Region| Religija| Sex

Zavera. Naravno najbolja. Vatikanska.

Jelica Greganović RSS / 28.08.2012. u 13:34

angel-silence.jpg

U Sloveniji je na delu zavera. I to ona najbolja. Vatikanska. Još kad se uzme u obzir da je parlament na raspustu i da je za novinare takozvano vreme kiselih krastavaca, kada mogu samo da dave babe po pijacama, zavera je hit. Naravno da je u njoj glavni junak – novac, a samo naizgled deca. Ne obična deca o kojoj crkva sve zna, već ona njena. Ona deca koje nema, iako svi znaju da je ima dovoljno da se kvalitetno svojim brojem bore protiv bele kuge.

Naime, u Sloveniji pored obične dece, onu koju katolička crkva uz taksu za kršćavanje i podsećanje da je to no-no ipak priznaje, postoje i još dve kategorije božjeg blagoslova u vidu ljudskih mladunaca. To su: Dete božje i Božje dete. Dete božje je duševno zaostalo dete, a Božje dete je ono koje se još zove i podgrmič, odnosno u žbunju napravljeno.  Ta deca crkvu po džepu bole, jer nisu rođena u braku koji je ona po svom cenovniku blagoslovila, niti su krštena, tj. za predviđenu članarinu upisana u knjige njenih stalnih klijenata. Pored te Božje dece, postoje i vrlo Božja deca za koju svi znaju, a koje niko ne pominje, a najmanje crkva. To cu crkvena Božja deca, ona za koju se zna da su napravljena uprkos činjenici da katolički crkveni službenici oba pola nemaju dozvolu za razmnožavanje.

Decu koju crkva rodi, odnosno njene zemaljske administorke, malo ko i pominje. Najverovatnije zato što i ne dočekaju svetlo dana, nestavši u abortusima koje crkva takođe ne voli i ne dozvoljava. Naravno, sem onda kada se radi o deci koja bi mogla da zaplaču u njenom naručju. Što se tiče dece kojoj je crkva otac, ona spadaju u javnu tajnu, žive i rastu sa čak malo prednosti pred drugom decom, jer se po cenu njihovog nepostojanja, njihovi crkveni očevi za njih pobrinu, a da niko ne mora da ih sudski ganja zbog alimentacije.

E, upravo ta deca su junaci zavere koja se upravo po Sloveniji kotrlja i koja se punih usta pretpostavki i nagađanja, očito vrlo blizu istini, naziva – vatikanskom. Jeste da su ta deca već poprilično velika i kategoriju dece su odavno napustila, ali...sad su nekom pritrebala. Ako ništa drugo, ono da prikriju jedini i pravi razlog koji vrti svet i crkvu na njemu. Već par hiljada godina. Novac.

Sve je počelo onda kada je izgledalo da se sve završilo i da je crkva uspela i to svojim skutom da prikrije. Ukratko: prvo je nedavno iz Vatikana stigao befel da slovenački nadbiskup Alojz Uran napusti Sloveniju. Nežno rečeno – deložacija. Naravno da se digla prašina u kojoj se, zarad smanjene vidljivosti koja je doduše za crkvena posla vrlo karakteristična, nagađalo šta li je nadbiskup uradio da ga je snašao Vatikan. Seksualni skandali su bili isključeni iz pretpostavljanja, prosto jer je i tog u Sloveniji bivalo, pa Vatikan nije uopšte, a kamoli tako burno reagovao. Usput smo saznali da je nadbiskup plementi i dobrog srca, što nekako nije govorilo u prilog tome da ga crkva toga radi protera iz domovine mu. I taman kad je izgovorena reč novac, odnekud su iskočila tri slova – DNK. Pare su u trenutku zaboravljene i svi su počeli da se bave sumnjom na očinstvo...Prašina je malo legla, prosto jer to jeste bilo zabavno utoliko što se tako visokom crkvenom službeniku lepilo Božje dete. Priča se usmerila na to ko je drukao nadbiskupa...i da li je on samo vrh ledene gore, samo početak velikog zamaha metlom koju je dohvatio Vatikan sa namerom da napravi veliko spremanje u Sloveniji, u kojoj niko nije primetio da se išta po crkvi dešava šta se i drugde po svetu nije dešavalo...

Naslutilo se da je nadbiskupa, koji je već završio u progonstvu u Trstu, na zub uzeo njegov kolega i sunarodnik, jedini kardinal kog je Slovenija imala...a sad je i pitanje da li će ga još dugo i imati, kardinal Franc Rode. Franc Rode je na to časno crkveno mesto čoveka u crvenoj odori stigao sa nadbiskupskog mesta u Sloveniji. Iskreno, zapamtila sam ga dobro...posle njegovih čestitanja božića, stisnutih, tankih usta, sreće nismo imali bar pola godine. Dakle, kardinal je koliko odmah rekao da on, naravno, nema ništa sa progonom nadbiskupa Urana, da još manje zna o njegovom očinstvu...i taman je kardinal uhvatio zalet u nastupu »Ništajaotomeneznamnisamjaodavdenisamnikardinaloneznamniokojojcrkvipričate«, kad se niotkuda pojavilo još jedno Božje dete. Zapravo, imenima, svedočenjima, datumima rođenja i pismima, utemeljena sumnja da je i kardinal, dok je bio mlađi položajem i godinama, napravio sina Petra devojci koju je učio tajnama veronauke. I ostalim tajnama. Naravno. I sad to Božje dete,  staro više od 40 godina, traži od kardinala test očinstva. Kardinal se brani rukama, nogama i crvenom odorom da on tu nije ništa i da...ali kanda je metla vatikanska dobar zamah uhvatila.

Jedino što ostaje čudn je što Vatikan tako mekahno srce ima po pitanju Božje dece baš u Sloveniji...u Sloveniji u kojoj je onomad Katolička crkva, sa sve svojom poslovno nastrojenom Mariborskom nadbiskupijom, uprizorila novcagubljenije u razmerama koje se broje stotinama miliona evra. Naime, Mariborska nadbiskupija je protekle decenije uzimala kredite kamionima i ulagala ih u krajnje nebožje poslove telekomunikacija, uključujući i televiziju sa sadržajima za odrasle seksualno opterećene osobe. A, onda je došla finansijska kriza, para nema, a i da ih ima odakle bi bile...tek pomenuta nadbiskupija je pukla kao tikva, i našla se među redovnim vestima u novinama koje se iole bave finansijama. Banke su cvilele i cmizdrile, ali je očito bilo i ostalo da su pare proćerdane od strane finanskijski ometenih božjih službenika. Vatikan je poslao par revizija i inspekcija, zbog kojih su se verovatno mariborski crkveni, finansijski maheri zahvaljivali predsedniku uprave svoje duhovne firme što je Sveta inkvizicija ukinuta...Šta se tačno dešavalo, šta su revizije našle, ne zna se...ali umesto para koje kanda nikada više neće biti pronađene, počela su da se pojavljuju Božja deca...

Mada, mnogi kažu da nisu kriva ni deca, ni popovi, ni pare, nego onaj izmučeni i gladni djakon prepisivač...onaj koji je u memli nekog tutumračnog podruma zaboravio kako dan izgleda. Sve mu je igralo pred očima, a sveća brljavila i on je siromah, prepisujući božje zapovedi umesto »celebrate« napisao »celibate«. Posle su ga tražili. Svećom. Ali bilo je kasno...a Gutenberg još nije bio ni sjaj u očima...Šta je prepisano, prepisano.  Sad očito počinje otpisivanje.



Komentari (75)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ivana23 ivana23 13:54 28.08.2012

***

Bozje dete... Petar

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:19 28.08.2012

Re: ***

Pa...liči na tatu.

ivana23 ivana23 14:21 28.08.2012

Re: ***

Da znas da lici!
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:28 28.08.2012

Re: ***

Nije sin dugme
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:29 28.08.2012

Re: ***

Jelica Greganović
Nije sin dugme


Isti tatin osmeh ... svalerski
predatortz predatortz 14:30 28.08.2012

Re: ***

Virtuelni Vasilije
Jelica Greganović
Nije sin dugme


Isti tatin osmeh ... svalerski


Ma, ovaj bi da se ogrebe za kintu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:32 28.08.2012

Re: ***


Ma, ovaj bi da se ogrebe za kintu...

Ma, jok, ma kakvi...nego mu tata nedostaje. Sva deca u obdaništu imaju tatu, samo on Crvenkapu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:33 28.08.2012

Re: ***

Vaasilije, džavole
predatortz predatortz 14:07 28.08.2012

Trolčić

Ako je trolčić...

Kao gimnazijalac, čitao nešto pod lipom koja je krasila plac i vikendicu, i slučajno čuo razgovor seoskog prote i jedre seljanke čiji muž je radio negde u arapskim zemljama.

Prota : Taita, javlja li ti se Tajitaj?
Snaša: Javlja.
Prota: Hoće li skoro 'vamo?
Snaša: Neće pope, skupa karta...
Prota: Nezgodno, moja Taita
Snaša: Kako nije, moj pope... Svekrva bolesna, deca u školi, sve na mene spalo.
Prota: Ja! Nezgodno... Nego, ako budeš rešila da zgrešiš, evo mene. Bog će pre da oprosti!

Moj smeh prekida razgovor. Snaša ode ka bunaru, a pop meni održa bukvicu o prisluškivanju tuđih razgovora.

Šta 'oću da kažem? Pa, ovi naši nisu u celibatu.
Kad je njima tako teško odoleti jedroj snaši, kako li je tek onim katoličkim mučenicima?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:20 28.08.2012

Re: Trolčić

Teško, predatore, teško...samo kad ne bi tom svojom mukom druge gnjavili...
NNN NNN 14:34 28.08.2012

Re: Trolčić

Šta 'oću da kažem?
Da voliš da prisluškuješ
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:36 28.08.2012

Re: Trolčić

Vera je čudo. Al ako ima prezime mogla bi i da napravi džumbus...
predatortz predatortz 14:36 28.08.2012

Re: Trolčić

NNN
Šta 'oću da kažem?


Da voliš da prisluškuješ


Nisam, ovogamikrsta

Posle sam i ja tu snašu gledao onako šeretski, ispod oka...
Dal' se popu posrećilo, ne znam. Meni nije...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:37 28.08.2012

Re: Trolčić

Dal' se popu posrećilo, ne znam. Meni nije...

Ti nisi imao popust na pretplatu na oproštaj.
A i stvarno...šta ste svi navalili na sirotu snašu, ko deca na trešnju, aman...
predatortz predatortz 14:38 28.08.2012

Re: Trolčić

Jelica Greganović
Dal' se popu posrećilo, ne znam. Meni nije...

Ti nisi imao popust na pretplatu na oproštaj.


Ma imala bi, kako ne bi:

Žednog napojiti, gladnog nahraniti...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:47 28.08.2012

Re: Trolčić

Ma imala bi, kako ne bi:

Žednog napojiti, gladnog nahraniti...

More, nisi na platnom spisku.
sevarlica sevarlica 10:58 29.08.2012

Re: Trolčić

Prota : Taita, javlja li ti se Tajitaj?
Snaša: Javlja.
Prota: Hoće li skoro 'vamo?
Snaša: Neće pope, skupa karta...
Prota: Nezgodno, moja Taita
Snaša: Kako nije, moj pope... Svekrva bolesna, deca u školi, sve na mene spalo.
Prota: Ja! Nezgodno... Nego, ako budeš rešila da zgrešiš, evo mene. Bog će pre da oprosti!




Znaš onu staru anegdotu...
"Zašto su deca iz unutrašnjosti pametnija od gradske dece?"
Pa decu u unutrašnjosti prave: popovi, učitelji, lekari i inženjeri(geometri), a gradsku decu: hauzmajstori, taksisti(kočijaši), zidarim itd.

margos margos 15:46 28.08.2012

Vide li ovo?

Rehabilitacija veštica

Izgleda da će da priznaju grešku o izostanku onog 'r' i da će konačno da celebrate život, a ne laže.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:48 28.08.2012

Re: Vide li ovo?

A, pa to njima onoliko znači, naročito posle spaljivanja, bacanja u vodu, mučenja...
R kad bi uveli, prvo njima da svane, pa onda i nama. Makar malo.
Voja Radovanović Voja Radovanović 16:06 28.08.2012

blog

Ne bih da ulazim u materiju...samo da ostavim preporuku mojoj omiljenoj blogerki...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:25 28.08.2012

Re: blog

Hvala, Vojo
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 16:40 28.08.2012

sve mi se promenilo ... odjedanput

Juuuu, Jelice, a ja imao sasvim druge misli o popama, istina bilo ovde ono sa Pahomijem ali to su napakovali neki bezbožnici, sada posle ovog bogohulnog teksta (videćemo još ko je ovo naručio, kako se uvek pitao Drug ...) prosto neznam šta da mislim zaista ... Ipak, možda su shvatli da natalitet značajno opada i preduzimaju sve što je u njihovoj moći i umenju, mada ovu delatnnost nisu po katehezisu izučavali i tek se onda vidi koliko su kreativni i požrtvovani ...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 28.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

Đorđe, ja mislim da sam ja plaćenik. I to rodno neravnopravan. Samo još neko da mi plati...
muaddib92 muaddib92 16:48 29.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

Samo još neko da mi plati...

.. их, да плату - ма ће да позлату, ал'не народ, него они преостали учесници свих завера: Ција, масони, евреји и ини
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:09 29.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

.. их, да плату - ма ће да позлату, ал'не народ, него они преостали учесници свих завера: Ција, масони, евреји и ини

Je l to sigurno?
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 20:43 29.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

Je l to sigurno?


Nada umire poslednja ... !
milivoje_bg milivoje_bg 08:03 30.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

Jelica Greganović
Đorđe, ja mislim da sam ja plaćenik. I to rodno neravnopravan. Samo još neko da mi plati...

Ја се препоручујем да ти платим !

muaddib92 muaddib92 17:05 30.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

.. их, да плату - ма ће да позлату, ал'не народ, него они преостали учесници свих завера: Ција, масони, евреји и ини

Je l to sigurno?


.. ех, сестро Лелице, па овде је бар сигурно да ће наведени да плату, и то са: Ција (дизвинеш, с метак ал од петак), масони (тек овде дизвинеш, са висак а евреји и ини - нетје се више извињавамо - ће ги врну кад ги обрну
Теби најпоздрав
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:40 31.08.2012

Re: sve mi se promenilo ... odjedanput

Fala ti, muade, otkad te bilo nije...
nsarski nsarski 17:10 28.08.2012

Zlatno tele

kad se niotkuda pojavilo još jedno Božje dete

Bokcati, ovo k'o sinovi porucnika Šmita. Pojavilo se zlatno tele, valja to iskoristiti...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:28 28.08.2012

Re: Zlatno tele

Učitelju, ne pitaj, džumbus u nastavku, ima da lete tužbe sam tako...Pop tuži Delo koje je objavilo ime učenice veronauke...sin rekao da mu je pop rekao da je njegova majka lažljivica...ako se venčaju na kraju, javiću...
predatortz predatortz 20:30 28.08.2012

Re: Zlatno tele

Jelica Greganović
Učitelju, ne pitaj, džumbus u nastavku, ima da lete tužbe sam tako...Pop tuži Delo koje je objavilo ime učenice veronauke...sin rekao da mu je pop rekao da je njegova majka lažljivica...ako se venčaju na kraju, javiću...


Jbte, to k'o telenovela!
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:01 28.08.2012

Re: Zlatno tele

Jbte, to k'o telenovela!

I svi u suknjama.
vesna7592 vesna7592 07:32 29.08.2012

Re: Zlatno tele

Jelica Greganović
Jbte, to k'o telenovela!I svi u suknjama.

jeliceeeeeeee
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:23 29.08.2012

Re: Zlatno tele

Vesna, to je po Nušiću, svi predstavnici moći nose suknje: carevi, popovi i - žene
vesna7592 vesna7592 09:02 29.08.2012

Re: Zlatno tele

Jelica Greganović
Vesna, to je po Nušiću, svi predstavnici moći nose suknje: carevi, popovi i - žene

jasno


to, i sva deca u vrtiću umaju tatu samo ja crvenkapu

ali većina teksta nije nimalo smešna, neverovatni su u svom licemerju..koje kog boje haljinu da nose...

inače sam iz grada gde je služen moleban za kišu, da ste samo čuli najavu na lokalnoj televiziji

svađala sam se sa televizorom dok sam gledala
predatortz predatortz 09:05 29.08.2012

Re: Zlatno tele


inače sam iz grada gde je služen moleban za kišu, da ste samo čuli najavu na lokalnoj televiziji


Pa šta 'oćeš ? Jel pala kiša ? Jes' !
Narodu nikad ugoditi
vesna7592 vesna7592 09:08 29.08.2012

Re: Zlatno tele

predatortz
Pa šta 'oćeš ? Jel pala kiša ? Jes' !Narodu nikad ugoditi

pala, pala... isto veče

u ponedeljak su na prognozi rekli kiša od nedelje, ovi u utorak dogovorili, u sredu objavili da će moliti za kišu u nedelju...

pa što ne moliste pre 2 meseca, nego sad kad je već sve izgorelo i osušilo se...

a tek priča o gašenju požara na svetoj gori....sad ću da probam da nađem prilog


ps. evo ga

[url=]http://www.vtv.rs/index.php/hronika/2170-moleban-za-kisu-2482012][/url]
benevolent benevolent 17:36 28.08.2012

Tajne vjeronauke и веронауке

"...napravio sina Petra devojci koju je učio tajnama veronauke. I ostalim tajnama..."

Па, надбискуп Алојз Уран, који је несумњиво блудничио, барем је учествовао у стварању живота, мада то пориче, за разлику од владике Пахомија, који је поред тога што то пориче, блудничио и то са истим полом, али ниједан од њих барем није одузео живот, као свештеник СПЦ протојереј ставрофор Бранислав Перановић који је убио Небојшу Зарупца на свиреп начин-немилице га небројено пута ударајући металном шипком.
nsarski nsarski 17:43 28.08.2012

Re: Tajne vjeronauke и веронауке

Tajne vjeronauke и веронауке
"...napravio sina Petra devojci koju je učio tajnama veronauke. I ostalim tajnama..."

Па, надбискуп Алојз Уран, који је несумљиво блудничио, барем је учествовао у стварању живота, мада то пориче, за разлику од владике Пахомија, који је поред тога што то пориче, блудничио и то са истим полом, али ниједан од њих барем није одузео живот, као свештеник СПЦ протојереј ставрофор Бранислав Перановић који је убио Небојшу Зарупца на свиреп начин-немилице га небројено пута ударајући металном шипком.


Iz cega izvlacimo benevolentni zakljucak (naravoucenije)_________________________?
benevolent benevolent 17:47 28.08.2012

Re: Tajne vjeronauke и веронауке

nsarski: - _________________________?
benevolent:- _________________________!
nsarski nsarski 18:01 28.08.2012

Re: Tajne vjeronauke и веронауке

benevolent
nsarski: - _________________________?
benevolent:- _________________________!

Sto volim kad se lepo narazgovaram sa covekom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:29 28.08.2012

Re: Tajne vjeronauke и веронауке

Па, надбискуп Алојз Уран, који је несумњиво блудничио, барем је учествовао у стварању живота, мада то пориче, за разлику од владике Пахомија, који је поред тога што то пориче, блудничио и то са истим полом, али ниједан од њих барем није одузео живот, као свештеник СПЦ протојереј ставрофор Бранислав Перановић који је убио Небојшу Зарупца на свиреп начин-немилице га небројено пута ударајући металном шипком.

I zato...šta? Zato je Uran dobar da živi od moralisanja drugima, iako je prekršio osnovne moralne norme svog poslodavca? Je l to? To što su ovi gori od njega, njega na žalost neće učiniti boljim.
benevolent benevolent 08:02 29.08.2012

Re: Tajne vjeronauke и веронауке

dobar da živi od moralisanja drugima


Бесплатно моралисање и проповедање религије завршило се са Христом.

Несретни Уран је само делимично поновио оно што је и Папа Александар VI (Родриго Борџијa) радиo: блудничио са женама, , имао деветоро деце, можда чак и са својом кћерком Лукрецијом, коју је, такође ј...о, и коју је, заједно са њеним братом Чезаром научио занату тровања противника.
Али Урбан није убио, као Папа Борџија, као Бранислав Перановић. Није одузео живот, већ га је створио. Смрад око његовог недела је толики. Нека га рашчине...
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:25 29.08.2012

Re: Tajne vjeronauke и веронауке

Бесплатно моралисање и проповедање религије завршило се са Христом. Несретни Уран је само наставио оно што су и Папе Борџије радиле.

I? To je dobro? Nešto novo?
Несретни Уран

Nesretan? Što? Zato što je kršio pravila živeći od toga da drugima soli pamet što ih krše?
49 41 49 41 18:53 28.08.2012

Au, ti se bavis "istrazivanjem"

Seti me, davno preminulog Pape - srce ga "strefilo" u snu.

Kad, je dosao na "presto" - glavni zadatak, koji je sebi dao; da sredi finansije.
-Da, se zna, "ko - koliko - kome"; "koliko puta i zasta".

Toliko se covek opteretio, sebi zadatom zadatku; da je; "naprosto"- overvelming u snu.

Sto, glava podnese - srce; ne!
barese barese 19:34 28.08.2012

Re: Au, ti se bavis "istrazivanjem"

49 41 49 41 19:59 28.08.2012

Re: Au, ti se bavis "istrazivanjem"

barese
Jel' to ovaj sto je umro posle mesec dana funkcije?

Bas taj; ja bio ubedjen - bio tri meseca?!?

"izdalo" - me pamcenje?!?

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:30 28.08.2012

Re: Au, ti se bavis "istrazivanjem"

Kad smo već kod zavera, pa još vatikanskih...ima jedan vic iz vremena prevrata u Poljskoj...da je Leh Valensa hteo da izvrši samoubistvo, ali ga nisu našli...
49 41 49 41 22:57 28.08.2012

Re: Au, ti se bavis "istrazivanjem"

Jelica Greganović
Kad smo već kod zavera, pa još vatikanskih...ima jedan vic iz vremena prevrata u Poljskoj...da je Leh Valensa hteo da izvrši samoubistvo, ali ga nisu našli...


Odes, 300-400 m od Metalke; uz Titovu (bivsu ?!?) v Ljubljani; Samosten z levi strani (Moski)- z desni strani, apak bil zenski v 16. stoletju.

O majko moja, ko danas se secam; kad smo prolazili - podzemnim prolazom izmedju;
Sta mi je pricala.
Vece je bilo sipljivo - kunjavo; a ona meni pricu iz proslosti - kad se kopao podzemni prolas bagerima; koliko je nadjeno decijih skeleta izmedju ta dva samostana - zazidanih tajno u to vreme.

S lusam je pazljivo, gledam uz zidove i niz prolaz; kao da cujem decije krikove i komntarisem.

J...bo ti pas mater slovenacku; nisi mogla da mi ispricas nesto lepse u ovo sipljivo vece?
mlekac mlekac 23:17 28.08.2012

Proverene vredonosti

Mislim, bar je Vatikan poznat po tendencijama ocuvanja tradicije i proverenih vrednosti...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:28 28.08.2012

Re: Proverene vredonosti

Upravo zato ovi potezi Vatikana i čude
mlekac mlekac 23:29 28.08.2012

Re: Proverene vredonosti

Jelica Greganović
Upravo zato ovi potezi Vatikana i čude

Svasta, pa nije im prvina, pa da se ustezu ki novodovedena mlada!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:27 29.08.2012

Re: Proverene vredonosti

Vidi, nije njima prvina da skaču preko plota, ali jeste neobično da zbog tog skakanja kažnjavaju, pa još javno...do sada su svoje skakače, i to mnooogo gore od ove dvojice, krili, sklanjali, štitili od laičkih sudova, a crkvene sudove ti nisu ni videli...biće da je nešto drugo ih mnogo više zabolelo...pare.
mlekac mlekac 09:36 29.08.2012

Re: Proverene vredonosti

Jelica Greganović
Vidi, nije njima prvina da skaču preko plota, ali jeste neobično da zbog tog skakanja kažnjavaju, pa još javno...do sada su svoje skakače, i to mnooogo gore od ove dvojice, krili, sklanjali, štitili od laičkih sudova, a crkvene sudove ti nisu ni videli...biće da je nešto drugo ih mnogo više zabolelo...pare.

Eeee, kad dodje do love, taj greh se ne oprasta.

Kad smo kod toga, znas li onaj stari vic kad se vanzemaljac spustio na zemlju i resio da postane religiozan?

I pozove predstavnike cetiri najvece religije da ga "prosvetle" i objasne mu zasto bi trebalo da prihvati bas njihovu.

I dodju rabin, hodza, pop i fratar i pricaju, pricaju, pricaju...

I krenu, potom da mu svaki pokaze svoju bogomolju .

I gleda vanzemaljac prvu, sinagogu, gleda dzamiju, gleda ikone i freske u pravoslavnoj, kad, pred katolickom, stoji automat i na njemu pise:
Oce nas - dugme 1
Zdravo Marija - dugme 2
Krunica - dugme 3

Cena - 1 Euro

Ubaci vanzemaljac 1E, pritisne dugme 1, iskoci elektricna svecica, trepka, trepka, uradi "ping" i nestane.

Naravno, ista prica sa dugmicima 2 i 3.

I vanzemaljac odluci da postane Katolik.

Obrazlozenje je bilo "Ako posle ovoga i dalje mozete da verujete u postojanje Boga - vi ste stvarno najveci vernici u univerzumu!"

zovitemegrunf zovitemegrunf 08:36 29.08.2012

...

devojci koju je učio tajnama veronauke. I ostalim tajnama

Zlobnici kazu da je svrha veronauke, da se iz ucenika/ce istera zlo i da mu se utera dooobro
NNN NNN 12:52 29.08.2012

dasampapabiobihpornozvezda

U vreme dok još nije bilo Papamobila...

Papa izlazi sa aerodroma i ulazi u taksi...
- Jao, druže Elvise, Vi ste kralj, legenda!
- ja nisam Elvis, ja sam papa...

...ulazi u hotel, a na recepciji...
- Jaaoo, Elvise, kakva čast, evo Vam naš kraljevski apartman!
- ali ja sam papa...

...otvara vrata apartmana, a 10 razgolićenih ribetina:
- ELVISE, UZMI ME!!
a papa:
Well, it's one for the money, two for the show, three to ger ready, now go, cat go!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:11 29.08.2012

Re: dasampapabiobihpornozvezda

mariopan mariopan 16:00 29.08.2012

...

Kad smo kod Pape opet vic:

Kupio Papa porše i zove vozača da ga provoza po autoputu. Nagario vozač a Papi se prohtelo da i sam vozi.
Zaustav auto i Papa sedne na mesto vozača.
Nagari koliko god može, a možeee..
I eto policije, zaustave ga i policajac zove centralu:

Zaustavio sam jednog VIP gospodina, šta da radim?
Koliko visokog - pita centrala.
Jaaako visokog gopsodina, najvišeg.
Pa koliko visokog, kaži već jednom?
Pa šta misliš koga sam zaustavio kad mu je Papa vozač?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:14 29.08.2012

Re: ...

Kad smo već kod Pape...današnji nastavak španske serije kaže da će on odlučiti šta će biti sa kardinalom...mada, pravnik KC kaže da se Vatikan valja od smeha povodom novele pomenute...al ovde nije toliko smešno...kardinal je prvo rekao da je mama spornog deteta lažljivica, pa je od njega tražio njen telefon...a onda je rekao da su bili u platonskim odnosima...nisam sigurna da zna šta je zaista rekao...a onda nam se javio sin iz Dubaia i na lošem engleskom nam se izvinio što ne priča slovenački, jer nije imao tatu da ga naaaauuuučiiii...aaaaa...potrošnja papirnih maramica je ripila u trenutku momenta, "Paloma" će biti sponzor novog telefonskog javljanja...
mariopan mariopan 21:55 29.08.2012

Re: ...

potrošnja papirnih maramica je ripila u trenutku momenta, "Paloma" će biti sponzor novog telefonskog javljanja...



Jelice, ne smem više da pišem viceve na tu temu.
Znaš onomad kada sam stavila onu sličku "sobalilo antenicu" - e pa nešto (ozgore?) mi rokne komp i spali ga, na mestu ostao mrtav

Evo me dete častilo drugi, (jedna je majka) ali nema više da se zezam sa tom temom, skupo bree...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:01 29.08.2012

Re: ...

Lele, slatka...odo ja po protivpožarni aparat...mada...ne bi crkve imale gromobrane da ima boga
predatortz predatortz 22:05 29.08.2012

Re: ...

Jelica Greganović
Lele, slatka...odo ja po protivpožarni aparat...mada...ne bi crkve imale gromobrane da ima boga


Pa zbog toga ga i imaju! Boje se Boga, znaju šta sve rade...
mariopan mariopan 22:16 29.08.2012

Re: ...

Jelica Greganović
Lele, slatka...odo ja po protivpožarni aparat...mada...ne bi crkve imale gromobrane da ima boga

Nije ni grmelo, o tome se radi sestroslatka, na kvarno, da su bar javili (mož i na mobilni), ali ništa, samo mi sobalilo antenicu, tj komp..

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:29 29.08.2012

Re: ...

Iju, slatka...da nije to zbog onog metereološkog molebana?
predatortz predatortz 22:31 29.08.2012

Re: ...

Jelica Greganović
Iju, slatka...da nije to zbog onog metereološkog molebana?


Evo još jedna! Pa šta 'oćeš? Pala kiša...
E sad, što su ih meteorolozi pretekli pa najavili...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:33 29.08.2012

Re: ...

More što je kiša pala, nego vidiš da je mariopan pala i antenica...i komp...
predatortz predatortz 22:34 29.08.2012

Re: ...

Jelica Greganović
More što je kiša pala, nego vidiš da je mariopan pala i antenica...i komp...


Pa kad gleda turske serije!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:38 29.08.2012

Re: ...

mariopan, nije valjda?! Ja bih se kladila da imaš slaninu na anteni, a ti tako...c, c, c...

mariopan mariopan 22:42 29.08.2012

Re: ...

Jelica Greganović
Iju, slatka...da nije to zbog onog metereološkog molebana?

Pa daaaa, mora da se nisam usrdno molila šta li?

Kod nas ni kiša nije pala, samo malo poškropila i ništaaa.. gde grešimo, da mi je znati?


A što oni greše, pa grešne duše, bolje da prave decu nego da jure decu? Nekako mi to prirodnije a i Bogougodno je jer se množe i tako to?

E, koliko je njima spaljeno kompova ondak damijeznati?
mariopan mariopan 22:45 29.08.2012

Re: ...

predatortz
Jelica Greganović
More što je kiša pala, nego vidiš da je mariopan pala i antenica...i komp...


Pa kad gleda turske serije!

NE, evo neka ti kaže Jelica ja imam slaninu na antenici protiv uroka i protiv turskih serija.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:43 30.08.2012

Re: ...

a i Bogougodno je jer se množe i tako to?

Ne može...piše im u statutu...onaj đakon iz podruma, sećaš se...
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 14:37 30.08.2012

Re: ...

ne bi crkve imale gromobrane da ima boga

Ili da su stvarno kuće božije?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:41 31.08.2012

Re: ...

Pa, nije valjda bog piroman?
49 41 49 41 14:59 01.09.2012

Re: ...

Jelica Greganović
Pa, nije valjda bog piroman?

Jeste, kako nije?!?

A, onoliko kilometara spaljenih suma u Tunguziji; Posle se cela naucna krema, pitala decenijama sta se to desilo?
-Pao meteorit, desila se atomska eksplozija u 19. veku, "bozja sila", ...

Nikola, Nikola.

Bas si se zajebavao; racunao Tunguzija u p.m. - daleko, nema nista i nikoga i kres "tvoju sibicu".

Zato i ne mozes da budes Sv.

Izgradicemo ti za sada, samo muzej na Manhattan.

Skupili smo ti pare, siromasku balkanski.
New York, odresio kesu u recesiji.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana