Putovanja| Satira| Zabava| Život

Veština kampovanja

Vlasta92 RSS / 29.06.2012. u 22:18

Valjda sam sve spakovala. Nemojte me mrzeti, ne idem na more... And we're rolling, rolling, rolling on the river. Listen to the story...

Muškarci sa sitnom đecom već otišli, a nas dve radile, pa im se pridružujemo ujutru. Plan je da se na plaži toliko raširimo da ne može niko drugi da pristane. Znam da zvučim kao kada neki rimski vojskovođa, pripremajući taktiku napada na Asterixovo selo kaže:"Plan je sledeći: ulazimo u selo, osvajamo ga, izlazimo iz sela", ali i moja veština ratovanja za sopstvenu plažu jednostavna je i efikasna.

O svemu treba razmišljati. Uzela sam juče vodič za letovanje, Sun Cuovo „Umeće ratovanja" i pročitala sledeće:

Kada ratujete, čak i ako pobeđujete, ako to traje duže vreme, vaše snage će oslabiti a oštrica vašeg napada biće otupljena; ako izvedete opsadu nekog utvrđenog grada, to će vam iscrpeti snagu. Ako vašu vojsku duže vreme držite na otvorenom prostoru, ostaćete bez dovoljne količine osnovnih zaliha... Oni koji znaju kako se ratuje, ne mobilišu svoje trupe dva puta i ne snabdevaju ih hranom u tri navrata...

Na otvorenom smo prostoru i trajaže duže, čak tri dana, ali oštrica našeg napada neće biti otupljena! Postoji pet vojnih pravila: merenje, procenjivanje, proračunavanje, upoređivanje i pobeda. Merenje se zasniva na lokaciji. Premerili smo je, nikako nije dovoljna za sve koji budu računali na nju jer će sutra u gradu biti pakao. Procenili smo da treba da bude što više naših, a šta manje njinih, proračunali to u ljudstvu i potrepštinama i iznenadiću se ako sutra ne pobedimo.

carte1.jpg

Dve borbene jedinice ponele su tri šatora, stolice, vreće za spavanje, tanje čaršave za pokrivanje, suve garderobe, rezevrne kupaće, vode u velikim količinama i ostale anti-dehidrante, hrane u izobilju za slučaj da ostanemo zauvek, slatkiša, rešetke za roštilj, knjige, igračke, ležaljke, kreme, mame mamine...Samo fikus nisam spakovala i štrik da raširim među vrbama. Ali, tako se pobeđuje protivnik, a istovremeno jača i vlastita moć.

Mislim da neće biti problema, jer je najavljeno još desetak azilanata iz prevrelog grada, koje ćemo čamcima prebacivati preko u naletima, računam na njihovu maksimalnu neuviđavnost. Mada, uvek bude budala koje ne shvataju da je to naša plaža...Ako ne upali to sa gužvom i gomilom dece navikle da vijaju štapovima divlje svinje po Sremu (dakle naoružani su i uvežbani), uvek nam ostaje dim iz roštilja koji će se peći letnji dan do podne...

Suprotstaviti se redu neredom, suprotstaviti se tišini bukom, znači ovladati srcem. I plažom.

Nemojte dolaziti.



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vladimir_likic vladimir_likic 22:25 29.06.2012

Vlasta92 blast !

Bravo.. originalno i duhovito
Vlasta92 Vlasta92 22:30 29.06.2012

Re: Vlasta92 blast !

Hvala prijatelju....


ali nemoj dolaziti
Jukie Jukie 23:01 29.06.2012

Re: Vlasta92 blast !

A gde se to sve dešava?
Vlasta92 Vlasta92 23:06 29.06.2012

Re: Vlasta92 blast !

Zini da ti kažem
Jukie Jukie 23:14 29.06.2012

Re: Vlasta92 blast !

Vlasta92
Zini da ti kažem


Ma nisam ja hteo da odnesem klopu dok ne gledate, kao medved Jogi, ma ne...


vladimir_likic vladimir_likic 00:48 30.06.2012

Re: Vlasta92 blast !

Haha. Pa javi gde ste
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:08 01.07.2012

Re: Vlasta92 blast !

Javi se kad se vratiš...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:33 29.06.2012

Aj..

Ja Vlasto, da prostiš, ne vidim ovde neku veliku frku. Osnovna je stvar, ko će na osvojenom prostoru ( a ti si to uradila pa si gospopodarica i moš sad zvati koga ti je volja), sa kim konačiti. To je stvar dogovora, situaciono proizvedene volje ili onoga što stvarno hoćeš.. Inače, dopala mi se priča i već dogodine možda izrežiram nešto slično...
Vlasta92 Vlasta92 22:38 29.06.2012

Re: Aj..

Ali, moraš osvojiti neku drugu teritoriju Drago!

A čemu čekanje? Leto je tek počelo...
libkonz libkonz 16:31 01.07.2012

Re: Aj..

Leto je tek počelo...

O, da. Toliko zanimljivih lokacija ima u Srbiji.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:35 29.06.2012

oprez!

Nemojte prevideti komarce !!! (mislim da i to piše negde kod Sun Cua, za koga se opravdano pretpostavlja da je bio Srbin (Suniša Cukić), mislim da Omega sprema neki blog na tu temu)
Vlasta92 Vlasta92 23:41 29.06.2012

Re: oprez!

Oooo, pa to bi baš bilo zanimljivo pratiti posle u komentarima...Suniša Cukić
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:08 30.06.2012

Re: oprez!

Vlasta92
Suniša Cukić


Poreklom iz severne Crne Gore, mada sličnost njegovog imena sa glagolom "sunetiti" unosi izvesnu zagonetnost u istorijska tumačenja porekla ovog našeg velikana.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 01:01 30.06.2012

Re: oprez!

Suniša Cukić

Da nije Bošnjak neki? To Suniša...
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:23 30.06.2012

Re: oprez!

aleksandarkarisik
Suniša Cukić

Da nije Bošnjak neki? To Suniša...


Ne provociraj, kakvi te sad "Bošnjaci" spopali, to je sve naš prastari i autentično indijski narod.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 10:21 30.06.2012

Re: oprez!

to je sve naš prastari i autentično indijski narod.


Pa jes'. Ne znam šta mi bi...
mlekac mlekac 23:42 29.06.2012

Iskusno

Nema sta.
Tako mi i komsika izdala upute da se sutra sabah zorom nacrtam kod nje kako bi smo na vreme zauzele njenu klupu na Adi, pod onim drvetom sto ima najbolji lad! Jedino sto cu ovom prilikom operaciju osvajanja klupe da preskocim iz opravdanih razloga, ali nadam se da cete se i ti i ona lepo provesti.
Vlasta92 Vlasta92 23:46 29.06.2012

Nemaj sumnje,

opremili smo se neizdržom, gomila se to cele radne nedelje...
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 01:30 30.06.2012

Matija Gubec

Tako mene jedno leto u Kontikiju lagali za neki hotel u Turskoj, da je ultramegadžidži, da mi ga daju namesto onoga koji sam uplatio. Učini se meni da to nije to, lepo ih molio, oni me ubeđuju da je to jos bolje, skuplje ali nema veze, časte. Kada smo dosli tamo, Jedinstvena moja odmah počela da me moli da smirim i da ne pravim nerede. Kada smo sišli na plažu i videli ležaljke na koje ja ne bih ni u blatnjavim gojzericama stao, Jedinstvenoj počela da se trese brada, nazvah lažovčine i rekao par zlatnih, mada sam inače baš staložen. Nego, pet dana ih lepo molim, oni te u oči gledaju i lažu. Ono što sam im imao reći je urodilo plodom te nas prebacivši u jedan hotel koji je skroz ok.

E sad, tamo je jedini problem što je plaža mala pa se mesto zapljune tako što zabaciš peškire, blagovremeno, na ležaljke koje su nameštene gde napikiraš, potpuno prihvaćen model ponašanja. Eto, ja već u nekim godinama kada se na kratko budiš pred zoru (mozda nisu godine, nego količina popijenog pića pred spavanje) što sam koristio za kratka istrčavanja na plažu i zabacivanja peškira, pre nego što se vratim u krpice.

Izđosmo jedan dan, kad na našim mestima neki Belgijanci (zamisli, baš oni) se leškare kao da im nije ništa. Ja prvo lepo-ne vredi, čovek tvrdi da su to njihova mesta. Na talasu uspešno završene seljačke bune protiv Kontikija ja onda krenuo ružno, završio sa tim da ima sreće što je mator, inače bi se drugačije završilo, okrenem se vojnički uz sarkastično izražavanje želja za prijatnim letovanjem. Kaže meni moja Jedinstvena da su tamo ostali peškiri koje dužimo. Vratim se nazad, rešen da izvučem peškire ispod narečenih Belgijanaca bez obzira na to koliko će njihove kože ostati na istim prilkom izvlačenja istih. Tijekom mog energičnog povratka na bojno polje, pogled mi zastade na dve prazne ležaljke, sa dva peškira, par metara dalje od dušmanskih Gala.

Da stvar bude gora, tokom mojih beskrajnih izvinjavanja čovek me sa smeškom ubeđivao da se ne sekiram, da se to svakome može desiti, da nema veze...Evo sam se sada zacrveneo dok pišem...
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:21 30.06.2012

Re: Matija Gubec



Mene je ovo tvoje bacanje peškira podsetilo na davno minule studentske dane na ETF-u, kada su se za zauzimanje mesta na predavanjima u krcatim amfiteatrima koristile sveske. Sveske na skamijama su bile svetinja. Iz nekog praiskonskog razloga, kad se teritorija zauzme i obeleži sveskom, niko je nije dirao.

To zaposedanje se čak radilo grupno, tako što bi se jedan kolega delegirao od strane čopora, dale bi mu se sveske, da izadje sa tekućeg predavanja, skokne do amfiteatra i rasporedi ih na elitnim lokacijama u legendarnoj pedesetšestici.

Ali već na trećoj godini, zbog pokojnog Caje, studentskog filtra, više nije bilo potrebe za takvim merama. Mada su onda i predavanja držana po kojekakvim malim budžacima, pa se i tada ponekad imalo potrebe i umelo posegnuti za ovom metodom.
zovitemegrunf zovitemegrunf 15:54 30.06.2012

Re: Matija Gubec

zbog pokojnog Caje

Mislim da sam prva njegova generacija posle doktorata. Sesetpetica puna k'o sibica, visi narod u grozdovima sa bocnih prolaza, Caja cita Milmana i usput prevodi i kaze da se oseca kao Fidel Kastro kada mitinguje na Kubi. A kad je rec o filtru, sigurno znas ono 'sta mogu, znali su', koje mu se pripisuje.

Domacice, izvini na trolu, malopre sam u tramvaju naleteo na jednu od faca koja je rasporedjivala sveske pred Cajino predavanje, uklopilo se.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:13 30.06.2012

Re: Matija Gubec

zovitemegrunf
Caja cita Milmana i usput prevodi i kaze da se oseca kao Fidel Kastro kada mitinguje na Kubi.



Svestan sam opasnosti da pominjanje pokojnog Caje ovde može kompletno da uruši sistem, i nanese štetu poslovično dobrom Vlastinom blogu, pa neću ni ja dalje da trolujem. Kako bi bilo lepo da se neko prihvati posla i da intervjuiše nebrojene generacije bivših studenata kojima je Caja zagorčavao život, pa da to iskustvo pretoči u neko štivo.

Samo da se prisetim kako je Elektron u moje vreme štampao uredno Cajin bioritam pred svaki ispitni rok...
Vlasta92 Vlasta92 08:00 02.07.2012

Re: Matija Gubec

Da stvar bude gora, tokom mojih beskrajnih izvinjavanja čovek me sa smeškom ubeđivao da se ne sekiram, da se to svakome može desiti, da nema veze...Evo sam se sada zacrveneo dok pišem...


C,c,c....pa zamisli nekog našeg kako reaguje u toj situaciji..dešava se...važi...dešava se i ovo
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 22:55 03.07.2012

Re: Matija Gubec

C,c,c....pa zamisli nekog našeg kako reaguje u toj situaciji..dešava se...važi...dešava se i ovo

Sa našima mi se na sreću dešavalo da budem u pravu. Mada sam retko, izuzetno retko u konfliktnim situacijama. No, istina je da ne znam koliki je procenat stanovništva ovdašnjeg, koji bi reagovao kao "mrski Gal".
Vlasta92 Vlasta92 08:37 04.07.2012

Re: Matija Gubec



O svašta i od tebe...Pa znaš da je među Galima veeeliki procenat mrskih...
iris.davidovich iris.davidovich 03:26 30.06.2012

Vlasto,

Od mene nemo se plasis. Mrzim kampovanje. Ne znam kakvo da je drustvo, provod I sve ostalo, mene namamiti nece. Na more idem samo u hotel, I bez da kuvam ( ma ni kafu)
sesili sesili 07:02 30.06.2012

Re: Vlasto,

Od mene, takodje, nemoj da se plašiš, mada oboožaaavam kampovanje! Pravilnije bi bilo da upotrebim prošlo vreme... Sada, godine stisle, raznorazne boljke, operisan kuk... Ali, pravi godišnji odmori, u srećna vremena sa kompletnom porodicom, jedino su bili u kampu. Uživaj i za mene.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 13:46 30.06.2012

Re: Vlasto,

ni mene nemoj da se plašiš. I ja mrzim kampovanje i sve u vezi toga. Zamrzela sam ga od prvih dana. Moji su roditelji jedno vreme bili u fazonu kampovanja...(neke 2-3 sezone). Prvo, pakovanje nedelju dana. Samo je moja mila majka znala pod kolikom stresom je bila tih nedelju dana...pisanje spiskova, dokupljivanje stvari koje nedostaju, proveravanje ispravnosti butan boce i još kojekakvih andrmolja slične prirode (stolovi, stolice etc). Tovarenje svega toga u auto...sistematski tako da na vrhu budu stvari koje će se prvo koristiti...zatim stizanje na odredište i podizanje šatora veličine 1-sobnog stana. Kopanje kanala za slučaj kiše.
Ja i moja sestra smo bile deca u to vreme, mislim da nismo još ni u školu krenule a već mi je bilo muka od cele te ujdurme. Onda, moraš da ustaneš u cik zore jer već do 9 ujutru šator postaje sauna u koju se NE ULAZI bez preke potrebe pre 7-8 uveče. Tokom noći se boriš sa komarcima, kojekakvim bubama i gmazovima. NIje isključeno da ponekad i poneki pacov protrči. I kada najzad izbauljaš napolje iz tog šatora nakon celonoćne borbe sa majkom prirodom ne možeš da se ispraviš jer te sve boli zbog "udobnog" kreveta. Uz doručak prebrojavaš ujede i rane zadobijene tokom noćne borbe za san. Onda nas dve otrčimo na plažu dok moja mila majka pere sudove od doručka. Zatim se i ona dovuče nekako do plaže...na sat-dva pa onda ponovo nazad da sprema ručak. Nije lako spremiti ručak za 4-oro sa jednom plinskom bocom, čak i najprostije stvari. Pa onda opet pranje sudova, pa plaža sat-dva, pa onda spremanje večere. I tako svaki dan. Hebem ti takav odmor. A onda..padne kiša. Oni kanali se napune za 10-ak minuta pa reka poteče kroz šator. Skupljaj sve na-vrat-na-nos i nosi u kola. Kiša prestanje...onda PONOVO pranje i sušenje svega onoga što je skvašeno. Odeš da spavaš a vlaga u šatoru 95%. Da se ugušiš...
Ako se nalaziš na nekom mestu koje je predviđeno za kampovanje verovatno ćeš imati negde mesto sa instaliranim tušem gde po definiciji treba da čekaš na svoj red za tuširanje. Ista situacija sa WC-ima. Veoma rano sam shvatila smisao poslovice "Nije se Muja usrao zato što je WC bio daleko već zato što nije na vreme krenuo"
I sve to zbog dobrog mesta na plaži??? I don't think so!!!
Ja ionako nisam jedna od onih koji se roštiljaju satima na plaži. NIkad nisam bila. Na plaži se zadržim samo dok se ne osušim a onda u debelu 'ladovinu..po mogućnosti kafanica sa zmija 'ladnim pivom i preferans...
bolid1 bolid1 15:19 30.06.2012

Re: Vlasto,

Aleksandra Mitrovic

Ja ionako nisam jedna od onih koji se roštiljaju satima na plaži. NIkad nisam bila. Na plaži se zadržim samo dok se ne osušim a onda u debelu 'ladovinu..po mogućnosti kafanica sa zmija 'ladnim pivom i preferans...


Konacno...holidays explained!
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 15:48 30.06.2012

Re: Vlasto,

bolid1


Konacno...holidays explained!

Pa hvala jasno. Kako drugačije
bolid1 bolid1 16:00 30.06.2012

Re: Vlasto,

Aleksandra Mitrovic
bolid1


Konacno...holidays explained!

Pa hvala jasno. Kako drugačije


Nikako.
Samo, ja se uvek dvoumim izmedju kartanja i citanja, posle mi kazu da necu da se igram sa ostalom decom!
mlekac mlekac 20:15 30.06.2012

Re: Vlasto,

Aleksandra Mitrovic

Ja ionako nisam jedna od onih koji se roštiljaju satima na plaži. NIkad nisam bila. Na plaži se zadržim samo dok se ne osušim a onda u debelu 'ladovinu..po mogućnosti kafanica sa zmija 'ladnim pivom i preferans...

Iju! A ja pitam pre neki dan uninumamu gde da nadjemo trecu pa da oformimo zeMsku ekipu! Jes' da imam pauzu od petnaestak godina (Zmu ni pod pretnjom razvodom nije hteo da uci pref, a klinci bili premali da ih naucim), al' kazu da je to ko voznja bicikla...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 08:06 01.07.2012

Re: Vlasto,

mlekac

Iju! A ja pitam pre neki dan uninumamu gde da nadjemo trecu pa da oformimo zeMsku ekipu! Jes' da imam pauzu od petnaestak godina (Zmu ni pod pretnjom razvodom nije hteo da uci pref, a klinci bili premali da ih naucim), al' kazu da je to ko voznja bicikla...

I ja bi' volela...samo ima jedan problemčic.....živim na drugom kontinentu..pa je malkice nezgodno
Vlasta92 Vlasta92 07:48 02.07.2012

Re: Vlasto,

Pa, možemo da oformimo neku sezonsku žensku jedinicu, koja će se okupljati jednom godišnje. Od aktivnosti predlažem jedenje i pijenje, mada može i bez onog prvog. Jednom godišnje - jednom godišnje, šta sad, važno je očuvati sporcki duh...
Vlasta92 Vlasta92 07:51 02.07.2012

e bolidu

(bože, što mi je trulo da te prebacujem u vokativ ),

htedoh da ti otkrijem tajnu: knjiga pre podne, dok nema gužve, a preferans popodne i pridveče...
Vlasta92 Vlasta92 07:57 02.07.2012

Iris, Sesili

niste vas dve lude, i ja preferiram "all exlusive", ali ima čari i u ovome...Znam da će vas ovo šokirati, ali ja nisam baš neka fina dama. Ne lovim baš ribu zubima, ali mi nije strana ta survival koncepcija....

Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 08:56 02.07.2012

Re: Vlasto,

Može ali samo ako ne uključije kamperske aktivnosti.....evo na pr. moj prijatelj i ja smo jedno ceeeeelo leto proveli na Adi u jednoj kafanici. Sastanak svako jutro oko 9 i kanasta do nekih 6-7 uveče sa kratkim prekidima za bućnuti se u vodu isključivo radi raslhađivanja...i naravno ladno pivo koje je dolazilo u redovnim vremenskim intervalima. Nakon 10-ak dana smo već imali svoje navijačke štabove koji su se samoformirali bez našeg uticaja a od ostalih više-manje redovnih posetilaca iste kafanice. Proglašenje pobednika je bilo na kraju sezone
Vlasta92 Vlasta92 10:13 02.07.2012

Re: Vlasto,

bolid1 bolid1 16:41 02.07.2012

Re: e bolidu

Vlasta92
(bože, što mi je trulo da te prebacujem u vokativ ),

htedoh da ti otkrijem tajnu: knjiga pre podne, dok nema gužve, a preferans popodne i pridveče...


Ahahaha, opusteno, to je poklon dragog oca sa sredine osnovne skole...a, posle mi bilo trulo da menjam Mnogo dobra fora, posaljem asistentu mail, a na sledecem predavanju me gleda, nekako, cudno.

Inace, slazem se sa svim gore navedenim, ukljucujuci i onaj deo o picu, bez ica, eventualno paradajz za bockanje, ostalo yok, samo dize temperaturu...
Jukie Jukie 08:59 30.06.2012

Da podsetim

желели бисмо да вас подсетимо на активност коју организује WWF. У питању је еколошка радионица, на Ади Хуји 30. јуна, под називом „Чувари Дунава“. Радионица је замишљена као потрага за благом у којој учествују деца (ђаци) и добиће мапу и трагати за благом – у овом случају су то разне информације о живом свету Дунава и Дунаву уопште. На крају сваки учесник добија титулу Чувара Дунава. Програм почиње у 11 и траје до 14 часова. Наравно, ако је већ касно да контактирате школску децу, увек можете повести своју сопствену, ако сте родитељ, пошто су и родитељи добродошли да учествују.

Аутобуси ГСП-а ће заинтересоване грађане превозити у суботу до Аде Хује од 9.30 до 14 часова и од 16.30 до 19.30 часова. Возила ће кретати на сваких пола сата са станице 31 на Студентском тргу и возиће до станице Пут за Аду Хују (бивша Кожара 32, 35, 202), где ће бити и полазна станица за повратак у центар града.
srdjan.pajic srdjan.pajic 09:09 30.06.2012

Re: Da podsetim

Jukie
желели бисмо да вас подсетимо на активност коју организује WWF. У питању је еколошка радионица, на Ади Хуји 30. јуна, под називом „Чувари Дунава“. Радионица је замишљена као потрага за благом у којој учествују деца (ђаци) и добиће мапу и трагати за благом – у овом случају су то разне информације о живом свету Дунава и Дунаву уопште. На крају сваки учесник добија титулу Чувара Дунава. Програм почиње у 11 и траје до 14 часова. Наравно, ако је већ касно да контактирате школску децу, увек можете повести своју сопствену, ако сте родитељ, пошто су и родитељи добродошли да учествују.

Аутобуси ГСП-а ће заинтересоване грађане превозити у суботу до Аде Хује од 9.30 до 14 часова и од 16.30 до 19.30 часова. Возила ће кретати на сваких пола сата са станице 31 на Студентском тргу и возиће до станице Пут за Аду Хују (бивша Кожара 32, 35, 202), где ће бити и полазна станица за повратак у центар града.


A oće li biti možda i neki popust za karting, mislim za decu?
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 08:25 01.07.2012

...

xm. može biti da se ponavljam,
ali,
vlasto - ja te obožavljem.



ps
ne dolazim, narafski.
Milan Novković Milan Novković 09:20 01.07.2012

Re: ...

snezana mihajlovic
xm. može biti da se ponavljam,
ali,
vlasto - ja te obožavljem.



ps
ne dolazim, narafski.

Lepa su ta obožavanja, samo ja ne bih preterivao sa tim "nice and easy", mi iz divljijih krajeva bismo joj ladno maznuli mesto

Vlasta92 Vlasta92 07:43 02.07.2012

Eee, Novkoviću

da su mi svi neprijatelji kao ti, ne bih ja imala problem. Imali smo i sada zanimljivih situacija. Npr, svi čamci se parkiraju tako što se privežu malo sa strane jedni uz druge tako da centralni deo ostane prazan, i to nam je plaža. E, onda dođe baja, novokomponovani, uzeo tati lađu, pa on i drugar poveli dva para sisa na izlet i kabin sex u kasnijim popodnevnih satima, i parkirao brod popreko, u plićak, tako da ne možeš ni da udješ u vodu, niti da vidiš decu u Dunavu koji nosi.

Zamolili smo ga da samo malo ispravi brod i veže ga u druge, ali gospodari svemira ne vole kad im se obični ljudi obraćaju. Sva sreća pa je nas bilo više, mada se on nije pomerio još neko vreme. E, onda su svi naši muškarci ušli u vodu da igraju picigen, a deca su dobila konačno dozvolu da se gađaju muljem
Vlasta92 Vlasta92 07:45 02.07.2012

Ee, Snježana

hvala ti draga. Zamalo da kažem da možeš da dođeš sledeći put...a to je mali korak za čovečanstvo, ali veliki za Vlastu

Milutin Milošević Milutin Milošević 18:19 01.07.2012

Kao VKV kamper...

... ja neću da dolazim, ali ako zatreba zovi upomoć.

Valjda ste se dobro (s)proveli
Vlasta92 Vlasta92 07:35 02.07.2012

Sva sreća

te smo se pripremili..bila je teška bitka, a i oni su bili dobro pripremljeni...Pobedili smo, ali smo imali puno ranjenih i maznuli su nam panj...
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:07 02.07.2012

Re: Sva sreća

i maznuli su nam panj...




To već zahteva partizanske metode ratovanja.
bolid1 bolid1 16:51 02.07.2012

Re: Sva sreća

srdjan.pajic
i maznuli su nam panj...




To već zahteva partizanske metode ratovanja.


Ili dobru reklamu i naplatu u kesu

Vlasta92 Vlasta92 09:35 03.07.2012

Re: Sva sreća



LOLČINA
zovitemegrunf zovitemegrunf 19:22 03.07.2012

Re: Sva sreća

Ja sam stariji covjek, odgojen na ranim radovima Matije B, i prva asocijacija na panj u rijeci je ovo:
Vlasta92 Vlasta92 08:37 04.07.2012

Re: Sva sreća

Koje?
zovitemegrunf zovitemegrunf 15:35 04.07.2012

Re: Sva sreća

Koje?


Bilo je vec reci o tesko uocljivim linkovima. DakleM, OVO

I, da, posle dva trola, podelim nesto u vezi sa temom.

Prvi put je moja porodica ponosno razvila svoj novi sator tamo negde '64, i to ispod Na Drini cuprije, jos nije bilo napunjeno jezero Perucac. Skupili se lokalni klinci, bulje u nas i ne veruju 'Bolan, pa oni ce ovde spavat'?!'. Smrzli smo se, ne pitaj, i sutradan ujutro odjurili u toplije krajeve, skrasili se nasred plaze u Becicima, more, pesak i cev sa pijacom vodom. Vec sledece godine, bio je izgradjen auto-kamp Avala, a tamo gde smo prosli put kampovali, ponosno je stajao hotel Beograd, u narodu poznat kao "Tri pendreka" (Odmaraliste Gradskog, Republickog i Saveznog SUPa). Kako onda, tako i danas, nasi najbolji sinovi i kceri se tuku da tamo smeste svoje velevazne guze po dotiranim cenama.
I tako, sa roditeljima, pa kojekako, pa sa Gospodzom. Nas dvoje smo, ne mnogo gusto, ali solidno, procesljali Jadran, od Poreca do Ade Bojane, a nekako tako je isla i skala kvaliteta. Naravno, van konkurencije ostaje Lastovo, onaj kamp u Ublima, izgubljeni raj ili kako god ga zvali.
Posle je dosao sinak, pa smo presli u hotel, u Komizu Tamo ga je, jedne godine, sasvim korektno izlecio Krle, bloger ovdasnji, posle je poceo rat...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana