Budućnost| Društvo| Ekonomija| Mediji| Politika

GORAN JEŠIĆ - novi lider Demokratske stranke!

Filip Mladenović RSS / 11.09.2012. u 15:07

Logičan naslednik
Logičan naslednik
Kada bih nekim čudom ili silom prilika bio član(arina)  neke ovdašnje partije, i to baš Demokratske stranke, na neposrednim izborima bih glasao za Gorana Ješića kao novog, svežeg i obećavajućeg predsednika DS.

Zašto baš Ješić? Pa zato što mi se čini da jedini od trenutno pominjanih kandidata za naslednika Borisa Tadića ima znanje, veštinu, umeće, iskustvo i elementarnu hrabrost da DS izvuče iz gliba u koji su je uterali politikanti, šićardžije, karijeristi, tajkunski agenti i kameleoni.

Goran Ješić je rođen 3. avgusta 1974. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu i srednju školu završio je u Inđiji. Diplomirao je na Poljoprivrednom Fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Politički je aktivan od 1996. godine kada je osnovao Opštinsku organizaciju Građanskog saveza Srbije u Inđiji. Jedan je od organizatora Studentskog protesta 1996/97. na novosadskom Univerzitetu i osnivača Studentskog pokreta "Otpor" u Vojvodini 1999. godine. U periodu od početka političkog angažovanja, pa sve do 2000. godine bio je aktivan u radu na projektima mnogih nevladinih organizacija.

Za predsednika inđijskog Opštinskog odbora GSS, izabran je 1997. godine, dok je 2000. godine izabran za predsednika Pokrajinskog odbora Građanskog saveza Srbije. U vreme predizborne koalicije "Demokratska opozicija Srbije" 2000. godine obavlja funkciju koordinatora za opštine: Inđija, Pećinci, Stara Pazova i Irig.

Na lokalnim izborima u septembru 2000. godine direktno je izabran za odbornika Skupštine Opštine Inđija, a zatim i za predsednika Opštine, tada i sada najmlađeg predsednika u Srbiji. Za člana Glavnog odbora Građanskog saveza Srbije je izabran u maju 2001, a član Predsedništva Stranke je postao u junu iste godine.

2004. godine reizabran je za Predsednika Opstine Inđija, ali ovaj put na prvim direktnim izborima za gradonačelnike. U isto vreme na izborima za pokrajinski parlament neposredno je izabran za poslanika u Parlamentu AP Vojvodine.

2006. godine podnosi ostavku na mesto potpredsednika Stranke, kao i na članstvo u Građanskom savezu Srbije. U oktobru iste godine postaje član Demokratske stranke, gde po funkciji ulazi u Glavni odbor stranke. U septembru 2007. imenovan je za savetnika potpredsednika Vlade Republike Srbije Božidara Đelića. Međutim, poštujući mišljenje Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa, samo dva meseca kasnije podnosi ostavku na tu funkciju.

Osim unapređenja opštinske administracije i uvođenja svetskih standarda u opštinsku upravu, kao predsednik Opštine Inđija otpočeo je i završio veliki broj projekata, kao što su: Povećanje participacije građana u procesima odlučivanja - projekat realizovan u saradnji sa OTI, Program reforme javnih komunalnih preduzeća - u saradnji sa DAI i USAID, Program međuregionalne saradnje s pokrajinom Tirol u Austriji - u saradnji sa NVO "Srpski forum Beč" i programom EU za pomoć izbeglicama. Jedan od najznačajnijih projekata je "Sistem 48" - projekat elektronskog grada/opštine - u saradnji s DAI.

Na njegovu inicijativu rekonstruisane su sve škole i vrtići u Inđiji, a na listu urađenog do sada, upisuje se i izgradnja "Kulturnog centra", infrastrukture Opštine, opremanje i stavljanje u funkciju industrijskih zona, kao i mnogi drugi projekti.

Za osam godina svog mandata, privukao je veliki broj domaćih i stranih investitora, čime je značajno smanjena stopa nezaposlenosti u Inđiji. Kada se uzme u obzir da je u inđijsku opštinu za poslednjih osam godina, uloženo preko 300 miliona evra grinfild investicija, dobija se najveći procenat direktnih investicija po glavi stanovnika, čime je Inđija na državnom nivou stekla status najbolje opštine u Srbiji. 

Nedavno je izabran za potpredsednika vojvođanske vlade, zadužen za poljoprivredu.

Oženjen je Ružicom Ješić, s kojom ima sina Marka i ćerku Minu.

Atačmenti

Tagovi



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

freehand freehand 15:14 11.09.2012

Znači

most Gorana Ješića?
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:20 11.09.2012

Re: Znači

freehand
most Gorana Ješića?


Da, može i tako da se kaže, metaforično. Goran Ješić kao neka vrsta mosta izmedju jedne posrnule, korumpirane i sve manje podržavane stranke do DS kao jednog od važnih faktora demokratske i prosperitetne Srbije!
freehand freehand 15:37 11.09.2012

Re: Znači

Filip Mladenović
freehand
most Gorana Ješića?


Da, može i tako da se kaže, metaforično. Goran Ješić kao neka vrsta mosta izmedju jedne posrnule, korumpirane i sve manje podržavane stranke do DS kao jednog od važnih faktora demokratske i prosperitetne Srbije!

A šta ti sad fali Srbijanki Turajlić i Tomi Nikoliću?
jesen92 jesen92 17:30 11.09.2012

Re: Znači

A šta ti sad fali Srbijanki Turajlić i Tomi Nikoliću?

...ne znam za srbijanku ali sto se tome tice vec nema ulja u radnjama...promene se krecu u pravcu devedesetih..mozda filip 'oce da pravi zimnicu a nema ulja..:)
number42 number42 17:50 11.09.2012

Re: Znači

jesen92
promene se krecu...


pa krecu, kadu bude nema zejtina, leba se baca iz kamiona, redovi za brasno, secer, mozda bude malo ratova, bombi, dziberisanje i prebijanje u po bela dana, al nista strasno, se la vi.

legitimnim glasanjem se doslo do toga, mislim preko medija, tj preko novinara, tj preko tajkuna, tj kriminala, al bitno da je narod kao glasao.

a sve samo zato jer se tadic okrenuo protiv tajkuna i organizovanog kriminala, nakon sto je od 5. oktobra ds stalno saradjivala sa tajkunima i kriminalcima i agenturama.

al nema veze, dobro je za tadica jer je mogo da prodje ko djindjic koji je isto to pokusao.

i tako, vise nema veze, tadic nije uspeo, nadvladao je kapital i sila, i na vlasti su lopovi i fasisti devedesetih.

i poslednji ekser u kovceg za srbiju je ukucan.

o lole lole
taman se ludilo rascisti
taman smo nadomak smisla
evo ih sledeci fasisti
dok si reko piksla

loader loader 01:15 12.09.2012

Re: Znači

... evo ih sledeci fasisti ...

Nema kod nas "sledećih". To su nam oni isti, samo su sada evropejci
Ne dajte da vas zbuni ona igra sa bedževima - jer sad ga vidiš, sad ga ne vidiš, kao kuglicu pod šibicom.

mariopan mariopan 12:00 12.09.2012

Re: Znači

jesen92
A šta ti sad fali Srbijanki Turajlić i Tomi Nikoliću?

...ne znam za srbijanku ali sto se tome tice vec nema ulja u radnjama...promene se krecu u pravcu devedesetih..mozda filip 'oce da pravi zimnicu a nema ulja..:)

Kod nas u ZR ima ulja koliko hoćeš, i svega ostalog, mesa, paprika, voća..... narod nema para da to kupuje, mi ne pravimo zimnicu, pa zato imamo viška svega, da ti dobacim koju litru ulja ako je ajvar u pitanju?
Ne zezam se.
dragan7557 dragan7557 17:54 13.09.2012

Re: Znači

Filip Mladenović:

Za osam godina svog mandata, privukao je veliki broj domaćih i stranih investitora,

Pa Filipe ja još nisam čuo da je jedan čovek privukao veliki broj bilo kojih nvesticija?

Ispade da ti je ovaj magnet ili nešto slično?

Uzgred investitori se ne prevlače, već se kreiraju atraktivni uslovi kako bi oni baš neko određeno mesto odabrali, a to kreiranje je proces a ne herojsko delo jednog čoveka.

cerski
lady_d lady_d 22:47 11.09.2012

Jesic?!


Covece odi malo u Indjiju pa pitaj lokalce malo o doticnom. Svojevremeno je bila jedna rep pesma o njemu na Youtube (napisao mi je i posvetio dobar drug) ali je izbrisana.
Taj je covek doveo najprljaviju industriju u sred zitnice (pazi ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta!!!), njive sa najkvalitetnijom zemljom pretvorio u industrijsku zonu! Pa tog bi trebalo... Boze me sacuvaj! Ne znam stvarno ko mi je u toj DS trenutno najljigaviji?! Neposobni Tadic, Djilas, Pajtic, Jesic, Trivan, Zivkovic... Ma onaj se Djindjic u grobu prevrce! To drustvo (ili kako ga zovu preduzece) bi trebalo zakonom zabraniti. Aman ljudi pametni daj te da napravimo jednu stranku gde ce pamet da bude iznad egoizma.Drzavu nam barabe (kao gore pomenuti) prodase na bubanj! (da ne bude zabune SNS, SPS i slicni... su me iz zemlje oterali!)
savamala savamala 10:49 12.09.2012

Re: Jesic?!

aj je covek doveo najprljaviju industriju u sred zitnice (pazi ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta!!!), njive sa najkvalitetnijom zemljom pretvorio u industrijsku zonu!


Да, било је тако нешто. Ради се о бугарској фирми која се бави издвајањем олова из старих акумулатора. И, не само што је у питању пољопривредно земљиште, већ је ту фабрику сместио на извориште противно свим правилима и закону. Знам да је постојао сукоб између Јешића и Петровића због ове фабрике јер је Богићевић из Фармакома био против ове фабрике јер је хтео да има монопол за откуп старих акумулатора. Да, скратим, све је то најцрња мафија али су, као и велики број других грађана, успели да преваре и наивног Филипа.
tyson tyson 07:48 12.09.2012

Samodoprinos


A jel' bi se učlanio u DS kada bi Ješić bio izabran za predsednika stranke?



Filip Mladenović Filip Mladenović 14:20 13.09.2012

Re: Samodoprinos

tyson
A jel' bi se učlanio u DS kada bi Ješić bio izabran za predsednika stranke?


Naravno da ne bih!
bulatovic92 bulatovic92 14:10 13.09.2012

Ješić?!


Kuku stranko šta si dočekala!
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:19 13.09.2012

Re: Ješić?!

Ješić je najmanje zlo, a u poredjenju sa Tadićem i Djilasom je "majka Tereza".
Ako ne bude izabran Goran Ješić, dakle kao najmanje zlo i kao čovek KOMPROMISA, Demokratska stranka se neminovno cepa na dve ili tri frakcije, tj. partije.

MISLITE O TOME!
blogovatelj blogovatelj 03:39 14.09.2012

Re: Ješić?!

Ako ne bude izabran Goran Ješić, dakle kao najmanje zlo i kao čovek KOMPROMISA, Demokratska stranka se neminovno cepa na dve ili tri frakcije, tj. partije.

MISLITE O TOME!


Zasto bi morali da mislimo o tome?
To je njihov problem, ne nas.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana