Društvo| Gradjanske inicijative| Moj grad

GSB-Gradske Saobracajne Bitange!

angie01 RSS / 29.06.2012. u 17:01

 

 0.jpg

 

Gradski prevoz veoma retko koristim vec decenijama!

Razloge nije tesko nabrojati-svi ih znaju!

Prvo su godinama po gradu krstarile krntije dinosaurusi u nedovoljnom broju, pa je uz skripu, smrad, brektanje, stenjanje i cimanje, trebalo izdrzati da vam neko lezi na ledjima sa laktom u bubregu dok vas upoznaje  sa losim mirisima svog tela, i ako imate srece, niko vas nece zgaziti dok vozilo skrece!

Sada se popravio vozni park nekim donacijama i kupovinom, ali se gradsko saobracajno preduzece ne bavi svrsishodno ovom problematikom, koja je uostalom propisana zakonom!

Pa tako nisu autobusi dobro obelezeni, ne zna se pouzdano trasa kojom saobracaju, nije siguran, niti se zna kada je poslednji polaz vozila, leti se ne ukljucuje klima, a zimi grejanje, a vozaci I dalje uzivaju da u spicevima i kada je guzva, zatvore vrata na pola coveka i krenu, iako putnike jasno vide u retrovizoru dok ulaze!

Ili vam zatvore ispred nosa, puse u vozilu, pricaju telefonom, kucaju poruke i naravno, specijalitet kuce, voznja krompira, kako se zove nacin kojim upravljaju vozilom!

Ne daj boze, da kazu dobrar dan, dovidjenja ili bilo sta slicno!

Glavno da su nam uveli bus plus!

(Moje poslednje iskustvo sa gsb-om, je bilo 21. aprila u 22 i 30, kada je pored stanice prekoputa sajma, mirno prosao aoutobus 88 bez stajanja, iako su ga vise od pola sata na tom mesti cekali putnici, veoma uocljivi, dodatno jos  i zbog ulicne rasvete.)

I onda se iznenada, doveden neverovatnom i nepoznatom silom)), pojavio mladic koji je shvatio problematiku, imao svesti, volje i energije da pokusa da stvari poboljsa i nenametljivo svima pokaze kao se voli Beograd!

http://blog.b92.net/text/17871/Kako-se-voli-Beograd/

U medjuvremenu  su mu se pridruzili neki istomisljenici i nastavili sa akcijama poboljsavanja zivota u nasem gradu iz cistog entuzijazma-volonterski, iako za to treba da postoje sluzbe na  nivou grada-koje mi ionako placamo!

Sam Filip je odstampao i nalepio na stajalistima nalepnice sa poslednjim polascima autobusa, trazio da se ukljuci signalizacija na vozilima, obelezio putanje nocnih linija i jos mnogo toga.

 

 

 Ali sve to se nekima i veoma ne dopada, do te mere da su spremni da upotrebe silu,

na zalost i sramotu svih nas, na nevinog bez zastite!

U subotu, 23. juna, na zemunskom keju kod okretnica autobusa, desio se nedopustivi incident!

Oko 5h popodne, Filip je odradjivao skeniranje polazaka autobusa, kada mu je prvo prisao neki stariji covek, za koga se ispostavilo da je vozac privatnih autobus i poceo da vice na njega i dam u preti, u smislu, prepoznao sam te , ti si onaj sto nas cinkaris!

Filip je zbunjen ovim obracanjem, ali ubrzo pritrcava vozac gsb-a, Sasa Paunovic, koji vozi 611, ili 610, deruci se i preteci sa ociglednim losim namerama.

Moram da napomenem da je Filip izuzetno fino stvorenje i na prvi, drugi i sve ostale poglede je veoma ocigledno ko je u neprijatnoj sceni siledzija!

Medjutim, niko od putnika, prolaznika, zaposlenih, komsjija, nije ucinio nista da spreci ono sto ce se uskoro dogoditi!

Filip, shvativsi lose namere sofera gradskog prevoznika, potrci, pokusavsi da udje u obliznju apoteku, kako bi nasao spas od nasilnika, ali apoterkaraka nije htela da ga pusti da udje, niti je bilo ko drugi, sada u vec jasnom scenariju imao primedbe na desavanje!

I u sred bela dana pred gomilom sveta, Filip je primio udarce za svoj s ljubavlju utroseni trud, za dobrobit svih nas, pa i za posmatrace  ovog siledzijstva!

Naravno da je pozvao policiju, koja je dosla na uvidjaj  u kome se dispacer, kolega Sase Paunavica, vozaca autobusa, izjasnjava da tuce nije ni bilo!

Sasa pak ne preuzima smenu, izostavlja da preda identifikaciju, nego odlazi u Zemunski dom zdravlja, kako bi valjda pribavio lekarsko opravdanje za taj dan izostanka- veoma me zanima koji lekar je na tako nesto pristao i sta pise u tom medicinskom izvestaju i narocito, kako ce na sve to odgovorni u gsb-u reagovati, s obzirom da je doticni dosao na posao, bio vidjen od kolega, a od jednog cak i lazno odbranjen!

Takodje me zanima, kako ovakav  covek uopste radi kao vozac u gradskom prevozu i kako  jos nije sankcionisan, kada je protiv njega predadto vec skoro 100 prijava?

Ono sto me najvise zanima i boli, je kako cemo mi ziveti ovako, ako niko nije spreman da se nadje u nevolji  nekom ko nije u mogucnosti da se od iste odbrani, ( ili bi mozda Filip trebalo da nauci da se bije, kako bi volontreski ne smetano mogao da pomaze svima), i koju smo mi dozvolili da se razvije i opstane!

I da li on sada treba svaki put da ocekuje reakciju samo onih koje nase drustvo cine losim, od nas izostaje i taj minimum cinjenja da na to lose ne pristajemo!

Ovaj blog je apel podrske Filipu Vuksi!

Sramota je da stoji sam sa druge strane!



Komentari (252)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mlekac mlekac 17:06 29.06.2012

A zasto

O ovome saznajemo tek posle 6 (sest) dana???

Naravno da treba pruziti podrsku Filipu.
angie01 angie01 17:09 29.06.2012

Re: A zasto

ja sam saznala malo pre!
ivana23 ivana23 20:00 05.07.2012

Re: A zasto

Izvinjavam se sto kacim vest, ovako prekoreda, al' da se odmah vidi:

Vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd, koji je fizički napao aktivistu Filipa Vukšu suspendovan je, saopštila je danas Gradska uprava.



"Direkcija za javni prevoz naložila je da se svi učesnici ovog događaja suspenduju do daljnjeg", navodi se u saopštenju i dodaje da je u napadu na aktivistu, pored vozača GSP-a, učestvovao i jedan vožac privatnog prevoznika.

Kada policija završi istragu i po dobijanju zvaničnog izveštaja, biće preduzete i ostale adekvatne mere prema počinicima, poručuju iz Gradske uprave. Direkcija za javni prevoz izrazila je žaljenje i uputila izvinjenje Filipu Vukši zbog, kako se navodi, nedopustivog ponašanja vozača autobusa.

Građanske inicijative zatražile su od nadležnih da "izvrše pritisak" na Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" jer, kako navode, još nije suspendovan vozač koji je fizički napao aktivistu Filipa Vukšu.

Vukšu je fizički napao vozač GSP-a dok je fotografisao vozilo jednog autobuskog prevoznika, a odgovorni još nisu suspendovani, saopštile su Građanske inicijative.

Napad se dogodio 22. juna, a u saopštenju se navodi da je vozač GSP-a počeo "jako da udara Vukšu otvorenim šakama po celoj glavi". Kako je navedeno, Vukša mu nije uzvraćao već se branio rukama zaklanjajući glavu, a napad je zabeležila sigurnosna kamera na ulazu zgrade.


LINK
expolicajac expolicajac 17:11 29.06.2012

Filipa za gradonačelnika

Pa da ima status službenog lica i da niko ne sme da ga bije. Au, počeo sam da ličim na Slobu
angie01 angie01 17:16 29.06.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

expolicajac
Pa da ima status službenog lica i da niko ne sme da ga bije. Au, počeo sam da ličim na Slobu


moze!..ne znam sta ce djiki da kaze?!Taman je sve razradio!
sevarlica sevarlica 19:39 29.06.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

expolicajac
Pa da ima status službenog lica i da niko ne sme da ga bije. Au, počeo sam da ličim na Slobu


Siguran sam da bi bio mnogo bolji od sadašnjeg, a i od svakog drugog gradonačelnika, jer dečko očigledno voli Beograd, ima dobre organizacione sposobnosti i stravično je uporan.

P.S. Da li je moguće da NIJEDAN medij nije objavio ovo? Pa čak ni Studio B. Ovo je sramota, velika sramota i za grad i za državu. Zašto javni tužilac ne reaguje, ako treba i preko leđa policije.
Ovde svi treba da ispaštaju.
O dvojici vozača da ne govorim, oni moraju da zakače bar po 5 godina robije plus ono što bi trebalo da plate ovom momku kroz parnicu.
Apotekarku bih takođe kaznio, dobrotvornim radom od 100 sati skupljanja psećeg izmeta po parkovima.
Lažne svedoke bih kaznio.
GSP bih kaznio, a svi rukovodioci do direktora GSP-a bi morali da popuše otkaz.
Privatnoj firmi bih oduzeo sve linije u Beogradu.

Užasnut sam, jer ovo samo pokazuje kakvo je naše ophođenje prema malm herojima ovog jadnog i kukavičkog grada. Zato nas dobri ljudi nappuštaju, a loši puštaju korenje.

Endži, ako planirate neku peticiju ili bilo kakvu drugu pomoć momku, startuj ovde neku akciju, verujem da će se većina pridružiti.

Hansel Hansel 18:21 30.06.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

Pa čak ni Studio B.

Sasvim je logično da Studio B, pre svih, nije ovo objavio, njihova uređivačka politika je jasna.

Drago mi je da se u međuvremenu naziru konture epiloga, nego - nešto drugo me sada kopka - zašto ima posla za Filipa (u kontroli poštovanja reda vožnje) kada su nam rekli da će, uvođenjem BusPlusa, svi polasci biti praćeni preko GPS-a (za to, naravno, BusPlus nije ni bio potreban)? Ko to ne radi svoj posao, pa Filip ima šta da beleži?

Da ne otvaram novi komentar ispod nekih gde se pominje Filipov volonterski rad. Filipa treba zaposliti da za to što radi dobije novac, jer ga zaslužuje i jer su Gradskoj upravi potrebni takvi ljudi.
angie01 angie01 21:13 30.06.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

Ko to ne radi svoj posao, pa Filip ima šta da beleži?


ocigledno da ne radi,...evo pre neki dan kod mene, za 2 minuta prosle 3 88mice i 3 17ice-a posle ih nema onoliko,...na poslednjim stanicama kafanice, pa oni lepo zajedno-koga bre briga za putnike!

trebalo bi na svakoj stanici da stoji red voznje, kada se koji autobus pojavljuje na toj stanici, a ne da je taj detalj beznadezna iprovizacija!

Filipa treba zaposliti da to što radi dobije novac, jer ga zaslužuje i jer su Gradskoj upravi potrebni takvi ljudi


Apsolutno!

Hansel Hansel 22:10 30.06.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

trebalo bi na svakoj stanici da stoji red voznje, kada se koji autobus pojavljuje na toj stanici, a ne da je taj detalj beznadezna improvizacija!

Naravno. Je l' mi veruješ da sam to pitao pre 11-12 godina tadašnjeg direktora GSP-a (bila neka konferencija povodom neke nezgode tramvaja, čini mi se) - odovorio je da ima na terminusima i da postavljanje na sve stanice košta, blabla.

U međuvremenu, tehnika je napredovala , pa na sajtu http://bgsaobracaj.rs možete da ukucate broj linije i dobijete potpuni red vožnje, u oba smera. Pa ako ne poštuju - žalite se. Ali, zanimljivo je kako se mali broj ljudi žali (skoro niko), ne mora ni da ima reda vožnje ako se zna koliki je interval po redu vožnje (to je uvek bio poznat podatak), pa ako je 8-10 minuta, a čekate 25 i više, sigurno da nešto nije u redu.

Na sajtu su pre neki dan bili još uvek zimski redovi vožnje, samo da naglasim (eto, neko je neažuran, mada su ti objavljeni redovi vožnje veliki iskorak, moram da priznam).

A što se tiče "uznapredovale tehnike", moram da kažem da prilično dobro funkcionišu oni kodovi, mada imam primedbu što se dobija info o udaljenosti sledećeg vozila od stanice, koji se nekad ne menja dugo, jer je vozilo na terminusu, umesto da komp lepo preračuna kada će to vozilo očekivano stići na stanicu s koje se upit šalje.

A, da, ta usluga će se, posle šest meseci uhodavanja, naplaćivati, nisam još naišao na vest - koliko.
AlexDunja AlexDunja 23:22 30.06.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

A što se tiče "uznapredovale tehnike", moram da kažem da prilično dobro funkcionišu oni kodovi, mada imam primedbu što se dobija info o udaljenosti sledećeg vozila od stanice, koji se nekad ne menja dugo, jer je vozilo na terminusu, umesto da komp lepo preračuna kada će to vozilo očekivano stići na stanicu s kojeg se upit šalje.


e, srce, ja sam par puta tražila da mi kažu
kaće 83 na katinićevu, jer mi je trebao prevoz
do stanice, bus, železnička, dakle tri stanice...

2 puta sam odgovor dobila u kruševcu,
83 je stigla u razumno vreme, inače ni ja ne bih bila
u kruševcu, kad je poruka stigla.

dakle, to pored toga što ne radi, ničemu ne služi:)
Hansel Hansel 09:05 01.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

e, srce, ja sam par puta tražila da mi kažu

Dušo , meni uglavnom radi, veruj mi da skoro svakog dana bar jednom ukucavam kôd
*011*____#
i da radi u bar 98-99% slučajeva, trenutno. U 1-2% se desilo da nešto ne valja, poslednjih meseci nisam primetio probleme.

Ali, kažem ti, bez veze je što ne dobiješ info KADA će sredstvo doći, nego na koliko je stanica od tebe, pa tako i 15 minuta (što mi se takođe desilo) možeš da dobijaš info da je na dve stanice od tebe, al' džaba kad se ne miče, pa ne znaš da li vozač čeka red vožnje ili zabušava.

Evo, sada sam 250 km od Beograda, poslao sam kôd i radi (koliko je tačna informacija, ne znam). Daj javi kôd za tu tvoju stanicu, pa ako i dalje ne radi, da se žalimo!
AlexDunja AlexDunja 10:34 01.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

Daj javi kôd za tu tvoju stanicu, pa ako i dalje ne radi, da se žalimo!


ma ne znam napamet, ja mnogo retko koristim
prevoz, najčešće kad idem u zavičaj i nosim nešto...

volim da pešačim:)

Hansel Hansel 12:10 01.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

Ispravno, ispravno, sličan sam kada relacije nisu preduge. Ako te ne mrzi, kad prošetaš, pogledaj kôd, pa proveri dok je besplatno, a ako i dalje ne radi, rekoh - da se žalimo!
sevarlica sevarlica 08:17 02.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

Sasvim je logično da Studio B, pre svih, nije ovo objavio, njihova uređivačka politika je jasna.


Ma kakva god da im je uređivačka politika(znamo svi kakva je), ovo nije smelo da im promakne, ovo je Beograd koji treba menjati. Čak ne vidim ni političku pozadinu u odluci da se prilog o ovome ne emituje. Đilasu mnogo mogu da zamerim, ali to što je vozač GSP-a pretukao ovog momka, ne mogu. Sad kad je njegova TV stanica odlučila da ne reaguje, kad su institucije u gradu i državi odlučile da ne reaguju, sada mogu da mu zameram.

uvođenjem BusPlusa, svi polasci biti praćeni preko GPS-a

Prate se vozači da ne otvaraju vrata van stanice. Inače koristim bus 31 na svega 2 stanice i non-stop onaj čitač ne radi. Sad da li ja uvek ulazim u 2-3 ista busa ne znam, ali evo već 2 meseca da se to dešava, i to jako često.

Da ne otvaram novi komentar ispod nekih gde se pominje Filipov volonterski rad. Filipa treba zaposliti da to što radi dobije novac, jer ga zaslužuje i jer su Gradskoj upravi potrebni takvi ljudi.


Ako već grad zapošljava razne, neka zaposle i nekog ko zaista želi da radi. Samo se verovatno plaše da im se ne uruši sistem. Šta da rade ako takvi kao Filip nagrnu na vrata gradske ili državne vlasti. Kako da sačuvaju ovih bar 3.000 službenika na teritoriji grada koji primaju plate a ne dolaze na posao.
Nećete verovati koliko ih ima, a pred kraj mandata im daju otkaze i dobijaju velike otpremnine(15-25k evra).
sevarlica sevarlica 08:22 02.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

Ali, kažem ti, bez veze je što ne dobiješ info KADA će sredstvo doći, nego na koliko je stanica od tebe, pa tako i 15 minuta (što mi se takođe desilo) možeš da dobijaš info da je na dve stanice od tebe, al' džaba kad se ne miče, pa ne znaš da li vozač čeka red vožnje ili zabušava.


Imaš cifru u zagradi koja ti govori koliko minuta. Npr. kad čekam 17 na autokomandi ka Ustaničkoj, piše 2 stanice ali ide brale bar 6-8 minuta(dok se ispetlja sa autoputa)
mlekac mlekac 10:38 03.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

sevarlica
Ali, kažem ti, bez veze je što ne dobiješ info KADA će sredstvo doći, nego na koliko je stanica od tebe, pa tako i 15 minuta (što mi se takođe desilo) možeš da dobijaš info da je na dve stanice od tebe, al' džaba kad se ne miče, pa ne znaš da li vozač čeka red vožnje ili zabušava.


Imaš cifru u zagradi koja ti govori koliko minuta. Npr. kad čekam 17 na autokomandi ka Ustaničkoj, piše 2 stanice ali ide brale bar 6-8 minuta(dok se ispetlja sa autoputa)


Samo cu da primetim da umemo mi sasvim lepo da se zalimo kad se od pocetka naviknemo da nesto radi.

Evo ovaj "novi" Beovoz. Juce je, pitaj Boga zasto, kasnio tridesetak sekundi na stanici Tosin Bunar. Za to vreme je nastalo zucno usaglasavanje satova onih koji su ga cekali uz obavezno okretanje i trazenje otpravnika. Bas mi je bilo cudno - ja se tek drudi put vozila istim - ali ljudi se ozbiljno unervozili zbog zakasnjenja od tridesetak sekundi! Znaci, moze se - samo treba da se hoce!
Hansel Hansel 14:21 03.07.2012

Re: Filipa za gradonačelnika

sevarlica
Imaš cifru u zagradi koja ti govori koliko minuta. Npr. kad čekam 17 na autokomandi ka Ustaničkoj, piše 2 stanice ali ide brale bar 6-8 minuta(dok se ispetlja sa autoputa)

Ja nikada nisam dobio ništa u zagradi! Ni tada (kada je 15 minuta tramvaj bio na početnoj stanici), ali možda se sistem uhodavao, ne znam. U svakom slučaju, hvala!
ovo nije smelo da im promakne, ovo je Beograd koji treba menjati. Čak ne vidim ni političku pozadinu u odluci da se prilog o ovome ne emituje.

Ni ja nisam video neku političku pozadinu, više mi se to uklapa u koncept da je sve što je sistem, dobro je, da su samo vozači žrtve (pa, bilo je zahteva da se i njima dâ status službenih lica - naravno da se slažemo da je užasno da neko strada samo zazo što radi svoj posao). Sada pomišljam i da je priča o Filipu koji je imao takav problem s onima koji su deo sistema "talasajuća" i kao takva i s političke strane - neprikladna. Jer, pazi, onda se otkriva da u sistmeu postoji prvo problem koji neko evidentira, a onda neka vrsta eksponenata tog sistema tuku tog čoveka. Da li je StB ikada napravio prilog o Filipu?
mlekac

Juce je, pitaj Boga zasto, kasnio tridesetak sekundi na stanici Tosin Bunar. Za to vreme je nastalo zucno usaglasavanje satova onih koji su ga cekali uz obavezno okretanje i trazenje otpravnika. Bas mi je bilo cudno - ja se tek drudi put vozila istim - ali ljudi se ozbiljno unervozili zbog zakasnjenja od tridesetak sekundi! Znaci, moze se - samo treba da se hoce!

Zanimljivo da su se ljudi toliko navikli, ja pomislio da su se unervozili zaposleni, jer sam čuo da BGvoz, i(li) Beovoz plaća(ju) gradu penale za svaki minut kašnjenja.
Jukie Jukie 17:38 29.06.2012

Font

Mrzim ovaj novi font, ne znam da li je neko ostavio neki link ili boldovao
Molim organizatore bloga b92 da vrate slova u ona ranija
Jukie Jukie 17:39 29.06.2012

GSB

Inače kad sam video naslov mislio sam da se radi o onoj ženi kojoj je autobus uhvatio nogu u vratima pa je ona visila napolje kad je pošao i polomila se po trotoaru dok ju je vukao za sobom



Zena-tesko-povredjena-na-autobuskom-stajalistu
angie01 angie01 17:51 29.06.2012

Re: GSB

je l neko odgovara za ovakve stvari- kako i koji test polazu ljudi koji nas voze?

Jukie-daj glas za Filipa!
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:18 29.06.2012

Re: GSB

angie01
je l neko odgovara za ovakve stvari- kako i koji test polazu ljudi koji nas voze?

Jukie-daj glas za Filipa!


Oćemo odma neku akciju, da pišemo gnačelniku, mislim, dok je još u toj fotelji, da pritisne gde treba, da se najure sa posla ove dve svinje, taj Paunović i neimenovani vozač?

Podrška FIlipu, nadam se da mu ovaj napad neće ubiti entuzijazam. Možda i da mu se da službena pratnja.

angie01 angie01 18:20 29.06.2012

Re: GSB

Srki-slazem se!

Vesnaaa, dolazi da pisemo gradonacelniku!
sevarlica sevarlica 19:43 29.06.2012

Re: GSB

Oćemo odma neku akciju, da pišemo gnačelniku, mislim, dok je još u toj fotelji, da pritisne gde treba, da se najure sa posla ove dve svinje, taj Paunović i neimenovani vozač?


Ma i ovom i sledećem, i ministru pravde(ako bude Cvijan možda i završimo nešto). Samo treba i Filip da digne privatnu tužbu.

Najveći problem je što niko nije UHAPŠEN i što tužilac nije ni pokrenuo proces.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:31 29.06.2012

Re: GSB

Vesnaaa, dolazi da pisemo gradonacelniku!


Ajde:)

Mada, možemo i da idemo na kafu i pričamo, ja baš danas videla neki stari plakat na tarabi kad sam išla na Kalenic pijac, samo ne znam dal taj poziv još uvek važi, ako važi, može i na sladoled.
angie01 angie01 21:48 29.06.2012

Re: GSB

Vesna Knežević Ćosić
Vesnaaa, dolazi da pisemo gradonacelniku!Ajde:)Mada, možemo i da idemo na kafu i pricamo, ja baš danas videla neki stari plakat na tarabi kad sam išla na Kalenic pijac, samo ne znam dal ta poziv još uvek važi, ako vaši, moje i sladoled.


moze kafa, sladoled, sta god,...al obavezan traceraj!
angie01 angie01 21:49 29.06.2012

Re: GSB

Najveći problem je što niko nije UHAPŠEN i što tužilac nije ni pokrenuo proces.


taj detalj mi nije jasan,...to mora da ima neke veze sa tim lekarskim opravdanjem, zato mi je vazno sta tu pise i ko mu je to dao-mislim ime doktora i kako nije priveden!

ja verujem da zbog prijave mora da bude reakcije tuzilastva!
ivana23 ivana23 18:14 29.06.2012

***

Filipu svakako ogromna podrska.


P.S. a01, izvini sto napominjem, imas gresku u naslovu - nije GSB, vec GSP

angie01 angie01 18:19 29.06.2012

Re: ***

Ivana-greska je namerna-zbog Bitange!
sevarlica sevarlica 19:41 29.06.2012

Re: ***

angie01
Ivana-greska je namerna-zbog Bitange!


Ma i P može da se iskoristi
angie01 angie01 19:45 29.06.2012

Re: ***

sevarlica

angie01Ivana-greska je namerna-zbog Bitange!Ma i P može da se iskoristi


kazi?
sevarlica sevarlica 20:10 29.06.2012

Re: ***

angie01
sevarlica

angie01Ivana-greska je namerna-zbog Bitange!Ma i P može da se iskoristi


kazi?


Recimo da podseća na ženski polni organ ali je inače jedna karakterna osobina :)

P.S. Ne smem, opet će moderacija da mi pošalje "ljubavno pismo"
Dr M Dr M 20:20 29.06.2012

Re: ***

Ne smem, opet će moderacija da mi pošalje "ljubavno pismo"


Sakrij!

Napiši 3,14 zda..
sevarlica sevarlica 20:27 29.06.2012

Re: ***

Dr M
Ne smem, opet će moderacija da mi pošalje "ljubavno pismo"


Sakrij!

Napiši 3,14 zda..


bocvena bocvena 18:21 29.06.2012

O, užasa!

I u sred bela dana pred gomilom sveta, Filip je primio udarce za svoj s ljubavlju utroseni trud, za dobrobit svih nas, pa i za posmatrace ovog siledzijstva!


Moram da idem sada,uključujem se kasnije!

Podrška!
bocvena bocvena 07:48 30.06.2012

Re: O, užasa!

A šta misliš ti o temi?

EDIT: ? Nemam ja živaca za ove zahebancije. Ako treba nešto da se piše, protestuje, podržava ovaj divni mladić, hoću. Da se drndam sa blogerima, neću.
zilikaka zilikaka 18:34 29.06.2012

glas + konkretno

Imam sad ja nekoliko pitanja, a molila bih upućene kolege da na njih odgovore. Naime, mislim da osim vrbalne blogo - podrške ovaj dečko zaslužuje mnogo više.
Zato:
1. Da li je moguće po Zakonu o dostupnosti informacija tražiti od Doma zdravlja Zemun informaciju koji je lekar izdao lekarsko oprevdanje (pretpostavljam da misliš na bolovanje)? Odnosno, ko je ovlašćen i na koga se može izvršiti pritisak da to proveri i da odgovor. (Mislim, škakljiva je stvar jer zadire u privatnost)
2. Može li se (opet po istom Zakonu) tražiti informacija od GSP o broju prijava protiv ovog vozača, i načinu rešavanja tih prijava?



Uzgred, ako znaš, objavi i ime apoteke koja mu je zatvorila vrata. Čisto da im pravimo reklamu
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:38 29.06.2012

Re: glas + konkretno

zilikaka
Imam sad ja nekoliko pitanja, a molila bih upućene kolege da na njih odgovore. Naime, mislim da osim vrbalne blogo - podrške ovaj dečko zaslužuje mnogo više.
Zato:
1. Da li je moguće po Zakonu o dostupnosti informacija tražiti od Doma zdravlja Zemun informaciju koji je lekar izdao lekarsko oprevdanje (pretpostavljam da misliš na bolovanje)? Odnosno, ko je ovlašćen i na koga se može izvršiti pritisak da to proveri i da odgovor. (Mislim, škakljiva je stvar jer zadire u privatnost)
2. Može li se (opet po istom Zakonu) tražiti informacija od GSP o broju prijava protiv ovog vozača, i načinu rešavanja tih prijava?



Da pitamo Freedom of Information, to jest blogokolegu, gospodina Šabića, da nam pomogne?
angie01 angie01 19:01 29.06.2012

Re: glas + konkretno

zili-to su kljucna pitanja,...nije taj kabadahija slucajno otrcao tamo, ne predavsi idntifikaciju za smenu, kao da nije ni bio tu, a da nije bio siguran da ce dobiti ausvajz- ko mu je dao i sta je tamo napisao doca?

i ako je tacno da je vec toliko puta prijavljvan, pa sta trazi on vise na tom poslu, ko ga stiti i kako uopste funkcionise to primanje za radna mesta vozaca- zar to nije odgovoran posao, gde treba neko da pazi na putnike?

sta pise u opisu radnog mesta i koje skilse moras da imas da bi prosao?


apoteka je najbliza tom stajalistu-okretnici, nce me mrzeti da idem da pogledam, sutra recimo-ako odem, eto mene i unutra sa par pitanja!


treba se obratiti gradonacelniku i upravi gsp(b)-a!
Dr M Dr M 18:36 29.06.2012

GI


Podrška Filipu!

Ona Krugolinina GI "Majka Hrabrost" je pokazala da je moguće učiniti i nešto više od verbalne podrške na blogu. Da probamo?

Nekoliko puta sam bio u autobusu koji je prošao kroz "crveno svetlo".

Da sam imao neki bedž sa oznakom " Filip!!!", možda bi vozač bio pažljiviji!
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:40 29.06.2012

Re: GI

Dr M

Podrška Filipu!

Ona Krugolinina GI "Majka Hrabrost" je pokazala da je moguće učiniti i nešto više od verbalne podrške na blogu. Da probamo?

Nekoliko puta sam bio u autobusu koji je prošao kroz "crveno svetlo".

Da sam imao neki bedž sa oznakom " Filip!!!", možda bi vozač bio pažljiviji!


Uh što volim ovo samoorganizovanje!

Podrška Filipu!!!

angie01 angie01 19:02 29.06.2012

Re: GI

svidja mi se ovo sa bedzom, drM!
angie01 angie01 19:11 29.06.2012

Re: GI

Podrška Filipu!!!


ovo s Terminatorom bi me smirilo!
kaolavanda kaolavanda 19:06 29.06.2012

?

Da iskoristim momenat da pitam da li je još neko zapazio da se na okretnicama gradskog prevoza vrlo često nalaze kafane?

Jasno, vozači tu drmnu jednu(?) "s nogu", i, idemo... da proverimo jesmo li miljenici sudbine. Čak sam čula i da se dogovaraju tokom radnog vremena kad će da se nađu, pa da zajedno, onako ortački nazdrave. Zbog toga često imamo one situacije kada se nanižu po dva, tri za redom, jer su krenuli sa početne stanice u isto vreme "okrepljeni".

Filip je lutka pametna, fina. I, stvarno ne mogu da zamislim, tj. ne želim, to stvorenje koje će nad njim da glumi silu.

Podrška za Filipa k'o vrata!
angie01 angie01 19:16 29.06.2012

Re: ?

je l neko njima radi alko test kada sednu u autobuse?

zar ne treba dispecer da pazi na vremena polazaka i kada je vozilo na kojoj stanici?



Filip je eto dobio nagradu za svoje angazovanje-sa sve publikom!
uninamama uninamama 20:28 30.06.2012

Re: ?

Meni se čini da su ukinuli dispečere zbog busplusa... ali možda grešim
blau.punkt blau.punkt 19:29 29.06.2012

Veliki umor



Ne trpim više ni sopstvenu kožu
ni zlatni krejon Predsednika i njegove publike
ni brze pruge napretka zlatne budućnosti koja nas čeka
baš iza ugla sa zarđalom sekirom
ne trpim više ni blještave reči što tupo odjekuju
u vlažnim sobama i suterenima
nedovršenim kućama
polovnim automobilima
ni svetlost neona ogromnih supermarketa
šarene ambalaže
i čokolade kojima je istekao rok upotrebe

ne trpim više lažne proroke
koji rade za prave marke i dolare
ni svemoćnog Boga Fudbala
ni svakodnevnu povećanu radijaciju
ni sopstveno telo statiste u porno menažeriji
jer ja sam sin Hristovog sina
na privremenom radu
u zoološkom vrtu evolucije
jer nosim televizor u prtljažniku kola
sanduk rashlađenog piva
i špil obeleženih karata
jer imam genetski kod svetačkog porekla
šešir i jaja goluba za nastupe po zadružnim domovima
mesnim zajednicama i partijskim ćelijama

ne trpim više gomilanje administracije
gomilanje neopeglanog veša
gomilanje loših godina
gomilanje loših sećanja
gomilanje piramida doušnika
piramida osiguranja
i multi level uzmi-pare-i-beži piramida
gomilanje policajaca
po glavi policajca
po glavi stanovnika
po glavi agenta tajne službe
po glavi učesnika turbo folk festivala
ne trpim više ples sa ljudima
predvojničku obuku iza okuke
borbu gladijatora protiv nemoćne publike
ritualno ubijanje princeza u obdaništima
dugu odjavnu špicu neodsanjane prošlosti
prazne foto albume
ovlažene šibice
dok lomače čekaju spremne i trunu u magli

ne trpim više euforične voditeljke
praznoglavih TV programa
bingo maniju
buvljak filozofiju
umrlice čiji je natalitet u stalnom porastu
jer ja sam moćna sirena
džinovski zvučnik nepodnošljiv za ukućane
moje reči moraju da čuju svi ljubitelji zdrave hrane
čistih reka i čistih pelena
jer Nacisti su zapalili Rajhstag
jer studenti nisu zapalili žito
i to je svima jasno

a vi
zaokružite NE
zaokružite kako vam se kaže
a posle nazad u bedu
u slivnike
u gumene cipele
u karneval turbo folk transa
jer
ja ću umesto vas da ludim u sopstvenoj glavi
ja ću umesto vas da podižem staklenike od reči
ja ću umesto vas da zaokružim DA
za budućnost
koju smo ostavili da čeka na slepom koloseku
ja ću umesto vas da budem
topovsko meso za pendreke & zapaljene kontejnere
i zaboravih da kažem
samaraću komuniste u liftu kad za to dođe vreme
tu malu tajnu čuvaću za dan kada očajanje preplavi kofere
i moja zemlja bude
moja materica
moj humus
moja mermerna ploča

i tražiću nazad moje godine
i vaše godine umesto vas koji ne znate da pišete molbe
tražiću nazad s kamatom
invalidninu
za nepojedeno južno voće
za kofere koji čame u podrumu
za neodgledane utakmice
koncerte
za propuštene prilike
tražiću nazad ljude koji su odselili u toplije krajeve
ptice koje nisu mogle da žive u kokošinjcu
unajmiću Terminatora
da se vrati nazad u prošlost i ubije one koji su sve ovo
i započeli
upotrebiću
laserske projektile
otrov iz prstena
fotonske jahače
želim da kažem da je previše ljudi otišlo
i da je sve ovo predaleko otišlo
jer
Dominikana & Novi Zeland traže nove žrtve
mladu inženjersku krv
spakovanu u mali crveni pasoš

a ti moja zemljo
uspavana lepotice pod šljivinim drvetom
teška mašinerija nastupa
znoj sa lica budućnosti nikada neće dospeti
do tvojih obala
do tvojih tvrdoglavih bundeva
bageri na Moravi
grabe šljunak tajno i bez poreza
lopate & podvrnute nogavice u zagađenoj reci
šume se seku 24 časa na dan i pretvaraju
u predizborne plakate

istorija pognutih glava
pod žmirkavim suncem
500 godina ropstva
1000 godina ropstva
100 000 godina ropstva
šalvare & turbani
drveni krstovi & drveni sanduci
i tako malo hrabrosti
osim u mističnim vizijama baba gatara
uspori malo tiha patnjo
uspori
i ostavi vreme
za malo nežnosti
za malo ratluka
a onda
opet
juriš na
tuđe žene & tuđe stanove
i gde je sada taj gnev od previše poraza
i premalo dostojanstva
zar baš ti zemljo moja
nisi govorila
o dostojanstvu
i postenju
zar nisi umorna od sitne trgovine
šverca & buvljih pijaca
lažne slike veličine & moći
tvoji muškarci nose pocepane čarape
turske cipele & kineske majce
četvrt hleba & salamu pod miškom
tvoji muškarci nose perlonske košulje
i paučinu na mudima

200 gladnih pijavica sisa tvoju krv
200 gladnih pijavica određuje strane sveta
200 gladnih pijavica postavlja abažure umesto neba
dok ruke
tako nemoćne
padaju po oblacima istorije
samo agenti marljivo rade
žanju izveštaje
prisluškuju
i batinaju
oni su zaista profi
uigrani NBA šampioni
moćni osmerac sa kormilarom
i blanko dozvolom za prebrzu vožnju

nikome nisam prodao svoje snove
pa neću ni tebi
zemljo moja
oni ti ne trebaju
treba ti čizma & pesnica u oko
štafeta umesto vibratora
auto otpadi
umesto luna parkova
izađi na crtu
izađi iz svoje podstanarske sobe
siđi sa neba istorije
i ne šalji na mene robote ideologije
za početak
pošalji mi vagon cveća

šutni me ispod stola, ženo
i reci mi da zaćutim

fikus u uglu sobe i blistavi crni sto
sablasti & senke
sitna matematika
teško je ćutati
ulice su gladne ljubavi
jedem sezonsko voće i razmišljam o budućnosti
to je super-savremeni očaj prolaznosti
dok oči žmirkaju i traže više svetla
smerokazi ne važe
novac je uzeo dušu svima osim svecima
aktivirane Holivudske bombe
tempirane na krv i brzinu
šamani su zbunjeni
neko je pročitao knjigu snimanja

pokušaću da zaboravim na smrt
tako teško je ćutati
kad nema straha
od pendreka
od atomske bombe
od raspadanja
još nisam video prave skitnice
očajnike koji tumaraju po mraku
agente koji traže oproštaj od petogodišnje dece
ne trguje se Večnošću jer ona ne postoji
samo igra ego ludila na magistrali
prolaznosti
pred prolaskom kroz kapiju
apostoli u belim Armani odelima
u velikoj ljudskoj pustinji
visokotiražni diktatori
plaču na samom kraju
navučeni
na hazard
na ulogu Boga
na sedative
na maloletnice
na čarobne štapiće

pomiluj psa / pametnog haskija
koji sedi ispred dragstora
kome je on skrivio sudbinu
ali on je mudriji od mene
i ne laje
tako je malo reči kojima se opisuje beda
slomljeni krovovi & krčanje mašina
u noći bez meseca
anđeli svetle po uglovima
iza rešetaka
na klimavim kafanskim stolicama
studentski domovi prekovremeno rade
orgije u svakoj sobi
jeftino piće
jeftina muzika
i seljačka krv koja vitla duboko u noć
silikonske grudi turbo ikona
i ruke gore
i ruke gore
video sam budućnost rokenrola
gde pijana spava u menzi

ludi psi pušteni s lanca
racija na svakoj boljoj zabavi
ovo nisu zapisi iz sivog doma
ovo je životinjska farma
gde su neke životinje
jednakije od drugih
i ti vrli novi svete
ne pričaj mi o demokratiji
trgovao si s komunistima
i posadio po jedan gama zrak u svaku
srpsku jagodu
vi ste savršeni par

psihopate & srebroljupci

blindirani automobili
mreškaju se na suncu
iza tamnih stakala
voze se lica s poternica
nema suza u njihovim očima
ali njihova sudbina je jasna
jer film je pri kraju
a lopovi još uvek beže i nervozno se smeškaju
jer film je pri kraju
samo ja neću ustati sa stolice i otići
jer glavni junak mog života mora da pobedi
tačno u podne
sam
sam
kada za to dođe vreme
jer domovina mi je uzela sve i sada nemam ništa
pretvorila me
u broj
u dinar
u poresku izjavu
pruzajuci mi zauzvrat juznoamericke TV sapunice
uzivo
tesko mi je da to priznam

pitajte moju majku, one ne misli tako

moj gnev ne dopire dalje od dnevne sobe
beleške nemoćnog čoveka
nikome nisu potrebne
jer duše nisu nevine
ni deca nisu nevina
ni nebo nije od oblaka
i znam da neće biti kajanja
ni katarze
ludaci su preuzeli ludnicu
ubili su Korta
kremirali Kafku
kampuju ispred Kremlja
i nisam želeo tu ulogu svakodnevnog heroja
to je za neke jače i snažnije
i nisam želeo taj svakodnevni bes
i to svakodnevno ludilo
želeo sam da budem turista
da koračam šinama
i budem prijatelj sopstvenoj deci

tajna društva
telefoni

pretresi
prebijanja
čir na želucu
matematika u rukavicama
maska na licu navijača
vrtoglavica
dugometrazni horor na pustoj zemlji
opisati
ili zaklopiti oči
te školjke sa biserima od mutnog stakla
izneti na berzu
ili ovi izlivi nežnosti
nije li to loša terapija
stariji sam 10 godina
i to iskustvo ne čini me jačim
samo tužnijim i umornijim
sedim u dnevnoj sobi ali ne vidim smrt
samo je beda svuda oko mene
nabubreli leš izbacuje voda

(Zvonko Karanović, maj 2000)
angie01 angie01 19:43 29.06.2012

Re: Veliki umor

to je taj krik, nikada kolektivno pusten da zagrmi i nadjaca i rastera, oslobodi!

hvala!
jedan.kub jedan.kub 23:26 02.07.2012

Re: Veliki umor

Dobro vece svima.
Odlican tekst, vidim guzva velika.
angie01
to je taj krik, nikada kolektivno pusten da zagrmi i nadjaca i rastera, oslobodi!

hvala!

Izgleda da beogradjani vole da im sofercine prave red.
Filipu savet da nadje drustvo medju istomisljenicima i da ne ide sam u akciju, kad vec ne moze da ima podrsku od slucajnih prolaznika.

Nekad, davno su beogradjani zaustavili atentatora na turskog akosenevaram, ambasadora.
angie01 angie01 23:33 02.07.2012

Re: Veliki umor

ima Filip istomisljenike, okupili su se oko njega,...to da bi trebalo da neko ide s njim, verovatno, ne svidja mi se samo pomisao, da je nemoguce resiti se siledzija, jer to bi znacilo, da svaki dobronamernik treba da ima pratnju ako radi na resvanju problema i sprecavanju opstrukcija!


covek koji je potrcao da odbrani turskog ambasadora u bulevaru Revolucije, je bio upucan od napadaca!

hvala vam!
jedan.kub jedan.kub 23:05 03.07.2012

Re: Veliki umor

Re: Veliki umor
ima Filip istomisljenike, okupili su se oko njega,...to da bi trebalo da neko ide s njim, verovatno, ne svidja mi se samo pomisao, da je nemoguce resiti se siledzija, jer to bi znacilo, da svaki dobronamernik treba da ima pratnju ako radi na resvanju problema i sprecavanju opstrukcija!

Da ne bude zabune, ovakve sofercine cine losu uslugu svojim postenim kolegama.
Nikako da nam se desi, da u ovakvom drustvu odvojimo barabe od civilizovanih.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:47 29.06.2012

Podrska naravno

angie01 angie01 22:09 29.06.2012

Re: Podrska naravno

...i sada za sve to treba da ga fizicki napadne seronja koji bi da se ponasa kao sto je naucio u svom selu- a ostali, kojima Filip pomaze, da cute!

krajnje je vreme da se ovaj momak konkretnije podrzi!


...bio i onaj decko Vlada sto je jedini dosao da cuva platan u bulevaru-i svi u fazonu, majstore tzcare, al nista konkretnije od toga!
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:06 30.06.2012

Re: Podrska naravno

dusanovaiivanovamama

Filip Vukša - heroj ulice



Jel ovo "H" u 29H od "hipotetički" ?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 07:34 30.06.2012

Re: Podrska naravno

angie01
...i sada za sve to treba da ga fizicki napadne seronja koji bi da se ponasa kao sto je naucio u svom selu- a ostali, kojima Filip pomaze, da cute!

krajnje je vreme da se ovaj momak konkretnije podrzi!


...bio i onaj decko Vlada sto je jedini dosao da cuva platan u bulevaru-i svi u fazonu, majstore tzcare, al nista konkretnije od toga!

Grešiš, ima konkretno:
U toku je ozbiljan sudski proces protiv Vlade Drvenog Advokata. Optužen je da je pretio putem Facebook-a (vidi Aska i vuk, Ivo Andrić) jednom gradskom političaru drvoseči ili kako ti kažeš Ser..i. Ovaj Vlada Drveni Advokat je takođe sjajan, kulturan, svestran, miran mladi čovek. Bojim se da će na kraju biti osuđen jer nema novca da plaća dobre advokate i oslanja se na sopstveni osećaj za pravdu i da će sudija to razumeti i prihvatiti.
A što se tiče Filipa i tog ružnog događaja - prosto bih voleo da je to sve istina, da se jasno pokaže da naši mediji na takve informacije ne reaguju (jer su skoro svi korumpirani ili pritisnuti od strane političara - bilo gradskih i lokalnih bilo republičkih).

Edit: Ipak bih više voleo da sve to oko Filipa i oko tog legendarnog vozača sa 100 prijava nije istina.
Edit2: Jedan gradski političar drvoseča = Nije Đilas. Zaboravih ime i prezime, raspitaću se.
angie01 angie01 08:19 30.06.2012

Re: Podrska naravno

Edit: Ipak bih više voleo da sve to oko Filipa i oko tog legendarnog vozača sa 100 prijava nije istina.



ali jeste!...sada me zanima ishod!

pazi, svi su u nekoj defanzivi , mirno prihavtaju sve sto se desava, bez ideje da to ima veze i sa njim, a neko ko odluci da ucini nesto i pokaze da je to put da se stvari poprave, jos bude zbog toga ugrozen,...i sada cemo mi malo da popricamo i nista!

ne znam sta to treba da pokrene javno mnjenje!?

i to za Vladu- pa treba svi gradjani da dodju pred sud i da ga podrze- gde su te vladine organizacije da mu plate advokata?!!
angie01 angie01 08:31 30.06.2012

Re: Podrska naravno

srdjan.pajic

dusanovaiivanovamamaFilip Vukša - heroj uliceJel ovo "H" u 29H od "hipotetički" ?



to je N-nocni autobus!
vishnja92 vishnja92 12:33 30.06.2012

Re: Podrska naravno

Edit2: Jedan gradski političar drvoseča = Nije Đilas. Zaboravih ime i prezime, raspitaću se.

Darko Glavas - link
(to je usledilo posle ovoga)

ja se nadam da ce Vlada da izadje neozledjen iz svega, prosto ne sme da bude drugacije.

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 15:39 30.06.2012

Re: Podrska naravno

vishnja92
Edit2: Jedan gradski političar drvoseča = Nije Đilas. Zaboravih ime i prezime, raspitaću se.

Darko Glavas - link
(to je usledilo posle ovoga)

ja se nadam da ce Vlada da izadje neozledjen iz svega, prosto ne sme da bude drugacije.


Jukie Jukie 19:32 30.06.2012

Re: Podrska naravno

angie01

srdjan.pajicdusanovaiivanovamamaFilip Vukša - heroj uliceJel ovo "H" u 29H od "hipotetički" ? to je N-nocni autobus!


Stvarno? Ja sam mislio da je to neki lokalni autobus a, b, c itd do h.
A što nije napisao N?
mlekac mlekac 20:45 30.06.2012

Re: Podrska naravno

Jukie
angie01

srdjan.pajicdusanovaiivanovamamaFilip Vukša - heroj uliceJel ovo "H" u 29H od "hipotetički" ? to je N-nocni autobus!


Stvarno? Ja sam mislio da je to neki lokalni autobus a, b, c itd do h.
A što nije napisao N?

Пиши ћирилицом да те цео свет разуме!
angie01 angie01 20:52 30.06.2012

Re: Podrska naravno

Jukie

angie01srdjan.pajicdusanovaiivanovamamaFilip Vukša - heroj uliceJel ovo "H" u 29H od "hipotetički" ? to je N-nocni autobus!Stvarno? Ja sam mislio da je to neki lokalni autobus a, b, c itd do h.A što nije napisao N?


zato sto su sve oznake u gsp-u na cirilici!

verovatno su mu rekli da mora tako- vidis da je i broj isti-isti font!
jedan.kub jedan.kub 23:16 03.07.2012

Re: Podrska naravno

U toku je ozbiljan sudski proces protiv Vlade Drvenog Advokata. Optužen je da je pretio putem Facebook-a (vidi Aska i vuk, Ivo Andrić) jednom gradskom političaru drvoseči ili kako ti kažeš Ser..i. Ovaj Vlada Drveni Advokat je takođe sjajan, kulturan, svestran, miran mladi čovek.

A o drvoseci vise govori njegovo nedelo. Dovoljno je da baci jedan pogled na taj "bulevar".
Da li se svima (sudijama) dopada ovakvo nametanje neukusa?
angie01 angie01 23:29 03.07.2012

Re: Podrska naravno

jedan.kub
U toku je ozbiljan sudski proces protiv Vlade Drvenog Advokata. Optužen je da je pretio putem Facebook-a (vidi Aska i vuk, Ivo Andrić) jednom gradskom političaru drvoseči ili kako ti kažeš Ser..i. Ovaj Vlada Drveni Advokat je takođe sjajan, kulturan, svestran, miran mladi čovek. A o drvoseci vise govori njegovo nedelo. Dovoljno je da baci jedan pogled na taj "bulevar". Da li se svima (sudijama) dopada ovakvo nametanje neukusa?


pa jeste, al ko je izasao da podrzai Vladu- da je samo komsiluk nasao za shodno to sto se neko iz naselja Braca Jerkovic bori za drvo u njihovom kraju-ta egzekucija drveca ne bi mogla da bude sprovedena-o tome se radi,...dok ljudi ne uzmu stvari u svoje ruke, nista od promena na bolje!
freehand freehand 08:13 30.06.2012

Na stranu siledžije

Gradski prevoz veoma retko koristim vec decenijama!


ali znaš da

ali se gradsko saobracajno preduzece ne bavi svrsishodno svom problematikom, koja je uostalom propisana zakonom!

Pa tako nisu autobusi dobro obelezeni, ne zna se pouzdano trasa kojom saobracaju, nije siguran, niti se zna kada je poslednji polaz vozila, leti se ne ukljucuje klima, a zimi grejanje, a vozaci I dalje uzivaju da u spicevima i kada je guzva, zatvore vrata na pola coveka i krenu, iako sve vide u retrovizoru!

Ili vam zatvore ispred nosa, puse u vozilu, pricaju telefonom, kucaju poruke i naravno, specijalitet kuce, voznja krompira, kako se zove nacin kojim upravljaju vozilom!


Kako, majke ti?
Ja, recimo, mislim da je gradski prevoz između 10x i 100x bolji nego pre deset godina.

Ne daj boze, da kazu dobrar dan, dovidjenja ili bilo sta slicno!

Ni da izađe iz šesnaestice kod Zelenjaka ceger da pridrži... Bože...
Ti ovo ozbiljno?
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 08:24 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Ni da izađe iz šesnaestice kod Zelenjaka ceger da pridrži... Bože...
Ti ovo ozbiljno?


Što šta fali

Vozač šoferčina je bolje varijanta od domaćina autobusa?
angie01 angie01 08:30 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

bas sam dojmljena brzinom kojim si dotrcao da "pomognes"!!

preskocio siledzije i problem i po dobrom starom receptu dezavuises temu nekim kontriranjem!

pa vidi, nemam ja nista protiv, da ti kada sidjes sa bicikla i udjes u gradski prevoz tebi to deluje kao spejs satl! I drago mi je zbog tebe!

prijave koje su poslate i jesu zbog svega ovog navesenog, Filip i trosi svoje vreme i energiju da pokusa da se to popravi, jer je samo ljudski faktor u pitanju!
freehand freehand 08:32 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Vesna Knežević Ćosić
Ni da izađe iz šesnaestice kod Zelenjaka ceger da pridrži... Bože...
Ti ovo ozbiljno?


Što šta fali

Vozač šoferčina je bolje varijanta od domaćina autobusa?

To bi stvarno bilo super. Samo bismo onda imali 15.000 prijava i milion tekstova na forumima i blogovima o budalam iz GSB koje ostavljaju sto putnika u autobusu da čekaju dok oni pomažu nekojgospođi/tetki/babi koja im je sigurno švalerka/šurnjaja/strina.
Mislim, ok, potpuno i bezrezervno se slažem da nije teško biti fin, i da siledžije bez moraju da plate ili robijaju. Ali bi svakako trebalo razdvojiti smislene od besmislenih stvari.

Evo - ja sam, na primer, prekjuče sa visoke breze skinuo komšinici mače koje nije umelo da siđe.
freehand freehand 08:40 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

bas sam dojmljena brzinom kojim si dotrcao da "pomognes"!!

O čemu pričaš?
Nisam ništa preskočio, ovo je početak, siledžije su na kraju.
ali ni ti nisi preskočila da opljuneš. Samo je logički problem kad napišeš da nešto ne znaš, a onda sa žarom argumentuješ svoje poznavanje iste stvari.
pa vidi, nemam ja nista protiv, da ti kada sidjes sa bicikla i udjes u gradski prevoz tebi to deluje kao spejs satl! I drago mi je zbog tebe!


Wow! Jel ovo nešto lično, pa još sa visoka? Zaboravila si da dolazim iz provincije, to bi još pojačalo diskvalifikaciju!
Možeš slobodno da edituješ.

prijave koje su poslate i jesu zbog svega ovog navesenog, Filip i trosi svoje vreme i energiju da pokusa da se to popravi, jer je samo ljudski faktor u pitanju!


Filipu svaka čast. Poštujem volju, poštujem inicijativu.
Mali je problem kad se od incidenata ili nekoliko incidenata generalno stvara slika o rasulu.
Bar meni.

Edit: ovo mi je omiljena lektira na temu šoferska je tuga pregolema:
Jaki živci majstor Đoke
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:45 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Friki

Ja, recimo, mislim da je gradski prevoz između 10x i 100x bolji nego pre deset godina.


A zna se, biće 10x ili 100x puta gori, sad kad su beli listići zajebali Pravednog Dildo Baginsa.

Ne kapiram samo, kako si od cele ove opisane situacije zapeo baš za to da li je GSP bolji ili isti kao pre 10 godina, iako je, kako sam razumeo, ovo što si citirao - upravo tako kako piše.

Verovatno ti je promakllo, ali tema je da je neki bahati siledžija, koji se odaziva na reč "vozač" samoinicijativno uzeo stvari u svoje ruke, i krenuo da leši "cinkaroša", koji je tu stajao i prebrojavao nešto, a siledžija ga je, u nekom magnovenju, "prepoznao". Što mu naravno, pravilom službe reformisanog GSP-a odma dalo sva siledžijska prava. Pa je onda drugi majmun, koji se odaziva na "dispečer" priskočio da i on udari koju po cinkarošu, a posle da pokrije solidarno kolegu bahatog siledžiju, tvrdnjom kako se ustvari ništa nije desilo. Pa je onda bahati siledžija otišao, pazi sad, kod lekara, koji mu je, normalno, i iz predostrožnosti, izdao uverenje da nije ni bio tog dana na poslu.

Apotekarka koja je savesno zaključala apoteku pred malim cinkarošem koga peglaju dvojica oficira GSP-a, i ostala nezainteresovana publika koja je uživala i lepom letnjem danu u Beogradu, su tu samo kolateralna šteta.

Kapiš?

angie01 angie01 08:54 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije


O čemu pričaš?
Nisam ništa preskočio, ovo je početak, siledžije su na kraju.
ali ni ti nisi preskočila da opljuneš. Samo je logički problem kad napišeš da nešto ne znaš, a onda sa žarom argumentuješ svoje poznavanje iste stvari.


a sta je na pocetku?

da kazes da nesto od izrecenog nije tacno?

sta na primer nije?

gde sam opljunula sporta radi, a eto ne znam?

je l si pogledao klipove? Sta kaze decko, zasto se angazovao?

i moja deca, porodica prijatelji koriste prevoz autobusom, od tih prica mozes da satavis roman!

poslednji polasci se preskacu na mnogim linijama, u nekim prigradskim naseljima, gde su ljudi upravo zavrsili smenu i zure kuci, ne malo puta cekaju uzalud, moje dete onoliko puta doslo peske,...preko dana, za 5 minuta prodje 3, 4, autobusa iste linije, a posle ih nema po 45 minuta, je l saceka bilo ko od njih da ljudi normalno udju u vozilo, sednu ili nadju mesto- NIKADA, samo uvezbani se ne zanesu ili ne padnu ili se ne udare, kako skrecu majstori u krivini sa bakicama kojima nece niko da ustene, malom decom, je l uredno pricaju telefonom, kucaju poruke, puse u vozilu, ti ako nisi iz grada, nemas pojama gde ti staje posleponocni autobus i kada krece i koje su frkvencije, kada stize npr na odredjenu stanicu,...mrzi me vise
freehand freehand 09:01 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

srdjan.pajic
Friki

Ja, recimo, mislim da je gradski prevoz između 10x i 100x bolji nego pre deset godina.


A zna se, biće 10x ili 100x puta gori, sad kad su beli listići zajebali Pravednog Dildo Baginsa.

Ne kapiram samo, kako si od cele ove opisane situacije zapeo baš za to da li je GSP bolji ili isti kao pre 10 godina, iako je, kako sam razumeo, ovo što si citirao - upravo tako kako piše.

Verovatno ti je promakllo, ali tema je da je neki bahati siledžija, koji se odaziva na reč "vozač" samoinicijativno uzeo stvari u svoje ruke, i krenuo da leši "cinkaroša", koji je tu stajao i prebrojavao nešto, a siledžija ga je, u nekom magnovenju, "prepoznao". Što mu naravno, pravilom službe reformisanog GSP-a odma dalo sva siledžijska prava. Pa je onda drugi majmun, koji se odaziva na "dispečer" priskočio da i on udari koju po cinkarošu, a posle da pokrije solidarno kolegu bahatog siledžiju, tvrdnjom kako se ustvari ništa nije desilo. Pa je onda bahati siledžija otišao, pazi sad, kod lekara, koji mu je, normalno, i iz predostrožnosti, izdao uverenje da nije ni bio tog dana na poslu.

Apotekarka koja je savesno zaključala apoteku pred malim cinkarošem koga peglaju dvojica oficira GSP-a, i ostala nezainteresovana publika koja je uživala i lepom letnjem danu u Beogradu, su tu samo kolateralna šteta.

Kapiš?


Uvek je veselo kad se javi veliki Dobrotvor from Kolorado!
Kako da ti najbolje ilustrujem kako ja to vidiM?
Recimo, zamišljam tvoj komentar da u Srbiji gori toliko šume koliko u Koloradu. A ti sem jednog kukajućeg komentara, koji je, začudo, sasvim okej - o tome ni mukajet. Ništa o debilima, piromanima, prostacima, kretenima, nekulturnim budalama, istrebljivačima indijanaca i bizona... ništa!?
Da pogađam kakav bi ti stav bio da se to u Srbiji dešava?

Što se ovog teksta tiče, predobri Hranioče, da mu naslov nije takav kakav jeste, da nije u pitanju takva generalizacija, i da se Angie držala događaja - ni moj komentar ne bi bio kakav jeste.
Napisah gore - mislim da sam već dovoljno puta eksplicitno iskazao stav prema siledžijama i dsiledžijstvu bilo koje vrste.
I da ne moram to deklarativno da čini svaki put i u svakoj situaciji.
Ali - reakcija na neistine i besmislena uopštavanja - e to je jače od mene.
angie01 angie01 09:08 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

reakcija na neistine i besmislena uopštavanja


nikako da kazes sta!

ili ti imas neke druge kriterijume, ( u ovom slucaju sa vidnom namerom), od ostalih gradjana?

ili ti je sada toliko bitna misija da skrenes pricu sa Filipa i onoga sto se desilo, da ces uporno da insitiras da sam iznela besmislice o problematici u gradskom prevozu!?
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:08 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Evo - ja sam, na primer, prekjuče sa visoke breze skinuo komšinici mače koje nije umelo da siđe.

Zaključak: sve breze su visoke, svi mačići umeju da se popnu na drvo, svi Pančevci su dobri, sve komšinice sjajno izgledaju
angie01 angie01 09:14 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

KRALJMAJMUNA
Evo - ja sam, na primer, prekjuče sa visoke breze skinuo komšinici mače koje nije umelo da siđe. Zaključak: sve breze su visoke, svi mačići umeju da se popnu na drvo, svi Pančevci su dobri, sve komšinice sjajno izgledaju


...e, Km, ako nam procita snajka, ode nam free na drustveno koristan rad!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:22 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

angie01
KRALJMAJMUNA
Evo - ja sam, na primer, prekjuče sa visoke breze skinuo komšinici mače koje nije umelo da siđe. Zaključak: sve breze su visoke, svi mačići umeju da se popnu na drvo, svi Pančevci su dobri, sve komšinice sjajno izgledaju


...e, Km, ako nam procita snajka, ode nam free na drustveno koristan rad!

neka ode, to ti je dobra ideja i da nema zgodne košinice i nesrećne mace.

free je dobar, znam da bi prvi stao u odbranu Filipa, i kad bi birao između tog baje-vozača i Filipa uvek bi on izabrao Filipa, kao što je i ovde to učinio, uz malu promenu redosleda rečenica na svojim komentarima.
freehand freehand 09:25 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

ili ti imas neke druge kriterijume, ( u ovom slucaju sa vidnom namerom), od ostalih gradjana?

Au što volim ove množine... Ti, naravno, imaš neku legitimaciju koja ti daje za pravo da nastupaš u ime ostalih građana?
Freehand Vs Ostali građani, jbt!

Evo ovako:
naslovom Beogradske Saobraćajne Bitange opljunula si štedro nekoliko hiljada ljudi koji rade za sve Beograđane i nas iz provincije koji siđemo sa naših primitivnih prevoznih sredstava pa se uvalimo u ono što su za nas spejs šatlovi a za nobles Beogradžane drndave kante koje služe za maltretiranje finog hoh sveta. Statistika kaže da u tolikom broju ljudi mora biti i devijantnih tipova i gadnih karaktera. Stresni posao koji rade u tome im sigurno ne pomaže.
Tako da si za neke sigurno u pravu, ali ogromnu si većinu uvredila na prilično ... način.

Iz tvojih komentara se da zaključiti da su preskakanje polazaka ili stanica pravilo, a ne izuzetak. Izvini - ne verujem. Štaviše.

je l saceka bilo ko od njih da ljudi normalno udju u vozilo,

Apsolutno.
samo uvezbani se ne zanesu ili ne padnu ili se ne udare, kako skrecu majstori u krivini sa bakicama kojima nece niko da ustene, malom decom,

Kako odgovoriti na ovo?
je l uredno pricaju telefonom, kucaju poruke, puse u vozilu

Viđao sam klipove na Jutjubu, verujem da toga ima. Ali nijednog nisam video uživo. Što bi značilo da ipak nije uredno.

Al ok, mrzii mene više.
srdjan.pajic srdjan.pajic 09:31 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

freehand

Uvek je veselo kad se javi veliki Dobrotvor from Kolorado!
Kako da ti najbolje ilustrujem kako ja to vidiM?
Recimo, zamišljam tvoj komentar da u Srbiji gori toliko šume koliko u Koloradu. A ti sem jednog kukajućeg komentara, koji je, začudo, sasvim okej - o tome ni mukajet. Ništa o debilima, piromanima, prostacima, kretenima, nekulturnim budalama, istrebljivačima indijanaca i bizona... ništa!?
Da pogađam kakav bi ti stav bio da se to u Srbiji dešava?

Što se ovog teksta tiče, predobri Hranioče, da mu naslov nije takav kakav jeste, da nije u pitanju takva generalizacija, i da se Angie držala događaja - ni moj komentar ne bi bio kakav jeste.
Napisah gore - mislim da sam već dovoljno puta eksplicitno iskazao stav prema siledžijama i dsiledžijstvu bilo koje vrste.
I da ne moram to eklarativno da čini svaki put i u svakoj situaciji.
Ali - reakcija na neistine i besmislena uopštavanja - e to je jače od mene.


Šabančeviću, skrećeš sa teme i razvodnjavaš, kao i uvek. Ako te interesuje nešto o Koloradu, požarima i ostatku liste možeš uvek da pitaš, ili da napišeš, pa da prodiskutujemo (možeš čak i da doznačiš ako hoćeš, za pomoć postradalima u požaru, evo, banke mečuju svaki prilog donatora, ustvari, verovatno si već krenuo na poštu, pretpostavljam, a i pozdravljam ).

Mene ovde na blogu prvenstveno interesuju zbivanja u Srbiji, tako da ozbiljno dangubiš ovim tvojim tupavim ali konstantnim uzvratnim podbadanjima o tome kako je ovde kod nas isto tako grozno kao i u Srbiji ako ne i gore. Prvo nije, ni približno, a drugo, i da jeste, kakve ti vajde imaš od toga kad uvatimo da bistrimo neko konkretno a žešće sranje u Srbiji koje je isplivalo? Zato, drž se ti teme, druškane, il me zaobidji, da ne bih morao da ti uvedem ignore ko Cesrkom, jel to okej?



angie01 angie01 09:34 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Free-prevazisao si sebe u demagogiji izvrtanja, cak i u poredjenju sa komentarima koje postavljas sa istom namerom kod nikolica777!

besmisao tvog pokusaja da prikazes da losa namera postoji kod nekog drugog, samo govori o tvojoj nekorektnosti, ali ona je tvoja, pa ti sa njom radi sta hoces!

to kako odgovaras na pitanja sta nije tacno u tekstu, je najbolji pokazatelj tvog profila!

freehand freehand 09:34 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

KRALJMAJMUNA
angie01
KRALJMAJMUNA
Evo - ja sam, na primer, prekjuče sa visoke breze skinuo komšinici mače koje nije umelo da siđe. Zaključak: sve breze su visoke, svi mačići umeju da se popnu na drvo, svi Pančevci su dobri, sve komšinice sjajno izgledaju


...e, Km, ako nam procita snajka, ode nam free na drustveno koristan rad!

neka ode, to ti je dobra ideja i da nema zgodne košinice i nesrećne mace.

free je dobar, znam da bi prvi stao u odbranu Filipa, i kad bi birao između tog baje-vozača i Filipa uvek bi on izabrao Filipa, kao što je i ovde to učinio, uz malu promenu redosleda rečenica na svojim komentarima.


Khm... Ova breza je jedno osam metara visoka, Free je mače skidao sa oko šest.
I sišao skroz izgreban (mače se malo ankerisalo, a poreklo ogrebotina je trebalo objasniti snajci ) i prekriven smrdibubama.
Komšinica ima osamnaest godina, i jeste baš slatka i mila, a mače je na drvetu bio celu noć, što znači da je kukalo i dernjalo se, al mu niko nije došao u pomoć.

Što se ovog dečka, Filipa, tiče - ima stvari koje se podrazumevaju. Da je Angie počela sa događaejm i sa njim završila - ne bih komentarisao uopšte, jer i nema šta da se komentariše. Stavim preporuku za angažman i odem dalje.
freehand freehand 09:39 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Zato, drž se ti teme, druškane, il me zaobidji, da ne bih morao da ti uvedem ignore ko Cesrkom, jel to okej?

Znaš kako, Šabane - ja se u vaše ljubavne svađe mešati neću.
A ovde si ti mene prozvao, ne ja tebe.
Što se donacije tiče - slobodno šestomesečnu donaciju koju si meni namenio preusmeri u taj fond.
Da imam moći - postradalima bih rado pomogao.
Što se tvog stava tiče... Nomen est omen. Ne znam ko te prozvao Šabanom, ali ima moj duboki respect.

freehand freehand 09:43 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

angie01
Free-prevazisao si sebe u demagogiji izvrtanja, cak i u poredjenju sa komentarima koje postavljas sa istom namerom kod nikolica777!

besmisao tvog pokusaja da prikazes da losa namera postoji kod nekog drugog, samo govori o tvojoj nekorektnosti, ali ona je tvoja, pa ti sa njom radi sta hoces!

to kako odgovaras na pitanja sta nije tacno u tekstu, je najbolji pokazatelj tvog profila!


I ja se trudio da kvotujem, pa da konkretno ovgovaram da bi ti napisala ove frazice koje koriste polupismeni trećerazredni političari kad hoće da deluju inteligentno i načitano, dok naprđuju oponenta u diskusiji na nekoj lokalnoj televiziji?
Daj, Angie...

Edit: e, Angie, a šta je to demagogija izvrtanja?
Mnogo mi se svidža, al da ne upotrebim negde pa da me pitaju šta znači - a ja da ne znam.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:44 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

freehand
KRALJMAJMUNA
angie01
KRALJMAJMUNA
Evo - ja sam, na primer, prekjuče sa visoke breze skinuo komšinici mače koje nije umelo da siđe. Zaključak: sve breze su visoke, svi mačići umeju da se popnu na drvo, svi Pančevci su dobri, sve komšinice sjajno izgledaju


...e, Km, ako nam procita snajka, ode nam free na drustveno koristan rad!

neka ode, to ti je dobra ideja i da nema zgodne košinice i nesrećne mace.

free je dobar, znam da bi prvi stao u odbranu Filipa, i kad bi birao između tog baje-vozača i Filipa uvek bi on izabrao Filipa, kao što je i ovde to učinio, uz malu promenu redosleda rečenica na svojim komentarima.


Khm... Ova breza je jedno osam metara visoka, Free je mače skidao sa oko šest.
I sišao skroz izgreban 8mače se malo ankerisalo, a poreklo ogrebotina je trebalo objasniti snajci ) i prekriven smrdibubama.
Komšinica ima osamnaest godina, i jeste baš slatka i mila, a mače je na drvetu bio celu noć, što znači da je kukalo i dernjalo se, al mu niko nije došao u pomoć.

Što se ovog dečka, Filipa, tiče - ima stvari koje se podrazumevaju. Da je Angie počela sa događaejm i sa njim završila - ne bih komentarisao uopšte, jer i nema šta da se komentariše. Stavim preporuku za angažman i odem dalje.

free, da samo znaš kako su angie, vesna i srđan u životu zgodni slatki i mili!!!
nekako mi se čini da bi usmeni 4fullcontact & hladno piće bio plodonosan za sve vas.
PS ne znam šta mi je danas pa sam ovako mirotočiv, udarilo mi sunce u glavu.

PPS srđane, vidiš da free ume da se pentra, da ga uzmeš u ekipu gorske&gradske službe spasavanja
angie01 angie01 10:32 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

ja se trudio da kvotujem, pa da konkretno ovgovaram da bi ti napisala ove frazice koje koriste polupismeni trećerazredni političari kad hoće da deluju inteligentno i načitano, dok naprđuju oponenta u diskusiji na nekoj lokalnoj televiziji?


uuuuu, bas gadno danas!

a da bolje nesto firmonapises, pa da ti bude lakse!



ps- naravno da je uvod bio potreban, ( evo imam dobru volju da ti odgovorum na tvoj pokusaj da budes urednik tudjih blogova), jer je problematika javnog prevoza duoga, bolna i znacajna za stanovnike naseg grada i dok se nije Filip pojavio, bez obzira na stanje, ne znam za slucaj da se neko licno angazovao da nesto proba da resi, bez roptaja, previse prica, samo dobrom voljom i ljubavlju prema svom gradu- a ti si od svega toga nasao za shodno da ovoliko trolujes, dezavuises, nabedjujes, izvrces,...kako bi skrenua sa sustine, koju ti je lepo podvukao Srki, ako vec nisi sposoban da to sam uvidis.

kakva to zlonamernost moze da povuce-ja ne znam, niti me zanima, rekoh ti, tvoja je , pa se bakci sam sa njom!...al, molim te, negde drugde!

ovaj mladic je zasluzio barem toliko!


dragan7557 dragan7557 10:48 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

il me zaobidji, da ne bih morao da ti uvedem ignore ko Cesrkom, jel to okej?

E ovo mi je baš drago!

Šabo brate ne znaš koliko sam srećan!
kako je ovde kod nas isto tako grozno kao i u Srbiji ako ne i gore.

Po mnogim pitanjima je još gore uzimajući u obzir Khm, vašu preslavnu Istoriju, kojom ste zadivili Svet.

Jedina dobra stvar koju si napisao je mnogo , mnogo unazad o tužnoj Moravi, sve ostalo naklapanje. Mada nije ti zameriti kako god uzmeš:"s'kim si, onaki si."

Naravno uz prijatan dan ti želim,

cerski
freehand freehand 11:50 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

a da bolje nesto firmonapises, pa da ti bude lakse!

Misliš - provalila si me za primitivno prevozno sredstvo; provalila si moje ruralno poreklo i provincijalno prebivalište; provalila si me da blejim pred svetlostima velegrada i spejsšatlova; a sad si provalila i bedni i totalno nekul smorni način na koji zarađujem za život?
Bravo, bravo, bravo!
To volim, taj damski intelektualni rad!
angie01 angie01 13:05 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Misliš


mislim da si jadan u tome sto radis upravo ovde i na ovaj nacin!

Bicikl vozim i ja-oduvek!

meni ne smeta nicije poreklo, niti gde zivi-u tvom slucaju, provincijalna je samo tvoja pamet, nacin na koji ovde utisavas svoje frustracije i opstruiras-zasto, to samo ti znas!

nacin na koji bilo ko zaradjuje za zivot-nikada nije bedan, niti sam ja ikada u svom zivotu pokazala nadmenost u odnosu na bilo koga, ...bedno je tvoje ucitavanje svega toga sto mi zameras i sto ne postoji,

i totalno nije cool sto nastavljas da trolujes, ako vec ne mislis da treba da das neku podrsku da kazes neku na temu ovog bloga-slobodno idi negde drugde i to radi, sve sto si hteo meni licno da kazes-a ti razmisli koliko je to bedno, ne cool, intelektualno i dzentlmenski-si vec rekao, ne moras dalje da heklas!
kukusigameni kukusigameni 13:23 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

freehand

angie01


Dobro bre, dosta vas dvoje!

expolicajac expolicajac 13:27 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

kukusigameni

Šta će biti kad ANGIE upotrebi levicu?
freehand freehand 13:27 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Angie
...mislim da si jadan u tome sto radis upravo ovde i na ovaj nacin!

O hvala, hvala...
Angie
Bicikl vozim i ja-oduvek!


Angie
...da ti kada sidjes sa bicikla i udjes u gradski prevoz tebi to deluje kao spejs satl! I drago mi je zbog tebe!

Angie
...nacin na koji bilo ko zaradjuje za zivot-nikada nije bedan, niti sam ja iakada u svom zivotu pokazala nadmenost u odnosu na bilo koga

Angie
...a da bolje nesto firmonapises, pa da ti bude lakse!

niti sam ja iakada u svom zivotu pokazala nadmenost u odnosu na bilo koga


Angie
...bas sam dojmljena brzinom kojim si dotrcao da "pomognes"!!


Sigruan sam da je sa moje strane bedno i jadno što ovo citiram. Spreman sam da to primin na svoju dušu. Ma da se tu baš jasno vidi ko je šta rekao pa posle nije rekao.

Ali, Angie, od nas dvoje ja sam vrlo jasno, u nekoliko navrata napisao šta smatram pogrešnim u tvom tekstu. A ti si meni lepila etikete i uvrede, jednu za drugom. A ja sam nekul i nedžentlmen... Ma super.

Angie
...i totalno nije cool sto nastavljas da trolujes, ako vec ne mislis da treba da das neku podrsku da kazes neku na temu ovog bloga-slobodno idi negde drugde i to radi, sve sto si hteo meni licno da kazes-a ti razmisli koliko je to bedno, ne cool, intelektualno i dzentlmenski-si vec rekao, ne moras dalje da heklas

Da ne citiram ponovo: ja o tebi ni jednu reč nisam rekao.
Ako trolovanjem zoveš to što sam komentarisao ono što si ti napisala u naslovu i uvodu sopstvenog bloga - to je za mene potpuna novina u pristupu blogovanju i trolovanju.
A vidim da i komentari nestaju.
Hau vanderful!
angie01 angie01 13:46 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

aha free, editujes, kao sto se predstavljas novinarem!:))))

hvala na strpljenju!

ti si komentarisao kao najvaznije u celom ovom dogadjau, da su uvod i naslov netacni! Sa naravno dodacima da to zamirise!

a ja sam ti rekla da pogledas sve postavljene priloge, ako vec nekog licnog loseg iskustva nemas- jer zbog svega onog sto ne funkcionise se Filip i angazovao da proba da popravi i zbog toga je i bio napadnut- ako samo zbog tog coveka i njegovih ispada postoji onoliko prijava, a svakodnevne prituzbe nazalost stizu- onda nije on usamljeni slucaj, kao sto ti pokusavas da kazes i skrenes sustinu teme na to da ja lazno predstavljam situaciju!

...nevin si ti i zbunjen, k'o francuska sobarica!
freehand freehand 14:01 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

aha free, editujes, kao sto se predstavljas novinarem!:))))

Šta sam editovao?
A nisam se predstavljao novinarom. Bivšim - možda
ti si komentarisao kao najvaznije u celom ovom dogadjau, da su uvod i naslov netacni! Sa naravno dodacima da to zamirise!

Angie: nigde nisam komentarisao događaj. Samo tvoj tekst, i to njegov naslov i uvod.
...nevin si ti i zbunjen, k'o francuska sobarica!

Eto, opet ja...
Angie, znam ja jako dobro da ne živimo u idili, ni u Gradu sunca, ni u Arkadiji.
Samo mislim da sve ima svoju meru.
Peterivanje u opisu i vređanje nedužnih sigurno neće popraviti ništa.
A ne znam koji put kažem svaki siledžija u bajbok. I korpa da mu se stavi i da se čipuje.
angie01 angie01 14:48 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

editovao si smisao tako kako si poredjao moje komentare izvadjene iz konteksta!

da, ja i kazem da nisi komentarisao sustinu, nego si je dezavuisao, skrenuvsi na naslov i uvod, koje smatras laznim i preteranim, a ja ti i kazem, da si pogledao priloge, ako vec nemas licnog loseg iskustva, ili ti pak sve odgovara, da bas zato sto ne funkcionise ono kako je propisano, Filipovo angazovanje ima smisla, zato ga je i zapoceo!

i dalje smataram da nema nikakvog preteriavnja, da problematika koja je i inicirala sve dalje opsiano stoji!

ko je tu neduzan?

vozaci koji se tako ponasaju, dispeceri koji ih stite, gsp, koje nema adekvatnu reakciju, doktorka koja daje neko improvizovano opravdanje za izostanak za 5 minuta?


...nemam nista protiv, da smatras da je u stvari sve ok i da je ovo samo jedan redak slucaj-ja pak mislim da je tuzno sto ti je sada vaznije da me optuzis kako lazno kvalifikujem gradski prevoz, nego da pokazes neku solidarnost sa Filipom!
freehand freehand 15:00 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

editovao si smisao tako kako si poredjao moje komentare izvadjene iz konteksta!

angie01 angie01 15:11 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

sta cvetic-popio si onu nanu?...pa mogao si odmah, pa da izbegnemo ovaj smor!


ja naozbiljnije mislim da Vladi platanu i Filipu treba pruziti neku konkretniju podrsku-mi smo im ostavili da se sami petljaju sa problemaima koji su valjda i nasi-( ili pak nisu, jer ti smatras da sam nekog uvredila predstavljajuci ih bez da sam povukla rucnu i da je to vaznije od same sutine slucaja:)))- i da je obaveza svih nas da ne dozvolimo, da ovakvi ljudi jos stradaju zbog svog pozitivnog angazovanja!

ovo su reteke gradjanske inicijative potekle iz cistog srca i bez nadoknade-bilo bi tragicno da i one budu ugusene!

ako ima neko predlog?
alselone alselone 15:17 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

Mene ovde na blogu prvenstveno interesuju zbivanja u Srbiji


Nista ciscenje svog dvorista?
angie01 angie01 15:21 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

alselone
Mene ovde na blogu prvenstveno interesuju zbivanja u SrbijiNista ciscenje svog dvorista?


cistio je i sisao travu!
alselone alselone 15:25 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

cistio je


pa pobacao smece ovde
angie01 angie01 15:29 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

alselone
cistio jepa pobacao smece ovde


nije- tamo mora da reciklira!
alselone alselone 15:32 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

nije- tamo mora da reciklira!


Ima i toga. Zamisli recikliras a masine samo tiho zamore oko tebe!
freehand freehand 15:33 30.06.2012

Re: Na stranu siledžije

alselone
nije- tamo mora da reciklira!


Ima i toga. Zamisli recikliras a masine samo tiho zamore oko tebe!

Eto... Kod nas u provinciji se to recikliranje zove varenje i preživanje...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana