Putovanja| Sport| Zabava

Ana Ivanovic za B92: "Zelim da se vratim u Top 10"

Nikola Olić RSS / 10.03.2012. u 23:31
ana_potpis.jpg

Anu Ivanovic smo na ovom turniru po prvi put sreli u sredu u kafeu na poznatoj El Paseo aveniji u centru Indian Wellsa, i pred danasnji intervju nam je otkrila za koga je bila druga solja koju je sa sobom nosila. Mislili smo da je tajna njenog teniskog uspeha mozda dupli kapucino, medjutim upravo je obrnuto: Ana jednostavno voli da razblazi jaku kafu sa toplom vodom iz druge solje. Posle razgovora o kafi, presli smo na tenis i razgovor o Aninoj pobedi protiv Johanna-e Larsson.

Prvi mec na ovom turniru, na glavnom terenu, vrlo si dobro igrala, vrlo malo gresaka...

Zadovoljna sam sa pobedom, posebno kao revans sa Roland Garrosa prosle godine. Znala sam da cu igrati mnogo bolje nego prosli put. Bilo je malo nervoze na pocetku ali sam sretna da sam dobila mec. Ona je pravila malo vise gresaka nego prosli put, cini mi se da sam dosta lako returnirala njen servis. Mislim da sam dosta stvari dobro odradila. 

Prosle godine bi sa jacim igracicama ponekad imala problema, kakve promene si napravila?

 Ja mislim da samo igrom to moze da se popravi. Dobila bi par jakih meceva i onda bi opet trebalo da igram sa nekom igracicom za vrha, a za to mi je nedostajalo iskustva. Tu su neke nijanse koje samo radom mogu da prevazidjem. 

Da li sebi zacrtas neke ciljeve pred turnire, kako se motivises?

Ove godine zaista zelim da se vratim u prvih 10, to je prvi korak koji zelim sebi da zacrtam, moram da budem u poziciji da igram velike meceve sa igracicama sa samog vrha, to je nesto sto nisam imala u poslednih par godina, nisam imala velike meceve, nije bilo polufinala i finala i vaznih meceva gde sam igrala sa jakim protivnicama. 

Kad posmatras tenis u Srbiji sada, sta mislis da ce sledecoj generaciji nasih tenisera i teniserki najvise pomoci, to sto mogu da posmatraju tebe, Novaka i ostale, ili mozda novac koji ce uci u nas tenis?

Sigurno da nasi mladi gledaju tenis i da se motivisu na taj nacin, da ih motivise i privlaci igra kao igra, kao neka zabava, a naravno samim tim sto se vise ulaze u nas tenis, sto se dovode dobri treneri i dobri kondicioni treneri i pripreme i struktura, to je nesto sto treba nasem tenisu, i samo sa tim i sa pravilnim radom oni mogu da uspeju.

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana