Putovanja| Sport| Zabava

Jelena Jankovic za B92: "Posle Dalasa, spremna za Njujork"

Nikola Olić RSS / 25.08.2012. u 07:04

              tto_img1.jpg

Forza Jeca! Taj jednostavan usklik podrske Jeleni Jankovic cesto se cuo veceras u toku finala Texas Tennis Open WTA turnira, koji se u petak vece odigrao ovde u Dalasu. To je vec poznat pristup nasih navijaca -- da se zbuni protivnik. Veceras je protivnica bila Roberta Vinci, Italijanka koja je u Teksas dosla sa bekhend slajsom kakvog ovi tereni predgradskog Hilton hotela verovatno nikad ranije nisu videli.

Da je promocija turnira bila pametnija, tribine bi verovatno imale jos vise nasih navijaca, spremnih da Jelenu Jankovic poguraju tih nekoliko dodatnih koraka koliko joj je falilo da ovaj turnir na kraju i osvoji. Mada je Jelena korigovala svoj pristup kako se mec privodio kraju, Jelenina protivnica je pametno koristila svoje razgovore sa trenerom i u vrlo tesnom mecu ipak izvukla pobedu.

Ako je suditi po decibelima kojim je publika pozdravljala teniserke kad su izlazile sa terena, Jelena Jankovic je veceras sigurno pobedila. Medjutim semafor kaze da je Italijanka bila bolja sa 7:5, 6:3. Jelena je posle meca razgovarala sa B92 o glavnoj ideji za dolazak na ovaj relativno mali turnir -- pripreme za US Open.

"Ja sam odigrala dobar mec i ne mogu da budem negativna i da trazim krivca. Ipak sam odigrala dobar turnir i svaki mec sam igrala sve bolje i bolje i to je ono sto mi je trebalo pred US Open. Dobila sam dosta samopouzdanja i posle ovog finala sam spremna da idem za Njujork i to je ono sto je najbitnije."

Na tribinama si imala dosta nasih navijaca...

"Imala sam veliku podrsku sa tribina, doslo je dosta nasih ljudi, mojih prijatelja iz srbije koji zive ovde na sat i po odavde. Znam ih iz Srbije kad smo igrali zajedno i druzili se. Lepo je njih videti i dobiti njihovu podrsku na nasem jeziku."

Juce su u Njujorku svecano izvukli zreb, pretpostavljam da si videla protiv koga igras u prvom kolu...

""Samo znam da igram prvo kolo sa Katarinom Bondarenkom (iz Ukrajine), ostalo ne znam. Igrala sam dosta puta sa njom i znam njenu igru kao sto ona zna moju. Samo trebam da nastavim da igram ovako i da pokusam da sto vise napredujem i podignem svoj nivo i da mi samopouzdanje raste i da nastavim da vredno radim i ispravljam greske koje pravim.

 

 

tto_img2.jpg

 

 

 

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana