Politika

Još jedan politički

Krugolina Borup RSS / 22.05.2012. u 09:26

U svom postizbornom obraćanju bivši predsednik Srbije, verovatno ponesen emocijama koje mu svakako ne mogu biti strane, nije izdržao a da za novonastalo s(t/r)anje u ovoj našoj nesrećnoj Srbijici ne potraži krivca izvan sebe i svojih redova. Morao je da natukne koju o intelektualcima, političkim analitičarima i građanima koji "nedovoljno razumeju političke procese". Nisam sigurna da mu to treba uzimati za zlo. Konačno, traženje krivca izvan sebe i svojih redova jeste nacionalni sport u Srbiji. Teško je oteti se tom uticaju sredine u kome si se rodio, u kome si odrastao i u kome živiš. Samoposmatranje, samoanaliziranje i samopreispitivanje u nas su tek koncepti neke naučne fantastike.

Ni mi nismo ništa gori u disciplini traženja krivca, i ništa bolji u samoposmatranju. Umesto da se usredsredimo na ono što je zajedničko demokratski nastrojenim glasačima i crtačima (nezadovoljstvo radom vlasti u prethodnom mandatu), mi smo zagrizli kosku koju nam je bivši predsednik Srbije bacio, te se i privatno i po blogu gložimo oko toga ko je od mangupa u našim redovima kriv za novnonastalo s(t/r)anje u ovoj našoj nesrećnoj Srbijici.

Biram da ovom prilikom fokus prebacim sa traženja krivca među nama samima na postavljanje pitanja vlasti čijim smo radom u prethodnom mandatu svi komplet nezadovoljni. Konačno, DS je najavio analizu izbornih rezultata. Red je da im mi, koji smo im proizveli takav izborni rezultat, damo materijal za analiziranje.

Evo, na primer, to "nedovoljno razumevanje političkih procesa".

Fakat, postoji.

Konkretno, primer.

Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem, te molim bivšeg predsednika i ljude iz njegovih redova da mi ga objasne. Ali, ono, stvarno da mi ga objasne, tako da ga u potpunosti razumem.

Crno na belo se pokaže da ministarstvo na čijem je čelu pomenuti čovek troši javne novce na skandalozan način. I - nikom ništa. Niti je smenjen, niti je našao za shodno da se izvini. Štaviše, isti se pušta da kočoperno po novinama brani to skandalozno trošenje javnog novca kao nešto najnormalnije. Nije nas otvoreno nazivao umobilnima, ali kao da jeste. Kako takav politički proces bilo ko može da razume?

Možebiti da on nije odgovoran. Možebiti da je on samo na čelu ministarstva u kome su neki drugi mutili s tim skandaloznim trošenjem javnog novca, pa se kola slomila na njemu. A možebiti i da je on sam skandalozno trošio javni novac. Šta je pravo stanje stvari nije ni bitno za ovu konkretnu priču. Bitno je da nam ga niko nikad nije OBJASNIO. Računalo se da ćemo zaboraviti, valjda, šta li? E, pa nismo zaboravili.

Dok se takvi i slični politički procesi ne budu objašnjavali, dotle će biti nas koji ih nećemo dovoljno dobro razumeti.

Jel' može ta najavljena analiza izbornih rezultata da nađe bar pola sata da se pozabavi i pitanjem nedovoljno dobrog OBJAŠNJAVANJA političkih procesa, a ne samo konstatovanja da se oni nedovoljno dobro razumeju?

Ako se jednog dana probudim i pročitam u novinama sastav nove vlade u kojoj je Oliver Dulić opet neki ministar nečega, a da mi pre toga nije objašnjeno da on nije odgovoran za skandalozno trošenje javnog novca - ali tako da to u potpunosti razumem i prihvatim - onda, mislim, stvaaaaaaaaarnoooo...

Nedajbože i dalekobilo.

 



Komentari (95)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 09:32 22.05.2012

Prvi

Ajde da ti dam preporuku pa da se sklonim da ne remetim svu pamet javnog blogovskog auditorijuma.
Kad budu shvatili pojedini koliku si istinu rekla možda se nešto i promeni.
dragan7557 dragan7557 09:50 22.05.2012

Re: Pa,

Konačno, DS je najavio analizu izbornih rezultata.

uzimajući u obzir da su pojedini čelnici Vlasti u Srbiji, počeli da svečano otvaraju i puštaju u rad po polovinu kanalizacije po selendrama Vojvodine, najavljena "Analiza" (biće papreno plaćena) me uopšte ne čudi. Zaista, zna li Top Management DS-a, sa čim je uopšte zauzet?

cerski

p.s. o Dr(n)duliću drugom prilikom.
stalno stalno 10:16 22.05.2012

Re: Prvi

Sa'će sve to Grobar i Velja ponovo da stave u red
I jedan i drugi dokazani neimari.

dragan7557 dragan7557 10:32 22.05.2012

Re: Prvi

stalno
Sa'će sve to Grobar i Velja ponovo da stave u red
I jedan i drugi dokazani neimari.


Znači posle Ere velikog lopovluka, dolazi konačno Era kraduckanja?

Aferim, stanje se, vidno poboljšava!

cerski
brisitebrisite brisitebrisite 12:41 22.05.2012

Re: Prvi

Sa'će sve to Grobar i Velja ponovo da stave u red
I jedan i drugi dokazani neimari.


laziiprevare laziiprevare 14:09 22.05.2012

Re: Prvi

da ti dam preporuku +

(Ne)zavisni kandidat:Tadić-Neću da budem premijer



Dr Luigi, posle lošeg leka "bebisiter", okreće se svojoj specijalnosti (Alhemičar) i pronalazi starog znanca iz 29.Novembra za spasonosnu vakcinu



Uticijani (ne)zavisni mediji:Vođe NATO ohrabruju Srbiju...Vrh Demokratske stranke traži da Tadić bude premijer



(Ne)zavisni mediji:(PUP-JS-)SPS hoće Tadića za premijera



(Ne)zavisni Ljajić: Potrebna što stabilnija većina, i Preokret i URS

Đelić: Dinkić umešan u finansijske mućke u Nacionalnoj štedionici i NBS!
Dinkić: Đelić laže kao pas! On je potpuno šizofren i šizoidan manipulant!



Nezavisna ovca: Medije u Srbiji po količini nekritičkog izveštavanja mogu se uporediti samo sa medijima u Azerbejdžanu i Tadžikistanu)



Uživo - SPS: Mogu i Tadić i Đilas

hajkula1 hajkula1 08:16 23.05.2012

Re: Prvi

stalno
Sa'će sve to Grobar i Velja ponovo da stave u red
I jedan i drugi dokazani neimari.



Zato je apstiniralo oko 56%, i oko 4% "nevažećih listića", znači da oko 60% ljudi kaže m'rš .
dragoljub92 dragoljub92 09:42 22.05.2012

o čoveku

koji posle 8godina na vlasti nema obraz da da ostavku i da svoje mesto prepusti drugom ne treba trošiti vreme.ako onostane gazda u DS isti više nikad neće da dobije moj glas.
borise idisi,dojadio si i bogu i ljudima
hajkula1 hajkula1 13:27 23.05.2012

Re: o čoveku

dragoljub92
koji posle 8godina na vlasti nema obraz da da ostavku i da svoje mesto prepusti drugom ne treba trošiti vreme.ako onostane gazda u DS isti više nikad neće da dobije moj glas.
borise idisi,dojadio si i bogu i ljudima



Priča se da ga DS moli da bude mandatar, Predsednik vlade.

U inat!





dragoljub92 dragoljub92 14:35 23.05.2012

Re: o čoveku

Priča se da ga DS moli da bude mandatar, Predsednik vlade.

U inat!

аон сефемка киселска млада
Atomski mrav Atomski mrav 09:50 22.05.2012

Razvojni put Bore Šnajdera

Nisam politički analitičar, ali mogu da bacim pogled.
dragan7557 dragan7557 10:00 22.05.2012

Re: Razvojni put Bore Šnajdera

Atomski mrav
Nisam politički analitičar, ali mogu da bacim pogled.

Nikad ti sinko ne'š pare uzeti! Bacanje pogleda je bre džabe, rad, analiziranje je skup a politikanti izdašni u nagrađivanju, naravno samo ako analiza potvrđuje "ono što su oni već rekli," ne imenuje krivce katastrofe(kolektivna odgovornost članstva), a precedništvo je odavno ukazalo na nepravilnosti......i........i.


cerski
arianna arianna 09:53 22.05.2012

****

Ja bih ako neko može da mi objasni tu kompetentnost ministara i političara za obavljanje poslova u različitim ministarstvima. Duuuugo, preduuugo gledamo ista lica koja svojim radom ne doprinise boljitku, već rade sebi u interes

Jednima se spočitava diploma a drugi mogu da vladaju i tri mandata!! i tek da napomenem, ovo pišem kao radnik, koji ima politički podobnog direktora puna tri mandata + dva puta VD, koji sebe smatra nezamenjivim ...zar je to demokratija???
Krugolina Borup Krugolina Borup 10:03 22.05.2012

Re: ****

Ja bih ako neko može da mi objasni


To Arianna.
Svi treba da pitamo šta nam nije jasno, i da zamolimo da nam se objasni.
A njima da damo materijal za analizu.
Kad već hoće da analiziraju.

dragan7557 dragan7557 10:22 22.05.2012

Re: svet naopačke:

Krugolina Borup: Svi treba da pitamo šta nam nije jasno, i da zamolimo da nam se objasni.

Još nisam čuo da poslodavac MOLI radnika za objašnjenje, zašto svoj posao, za koji je dobro plaćen i pretplaćen, radi kljakavo ili ne radi uopšte?

Neki novi Srbo-Management?

cerski

p.s. izvinjenje za dernjanje (velika slova).
Krugolina Borup Krugolina Borup 10:24 22.05.2012

Re: svet naopačke:

Dobro, de, da ZAHTEVAMO da nam se objasni.

Samo sam 'tela da se pravim kulturna, lepše je s kulturom.
Hansel Hansel 10:38 22.05.2012

Re: ****

Svi treba da pitamo šta nam nije jasno, i da zamolimo da nam se objasni.

Pa, Kru, zar nismo pitali i pitali?

Kada smo na blogu imali mogućnost, a ja sam je više puta koristio, da pitamo direktno nekoga ko je u vlasti, da ne pominjem osobu poimence, jer misliće se da je lično (u poslednje vreme sam je nekoliko puta na Blogu pominjao), odgovarano je tim floskularnim - da je sve proces. Ja, na primer, dokazivao kako je to samo izgovor, kako to samo po sebi ne znači ništa, kako se, na kraju krajeva, i procesi mogu ubrzavati... Osoba se smejala mojoj konstataciji da je politička "elita" otuđena od građana, sofizmom da je to nonsens, kada je građani na izborima biraju. Džaba objašnjavanje da se komunikacija s političarima ne dešava samo na izborima, džaba podsećanje da je i prethdni glas bio uslovan.

Malo je pristojniji bio razgovor povodom dobijanja kandidature, gde se opet pokušalo s tezom da (nam) je silno dobro, da se zemlja menja...

Koji je to trenutak kada političar počne da gubi kontakt sa stvarnošću, ne znam, ali da su ga izgubili poodavno, jesu.

Što se Tadića tiče, razuemo sam ga da je rekao da je uveren da je dao svoj maksimum, a da se, valjda, eto, ne razumeju sve teškoće koje je imao. Možda. Ali teškoće unutar svojih redova ne priznajem - prihvatio si da budeš predsednik - onda čisti porvo u svojim redovima. Kad nam je ono obećao rešenje "Bodruma"?

Ali, da ne bude ovo shvaćeno kao napad na nekoga u koga sam razočaran, pa sada, eto, i ja na njega drvlje i kamenje. Ne, ja zaista odavno nemam iluzija, ali sam pokušavao tu i tmao da spasem onu jednu preostalu - da ih se može naterati da nas čuju i da će to možda uvažiti. Ali, ne, oni ne žele da čuju, oni teraju onako kako su oni zamislili, i - to je to.
dragan7557 dragan7557 10:39 22.05.2012

Re: svet naopačke:

Krugolina Borup
Dobro, de, da ZAHTEVAMO da nam se objasni.

Samo sam 'tela da se pravim kulturna, lepše je s kulturom.

Pa Krugolina, na to je Bivši precednik i mislio kada je rekao:
i građanima koji "nedovoljno razumeju političke procese".


U politici nema kulture samo interesi.


cerski
dragoljub92 dragoljub92 10:44 22.05.2012

Re: svet naopačke:

lepše je s kulturom

kod ovija ni sVazeljin nije lepše
fijumau fijumau 10:58 22.05.2012

Re: ****

Koji je to trenutak kada političar počne da gubi kontakt sa stvarnošću, ne znam, ali da su ga izgubili poodavno, jesu.


To je trenutak kad izadjes u kampanju, ides po unapred dogovorenim mestima, a udvorice te tapsu po ramenu i trce da se rukuju sa tobom i fotografisu. A pritom si dovoljno dugo na vlasti da i ne moras da se zapitas kako ljudi stvarno zive, to ti sve lepo izdeklamuju ljudi iz bliskog okruzenja.

Onda kad puknes na izborima, nisi ti kriv, nego intelektualci, sporokapirajuci gradjani, SEKA, neprijatelji unutar partijskih redova... manje vise svi osim tebe.
dragan7557 dragan7557 11:23 22.05.2012

Re: ****

Hansel 11:38 22.05.2012
Re: ****

Svi treba da pitamo šta nam nije jasno, i da zamolimo da nam se objasni.


Pa, Kru, zar nismo pitali i pitali?

Kada smo na blogu imali mogućnost, a ja sam je više puta koristio, da pitamo direktno nekoga ko je u vlasti,


Ti vidim (kao i ostali) imaš silne probleme u razlikovanju značenja: biti u vlasti, i pojma biti vlast?!?

Poistovetiti ovo dvoje je katastrofalna greška.

cerski
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 11:23 22.05.2012

Re: ****

Hansel:
"...odgovarano je tim floskularnim - da je sve proces..."
"...da pitamo direktno nekoga ko je u vlasti, da ne pominjem osobu poimence..."

I odgovarano je da je sve u dijalogu. I da se sve rešava dijalogom i tolerancijom. I da nema odgovornosti, ima samo različitih mišljenja.

Nešto sam čitao moje stare komentare na temu morala, odgovornosti i vlasti. Pisano sa moje strane pre ovih izbora i još pre par godina.
Nije da nisam bio opravdano besan, i nisam uopšte loše pisao. Jedini plus je (pohvaljujem), da ne pominjemo konkretnu osobu, što nikada nije banovala. I hrabro izdržavala na nogama nokaute.
Hansel Hansel 11:30 22.05.2012

Re: ****

dragan7557
Ti vidim (kao i ostali) imaš silne probleme u razlikovanju značenja: biti u vlasti, i pojma biti vlast?!?
Poistovetiti ovo dvoje je katastrofalna greška.
cerski

Ja ne znam da li je ta osoba bila vlast, ali da je bila u vlasti, to znam.

Da li Vi znate (bez silnih problema)?
KRALJMAJMUNA
I odgovarano je da je sve u dijalogu. I da se sve rešava dijalogom i tolerancijom. I da nema odgovornosti, ima samo različitih mišljenja.

Upravo. Hvala na bitnim dopunama!

EDIT: A bila je i druga osoba, to je za posebnu analizu, ali tamo sam ređe svraćao... No, utisak mi je da se tmao smtralo da oni bolje od nas zanju šta je dobro za nas. I, eto, neki od nas opet nisu znali - šta je dobro za njih... i njih...
Krugolina Borup Krugolina Borup 11:38 22.05.2012

Re: ****

Pa, Kru, zar nismo pitali i pitali?


Jesmo. I nismo dobili odgovor.
Zato im se i desilo ovo što im se desilo.
Ali, pitali smo pre nego što im se ovo desilo, a što su mislili da ne može da im se desi.
Sad znaju da može.
Možda sad čuju što ranije čuti nisu hteli, i možda počnu da odgovaraju.
Konačno, zar nije upravo to bila poenta cele akcije nošenja flomastera i bojica na glasačka mesta? Da se nađemo u situaciji u kojoj će oni biti primorani da obrate pažnju na pitanja koja su ranije ignorisali.

Sad je vreme da ponovo pitamo, sve usput ukazujući da će im se ponovo desiti i da će im se ponovo dešavati šta im se upravo desilo, a sve dok im u naviku ne pređe da daju odgovore na pitanja koja im se upućuju, a koja su do sad ignorisali.
arianna arianna 11:38 22.05.2012

Re: ****

Kako može da se nabavi univerzalna diploma, ako ništa drugo ono za jednu, dve funkcije?

Od ove postojeće koju imam - slaba vajda
petar_p petar_p 11:46 22.05.2012

Re: ****

"Kako može da se nabavi univerzalna diploma..."
Vrlo lako, imamo mi eksperta za tu problematiku (Stefan Vlajkovic); diploma je univerzalna i pokriva svaku oblast, osim astronautike.
petar_p petar_p 11:58 22.05.2012

Re: ****

"Možda sad čuju što ranije čuti nisu hteli, i možda počnu da odgovaraju."

Sumnjam, to bi znacilo da priznaju svoje greske. Sto rece Cane Partibrejkers, nije lako promeniti se jer "novi zivot uvek trpi kritike starog zivota".
Hansel Hansel 13:12 22.05.2012

Re: ****

Jesmo. I nismo dobili odgovor.

OK, moje pitanje je bilo retoričko-ironično. Jer, neće biti da oni nisu bili svesni mnogih loših stvari u vlasti, da je narodu izuzetno teško i da ne mogu očekivati rast glasova, a naročito "pacifikacijom" radikala, kojoj su, kako sada i ovde čitam (mislim na Blogu B92), i sami dobrano kumovali, a šuškalo se o tome i ranije, pa smo mislili da je sledeća koalicija sa SNS-om. Pih, ako su se tim zakulisnim političkim radnjama malko preračunali, žao mi ih nije, žao mi nas. Ako budu držali novu vladu, ne znam koje im nadmoći trebaju da amortizuju sve što su pokvarili i da naprave neki pomak, da bi sledeće izbore dobili.

Možda je nemoguće, ali kao jedina nada čini mi se neka nova, autentična stranka koja bi mogla da bude dovoljno kredibilna za one koji ne nasedaju spotovima, bilbordima, populističkim kampanjama... Samo, da li je do njih uopšte moguće dopreti, posle svega?

Tebe je NOPO već vrbovao, tako da, da sam na tvom mestu, ja bih razmislio!

Doduše, vidim da imaš i neke druge ponude , ali, šta ćeš, sve to ide u rok službe.
appendix appendix 13:42 22.05.2012

Re: ****

Ali, ne, oni ne žele da čuju, oni teraju onako kako su oni zamislili, i - to je to.


Gorica i Dragan:

Kad je ono predsednik bio bankar-sve se pokralo.
Dok je bio psiholog-svi poludeli.
A sad kad je grobar...


vesna7592 vesna7592 13:56 22.05.2012

Re: ****

appendix
Ali, ne, oni ne žele da čuju, oni teraju onako kako su oni zamislili, i - to je to.Gorica i Dragan:Kad je ono predsednik bio bankar-sve se pokralo. Dok je bio psiholog-svi poludeli. A sad kad je grobar...

a ćemo vaskrsnuti
dragan7557 dragan7557 14:09 22.05.2012

Re: ****

Hansel 12:30 22.05.2012
Re: ****

dragan7557
Ti vidim (kao i ostali) imaš silne probleme u razlikovanju značenja: biti u vlasti, i pojma biti vlast?!?
Poistovetiti ovo dvoje je katastrofalna greška.
cerski


Ja ne znam da li je ta osoba bila vlast, ali da je bila u vlasti, to znam.

Da li Vi znate (bez silnih problema)?

Ja svako znam.

Aj' da pojasnim ako se kaže da je neko u preduzeću X, to ne zanči da je:

- on to preduzeće
- vlasnik preduzeća
- rukovodioc preduzeća
- upravnik preduzeća
- ovlašćeno lice preduzeća
- radnik preduzeća
- službenik preduzeća
i tako dalje.

To samo označava da se neko nalazi u preduzeću, bez daljih odrednica.

Za vlast važi isto.

Ja, a bome i drugi, tek treba da vidimo vlast, što znači(bliža odrednica) funkcionere vlasti na ovom blogu. Poštovana gđa. Gordana Čomić je jedini funkcioner strogo definisanog dela vlasti (Skupštine) na ovom blogu.

I niko drugi koliko je meni poznato, ako ti smatraš da ima još neki funkcioner vlasti na ovom blogu onda mi to napiši.

Ili još prostije biti u vozu ne znači biti voz, biti u avionu ne zanči biti avion i tako dalje.

cerski
sevarlica sevarlica 14:37 22.05.2012

Re: svet naopačke:

Krugolina Borup
Dobro, de, da ZAHTEVAMO da nam se objasni.

Samo sam 'tela da se pravim kulturna, lepše je s kulturom.


Da su dali bilo kakve odgovore, pa makar i one koji nam se ne sviđaju, verujem da bi BoTa dobio mnogo više glasova, ovako uradio je najgore po sebe.

sevarlica sevarlica 14:42 22.05.2012

Re: ****

appendix
Ali, ne, oni ne žele da čuju, oni teraju onako kako su oni zamislili, i - to je to.


Gorica i Dragan:

Kad je ono predsednik bio bankar-sve se pokralo.
Dok je bio psiholog-svi poludeli.
A sad kad je grobar...




Možda svi ožive

P.S. Malo je izlizano više zvati Nikolića grobar kad je čovek radio samo 6 meseci kao direktor groblja, a proveo je mislim više od 10 godina kao šef gradilišta.
Hansel Hansel 14:50 22.05.2012

Re: ****

dragan7557

Pa, Cerski, vrlo dobro razumem razliku između ta dva pojma i nisam slučajno napsiao "u vlasti". Jer, ovde, i biti na funkciji u najvišoj vlasti, ne znači da se faktička vlast i ima (neki to tvrde čak i za najviše funkcije, ali da ne idemo toliko daleko). Kad se kaže da je neko vlast, ja podrazumevam da ta osoba ima moć da donosi odluke. Ne znam da li je takav slučaj s pomenutom gospođom. Činilo se da je mnogo veći uticaj u rukama blogera koji formalno nije funkcioner vlasti.

A gđa mi je, inače, jednom napisala da sve što mi pišemo, čitaju oni koji treba da čitaju (mislim da je bio upotrebljen izraz tipa "relevantni ljudi" ), da mi ne mislimo da je to besmisleno.
Jukie Jukie 14:55 22.05.2012

Re: ****

sevarlica

Malo je izlizano više zvati Nikolića grobar kad je čovek radio samo 6 meseci kao direktor groblja, a proveo je mislim više od 10 godina kao šef gradilišta.

Tako ja imam tri puta više staža na televiziji nego u školi, pa mi se opet i dalje svi obraćaju sa "zdravo, jesi ti ono beše nastavnik?"
Hansel Hansel 15:09 22.05.2012

Re: ****

Tako ja imam tri puta više staža na televiziji nego u školi, pa mi se opet i dalje svi obraćaju sa "zdravo, jesi ti ono beše nastavnik?"

U, Jukie, pa ta frustracija školom onda nije bila mnogo dugotrajna, ali je bila jaka?
antioksidant antioksidant 15:13 22.05.2012

Re: ****

Malo je izlizano više zvati Nikolića grobar

slobodno ga nemoj tako zvati
može i diploma, stiropor,toma džak, toma kontejner...
ultimatum ultimatum 16:08 22.05.2012

Re: ****

Jednima se spočitava diploma a drugi mogu da vladaju i tri manadata!!


Toma nema diplomu, ali sta vredi lekarska diploma Dulicu na mestu ministra gradjevina???

Mada, za lopovluke su svi i diplomirali i doktorirali....
sevarlica sevarlica 16:16 22.05.2012

Re: ****

antioksidant
Malo je izlizano više zvati Nikolića grobar

slobodno ga nemoj tako zvati
može i diploma, stiropor,toma džak, toma kontejner...


a Toma preCednik :)
antioksidant antioksidant 17:00 22.05.2012

Re: ****

a Toma preCednik :)

joj nemoj
bice mu milo pa ce se nasmejati
poruznece
westvleteren westvleteren 17:03 22.05.2012

Re: ****


a Toma preCednik :)


Ja preferiram "Toma Engleska kraljica"

Copyright by Vesna Pesic
dragan7557 dragan7557 18:02 22.05.2012

Re: ****

Kad se kaže da je neko vlast, ja podrazumevam da ta osoba ima moć da donosi odluke.



Top decision making


u politici je diktiran procesom u kojem učestvuje veći broj osoba a koji se opet naziva:

Polisy making

koji se pre toga definiše kroz:

Strategic planning

kome prethodi proces:

Strategic proposals

..............................

I da ne idemo dalje.

Znači, kao što sam pre neki dan rekao BrAjoviću u Srbiji smo daleko od shvatanja funkcionisanja real politike, jer kao što uvaženi gosn Tadić reče građani:
"nedovoljno razumeju političke procese"


Ono što gosn Tadić ne kaže, je da je za ovo razumevanje bilo potrebno obučiti građane, kao što je to njegova partija, a i druge prilikom preuzimanja vlasti obećalvala na velika zvona.

Taj proces obučavanja građana, koji nije nikada ni počet, se naziva "Društvena Tranzicija, a Tadićeva stranka je svoju pobedu 5 oktobra bazirala na obećanju dve Tranzicije:

Društvena Tranzicija

Ekonomska Tranzicija

Da je stranka gosn Tadića, sada kažnjena izglasavanjem opozicije na vlast, je direktan rezultat sumanute politike njegove stranke, koja nije poštovala vlastita obećanja.

Pošto pismene materijale uvažene gospe ne čitam moram da ti verujem na reč.
A gđa mi je, inače, jednom napisala da sve što mi pišemo, čitaju oni koji treba da čitaju (mislim da je bio upotrebljen izraz tipa "relevantni ljudi" ), da mi ne mislimo da je to besmisleno.


Ako je napisano ovako kako citiraš, onda taj mešpajz od odgovora zaslužuje klasifikaciju koja važi za nabusite, naduvene, birokratske odgovore, uz očiglednu dozu pretnje, a sve u oprobanom stilu komunističkih aparatčika.

cerski
Hansel Hansel 19:01 22.05.2012

Re: ****


Ako je napisano ovako kako citiraš, onda taj mešpajz od odgovora zaslužuje klasifikaciju koja važi za nabusite, naduvene, birokratske odgovore, uz očiglednu dozu pretnje, a sve u oprobanom stilu komunističkih aparatčika.

Nisam promašio smisao sigurno (kao ni u drugim prepričavanjima), ali nisam to shvatio kao pretnju nego kao pokušaj ubeđivanja da nije uzaludno što pišemo, da ima ko to čita, razmatra i uzima u obzir... jer, to mi je rečeno na (moju) opasku o vrlo izglednoj besmislenosti rasprava na Blogu, pa i na njenom blogu. Naravno, poučen iskustvom, zaključio sam da zapravo zaista nikoga nije briga, da najvećim delom misle da treba da pristajemo samo na ono što nam oni serviraju, bez prava uticaja na meni.

Inače, da postpetooktobarske vlasti skoro ništa nisu ispunile iz onog "Ugovora s narodom" - znamo i pamtimo...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:20 22.05.2012

Re: ****

Шумски
Znači, kao što sam pre neki dan rekao BrAjoviću u Srbiji smo daleko od shvatanja funkcionisanja real politike


Не бојим се ја, едукација је почела, са најбољим учитељем! Води нас, Изабрани!

Начи, доминираш на овом блогу, методом остављања коментара. Има их 14 твојих од 78 постојећих. Што је неких 18%. (На првом бројању био си бољи, 10 од 37, то јест 27%. Вероватно си попустиo касније, због кондиције и година?) Продуктиван си као они омладинци на радним акцијама :)

Нема одмора док траје обнова!
hajkula1 hajkula1 08:57 23.05.2012

Re: svet naopačke:

Krugolina Borup
Dobro, de, da ZAHTEVAMO da nam se objasni.

Samo sam 'tela da se pravim kulturna, lepše je s kulturom.


Kulturno je i zahtevati objašnjenje.

Evo, ja pitam, zašto su prilikom (prijateljske) legalizacije, koja je hvalabogu,stopirana,
- zašto su uterivali novac u banke?
Zašto da ljudi dižu bankarske kredite pa da banke (od kojih koristi nemamo) zarađuju, umesto da ih država kreditira, pa da država zaradi i novac usmeri na važne stvari.
Ne može se nepravda ispravljati, čineći novu nepravdu.

Ko treba da da nalog da se pokrene istraga i ko da kontroiše da je to objektivna istraga tajkuna (Kostić, Beko, Mišković ...)?

Evo lak zadatak - šećerna afera.

Ma, džabe krečim.





dragan7557 dragan7557 10:15 23.05.2012

Re: ****

Terazijski:
Не бојим се ја, едукација је почела, са најбољим учитељем! Води нас, Изабрани!

Ne ćudi me, da ti ne prija da nas vode Izabrani? Ako se dobro sećam, a sećam se, od sredine prošlog veka nas vode Izabrani, jes' da je to tebi i mnogima koščura u grocu, ali od Istine i Istorije se nije moguće bežati.
Вероватно си попустиo касније, због кондиције и година?


Dozvolićeš BrAjoviću Terazijski, da ja nisam Bez Smrtni Bloger Bižidar Đelić koji u svom takođe Bez Smrtnom Traktatu pod radnim i izdavačkim naslovom "Kada će nam biti bolje," Službeni Glasnik, B92,Beograd 2006, na strani 51, na samom početku kaže:

"Poznato je da su samo dve stvari u životu izvesne: Smrt i Porez."

Naravno ja kao običan smrtnik morao sam sticajem okolnosti i da se rodim pa i gle čuda da starim, na moju veliku radost i ostarih.
Bloger Đelić je kao i Tito prvo "došao"(doveo ga Izabrani Đinđić), kasnije je bloger Đelić bio međ Izabranim.

Po pitanju produktivnosti:
Продуктиван си као они омладинци на радним акцијама :)


opet da citiram kolegu ekonomistu, magistra blogera Đelića (za razliku od koljege Đelića koji je prema spomenutom Traktatu, a navedeno na naslovnoj strani, magistrirao čak TRI puta, ja imam samo jednu magistarsku titulu , kojom se ne služim) strana 233:

Podnaslov:

Šta treba raditi da se nezaposlenost u Srbiji prepolovi?

"8. Poslednja naizgled paradoksalna, mera jeste da moramo razmišljati o povratku dijaspore i jačanju ženske participacije u radnoj snazi. jer sa ovakvim prirodnim priraštajem nećemo uskoro imati dovoljne radne snage."

I da zaključim sa Traktatus Economicus Blogera Đelića, povodom tvoje krilatice iz mladosti:
Нема одмора док траје обнова!


2. Posle 5. oktobra 2000 godine:
USPESI I PROMAŠAJI

Podnasov:
Istovremeno postoji i deset dobrih evolucija koje su bar delimično ispunile očekivanja. Postoktobarska tranzicija nije crno bela slika:

strana 28,

"8. Rast izvoza preduzećs u koje su došli ozbiljni strateški partneri. Najveći izvoznici i kod nas su multinacionalne kompanije, koje otvaraju nova tržišta našim pogonima. US Steel Smedrevo branili su od političara 2004. godine koji su hteli raskid ugovora....."

Recimo da se meni u kasnijim satima desilo isto što i US Steel-u, imao sam preča posla negde drugde....


I red je da glupost "Nači" izbaciš iz cenjenog terazijskog vokabulara inače će biti stavljen copyright.

Ako već ne znaš kako da počneš onda napiši Hm... ili Mmmm..., Paaa...,
ima ih kolko oš!

cerski

p.s. kurziv je Đelićev

p.p.s.
BrAjović Terazijski

због кондиције?

BrAjoviću Terazijski, da si pratio moja pisanja, bio bi upućen u činjenicu da ja treniram svaki dan i da samim tim sam uvek u top kondiciji, što se za tebe ne bi moglo reći.
sevarlica sevarlica 11:32 25.05.2012

Re: ****

antioksidant
a Toma preCednik :)

joj nemoj
bice mu milo pa ce se nasmejati
poruznece


Stvarno ima osmeh ko naduvan balon, užas
vladaxy vladaxy 09:56 22.05.2012

Zna posao

Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem


2008 Ministar za ekologiju i prostorno planiranje.
Očistimo Srbiju
2010 Srbija OPEN - dva platna 500.000 EUR
2011 Sajt - 26.000 EUR
Očišćena Srbija
2011 Министар животне средине, рударства и просторног планирања
dragan7557 dragan7557 10:09 22.05.2012

Re: Zna posao: Žitenije po Dr(n)dulić-u

vladaxy
Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem


2008 Ministar za ekologiju i prostorno planiranje.
Očistimo Srbiju
2010 Srbija OPEN - dva platna 500.000 EUR
2011 Sajt - 26.000 EUR
Očišćena Srbija
2011 Министар животне средине, рударства и просторног планирања

I nastavak:
vladaxy
Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem


2008 Ministar za ekologiju i prostorno planiranje.
Očistimo Srbiju
2010 Srbija OPEN - dva platna 500.000 EUR
2011 Sajt - 26.000 EUR
Očišćena Srbija
2011 Министар животне средине, рударства и просторног планирања

I nastavak:
vladaxy
Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem


2008 Ministar za ekologiju i prostorno planiranje.
Očistimo Srbiju
2010 Srbija OPEN - dva platna 500.000 EUR
2011 Sajt - 26.000 EUR
Očišćena Srbija
2011 Министар животне средине, рударства и просторног планирања

I nastavak:
vladaxy
Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem


2008 Ministar za ekologiju i prostorno planiranje.
Očistimo Srbiju
2010 Srbija OPEN - dva platna 500.000 EUR
2011 Sajt - 26.000 EUR
Očišćena Srbija
2011 Министар животне средине, рударства и просторног планирања


I nastavak:
...............
...............
...............


U nedogled,............. naravno u malim stankama za prisustvovanje Kongresima Internacionale (na raznim destinacijama ove planete), isto u nedogled...........................


cerski
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:13 22.05.2012

"Vidimo se u sledećem filmu"

Krugolina Borup

Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem, te molim bivšeg predsednika i ljude iz njegovih redova da mi ga objasne. Ali, ono, stvarno da mi ga objasne, tako da ga u potpunosti razumem.


Moraćeš da sačekaš sledeću predstavu.



Krugolina Borup Krugolina Borup 10:22 22.05.2012

Re: "Vidimo se u sledećem filmu"


Samo da ne bude ko u ovom filmu:

dragan7557 dragan7557 11:02 22.05.2012

Re:"Vidimo se u sledećem filmu" Serija bre

Vojislav Stojković
Krugolina Borup

Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem, te molim bivšeg predsednika i ljude iz njegovih redova da mi ga objasne. Ali, ono, stvarno da mi ga objasne, tako da ga u potpunosti razumem.


Moraćeš da sačekaš sledeću predstavu.





Braćela Vojislave, moje duboko saučešće!

Snimanje nastavka počinje inauguracijom Tome za Precednika, svih Srba i srpskih zemalja.

Detalji u:

10 principa delovanja srpskih naprednjaka.

2. "........ realnu politiku koja će u budućnosti, mirnim putem i poštovanjem volje naroda, stvoriti uslove za formiranje zajedničke ili jedinstvene države srpskog naroda i svih ostalih građana koji žive na teritoriji Srbije i Republike Srpske..............."

Ili, "Povratak Šojića," skraćeni radni naslov, serije koja obećava!

Ako si zaboravio: "Bolji Život" "Bela Lađa" prekid iz finansijskih razloga, po rešenju Direktora RTS-a A. Tijanić, dugogodišnjeg prijatelja našeg blogera Filipa, pod radnim naslovom "Povratak Otpisanih/og Šojića," se nastavlja.

cerski

p.s. podvukao: cerski.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 11:27 22.05.2012

Re: Re:"Vidimo se u sledećem filmu" Serija bre

dragan7557
Snimanje nastavka počinje inauguracijom Tome za Precednika, svih Srba i srpskih zemalja.


mariopan mariopan 10:13 22.05.2012

....

Ti pitaš za Dulića, a ja bih mogla da pitam za sve njih.

Šta su radili kada su uspeli da svedu građane Srbije na samo 1% srednjeg sloja, izuzimajući tanak sloj na volšeban način obogaćenih ljudi - svi drugi su siromašni !

To kada izanaliziraju neka se jave za reč.
dragoljub92 dragoljub92 10:26 22.05.2012

Re: ....

To kada izanaliziraju neka se jave za reč.

izanalizirali su i od jutrosjavljaju da uže(kamo sreće da je konopac u pitanju) ne dozvoljava boti da podnese ostavku.tako će i da prođu nadalje ima da budu samo konopac stranka na sledećim izborima,rame uz rame sa radikalima i dss ćegi prešiša.
ČANAK ZA PREDSEDNIKA,bar ume da svira tamburicu.
dragan7557 dragan7557 10:29 22.05.2012

Re: pitanje i odgovor


mariopan
Ti pitaš za Dulića, a ja bih mogla da pitam za sve njih.

Šta su radili kada su uspeli da svedu građane Srbije na samo 1% srednjeg sloja, izuzimajući tanak sloj na volšeban način obogaćenih ljudi - svi drugi su siromašni !

To kada izanaliziraju neka se jave za reč.


Šta su radili? Pa, bogatili se na račun ostalih.

Nije džabe rečeno, da svako pitanje, nosi u sebi odgovor, ako ne ceo, onda bar pola.

cerski
Jukie Jukie 10:47 22.05.2012

Re: ....

dragoljub92
ČANAK ZA PREDSEDNIKA,bar ume da svira tamburicu.

Juče u nekoj emisiji uhvatio Žarko Korać da kuka što se narod nije setio da glasa za Ištvana Pastora. Pa što nisu, pa što nisu.
mariopan mariopan 10:49 22.05.2012

Re: pitanje i odgovor

Šta su radili? Pa, bogatili se na račun ostalih.



To se zove pljačka?
Kao Boni i Klajd samo u rukavicama, to jest sa imnunitetom i "zakonima" koje su sami sebi izglasali ne bi li pljačkali nekažnjeno?
Pa kada se reše tih mangupa iz svojih redova mooožda razmislim......ali neće, oni vole svoje mangupe, biće to kao što kaže Dragoljub, ima da budu manji od DSS i LDP-a zajedno.
Neće to da se opameti, nema čime.
hajkula1 hajkula1 09:16 23.05.2012

Re: ....

mariopan
Ti pitaš za Dulića, a ja bih mogla da pitam za sve njih.

Šta su radili kada su uspeli da svedu građane Srbije na samo 1% srednjeg sloja, izuzimajući tanak sloj na volšeban način obogaćenih ljudi - svi drugi su siromašni !

To kada izanaliziraju neka se jave za reč.
.

Njima ovo nije jasno pitanje. I moj spisak je dugačak. Ovako kada prozivamo jednog po jednog, realno je i da dobijemo odgovor.

Šta je bilo sa ukradenim parama prilikom rekonstrukcije DZ Zvezdara? Utvrđena je krađa, i šta? Gde su pare? Ljudima plene stanove zbog računa za komunalije, šta sa pravim lopovima?

Afera vakcine

Među još uvek pritvorenima, vidim nekoga ko ne bi tu trebao da bude, bar ne sam. Da skratim.
Koliko dugo sme - treba da traje pritvor? (Dovoljno dugo da se afera zaboravi pa da se neko ko nije kriv u toj aferi, u tišini oslobodi optužbe.)
Ko je ispitao Tomicu Milosavljevića, istražio njegovu ulogu u aferi?
Ne može me ubediti da Ministar nije bio glavni u tako važnom poslu za državu. Čak ga je podržao tadašnji Predsednik države, primio je vakcinu pred kamerama.









Hansel Hansel 09:26 23.05.2012

Re: ....

Sve će to sada Toma da reši...

(Da se razumemo, sve napisano stoji, nego sam skeptik...)
hajkula1 hajkula1 11:03 24.05.2012

Re: ....

Hansel
Sve će to sada Toma da reši...

(Da se razumemo, sve napisano stoji, nego sam skeptik...)


Tačno znam šta si mislio i Toma neće da reši.

Rešiće predsednik vlade, on je faca s ovlašćenjima


PS
Znam da i ti mene razumeš šta hoću da kažem
Hansel Hansel 22:27 24.05.2012

Re: ....

Razumem!
tetkino tetkino 10:42 22.05.2012

Nagrada

Kandiduje se čovek na funkciju ceremonijlnog karaktera i 60% građana ostane kod kuće, razočarano mogućnostima kandidata, a od onih koji izađu pola glasa protiv njega.

Nakon takvih rezultata, potpuno je logično postaviti ga na funkciju najviše izvršne vlasti.

U inat svima.

Pa će na sledećim izborima DS da se opet da se češka.

Jedino što je pitanje koliko će magaraca, koje vlast već dugo uči da žive, a ne jedu, dospeti za glasanje.
vladaxy vladaxy 11:09 22.05.2012

Re: Nagrada

Nakon takvih rezultata, potpuno je logično postaviti ga na funkciju najviše izvršne vlasti.

Atomski mrav Atomski mrav 12:26 22.05.2012

Re: Nagrada

Kandiduje se čovek na funkciju ceremonijlnog karaktera i 60% građana ostane kod kuće, razočarano mogućnostima kandidata, a od onih koji izađu pola glasa protiv njega.

Nakon takvih rezultata, potpuno je logično postaviti ga na funkciju najviše izvršne vlasti.

U inat svima.


Pa kad ne znaju sada šta će s njim...
dragan7557 dragan7557 13:47 22.05.2012

Re: Nagrada

tetkino 11:42 22.05.2012
Nagrada
Kandiduje se čovek na funkciju ceremonijlnog karaktera i 60%

Slušaj tetka, pardon tetkino, i ja sam bio uveren da je ceremonijalna funkcija, naravno tada sam još bio beba, kasnije kada sam video Tita, Miloševića, Đinđića, Koštunicu i Tadića (one u inostranstvu da i ne spominjem) nasilno sam morao da naučim da je u pitanju diktatorijalna funkcija bez ceremonije.

Uzimajući do sadašnju praksu ova funkcija, u narodu bez ikakve potrebe progalšena ceremonijalnom pokazuje da je Tadić u pravu kad kaže da građani:
"nedovoljno razumeju političke procese".

ja bih dodao i funkcije.

Naravno, cenim mišljenje gospon Tadića, i smatram da je ovaj (redak put) rekao potpunu istinu.

Umanjivati značaj predsedničke funkcije, samo zato što ne obožavate "president elect," je ne greška već bezobrazluk prema zdravom razumu.

cerski

petar_p petar_p 11:03 22.05.2012

nema sanse

da ovi mogu da shvate zasto su izgubili izbore. To se vidi i iz izjava gde optuzuju ljude da su neodgovorni i nisu izasli, pa su tako dozvolili da manjina odluci umesto njih. Time zapravo vredjaju sopstveno biracko telo i sto je jos gore pokazuju da ne razumeju stvari. Bilo je mnogo tih primera i ovde na blogu, kada su predstavnici vlasti pisali, gde se vidi da uopste ne razumeju ono sto im se govori. Njihova analiza izbornog poraza svodi se na pitanje 'ko je kriv' u smislu ko nije dovoljno i na pravi nacin nalozio narod, a ne u smislu sta je pravi razlog poraza. Drugim recima, bave se pakovanjem umesto sadrzajem. Inace, drago mi je da se rec 'objasniti' vraca u upotrebu (makar samo i na blogu) umesto onog nakaznog novokostunicanskog 'pojasniti'.
dragan7557 dragan7557 11:15 22.05.2012

Re: nema sanse

petar_p
da ovi mogu da shvate zasto su izgubili izbore. To se vidi i iz izjava gde optuzuju ljude da su neodgovorni i nisu izasli, pa su tako dozvolili da manjina odluci umesto njih. Time zapravo vredjaju sopstveno biracko telo i sto je jos gore pokazuju da ne razumeju stvari. Bilo je mnogo tih primera i ovde na blogu, kada su predstavnici vlasti pisali, gde se vidi da uopste ne razumeju ono sto im se govori. Njihova analiza izbornog poraza svodi se na pitanje 'ko je kriv' u smislu ko nije dovoljno i na pravi nacin nalozio narod, a ne u smislu sta je pravi razlog poraza. Drugim recima, bave se pakovanjem umesto sadrzajem. Inace, drago mi je da se rec 'objasniti' vraca u upotrebu (makar samo i na blogu) umesto onog nakaznog novokostunicanskog 'pojasniti'.

Ma bre, birači su zaslužili propisne batine!

Što će analiza nedvosmisleno pokazati.

cerski
zemljanin zemljanin 11:04 22.05.2012

Bravo

Bravo za tekst ... mnogo bre volimo da sopstvene greške pripisjemo "široj društvenoj zajednici" ... Preporuka
buba_truba buba_truba 11:54 22.05.2012

Konkretno

Kru
Konkretno, primer.
Priznajem da politički proces slučaja Olivera Dulića nedovoljno dobro razumem, te molim bivšeg predsednika i ljude iz njegovih redova da mi ga objasne. Ali, ono, stvarno da mi ga objasne, tako da ga u potpunosti razumem............
Dok se takvi i slični politički procesi ne budu objašnjavali, dotle će biti nas koji ih nećemo dovoljno dobro razumeti.

Ostavila sam podudugačak komentar kod culta, konkretan je primer. Ovaj tvoj sa Dulićem je svima bio vidljiv, a ovakvih kao moj ima sijaset i za njih se ne zna naširoko... ma zna se da toga ima onoliko, ali se pominju onako na gomilu, a onda je sve u fazonu - mož' da bidne, al' ne mora da znači... eto, podmeću oni što ih ne vole. Ako bi me neko od budućih DS reformatora kontaktirao, spremna sam da im kažem o kome se radi, da ne ostane rekla-kazala, ali pod jednim uslovom. Ako se pokaže da je sve istina, da obznane ko je ovoga postavio za direktora, meni da isplate honorar za onoliki uradak, da mi nadoknade štetu zbog pretrpljenog duševnog bola kao i izmaklu dobit koja će sigurno nastati zbog pogoršanja odnosa sa familijom (sestra, zet, a verujem i ostali - niko ne voli tužibabe, u svojim redovima). Može?
pedjalon pedjalon 09:32 23.05.2012

Re: Konkretno

buba-truba
aramon aramon 12:04 22.05.2012

Gospođo Krugolina

Ja Vas obožavam.

Svaki vaš tekst je savršen. U većini tekstova drugih blogera, iako se u celini uzev slažem sa njima, uvek bude neka misao, neka rečenica koja štrči, koja nije "u skladu sa svime", ali vi ste savršeno odmereni i potpuno razumni. Raduje me što postojite. Čitajući vas pomislim da je istinita ideja o srodnim dušama.

Ne znam koje je vaše bračno stanje, niti je to bitno uostalom. Bitno je da znate da ako nekada poželite mlađeg muškarca, ja vam stojim na raspolaganju.
myredneckself myredneckself 13:13 22.05.2012

Re: Gospođo Krugolina

aramon
Ne znam koje je vaše bračno stanje, niti je to bitno uostalom. Bitno je da znate da ako nekada poželite mlađeg muškarca, ja vam stojim na raspolaganju.


Krugolina, koja si ti srećna žena, kakva ponuda!
Za razliku od ove, meni je jedan nabeđeni Travis Bickle na PP, na blogu, nudio linijsku vožnju taksijem po ceni karte, i ničim izazvan me oslovljavao sa "blondy carice", iako imam čudan osećaj da je hteo ustvari da me zadavi.
Svašta u blogobašti B92.
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:39 23.05.2012

Re: Gospođo Krugolina

Gosn. Aramone, hvala najlepše na lepim rečima i krajnje iznenađujućoj ponudi. Meni su, međutim, stariji muškarci draži. Father issues, valjda, šta li. U svakom slučaju, ponuđen ko počašćen, što bi rekli.
Hansel Hansel 14:01 23.05.2012

Re: Gospođo Krugolina

Krajem 90-ih, bila jedna čudna, (urednik Dnevnika B92 okarakterisao:) bizarna razmena poruka na press-konferencijama Nove demokratije i SRS-a, između Rebeke Srbinović i Vojislava Šešelja. Neprepričivo. Ovo nije baš tako, ali me podseti...
uros_vozdovac uros_vozdovac 12:30 22.05.2012

Dulići uveoci

Dulić je dao 3 meleona dinara za arhiviranje mejlova ministarstva. Da je dao duplo manje, meleon i po - taj koji bi dobio te novce ima da ga ljubi u dupence jer je ohoho zaradio. Muški bi zaradio za duplo manje para.

Da pojednostavim, kao da bi moj komšija piljar prodavao leba za 21,5 dindži i hvalio se pri tom da je zaradio ozbiljno.

Duplo manje od onoga što je Dulić platio je sjajan posao, kad bi ja dobio takav posao napravio bi portret naručioca i stavio ga na zid. Do smrti bi pričao kako sam zaradio bogatstvo na banalnom poslu.
Duplo manje para.
aster_blistok aster_blistok 17:09 22.05.2012

Re: Dulići uveoci

uros_vozdovac
Dulić je dao 3 meleona dinara za arhiviranje mejlova ministarstva. Da je dao duplo manje, meleon i po - taj koji bi dobio te novce ima da ga ljubi u dupence jer je ohoho zaradio. Muški bi zaradio za duplo manje para.


pa i dao je duplo manje para. verovatno i jos manje, a ostatak podelio.
kad bi npr. taj lik zavrsio iza resetaka, sve bih Tomi oprostio i zauvek glasao za njega. tj, dok ne postane sopstvena musterija. hm, da li je ovo bio govor mrznje?
farenhajt farenhajt 12:31 22.05.2012

Objašnjenje

Neće nam niko ni objasniti jer ne tražimo dovoljno.

A kada se bude objašnjavalo, ustanoviće se da se ne radi o političkim, već kriminalnim procesima, pa će neko morati u zatvor uz konfiskaciju imovine.
E, to se već ne sme dozvoliti, jer, ko bi onda ostao na slobodi od DS-ove vrhuške...
hajkula1 hajkula1 14:13 22.05.2012

Dovoljno


Mislim da je ovo pitanje sasvim dovoljno da padne vlada.

Druga da ne postavljam, da ne začatavam blog.






zemljanin zemljanin 16:31 22.05.2012

premijer ili ne

vidim da se "iza brda nešto valja" sa svim ovim prozivkama "Tadić za premijera"

Oni će odlučiti šta odluče iako se Tadić nije kandidovao za Parlament (sa svim tumačenjima te činjenice) ali ako zaista to urade onda je to zaista dno svega ...
niccolo niccolo 16:45 22.05.2012

Re: premijer ili ne

iako se Tadić nije kandidovao za Parlament

Članovi Vlade (uključujući i Premijera) nisu članovi Parlamenta, niti je to uslov da bi se postao član Vlade.
zemljanin zemljanin 17:08 22.05.2012

Re: premijer ili ne

niccolo
iako se Tadić nije kandidovao za Parlament

Članovi Vlade (uključujući i Premijera) nisu članovi Parlamenta, niti je to uslov da bi se postao član Vlade.

Sama činjenica da se Tadič NIJE kandidovao za Parlament i Premijera već za Predsednika je potreban i dovoljan razlog za osudu takvog čina (isto bi važilo i za Nikolića).

Poenta je u samom činu a ne u tumačenjima zato postoji i onaj deo u zagradama. Forma se uvek "pronađe" ako cilj opravdava sredstva a to jeste isključiva poenta.
niccolo niccolo 17:25 22.05.2012

Re: premijer ili ne

je potreban i dovoljan razlog za osudu takvog čina

Aha, to si hteo da kažeš...ok, nemam šta da dodam
dragan7557 dragan7557 18:32 22.05.2012

Re: premijer ili ne

niccolo
iako se Tadić nije kandidovao za Parlament

Članovi Vlade (uključujući i Premijera) nisu članovi Parlamenta, niti je to uslov da bi se postao član Vlade.

Daklem niccolo, ovo je ozbiljan propust u zakonodavstvu, koji izaziva teške probleme.

cerski
niccolo niccolo 19:24 22.05.2012

Re: premijer ili ne

Daklem niccolo, ovo je ozbiljan propust u zakonodavstvu, koji izaziva teške probleme.

Može biti, može biti...iskreno, nemam mišljenje o tome.
cult cult 18:22 22.05.2012

'nači

ne da ti neće objasniti bivši predsednik taj Dulićev slučaj
nego ga očekuj i u novoj vladi ako ih Dačić ne banuje i ne dogovori se s Tomom.
Seti se da je bila neka "rekonstrukcija" Cvetkovićeve vlade pred kraj mandata, a da je ta protuva korumpirana ostala do dana današnjeg. I u kampanji nisu uspeli da ga sklone ljudima s očiju. Neshvatljivo.
ultimatum ultimatum 19:32 22.05.2012

Re: 'nači

I u kampanji nisu uspeli da ga sklone ljudima s očiju. Neshvatljivo.


Mozda i nije toliko neshvatljivo...zajedno su umesali prste u mnogo toga...
bloger201 bloger201 20:47 22.05.2012

Re: 'nači

Ne razumem, šta je tu "Neshvatljivo"?! Pa "čovek" je UBEĐEN, da je "lep ki slika" i da neverovatno dobro popunjava pozadinu i da je, čak šta više, činio nemerljivu uslugu BoTi svojom pojavom!

Ne verujete - pa guglajte malo sa njegovim imenom i ćitajte malo izjave ba'...
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 20:34 22.05.2012

Stvarno Krugolina

ti bre bas nista ne razumes

Sta sad objasni, pa objasni.
Tadic je lepo rekao da ako ima nesto da nije bilo dobro (znaci samo ako ima) za njegova vakta, on snosi odgovornost.
Lepo rek'o covek i ponovio sad na oprostaju da je on bio odgovoran za svaki zivot.

A i Trivanka je jednom u kampanji isto to rekla, kaze: "Evo, ako treba neko da snosi odgovornost za sve sto ne valja, neka to bude, eto, neka to budem ja."

I sta sad hoces?
Ima ih cak dvoje koji snose odgovornost i opet ti nije dovoljno.

nikola_kovac nikola_kovac 21:10 22.05.2012

Re: Stvarno Krugolina

Ima ih cak dvoje koji snose odgovornost i opet ti nije dovoljno.

Хехе, само што то сношење, да не кажем сношај, треба да буде у облику неке радње, уместо мисаоног експеримента.
stasava stasava 20:45 22.05.2012

diplomac


Selim se u Vojvodinu!Bar ce biti lakse, zbog okruzenja!
uninamama uninamama 06:26 23.05.2012

Re: diplomac

Selim se u Vojvodinu!Bar ce biti lakse, zbog okruzenja!

mariopan mariopan 11:26 23.05.2012

Re: diplomac

Selim se u Vojvodinu!Bar ce biti lakse, zbog okruzenja!

Dobro došao (došla).

Ponesi i neki posao za ovde, da ti se nađe, ovde nema.
zemljanin zemljanin 20:51 22.05.2012

Grčka se sprema da kaže pa-pa evro zoni

eto i zvanično je potvrđeno da Grčka razmatra/razmatrala (čitaj započinje) pripreme za napuštanje evro zone sa posledicama koje mogu biti i napuštanje EU.

Toma im je otvorio oči
antioksidant antioksidant 07:34 23.05.2012

Re: Grčka se sprema da kaže pa-pa evro zoni

čitaj započinje

čitaj, računa i broji
nije to jeftina rabora, a dugovi ostaju

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana