Putovanja| Sport| Zabava

Sa Lica Mesta: Djokovic vs Isner - Mec, Zapazanja, Komentari

Nikola Olić RSS / 17.03.2012. u 19:10

             polufinale_nole.jpg

 Nebo jutros iznad Indian Wellsa izgleda kao nikada do sada na ovom turniru, planine sa zapadne strane drze oblake sto bolje mogu, ali se polako prelivaju i dolaze ka ovom gradu. Fotografi u medijskom centru su komentarisali da je ovo odlicno vreme za fotografisanje, samo okrenete fotoaparat ka nebu, i gotova stvar.

Mec izmedju Amerikanca John Isnera i Novaka Djokovica pocinje Isnerovom servom od 124 milje na sat. Dosta takvih pa i mnogo brzih servi se danas ocekuju, jer je to Isnerov najveci adut. Djokovic je jutros preko Interneta sa fanovima podelio sliku kako je vezbao da vraca serve igraca visokog kao Isner, i na fotografiji se videlo kako mu neko servira sa visoke sudske klupe postavljene na sred terena.

Isner nije bas toliko visok, ali se i sa drugog sprata ovog stadiona razlika u visini izmedju njega i Djokovica vrlo lako vidi, pogotovo kad prodju jedan pored drugog kod mreze. Upravo su se prosetali jedan pored drugog pred prvu pauzu, bolji returner vec vodi posle samo 7 minuta, Djokovic je Isnerov poslednji servis od samo 102 milje na sat lako neutralisao i posle nekoliko prebacenih loptica uzeo treci gem bez ijednog izgubljenog poena.

U toku pauze manje publike ulazi na tribine nego juce, ali su znatno glasniji u podrzavanju jedinog preostalog amerikanca na ovom turniru. Na gornjim tribina se vise vidi koliko vetra ima, po zastavama koje se viore i po zakopcanim jaknama. Reflektori na vrhu stadiona nisu ukljuceni, mada je dovoljno mracno da podseti na predvecernje meceve na Roland Garrosu.

Vreme je dosta promenljivo, kako se oblaci iznad stadiona menjaju, tako izgleda odlaze i dolaze promene u temperaturi i svezini vazduha. Kad je Isner ubacivao svoju poslednju servu malocas za 5:4 (za Djokovica), oblaci su se otvorili i na momenat je sinulo sunce. Sad cemo da vidimo da li ce ta podrska Isneru sa neba dugo da traje, jer Djokovic upravo servira za prvi set.

15:30 je vec sasvim uzbudljivo za ovaj momenat u mecu. Sledeci poen kratko traje, Isner bez pomoci vetra izbacuje lopticu daleko izvan. na 30:30 Djokovic iz teske pozicije pokusava lobovane jednog od najvisih igraca na svetu, i to se zavrsava smecom u levi cosak. Na 30:40 za Isnera, neko vrlo glasno urlice dok Djokovic servira. U toku poena Djokovic prestaje da igra i trazi Challenge na Isnerovu loptu, publika je u delirijumu dok cekamo snimak na ekranu, a u jos vecem odusevljenju kad Djokovic gubi Challenge to jest servis, i mec se nastavlja sa izjednacenih 5:5 u prvom setu.

Minut kasnije, Isner vec zavrsava svoj servis gem, sa drugom servom od tacno 100 millja na sat. i publika i Isner odlaze na pauzu (6:5 za Isnera) sa znatno vise energije nego pre 5 minuta. Ovaj mec, ustvari ovaj ceo dan tenisa je za ovaj turnir i za ovu publiku kao porucen. Prvo gledaju najboljeg tenisera na svetu kako igra sa najboljim amerikancem, a onda gledaju najvece rivalstvo u tenisu, izmedju Federera i Nadala malo kasnije. Ako ne padne kisa...

6:5 za Isnera nije dugo trajalo, manje kamere sa strane terena ubrzao prate igrace dok se spremaju za taj-brejk. Loptice menjaju stranu, igraci dobijaju po jedan dodatni Challenge, publika je nervozno mirna, neki novinari u centru prestaju objektivno da prate tenis, i navijaju slobodno za svog igraca.

U toku taj-brejka stvari pocinju izjednaceno, Isner dobro servira, Djokovic dobro vraca. Jedan Isnerov poen zavrsava se opet Djokovicevim pokusajem da lobuje, i zavrsava se Isnerovim smecom koji je izgledao kao da je dosao sa visine one sudijske stolice sa Djokoviceve fotografije. Na pauzi posle prvih 6 poena oba igraca uzimaju po guc nekog pica i nastavljaju sa napetom borbom. Jos 6 poena, i opet smo na istom. Sad je 6:6, pauza je malo duza, tekucine je malo vise. Sunce je opet sinulo tacno pred Isnerov servis, servira as od cak 139 milja na sat, tacno po sredini terena. Djokovic uzvraca servom tacno po sredini Isnera, i posle nekoliko jakih forhenda sa obe strane, drama se nastavlja sa 7:7.

Publika nagradjuje igrace sa malo duzom pauzom izmedju poena, jer ne prestaje da aplaudira. Aplauz je na kratko prestao, kad je Isner napravio servis gresku, ali je vec sledeca serva dobro prosla i Isner dala prvi set. Publika uziva, techno muzika iz ogromnih zvucnika siri veselje sirom ovog malog grada. Djokovic u muzici verovatno ne uziva, vadi novi Wilson reket iz torbe, skida sa njega providnu prevlaku, i krece ispocetka u borbu za finale ovog turnira.

Techno muzika nije pomogla publici da prenese entuzijazam iz prvog u drugi set. Tek na 2:1 ponovo razlog za slavu, Isner asom misli da je uzeo treci gem, medjutim Djokovic trazi Challenge i dobija ga, sa -- cini se -- samo nekoliko piksela na velikom ekranu. Kad se ovim velikim ekranima na terenu pridje vrlo blizu u sasvim poslednjem redu na juznoj ili severnoj strani, lepo se vide milioni lampica koje zapravo cine sliku. Na ekranu sada vise nije Challenge, pise 3:2 za Djokovica, koji sedi na svojoj klupi i gleda ka oblacima koji sa gornje desne strane prelaze preko stadiona.  

Vreme je na neki nacin idealno za tenis. Dole na terenu nema puno vetra, malo je hladnije no obicno u Indian Wellsu, sunce ne smeta, senke ne smetaju, ovo su uslovi u kojima verovatno moze najduze da se igra tenis. Sve dok ne padne kisa, ciji dolazak se konstanto pomera, ali cije kalkulacije stalno traju. Malocas smo culi da ce kisa za 20 minuta, pa smo onda culi da nece pre 4 popodne. Kome li bi kisa pomogla vise u ovom mecu? Verovatno bi prekid Isneru vise odgovarao, jer Djokovic igra sve bolje, upravo je Isneru uzeo servis u najboljem mogucem momentu, i servira za drugi set. Djokovic je servom od 109 milja na sat set zavrsio u svoju korist, sada menja majicu, stavlja nove znojnice i znatno blizi finalu vraca se na teren.

 Sto smo blize kraju turnira, ocekuje se da se poznate licnosti pojave na turniru. Organizatori sve cesce salju svoje izvidjace da dvogledom sa terese medijskog centra traze poznate osobe po stadionu. Malocas su upecali Will Ferrela, koji na ovaj turnir cesto dolazi. Dvogledom su iz jednostavnog interesovanja pogledali i u nase navijace, koji sve glasnije podrzavaju Djokovica.

Trenutno je 2:2 u drugom setu, i nasi navijaci smatraju da je pravi momenat da Djokovic Isneru oduzem servis. Djokovic je par puta dosao blizu toga, ali se servisima od cak 143 milja na sat Isner uspesno izvlacio iz opasnih situacija. Isner vodi 4:3 u drugom setu, a mi svi ovde vodimo 1:0 protiv kise, zato sto jos ni kap nije pala a i najnovija prognoza kaze da mozda uopste i nece.

Prvu Noletovu servu u sledecem gemu Isner returnira u publiku, i navijac koji je uhvatio je uradio nesto sto nikad nismo videli -- brzo se setio da potpise lopticu i vrati je redaru nazad na teren. Time je obrnuo tradiciju da igraci nama daju potpisane loptice, jer se Djokovic i Isner sad igraju sa njegovim potpisom.

Mozda je to sretna loptica koja menja tok ovog meca. Djokovic je imao dva kvalitetna poena i sa 30:30 i 4:4 u drugom setu ceka Isnerov servis u potpunoj tisini. Isner tisinu razbija sa dve jake serve, i na pauzu odlazimo sa 5:4 za Isnera.

 Loptica nije promenila tok meca. I nju i sve ostale loptice Isner je servirao rekordnim brzinama, i sa njima gadjao linije na nacin koji se obicno vidi u TV igricama. Ovaj ceo mec je malo i licio na TV igricu, kad hocete da vidite kako izgleda kad najbolji server servira najboljem returneru. Kako istorija tenisa to vec nalaze, odlicni serveri kao sto su Karlovic i Isner recimo cesto dolaze do taj-brejka, sto ih cini veoma opasnim, pogotovo kad ima drugih faktora koji im daju adrenalina i inspiracije, a publika je to danas sigurno za Isnera uradila. 

Nasi navijaci su takodje bili odlicni, i verovatno bi individualno pobedili u duelu sa americkim navijacima, medjutim za to ce morati da sacekaju neki drugi turnir, jer je ovu inace mirnu publiku Isner danas uspesno upalio sa teniskim alatkama na koje je tesko ostati ravnodusan -- odlicnim servama, i napetima taj-brejk epizodama. Kise jos nema, sto znaci da ce Federera i Nadala uskoro biti. A bice i Djokovica, na njegovoj poslednjoj konferenciji za stampu sa ovog turnira. 

Dosta puta si posle meceva na ovom turniru pominjao ritam koji imas u mecevima, kakav je ritam bio danas u mecu protiv tako specificnog igraca sa ovakvim servama?

Mislim da sam igrao dosta dobro, sa obzirom na okolnosti koje su me zatekle danas i na protivnika koji je odigrao zaista fantastican mec i nije mi dao puno prilika na njegov servis. Sa neke strane je logicno ocekivati da kad igrate protiv nekog ko ovako efikasno servira, da necete imati puno ritma. Normalno je za njegovu visinu da se slabije krece sa osnovne linije, i da kad oseti da ima priliku da ce da potegne i da odigra jak udarac i ici ce na sve ili nista. Danas je servirao jako dobro, ja ne mislim da sam lose odigrao. Jedino taj gem na 5:4 u prvom setu, to je jedini los gem u celom mecu. Zato samo treba cestitati protivniku i nastaviti dalje.

Mec je bio vrlo uzbudljiv i po publici i po kvalitetu tenisa, posle prvog taj-brejka koji je bio vrlo napet, kako si pristupio drugom taj-brejku?

Ocigledno je da je vrlo frustrirajuce kad igrate protiv tako dobrog servera koji ubacuje 70% prvog servisa i sa prosekom od 135 milja za prvi servis. Zaista morate da budete jako strpljivi i sabrani i da cekate svoju priliku ukoliko se ona ukaze. Danas su se ukazale par prilika, i ja mislim da sam se potrudio da ih iskoristim, medjutim nisam nista mogao jer je on odigrao zaista vrlo dobro.

 

 



Komentari (50)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Kazezoze Kazezoze 19:51 17.03.2012

koji mu je...?

dade mu brejk bez veze...
trener92 trener92 19:59 17.03.2012

Re: koji mu je...?

Kazezoze
dade mu brejk bez veze...

Baš bez veze
Ovaj ubija servama, a Đokica k`o ...
p.s. Ovako se i Nadal noćas namučio, Valjda će Đokica da se probudi, odličan prvi gem
Kazezoze Kazezoze 20:11 17.03.2012

Re: koji mu je...?

trener92
Kazezoze
dade mu brejk bez veze...

Baš bez veze
Ovaj ubija servama, a Đokica k`o ...

imam osećaj da ga je tek sad naljutio, posle ovog tajbreka.
već gledam kako mu vraća serve od 250km/h, kao nekad agasi ivaniševiću.
trener92 trener92 20:15 17.03.2012

Re: koji mu je...?

Kazezoze
trener92
Kazezoze
dade mu brejk bez veze...

Baš bez veze
Ovaj ubija servama, a Đokica k`o ...

imam osećaj da ga je tek sad naljutio, posle ovog tajbreka.
već gledam kako mu vraća serve od 250km/h, kao nekad agasi ivaniševiću.


Tako nekako, ne mogu da verujem kakav servis na kraju, pa ne može ovako ceo meč ( valjda)
trener92 trener92 20:18 17.03.2012

Re: koji mu je...?

I nije mi jasna ideja da lobuje ( dva puta !) tipa od 2 i kusur metra
Nikola Olić Nikola Olić 20:16 17.03.2012

kazu novinari...

pricaju kolege pored mene, kazu "nema zasto isner da se raduje, sad ga je samo naljutio..."
trener92 trener92 20:24 17.03.2012

Re: kazu novinari...

Nikola Olić
pricaju kolege pored mene, kazu "nema zasto isner da se raduje, sad ga je samo naljutio..."


Da verujemo u novinarsku procenu. Evo ssda se lepo videlo koliko je Isner slab, kada počnu da razmenjuju više od dva udarca.
Kazezoze Kazezoze 20:27 17.03.2012

Re: kazu novinari...

Nikola Olić
pricaju kolege pored mene, kazu "nema zasto isner da se raduje, sad ga je samo naljutio..."

nikola, jel ono tvoj glas koji se čuje iz publike: nole, imaš ga!
Nikola Olić Nikola Olić 20:32 17.03.2012

Re: kazu novinari...

bilo bi lepo da odavde moze da se navija, ali za to moram da pobegnem gore na tribine :) malocas je neko lepo rekao noletu "nole, najbolji si!", valjda ce tako i biti. vreme je zapravo idealno za tenis, samo da ne preti kisa...
Kazezoze Kazezoze 20:47 17.03.2012

Re: kazu novinari...

znači, šta sam rekao: kad je najvažnije proradi njegov retern, kao i obično...
trener92 trener92 21:02 17.03.2012

Re: kazu novinari...

Kazezoze
znači, šta sam rekao: kad je najvažnije proradi njegov retern, kao i obično...

Ukrali mu dva poena bez veze, džabe mu i retern.
dpaunovic7 dpaunovic7 19:20 20.03.2012

Re: kazu novinari...

@ Kazezoze, to je bio moj glas iz publike. Ja sam se drao kao lud taj dan. Nole me je dvaput pogledao-cini mi se da mu je godila moja podrska. Imao sam dobro sediste i ortaci mi kazu da su me videli par puta tokom prenosa.
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:01 17.03.2012

Šta je

ovo sa linijskim sudijama? Malčice previše grešaka za jedan masters...
Kazezoze Kazezoze 21:09 17.03.2012

Re: Šta je

uros_vozdovac
ovo sa linijskim sudijama? Malčice previše grešaka za jedan masters...

dok se niko ne buni sve je po P.S-u
trener92 trener92 21:56 17.03.2012

Šteta

Više sreće drugi put
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 22:16 17.03.2012

Re: Šteta

trener92
Više sreće drugi put


koliko cenim, već u majamiju za neki dan.

inače, gubi 700 i kusur bodova. al je nedostižan još uvek.
NNN NNN 00:31 18.03.2012

Re: Šteta

izgubio je 640 poena.
trener92 trener92 01:13 18.03.2012

Re: Šteta

jasna_bogojevic

koliko cenim, već u majamiju za neki dan.

inače, gubi 700 i kusur bodova. al je nedostižan još uvek.


Kako god, trebalo bi da dobije sledeći turnir, ukoliko hoće da se održi. Ništa, navijamo za Feda, trebalo bi da dobije obojicu ( osim ako ne pusti Rafu). A Isner teško može da ponovi ovo što je uradio sa Đokovićem ( a ne verujem da će imati i toliko sreće koliko je imao), a da budemo objektivni Đoković je sam kriv za ovo( zbog prvog seta ), a ne zbog toga što je Isner igrao nešto dobro, u suštini imao je par dobrih udaraca forhendom i ništa više. Bar sam ja tako video.
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 14:17 18.03.2012

Re: Šteta

NNN
izgubio je 640 poena.


višković ili ko je već prenosio rekao je da novak gubi 740 bodova.
baš sam ponovo čula kad sam gledala reprizu.
možda je on napravio lapsus.
ali svakako da nisam izmislila.
naravno da je bolje 640 nego 740.
još bolje bi bilo da nije izgubio ni bod.
ali sezona je tek počela.
ima da se nagledamo pobeda i novaka i nadam se, federera.

dakle, nisam rekla napamet.
NNN NNN 22:47 17.03.2012

Čestitke pobedniku

Iskoristio je ono što ima (čak i preko toga!).

Nerviralo me je još pre početka turnira ono "nikad lakši žreb za Đokovića",
međutim kada je isao Mari tako se stvarno činilo, tek tad sam ozbiljnije pogledao kostur i upravo mi je Izner izgledao kao najveći pain in the ass, i stvarno je ceo turnir igrao odlično, a danas je odigrao meč života.

Bilo bi interesantno da i Nadal uđe u finale (ako se oporavio od onog maratona),
onda bi se desilo nešto što nie bilo 100 godina - bili bi isti protivnici i u singlu i u dublu! (svaka čast).

Ono što me nervira kod ovakvih mečeva (tj. igrača) je jednodimenzionalnost.
Još više me nervira nepravda (Kalimero) je je Novak osvojio (mnogo) više poena (čini mi se 117:106) i više gemova ali je na kraju ipak izgubio.

Ovaj ludak je na (teško zarađenoj) brejk lopti u 3. setu odservirao 230km/h i jedno je isto toliko odservirao i u taj-brejku, a onda je odservirao i 232 km/h (ubijanje tenisa, ono što je još luđe je da nije imao ni jednu dvostruku servis grešku! + pogađao je i linije previše često.
Nažalost kako je krenulo izgleda da će najbolji teniser u 2020-im biti visok 220 cm.
Đoković je sam kriv što je ispustio prvi set (srećom to sam prespavao ) i na kraju je napravio u taj-brejku jednu laganu neiznuđeno grešku, a Izner mu nije dopustio neku šansu, praktično je sve poene uzeo servisom, pitanje je da li će i sutra ovako servirati (= igrati).
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 23:03 17.03.2012

Re: Čestitke pobedniku

nikola, šta se dešava s ovim nadalom i federereom?
pričali su da se očekuje kiša al ne vidim da je otkazan meč a kasni više od pola sata.
daj info s lica mesta, plizzz?!
ivana23 ivana23 23:00 17.03.2012

***

Olicu, ima li kakvih prognoza kada ce prestati kisa?
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 23:04 17.03.2012

Re: ***

ivana23
Olicu, ima li kakvih prognoza kada ce prestati kisa?


znači ipak pada.
piše na SK da meč počinje u 23.20.
kao pomereno je. nije otkazano.
Nikola Olić Nikola Olić 00:36 18.03.2012

Re: ***

teren se uveliko susi, publika je nazad na sedistima, ali ima ih jos dosta po barovima i restoranima. federer je do pre pola sata sedeo u restoranu i klopao sa par ljudi, par stolova od njega bio je i john isner, u vrlo vrlo dobrom raspolozenju
ivana23 ivana23 00:42 18.03.2012

Re: ***

ivana23 ivana23 00:43 18.03.2012

Re: ***

Nikola Olić Nikola Olić 00:54 18.03.2012

Re: ***

bas i sam pravim slicne fotke, to jest trudim se :) sutra cu sve zajedno negde na sajtu da ih objavim...
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 00:57 18.03.2012

Re: ***

Nikola Olić
teren se uveliko susi, publika je nazad na sedistima, ali ima ih jos dosta po barovima i restoranima. federer je do pre pola sata sedeo u restoranu i klopao sa par ljudi, par stolova od njega bio je i john isner, u vrlo vrlo dobrom raspolozenju


de će da igra s punim stomakom:)))
nije valjda lud, pa da izgubi:)))

p.s. verovatno će otkazati, ovo ozbiljno mislim.
Nikola Olić Nikola Olić 23:24 17.03.2012

kisa

kisa i dalje pada, na terenu su masine za susenje (da ih tako nazovemo), publika je uglavnom i dalje tu, samo nisu na sedistima nego se kriju gde god mogu, vetra je manje i kisa je slabija nego ranije, ali prognoze jos nema
NNN NNN 00:26 18.03.2012

Re: kisa

Kad Novak izgubi - kiša pada čak i u pustinji
Nikola Olić Nikola Olić 23:48 17.03.2012

suse teren, dele pivo

na teren su izasli sa cetkama i slicnim spravama da polako pocnu da suse, dosta ljudi je uposleno, kisa vise fakticki ne pada, u novinarskom centru vlada uzbudjenje, sto zbog moguceg nastavka tenisa, sto zbog besplatnog piva koje su poceli da dele...
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 01:11 18.03.2012

Re: suse teren, dele pivo

Nikola Olić
na teren su izasli sa cetkama i slicnim spravama da polako pocnu da suse, dosta ljudi je uposleno, kisa vise fakticki ne pada, u novinarskom centru vlada uzbudjenje, sto zbog moguceg nastavka tenisa, sto zbog besplatnog piva koje su poceli da dele...


i ne pada im napamet da otkažu...
koji moroni!
ivana23 ivana23 01:15 18.03.2012

***

jasna_bogojevic
i ne pada im napamet da otkažu...
koji moroni!


Jasna, tamo je 8 sati manje, tako da ima vremena da se odigra mec.

Ako otkazu, kada bi se igralo finale? Ponedeljak ne dolazi u obzir zbog publike, sponzora, TV stanica...

A i Majami pocinje vec u sredu.
ivana23 ivana23 01:18 18.03.2012

Re: ***

Now mass stadium dance to "Wanna Be Startin' Something." Cool intro
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 01:20 18.03.2012

Re: ***

evo izlaze na teren!!!
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 14:20 18.03.2012

Re: ***

ivana23
jasna_bogojevic
i ne pada im napamet da otkažu...
koji moroni!


Jasna, tamo je 8 sati manje, tako da ima vremena da se odigra mec.

Ako otkazu, kada bi se igralo finale? Ponedeljak ne dolazi u obzir zbog publike, sponzora, TV stanica...

A i Majami pocinje vec u sredu.

tome sam se i nadala.
i dočekala meč.

ali zar se nije dešavalo da se upravo u ponedeljak igraju finale. nedavno.
naravski da je bolje što je održano kako je i planirano.
Nikola Olić Nikola Olić 01:18 18.03.2012

flash mob

pojma nemam kako da prevedem 'flash mob', ali to se na terenu upravo desilo :) okupili su stotine klinaca da u isto vreme zaigraju uz muziku michael jacksona, na tribinama i na terenu. to je bila prava stvar da ovu publiku razbudi i da malo energije, cekaju mec satima na kisi i hladnoci. federer i rafa upravo izlaze na teren...
AlexDunja AlexDunja 01:58 18.03.2012

Re: flash mob

federer i rafa upravo izlaze na teren...

kamo novi blog?
ivana23 ivana23 02:12 18.03.2012

Re: flash mob

AlexDunja
federer i rafa upravo izlaze na teren...

kamo novi blog?

Sutra. Za finale.
ivana23 ivana23 02:14 18.03.2012

Re: flash mob

Kazu da duva neki ledeni vetar i da je vrlo neprijatno na stadionu.
AlexDunja AlexDunja 02:21 18.03.2012

Re: flash mob

Kazu da duva neki ledeni vetar i da je vrlo neprijatno na stadionu.

potpuno.
AlexDunja AlexDunja 03:07 18.03.2012

?

gde je gorštak?
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 03:10 18.03.2012

Re: ?

samo da kažem da sam gledala!

2:0...
nije loše za jednog tako starog tenisera:))))
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 03:10 18.03.2012

Re: ?

AlexDunja
gde je gorštak?


ko bre gleda u ovo doba sem nas dve...
AlexDunja AlexDunja 03:19 18.03.2012

Re: ?


ko bre gleda u ovo doba sem nas dve..

čikaški srbi, i ostali svet
NNN NNN 10:04 18.03.2012

Re: ?

Ja sam povremeno gledao,
ali me užasno nervirao onaj vetar (i prekidi),
nekako su vremenski uslovi delovali potpuno neteniski.

Ps. nekako sam i mislio da Nadal neće da dobije.
Finale dubla je odloženo za posle finala singla
(jadan Izner, mada je prošlog meseca dobio Federera u Švici).

Pps. Federer bi pobedom prepolovio razliku između njega i Nadala
i zadržao teoretske šanse da ga stigne posle Majamija
što bi mu bilo veliko olakšanje u žrebu za sezonu šljake
(tj. Đokoviću i Nadalu bi bilo teže jer bi mogli da se susreću u polufinalima,
a brane sve moguće bodove do posle Vimbldona, praktično i US Opena).
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 10:11 18.03.2012

Re: ?

AlexDunja

ko bre gleda u ovo doba sem nas dve..

čikaški srbi, i ostali svet


govorim o ovom blogu.
a čikaški srbi malo sutra navijaju za bilo koga sem naših.
tako mi se čini da ne grešim dušu.
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 10:14 18.03.2012

Re: ?

(jadan Izner, mada je prošlog meseca dobio Federera u Švici).


meni se čini da je fed igrao dejvis kup da učini severinu lutiju.
i da mu se uopšte nije igralo.

ali uopšte ne potcenjujem iznera.
ipak se nadam da će fed da ga dobije.
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 10:16 18.03.2012

Re: ?

dobro je da su svi ozdravili i da je loža puna dečurlije i prijatelja, više prijateljica.
samo fed ima crven nos ko pijanac i kašljuca.
nadam se da to neće uticati na igru u finalu))
NNN NNN 17:13 18.03.2012

Re: ?

ali uopšte ne potcenjujem iznera.
ipak se nadam da će fed da ga dobije.

Ako bude servirao kao protiv Đokovića
(što ne verujem da može da ponovi ovako brzo
npr. u četvrtfinalu protiv Simona je ubacivao 1. servis tek u 56% i imao 11 asova i 3 duple)
Izner može da dobije bilo koga
(danas mu dajem 10-15% šanse).

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana