Budućnost

Šekspirove lude u krugu dvojke

nikolic777 RSS / 01.06.2012. u 16:40

AuTszmzCEAAG6o6.jpg:large 

Milan Nikolić

Oni su važan deo rezimea prve demokratske decenije u Srbiji. Neka vrsta refrena između strofa podeljenih na Borisa, Tomu i Ivicu. Stari su nekada, zavisno od sredine, izlazili na prozor ili na kapiju da gledaju maturante. U tim, može biti patetičnim, osmesima i odmahivanju, ljudi u zrelim godinama ili na zalasku života, u kolonama onih koji u zrelost tek ulaze, gledali su budućnost. Mladost, koja je sama po sebi lepa, ali i nešto više od toga. Da je samo žal za sopstvenom, prohujalom, lica koja posmatraju, bila bi zamišljena, tužna. Danas su i prozori i kapije prazni, a od „budućnosti“ se sklanja i beži. Njeno lice je agresivno, ratoborno i gnevno.

Kad gledaš one koji dolaze svestan si da su to oni na kojima to tvoje nešto ili to tvoje ništa ostaje. Ima tu neke nade, iluzije, misli o budućnosti koja održava čoveka u životu. Ali, ako su se roditelji zatvorili u dvadesetčetvoročasovni ciklus borbe za preživljavanje, najdalja budućnost  do koje se može dobaciti je kraj tog istog dana. Neki evri, skupljeni, od samog sebe ukradeni, za novu košulju i cipele za matursko veče, najveći su roditeljski uspeh. Brojanice, kao neizbežni accessorize savremene Srbije zagušene limuzinama apdejtovanih otaca, tajkuna svih generacija i njihovih predstavnika u krugovima natrulelih elita, jeftine su, taksista će rado pozajmiti primerak sa svog  bogatog oltara u vozilu. Pre nego što opsuje starca koji se zaustavio na pešačkom prelazu.

6625.jpg 

Divljački, osioni hod u čoporu svojstven je generacijama tek izašlim iz puberteta. Oni, psiholozi su davno objasnili, moraju biti ljuti, nadobudni, u svojevrsnom, naivnom, konfliktu i konfrontaciji sa svim i svačim, a sa autoritetima u prvom redu. To se razume i na to se odmahuje rukom, ali ovo sto gledamo na ulicama gradova ili u sveskama za pismene zadatke dospelim na internet, nešto je sasvim drugo. Čini mi se da se vidi nekakva jasna određenost, ispisana rukom na papiru ili iglom tatoo majstora na leđima. Da li je tata imao vremena da vidi tetovažu SAMO BOG MOŽE DA MI SUDI? Da li je konsultovan pre nego što je sin legao na krevet da se iscrtava, da li je platio to zadovoljstvo? I, da li tata misli isto što i sin?

Meta bunta obznanjenog penjanjem na konja, lociranog u mitskom krugu dvojke gde žive svi oni opasni intelektualci, moćni, brojni i uticajni, što su Borisa zamenili Tomom, nije nimalo nejasna. Ko sme pred njih? Boris, odjednom ubeđen da je sve vreme bio predsednik prosvećenih i progresivnih, a ne fensi ekipe sa tribina na Davis cup-u, njihov je neprijatelj. U sumraku propagande, maturanti ne shvataju koliko im je blizak. Preko Jeremića ili bez njega.

Grobar je došao, ne govori hamletovskim jezikom, ali nema nikakvih dilema. Kada mu je prethodnik svojim činjenjem i nečinjenjem već omogućio mesto, načinivši ga decenijskim rezultatom jedne demokratije ili je ipak za sve kriva Vesna Pešić, on mora da performira. Da se, borisovski, klacka između suprotnosti. Da se čedistički preslišava: jeste genocidna tvorevina, nije genocidna tvorevina. Da čini sve da opstane u nepromenjenom jer je promena preskupa i, kao takva, plaća se glavom a ne samo foteljom. Grobar u svom salonu mora imati čaja za sve. Do sledećih izbora kada će ga zameniti  neki Grobar sa većom lopatom.

Ivica bi mogao. Ivica je nada, crveno slovo u kalendaru, varijanta Srbije koja je uvek moguća, uvek zamisliva. Proživljena. Ima tu još inata netaknutog evropskom instant katarzom, još neizrecitovanih stihova o dostojanstvu nebeskog naroda. Ali, da ne reskiramo, pozovite one koje će deca poslušati. One koji su im već dovikivali: „Nemojte deco!“  time ih priznajući za svoje, pokazujući bolno, vekovno razumevanje za patnje i poraze, koje deca, nekim čudom, moraju osećati i nositi u venama. Uostalom, u skladu sa tetovažom jurišnika maturanta, Bog, interpretiran kazivanjima ekipe iz crnih limuzina, zapravo je jedini, poslednji autoritet za veliki deo generacija koje dolaze. Njih su tako naučili. A taj Bog ima svoje konkretne, državotvorne interese. I voli silu koja mu se moli.

prajd_frka2_u_174343612.jpg&size=article_large&scale_by=width 

Budućnost je zamisliva. Otuda i jeza pre njom. Nije to više priča o tome kako je Ipod zamenio kasetofon, a kabriolet biciklo. Romantična pesmica o nekim novim klincima. Ludilo dece je ludilo njihove države. Druge se pesme čuju i sve će se glasnije slušati. Pevaće o Mladiću i Kosovu. Dušmane će prepoznavati lako. Prvo među svojima, a onda sve dalje. Govoriće jezikom palica i metaka. Manje zlo će upozoravati na nju tražeći od belog i iškrabanog da ponovo pristane jasnim iscrtavanjem kruga oko nekog broja. Oni, zapitani da li je stepenovanje zla moguće i ima li nečega izvan toga, biće proglašeni za budale. Ali opasne. Uticajne. Kao i svako ko bi manifestaciju dospeća u zrelost, prokomentarisao rečima – Siđi sa konja, magarče. Šekspirove lude su stigle u krug dvojke a da to niko nije primetio. Ispraznite ga. Odmah.Komentari (281)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 16:54 01.06.2012

simptomi

simptomi
nema potrebe zgrazavati se
Domazet Domazet 17:15 01.06.2012

Sasvim tachno...

antioksidant
simptomi
nema potrebe zgrazavati se

...trebalo bi neshto raditi. Lakshe ih je medjutim mrzeti. I preventivno odgovarati verbalnim nasiljem u anticipaciji njihovog fizichkog...
antioksidant antioksidant 17:25 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Lakshe ih je medjutim mrzeti. I preventivno odgovarati verbalnim nasiljem u anticipaciji njihovog fizichkog...

word
nikolic777 nikolic777 17:28 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Lakshe ih je medjutim mrzeti.a ko ih mrzi?
loader loader 18:01 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Ova generacija mladih je proizvod vremena u kome su nastajali. Mladi i karakter muzike obično su najbolji pokazatelji naravi tekućeg doba.


dragan7557 dragan7557 18:11 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

loader
Ova generacija mladih je proizvod vremena u kome su nastajali. Mladi i karakter muzike obično su najbolji pokazatelji naravi tekućeg doba.Vidiš loaderu, kada shvatiš da vreme, ne prizvodi ništa, ne troši ništa, a ne znamo čak ni šta je, onda ćeš shvatiti i da je ova generacija proizvod predhodne generacije a ne vremena. Nije ove mlade pravilo vreme već konkretni rodilji uz drvo, u krevetu, na patosu i drugde, u raznim pozama i uz to čak i uživalo. Još nisam video neko dete koje je vreme napravilo ali roditelja koji su pravili decu sam se nagledao.

cerski

p.s. i nemoj mi reći "tako se kaže(figurativno) a svi razumeju šta mislim," jer onda svi prave istu grešku, i ništa ne razumeju, osobito ne vlastitu odgovornost.
AlexDunja AlexDunja 18:16 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

...trebalo bi neshto raditi. Lakshe ih je medjutim mrzeti. I preventivno odgovarati verbalnim nasiljem u anticipaciji njihovog fizichkog...

sasvim saglasna domi,
sve poluge koje su društvo kako tako držale na okupu,
su davno zarđale, ovi su već odrasli. bojim se da je za njih već kasno.

ja sam poslednji put pre 5 godina radila na zameni u
osnovnoj školi, veruj, bila mi je frka da uđem u 6.
loader loader 19:09 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Cerski, da skratimo, u tom vremenu se podrazumevaju i roditelji, sa svojom ulogom. Drago mi je da se razumete i u "te stvari"
loader loader 19:10 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

AlexDunja:

sve poluge koje su društvo kako tako držale na okupu,
su davno zarđale, ovi su već odrasli. bojim se da je za njih već kasno.

ja sam poslednji put pre 5 godina radila na zameni u
osnovnoj školi, veruj, bila mi je frka da uđem u 6.


Sve dobro rečeno.
Samo bih dodao ono u šta duboko verujem - da za njih i te kako ima nade. Samo im na drugačiji način treba prići.

AlexDunja AlexDunja 19:18 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Samo bih dodao ono u šta duboko verujem - da za njih i te kako ima nade. Samo im na drugačiji način treba prići.

sleđa, tetoviranih samo bog mi sudi.
loader loader 19:26 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...


Sleđa, bez parfema koji nagoveštava prisustvo

antonacci antonacci 19:36 01.06.2012

Re: simptomi

nema potrebe zgrazavati se


... više.

Sada je prekasno za zgražavanje, a bogme se ponekad zapitam da li je prekasno i da se nešto uradi.
deset_slukom deset_slukom 19:38 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

loader
Samo im na drugačiji način treba prići.


Ponuditi im posao?
antonacci antonacci 19:39 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

deset_slukom
loader
Samo im na drugačiji način treba prići.


Ponuditi im posao?


Ponuditi im posao na takav način da ne dobijete batina što nudite da rade.
Domazet Domazet 20:12 01.06.2012

Ne znam...

nikolic777
Lakshe ih je medjutim mrzeti.a ko ih mrzi?

...shto pitash?

Ono shto medjutim znam je da bi, da sam ja u lokalnim novinama objavio tekst poput tvog o vrlo slichnim momcima juzhno od 65 ulice u gradu Chicagu, vecina mojih prijatelja pochela da misli da sam ja neporavljivi rasista i mrzitelj i verovatno prestala da se druzhi samnom. Ja sigurno.

Shto me navodi na razmishljanje da li je razlika u boji kozhe neophodna za postojanje rasizma?
nikolic777 nikolic777 20:41 01.06.2012

Re: Ne znam...

Ono shto medjutim znam je da bi, da sam ja u lokalnim novinama objavio tekst poput tvog o vrlo slichnim momcima juzhno od 65 ulice u gradu Chicagu, vecina mojih prijatelja pochela da misli da sam ja neporavljivi rasista i mrzitelj i verovatno prestala da se druzhi samnom. Ja sigurno.zanemarujes kontekst i samim tim masis temu
da li je namerno ili prosto ne umes drugacije, tvoja stvar
Domazet Domazet 21:10 01.06.2012

Da hocu da budem vickast...

nikolic777
Ono shto medjutim znam je da bi, da sam ja u lokalnim novinama objavio tekst poput tvog o vrlo slichnim momcima juzhno od 65 ulice u gradu Chicagu, vecina mojih prijatelja pochela da misli da sam ja neporavljivi rasista i mrzitelj i verovatno prestala da se druzhi samnom. Ja sigurno.zanemarujes kontekst i samim tim masis temu
da li je namerno ili prosto ne umes drugacije, tvoja stvar

...mogao bi da te pitam zashto citirash mene kada odgovarash sebi? Medjutim, necu da budem vickast hocu da budem zloban. Pa cu da ti predlozhim da me prosvetlish. O kontekstu. Koji je dramatichno drugachiji od konteksta juzhno od 65te ulice u gradu Chicagu. A shto ja ne uvidjam. Namerno ili zato shto ne umem bolje.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 22:16 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

loader
AlexDunja:

sve poluge koje su društvo kako tako držale na okupu,
su davno zarđale, ovi su već odrasli. bojim se da je za njih već kasno.

ja sam poslednji put pre 5 godina radila na zameni u
osnovnoj školi, veruj, bila mi je frka da uđem u 6.


Sve dobro rečeno.
Samo bih dodao ono u šta duboko verujem - da za njih i te kako ima nade. Samo im na drugačiji način treba prići.Prici ce im se vaspitno-popravno kroz za to odgovarajuce institucije. Jednog dana, ukoliko se ne desi cudo.
Jukie Jukie 22:19 01.06.2012

Re: Ne znam...

Domazet

Shto me navodi na razmishljanje da li je razlika u boji kozhe neophodna za postojanje rasizma?

Naravno da ne, može Indijanac da mrzi Indijca iako su podjednako braon
Jukie Jukie 22:20 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Jelena Pavlović

. Prici ce im se vaspitno-popravno kroz za to odgovarajuce institucije. Jednog dana, ukoliko se ne desi cudo.

A koliki je ovo procenat ukupne populacije i da li postoje dovoljni resursi u odgovarajućim institucijama?
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 22:27 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Jukie
Jelena Pavlović

. Prici ce im se vaspitno-popravno kroz za to odgovarajuce institucije. Jednog dana, ukoliko se ne desi cudo.

A koliki je ovo procenat ukupne populacije i da li postoje dovoljni resursi u odgovarajućim institucijama?


Ne znam. Drzava ce morati da pocne da funkcionise, jednog dana.
milisav68 milisav68 22:37 01.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Jukie

A koliki je ovo procenat ukupne populacije i da li postoje dovoljni resursi u odgovarajućim institucijama?

Jel si čuo izraz - "obesiti za primer".

Da su huligani hapšeni i osudjivani na robiju, druga bi se pesma pevala.

Jel se sećaš kakvi su nekad bili engleski navijači, a sad sede na tribinama ko u pozorištu.


dragan7557 dragan7557 23:27 01.06.2012

Re: Sasvim tačno..

Jelena Pavlović
Jukie
Jelena Pavlović

. Prici ce im se vaspitno-popravno kroz za to odgovarajuce institucije. Jednog dana, ukoliko se ne desi cudo.

A koliki je ovo procenat ukupne populacije i da li postoje dovoljni resursi u odgovarajućim institucijama?


Ne znam. Drzava ce morati da pocne da funkcionise, jednog dana.


Ne, draga damo, države su svoje odavno završile, mada to mnogima nije jasno.

Čovečanstvo će morati što pre da počne da funkcioniše na pravi način, u drugom slučaju preti katastrofa svima .

And I, am not doomsday philosopher.

cerski
jedi-knight jedi-knight 23:47 01.06.2012

Re: Sasvim tačno..


Čovečanstvo će morati što pre da počne da funkcioniše na pravi način, u drugom slučaju preti katastrofa svima .Jasno kao dan. Jedino sto fali je da neko konačno otkrije, definiše i primeni taj pravi način pre nego sto svi odemo u qrac
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:06 02.06.2012

Re: Ne znam...

nikolic777
Ono shto medjutim znam je da bi, da sam ja u lokalnim novinama objavio tekst poput tvog o vrlo slichnim momcima juzhno od 65 ulice u gradu Chicagu, vecina mojih prijatelja pochela da misli da sam ja neporavljivi rasista i mrzitelj i verovatno prestala da se druzhi samnom. Ja sigurno.zanemarujes kontekst i samim tim masis temu
da li je namerno ili prosto ne umes drugacije, tvoja stvar


Autor teksta je, po mom mišljenju, izabrao marginalni događaj neprimerenog veselja svršenih učenika jedne marginalne beogradske srednje škole, pa svojim tekstom, navodno, potvrđuje kontekst.

Neprihvatljiva simpifikacija za nekog ko sebe vidi kao intelektualca i novinara.
validni validni 16:04 02.06.2012

Re: Da hocu da budem vickast...

Domazet

zash citirash odgovarash predlozhim prosvetlish dramatichno drugachiji shto shto


offtopic: Bravo! Izuzetno dobro (dugotrajno?) uvežbano, i to samo u jednom postu. Od silnih sh, zh i ch (kako bi se pisalo ć, živo me zanima?), mi je promakla poenta, ako je uopšte i bilo.
mikimedic mikimedic 00:42 04.06.2012

Re: Sasvim tachno...

Ova generacija mladih je proizvod vremena u kome su nastajali. Mladi i karakter muzike obično su najbolji pokazatelji naravi tekućeg doba.


ja mislio proizvod onih sto izbacuju poslanike iz parlamenta, onih za koje ustav ne vazi i slicno... kad ono, proizvod vremena...

o tempora o mores...
jedi-knight jedi-knight 16:55 01.06.2012

...

Budućnost je zamisliva. Otuda i jeza pre njom.


Zvuči kao stih.
Zvuči kao Šekspir.

Preporuka.

nikolic777 nikolic777 17:13 01.06.2012

Re: ...

Preporuka.


hvala Jedi
JJ Beba JJ Beba 17:07 01.06.2012

znači..

..fejvovala sm ti fotku na twitteru

davno su ti maturanti među nama
dragan7557 dragan7557 17:14 01.06.2012

Re: znači..

JJ Beba 18:07 01.06.2012
znači..
..fejvovala sm ti fotku na twitteru

Može l' to bez žvakaće gumetine i na srpskom? Ja ovo ne razumem.

Uzgred nikoliću jedan od najboljih sastava do sada!

cerski
gedza.73 gedza.73 17:15 01.06.2012

Re: znači..

Čopor.
nikolic777 nikolic777 17:18 01.06.2012

Re: znači..

JJ Beba


video
JJ Beba JJ Beba 17:23 01.06.2012

Re: znači..

Može l' to bez žvakaće gumetine i na srpskom? Ja ovo ne razumem.

izvini cerski što te uvredih, bilo je upućeno milanu, on razume
nikolic777 nikolic777 17:30 01.06.2012

Re: znači..

cerski


hvala cerski
dragan7557 dragan7557 17:38 01.06.2012

Re: znači..

JJ Beba
Može l' to bez žvakaće gumetine i na srpskom? Ja ovo ne razumem.

izvini cerski što te uvredih, bilo je upućeno milanu, on razume

Ma ne brini, navikao sam ja na te pokušaje.

Inače ja sam neuvredljiv.

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:07 01.06.2012

Re: znači..

dragan7557
JJ Beba 18:07 01.06.2012
znači..
..fejvovala sm ti fotku na twitteru

Može l' to bez žvakaće gumetine i na srpskom? Ja ovo ne razumem.

Uzgred nikoliću jedan od najboljih sastava do sada!

cerski

pridružujem se.
JJ Beba JJ Beba 19:22 01.06.2012

Re: znači..

Milan Karagaća 19:07 01.06.2012 / *novo

dragan7557

JJ Beba 18:07 01.06.2012
znači..
..fejvovala sm ti fotku na twitteru

vas dvojca ne samo da ne razumete nego nemate ni duha

Milan Karagaća Milan Karagaća 21:04 01.06.2012

Re: znači..

vas dvojca ne samo da ne razumete nego nemate ni duha

mi ne verujemo u duhove
mirelarado mirelarado 21:49 01.06.2012

Re: znači..

Milan Karagaća
vas dvojca ne samo da ne razumete nego nemate ni duha

mi ne verujemo u duhove


Штета. Јер, да није човечијег духа, уверена сам, људски род одавно би изумро.
JJ Beba JJ Beba 22:00 01.06.2012

Re: znači..

Milan Karagaća
vas dvojca ne samo da ne razumete nego nemate ni duha

mi ne verujemo u duhove

resepct!(ne treba prevod?)
mariopan mariopan 00:52 02.06.2012

Re: znači..

Uzgred nikoliću jedan od najboljih sastava do sada!Ali žao mi je što je tako, što je to povod, i što je to istina.
stefan.hauzer stefan.hauzer 09:16 02.06.2012

Re: znači..

Milan Karagaća
dragan7557
JJ Beba 18:07 01.06.2012
znači..
..fejvovala sm ti fotku na twitteru

Može l' to bez žvakaće gumetine i na srpskom? Ja ovo ne razumem.

Uzgred nikoliću jedan od najboljih sastava do sada!

cerski

pridružujem se.


udružene snage dva intelekta s neptuna u paralelnom mikrokosmosu
freehand freehand 11:01 02.06.2012

Re: znači..

Milan Karagaća
vas dvojca ne samo da ne razumete nego nemate ni duha

mi ne verujemo u duhove


Karagaća - majstore!
mlekac mlekac 17:11 01.06.2012

A kamo sad

Oni sto pre neki dan kod ex-a digose dzevu zbog neprimerenog odevanja i ponasanja maturantkinja?

Pa naspram ovih, njihove kratke haljine i stiklice su mala maca!
nikolic777 nikolic777 17:19 01.06.2012

Re: A kamo sad

mlekac
Oni sto pre neki dan kod ex-a digose dzevu zbog neprimerenog odevanja i ponasanja maturantkinja?

Pa naspram ovih, njihove kratke haljine i stiklice su mala maca!


nisam pratio, nisam bio tu, ali cuo sam

dobro pitanje Mlekac
Jukie Jukie 17:43 01.06.2012

Re: A kamo sad

mlekac
Oni sto pre neki dan kod ex-a digose dzevu zbog neprimerenog odevanja i ponasanja maturantkinja?Pa naspram ovih, njihove kratke haljine i stiklice su mala maca!

"I like the Walrus best," said Alice: "because you see he was a little sorry for the poor oysters."
"He ate more than the Carpenter, though" said Tweedledee. "You see he held his handkerchief in front, so that the Carpenter couldn't count how many he took: contrariwise."
"That was mean!" Alice said indignantly. "Then I like the Carpenter best -- if he didn't eat so many as the Walrus."
"But he ate as many as he could get," said Tweedledum.

This was a puzzler. After a pause, Alice began, "Well! They were both very unpleasant characters -- -"
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:14 01.06.2012

Čini mi se

da su maturanti ove godine gori nego obično. Ne znam da li je po BG svaki put ovako, ali i ovde kod mene su demolirali školu pre par dana, a i po ulici su se istakli više nego što bi se očekivalo.
nikolic777 nikolic777 17:20 01.06.2012

Re: Čini mi se

dobrosavljevic_m
da su maturanti ove godine gori nego obično. Ne znam da li je po BG svaki put ovako, ali i ovde kod mene su demolirali školu pre par dana, a i po ulici su se istakli više nego što bi se očekivalo.


prvo demoliras to sto si ostavio iza sebe pa krenes dalje (u zivot?)
dragan7557 dragan7557 17:42 01.06.2012

Re: Čini mi se

nikolic777
dobrosavljevic_m
da su maturanti ove godine gori nego obično. Ne znam da li je po BG svaki put ovako, ali i ovde kod mene su demolirali školu pre par dana, a i po ulici su se istakli više nego što bi se očekivalo.


prvo demoliras to sto si ostavio iza sebe pa krenes dalje (u zivot?)


Pa ne baš sasvim. U Srbiji je praksa da se demolira sve što su drugi ostavili iza sebe, onda se demoliranjem sebe potpuno prekine kontinuitet i započne ponovo, nekad od nastanka sveta, nekad od 1389, što je isto.

cerski
Jukie Jukie 18:17 01.06.2012

Re: Čini mi se

dobrosavljevic_m
da su maturanti ove godine gori nego obično. Ne znam da li je po BG svaki put ovako, ali i ovde kod mene su demolirali školu pre par dana, a i po ulici su se istakli više nego što bi se očekivalo.


Ovo je generacija zadojena dečjim pravima
Ali posle mature se na njih više ne odnose
Do sad su se igrali, sad će veliki brat da ih ukalupi u kutijice kao i nas


Pripoveda se kako je nekakav car, došavši s vojskom na kraj svijeta, pošao u tamni vilajet, gdje se nikad ništa ne vidi. Ne znajući kako će se natrag vratiti, ostave ondje ždrebad od kobile da bi ih kobile iz one pomrčine izvele. Kad su ušli u tamni vilajet i išli po njemu, sve su pod nogama osjećali nekakvo ositno kamenje, i iz mraka nešto poviče: “Ko ovoga kamenja ponese, kajaće se, a ko ne ponese, kajaće se”. Gdjekoji pomisli: “Kad ću se kajati, zašto da ga nosim?”, a gdjekoji: “Daj barem jedan da ponesem”. Kad se vrate iz tame na svijet, a to ono sve bilo drago kamenje. Onda oni koji nijesu poneli stanu se kajati što nijesu, a oni što su ponijeli, što nijesu više.
Srpska narodna priča

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:24 01.06.2012

Re: Čini mi se

Ovo je generacija zadojena dečjim pravima

A i ti si, brate, drhtavo lane
kaolavanda kaolavanda 17:21 01.06.2012

Detalj

neustrašivom na leđima piše:

SAMO BOG MOŽE DA MI SUDI

Znam, cepidlačim, ali čini mi se da ga tvoja verzija (SAMO BOG MOŽE DA SUDI), "čini" većim jaganjcem božijim
Ovako, baš njemu, pazi, lično njemu, zna se ko jedino može da sudi... ne, nije on deo stada. Taman posla.

Što se mene tiče, i da si postavio samo tu fotku, bilo bi mi ihaaaj. Biće da je do mog nervnog sistema


Edit: nešto se mislim.. k'o da je važno. Ja bih se malog plašila, čak i da mu je Snupi istetoviran preko celih leđa.. ipak je moj nervni sistem u pitanju...
antioksidant antioksidant 17:27 01.06.2012

Re: Detalj

Biće da je do mog nervnog sistema

lepoto, smiri se
koliko je ovih divljacnih ima i pitomih
uvek bilo
nikolic777 nikolic777 17:31 01.06.2012

Re: Detalj


SAMO BOG MOŽE DA MI SUDImoguce da sam ga eufemizovao


ispravicu
kaolavanda kaolavanda 17:34 01.06.2012

Re: Detalj

lepoto, smiri se
koliko je ovih divljacnih ima i pitomih
uvek bilo

Znam, znam.. samo, biće da me je višegodišlja izolacija u društvu pitomih, učinila uznemirenom lepotom pred ovakvim prizorima
antioksidant antioksidant 17:36 01.06.2012

Re: Detalj

uznemirenom lepotom

drhtavo lane
kaolavanda kaolavanda 17:40 01.06.2012

Re: Detalj


drhtavo lanePoeta! (izgovoreno glasom Olivere Marković u filmu Majstori, majstori, kada Dikliću opisuje Zorana Radmilovića)


moguce da sam ga eufemizovao

ma, moji nervi su u pitanju, složismo se
Jukie Jukie 17:49 01.06.2012

Re: Detalj

antioksidant
uznemirenom lepotom
drhtavo lane

kaolavanda kaolavanda 17:51 01.06.2012

Re: Detalj

Jukie

E, ovo je previše! Sad ću da obavestim moderaciju da je moja fotografija objavljena na blogu! Nema smisla, Jukie, nema...
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:57 01.06.2012

Re: Detalj

Jukie
antioksidant
uznemirenom lepotom
drhtavo lane


zilikaka zilikaka 18:05 01.06.2012

Re: Detalj

uznemirenom lepotom

drhtavo lane


Ovo je toliko , da sam sigurna da bi Re sve tolerisao
kaolavanda kaolavanda 18:15 01.06.2012

Re: Detalj

zilikaka
uznemirenom lepotom

drhtavo lane


Ovo je toliko , da sam sigurna da bi Re sve tolerisao

Re? Gospodin čovek. Hvala ti, zili, što ga pominješ.. nedostaje
savamala savamala 17:31 01.06.2012

sta znam

Ne razumem ovo. Okacis fotografiju nekoliko, verovatno, pripitih maturanata i pocnes da izvodis apokalipticne zakljucke. Malo mi je to, onako na silu i prilicno naivno.
nikolic777 nikolic777 20:42 01.06.2012

Re: sta znam

Okacis fotografiju nekoliko, verovatno, pripitih maturanata i pocnes da izvodis apokalipticne zakljucke. Malo mi je to, onako na silu i prilicno naivno.


znam, nije ti lako
savamala savamala 22:20 01.06.2012

Re: sta znam

znam, nije ti lako


Sta bi ovo?
blogovatelj blogovatelj 23:23 01.06.2012

Re: sta znam

Sta bi ovo?


Nista, tako on stalno.
blogov_kolac blogov_kolac 17:41 01.06.2012

Zli dusi

Maturanti skandirali Mladiću

IZVOR: BETA, 01.06.2012.
Beograd -- Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja uz klicanje Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč, piše Mondo.

Okupljeni na Trgu republike, njih oko stotinu, peli su se na štandove postavljene na Trgu, kao i na spomenik Knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato.

Viseći sa spomenika, i na očigled mnogih Beograđana, klicali su ime jednog od optuženih za ratne zločine - Ratka Mladića, i pevali pesme o Kosovu, a mogli su se čiti i neukusni pokliči poput:"Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji", javlja Mondo.

U jednom trenutku preko samog trga se teško moglo proći, pa su tako školske ekskurzije koje su prolazile kroz centar u tom trenutku tražile asistenciju prisutnih policajaca, kako bi deca mogla neometano i bezbedno da prođu.

Umesto da slave završetak školske godine kao većina njihovih vršnjaka koje ovih dana možemo sresti po gradu, maturanti Vazduhoplovne škole odlučili su da 'zaposednu' grad, pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gde su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pevali srpsku himnu "Bože pravde" i pesme posvećene Kosovu.
Ako se po jutru dan poznaje (sve ove vesti u duhu "promena" koje je Srbija sveže izabrala, a koje sustizu jedna drugu), imacemo pet dugih godina da ponovo naucimo razliku izmedju manjeg i veceg zla. Neka nam je Bog u pomoci.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:54 01.06.2012

Re: Zli dusi

blogov_kolac
Maturanti skandirali Mladiću

IZVOR: BETA, 01.06.2012.
Beograd -- Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja uz klicanje Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč, piše Mondo.


E, a koja je to "vazduhoplovna" srednja škola, i gde je to? Ne sećam se da je to postojalo u moje vreme, ali možda sam zaboravio.

Što se Mladića tiče, mene je drug Kult odavno ubedio da to što je >polovine Skupštine izglasalo nategnutu deklaraciju o Srebrenici znači da smo se i mi, kao narod, većinski odredili po tom pitanju. Tako da ovi klinci što pevaju Mladiću i kliču Srebreničanima, sigurno predstavljaju manjinu (barem dok se ne promeni sastav Skupštine) tako da nema razloga za brigu i dizanje dreke.


Jukie Jukie 17:56 01.06.2012

Re: Zli dusi

srdjan.pajic

Maturanti skandirali MladićuIZVOR: BETA, 01.06.2012.Beograd -- Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja uz klicanje Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč, piše Mondo.

E, a koja je to "vazduhoplovna" srednja škola, i gde je to? Ne sećam se da je to postojalo u moje vreme, ali možda sam zaboravio.


Ваздухопловна академија, Булевар војводе Бојовића 2, тел. 2182-944

Sajt škole

Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:03 01.06.2012

Re: Zli dusi

Jukie
srdjan.pajic

Maturanti skandirali MladićuIZVOR: BETA, 01.06.2012.Beograd -- Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja uz klicanje Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč, piše Mondo.

E, a koja je to "vazduhoplovna" srednja škola, i gde je to? Ne sećam se da je to postojalo u moje vreme, ali možda sam zaboravio.


Ваздухопловна академија, Булевар војводе Бојовића 2, тел. 2182-944

Sajt školeA, znači "akademija", od 2007, sad mi je jasno zašto nisam čuo za tu školu pre. Što se zove akademija ako je to sredjnja škola? I kako se ta škola zvala pre 2007, ne mogu da nadjem na ovom web sajtu naziv, ima neki prekid u istoriji.
jedi-knight jedi-knight 18:09 01.06.2012

Re: Zli dusi

Ваздухопловна академија, Булевар војводе Бојовића 2, тел. 2182-944

Sajt škole

Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj


Ako se ne varam, nekad se zvala Petar Drapšin.
zilikaka zilikaka 18:10 01.06.2012

Re: Zli dusi

Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj

Čekaj, pa to nekad beše Drapšin?
(ili sam nešto pomešala)
EDIT: vidim da nisam
Jukie Jukie 18:10 01.06.2012

Re: Zli dusi

srdjan.pajic

I kako se ta škola zvala pre 2007, ne mogu da nadjem na ovom web sajtu naziv, ima neki prekid u istoriji.


Sa googla
Vazduhoplovna akademija, bivša Vazduhoplovna srednja škola „Petar Drapšin”,
Dr M Dr M 18:12 01.06.2012

Re: Zli dusi

I kako se ta škola zvala pre 2007,


Petar Drapšin..

Edit

Jukie već javio..
Jukie Jukie 18:18 01.06.2012

Re: Zli dusi

Dr M
I kako se ta škola zvala pre 2007,Petar Drapšin..
EditJukie već javio..

Pa trebalo mi je malo vremena da izguglam, ne nalazi se lako, izlazi vazduhoplovna medicina na vojnomedicinskoj akademiji
zilikaka zilikaka 18:28 01.06.2012

Re: Zli dusi

Ako se po jutru dan poznaje (sve ove vesti u duhu "promena" koje je Srbija sveže izabrala, a koje sustizu jedna drugu), imacemo pet dugih godina da ponovo naucimo razliku izmedju manjeg i veceg zla. Neka nam je Bog u pomoci.


A ti ćeš narednih pet godina, kad god ti zagori ručak, za to kriviti izbore

Ovo sa tom hordom nije od juče, a rešava se za nedelju dana.
Ko god po ulici krene da pravi nered, buku, i svojim ponašanjem uznemirava druge, prvo bude opomenut, a ako nastavi, onda bude lepo priveden, i posle nateran da plati kaznu.
Pa taman urlikao i Šekspirove stihove.

Nego, to se kod nas nije radilo, niti će. Bez obzira na izbore.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:36 01.06.2012

Re: Zli dusi

zilikaka
Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj

Čekaj, pa to nekad beše Drapšin?
(ili sam nešto pomešala)
EDIT: vidim da nisam


Tačno, Drapšin! Totalno sam zaboravio. Pa dobro, onda nije ništa čudno, to su uvek bili divljaci, ko i oni iz EPeŠe-a (Eventualno Poslednja Šansa).

Fala svima!

srdjan.pajic srdjan.pajic 18:41 01.06.2012

Re: Zli dusi

Jukie
Dr M
I kako se ta škola zvala pre 2007,Petar Drapšin..
EditJukie već javio..

Pa trebalo mi je malo vremena da izguglam, ne nalazi se lako, izlazi vazduhoplovna medicina na vojnomedicinskoj akademiji


Nego, jebote, pa ovi šabani će da nam podmazuju i održavaju avione . Dobro je da imam još jedan razlog da NIKAD ne letim JAT-om.
jedi-knight jedi-knight 18:53 01.06.2012

Re: Zli dusi

Re: Zli dusi
zilikaka
Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj

Čekaj, pa to nekad beše Drapšin?
(ili sam nešto pomešala)
EDIT: vidim da nisam


Tačno, Drapšin! Totalno sam zaboravio. Pa dobro, onda nije ništa čudno, to su uvek bili divljaci


Nemoj tako. Imali su najbolju odbojkasku ekipu medju srednjim skolama Srbije osamdesetih . Promenila se vremena. Ups... Izvini Cerski
dragannalovic dragannalovic 21:20 01.06.2012

Re: Zli dusi

Ako se po jutru dan poznaje (sve ove vesti u duhu "promena" koje je Srbija sveže izabrala, a koje sustizu jedna drugu), imacemo pet dugih godina da ponovo naucimo razliku izmedju manjeg i veceg zla. Neka nam je Bog u pomoci.

Pogrešno, to o biranju izmedju dva zla je predizborni marketing, postoji samo jedno zlo a ono se zove primitivizam. To zlo je prisutno svuda i zahvatilo je sve slojeve društva i ima ga kako medju političkom i ostalom elitom tako i u našem neposrednom okruženju, hteli mi to da vidimo ili ne. Deca oponašaju svoje uzore i sve što nauče potiče iz porodice,škole, ulice, medija i ne mogu se izuzimati iz tog konteksta.
Hansel Hansel 21:49 01.06.2012

Re: Zli dusi

srdjan.pajic

Pa dobro, onda nije ništa čudno, to su uvek bili divljaci, ko i oni iz EPeŠe-a (Eventualno Poslednja Šansa).

Pa, je l' vidiš sada da je manjina?
maksa83 maksa83 22:38 01.06.2012

Re: Zli dusi

jedi-knight
Ваздухопловна академија, Булевар војводе Бојовића 2, тел. 2182-944

Sajt škole

Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj


Ako se ne varam, nekad se zvala Petar Drapšin.

Pa šta zajebavate, što ne kažete odmah da je to Drapšin. Još u moje vreme (dok su dinosaurusi delili pravdu, i kohabitirali sa visokim papratima, a Šjenti osetio prve udare krize srednjeg doba) u Drapšinu su učenici maltretirali nastavnike. Inače, ljudi često misle da onaj miris i krici na ćošku T. Košćuškog i Cara Dušana dolaze od Zoo Vrta. Jedna od tajni ovog grada je da taj miris i krici zapravo dolaze iz Drapšina.

Lionsgate Lionsgate 22:40 01.06.2012

Re: Zli dusi

Tačno, Drapšin! Totalno sam zaboravio. Pa dobro, onda nije ništa čudno, to su uvek bili divljaci, ko i oni iz EPeŠe-a (Eventualno Poslednja Šansa).

I sedamdesetih/osamdesetih su neke skole bile shabanske, saobracajna, zmaj i nada dimic iz zemuna, masinska sa novog beograda, petar drapsin i drvna sa dorcola, gsp-ova saobracajna... lomnjave i masovne tuce, ni te generacije nisu bas bile uzor ponasanja. Ko zna, mozda su njihovi potomci sad na delu...
Jukie Jukie 23:20 01.06.2012

Re: Zli dusi

maksa83

na ćošku T. Košćuškog .

Košćuška

(švrlj žvrlj crvenom hemijskom koja ima običaj da prestane da piše na pola gomile kontrolnih; baš su nekvalitetne)
blogov_kolac blogov_kolac 23:47 01.06.2012

Re: Zli dusi

dragannalovic
Pogrešno, to o biranju izmedju dva zla je predizborni marketing, postoji samo jedno zlo a ono se zove primitivizam. To zlo je prisutno svuda i zahvatilo je sve slojeve društva i ima ga kako medju političkom i ostalom elitom tako i u našem neposrednom okruženju, hteli mi to da vidimo ili ne. Deca oponašaju svoje uzore i sve što nauče potiče iz porodice,škole, ulice, medija i ne mogu se izuzimati iz tog konteksta.
Nisu oni vise nikakva deca, nego punopravni (i u pravima, i u obavezama) punoletni gradjani ove zemlje, jednako odgovorni za svoje postupke kao bilo ko od nas sa ovog bloga. Na sajtu skole pise da pola smerova ove skole se skoluje pod patronatom i za potrebe vojske Srbije (valjda su zato i preimenovani u vazduhoplovnu akademiju), pa ih je mozda pravilnije nazivati pitomcima nego ucenicima. Pentrati se iz ciste obesti po najpoznatijem spomeniku u zemlji jeste odraz primitivizma, ali kada maturanti jedne takoreci vojne skole iz samog centra prestonice osecaju masovno toliku potrebu da klicu bas onom "vojskovodji" kojem su klicali i da urlicu "ubij, zakolji, da Siptar ne postoji", i da blokiraju saobracaj na Terazijama kako bi sve naterali da ih slusaju dok pevaju himnu... indikator je to mnogo krupnijih stvari u nasem drustvu. Ne zabijajmo glavu u pesak oko toga - niti su ovo nekakve šekspirovske lude koje su se pojavile u centru grada niotkuda, niti su ovo bili obicni maturantski nestasluci.

Pandorina kutija je odškrinuta.
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:13 02.06.2012

Re: Zli dusi

Lionsgate
Tačno, Drapšin! Totalno sam zaboravio. Pa dobro, onda nije ništa čudno, to su uvek bili divljaci, ko i oni iz EPeŠe-a (Eventualno Poslednja Šansa).

I sedamdesetih/osamdesetih su neke skole bile shabanske, saobracajna, zmaj i nada dimic iz zemuna, masinska sa novog beograda, petar drapsin i drvna sa dorcola, gsp-ova saobracajna... lomnjave i masovne tuce, ni te generacije nisu bas bile uzor ponasanja. Ko zna, mozda su njihovi potomci sad na delu...


Jeste, toliko sam mator da se sećam kad je Kristijan G. još bio klinac, ko mi, pa tamo u dvorištu mašinske ili medicinske škole na Zvezdari isekao nekog satarom. To je bilo u vreme malo pre Kneleta ili malo posle, hebem li ga, ne znam tačno. Jel smo se mi vratili u to neko vreme, ili još ima mesta za par koraka unazad?

For the record, ni moja srednja škola nije bila neka cvećka, ali ovi iz Drapšina su uvek bili dno.

srdjan.pajic srdjan.pajic 01:16 02.06.2012

Re: Zli dusi

maksa83
jedi-knight
Ваздухопловна академија, Булевар војводе Бојовића 2, тел. 2182-944

Sajt škole

Imaju i mapu, to je ona škola kod Zoološkog vrta što imaju avion u dvorištu pa se vidi dok čekaš tramvaj


Ako se ne varam, nekad se zvala Petar Drapšin.

Pa šta zajebavate, što ne kažete odmah da je to Drapšin. Još u moje vreme (dok su dinosaurusi delili pravdu, i kohabitirali sa visokim papratima, a Šjenti osetio prve udare krize srednjeg doba) u Drapšinu su učenici maltretirali nastavnike. Inače, ljudi često misle da onaj miris i krici na ćošku T. Košćuškog i Cara Dušana dolaze od Zoo Vrta. Jedna od tajni ovog grada je da taj miris i krici zapravo dolaze iz Drapšina.Au, bogte, nisam ni znao da tu ima neka škola, mislio sam samo lavovi, Sami, i onaj parking gde pauci ostavljaju svoj plen (ovo znam, jer sam ćaletovog jugića više puta izbavljao odatle). A ono, ni manje ni više, nego Akademija u neposrednoj blizini.bene_geserit bene_geserit 06:10 02.06.2012

Re: Zli dusi

blogov_kolac

Molim te idi na Hanselov blog o kinderladi/linoladi i kukaj malo sto je Toma izabran za predsednika - to je jedini blog na kome jos nisi.
Toma-predsednik ti je bio kriv za biranje fudbalskog selektora, za aferu sa (ne)pevanjem himne, sada i sa ponasanjem maturanata. Garant je kriv i za kvalitet linolade, ajde mozes i to da dokazes ako se potrudis.
jedi-knight jedi-knight 07:36 02.06.2012

Re: Zli dusi

Pa šta zajebavate, što ne kažete odmah da je to Drapšin. Još u moje vreme (dok su dinosaurusi delili pravdu, i kohabitirali sa visokim papratima, a Šjenti osetio prve udare krize srednjeg doba) u Drapšinu su učenici maltretirali nastavnike. Inače, ljudi često misle da onaj miris i krici na ćošku T. Košćuškog i Cara Dušana dolaze od Zoo Vrta. Jedna od tajni ovog grada je da taj miris i krici zapravo dolaze iz Drapšina.blogov_kolac blogov_kolac 13:37 02.06.2012

Re: Zli dusi

bene_geserit
blogov_kolac

Molim te idi na Hanselov blog o kinderladi/linoladi i kukaj malo sto je Toma izabran za predsednika - to je jedini blog na kome jos nisi.
Toma-predsednik ti je bio kriv za biranje fudbalskog selektora, za aferu sa (ne)pevanjem himne, sada i sa ponasanjem maturanata. Garant je kriv i za kvalitet linolade, ajde mozes i to da dokazes ako se potrudis.
Mnogo ti hvala na ovom dobronamernom upozorenju, inace ko zna dokle bih nastavio da se blamiram ovde! Sada kada si me otreznio i resetovao svojim sjajnim zapazanjem priznajem da osecam veliku nelagodnost i stid koliko sam puta zadnjih dana nepravedno i nicim izazvano dovodio u vezu izbor novog predsednika kojem vise ni ime ne zelim da pominjem (jer ga nisam dostojan, to je jedini razlog) sa pojedinim "cudnim" pojavama koje imamo prilike da gledamo zadnjih dana, a koje se vremenski samo slucajno poklapaju sa cinjenicom da je bas On izabran za novog predsednika Srbije.

Imali smo situaciju u fudbalskom savezu Srbije da su svojim aktivnostima bili toliko zagadili atmosferu u reprezentaciji da nisu uspeli da se plasiraju ni u baraz za EP pored ocajno slabe Estonije od koje su u sred Beograda popili 3 komada iako smo po imenima imali najjaci i najskuplji zadnji red u istoriji Balkana (Vidic, Ivanovic, Kolarov, Subotic)! Zadnjeg uspesnog trenera kojeg smo imali oterali su kao kera sa tog mesta, a osim sto su time minirali nacionalni tim - morace da se plati milionska odsteta zbog grubog krsenja vazeceg ugovora. Dva od tri najveca imena srpskog fudbala medju aktivnim igracima (Stankovic i Vidic) objavljuju svoj oprostaj od nacionalnog dresa... I odjednom, preko noci, sve to vise nije bitno - odjednom je postalo najbitnije ko i kako peva himnu pred pocetak meca!? Zbog licnog animoziteta doveo sam to u vezu sa nekakvom navodnom novom klimom u drustvu posle onakvih izbora, zloupotrebljavajuci cinjenicu da se ovakav nagli preokret sa fudbalskim savezom desio bas nakon toga.

Ili kako mi je samo mogla pasti na pamet navodna veza izmedju smene na drzavnom vrhu Srbije i toga sto pitomci jedne poluvojne skole koja se nalazi u prestonickom krugu dvojke svoju maturu slave poklicima generalu Ratku Mladicu!? Jeste da je parola "evo vam Tadica, vratite nam Mladica" bila glavni hit pre deset dana kada se proslavljao konacni rezultat predsednickih izbora, ali lako se da utvrditi da su to vikale iskljucivo pristalice SNS, a predsednik nam je u medjuvremeno postao nestranacka licnost i predsednik svih Srba, pa kakve onda veze on moze imati sa tim sta vicu aktivisti SNS ili klinci koji ih koji dan kasnije oponasaju???

Priznajem da sam hteo dolazak novog predsednika i navodni destruktivni uticaj koji to navodno ima na razna dogadjanja, da pomenem i na jos jednom blogu ovde, ali srecom blog o spontanom podizanju barikada na Severu Kosova niko jos nije otvorio, inace bih se i na toj kompleksnoj temi ja sigurno istrcao sa svojim "ko o cemu, baba o ustipcima" opsesivnim pristupom.

Izvinjavam se svima jos jednom, i unapred vas molim da mi oprostite i sve moje buduce ovakve ispade - kakvih ce svakako biti u narednih 5 godina.
dragannalovic dragannalovic 20:55 02.06.2012

Re: Zli dusi


Nisu oni vise nikakva deca, nego punopravni (i u pravima, i u obavezama) punoletni gradjani ove zemlje, jednako odgovorni za svoje postupke kao bilo ko od nas sa ovog bloga.

Da ste pažljivije pročital shvatili bi da se reč deca ne odnosi konkretno ni na jednu grupu već uopšteno na odrastanje, tako da je sasvim nepotrebno objašnjavati da li su punopravni , uostalom svi znaju sa koliko godina se stiče punoletstvo.Moj komentar se odnosio na manipulaciju, koja se lakše plasira u primitivnim sredinama i na čemu se zasnivala predizborna strategija.Problem preovladjujućeg privitizma je utoliko veći i kompleksniji kada se na njega računa, kada se sa time kalukilše i kada se na njemu zasniva politički marketing. Pandorina kutija je kod nas odavno otvorena i sada je otvaraju uglavnom u preizborne svrhe ili kada hoće da dodatno zamagle stvarnost za šta itekako ima potrebe kada se uzmu u obzir katstrofalni učinci vladajućih stranaka.
maksa83 maksa83 06:27 03.06.2012

Re: Zli dusi

Jeste, toliko sam mator da se sećam kad je Kristijan G. još bio klinac, ko mi, pa tamo u dvorištu mašinske ili medicinske škole na Zvezdari isekao nekog satarom.

Eh što ne volim kad ljudi izmišljaju...

1) Nije ni mašinska ni medicinska nego VI beogradska.
2) Nije bila satara nego bonsek.

srdjan.pajic srdjan.pajic 17:42 03.06.2012

Re: Zli dusi

maksa83
Jeste, toliko sam mator da se sećam kad je Kristijan G. još bio klinac, ko mi, pa tamo u dvorištu mašinske ili medicinske škole na Zvezdari isekao nekog satarom.

Eh što ne volim kad ljudi izmišljaju...

1) Nije ni mašinska ni medicinska nego VI beogradska.
2) Nije bila satara nego bonsek.Možda ti znaš neku drugu epizodu . Što dalje od centra Beograda, veći se alat potezao.

Ja bih smeo da se zakunem da je u pitanju bila medicinska ili mašinska, i da je potegao sataru, iako je trebalo da budeo fair play tučnjava, ono: Kristijan sa još trideset svojih čauša, opkolili protivnik-klinca, i Kristijanu nije preostalo ništa drugo nego da izvuče sataru i odbrani se, toliko je to dete bilo opasno.


Colin_bgd Colin_bgd 17:44 01.06.2012

Status Quo

Sta znaju deca sta je secer...
Jukie Jukie 18:12 01.06.2012

Defile

Evo i jednog dostojanstvenog defilea:

Defile
nurudin nurudin 18:33 01.06.2012

Значи, лоше нам се пише...

Јаооо, дође ми да дам отказ!
Ако неко има неку понуду за посао, нека се јави...
Jukie Jukie 19:07 01.06.2012

Re: Значи, лоше нам се пише...

nurudin
Јаооо, дође ми да дам отказ! Ако неко има неку понуду за посао, нека се јави...

Što, koje ti je zanimanje?
nurudin nurudin 19:13 01.06.2012

Re: Значи, лоше нам се пише...

nurudin
Јаооо, дође ми да дам отказ! Ако неко има неку понуду за посао, нека се јави...

Što, koje ti je zanimanje?


Чини ми се да смо колеге!
karabasbarabas karabasbarabas 19:57 01.06.2012

Re: Значи, лоше нам се пише...

nurudin
Јаооо, дође ми да дам отказ!
Ако неко има неку понуду за посао, нека се јави...

Takodje, umem u Engleski i daktilografiju a moja zena kaze da kuvam odlicnu kafu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana