Zdravlje

Bože mili kud sam zašo!

mikele9 RSS / 28.06.2012. u 19:15

slobodan_milosevic_black_tshirt.jpg?color=Black&height=460&width=460 

Noć me je stigla u ......Srbiji, moj Preradoviću! Da me je noć stigla, ni po jada, nego mrkli mrak, tmuša, prstpredokomnevidiš, crnilo da crnje ne može biti (a može!), ponor pakla domaće proizvodnje, koji ne samo da preti nego dela i rabotuje.... I da je jedna noć! Ili dan. Preživelo bi se, preduralo. Ali ovo sestro, brate, rode, traje i ne vidi i ne nazire mu se kraj! Kad je počinjalo, uzimalo zalet, imađah 43 godinice sopstvenog živlenija, 23 manje nego danas! Jebote! Nisu mi tih 23 godine pojeli Pekićevi skakavci, pojela ih je i posrala po meni ova nesmenjiva bulumenta koja je i danas na vlasti. Svi su oni na vlasti a šatro vlast i opozicija, šio mi ga Đura, Versaće ili Klajn, isto mi se fata.

Nije mi žao smrzavanja i udaranja u bronzano zvono nataknuto na niklovanu cev od oko 12cm (lična proizvodnja), šetnji danju i noću, čarki s policajcima koji su štitili kontramitingaše, ono, vau, vau....jedan pandur vadi pištoljčinu i trči prema meni: Saćeš ti meni da laješ al kako ti ja kažem, mamu ti jebem izdajničku, podizanje okrvavljene devojke u Kolarčevoj i odnošenje do kola hitne pomoći, i najzad, gutanja i udisanja onog suzavca ispred Skupštine. Ne, zaista mi nije žao. Imam fotografiju snimljenu day after, 6.oktobra, u Pionirskom parku, Jasna, Boba, Dana, Ljilja, Goca i ja, zagrljeni i nasmejani, onako srčano! Tad smo još verovali da nastupaju novi dani, da su govnar, njegova veštica, njihovi podrepaši, i njihova krvavozločinačka politika zauvek otišli iz naših života. Ne volim izraz: Ropotarnica istorije, izlizan je i ne govori ništa, nije istinit.

Nisu otišli u tu ropotarnicu ali ni iz naših života, evo ih nikad debljih i jačih, arogantnijih i agresivnijih, podlijih, smrde do neba mućkovinom, siluju nas na svakom koraku, sve su nam oteli još nam je samo goli život ostao ali ni on ne zadugo. Neće se oni zaustaviti pa taman da nestane i poslednji živi stvor čovečije provenijencije, koj će im moj uopšte nekakav narod, građanke i građani. Kaže danas meni moj drugar Miša: Što se grabe za vlast kad su sve pokrali, narod nema više ni cvonjka. Nije više stvar u krađi, odgovaram mu, vlast je moć, seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego PREMIJER! Kako li se raduje njegova drugarica iz detinjstva, doskorašnja narukvičarka. Tek ćeš da vidiš kad on onako krmeći bahato lupi debelom šačicom o premijerski sto i drekne na ministre a sve pred kamerama. Prvo će da se razračuna s kriminalom i korupcijom uz svesrdnu pomoć kriminalaca i tajkuna, onda će, ionako njegovo, mlitavo i kilavo sudstvo da opomene podignutom zadriglom glavom i biranim psovkama, da se drže slova zakona kad su u pitanju građani a da i dalje nastave da ne sude i ne presuđuju njegovim pajtašima a sve to uz apostolskobezgrešnoodobravajući osmeh Predsednika kraljevske republike. Da parafraziram Vladiku Rada: Vlast je car zla svakojega!

Ej! Narod je glasao za tebe! Sam u kupatilu pred ogledalom, vidiš jadnog, zadriglog ili usukanog, žvalavog, mrsomudljivog, ni po čemu značajnog čovečuljka ali VLAST! Odjednom ti se šire grudi, moć ih napumpava, pažljivo raspoređuješ šiške ili začešljavaš i sapunom učvršćuješ prosedu kosu, izbrijan si, izbrijali te onako starosrpskodomaćinskospssnsovski do ispod kože, umesto losiona tvoja domaća rakija, odelo, kravata, uglancane cipele....silaziš okružen ćelavonaoružanim obezbeđenjem do luksuznog prevoznog sredstva i ideš da VLADAŠ! S punim pravom si zahtevao za sebe mesto Premijera, Ministra policije, Ministra odbrane, Ministra svega....i dobio si. Dao ti ih na tacni VojvodaPredsednik, ljupko se osmehujući razrezanim osmehom. Vas dvojica ćete moći siti da se ispričate na maternjem ruskom jeziku a ne sumnjam da će susreta biti svakodnevnih. Vrlo dobro! Služimo Putinu! A ima tamo u bratskoj Rusiji i ona sa plastičnim cvetom u kosi i njen gajbica multimilioner sin, uvek spremnih da savetom, više nego delom, pomognu napaćenom Predsedniku i Premijeru čije srce kuca samo i samo za sopstveni narod....Cecu, svoju i njenu decu i još dvoje, troje.

Rekoh, ne žalim što činjah ono što činjah ali ako me neko pita: Gde si bio, šta si radio, moj odgovor ne može da glasi nikako drugačije nego: Nigde i ništa! Zora ovde nikad neće svanuti a kamo li ciknuti!



Komentari (140)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zemljanin zemljanin 19:46 28.06.2012

...

ma pusti TO ... nego gde može da se kupi majica
ivana23 ivana23 19:55 28.06.2012

Re: ...

zemljanin
ma pusti TO ... nego gde može da se kupi majica


Skupa
laziiprevare laziiprevare 17:44 29.06.2012

Re: ...

nego gde može da se kupi majica



nosači kovčega 2



nosači kovčega 3
wukadin wukadin 07:34 02.07.2012

Re: ...

nosači kovčega 2


Zanimljivo. Nosaci kovcega 1 bili su Ceda, Beba, Zoran 2, Dragoljub iz Surcina, MK (ako se dobro secam) i Boris, koji je vele po svemu odudarao od te skupine.
Kasnije je dosla prica o "dve boli", a Boris ispade za sve kriv
angie01 angie01 20:13 28.06.2012

za to su krivi svi

koji su vladali posle 5. oktobra!

...tada se zver koja je harala devdesetih, pojevsi sve pred sobom, kao iz kineskih horor filmova, uplasila, primirila, cekala da plati za ucinjeno, a kako su tekli dogadjaji, sve je vise shvatala da je njen strah neosnovan i da su ovi, sto su dobili podrsku da srede stvari samo zeleli da napune svoje dzepove i da ce njoj, zver biti jednako dobro jer drzi kljuc tih krvavih para, ubrzo poprskane krljvu i jedinog koji je mogao da ugrozi raspodelu,...ovo je samo logican nastavak i dobro je sto su se dogovorili ovako, jer je mnogo jasnija slika!

najvise su krivi oni, dragi Mikele, koji lice na tebe, mene, te sa kojima si se grlio na zgaristu jedne strasne epohe, jer su, rekavsi nam da su nasi, uredno hranili neman iz licne koristi!
expolicajac expolicajac 20:17 28.06.2012

Re: za to su krivi svi

uredno hranili neman iz licne koristi!

Opet tepanje, al prvo sa ovima što su hranili neman iz lične koristi.
predatortz predatortz 20:19 28.06.2012

Re: za to su krivi svi

expolicajac
uredno hranili neman iz licne koristi!

Opet tepanje, al prvo sa ovima što su hranili neman iz lične koristi.


Hoće li tebe nekad napustiti želja za tepanjem ?
expolicajac expolicajac 20:33 28.06.2012

Re: za to su krivi svi

Hoće li tebe nekad napustiti želja za tepanjem ?

Krv mojih predaka je navikla da se svi problemi rešavaju samo tučom. Šta da radim. Postoje dve vrste argumenata, argumenti snage i snaga argumenata. Vidim da ova druga vrsta se slabo prima kod nas, ostaje prva. Pa znam da koristi i jednu i drugu. Istorijski trenutak je takav da se moramo opredeliti za onu koja će dati bolje rezultate.
predatortz predatortz 20:38 28.06.2012

Re: za to su krivi svi


Krv mojih predaka je navikla da se svi problemi rešavaju samo tučom.


Ni moji nisu ništa bolji. Ja mora da sam neka pičkica. Posle četiri godine rata, gadi mi se i da pomislim na bilo kakvo tepanje. Naravno, ukoliko se drugačije ne naredi.
wukadin wukadin 11:20 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

Seljače VAM je lepo reklo (da, vama, nisi se ti NG samo identifikovala sa "promenama", nego si baš ođe bila vlast i pazila da je sve na liniji, posebno da nema nacionalizma)... ergo, seljače vam je lepo reklo još krajem 2003, u tadašnjoj predizbornoj kampanji
"Gospodo, imali ste tri godine, što nas niste hapsili"
Da nije bilo ono vrana vrani oči ne vadi, setimo se da je Mirko Marjanović "delio otkaze", što bi reko moj drugar, u Progresu još dugo nakon famoznog 5. oktobra.
Premijer je tada bio Đinđić dr Zoran.
angie01 angie01 11:30 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

kakva sam to vlast bila wukadine?

i na kojoj je liniji trebalo da bude, pa se pazilo?

dok je Restak bio tata od bloga, bile su zastupljene apsolutno sve ocije misljenja-moze se lepo videti u arhivi, bili su kaznjavani samo oni koji su prelazili garnicu, pretili i slicno-moje angazovanje je bilo toliko kratko i bezazleno da je je ova tvoja opaska neverovatno glupava!

to sto je tada ucestvovalo mnogo vise onih koji ne dele tvoje misljenje nego sada je stvar licne zainteresovanosti da ovde komentarisu!

ostali zluradi deo tvog komentara je sramotan- a pri tome, nisam sigurna, bez obzira sto furas taj nacionalisticko-patriJotski primitivan spid, braneci ljude koji su samo doneli zla upravo ovaj naciji, da ti licno isto ne trpis samo posledice!
wukadin wukadin 11:43 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

Čitao sam ja tvoje samohvale o blogu kakav je bio 2006, a čitao sam i neka druga viđenja, recimo kad je Sergej, kako sam reče "odjeban s bloga", pa onda šta je o blogu pisao kNIN ("antiamerički, antihaški i anticivilizacijski list" Vladimir Beba Popović), a video sam i neke arhive...
Baš zgodna mala oaza građanističkog jednoumlja
I mani me tih hrišćansko-manihejskih fora, nema apsolutnog zla ni apsolutnog dobra. Isporučili ste predsednika na Vidovdan i na Vidovdan ste dobili njegovog naslednika
Zlurad ili ne... možeš reći da je Koštunica štitio neke iz obaveštajnih službi. Ali klasične lopine je štitio Đinđić, a Koštunica je ukazivao na malverzacije (i kasnije Dinkić mnogo uspešnije). Mnogo šta se tolerisalo zbog "reformi"... Setimo se ko prvi nije bio gadljiv na socijaliste, tada Baneta Ivkovića.
angie01 angie01 11:58 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

moje samohavle?...ti si bre bolestan!

rasprava koja je vodjena o tome jos uvek stoji i tu lepo pise sve sto je receno!

moj jedini stav oduvek se odnosio na normalnu komunikaciju i fer plej i kritikovala sam uvek suprotno od toga, cak i kada su to radili ljudi sa kojima sam delila misljenje o nekim stvarima!

Sergej, po n-ti put, nije oteran s bloga, sam je rekao Restaku da ne moze da garantuje da se nece ponoviti njegovi ekscesi i da je bolje da nema tu opciju-ja sam za njega smatrala da je bio odlican bloger, bez obzira sto se u poprilicno stvari nismo slagali-sto nije ni bitno!

ti nikako da razlucus sta je sta, pa onda pricu o crnom i belom poturas kao mogucnost u slucaju zloboleona i njegovih- a to ne ide bas tako, jer je racun bio suvise krvav, suvise strasan i jos uvek traju posledice, a ti, jos jednom ti kazem, sem ako nisi u igri i imas neku licnu korist, sa tom smusenom filozofijom, isto tako kusas posledice svega onoga sto su ti tvoji ucinili, a evo, radujes se da ce opet!

ja se , npr, ovih u koje sam verovala stidim-jer su izneverili ono sta su zagovarali i zbog toga bili podrzani!

tu bljuvotinu o kostunici necu ni da shvatim ozbiljno- zna se da je on sacuvao sve tekovine zlobine vladavine-i ljude i pare i konstrukciju sistema-uredno dozvolio da se dokazi uniste i pustio majcicu i gajbicara da nesmetano odu!

e- gradjansko jednoumlje,...pa pukla sam od smeha!
wukadin wukadin 12:13 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

Ja se sećam šta je Sergej rekao recimo u emisiji kod Mileta iz Kupinova, pa je ovaj pokušao da izgledi stvari... Koji silni ekcesi, nazvao je pripadnike jednog naroda onako kako oni sebe inače nazivaju. Jel to!?

A što se tiče tekovina Zlobine vladavine - jel bitno da Srbija ima predsednika!? Ajd mi samo to reci. A koje držao Milutinovića. I to "samo zato" što Đinđić nije imao čoveka za tu funkciju, kao što sam nije smeo da izađe na izbore, tj. pred narod. Pa ako neko misli da je on so demokratije, a ne procedura, onda je to problem njegov... a da, i njegovih sledbenika.
A posle smo imali VD stanje, miniranje Labusa i vađenje na glup zakon samo zato da Koštunica ne bi bio predsednik. Pa jel to demokratija?! Tadić ne bi bio izabran (niti bilo ko drugi mogao je Kesičavi Maršićko da bude VD kao i ona s tašnom, što reče Tirke...) da nije Koštunica promenio zakon.
Pa i Boris Tadić, pored sve satanizacije, a možda i izbornih muvanja, je barem čestitao pobedniku.
angie01 angie01 12:23 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

wukadine- Sergej je jedne noci napravio eksces nedopustivo komunicirajuci sa blogerkom sonjom k, a ne to sto ti pokusavas da poturis, pa jos Miki iz Kupinova:))))

a za ovo ostalo nemam vremena- mrzime da heklam tako, gde ti mene niti slusas niti odgovaras na ono sto te pitam, a prethodno me za isto prozivas- tako da uzivaj ti lepo u svom patiJotizmu, koji nas je sve zahebo, a jos vise u novoj raspodeli-sta da ti drugo kazem!

ako imas toliko materije koju sada neorganizovano prosipas u poprilicno glupavom kontekstu, a ti lepo sroci blog, evo ja cu da ti nakacim ako hoces, ili pitaj nekog drugog, ako ti moja ponuda ne konvenira, pa lepo izrecikliraj sta te muci ili raduje, ali ovo ovako- je bez veze!
wukadin wukadin 12:52 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

Pazi mozda te i drzim za rec...
Neorganizovano... pa mogu ja da se organizujem.

Demitologizacija Zorana Djindjica...
ne zvuci lose, a
wukadin wukadin 12:57 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

Nego da se vratimo na pocetak, mozda je trebalo JA da postavljam pitanja (iako znam sve odgovore )
angie01
koji su vladali posle 5. oktobra!...tada se zver koja je harala devdesetih, pojevsi sve pred sobom, kao iz kineskih horor filmova, uplasila, primirila, cekala da plati za ucinjeno, a kako su tekli dogadjaji, sve je vise shvatala da je njen strah neosnovan i da su ovi, sto su dobili podrsku da srede stvari samo zeleli da napune svoje dzepove i da ce njoj, zver biti jednako dobro jer drzi kljuc tih krvavih para, ubrzo poprskane krljvu i jedinog koji je mogao da ugrozi raspodelu,...ovo je samo logican nastavak i dobro je sto su se dogovorili ovako, jer je mnogo jasnija slika!najvise su krivi oni, dragi Mikele, koji lice na tebe, mene, te sa kojima si se grlio na zgaristu jedne strasne epohe, jer su, rekavsi nam da su nasi, uredno hranili neman iz licne koristi!


Uzgred, lepo sam ti objasnio zasto "zver" nije imala cega da se boji, ali ti ne slusas

E sad - sta ce se tako lose dogoditi? Bombardovace nas, uvesce nam sankcije, necemo uci u EU?!?

I sta ti znaci to sa slikom?! Ocekujes novi 5. oktobar, revoluciju
sevarlica sevarlica 13:32 29.06.2012

Re: za to su krivi svi


Demitologizacija Zorana Djindjica...
ne zvuci lose, a


Zvuči odlično. Mnogi su zaboravili, kakva je to ljiga politička bila, samo zato što je pokojnik. Žao mi je što su ga ubili, to je sramota za ovaj narod, ali ne vidim gde to uvećava Đinđića.
Najobičniji prevrtač zbog kog SPS nije sklonjen još 1997-e godine. Pre rata na KiM koji je možda mogao da bude izbegnut, ali to bi značilo da bi rešenje morao da ponudi Z.Đ. između ostalih.
G r o f G r o f 16:42 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

.ovo je samo logican nastavak i dobro je sto su se dogovorili ovako, jer je mnogo jasnija slika!


... u datim uslovima jasna slika je jako bitna. omogućuje, još uvek politički nepismenom, biračkom telu da lakše sagledava činjenice.
...prema tome, kad se uzme u obzir kojom brzinom su nas je gospodin maneken i klika vodili u sunovrat, apsolutno ne vidim razlog za kuknjavu.
mikele9 mikele9 19:03 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

... u datim uslovima jasna slika je jako bitna. omogućuje, još uvek politički nepismenom, biračkom telu da lakše sagledava činjenice.
...prema tome, kad se uzme u obzir kojom brzinom su nas je gospodin maneken i klika vodili u sunovrat, apsolutno ne vidim razlog za kuknjavu.

Nadam se, šta više, uveren sam da se kuknjava ne odnosi na mene. Pun mi je svih, od gos'n manekena do ovih što osvojiše vlast a posebno od manekenovih dojučerašnjih dupelizaca koji su se nafatirali samo tako!
laziiprevare laziiprevare 19:48 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

2004.



Dinkić umešan u finansijske mućke u Nacionalnoj štedionici i NBS!(Za sitne pare ste se prodali zlikovci)
Đelić laže kao pas! On je potpuno šizofren i šizoidan manipulant!(Pa ti nisi Jakovljević, ti si mnogo veći izdajnik)

2012.



Stanje je dramatično - odmah nam treba tri milijarde dolara samo da pokrijemo budžetski deficit i spoljni dug! (Tifusari, za mnom)



Vlast Borisa Tadića je “povratak u devedesete”, jer su joj najbliži koalicioni partneri SPS sa Ivicom Dačićem na čelu i “Arkanov potrčko” Dragan Marković Palma!Vi ne da ste na vlasti s mafijašima i kriminalcima, već sa ubicama! Tim ubicama iz SPS ste dali da vam rukovode javnim preduzećima. Gde je nestao kofer? (Pametan sam i pripametan!Poneki put se pripadnem koliko sam pametan)



Vozi Misko! Moj Misko je genije za voznju! (U grob ces ti mene oterati, u grob)
angie01 angie01 19:56 29.06.2012

Re: za to su krivi svi

mikimedic mikimedic 01:45 30.06.2012

Re: za to su krivi svi

tu bljuvotinu o kostunici necu ni da shvatim ozbiljno- zna se da je on sacuvao sve tekovine zlobine vladavine-i ljude i pare i konstrukciju sistema-uredno dozvolio da se dokazi uniste i pustio majcicu i gajbicara da nesmetano odu!

e- gradjansko jednoumlje,...pa pukla sam od smeha!


a 24 septembra si verovala da nece biti tako, pa si ubacila glas za dr voju


angie01 angie01 10:50 30.06.2012

Re: za to su krivi svi

mikimedic
tu bljuvotinu o kostunici necu ni da shvatim ozbiljno- zna se da je on sacuvao sve tekovine zlobine vladavine-i ljude i pare i konstrukciju sistema-uredno dozvolio da se dokazi uniste i pustio majcicu i gajbicara da nesmetano odu!e- gradjansko jednoumlje,...pa pukla sam od smeha!a 24 septembra si verovala da nece biti tako, pa si ubacila glas za dr voju


pazi kad nisam!

al je indikativno tvoje zlurado smejuljenje na prevaru koja ima tako tragicne rezultate po narod i zemlju za koju tvrdis imas ptriJotska osecanja!
mikimedic mikimedic 11:30 30.06.2012

Re: za to su krivi svi

pazi kad nisam!


o angie lutko - dakle ti si isto kao i ja znala da je kostunica jedan mracan lik te da nam se ne pise lepo ako on bude izabran predsednik srj. pa nisi ni glasala, niti si ucestvovala u petom oktobru.

zaista si skocila u mojim ocima


angie01 angie01 13:54 30.06.2012

Re: za to su krivi svi

niti si ucestvovala u petom oktobru


ucestvovala uredno u svim setnjama i akcijama koje ce spreciti tiraniju!

5.oktobra sam lezala u Zemunskoj bolnici na tokolizi, sa velikim rizikom da izgubim bebu!

...imas kod mene blog koji govori o tome!
mikimedic mikimedic 21:07 30.06.2012

Re: za to su krivi svi

ucestvovala uredno u svim setnjama i akcijama koje ce spreciti tiraniju!

5.oktobra sam lezala u Zemunskoj bolnici na tokolizi, sa velikim rizikom da izgubim bebu!

...imas kod mene blog koji govori o tome!


izvini - nisam znao, i nije mi to bila namera.

samo sam hteo da cujem tvoj stav o glasanju za kostunicu, i podrsci da kostunica preuzme mesto predsednika petog oktobra.
appendix appendix 20:56 28.06.2012

Promene i na blogu..

Ne znam da li ima veze sa formiranjem nove vlade, ali vidim i estetske promene na blogu..
oskar-z-wild oskar-z-wild 21:04 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

Barem nisi daltonista.
Hansel Hansel 21:12 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

Dobro nisu koalicione boje!

Ja danas popoodne baš nešto gledam onu staru crvenu i razmišljam kako je Blog ostao netaknut kad se menjao dizajn B92, kad ono...
ivana23 ivana23 21:28 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

Hansel
Dobro nisu koalicione boje!

Ja danas popoodne baš nešto gledam onu staru crvenu i razmišljam kako je Blog ostao netaknut kad se menjao dizajn B92, kad ono...


Mnoooooogo je drecavo!

Gore od toga je sto su linkove potamneli, pa skoro nisu uopste uocljivi!!!

link -> vidis?
AlexDunja AlexDunja 21:33 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

link -> vidis?


ovo je ozbiljan propust.

ako tehnićki ne gleda blog, neka mu moderacija javi,
ili urednica, ili ko god.

ne vide se linkovi, a bitni su.


Hansel Hansel 21:44 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

ivana23
Mnoooooogo je drecavo!

E, ne videvši ovo, napisao sam isto dole - za narandžastu.

Primetio sam i to za linkove, ali to mi je za kratke reči bio donkele problem i u starom dizajnu. Jeste, sad je mnogo manje uočljivo. Ček' da probamo kao izgleda kad se bolduje?

link -> vidis?

Al' dosadno je, korak više, i to malo sitničaviji...

EDIT: Vidim da si i to gore uradila, večeras smo na sličnim frekvencijama!
AlexDunja AlexDunja 21:51 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

link -> vidis?

Al' dosadno je, korak više, i to malo sitničaviji...


ne, bold u onlajn lomunikaciji ima drugo značenje.

link treba da se jasno vidi.
ovo je zaista ozbiljan propust.
da se ispravi.

nek bude drečavo, nek farbaju kako hoće,
ali linkovi treba da se vide.
ivana23 ivana23 21:52 28.06.2012

Re: Promene i na blogu..

Vidim da si i to gore uradila, večeras smo na sličnim frekvencijama!


maksa83 maksa83 00:32 29.06.2012

Re: Promene i na blogu..

šta sad, treba opet da se farba nešto? Meni ovo nije strašno loše, ali jesam prvo pomislio da je puko neki css i da se nije sve učitalo.

Aj' izaberite boje, evo imate čo'eka domaćina koji sa tim ume (ja umem nešto kao da crtam, ali sa bojama sam ... ne baš u svađi, nego onako, nije da smo ortaci).

Mikele-anđelo nek' pokazuje prstom umočenim u boju a ja ću da malam.
ivana23 ivana23 00:44 29.06.2012

Re: Promene i na blogu..

šta sad, treba opet da se farba nešto?


Ajde sto je drecavo, ali kada zalepis link on je skoro indenticne boje kao osnovni tekst i to ce biti problem:

link - klik

mikele9 mikele9 00:48 29.06.2012

Re: Promene i na blogu..

šta sad, treba opet da se farba nešto? Meni ovo nije strašno loše, ali jesam prvo pomislio da je puko neki css i da se nije sve učitalo.

Aj' izaberite boje, evo imate čo'eka domaćina koji sa tim ume (ja umem nešto kao da crtam, ali sa bojama sam ... ne baš u svađi, nego onako, nije da smo ortaci).

Mikele-anđelo nek' pokazuje prstom umočenim u boju a ja ću da malam.

Makso, predlog ti je dobar ali ko pita tebe i mene, imaju oni svoj kreativni tim. Što se tiče boja, setih se jedne: PRNPRNĐASTA
maksa83 maksa83 01:30 29.06.2012

Re: Promene i na blogu..

ivana23
šta sad, treba opet da se farba nešto?


Ajde sto je drecavo, ali kada zalepis link on je skoro indenticne boje kao osnovni tekst i to ce biti problem:

link - klik


Okej, to je lako.

Šta još?
savamala savamala 20:59 28.06.2012

Nije mi jasno.

Nije mi jasno zasto si sada napisao ovaj tekst. Zasto ovaj tekst nije napisan 2008. godine?
mikele9 mikele9 22:42 28.06.2012

Re: Nije mi jasno.

Nije mi jasno zasto si sada napisao ovaj tekst. Zasto ovaj tekst nije napisan 2008. godine?

Pisao savamalac ali ne na ovom blogu. Uostalom, nikad nije kasno, zar ne
oskar-z-wild oskar-z-wild 21:01 28.06.2012

seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Under the belt, as the English would say.

Stvarno politički nekorektno.

Čuj, ako tebi, kako pretpostavljam, ne valja ni naša "aristokratija", ko tebe može zadovoljiti?

PS. Ne podržavam malog Slobu.
predatortz predatortz 21:09 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego


Stvarno politički nekorektno.


Da. I meni je to seljače zaparalo oči...

Takođe, ne podržavam Dačića.

Moramo naučiti da poštujemo pravo na izbor onih koji ne razmišljaju kao mi.
Meni je ,nekako, prirodnija koalicija SNS-SPS, nego koalicija DS-SPS.
To što nisu bili moji favoriti na izborima ne znači da treba da ih pljujem pre nekog konkretnog povoda.
Praksa je da se novoj vladi da sto dana, pa da se onda razgovara o njenom radu.
Hansel Hansel 21:20 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

zaparalo oči...

I meni malo, ali čini mi se da je to zbog one nadaleko poznate Dačićeve bahatosti, u poslednje vreme sve češće demonstrirane.
predatortz predatortz 21:27 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego


I meni malo, ali čini mi se da je to zbog one nadaleko poznate Dačićeve bahatosti, u poslednje vreme sve češće demonstrirane.


Ta bahatost je deo političkog imidža. Na ovim prostorima, očigledno, takvo ponašanje donosi političku korist. Evo ti par primera:

1. Dačić. Bahate izjave su mu uduplale broj glasova u odnosu na prošle izbore.
2. Đilas. Pad popularnosti DS ga je samo ojačao. Zahvaljujući nadmenom stavu stekao je imidž čoveka čvrste ruke.
3. Aleksandar Tijanić. Mislim da nikakvo pojašnjavanje nije potrebno...
4. Mlađan Dinkić. Razmetljivost mu donosi samo političku korist.

...
expolicajac expolicajac 21:29 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Ta bahatost je deo političkog imidža. Na ovim prostorima, očigledno, takvo ponašanje donosi političku korist. Evo ti par primera:

1. Dačić. Bahate izjave su mu uduplale broj glasova u odnosu na prošle izbore.
2. Đilas. Pad popularnosti DS ga je samo ojačao. Zahvaljujući nadmenom stavu stekao je imidž čoveka čvrste ruke.
3. Aleksandar Tijanić. Mislim da nikakvo pojašnjavanje nije potrebno...
4. Mlađan Dinkić. Razmetljivost mu donosi samo političku korist.

I posle imaš primedbe na moj stav o rešavanju problema. Dobar si za analitiku
predatortz predatortz 21:32 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego


I posle imaš primedbe na moj stav o rešavanju problema


Krivo si protumačio. Nemam primedbi, samo se pitam odakle ti tolika volja i energija...
Hansel Hansel 21:35 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Hm, ipak tu ima nijansi. Ne znam da li si na priemr gledao Dačića kod Ćosića (pre izbora), vikao je, to je bilo najblaže rečeno kafansko, ma ni kafansko (i u kafani se zna red) - bircuško ponašanje.

Inače, mislim da Dačićev rast nije samo njegov, mnogo je dobio na račun PUPS-a.

Što se tiče čvrste ruke, moram da priznam da sam od onih koji misle da nama treba prosvećeni apsolutizam neko vreme, samo što na ovom spisku nema mnogo prosvećenosti...
predatortz predatortz 21:38 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Ne znam da li si na priemr gledao Dačića kod Ćosića (pre izbora), vikao je, to je bilo najblaže rečeno kafansko, ma ni kafansko (i u kafani se zna red) - bircuško ponašanje.


Gledao. Ponašao se skoro kao Kandićka.
Hansel Hansel 22:00 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

mikele9 mikele9 22:47 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Under the belt, as the English would say.

Stvarno politički nekorektno.

Čuj, ako tebi, kako pretpostavljam, ne valja ni naša "aristokratija", ko tebe može zadovoljiti?

Prihvatam kritiku iako mi na pamet nije padalo da vređam seljake i seljačiće. Naprotiv, znam mnogo seljaka, umnih i razboritih ljudi s kojima često razmenjujem mišljenja i stavove. Ne znam da li si reagovao na drugim postovima gde su ga nazivali vodonošom, potrčkom i slično, što je mnogo nekorektnije.
oskar-z-wild oskar-z-wild 22:56 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Nema veze, ali ovo je jedinstven istorijski momenat zar ne?
Ne samo da imamo prvog predsednika Srbijanca (iz Bajčetine),
već će i premijer biti Srbijanac.
Zvuči impresivno.

Let's give them a chance.
predatortz predatortz 23:00 28.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Ne samo da imamo prvog predsednika Srbijanca (iz Bajčetine),
već će i premijer biti Srbijanac.


Zahvalite Dodiku
Hansel Hansel 07:21 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Ne samo da imamo prvog predsednika Srbijanca (iz Bajčetine),
već će i premijer biti Srbijanac.

'Aj' da vidimo neku vajdu od toga...

Moram da priznam da jedinu slamku nade vidim u tome da, neko je to i na Blogu, mislim, napisao, što će se upinjati da naprave neki pozitivan rezultat. Ako zanemarimo iracionalne strahove da će se vratiti na stare staze, tako gledano možda nade i ima.

Inače, nadam se da će brat Jorgovanke Tabaković konačno naći posao. Nadam se da će novinari pratiti tu situaciju. Kad se već pored imovinske karte ne popunjava i "rodbinska karta".
dragan7557 dragan7557 07:56 29.06.2012

Re: Čudo !

Ne samo da imamo prvog predsednika Srbijanca (iz Bajčetine),

Pa samo ako se VD Presednica ne računa!?

A Slavica Đukić Dejanović je iz Rače Kragujevačke, pa sad Srbijanci pobeđuju! Jupiiiiiiiiii!
već će i premijer biti Srbijanac.
Zvuči impresivno.

Mnogo se bre podigli ovi Srbijanci?!

Vala k'o da im đed u amanet Srbiju ostavio?

'Oće bre sve političke funkcije u Srbiji?

Kad se šćaše po zemlji Srbiji,
Po Srbiji zemlji da prevrne
I da drugi postanu sudije!

Auh bre, ko da je 1804!

cerski
dragan7557 dragan7557 07:57 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

predatortz
Ne samo da imamo prvog predsednika Srbijanca (iz Bajčetine),
već će i premijer biti Srbijanac.


Zahvalite Dodiku

Bracka pomoć ili mešanje u unutrašnje poslove suverene države?

cerski
predatortz predatortz 07:59 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego


Bracka pomoć ili mešanje u unutrašnje poslove suverene države?


Pomoć, naravno...
predatortz predatortz 08:00 29.06.2012

Re: Čudo !

Mnogo se bre podigli ovi Srbijanci?!

Vala k'o da im đed u amanet Srbiju ostavio?



Baš ovo mi je palo na pamet
oskar-z-wild oskar-z-wild 11:17 29.06.2012

Re: Čudo !

Vala k'o da im đed u amanet Srbiju ostavio?


(r. Garaši)

(r. Kragujevac)
(r. Zaječar)
oskar-z-wild oskar-z-wild 11:55 29.06.2012

Re: Čudo !



Šta se promenilo u poslednjih dvesta godina?

Prvo dobili smo demokratiju, pa ako je iko kriv onda nije narod već sistem.

Drugo, žene su dobile pravo glasa. I to celih 50%!
I one izabraše ovo:



Dakle krivci su žene, demokratija, pa onda i muškarci za ostali postotak.
wukadin wukadin 11:57 29.06.2012

Re: Čudo !

Pa i nisu im žene tako loše...
g.radicevic g.radicevic 12:03 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

šta više smeta
što je iz Žitorađe,
il što je seljače ?

P.S. ovo sa nepodržavanjem se podrazumeva

nowhereman nowhereman 12:45 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

I meni je to seljače zaparalo oči...


Meni nije "zaparalo", nego držim da bi jedna druga imenica, takođe izvedena od "seljak" bila prikladnija.

Citiram:

""Seljaci danas imaju najviše para. Više od njih imaju samo seljačine, oni koji više ne obrađuju zemlju."

(Duško Radović)





oskar-z-wild oskar-z-wild 12:52 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego











Sudbina transriparijanskih Srba je stvarno tragična u poslednjih dvesta godina. Srbijanci su ih podržavali i pružali utočište ali njihova borba se stvarno ipak vodi preko Drine.
predatortz predatortz 12:56 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Sudbina transriparijanskih Srba je stvarno tragična u poslednjih dvesta godina. Srbijanci su ih podržavali i pružali utočište ali njihova borba se stvarno ipak vodi preko Drine.


Rađamo se, živimo i umiremo sa tom činjenicom.
nowhereman nowhereman 13:04 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego



transriparijanskih Srba


Da nije greška? Da nisu u pitanu "transilvanijski Srbi"? Ili "transripanjski"? (Od imenice "Ripanj"...) Ili, možda: "transparentni"!?



oskar-z-wild oskar-z-wild 13:16 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Nije. To je termin koji je koristi Trajan Stojanović, kanadski istoričar u: "Balkan Worlds, The First and Last Europe" by Traian Stoianovich.

Više mi se sviđa nego prekorečni i prekodrinski Srbi, jer su poprimila podrugljiva značenja tokom vremena.
nowhereman nowhereman 13:42 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

by Traian Stoianovich


E, ako je Kanađanin, onda svaka čast. Vidi se odmah, po imenu, da je fin i obrazovan čovek. A Kanada je lepa zemlja!


gorio92 gorio92 21:37 29.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Zvuči impresivno


Meni više zvuči posprdno.

dragan7557 dragan7557 10:18 30.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

gorio92
Zvuči impresivno


Meni više zvuči posprdno.


Sprdati se sa bilo kim je nekulturno, dok je sprdati se sa onim ko ti kroji sudbinu je u najmanju ruku blesavo.

cerski
mikele9 mikele9 11:12 30.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Sprdati se sa bilo kim je nekulturno, dok je sprdati se sa onim ko ti kroji sudbinu je u najmanju ruku blesavo.

cerski

Nisam u toku, ko se sprda s kim A da je sprdanje nekulturno, slažem se!
gorio92 gorio92 22:31 30.06.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Nisam u toku, ko se sprda s kim


Sudbina sa nama, dovodeći nam ova dva lika, da nas vode.
nowhereman nowhereman 06:19 01.07.2012

Re: seljače iz Žitorađe ni manje ni više nego

Let's give them a chance.


Imali su oni svoju šansu, veliku kao jedna decenija.











Dati im još jednu šansu!?


Hansel Hansel 21:06 28.06.2012

Biti ljut

nije loše za depresiju.

Sada, ako ništa drugo, za depresiju imamo još jedan (konkretan) razlog!

Ja sam sebe iznenadio mirnoćom i brzom adaptacijom, oko nedelju-dve posle drugog kruga (doduše, čak i ja sam počeo da pomišljam na emigraciju, uteši me prijateljica koja reče da se emigracija može podneti dok broj godina ne bude veći od broja cipela - uslov ispunjen! ). Stvarno, šta još može da nam se desi, a što već nije? Već 2001, naročito 2002. bilo je potpuno jasno da neke posebne nade nema (mene je lično konačno ubedio Đelić, kad mi je spustio slušalicu, a pre njega njegovi saradnici, krajem te 2002). O 2003. da i ne govorim.

Tako da bavljenje političarima nije loše onoliko koliko je adrenalin koji se tom prilikom oslobađa - lekovit!
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:12 28.06.2012

Re: Biti ljut

Ja sam sebe iznenadio mirnoćom i brzom adaptacijom, oko nedelju-dve posle drugog kruga (doduše, čak i ja sam počeo da pomišljam na emigraciju, uteši me prijateljica koja reče da se emigracija može podneti dok broj godina ne bude veći od broja cipela - uslov ispunjen!


Mene to najvise i brine, em se nisam iznenadila, em godine vece od broja cipela...

Jos ako Vucic bude vojni ministar...
AlexDunja AlexDunja 21:24 28.06.2012

Re: Biti ljut

Jos ako Vucic bude vojni ministar...
ima gore:))
(kao što uvek ima gore)

vučić za evrointegracije a pelević vojni

ps. pod pelević ima link, ali se u novom dizajnu ne vidi, pa klikni,
ako se ne sećaš ko je:))
Hansel Hansel 21:25 28.06.2012

Re: Biti ljut

ima gore:))
vučić za evrointegracije a pelević vojni

E, to i ja pomislih, video sam onaj spisak danas-juče, al' rek'o Pelević da, kao, neće.
Jos ako Vucic bude vojni ministar...

Ma, ne sekiraj se, Dinkić je toliko puta trenirao ulogu trojanca, ako stvari počnu da se komplikuju, izaći će iz Vlade, pa će opet tako da napabirči glasove...

Doduše, umesto njega može da uleti Koštunica u tom slučaju?
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:32 28.06.2012

Re: Biti ljut

AlexDunja
Jos ako Vucic bude vojni ministar...
ima gore:))
(kao što uvek ima gore)

vučić za evrointegracije a pelević vojni

ps. pod pelević ima link, ali se u novom dizajnu ne vidi, pa klikni,
ako se ne sećaš ko je:))

AD jedva sam videla linak!

APEL MODERACIJI, AJDE MALO KOD LINKOVANJA, NEKA DRUGA BOJA, AKO MOZE?

A mozda Kemis dobije kulturu?
ivana23 ivana23 21:34 28.06.2012

Re: Biti ljut

APEL MODERACIJI, AJDE MALO KOD LINKOVANJA, NEKA DRUGA BOJA, AKO MOZE?


Hansel Hansel 21:38 28.06.2012

Re: Biti ljut

I drečava narandžasta da se vrati na staru crvenu ili zameni nekom srodnom, može?
AlexDunja AlexDunja 21:41 28.06.2012

Re: Biti ljut


A mozda Kemis dobije kulturu?


neće biti ministarstva za kulturu.
ko jebe kulturu
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 21:48 28.06.2012

Re: Biti ljut

Eto, Vidovdan ni na blogu ne može da prođe bez incidenata, ovu "javno komunalno preduzeđe" narandžastu najoštrije osuđujem
freehand freehand 21:51 28.06.2012

Re: Biti ljut

AlexDunja

A mozda Kemis dobije kulturu?


neće biti ministarstva za kulturu.
ko jebe kulturu

Ma boli nas...
mikele9 mikele9 21:51 28.06.2012

Re: Biti ljut

neće biti ministarstva za kulturu.
ko jebe kulturu

Jebe ko stigne, ko ne žuri na voz
A možda će i da se kupuju diplome za kulturu
AlexDunja AlexDunja 21:53 28.06.2012

Re: Biti ljut

nas...

ko ste vi?
freehand freehand 21:57 28.06.2012

Re: Biti ljut

AlexDunja
nas...

ko ste vi?

pardoniram, htedoh da se solidarišem.
Boli tebe...

Inače ja sam od onih što nas nije bolelo, al sad baš mnogo boli.
Mada - ne razumeš ti to.
AlexDunja AlexDunja 22:01 28.06.2012

Re: Biti ljut

pardoniram, htedoh da se solidarišem.


nema potrebe,

kamo sreće da i do sada nije postojalo
to ministarstvo,

znali bismo zašto je ovako:)
appendix appendix 22:07 28.06.2012

Re: Biti ljut

A mozda Kemis dobije kulturu?

Možda kulturu dodeli svojoj rođaki sa sela...
milisav68 milisav68 22:40 28.06.2012

Re: Biti ljut

Hansel
I drečava narandžasta da se vrati na staru crvenu ili zameni nekom srodnom, može?

Ja mislim da nije dovoljno drečava, a i ova boja prilikom linkovanja mnogo odskače.
Hansel Hansel 22:45 28.06.2012

Re: Biti ljut

Milisave, lolo!
mikele9 mikele9 22:51 28.06.2012

Re: Biti ljut

A mozda Kemis dobije kulturu?

Draga MAMA(dusanovaiivanova) ako je Zorica Brunclik kod M. Marković bila viđena kao Ministarka kulture, zašto je onda Kemiš gori, lošiji
milisav68 milisav68 22:52 28.06.2012

Re: Biti ljut

Hansel
Milisave, lolo!


Dobili Talijani pa sam se opustio.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:59 28.06.2012

Re: Biti ljut

mikele9
A mozda Kemis dobije kulturu?

Draga MAMA(dusanovaiivanova) ako je Zorica Brunclik kod M. Marković bila viđena kao Ministarka kulture, zašto je onda Kemiš gori, lošiji


I to sto kazes, ali Dacic danas 28.6. umesto helikopterom u Gazimestan, otisao u Republiku Srpsku...

REPUBLIKA SRPSKA JE LINK!!!

p.s. ana pobedila i uziva u tenisu
Hansel Hansel 07:10 29.06.2012

Re: Biti ljut

I to sto kazes, ali Dacic danas 28.6. umesto helikopterom u Gazimestan, otisao u Republiku Srpsku...

Je l' lepo rek'o da ga ne interesuje prošlost, nego budućnost?
moderator05 moderator05 08:03 29.06.2012

Obaveštenje

dusanovaiivanovamama
APEL MODERACIJI, AJDE MALO KOD LINKOVANJA, NEKA DRUGA BOJA, AKO MOZE?

Moderacija je uradila ono što je do nje. Obavestili smo kolege zadužene za taj deo posla i dobili odgovor koji ću da parafraziram: ovakva boja linkova je deo uinificiranog dizajna koji ide na plavu i ljubičastu boju, za razliku od starog koji je išao na crvenu. Linkovi na Blogu izgledaju isto kao i svuda na sajtu B92, i zato tu ništa neće moći da se menja posebno za Blog. Evo primera sa sajta.

Moja sugestija bi bila da linkovani tekst podvučete i tako ga istaknete - kao što je u mom primeru - čini mi se bolje od stavljanja bolda.

Nadam se razumevanju, i unapred zahvaljujem.

Izmena/dodatak: mikele, izvinjavam se što o ovome pričamo na Vašem blogu i skrećemo ga sa teme. Prozvana, moderacija je želela da odgovori - pošto je tema ovde pokrenuta i odgovor je ostavljen ovde.
dragan7557 dragan7557 08:09 29.06.2012

Re: Biti ljut

AlexDunja

A mozda Kemis dobije kulturu?


neće biti ministarstva za kulturu.
ko jebe kulturu

Pa, Nekultura, valjda?

cerski
angie01 angie01 08:44 29.06.2012

Re: Obaveštenje

draga moderacijo,bez zelje da podgrevam problematiku , a sa razumevanjem:), vas predlog je jednako nevidljiv kao linak, jer izgleda kao podvucen bilo koji tekst!

dizajn bi morao da je u sluzbi funkcije i ja verujem da ljudi koji se bave izgledom sajata mogu da iznadju neko srecnije resenje u odnosu na boje koje su izabrali da koriste-mada ne vidim zasto ne bi linkovi bili npr zeleni-fluorescentno, isto kao i narandzasta koja je uvedena u igru, ili pak ta ljubicasta, ali opet svetlija, kako bi se linak prepoznavao!

ako moze-bilo bi lepo i hvala unapred!

pozz web dizajnerima!
predatortz predatortz 08:47 29.06.2012

Re: Obaveštenje


dizajn bi morao da je u sluzbi funkcije i ja verujem da ljudi koji se bave izgledom sajata mogu da iznadju neko srecnije resenje u odnosu na boje koje su izabrali da koriste-mada ne vidim zasto



Znaš kako kaže naš softveraš kad mu stave primedbu:

Evo tebi pa napravi bolje
angie01 angie01 08:58 29.06.2012

Re: Obaveštenje

Evo tebi pa napravi bolje



ja imam puno poverenje da ce srediti sve sto treba!


svako u svom poslu iz najbolje namere nekada nesto previdi, sto se posle pojavi kao ne bas najbolje resenje-sto ne znaci, da ne moze da se resi!
AlexDunja AlexDunja 09:39 29.06.2012

Re: Obaveštenje

Moderacija je uradila ono što je do nje. Obavestili smo kolege zadužene za taj deo posla i dobili odgovor koji ću da parafraziram: ovakva boja linkova je deo uinificiranog dizajna koji ide na plavu i ljubičastu boju, za razliku od starog koji je išao na crvenu. Linkovi na Blogu izgledaju isto kao i svuda na sajtu B92, i zato tu ništa neće moći da se menja posebno za Blog. Evo primera sa sajta.


hvala. nadam se da će dizajneri
uvideti da to rešenje nije dobro ni za sajt u celini

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana