Mediji| Putovanja| Sport| Zabava

Indian Wells 2012: 19 Fotografija sa lica mesta

Nikola Olić RSS / 18.03.2012. u 18:09

Drago nam je da ste uz nas pratili ovaj Indian Wells 2012 turnir. Hvala vam na komentarima i idejama koje ste sa nama podelili. Neki od njih su sigurno uticali na fotografije koje ovde vidite. Ako vam se neka fotografija posebno dopada, bice mi zadovoljstvo da vam je posaljem u vecem formatu za vasu kolekciju. Veliki pozdrav iz Indian Wellsa. 

 
serva.jpg

 Momenat u toku serve kad su Djokoviceva kolena skroz savijena, ruka ispruzena ka nebu, reket potpuno napet, a loptica daleko izvan kadra docarava napetost najeksplozivnijeg pokreta u tenisu.

 

 

oblaci.jpg

 Oblaci koji su sa sobom u subotu doneli kisu i vetar presli su preko Indian Wellsa i produzili ka drugim gradovima niz autoput 111. Sa vrha stadiona, pogleda ka istoku pokazao je planine, palme i vedro nebo kojima ce ovi oblaci doneti retke pustinjske momente bez sunca.

 

 

glave.jpg

 Posto ovaj turnir u Indian Wellsu traje dve nedelje, neke stvari se iz dana u dan i meca u mec ponavljaju. Na stadionu #3, juzne tribine u popodnevnim satima dobijaju taman dovoljno svetla da sa strane osvetle glave odnosno kape navijaca. 

 

 

fuca.jpg

 Na travnjaku ispod glavnog stadiona, svake godine se igra dosta fudbala. Poslednjih par godina dobri saigraci u fudbalu su vrlo cesto Djokovic i Nadal, mada nekad, kao na ovoj slici, dodje do zabune ko je na cijem timu.

 

 

bokser.jpg

 Kroz razne otvore, prozore i terase glavnog stadiona, sunce do samog zalaska iza zapadnih planina baca svoje zrake na najpoznatiji teniski teren u kaliforniji. U ovom momentu pred pocetak gema, Nadal sa svojom senkom malo podseca na boksera pred pocetak borbe. 

 

 

rale.jpg

 Ni sa najvisih tribina glavnog stadiona tenis uopste ne izgleda lose. Mozete lepo da vidite i igrace i lopticu, i lako pratite rezultat na ogromnim ekranima sa obe strane terena. Jedino su mozda potrebne naocare, jer se gore duze uziva u jakom kalifornijskom suncu. 

 

 

parking.jpg

 Na ovom turniru, mesta za parking nikad nisu bila problem. Turnir je na nekin nacin glavni dogadjaj u relativno mirnom zivotu ovog malog grada, pa su sve travnate povrsine oko teniskog centra podsisane i osvetljene i spremne za hiljade automobila. 

 

 

kleisters.jpg

 Tribine pomocnih terena brzo se i lako postavljaju i posle skidaju. Iznad tribina obicno ima postera koji naravno pokazuju bivse ili sadasnje velikane iz sveta tenisa, dok iza tribina stoji bela ograda koja je dovoljno mala da dozvoljava zecevima kojih ovde puno ima da se nesmetano krecu. 

 

 

wta.jpg

 Cesto u novinama, televiziji ili Internetu mozemo da vidimo kako izgleda kad posle meceva novinari intervjuisu igrace. Ovo je pogled kako to njima izgleda, kad ih posle nekoliko sati napornog tenisa jos ceka 15 minuta razgovora. Na stolu cesto stoji voda ili pice nekog od sponzora, koji igraci ne smeju da sklone iz kadra. 

 

 

dijagonala.jpg

 Ako se setate po okolnim terenima ovog turnira, mozete da vidite razne nacine kojima teniseri pokusavaju da napreduju u svom sportu. Ovo redjanje loptica je dosta dugo trajalo, sa preciznim merenjem distance izmedju svih njih. Mozda je ovo bilo pripremanje za fudbal na travanjaku. 

 

spidercam.jpg

  Na ovom turniru se kao i na mnogim drugim za najefektivnije uglove koristi kamera koji stoji razapeta izmedju stadionskih reflektora. Slicno novinarima koji ovde dolaze, na nekim mecevima kamera puno radi i stalno je u pokretu, a nekad mirno stoji i sa visine samo gleda tenis. 

 

stolice.jpg

 Svakog jutra sve opet dodje na svoje mesto, bez obzira na desavanja, meceve i broj posetilaca prethodnog dana. Ogroman ekran sa istocne strane glavnog stadiona je dovoljno velik da ga vidite iz bilo kog kraja ovog centra, ali su najbolja mesta sa travnjaka i udobnih stolica tacno ispred ekrana. 

 

reflektori.jpg

 Svi tereni imaju isti kvalitet osvetljenja, ukljucujuci i one najudaljenije na kojima mozda nema razloga da stalno budu upaljeni. Neki reflektori imaju i zvucnike, tako da svi posetioci cuju ista obavestenja ili muziku. 

 

 

stenograf.jpg

 Samo nekoliko minuta posle kraja konferencije za stampu, novinarama je cela prepiska razgovora vec dostupna. Na svakom vecem teniskom turniru najbolje sediste u toku konferencije za stampu pripada ovoj nesvakidasnoj tastaturi odnosno stenografu, i vrednoj osobi koja za njom sedi i sve reci brzo pretvara u slova.  

 

 

bartoli.jpg

 Na sporednim terenima mozete da vidite razne nacine za unapredjenje tenisa, kao recimo ove opruge koje su kretanje za lopticama ucinile vrlo bolnim i teskim. Posle samo nekoliko loptica, igracica -- u ovom slucaju Bartoli -- bi sela nazad na stolicu i morala nekoliko sekundi da odmori. 

 

 

klinac4.jpg

 Klinci koji u toku meca skupljaju loptice mogu u toku poena da uzivaju i prate gde je loptica. To im je verovatno i vazan deo opisa radnog mesta, jer tu lopticu moraju brzo da nadju, zgrabe i vrate se na svoje mesto. Ali na samom pocetku poena, posto tad oba igraca mogu lako da ih primete, moraju vrlo mirno da sede i cekaju zvuk servisa. 

 

 

pranje.jpg

 Posle kise koja je u subotu pala, redari i razno drugo osoblje bili su odmah posle prestanka kise spremni da izlete na teren i pocnu da ga suse. Linije koje su sa svojim spravama pravili daju utisak da su teren pred taj vazan polufinalni mec za publiku lepo i oprali.  

 

 

noc.jpg

 Pogotovo kad dodju oblaci, ovde u pustinji nije bas lako reci kad prestaje dan i kad pocinje noc. Dosta reflektora se zato pale dosta rano, pa se na istoku u isto vreme vide tamni kisni oblaci, i oni svetliji koji reflektuju zrake sunca koje na zapadu jos nije sasvim zaslo. 

 

 

kapa.jpg

 Dok pada kisa, fotografi imaju manje posla od ostalih u novinarskom centru. Opremu mogu da ostave pored prozora sa kog povremeno proveravaju kakvo je napolju vreme, i sa kapom koja visi naznace da se trenutno mozda negde odmaraju. 

 



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sesili sesili 18:31 18.03.2012

Sjajne fotografije

Kao da sam bila tamo. Skoro... Hvala, svakako.
Kazezoze Kazezoze 18:31 18.03.2012

bravo

sjajne fotke.
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 19:41 18.03.2012

Re: bravo

sjajne fotografije, slažem se.

evo igraju finale marija šarapova i viktorija azarenka.
ne možeš bez tona a nepodnošljive su koliko urlaju.

maša malo kasni za azarenkom. 3:2 u prvom setu i prednost brejka.

NNN NNN 01:18 19.03.2012

Super blog



(znao sam da može preporuka na neviđeno)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana