Sport

Djokovic za B92: "Prvi set ohrabrujuci za dalje takmicenje"

Nikola Olić RSS / 14.03.2012. u 23:26

 

nole_serva2.jpg

Fotografija koju vidite napravljena je tokom treceg seta, kad je Djokovic najbolje servirao u toku danasnje pobede nas Spancem Pablom Andujarom. Patike koje vidite Novak vec duze vremena koristi na mecevima, ali se cesto desi da na konferenciju za stampu dodje u nekim drugim Adidas patikama. Posle razgovora sa stranim novinarima, sa B92 je popricao o danasnjem mecu.  

Rekao si da je prvi set bio jedan od boljih koje si igrao u poslednje vreme, interesuje me kako ti je bilo u prvom setu, i kako si mec priveo kraju u trecem?

Upravo tako, prvi set je bio ohrabrujuci za dalje takmicenje ovde, i samim tim i ovu Americku sezonu turnira. Imao sam blage oscilacije u prva dva kola, opet danas je to bio slucaj u drugom setu. Medjutim pokusavam da sve to nekako gledam sa vedrije i pozitivnije strane. Ipak sam odigrao dva jako dobra seta, i to mi uliva nadu da mogu da nastavim u tom ritmu.

Iskoristio si 5 od 5 brejk lopti, i odbranio njegovih 8 pokusaja da ti uzme servu, da li to ukazuje na tvoje iskustvo i mentalne sposobnosti u odlucujucim momentima u mecu?

Verovatno je iskustvo koje imam igrajuci na vrhunskom teniskom nivou vec godinama pomoglo da u tim kljucnim situacijama odigram neophodan udarac kako bi sebe izvadio iz te kriticne situacije. On je zaista dobro igrao, pogotovo kad je dobio drugi set osetio se samouvereno na terenu i to se dalo primetiti. On je krenuo da udara loptice u penjanju, bio je vrlo agresivan, preuzeo je kontrolu nad mecom, meni je bilo potrebno da mentalno ostanem stabilan, da budem sabran i da sacekam svoju priliku. Kad je bila ukazana, ja sam je iskoristio.



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bigbundy1 bigbundy1 23:40 14.03.2012

Uvod u tekstovima je odlican.

Gospodine Olicu, svaka vama cast na vasem trudu i informisanju. Imate jako lepe uvode u vasim tekstovima, da... da...
Spiridon Spiridon 23:56 14.03.2012

..

On je zaista dobro igrao, pogotovo kad je dobio drugi set osetio se samouvereno na terenu i to se dalo primetiti.


istina, tip se napalio do jaja i stvarno je dobro igrao

Cestitke sampionu
prapra prapra 00:56 15.03.2012

patike

Da li moramo da citamo ovakve stvari?
Patike koje vidite Novak vec duze vremena koristi na mecevima, ali se cesto desi da na konferenciju za stampu dodje u nekim drugim Adidas patikama
bigbundy1 bigbundy1 16:01 15.03.2012

Re: patike

prapra, a sta bi ti voleo da citas? Kako je Nole odigrao forhend dijagonalu na 40:30 u petom gemu drugog seta, ili kako je odigrao backhand sa dve ruke tako sto mu je izmah zavrsio iz desnog ramena, ili kako Novak koristi oba oka ne bi li pronasao lopticu? Svi sve to vec znaju, i bas ovakve informacije gospodina Olica su interesantne posto nas niko ne izvestava o njima. Zar se ne upitas mozda da li Novaku te druge "konferencijske" patike vise odgovaraju, posto su komotnije i za broj ili dva vece, nakon sto mu je stopalo bilo prethodnih 3 sata u jako tesnim patikama. Zar ne vidis da Novak jako vrednuje patike kao marketinski proizvod time sto su mu teniske patike boje Srpske zastave (crveno, plvo, bele) i time on smatra da predstavlja nasu zemlju, a onda kad vise nije pred kamerama, obuje druge patike, boje koje njemu licno i privatno odgovaraju, te ga to cini rasterecinim ili sta god vec. Toliko mnogo toga moze da se izvuce iz te informacije, a ti se bunis zbog takve informacije. Savet za tebe, gledaj na stvari iz pozivitnog ugla i zivot ce ti biti lepsi
ivana23 ivana23 18:43 15.03.2012

Re: patike

bigbundy1


Znamo sve i o patikama i o uloscima

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana