Društvo| Ljudska prava| Religija| Sex| Život

Gay Arabia - jedan kralj i milion kraljica

alexlambros RSS / 04.06.2012. u 13:26

gost autor: Pat Condell

prevod: AleXandar Lambros

Nedavno sam dobio nekoliko imejlova od ljudi iz Saudijske Arabije koji su, izgleda, iskreno začuđeni zbog čega kritikujem njihovu zemlju. Zemlju koja, da se podsetimo, aktivno finansira širenje islamskog ekstremizma po Zapadu, kao otrovnu farbu, koja izvozi milione knjiga širom sveta koje decu uče suprematizmu, separatizmu i mržnji prema nemuslimanima, i koja donira desetine milione dolara godišnje školama u Pakistanu koje treniraju decu da postanu bombaši samoubice. Zemlju u kojoj žene imaju status negde između ljudskih bića i domaće stoke i u kojoj se nad ljudima sprovode smrtne kazne za stvari koje u civilizovanom svetu nisu čak ni prekršaji, zemlju u kojoj vladajuća klasa slobodno uživa u alkoholu, drogama i svakoj vrsti poroka koji možete da zamislite dok istovremeno sopstveni narod zatvara u društveni i psihološki zatvor za njihovo sopstveno moralno dobro. I onda se pitaju zašto?

Jedan mi je napisao: "Ja sam iz Saudisjke Arabije i ponosan sam na svoju zemlju".

Pa, baš lepo, ali izvini što pitam, zbog čega si ponosan? Ako živiš u Saudijskoj Arabiji na šta imaš da budeš ponosan? Da ne kopate novac pravo iz zemlje umirali bi od gladi. Jedina stvar koja tvoja zemlja ima da ponudi svetu je nafta. Ok, možda ne jedina ali pesak nam nije potreban a džihada nam je prevrh glave, hvala lepo.

Tvoja zemlja, kao i čitav arapski svet je potpuno i patetično zavisna od zapadne tehnologije, dobrim delom izraelske, bez koje ne bi funkcionisala. Na šta si onda, kog đavola, ponosan? Možda na činjenicu da je tvoja zemlja vodeća u svetu po javnim egzekucijama za stvari kao što je veštičarenje? To smo u Evropi prošli pre nekoliko stotina godina i još uvek nas je sramota zbog toga. Šta očekujete, kako da se osećamo posmatrajući vas kako ponavljate isto ludilo? I ne postoji druga reč za to. Ne radi se o kulturološkoj razlici, ne radi se o konzervativizmu, već o čistom ludilu. A ludilo je jer vašu zemlju vode ludaci, šačica hardkor ultra konzervativnih klerika od kojih je svaki ponosni nosilas titule doktoranta iz oblasti pobožnog neznanja a koji sebe nazivaju Vrhovnim savetom islamskih učenjaka.

Zvuči kao udruženje genijalaca, zar ne? Zapravo ne, u pravu ste, zvuči kao gomila užeglih prikrivenih homoseksualaca koji čeprkaju po svetim spisima tražeći načina da opravdaju svoj infantilni strah od žena. Grupa muškaraca koja je svoj duhovni fokus svela na represiju i osvetoljubivu okrutnost i koji su iz svega, uključujući i sebe same, isisali sav život. I uvek su u potrazi za novim načinom da obrukaju svoju zemlju u ogledalu istorije, da zacementiraju njenu reputaciju žabokrečine sujeverja i neznanja i da svoju ružnu i otrovnu vehabijsku doktrinu izlože na podsmeh čovečanstva sada i u vekovima koji će doći.

Nedavno su verskoj policiji naložili (da, verskoj policiji) da spreči svakoga ko liči da bi mogao biti gej da uđe u školu ili na fakultet. Stvarno se čini da ovi učenjaci imaju veliki problem sa gejevima. Gotovo toliko veliki koliko i problem koji imaju sa ženama a to je psihološki ekvivalent tumoru od 100kg koji se mora gurati naokolo u kolicima. Zapravo su toliko opsednuti homoseksualnošću da čovek ne može a da ne bude sumnjičav. Kad je osuđuju toliko žestoko kao i svaki neautovani gej hrišćanski TV jevanđelist koji plaća muške kurve, šta treba da mislimo?

I ne postoji količina apsurdnosti za paranoičnu maštu saudijskih verskih "učenjaka" kao što potvrđuje nedavni proglas o tome da će mogućnost da žene voze kola na kraju svakoga u zemlji pretvoriti u geja jer neće preostati nijedna devica. Koja sumanuta logika?!

Opšte je poznato da homoseksualnost prosto cveta u Saudijskoj Arabiji uprkos tome što je za nju propisana smrtna kazna i skoro je nemoguće pronaći Saudijca(uključujući i klerike) koji nije imao gej iskustvo jer su žene tako hermetički nedostupne. Ko ovim može biti iznenađen? Ako insistirate na striktnoj odvojenosti žena od muškaraca na jedan tako neprirodan način, onda morate biti spremni za prirodne posledice - porast homoseksualnih aktivnosti. Život u sumanutom kraljevstvu nikoga ne lišava ljudske prirode i izvesne biološke potrebe biće zadovoljene na ovaj ili onaj način.

Naravno, nema apsolutno ničeg lošeg u tome biti gej. Drevni Grci su bili gej i ništa im nije falilo. Upražnjavali su seks s drugim muškarcima baš kao što se to danas čini u Saudijskoj Arabiji a ni tamo s tim u vezi nema ničeg lošeg tako da, momci, možete slobodno izaći iz tog ormara kad god vam se učini da je trenutak. U čitavom svetu Saudijska Arabija ima reputaciju gej zemlje, u kojoj postoji jedan kralj i milion kraljica (queens, eng sleng za gej mukarca) i izgleda da to samo Saudijcima nije poznato. Evo, sada znate.

Zapravo, sva je prilika da je, procentualno gledano, Saudijska Arabija gej prestonica sveta. Eto nečega na šta stvarno možete biti ponosni. Naravno, vi Saudijci ne bi bili u ovoj smešnoj i neprijatnoj situaciji da posedujete osnovnu pristojnost u ponašanju prema ženama kao ljudskim bićima umesto što ih tretirate kao robu. I kada mi kažete "Mi naše žene dobro pazimo, one su zaštićene a ne kao vaše, zato nam ne govorite kako da tretiramo naše žene već pazite na svoje", u tome i jeste čitava poenta, genijalci. One nisu vaše žene. One nisu vaše vlasništvo. Vi nemate nikakvu jurisdikciju nad njima. Posedujete samo brutalnu silu. I ako je to sve što možete da koristite, a jeste, ne možete sebe zvati muškarcima.

Voleo bih da postoji neki blaži način da vam ovo saopštim, ali ne postoji. I da razjasnim, ne govorim ovo iz želje da vređam jer, verovali ili ne, već imam dovoljno neprijatelja. Radi o tome da istina ponekad zvuči kao uvreda, onda kada nemate naviku da je čujete, ali dobra vest je da ćete je, zahvaljujući internetu i zapadnoj tehnologiji, uskoro čuti.

Mir.

 

pogledati i:

1. U svetu postoji jedno carstvo

2. Trojanski konj

3. Islamski kulturološki terorizam

4. Šta znam o islamu

Atačmenti



Komentari (24)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stojadinovicp stojadinovicp 13:43 04.06.2012

ULTRA MEGA GIGA

CAR!!!
dr.wagner dr.wagner 14:23 04.06.2012

Put u raj ...

... dan

-Ne bih želio proricati ...
..., ali nakon ovakvog teksta , teško se nadati Ahiretu i djevicama ...

Wagner
mariopan mariopan 14:29 04.06.2012

...

Sa'će da bace fatvu na tebe?

Ali za tekst
dr.wagner dr.wagner 14:36 04.06.2012

Re: ...

Pozdrav M

mariopan
Sa'će da bace fatvu na tebe?


-Davno sam čitao neki intervju sa misnistrom vanjskih poslova Irana ...(mislim
Rafsandžani ili tako nekako ) i kada se došlo do Ruždija , pita ga novinar(ka)
... je li se može povući "kletva" ... ???
-A on joj odgovori :
"... strelica je odapeta ... ,ne da se tu više ništa učiniti..."

W
mariopan mariopan 14:45 04.06.2012

Re: ...

"... strelica je odapeta ... ,ne da se tu više ništa učiniti..."


Eh "ne da se učiniti"...
dr.wagner dr.wagner 14:50 04.06.2012

Re: ...

mariopan
Eh "ne da se učiniti"...


-Što NOVOHRVATSKI napravi od Šuvarovog đaka

W
mariopan mariopan 14:59 04.06.2012

Re: ...

dr.wagner
mariopan
Eh "ne da se učiniti"...


-Što NOVOHRVATSKI napravi od Šuvarovog đaka

W

maksa83 maksa83 16:00 04.06.2012

Re: ...

"... strelica je odapeta ... ,ne da se tu više ništa učiniti..."

Ta strelica je 1991. pokosila japanskog prevodioca Satanskih Stihova - Hitoshi Igrashi.
alexlambros alexlambros 16:06 04.06.2012

Re: ...

Ta strelica je 1991. pokosila japanskog prevodioca Satanskih Stihova - Hitoshi Igrashi.


Slučaj Salmana Rušdija i njegovog romana „Satanski stihovi“ ostaje kao slučaj koji je otvorio moderno poglavlje bogate istorije blasfemije i cenzure. Iako je opšte poznat vredi podsetiti se osnovnih činjenica. Roman je izdat 1988. godine a delimično je nadahnut životom proroka Muhameda. Naslov romana potiče od grupe stihova u Koranu, za koje muslimani veruju da su satanskog a ne božanskog porekla a koji posredno dopuštaju molitvu trima paganskim boginjama preislamske Meke.
Knjiga, za koju kritičaru kažu da je od znatne književne vrednosti, naišla je na žestoku osudu islamskih fanatika gotovo odmah po objavljivanju. Najpre je zabranjena u Indiji a na demonstracijama u Britaniji javno je spaljivana. U februaru 1989. godine, nakon izuzetno nasilnih demonstracija u Pakistanu, vrhovni vođa Irana, ajatolah Ruholan Homeini, izdao je fatvu kojom se muslimani u svetu pozivaju da ubiju pisca i bilo koga iz izdavačkog sveta ko ima veze s objavljivanjem knjige. Rušdiju je u Britaniji dodeljena policijska zaštita i od tog trenutka počinje njegov neveseli život žrtve progonitelja, verskih fanatika.
Pisac je, srećom, još uvek živ. Iz Irana je 1998. saopšteno da je fatva povučena a te iste godine Rušdi je objavio da se više neće kriti. Međutim, Iranska novinska agencija je 2006. godine objavila da je fatva ipak i dalje na snazi budući je može povući samo onaj koji ju je i izdao, a Homeini je umro 1989. godine.
Žrtava je ipak bilo. U julu 1991. ubijen je japanski prevodilac „Satanskih stihova“, Hitoši Igaraši (ironično, konvertit u islam i podržavalac ajatolahove fatve). Istog meseca i godine u svom milanskom domu pretučen je i nožem ranjen italijanski prevodilac romana, Etore Kapriolo. Norveški izdavač dela, Viliam Nigard je u oktobru 1993. ispred svoje kuće u Oslu ranjen sa tri hica iz pištolja. Najozbiljniji zločin u vezi ove fatve dogodio se u Turskoj, jedinoj većinski muslimanskoj zemlji u kojoj roman nije bio zabranjen. Prevodiocu dela na turski, Azizu Nesinu, prećeno je u više navrata a u julu 1993. islamski fanatici zapalilu su hotel u anadolijskom gradu Sivasu, u kome su se okupili intelektualci alevisti a čijem je okupljanju prisustvovao i sam Nesin. Nesin se spasao ali su u požaru nastradala 37 pripadnika alevizma i dva člana hotelskog osoblja.
babmilos babmilos 14:33 04.06.2012

kad se ovako postave stvari...

... možda u raju saudijce ne čekaju device nego devci?
jedi-knight jedi-knight 14:34 04.06.2012

Još..


..nije krenula paljba??
Alex hvala na ovom tekstu.
Pretpostavljam da su liberali ovdašnji malo zbunjeni: da li je tekst o pravima homoseksualaca, ili nepravima žena, ili možda verskim slobodama ili neslobodama...
U svakom slučaju, tekst je poučan i odličan.
Hansel Hansel 14:43 04.06.2012

Re: Još..

..nije krenula paljba??

... i paljba onih koji tvrde da je homoseksualnost isključivo urođena - tekst implicira nešto drugo.
skoro je nemoguće pronaći Saudijca(uključujući i klerike) koji nije imao gej iskustvo jer su žene tako hermetički nedostupne. Ko ovim može biti iznenađen? Ako insistirate na striktnoj odvojenosti žena od muškaraca na jedan tako neprirodan način, onda morate biti spremni za prirodne posledice - porast homoseksualnih aktivnosti. Život u sumanutom kraljevstvu nikoga ne lišava ljudske prirode i izvesne biološke potrebe biće zadovoljene na ovaj ili onaj način.
alexlambros alexlambros 14:52 04.06.2012

Re: Još..

i paljba onih koji tvrde da je homoseksualnost isključivo urođena


sem kad nije drustveno uslovljena kao u Saudiji .... ili zatvorima ...
Hansel Hansel 16:12 04.06.2012

Re: Još..

Pa, da, ali ko god to hoće pošteno da analizira, morao bi da uzme u obzir da je realnost da postoje razni modeli vaspitanja, postoje možda i milioni malih porodičnih "arabija" u raznim modalitetima. To je, bez sumnje, multifaktorski fenomen (seksualnost najčešće nije striktno zacrtana, podložna je "modeliranju" kao, uostalom, i mnoge druge osobine koje, naravno, u nekoj meri determinišu i geni), a meni uvek smetaju simplifikovane istine koje postaju dogme. Zato nisam odoleo da se nadovežem.

Inače, evo, ako ćemo da diskutujemo, pošto ne znam kakvi su inače autorovi stavovi, palo mi je u oči i ovo:
Da ne kopate novac pravo iz zemlje umirali bi od gladi.

Mislim, kako su problem gladi ili neke druge svoje probleme rešavale nekada moćne zemlje i koliko je njihova današnja moć zasnovana na svim zločinima i pljačkama koje su učinile? Da ne pričamo o današnjim ratovima za resurse koji se vode pod firmom zaštite demokratije, ljudskih prava... To je često jedno veliko licemerje, to su zločini iz niskih pobuda.
Jedina stvar koja tvoja zemlja ima da ponudi svetu je nafta. Ok, možda ne jedina ali pesak nam nije potreban

Pa, što mora ijedna zemlja da nešto nudi svetu? Da je situacija obrnuta, sada ulazim u ono opasno područje teorija da mentalitet ljudi određuju i prirodne datosti, da li bi i zemlja Pata Condella bila slična?

OK, kaže on "i mi smo spaljivali veštice"... ne znam da li je neki humani uticaj na nehumana društva moguć, ja bih nekako uvek tražio mogućnost da zadrže sve ono što smatraju svojom tradicijom uz prihvatanje osnovnih humanističkih vrednosti. Devastacija kakva je viđena u Iraku (makar koliko ja osećao nelagodu pri zamišljanju života tamo u ono doba) ružno je ličila na neke istorijske momente koji Zapadu nisu baš na ponos... Da li je tamo običnom svetu danas bolje? Nisam naišao na takve vesti, ne znam...
blue rider blue rider 14:37 04.06.2012

Skoro sam posetio Katar

Mogu samo da potpisem. I pored svega navedenog dopunio bih i ovime : poznati su kao prilicno okrutni (finansijski, psiholoski i po postovanju osnovnih ljudskih prava) prema radnicima koji su tu da obavljaju uloge kao sto su taxi vozac, sljaker na gradjevini, itd.
alexlambros alexlambros 15:00 04.06.2012

security check

pre ulaska u dzamiju

tsunade tsunade 15:18 04.06.2012

interesantan tekst

zanimljiv tekst.

pre neki dan razgovaram sa drugaricom koja je studirala u londonu i tamo se upoznala sa jednom prelepom (tako kaže) pakistankom. studirale su ozbiljan i skup faks. pakistanka sa svojih 20 i kusur godina u jednom trenutku kaže: jedva čekam da se udam kad završim fakultet. ova naša zblanuta, pita što. pakistanka kaže: ja sam se ceo svoj život spremala za udaju a na ovaj fakultet idem da bih se ŠTO BOLJE udala (a ne zbog karijere i tih bakrača)... naravno sad je udata, naravno da je to bio brak ugovoren valjda odmah po njenom rodjenju i sigurno sebe doživljava kao srećnu i ostvarenu ženu.

"zapadna" žena bi ili begala glavom bez obzira ili bi se roknula u tim uslovima.
to su jednostavno toliko duboke razlike u načinu života da ja ni ne pokušavam da se u to uživljavam jer me jeza hvata. i kad pomislim da mi je u ovoj srbiji strašno, onda se setim da ima još strašnije.

što se tiče homoseksualnosti u arapskom svetu, mogu da zamislim to osujećivanje, represiju i konfuziju. u stvari, ne mogu ni da zamislim. i što je je najgore, meni kao laiku, čini se da su tu stvari zakucane vo vijek i vjekov.
alexlambros alexlambros 15:26 04.06.2012

Re: interesantan tekst

pre neki dan razgovaram sa drugaricom koja je studirajavascript:;la u londonu i tamo se upoznala sa jednom prelepom (tako kaže) pakistankom.



evo jos jedne price o prelepoj Pakistanki i ugovorenom braku
tsunade tsunade 15:49 04.06.2012

Re: interesantan tekst

evo jos jedne price o prelepoj Pakistanki i ugovorenom braku


upravo je ovaj članak bio povod za razgovor sa drugaricom koja mi je ispričala o svojoj drugarici koja jedva čeka da se uda. kaže da je ta njena drugarica, iako zakopčana od članka do grla zračila nekim čudnim seksepilom i da ga ja bila vrlo svesna. to mi je bilo zanimljivo. i takodje ispričala mi da kad putuje iz londona za islamabad, negde pred kraj puta u vazduhu nastupi stampedo za presvlačenje ka toaletu jer koliko god da si zakopčan, nije dovoljno.
golubica.bg golubica.bg 15:59 04.06.2012

Re: interesantan tekst

tsunade
zanimljiv tekst.
pre neki dan razgovaram sa drugaricom koja je studirala u londonu i tamo se upoznala sa jednom prelepom (tako kaže) pakistankom. studirale su ozbiljan i skup faks. pakistanka sa svojih 20 i kusur godina u jednom trenutku kaže: jedva čekam da se udam kad završim fakultet. ova naša zblanuta, pita što. pakistanka kaže: ja sam se ceo svoj život spremala za udaju a na ovaj fakultet idem da bih se ŠTO BOLJE udala (a ne zbog karijere i tih bakrača)... naravno sad je udata, naravno da je to bio brak ugovoren valjda odmah po njenom rodjenju i sigurno sebe doživljava kao srećnu i ostvarenu ženu.


Isti slucaj, takodje na "ozbiljnom i skupom" faksu, samo je u pitanju bila devojka iz Hong Konga, iz relativno dobrostojece porodice, koja je u tom momentu radila svoj drugi master i nadala se upisu na doktorske studije. Rekla mi je da je lepo biti emancipovana i obrazovana zena, ali da joj je na kraju krajeva, porodica najbitnija i da joj je san da se jednog dana bogato uda, pa kad je dete pita sme li nesto da uradi da odgovori: "Well, we'll have to ask daddy first, won't we?" Kad sam joj rekla da joj je za ostvarenje tog sna dovoljno i osnovno obrazovanje, odgovorila mi je da poenta i jeste da bude obrazovana, i to na sto prestiznijim univerzitetima, bas da bi i uhvatila tog bogatog iz snova. Ostala sam bez teksta, tim pre sto devojka zaista jeste inteligentna i sposobna. A ovo pisem, cisto kao primer da takav sizofreni nacin razmisljanja nije islamski ekskluzivitet.



tsunade tsunade 16:06 04.06.2012

Re: interesantan tekst

odgovorila mi je da poenta i jeste da bude obrazovana, i to na sto prestiznijim univerzitetima, bas da bi i uhvatila tog bogatog iz snova.


toliko rada, odricanja, učenja i mučenja za badava. ja sam mislila da jeste islamski ekskluzivitet.
tyson tyson 23:28 04.06.2012

Re: interesantan tekst

toliko rada, odricanja, učenja i mučenja za badava. ja sam mislila da jeste islamski ekskluzivitet

Malograđanština i glupost nisu, na žalost, ničiji ekskluzivitet, a ponajmanje islamski.


nestor92 nestor92 10:17 05.06.2012

Uvek se iznenadim sa tim Anglosaksoncima

Pa, baš lepo, ali izvini što pitam, zbog čega si ponosan? Ako živiš u Saudijskoj Arabiji na šta imaš da budeš ponosan? Da ne kopate novac pravo iz zemlje umirali bi od gladi. Jedina stvar koja tvoja zemlja ima da ponudi svetu je nafta. Ok, možda ne jedina ali pesak nam nije potreban a džihada nam je prevrh glave, hvala lepo.

Tvoja zemlja, kao i čitav arapski svet je potpuno i patetično zavisna od zapadne tehnologije, dobrim delom izraelske, bez koje ne bi funkcionisala. Na šta si onda, kog đavola, ponosan?


Kakav divan i neisključiv čovek. Kao da je Amer.
wukadin wukadin 10:33 05.06.2012

Ma opleti

Nema vecih ljiga od Saudijaca. Usput se treba podsetiti ko ih najvise podrzava, da nisu USofA.
Nego, sto se tice gejeva, oni imaju zdrav odnos, mada licemeran. Ima toga dosta tamo, u cetiri zida naravno.
Drustveni cilj je porodica, ne seks. Ni heteroseksualni odnos sam po sebi nije nesto sto se posebno istice. Homoseksualni odnos moze biti samo seks, odnosno po prirodi ne moze rezultovati u potomstvu.
Treba ih kritikovati zbog drakonskih mera, no u doba kada penzija postaje misaona imenica, i od ono malo dece ne mozes biti siguran u podrsku, odredjene kulture, gde je i nasa, izumiru... pa malo rigoroznosti nije naodmet.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana