51 12.02.2012

Re: Znaš ono o pečurkama?

Sesili:
Za KCN, iskreno, nisam ni čula

Vala, ni ja! E, posto ju je autor (izgleda veoma dobro upućen u programsku šemu i ostalo) ovde već izreklamirao, moraću da je potražim...Prosto zato što ne volim da sudim ni o čemu na osnovu tuđeg mišljenja.

Zemljanin:
Demokratija je donela pravo da svako priča šta god mu se dopada sve dok to neko gleda ili sluša i jedino merilo je rejting. Da li je to dobro ili loše ?

ali bih rekao da se za prave vrednosti (ovo prave je koncenzus) borimo tako što ih ističemo i primenjujemo a ne time što ih namećemo ili osporavamo one "pogrešne" (opet pitanje koncenzusa)


E, da! Sećam se Tanje Vidojević. Užasno me nervirala njena agresivnost, neukus, nekultura.. Valjda se njen lik i delo tada poklapao sa programskom orjentacijom "nezavisnih medija". Pomislio bi čovek da bi poginula za "onu demokratsku stvar".A vidi ti nje sada!!!?
nikolic777 nikolic777 09:32 13.02.2012

Re: Znaš ono o pečurkama?

E, posto ju je autor (izgleda veoma dobro upućen u programsku šemu i ostalo) ovde već izreklamirao, moraću da je potražim



ne, ne moras

idi na sajt, dovoljno...

a, tekst se tesko moze shvatiti kao reklama, pa i antireklama, jer je postavljen u znatno siri kontekst (politicki, drustveni)

ali, aktualizacija zavisi od citaoca, i moze biti - izmedju ostalog i pogresna
mlekac mlekac 15:43 12.02.2012

Znaci

Jos jedan kanal za brisanje sa TV-a?

Kako je krenulo, ima na kraju da zadrzim samo one naucno-obrazovne, casna rec!

Skidam ti kapu na strpljenju da TO uopste odgledas.
nikolic777 nikolic777 09:35 13.02.2012

Re: Znaci

Skidam ti kapu na strpljenju da TO uopste odgledas.


ni slucajno draga, da po ovoj hladnoci ides gologlava...

ja, eto, jednom resio da se bavim ovim drustvom, a kad hoces to da radis temeljno, ponekad moras i da stisnes nosic...

lako je vama, elitistima :)
vi ste uvek zadovoljni
mlekac mlekac 09:56 13.02.2012

Re: Znaci

nikolic777
Skidam ti kapu na strpljenju da TO uopste odgledas.


ni slucajno draga, da po ovoj hladnoci ides gologlava...

ja, eto, jednom resio da se bavim ovim drustvom, a kad hoces to da radis temeljno, ponekad moras i da stisnes nosic...

lako je vama, elitistima :)
vi ste uvek zadovoljni

E, ako sam ti ja elitista... Ma nema frke - znam da mora da se stisne nosic ako hoces posteno da odradis posao. U stvari, zavidim ti na zivcima - valjda se to pogubi s godinama, pa je onda lakse promeniti program neko odsedeti i odgledati da bi procenio. A jos je lakse procitati tvoju kritiku pa se ni ne zamarati da se trazi doticni program.
nikolic777 nikolic777 22:11 13.02.2012

Re: Znaci

A jos je lakse procitati tvoju kritiku pa se ni ne zamarati da se trazi doticni program.


circle of trust
zemljanin zemljanin 17:06 12.02.2012

izbor

generalno pored TV provedem sat do dva i to nedeljno tako da nisam baš kompetentan da dajem neku ocenu ali ...

sve dok postoji izbor da ljudi gledaju šta god ih to zanima ili zabavlja, to jeste njihova privatna stvar ... nisu svi ljudi isti pa će jedne zanimati Đilas a druge Era i to je uvek bilo i treba da bude tako.

Demokratija je donela pravo da svako priča šta god mu se dopada sve dok to neko gleda ili sluša i jedino merilo je rejting. Da li je to dobro ili loše ? Pa svi mi znamo da je rat jako loša stvar ...

Drugim rečima, čini mi se da je tekst prilično ostrašćen, što je naravno pravo autora jer jeste lično viđenje ali bih rekao da se za prave vrednosti (ovo prave je koncenzus) borimo tako što ih ističemo i primenjujemo a ne time što ih namećemo ili osporavamo one "pogrešne" (opet pitanje koncenzusa).

Sve u svemu, sve TV stanice su naklonjene "nekome" i to jeste ponuda na tržištu. Ljudi gledaju ili "kupuju" ono što im se sviđa a to ne mora uvek biti i najbolje ali jeste pitanje ličnog izbora. Nemojmo zaboraviti da je TV samo biznis sa ciljem stvaranja profita.

Ja sam za ukidanje religije na TV ali jesam za posebnu TV koju će, recimo imati SPC. Pa ko želi da gleda te teme ima svoj kanal, ovako su svi ostali primorani da gledaju te sadržaje (recimo). Ali to moje viđenje jeste lični stav i ne sme da bude merilo vrednosti ili ispravnosti.

PS. Recimo, mislim da je Ivona sa RTS-a najšarmantnija voditeljka ali barem milion gledalaca se neće sa tim složiti jer jednostavno nemaju pojma

I da, sećanje na jednu DIVU

nikolic777 nikolic777 09:39 13.02.2012

Re: izbor

nisu svi ljudi isti pa će jedne zanimati Đilas a druge Era i to je uvek bilo i treba da bude tako.


ne, ne, nije o tome rec

radi se o tome da i dalje partija moze da poseduje sopstveni medij i da na njemu radi sta hoce...e sad, posto je ovde slucaj partije koja je, po sopstvenom priznanju, prosla kroz katarzu od kralovac/karlovbag do EU, interesantno je videti njihovu programsku semu

ta sema bi, po prirodi stvari, trebalo da bude neka umanjena slika toga kako bi pod njima izgledala drzava

dakle, nikakva intelekt/kic opozicija ovde nije u sustini teksta
kafka_88 kafka_88 19:02 12.02.2012

........

Svaka čast. Odličan presek društva. Sve si rekao.
nikolic777 nikolic777 09:49 13.02.2012

Re: ........


Hvala.
Mada slaba vajda od preseka.Kakav god da je.
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 19:48 12.02.2012

Bitch please!

Ko sedi u parlamentu i sada je vrlo sumnjivo, čim su tražili i dobili da im uklone biografije zbog prevara sa diplomama.


Bitch please x2

RTS je raspisao neki konkurs i zavuko na više od 10.000 ljudi koji su došli na testiranje..priča se da je to konkurs 100 mladih stručnjaka
Ne sećam se da je taj kanal koji hejtuješ nešto radio slično sa mladim ljudima. Verovatno bi ga spalili da jeste :) ili pozvali na linč

(pošto sam upoznao ko radi na tom kanalu, pitanje: gde to može da se vidi online)

Sve zajedno, nema dobrog kanala koliko vidim, da je baš po ukusu nekog ko traži nestranačko ili barem po-malo-od-svih-stranaka-informisanje.
B92 na primer gura svoju propagandnu šemu, gazde mu pokrivaju gubitak direktnim povećanjem akcijskog kapitala...pošto ga tržište ne priznaje. APR ne laže.
RTS plaća država. Sa raznoraznim šemama sa strane ipak ogromna je to TV stanica.
AVALA-gazde je ostavile da crkne. Bukvalno.
BKTV,FOX,PRVA-Turci napadaju.
Pink-Turci+sve od ranije. u muzici je što izvlači celu firmu.

Kakvi su da su ti KCN mora da su dobri čim ih hejtuju ovde :)...potražiću ih sam...makar mišljenje promenio u roku odmah dok ne vidim verujem da su OK.

Explorer i discovery :)

inače čišćenej snega je mnogo bolja rekreacija od svega na TV i PC.
angie01 angie01 20:31 12.02.2012

Re: Bitch please!

Kakvi su da su ti KCN mora da su dobri čim ih hejtuju ovde :)...potražiću ih sam...makar mišljenje promenio u roku odmah dok ne vidim verujem da su OK.



nikolic777 nikolic777 09:43 13.02.2012

Re: Bitch please!

BKTV,FOX,PRVA-Turci napadaju.


ne smeju se zaboravljati ni Indijci...uskoro ce, ugroziti Turke




Kakvi su da su ti KCN mora da su dobri čim ih hejtuju ovde


ne hejtuju, sagledavaju ih u okvirima politike, kulture, politicke kulture i kulturne politike jedne sasvim odredjene stranke koja televizijom rukovodi
nikolic777 nikolic777 22:15 13.02.2012

Re: Bitch please!

inače čišćenej snega je mnogo bolja rekreacija od svega na TV i PC.


slažem se, osvežava i prazni, a i opšte dobro je u igri
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:14 12.02.2012

Re: Bitch please!

.potražiću ih sam...makar mišljenje promenio u roku odmah dok ne vidim verujem da su OK.


Bice da si ti to ipak gledao i da ti se dopada ali nemas hrabrosti da priznas :)

Valjda je sve vredno kritike pa i to sto se zove KCN televizija a da bi se kritikovali mora se gledati, mada stvarno treba mnogo mazohizma ili surove profesionalnosti da se TO gleda duze od nekoliko sekundi.




fantomatsicna fantomatsicna 20:45 12.02.2012

Moglo bi se

Ipak iskoristiti...kao tortura za neposlusne umove
myredneckself myredneckself 21:54 12.02.2012

Re: Moglo bi se

Toma je, zajedno sa Acom, postao evropejac, pohrlio je da se grli i ljubi sa predstavnicima manjina, naravno selektivno...
Redizajn je bio više nego solidan budući da su mnogi lupali glave i mudrovali o “promeni retorike” i nastupa, kao da je reč o rokadi severnog i južnog pola...

...rokadi severnog i južnog pola
Redizajnirani, pastelni Vučić - u roze džemperima i roze-lila košuljama, malo li je za evropejski imidž?!


Moj prilog tvojoj temi o sposobnosti prilagođavanja -
Majstorstvo kamuflaže


nikolic777 nikolic777 09:44 13.02.2012

Re: Moglo bi se

Majstorstvo kamuflaže



Merci beaucoup
jsquared jsquared 22:04 12.02.2012

Restrikcije

Treba uvesti za početak ovakvim, ne znam zašto ih uopšte nazivam, TV stanicama... Kilovati struje bačeni uzalud. Čist primer kakva nam je država.
mlekac mlekac 04:11 13.02.2012

Re: Restrikcije

jsquared
Treba uvesti za početak ovakvim, ne znam zašto ih uopšte nazivam, TV stanicama... Kilovati struje bačeni uzalud. Čist primer kakva nam je država.

Poceli su...

Emisija "Zvezde Granda" naglo prekinuta zbog toga što je studiju u Košutnjaku isključena struja
nikolic777 nikolic777 09:45 13.02.2012

Re: Restrikcije

Čist primer kakva nam je država



da, to sam i ja hteo da kazem
sevarlica sevarlica 23:54 12.02.2012

...

Ljudi setite se kako su izgledale televizije članice ANEM-a. Posebno Studio B i TV Pančevo. Katastrofalan neprofesionalizam, uzasan program, smotani voditelji i non-stop ista priča, ali bili su kontrateg onom ludaku Miloševiću.
Studio B je i dan danas jedna najobičnija televizija gradske vlasti. Još malo pa će izveštavati o vremenskom rasporedu nuždi g-dina gradonačelnika Dragana Đilasa.

Iskreno, ne gledam stalno KCN iz razloga što me taj nivo političke frustracije opterećuje, ali morate da uzmete u obzir razloge zašto oni trenutno ne mogu da se takmiče sa drugim političkim televizijama(RTS, B92, itd.)

1. KCN je najmlađa TV.
2. KCN je siromašna TV.
3. veliki broj ljudi u KCN radi za jako malo ili za nimalo para.


P.S. Možemo da broboćemo svi ovde zajedno do sutra, ali osnovni problem je što nam je medijski prostor agitatorski aktivan. RRA ne radi svoj posao, loši zakoni, itd.
Televizije tpa KCN će nestati kada sve ostale televizije prestanu da se bave političkom kampanjom.
nikolic777 nikolic777 09:48 13.02.2012

Re: ...

Studio B je i dan danas jedna najobičnija televizija gradske vlasti. Još malo pa će izveštavati o vremenskom rasporedu nuždi g-dina gradonačelnika Dragana Đilasa


tacno



1. KCN je najmlađa TV.
2. KCN je siromašna TV.
3. veliki broj ljudi u KCN radi za jako malo ili za nimalo para.


mene ne zanima da ona bude bolja
niti to ocekujem
nikakva ocvekivanja nemam od toga

ovde sam se bavio pojmom stranacke televizije i uporedjenjem programskog i stranackog koncepta, oficijelnog i stvarnog...

antioksidant antioksidant 10:26 13.02.2012

Re: ...

ovde sam se bavio pojmom stranacke televizije i

na žalost ovde su sve televizije na neki način stranačke
doći će i sns na vlast pa će oni uređivati studio b i ostale sa nacionalnom frekvencijom
nikolic777 nikolic777 10:33 13.02.2012

Re: ...


na žalost ovde su sve televizije na neki način stranačke



skroz tacno, ali manje ili vise eskplicitno, jer imaju nacionalnu pokrivenost, ovo, ono

sevarlica sevarlica 10:43 13.02.2012

Re: ...

nikolic777
Studio B je i dan danas jedna najobičnija televizija gradske vlasti. Još malo pa će izveštavati o vremenskom rasporedu nuždi g-dina gradonačelnika Dragana Đilasa


tacno



1. KCN je najmlađa TV.
2. KCN je siromašna TV.
3. veliki broj ljudi u KCN radi za jako malo ili za nimalo para.


mene ne zanima da ona bude bolja
niti to ocekujem
nikakva ocvekivanja nemam od toga

ovde sam se bavio pojmom stranacke televizije i uporedjenjem programskog i stranackog koncepta, oficijelnog i stvarnog...



Naravno, naravno, samo pokušavam da iznesem neki svoj zaključak zašto se pojavljuju ovakve televizije. Jednostavno su reakcija na drugu stranu.
Istina je da nikada, ali ni za vreme Slobe nije bio ovakav medijski mrak. 1996 za koaliciju zajedno je radilo nekoliko stotina raznih medija(novina, TV-a, radija), dok je danas baš jednobojan medijski prostor.

P.S. Lično ja ću glasati za SNS, ne zbog KCN-a koji ni ne gledam, ne ni zbog SNS-a, već samo i isključivo zbog DS-a, jer su me vratili u vreme Slobine diktature.
antioksidant antioksidant 10:56 13.02.2012

Re: ...

Istina je da nikada, ali ni za vreme Slobe nije bio ovakav medijski mrak.

pod medijskim mrakom se misli tačno na šta?
pa sns ima televiziju
storm front ima svoje forume
u etru imate sve od fokusa i nspm-a do peščanika
Lično ja ću glasati za SNS
uf. baš hrabro
nikolic777 nikolic777 11:16 13.02.2012

Re: ...

jer su me vratili u vreme Slobine diktature.


ciji su osnivaci i sefovi SNS/a bili deo,

ali, naravno, tvoje pravo na izbor :)
benevolent benevolent 11:25 13.02.2012

ТВ станице са националном фреквенцијом

jer imaju nacionalnu pokrivenost, ovo, ono


Шта то практично значи: национална ТВ фреквенција у српском етру? Ко још у Србији прима ТВ сигнале: слике, тона и sinc-a, преко Лога или алуминијумских тањира, када махом урбанизоване средине, па чак и оне сеоске имају развијену кабловску ТВ од разних провајдера?

Можда у понеком засеоку на Старој планини или на Пештеру и даље оних пар стараца могу да преко тв антена прате 1. канал РТС-а, и то ако им је неки репетитор у нивоу оптичке видљивости.
milisav68 milisav68 13:45 13.02.2012

Re: ТВ станице са националном фреквенцијом

benevolent
jer imaju nacionalnu pokrivenost, ovo, ono


Шта то практично значи: национална ТВ фреквенција у српском етру? Ко још у Србији прима ТВ сигнале: слике, тона и sinc-a, преко Лога или алуминијумских тањира, када махом урбанизоване средине, па чак и оне сеоске имају развијену кабловску ТВ од разних провајдера?javascript:;
javascript:;
Можда у понеком засеоку на Старој планини или на Пештеру и даље оних пар стараца могу да преко тв антена прате 1. канал РТС-а, и то ако им је неки репетитор у нивоу оптичке видљивости.

Misliš da...
U 2010. godini bilo je ukupno 1.626.581 penzionera, od čega 1.345.733 iz kategorije bivših zaposlenih, 58.368 iz grupe samostalnih delatnosti i 222.480 poljoprivrednih penzionera. i

U Srbiji je zvanično evidentirano 760.000 nezaposlenih, a u ovoj godini biće izazov da se očuva posao.
....imaju kablovsku.
nikolic777 nikolic777 13:59 13.02.2012

Re: ТВ станице са националном фреквенцијом

imaju kablovsku.


bravo, baš tako
sevarlica sevarlica 15:49 13.02.2012

Re: ...

antioksidant
Istina je da nikada, ali ni za vreme Slobe nije bio ovakav medijski mrak.

pod medijskim mrakom se misli tačno na šta?
pa sns ima televiziju
storm front ima svoje forume
u etru imate sve od fokusa i nspm-a do peščanika
Lično ja ću glasati za SNS
uf. baš hrabro


Nije hrabro, već bez alternative :(

DSS bih glasao zbog kvaliteta života koji sam imao pod premijerom " Žalosna Sova", ali oni nemaju šanse.

LDP je kombinacija Slobinog SPS-a i današnjeg DS-a. Bez znanja, bez pameti, bez rada ali sa jakim marketingom.

Radikali, dovoljno je reći "radikali". Dobri u oppziciji ali ništa više od toga. Sve što je valjalo u toj stranci prešlo je u SNS.

Ostali..... nebitni.
sevarlica sevarlica 15:51 13.02.2012

Re: ...

nikolic777
jer su me vratili u vreme Slobine diktature.


ciji su osnivaci i sefovi SNS/a bili deo,

ali, naravno, tvoje pravo na izbor :)


Bitno je da se ljudi makar deklarativno menjaju na bolje, da evoluiraju. Dok je kod DS-a slučaj povratka SKPJ organizaciji stranke.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 15:54 13.02.2012

Re: ...

P.S. Lično ja ću glasati za SNS, ne zbog KCN-a koji ni ne gledam, ne ni zbog SNS-a, već samo i isključivo zbog DS-a, jer su me vratili u vreme Slobine diktature.

A SNS ce nas iz toga izvuci? Mislim, ne branim nikoga, najmanje DS, samo mi nije jasno kako glasanjem za nekoga ko je donosio najzloglasnije medijske zakone na ovim prostorima moze da se bori protiv sadasnjeg stanja?
nikolic777 nikolic777 16:14 13.02.2012

Re: ...

makar deklarativno


ja mislim da je u tome najveci problem
ko god bio
apacherosepeacock apacherosepeacock 16:30 13.02.2012

Re: ...

LDP je kombinacija Slobinog SPS-a i današnjeg DS-a. Bez znanja, bez pameti, bez rada ali sa jakim marketingom.


Mozda vise nalik jul-u...
sevarlica sevarlica 19:57 13.02.2012

Re: ...

apacherosepeacock
LDP je kombinacija Slobinog SPS-a i današnjeg DS-a. Bez znanja, bez pameti, bez rada ali sa jakim marketingom.


Mozda vise nalik jul-u...



sevarlica sevarlica 20:06 13.02.2012

Re: ...

aleksandarkarisik
P.S. Lično ja ću glasati za SNS, ne zbog KCN-a koji ni ne gledam, ne ni zbog SNS-a, već samo i isključivo zbog DS-a, jer su me vratili u vreme Slobine diktature.

A SNS ce nas iz toga izvuci? Mislim, ne branim nikoga, najmanje DS, samo mi nije jasno kako glasanjem za nekoga ko je donosio najzloglasnije medijske zakone na ovim prostorima moze da se bori protiv sadasnjeg stanja?


To ne sporim, da je bilo gluposti od Vučića(pretpostavljam da na njega mislite)
oko zakona o informisanju, jeste. Ne verujem da ga je on smislio i da je imao preveliki uticaj, ali je imao odgovornost.
Ono što me ohrabruje kod Vučića je to da više nije sakriven iza nečijeg šinjela, jer on praktično vodi SNS a ne Toma, dakle malo je odrastao. Mislim da je bio premlad 1998-e godine za tako važnu funkciju i da je sada sazreo(što govori i činjenica da je Šešelju rekao zbogom).
No da se manemo Vučića, on je samo jedan.
SNS je mnogo više od bivših radikala, veći deo članova nikada nisu bili u radikalnoj stranci. Već u SPO-u, DSS-u, DS-u, itd.
U mom mestu znam zasigurno da će ljudi koji su 1991-e osnivali opozicione stranke, glasati za SNS, neki će čak raditi na izborima i biti kandidati. Oni koji su osnivali DS, DSS, SPO, GSS, otporaši, i dr. nisu videli plodove svoje borbe, a to je sloboda.
antioksidant antioksidant 20:55 13.02.2012

Re: ...

SNS je mnogo više od bivših radikala, veći deo članova nikada nisu bili u radikalnoj stranci. Već u SPO-u, DSS-u, DS-u, itd.

sve škart koji se nada preko naprednjaka da se dugotrajnije dočepa neke fotelje
nikolic777 nikolic777 21:21 13.02.2012

Re: ...

Oni koji su osnivali DS, DSS, SPO, GSS, otporaši, i dr. nisu videli plodove svoje borbe, a to je sloboda.


Sevarlice,
meni je tvoj zanos nestvaran, nekako mi teško da poverujem da postoje ljudi koji još uvek veruju da bilo ko na ovoj političkoj sceni može da radi na napretku, demokratiji, slobodi - da ne nabrajam, najjednostavnije da se odmakne od ličnog interesa i partijskog komadanja plena...


nisam proveravao koje si godište, ali, neka ti bude, pa makar i sa SNS-om...

možda bi bilo dobro da im konačno damo te četiri godine, i onako teško da ćemo ih pametno upotrebiti, pa da se konačno razbije taj mit o njima, da konačno ostvare i pretnje i obećanja, a posle...

vidimo se na blogu :)
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 23:30 13.02.2012

Re: ...

možda bi bilo dobro da im konačno damo te četiri godine, i onako teško da ćemo ih pametno upotrebiti, pa da se konačno razbije taj mit o njima, da konačno ostvare i pretnje i obećanja, a posle...

vidimo se na blogu :)


Ako posle njih bloga uopšte i bude...
nikolic777 nikolic777 23:48 13.02.2012

Re: ...

Ako posle njih bloga uopšte i bude...



carski
sevarlica sevarlica 09:13 14.02.2012

Re: ...

antioksidant
SNS je mnogo više od bivših radikala, veći deo članova nikada nisu bili u radikalnoj stranci. Već u SPO-u, DSS-u, DS-u, itd.

sve škart koji se nada preko naprednjaka da se dugotrajnije dočepa neke fotelje


Jako lepo, nazovi ljude škartom zato što su dobijali batine od policije dok ste Vi šetali pudlicu po parkovima.
Verovatno su škart zato što nisu hteli da nameste sebi državni posao, platu, upravne odbore, itd.

Bitno je da ste se vi ugradili lepo, sve drugo nije važno, jel da?
sevarlica sevarlica 09:17 14.02.2012

Re: ...

nikolic777
Oni koji su osnivali DS, DSS, SPO, GSS, otporaši, i dr. nisu videli plodove svoje borbe, a to je sloboda.


Sevarlice,
meni je tvoj zanos nestvaran, nekako mi teško da poverujem da postoje ljudi koji još uvek veruju da bilo ko na ovoj političkoj sceni može da radi na napretku, demokratiji, slobodi - da ne nabrajam, najjednostavnije da se odmakne od ličnog interesa i partijskog komadanja plena...


nisam proveravao koje si godište, ali, neka ti bude, pa makar i sa SNS-om...

možda bi bilo dobro da im konačno damo te četiri godine, i onako teško da ćemo ih pametno upotrebiti, pa da se konačno razbije taj mit o njima, da konačno ostvare i pretnje i obećanja, a posle...

vidimo se na blogu :)


Ma ne verujem da će biti mnogo bolji, iskreno. Poenta je u promenljivosti. DS mora fino i mirno da sleti sa vlasti, dobro će im doći kao stranci.
antioksidant antioksidant 09:27 14.02.2012

Re: ...

zato što su dobijali batine od policije

vučić?
nikolić?
tabaković?
ili možda cvijan?
inače sada advokat sretenu jociću poznatijem kao joca amsterdam?
sve moralne gromade
Verovatno su škart zato što nisu hteli da nameste sebi državni posao, platu, upravne odbore, itd.

tražite povišicu u marketing timu srpske napredne stranke.
poslaću vam potvrdu da se trudite van granica pristojnosti i razuma.

ps
Bitno je da ste se vi ugradili lepo, sve drugo nije važno, jel da?


a ovo ste verovatno pročitali u programu vaše stranke
sevarlica sevarlica 15:56 14.02.2012

Re: ...

antioksidant
zato što su dobijali batine od policije

vučić?
nikolić?
tabaković?
ili možda cvijan?
inače sada advokat sretenu jociću poznatijem kao joca amsterdam?
sve moralne gromade
Verovatno su škart zato što nisu hteli da nameste sebi državni posao, platu, upravne odbore, itd.

tražite povišicu u marketing timu srpske napredne stranke.
poslaću vam potvrdu da se trudite van granica pristojnosti i razuma.

ps
Bitno je da ste se vi ugradili lepo, sve drugo nije važno, jel da?


a ovo ste verovatno pročitali u programu vaše stranke

Ja sam iz "moje" stranke izašao pre 8 godina. Čim je počela da komunicira sa SPS-om.
nikolic777 nikolic777 18:38 14.02.2012

Re: ...

Čim je počela da komunicira sa SPS-om.


Sevarlice,


šiznuću zbog tebe k'o da nas namerno zbunjuješ,
pa nije li taj SPS bio u odnosima značajnijim od "komunikacije" sa liderima današnjeg SNS-a?
sevarlica sevarlica 00:25 15.02.2012

Re: ...

nikolic777
Čim je počela da komunicira sa SPS-om.


Sevarlice,


šiznuću zbog tebe k'o da nas namerno zbunjuješ,
pa nije li taj SPS bio u odnosima značajnijim od "komunikacije" sa liderima današnjeg SNS-a?


Prvo i prvo da se izvinim na zbunjivanju :)

Jeste da su bili u istoj vladi, ali se oni tada nisu ujedali. Nisu bili politicki protivnici, dok je jedan SPO bio politički neprijatelj sa SPS-om. Postoji ozbiljna razlika između tadašnjeg SPS-a i današnjeg, i između SRS-a i SNS-a.
Mada sve to nije važno.
Zaista je osnovni problem što se ne pojavljuje niko nov na političkoj sceni, neko ko je izašao iz okvira razmišljanja KPJ(jer su sve stranke takve).

Meni lično je trenutno osnovni problem vlast, i kako je smaknuti. Tako da bi mi bilo izrazito drago da u sledećem sazivu skupštine najveći politički protivnici budu SNS i LDP, a da ove stranke sa vlasti jednostavno nestanu sa scene.

P.S.
Ne postoji stranka za koju bih glasao iz ubeđenja jer sam po vokaciji za parlamentarnu monarhiju sa izrazito velikim socijalnim pravima i pogodnostima. Ne verujem da ovi sanašnji neokomunisti imaju kapacitet da urade bilo šta valjano.
benevolent benevolent 08:21 15.02.2012

Немањићи немају наследнике...на овом свету

jer sam po vokaciji za parlamentarnu monarhiju


Кад већ тролујеш, зашто инсистираш да нам пасач траве, моноглота и незналица српског језика буде монарх?
Ништа он није бољи од неокомуниста.
milisav68 milisav68 09:46 15.02.2012

Re: Немањићи немају наследнике...на овом свету

benevolent
jer sam po vokaciji za parlamentarnu monarhiju


Кад већ тролујеш, зашто инсистираш да нам пасач траве, моноглота и незналица српског језика буде монарх?
Ништа он није бољи од неокомуниста.

Pa ne zalaže se on za Karadjordjeviće, nego za princip.

Na primer, možemo da ozvaničimo dinastiju Broz, da ne bude velikih lomova i "preokreta".

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana