Društvo| Hronika| Mediji| Politika| Reč i slika

(BEZ)OBRAZAC SRBIJE!

Filip Mladenović RSS / 03.05.2012. u 01:26

Sjaj kampanje!
Sjaj kampanje!
U senci arogantnog falsifikata studenta beogradskog Fizičkog fakulteta Stefana Veljkovića, kao i ostalih "bisera" domaće crne hronike, ostalo je jedno hapšenje - prava ilustracija za predizborni (bez)obrazac života ovde i sada:

"U Beogradu je uhapšen Saša Vujko (39), koji se lažno predstavljao kao pripadnik Bezbednosne informativne agencije (BIA) i član Saveta za nacionalnu bezbednost.

Osumnjičeni Saša Vujko lažno se predstavljao policajcima, ali i sudijama. Naime, on je dolazio u policijske stanice i sudove u nekoliko gradova Srbije, gde je "intervenisao" u prekršajnim slučajevima protiv privatnih preduzeća.

Pravdajući se "državnim interesima", on je tražio obustavu prekršajnih postupaka, što mu je uglavnom polazilo za rukom sve dok nije uhapšen u akciji policije.

Osumnjičeni Vujko zaustavljen je u "Audiju A8" na kome su bile nalepljene nalepnice Saveta za nacionalnu bezbednost i zvučni signalni uređaj - zvučna sirena sa mikrofonom, koje po zakonu mogu da koriste isključivo službena vozila MUP, Vojske Srbije i drugih državnih organa.

Vujko je posle hapšenja priveden na saslušanje u beogradsku policiju, gde se odmah pozvao na "imunitet" kao pripadnik Oružanih snaga SAD. Inspektorima koji su ga uhapsili čak je kao dokaz "pokazao" dokument u kome je navedeno da je Saša Vujko pukovnik države Kentaki.

Policija je ubrzo utvrdila da je dokumet falsifikovan, a Vujko je uz krivičnu prijavu priveden dežurnom istražnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu. Interesantno je da od Vujka nijedan vlasnik privatnog preduzeća za koja je "intervenisao" nije tražio tu uslugu, već im je on sam nudio uslugu, za koje je, kako se pretpostavlja, kasnije bio čašćavan poklonima."

Dakle, ako je jedan lik u crnom "Audiju 8" uspeo da obmane i ubedi toliko policajaca i sudija širom Srbije, šta tek može da uradi sva ova bulumenta pacijenata iz crnih limuzina, koja se tokom proteklih nedelja sjatila zbog izborne kampanje na glavne trgove srpskih gradova i varoši? Pa Saša Vujko je malo dete za ono što rade i obećavaju da će da nam urade, tj. "srede" nabrojani pacijenti iz zatamnjenih Audija, Mercedesa i BMW-a! Sa pravom ili sa falsifikovanom legitimacijom BIA-e!

Međutim, ono što najviše zabrinjava povodom ove crnohroničarske i crnohumorne vesti jeste taj naš famozni mentalitet, koji se još nije oslobodio zlehudog duha - slatko ismejanog u komediji "Sumnjivo lice" Branislava Nušića. U Srbijici i dalje prolaze priče o "državnim interesima" i o "neizbežnim intervencijama odozgo", pa onda nije čudo da "imaju prođu" i svakojaki izborni slogani i neverovatna obećanja.

Ako je student Stefan Veljković sa samo 7 položenih ispita uspeo uz pomoć falsifikata (čitaj: svog predizbornog obećanja) da upiše doktorske studije u Cirihu i da dobije oko 5500 evra iz Fonda za mlade talente, šta li tek čeka posle 6. maja ovdašnje večite studente, lažne diplomce i srednjoškolske profesore?

Umesto zaključka, aforizmi iz najnovijeg, 114. broja satiričnog magazina "ETNA" (http://www.etna.dencic.com/):

Oni koji su sišli sa uma, ne silaze sa bilborda. (Bojan Rajević)

Posle izbora osetiće se velike promene. Prvi će ih osetiti meteoropate i psihički labilne osobe.

Slobodnog čoveka ne drži mesto. On ide iz jedne partije u drugu. (Milan Todorov)

Pobednici na izborima moraju da znaju: Javno preduzeće Srbijašume uvek je rezervisano za narod! (Slobodan Simić)

Biračko telo je očvrsnulo.  Tamo gde je nekada bilo salo sada su kost i koža. (Dejan Tofčević)

Stvarno ne znam za koga da glasam. Svi su odlični.

Dobri su i oni što žele da završe sve što su počeli, a i oni koji žele da dokrajče to što su ovi započeli.  (Mirko Minić)

Srbi su automobilska velesila. Voze nas bolidi. (Zoran Plavšić)

Neki analitičari predviđaju da će na izborima glasati samo budale!
Znači, opet će pobediti isti. (Vasil Tolevski)

Na kraju izborne kampanje predsednički kandidat doživeo je prosvetljenje. Shvatio je zašto krava tužno gleda. (Vesna Denčić)

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

uros_vozdovac uros_vozdovac 06:15 03.05.2012

A da je

pravi službenik BIA sve bi bilo u redu?
expolicajac expolicajac 07:21 03.05.2012

Re: A da je

pravi službenik BIA sve bi bilo u redu?

Nisi u pravu. Postoje jasno definisane procedure koje podrazumevaju eventualni odustanak od prekršajnog gonjenja. One se sastoje u obaveštavanju nadležnih Uprava u MUP-u, koje na pismeni obrazloženi zahtev, koji se čuva u arhivi, mogu doneti odluku da napisanu prekršajnu prijavu ne prosledi prekršajnom sudu. To što je ovaj majmun izmanipulisao par nesposobnih policiajaca i starešina, govori o needukovanosti policijskog kadra. Verovatno je njegovo hapšenje usledilo nakon prvog susreta sa policajcima koji znaju pravila.
Govno treba da se osudi na doživotni prinudni rad u kamenolomu.
U blažoj varjanti na doživotni psihijatrijski tretman u ustanovi zatvorenog tipa.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana