Putovanja| Sport| Zabava

Ana Ivanovic za B92: "Stvarno sam uzivala u mecu"

Nikola Olić RSS / 13.03.2012. u 05:38

 ana_teren.jpg

Pre nekoliko minuta, uz gromoglasan pozadinski aplauz sa tribina i sa debelim zavojem iznad desnog kolena Ana Ivanovic je efikasno izasla sa terena broj #2 na zadnjem sedistu malog vozila koja u ovom gradu najcesce mozete da vidite na golf terenima. Posle ovakve pobede nije bilo smisla traziti od Ane da se proseta preko glavnog trga ovog teniskog centra, nazad do igracke loze.

Ana je sigurno za to imala snage -- to je iz ovog meca bila vrlo jasno -- ali bi se oko nje verovatno okupio preveliki broj navijaca. Veceras se na neki nacin desilo upravo ono sto je Ana na pocetku turnira rekla da zeli: Imala je priliku da igra tezak mec i da nadje nacin da pobedi. Odmah posle konferencije Andy Roddicka koji je na terenu #1 veceras izgubio, Ana je sa B92 popricala o vecerasnjoj pobedi.

Pitanje kojim uvek volimo da zapocnemo razgovor, kako si ti dozivela mec veceras?

Stvarno sam uzivala u mecu, atmosfera je bila odlicna i imali smo jako puno dugackih poena i igrali smo za svaki poen. Dosta je bilo momenata gde se mec lomio i sretna sam da sam uspela da prelomim mec posle tog prvog seta. Imala sam puno sansi, nisam uspela da odrzim svoj servis na 5:3. Citav mec je bio neizvestan.

U nasem proslom razgovoru si pomenula zelje za ovu godinu, da igras teske meceve u kojima bi nasla nacina da pobedis. Mislim da je ovo jedan od takvih meceva...

Dosta sam razmisljala o tome, u poslednje vreme imam osecaj da sam gubila dosta meceva u trecem setu, tako da danas jednostavno zelela da dobijem i ni jednog momenta nisam razmisljala sta ako izgubim. Isla sam na pobedu i ostavila sam srce na terenu. Ovo je bio moj maksimum danas. Ovakvi mecevi puno znace.

Ovo se cini kao jedan od tvojih najuzbudljivih meceva u poslednje vreme.

Jeste, mislim da smo obe vrlo dobro igrale, igrala je mnogo bolje nego u Njujorku, mnogo agresivnije, i mnogo je manje gresila iz forhenda. Mislim da sam uzivala i borila sam se za svaki poen.

U toku vecerasnjeg meca se videlo sa koliko snage i energije igras poene, i onda se izmedju poena smiris i okrenes ledja mrezi, duboko udahnes, i onda nastavis da igras. Sta se desava u tom momentu?

Mislim da je vazno da se smiris, da se vratis na formu igre. Igrala sam poen za poenom. Posle svakog poena sam imala 'reset' i onda krecemo ispocetka. A adrenalin sam koristila za snagu i motivaciju, da budem agresivna. Ali moram i da budem smirena i da donesem pravu odluku. Bas sam procitala negde, i to je stvarno istina: 'U Sportu je vazno imati vrlo kratko pamcenje'.

 



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 10:07 13.03.2012

IW


Ovaaj, s kim je Ana igrala? Stvarno pitam, nisam pratio turnir ovih dana.



marco_de.manccini marco_de.manccini 16:27 14.03.2012

Re: IW

С оном што је много боље играла него у Њу Јорку, лепо ти пише.
ivana23 ivana23 18:13 14.03.2012

Re: IW

marco_de.manccini
С оном што је много боље играла него у Њу Јорку, лепо ти пише.


Radovan Nastić Radovan Nastić 23:27 13.03.2012

samo pisi.

neke smaras, neke ne.

nastavi, veliki pozdrav.

p.s. navijam za Federera uvek, lepota igre pre svega, sto se tice svih individualnih i pojedinih grupnih sportova.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana