Budućnost

Vreme kreativnih, novi i još bolji Ostap Bender

Time Bandit RSS / 14.05.2012. u 04:56

x_0d10b6fb.jpg

Sasvim je kul lik Остап Бендер , a i zvuči dobro: “ Dobar dan,  ja sam Бендер (dramska pauza) Остап Бендер ...“ Literarni nivo prisutnih na globalnim socijalnim mrežama omogućava da se bez problema koristi kao nick, nije bilo prepoznavanja, bar do sada... A u predstavi Zlatno Tele, naš Bender, u tumačenju Laneta Gutovića,  je malko drugačiji od ruskog originala. Više je uvrnuti pustolov nego elegantni majstor kombinatorike, a čini se da je samo lik Funta, i  tumačenjem  a i u oblačenju, isti u oba slučaja, srpskoj drami i ruskom filmu 

Командовать парадом буду я

Ono što nije postigao Lane u predstavi postižu kandidati za prvog sina poručnika Šmita i naj Bendera u stvarnom životu. Primetan je priliv mlađih snaga, a jedan od uslova za uspešnu kandidaturu je elegantna i složena kombinacija, koja se može a i ne mora, otkriti na samom kraju i to bez posledica po izvršioca radova. Ima tu ovih i onih žrtava kolateralne štete, raspisanih potraga, i što se kaže pokušaja da mu se stavi malo soli na rep...

I drugi sinovi poručnika Šmita...

Profesori i zaposleni na Fizičkom fakultetu, van konteksta nastavnog i naučnog volumena, tu skoro su se našli u medijima povodom slučaja mladog i kreativnog kolege. Nešto ranije bio je to slučaj sa mladim i tada perspektivnim političarem poznatijim kao Tihi (Chrome). On je jednostavno upisao i prijavio kroz fakultetsku proceduru najteže ispite iz zadnjih godina studija koje objektivno nije stigao da spremi zbog političkog angažovanja. Nisu baš brojni studenti na završnim godinama Fizičkog fakulteta, a i Tihi mu ga je malo više dao sa idejom da popravi prosek, tj nije baš objektivno upisao ocene nepoloženih ispita imajući u vidu realnu ocenjivačku mrzovolju tadašnjih profesora. Stvar se vrlo brzo otkrila, posledice nastupile, propade kanidatura za Bendera, a Tihom ne preostade ništa drugo do povratka u redove sinova poručnika Šmita.

Лёд тронулся, господа присяжные заседатели

Od tada situacija je bila mirna, i reklo bi se dosadna. I sve tako do pojave internacionalno kreativnog kolege koji je istakao vrlo uspešno kanidaturu za najboljeg mladog Ostapa Bendera, a ista može biti usvojena, ako i samo ako, ono o soli na rep ostane puki pokušaj.



Komentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Time Bandit Time Bandit 05:07 14.05.2012

YouTube

nisam uspeo da u osnovni tekst ubacim par Benderovih nastupa, na srpskom a i originalno ruskom







srdjan.pajic srdjan.pajic 05:09 14.05.2012

Re: YouTube

Time Bandit
nisam uspeo da u osnovni tekst ubacim par YouTube


Time Bandit Time Bandit 05:15 14.05.2012

Re: YouTube

spavaj tamo, nije ovo za tebe (o ETF drugi put)
draft.dodger draft.dodger 06:17 14.05.2012

Color Me Kubrick

The true story of a man who posed as director Stanley Kubrick during the production of Kubrick's last film, Eyes Wide Shut, despite knowing very little about his work and looking nothing like him.

kakapo kakapo 07:39 14.05.2012

Rio

"Ne, nije ovo Rio de Žaneiro!"
Time Bandit Time Bandit 13:20 14.05.2012

Re: Rio

tamo daleko, a tako blizu
kakapo kakapo 16:05 14.05.2012

Re: Rio

"Sinje more, bela lađa, lakej Japanac u sivom flanelskom odelu, ručkovi na čistoj svinjskoj masti i 500.000 ljudi, svi u belim pantalonama..."

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana