Gost autor| Moj grad| Politika

Jedan dan na ortopediji

Velimir Mladenovic RSS / 08.03.2012. u 16:24

Jedan dan na ortopediji

Autor: Igor Marković

Скакућем ти ја тако по болници у стилу растопада курса динар-евро, наравно, на једној нози, јер ми друга не функционише. Рекоше ми да се упутим прво тамо, па онамо, па онамте, па тамте. ,,Не, сине, ипак иди ти на ортопедију, тамо ћете боље средити''. Добро, ајмо онда тамо, јуначе. На ходочашћу до ортопедије се свакако сретне и понеки познаник, комшија, друг, но пријатељ никако. ,,Па шта ти било? Нога? Ма, јебеш докторе, иди ти код Мире у Радинац, угодиће ти ногу ко нико! Е, да, са'ће Железара да ради, наши преузели кормило, има да се краде капом и шаком, ал' нема везе, навикли смо. Ја ионако нећу да радим, имам неке шумове у грудима, јебем ли га шта ли је. Ајд', видимо се, одох ја на ултразвук!'' Да, требало му је 10 минута да укапира да деведесет и кусур килограма лежи на једној нози, и да журим на, како се оно зваше, ортопедију, ,,јебем ли га''. Полако се приближавам, отварам зарђале и ко ђаво тешке двери (мислим да није потребна фуснота да није у питању партија) и талас забуђале оморине малог простора испуни ми плућандросе. Пу, могло је мало да се проветри. Но, неважно, приступимо к налажењу слободног места, не могу више да трпим свој терет. Брзо се окомих на слободан кутак клупе и бацих се на њега попут партија на предизборну кампању. Победнички осећај. Огледам се около, нема никог познатог, значи нико ме неће утапати својим исповестима о томе како је живот тежак и ецетера. Елем, слушалице нисам понео, тако да ћу покушати да потрошим своје време, чекајући на ред, тако што ћу читати рекламе за разноразне лекове. Курцомицил, педомицил, купите и нећете осећати бол, исправља кичму, смањује депресију, ојачава потенцију, смањује бол у грудима, детаљно прочитајте пре употребе или се обратите лекару (боље психијатру, рекао бих); личи помало на предизборне флоскуле, а можда и не, ,,јебем ли га''. И тако, доктора још нема, каже околиш да је требало да почне да ради од 8ч, сад је већ 9ч. Онда се чује из ћошка вапај: ,,Јаој, па боли ме прст, докле да трпим оволико?''; онда стиже противударац: ,,Ма, да се ја нешто питам, све бих ја то у затвор, ко Тито ономад што је чинио!''...мислим се ја у себи ,,игра може да почне''... -,,Чуо сам да се онај бркати доктор смуца по састанцима неке партије, не знам које. Зато се овако и понаша!''

-,,Ма дај, глуп је он за то, чим не може већ 2 недеље да ми установи шта ми је. Каже да ће сазвати конзилијум, јеб'о га он!''

-,,Немојте тако људи, ман'те се празних прича, добар је он човек!''

У том тренутку упада госн ,,јебем ли га'', сви саговорници се на тренутак окрећу да виде ко је, па бурно настављају да расправљају и преметају туђе послове. Видим ја да и нови конзилијум жели и госн ,,ЈЛГ'' да укључе у разговор, но он нагло одмахује и виче: ,,Јебе ми се ко је и шта је, јебо га ултра-звук'', тако да очигледно није прихватио позив у друштво. Наравно, пљување се и даље наставља, развијају се разне теорије завере попут тога да је запослио неколицину својих рођака и тако даље. Но, полако, процес абровања се преноси на терен политике, нормално, о чему ћемо другом жвалавити.

-,,Ма, как'и, Тома је лажов ко и сви остали. Чеда? Ма ди таааај, плаћају га странци да краде!''

 -,,Е, не дирај ми Ђелића! Једино он има визију!''

 -,,Јебо те тај твој Барезе и Европа, знаш!''

 -,,Господо, немојте тако, није лепо, има и деце овде. Стварно није лепо!''

 -,,Ма јеби се и ти и онај доктр што касни!''

Утом, шкрипа вратију прекида сваку расправу, уноси дозе зачуђења и страха, јер, дошао је госн доктор! Толико је тихо одједанпут постало да се чује и жамор медицинских сестара које расправљају о томе која ће естрадна звезда победити у том и том ријалити-шоу (поломих језик док изговорих одомаћену реч). Доктор улази у свој собичак, и расправа се поново враћа на старе стазе славе. Не бих да преносим сав садржај експлицитности речника употребљаваног у државној установи под називом болница, само ћу препустити читаоцима да сами употребе своју машту. Срећом па је ову несношљиву агонију прекинуо отмени господин у црноме капуту, који до тада није ни реч прозуцнуо. У маниру, достојном само Шекспира, дотични господин, дубоким и мистичним гласом, задао је последњи ударац хипохондричној маси окупљеној на малом простору:

-,,Господо, само Шешељ да се врати, јебаће вам он свима скупа матер!''

Следи драматична пауза, неверица, нејасни погледи у празно, страх. Куд сад? Шаржери испуњени свенародно скупљеном мудрошћу у виду псовки су испражњени. Једини спас може да донесе доктор прозивком пацијената. Али кафа још није стигла, тако да се ,,радна пауза'' од пола сата продужава на рок од сат и по времена. Ванредна ситуација, шта ћете.

Да не бих дужио, дођох на ред и ја да прегледам свој екстремитет. И у комори где су настањени доктори прешла је зараза пред-предизборне кампање, тако да сам морао да чекам читавих 10 минута седећи на пожутелој постељи болничког кревета, како би се стручњаци смиловали над мојом судбином.

-,,Мали, не могу да установим проблем. Ево ти гипс, па ми дођи за 7 дана.'' Баш Вам хвала, веома исцрпно излагање.

И тако, вратих се некако кући. Упалих телевизор, а тамо... 

 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nikolic777 nikolic777 16:44 08.03.2012

prvi

neke stvari su nepromenjive
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 16:52 08.03.2012

Re: prvi

prvi u svemu :)

kod nas su zaista nepromenljive.
gorstak92 gorstak92 16:46 08.03.2012

Vratiće se, a onda...

Господо, само Шешељ да се врати, јебаће вам он свима скупа матер!

mariopan mariopan 17:15 08.03.2012

..

Batali politiku nego gledaj sta ces sa nogom.

Naravno da ne zna sta ti je , pa odokativno i ne moze da zna, nema "prozorljiv" pogled.

A mozda bi onaj gospodin sto "vidi" da ce Seselj da se vrati i sta ce sve da nam radi..... znao mnogo bolje sta ti je sa nogom?
Kada tako pogadja sudbinu mogao bi i nogu da "skroizra" umesto rendgena pa da bude koristan necemu?

Odlicna prica
gorstak92 gorstak92 17:44 08.03.2012

Bio jedan doktor

Koji je za sve boljke imao dve dijagnoze.
Ili je bila gripa ili deprešija.

Meni ovo sa nogom ne liči na gripu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana