Politika| Satira

Raspi*kavanje

omega68 RSS / 02.07.2012. u 22:21

 

Ko o čemu – naše glumice i voditeljke o poštenju, babe o uštipcima a ja o političkim razvodima brakova.


U retkim trenucima iskrenosti, a jedan se dogodio za vreme pisanja ovog teksta, sklon sam da odam priznanje i ljudima koje baš ne obožavam preterano.

Šta god da mislio o jednom blogeru ovdašnjem, koliko god su mi smešni njegovi uporni, često neuspešni istini za volju, pokušaji da bude baba Vanga Početnica i / ili / bez obzira što me je doživotno banovao, moram da priznam da je verovatno u pravu kad kaže da će DS i SNS na kraju da naprave ( veliku ) koaliciju! Istina, da l' je Zorka ili Vanga i da li je SNS-SPS ili SNS-DS nije baš ni njemu najjasnije , ama ( kako to basarijanski zvuči ) najvažnije je da je istaknuti bloger analitičan.

Dakle, ja mislim da će biti novih izbora!Kako sad kada je već dogovorena vlada?

Da bismo razumeli višu političku matematiku koja se često, ako ne i stalno, događa svuda gde je demokratija prisutna, moramo da se vratimo na početak. Na Milenića.

Saša Milenić je predsednik Skupštine Grada Kragujevca već drugi mandat.Poslanik je takođe u drugom mandatu preko ''Zajedno za Šumadiju'', G 17+, URS ili šta već...Pesnik, dipl. filozof ( da je humanista se podrazumeva ), profesor, čuveni orator i moj kolega iz bivše i zajedničke nam stranke.Ovo poslednje je najmanje važno ali je garancija da će moja teza proizašla iz analize njegovog govora na poslednjoj Skupštini Kragujevca verovatno biti tačna.Jer, Saša Milenić je već dovoljno iskusan političar da ne priča stvari koje se običnom narodu ne pričaju, dovoljno ozbiljan da mu se dozvoli sloboda puštanja ''buve'' ali i previše, što će se ispostaviti kao presudno, navučen na obećanje da će biti ministar u novoj vladi.

Iznerviran nekim novim tumbanjima i lobiranjima uzvišenijih prestoničkih krugova protiv njega ,na toj sednici je još od samog početka bio vidno nervozan pa je na govor Radomira Nikolića – sina Tomislava Predsednika reagovao kako ne bi ni običan član stranke sa stažom od dva i po dana.

Napao je naprednjake i direkto Tomislava Predsednika Nikolića da je simbol svega katastrofalnog što nam se dogodilo devedesetih.Rekao je da, napokon, treba Nikolić i Tadić da naprave vladu i da ''RASPIČKAJU'' ovu zemlju Srbiju. Samo još da pomenem da je njegova stranka pred pravljenjem vladajuće većine upravo sa tim naprednjacima.

Ponoviću i važnu činjenicu: Milenić nije politički neiskusan.

Pažljivi čitalac će primetiti da su ovde neke stvari kontradiktorne.

Dakle, u prkos omerti koja vlada među političarima, postoje ljudi i situacije koje se koriste da se puste određeni probni signali, tzv baloni. Ne bih rekao da je to bila namera stvarnih vladara naših, ali se ponekad dogode incidenti koji odstupe od pravila. Moje mišljenje je da je Saša bio onaj pevac koji je prerano kukuriknuo iz čiste povređene sujete. Njegovo ime je, naime, bilo u opticaju za neko ministarrsko mesto ali je očigledno negde zapelo. Moguće je da je Saša bio revoltiran i sasuo je to što je mislio bez mnogo razmišljanja.A možda je namerno želeo da bude glasnik koji narodu objavljuje da se nešto iza kulisa sprema.Po bilo koju cenu i sve uz pesmu ''Nek ide život''. Znajući ga kao čoveka koji želi da na političku scenu uvede neke nove vetrove, ne bi me iznenadilo da je ovo drugo bilo važnije od pukog povređenog ega. Političar njegovog ranga a filozofske provinijencije odavno je preboleo te dečje bolesti baveći se time čime se bavi u surovom svetu partiokratije.

Ne obazirujući se previše zašto je pesnik nešto hteo da kaže i okrećući se onome šta je formalno to trebalo da znači, dolazimo do sirove analize trenutne situacije na terenu:

  1. Tomislav Nikolić ( Aleksandar Vučić ) je ''isterao'' SPS i Dačića iz koalicije sa demokratama.Kako i zašto – nebitno, povratka nema.

  2. Naprednjaci moraju brzo da deluju i da raskinu mnoge monopole, upletenost u korupciju i lukrativne poslove funkcionera prošle vlasti. U protivnom ''žuti baroni'' će se nagomilanim bogatstvom, njihovim , čitaj svim, medijima i činjenicom da je kasa prazna pred vruću jesen vratiti brže nego što su otišli.

Kako SNS to da spreči? Jednostavno, mora da hapsi. Ko?

Dačić?

Hehe, nasmejaće se kiselo svako ko se razume u tu đavolsku rabotu zvanu politika. Pa same demokrate preko ''Blica'' ili nekog drugog glasila sasvim svejedno, poručuju da za malog Slobu i njegove imaju obilje kompromitujućeg materijala. Znači - opstrukcija u najavi. SNS to ne sme da toleriše i čini mi se da će doći do problema u pregovorima, za te probleme će biti optužen Dačić, sve i da odustane od nekih crvenih linija koje su bile stabilne kao Palma u Jagodini.

Zbog nemogućnosti da se sastavi vlada Predsednik Republike raspiše nove izbore...i od pobednika, onaj što je znao ko će da bude Premijer, dobijemo najvećeg gubitnika novih izbora.Tu tehniku ko ne shvata bolje da nije ni čitao ovo do sada.Posle tih novih izbora desilo bi se ukrupnjavanje scene, još neki bi pali ispod granice za ulazak u Parlament i bio bi otvoren put za konačnu koaliciju Tomislav – Boris.

Senior partner, omiljen izraz političara početnika, konačno bi bio SNS, a junior partner bi se zadovoljio izbegavanjem tamnice i podelom dosadašnjeg stečenog.

Mislim, ja bih ovako radio da sam na Tominom ( Aleksandrovom ) mestu.

Dakle, to je možda ono što mi, pučina grdna, ne znamo i nikada nećemo moći da shvatimo, a Saša Milenić je, mada isuviše plastično za srpskog političara dvadeset prvog veka, pokušao da nam kaže da ne budemo slepi kod očiju.

Postoji, do duše, još jedna finesa za koju će prosečan glasač da se uhvati na prvu loptu čitajući ovo nesrećno sočinenije.Odmah ću da odgovorim: Jeste Tomislav Predsednik Nikolić rekao Olji da nema saradnje sa demokratama.To je važilo za ovaj krug postizbornih kalkulacija.

Da li nam je i dalje nejasna ona javna pohvala Tadića od strane ruskog predsednika Putina?

Novi izbori su nova realnost.

Prosto kao Phaseolus vulgaris?

 

rjjx_144_u9b9x.png 

 



Komentari (18)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragoljub92 dragoljub92 22:41 02.07.2012

mošdabidne

alnemora daznači
srbija jeovo brale
omega68 omega68 22:48 02.07.2012

Re: mošdabidne

Jašta
loader loader 00:16 03.07.2012

Re: mošdabidne

Novi izbori su nova realnost.

Novi izbori su stara realnost



... aber, pošto je naša Servia državica ni na nebu ni na zemlji, pa nije baš sasvim zasnovana na realnosti - može da bude kako god se tog jutra nekome prohte
omega68 omega68 00:35 03.07.2012

Re: mošdabidne

U pravu ste loader
Mada, nije baš sve tako.Pare ne mogu da se nađu ma svim stranama gde se potraže.
P.S.
Evo sad vidim da je i Slavica Đukić rekla nešto slično ovome što napisah pre njene izjave...
loader loader 01:30 03.07.2012

Re: mošdabidne

Mada, nije baš sve tako.Pare ne mogu da se nađu ma svim stranama gde se potraže.

Taman posla. Em kvare ljude, pa i ne treba da budu kod svih, em bi tolika količina lovudže po džepovima izazvala hiperinflaciju. Ovako, ko je gajbice stovarao (i utovarao), taj ima. Ko nije mogao do gajbe... - nema. Al je zato društvo zadržalo neiskvarenost .
Evo sad vidim da je i Slavica Đukić rekla nešto slično ovome što napisah pre njene izjave...

Puno toga je ona rekla. Ako se prate ova dešavanja tokom i naročito posle izbora... Praktično, SĐD je pokrila čitav spektar mogućih dešavanja na političkoj sceni. Opako - šta god na kraju da bude, ona može da se pozove na neku od tih svojih izjava i kaže: "Da, ja sam još ranije o tome govorila ..."




sahmatbg sahmatbg 08:45 03.07.2012

Re: mošdabidne

... aber, pošto je naša Servia državica ni na nebu ni na zemlji, pa nije baš sasvim zasnovana na realnosti - može da bude kako god se tog jutra nekome prohte

Baš tako.
expolicajac expolicajac 08:58 03.07.2012

Re: mošdabidne

Puno toga je ona rekla. Ako se prate ova dešavanja tokom i naročito posle izbora... Praktično, SĐD je pokrila čitav spektar mogućih dešavanja na političkoj sceni. Opako - šta god na kraju da bude, ona može da se pozove na neku od tih svojih izjava i kaže: "Da, ja sam još ranije o tome govorila ..."

Drugarica Slavica je psihijatar, tek toliko da se zna. Najbolje komunicira sa ludcima, a pošto smo mi LUD NAROD, njoj to ide samo tako
loader loader 00:19 04.07.2012

Re: mošdabidne

Ustanovio to svojevremeno i J.Rašković, na nekim predratnim skupovima po Krajini upravo tim adutom preteći Hrvatima da neće dobro proći ako se previše začikuju sa pomenutim narodom.



laziiprevare laziiprevare 13:44 03.07.2012

Videla žaba da se konj potkiva

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor saopštio je danas da će zbog toga što su "žestoko pokradeni" na izborima 6. maja, zatražiti da se rezultati izbora na svim nivoima preispitaju!



Jel ti sediš meni uz koljeno i ispod skuta piješ hladno vino? (Ja bi njega polako, vezao bi ga u šumi...)

Gde ja, ja to malo zbog Vojvodine. Da vam skuvam jednu kaficu ? (Danas crveno, sutra zeleno, a preksutra...)

Jesi ti vjera ili nevjera po Vuku ? (Čim ga vidis-znaš ko je)

Ja ne menjam svoje koalicione partnere kao donji veš.(Barbara, nemoj da se blamiraš)
loader loader 21:14 03.07.2012

Re: Videla žaba da se konj potkiva

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor saopštio je danas da će zbog toga što su "žestoko pokradeni" na izborima 6. maja, zatražiti da se rezultati izbora na svim nivoima preispitaju!

Dok ne donese barem jedan džak sa listićima i na ulici ga prikaže novinarima i svetini, kao što to rade ozbiljne partije, neću ni da pričam o tome
babmilos babmilos 13:55 03.07.2012

nebitno

postoji kritična količina javnih velikih nuždi koje treba obaviti da bi bilo šta sledeće što se učini postalo nebitno. dotični je odavno premašio normu.
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:32 07.07.2012

.

lepše je u nerealnosti :)

*


ps. i ovde kiša kruži kao oko kragujevca i nije uopšte kul

stefan.hauzer stefan.hauzer 14:36 07.07.2012

Re: .

mislim da sam upravo provalio kako više nemaš opciju za pisanje

gde ću sad da ostavljam komentare za kraj?
tek ovo što nije kul ...
ne sviđa mi se !

baš sjeban dan . pogotovo sad

omega68 omega68 00:20 08.07.2012

Re: .

Čini mi se da je imam, još uvek
Postoji mi opcija za novi tekst.
Kako god - uživaj!
milisav68 milisav68 10:53 08.07.2012

Re: .

gde ću sad da ostavljam komentare za kraj?

Nigde
omega68 omega68 23:40 08.07.2012

Re: .

Samo se vi zezajte...
stefan.hauzer stefan.hauzer 08:20 09.07.2012

Re: .

pogubio sam se

sad si VIP? izgleda da treba i da čestitam

omega68
Samo se vi zezajte...


pa ovde nam je najbolje :)

*za kraj

ps. milisave, look and learn;look and learn
milisav68 milisav68 10:59 09.07.2012

Re: .

stefan.hauzer

ps. milisave, look and learn;look and learn

Da, da, da.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana