Društvo| Politika| Satira| Život

Dragan Tadić i Boris Pajtić

loader RSS / 25.08.2012. u 02:16

Trojica visokih funkcionera razgovarali su iza otvorenih vrata. U startu su se dogovorili da komuniciraju tako što svako može da izgovara isključivo ono što su “dobro informisani izvori bliski njima samima” izjavljivali o nekome od njih trojice. “Informacije iz izvora bliskih” pokazale su se kao relevantnije od stvarnih stavova bilo koga od trojice.

Pojašnjenje: Skoro uvek je bolje komunicirati tom hiperiskrenom tehnikom, nego upotrebljavati sopstvene misli, jer, one jesu sopstvene, ali je veliko pitanje da li su iole svrsishodne kad se pretoče u reči i nađu se u velikom međuprostoru, gde se lako vitopere i uzimaju se u onom obliku koji zavisi od sklonosti onoga ko ih dalje tumači. Stvar je jednostavna. Za razliku od sopstvenih, originalnih misli, neotpornih na takvu, veoma aktivnu spoljašnju sredinu, one posredne misli (tj. “sopstvene” izjave iz “izvora bliskih”) daleko su otpornije. Naime, one su već prošle fazu sudaranja, tumačenja, dorade i krivljenja u međuprostoru i pošto su dosegle oblik koji sredina želi - sasvim su otporne na nekakve naredne pokušaje modifikacije. Stoga one predstavljaju sigurne, postojane elemente koji se mogu koristiti za komunikaciju. 

Pomenuti razgovor nije dugo trajao. Upravo zato što su korišćene ove modifikovane misli koje nisu zahtevale ona uobičajena, dodatna zapitkivanja ili psihološka zastajkivanja i osluškivanja tokom samog procesa razgovaranja.

Posebnih detalja iz ovog razgovora nema. Ne samo zato što je bio relativno kratak, nego i zato što su vrata prilikom sastanka sve vreme ostala otvorena, zbog čega nije bilo zainteresovanih osluškivača (koji su motivisani da oslušnu samo kad su vrata zatvorena, ili makar pritvorena, jer to ne samo da čini izazov, nego daje i mašti na volju, pa one “bliskoizvorne” informacije bivaju kreativnije i slobodnije).

Najvažniji domet ovog trojnog sastanka je taj da su akteri, iako trojac, odlučili da se javnosti predstave kao dvojac, Dragan Tadić i Boris Pajtić. Ritam celokupne igre koja se dešava u međuprostoru time je poprilično izmenjen. Sada i same one premodifikovane i već uveliko očvrsle “informacije iz izvora bliskih” moraju da se domodifikuju kako bi se igra izvodila dalje.Komentari (13)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dr M Dr M 07:22 25.08.2012

Fino


Odlučili su da, kao lisica uhvaćena u zamku, odgrizu nogu i pobegnu. Ta noga će, kako se čuje, biti Petović. Jeremić i Dulić, za ostale će da se vidi.

Ostaje da se vidi, takodje, kakve su šanse ćopave lisice u šumi u kojoj su, sad, vukovi jači a zečevi brži.

Bojim se da će da završe kao pelc, eto čega se bojim...

loader loader 07:41 25.08.2012

Re: Fino

... eto čega se bojim..

.. dotore, oduvek ste bili altruista. Biće što biti mora. Ko zna.
Inače, svašta se nagađalo... Jeremić je po tim "iz bliskih izvora" pričama već u Ivicinoj partiji, a Djilas već lider dsa i još jedne rezervne, novostvorene stranke pride. Ma, trista dnevnih istina. Sezona lova na istine iz dsa.
A što se šumske jurnjave tiče... .. deluje mi da faktor brzine (ili hvatanja na brzinu) neće biti prvovažan.
expolicajac expolicajac 07:45 25.08.2012

Re: Fino

Dr M

Odlučili su da, kao lisica uhvaćena u zamku, odgrizu nogu i pobegnu. Ta noga će, kako se čuje, biti Petović. Jeremić i Dulić, za ostale će da se vidi.

Ostaje da se vidi, takodje, kakve su šanse ćopave lisice u šumi u kojoj su, sad, vukovi jači a zečevi brži.

Bojim se da će da završe kao pelc, eto čega se bojim...


Doktore, doktore. Lisica verovatno misli da će svojim "lukavstvom" nadoknaditi "ničim izazvnao" sakaćenje.
loader loader 08:14 25.08.2012

Re: Fino


Eh, milicijo, nema druge, nego da vidimo koliko su vučići zaista ojačali


Dr M Dr M 08:27 25.08.2012

Re: Fino

dotore, oduvek ste bili altruista


Šta ću, to mi je najveća mana..
Dr M Dr M 08:30 25.08.2012

Re: Fino

Lisica verovatno misli da će svojim "lukavstvom" nadoknaditi "ničim izazvnao" sakaćenje.


Pogrešno, naravno.

Ima više lisičijih bundi nego sakatih lisica..
loader loader 08:42 25.08.2012

Re: Fino


Šta ću, to mi je najveća mana..

Ima i ona biologika :
Nema čoveka bez mane.
Dakle, ako imate tu veliku manu, onda ste čovek.
Mana jeste nezgodna, ali, šta ćete, život sa celim onim rancem mora nekako da se gura.
mariopan mariopan 13:20 25.08.2012

...

Ijuuu

Crkoh da saznam šta su razgovarali, ali stvarno?
loader loader 18:30 25.08.2012

Re: ...To je sad golem zadatak - izvući iz ove tehnike posredne komunikacije background, tj. šta bi bila neposredna komunikacija.
Mariopan, umesto tog dešifrovanja, i ja bih, sledeći vaš primer, radije ostao pri svežoj i mirišljavoj kafici :)maksa83 maksa83 13:32 25.08.2012

alen vudi

Great Roe - A mythological creature with the body of a lion and the head of a lion - though not the same lion.

Woody Allen, Fabulous Tales & Mythical Beasts: From Without Feathers
loader loader 18:59 25.08.2012

Re: alen vudi

Eh, stari dobri Wudi.A jezik mitologije...

U Srbiji vrućinština, dugotrajna suša, požari koji kao nikada do sada zahvataju i sela... Meni to deluje već poprilično kataklizmično. I do sada je bilo, ali ovo... Kao da se iz one potpuno suvoparne političke dimenzije čitava ovdašnja stvar seli u nekakvu novu iracionalnu modifikaciju i može se sagledavati, delimično, samo kroz nekakva indirektna znamenja.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:56 26.08.2012

Re: alen vudi

čitava ovdašnja stvar seli u nekakvu novu iracionalnu modifikaciju i može se sagledavati, delimično, samo kroz nekakva indirektna znamenja.

More, seli se i šire, znamenja su zahvatila ceo region...viš ti čuda...
loader loader 00:19 27.08.2012

Re: alen vudi

Il smo mi zarazili njih u regionu, ili su oni nas. Ili je, pak, neko treći kinuo pravo ovamo, u nas, pa smo sad svi pod vrućicom, i znamenjima, da.
Šta god, neki nauk izvlačiti valja.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana