Društvo| Ljubav| Politika| Reč i slika| Zdravlje

Tomi, Ivici, Aci, Mlađanu, Borisu, Čedi..., na hrvatskom!

Filip Mladenović RSS / 10.10.2012. u 02:35

TAJNA IZBORA
TAJNA IZBORA
Dragi moji političari,

Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živjeti pa evo odlučih da vam napišem pismo zahvale, kako ne bi bilo da vam nikad ništa konkretno ne napisah i ne rekoh.

Bez obzira kojoj političkoj stranci pripadate, oporbi ili vladajućim, želim vam se zahvaliti što ste od jedne jake, industrijske, poljoprivredne, turističke zemlje...moje domovine Hrvatske...u samo 20 i kusur godina uspjeli napraviti, što bi narod reko - "Go kurac".

Od žitne Slavonije ste uspjeli napraviti ledinu..."nogometno igralište"... na kom "utakmica" nije odigrana već 20 godina pa je korov preuzeo i naš i protivnički šesnajsterac zajedno sa centrom.
Mora da ste ponosni na to? - čestitam vam!

Čestitam vam i na tom što ste uspjeli sjebat drvnu industriju kraj živih šuma Gorskog Kotara i Like pa sad drvene stolice koje su napravljene od našeg drva kupujemo od Talijana...jer eto...oni to mogu, a mi ne.

Čestitam vam i na tom što ste od svjetski poznate hrvatske brodogradnje napravili to da nas čisto veseli kad brodogradilište "3. Maj" sklopi ugovor u vrijednosti 800 dolara, pa radimo kanue za
somalijske naručitelje. Ponosim se s vama. Čestitam, uspjeli ste!

Uspjeli ste i u tome da 90-tih isisate sve novce iz naših domaćih banaka koje ste kasnije sanirali sa našim novcem a onda ih prodali strancima uz ogromne provizije za vas i vaše obitelji pa vam sada sinčići i kćerkice uživaju dok mi jedemo govna koja ste vi izasrali.
Ponosim se sa vama...čestitam vam od srca.

Uspjeli ste sjebat i poznate građevinske firme koje su radile po čitavom svijetu i zapošljavale po 15-tak tisuća radnika. Naši građevinari su prije bili cijenjeni u cijelom svijetu...a danas?...Danas ste od njih oformili građevinsko mafijaške organizacije, koja jedna drugu koči i međusobno se kolju poput vukova nad plijenom, i to direktno za vašu korist...za vašu i vaših sinčića i kćeri.
Ponosim se sa vama. Čestitam.

Čestitam vam i na tome, što ste u ono malo državnih firmi što je ostalo, uspjeli ugurati svoje rođake pa sad nama običnim "malim" ljudima javljanje na javne natječaje u vezi dobivanja posla izgledaju
kao sajens jebeni fikšn. Bravo. Čestitam. Ponosim se sa vama.

Uspjeli ste sjebat kompletnu industriju...ne jednu...ne dvije tvornice...vi ste uspjeli sjebat do temelja kompletnu industriju...sve sve sve...i više od SVE. Zadnjeg kojeg sjebavate je kamenolom, koji se bavi eksploatacijom bračkog kamena...kamena za kojim ludi cijeli svijet, baš vi ste uspjeli sjebat. Da ono što cijelom svijetu treba, nama ne treba - za to ste se pobrinuli vi. Čestitam. Ponosim se sa vama, al baš ono, što bi reko Edo Majka - pravo pravo!

Kako ste sjebali industriju, tako ste sjebali i radnička odmarališta na moru. Ista ona u koje bi svake godine radnici sa svojim obiteljima za jeftine pare otišli na ta 2 jebena tjedna...2 tjedna mora...2 tjedna u kojima su padali romantični poljupci sa prvim ljubavima, negdje na Jadranskom moru. Danas si malo tko može priuštiti 2 tjedna mora...a da nema romantičnih poljubaca na Jadranu, za to ste se pobrinuli vi.
Čestitam vam. Ponosim se sa vama.

Ponosim se sa vama, kada mi prijatelj...visoko obrazovan i stručnjak u svom poslu govori: - Stari, možda sam si uspio riješiti Kanadu! Mogu samo reći da ukoliko moj prijatelj i ode, Kanada će biti jedna sretnija zemlja. A vi? Ne brinite se, tu sam ja da se ponosim vama.

Ponosim se sa vama, kada me moj prijatelj, inače zidar, nazove pa kaže: - Krule prijatelju... kud sve ovo ide u pičku materinu? Suze mi na oči od muke idu! Mogu samo reći da je Kanada tužna što nema mog prijatelja zidara. A vi? Ne brinite se...tu sam ja da se ponosim vama.

Čestitam vam i na tome što ste nakon rata uspjeli isprintati papir sa 500 000 branitelja kao da smo ratovali protiv Kine i Indije zajedno, te u tu brojku ugurati sebe...svoje rođake...rođakove rođake...i od rođakovih rođaka rođake. Znam da je to za vas bilo jebeno, vrlo jebeno...mislim...ne rat...nego to sve papirnato sprovesti i napraviti...ne morate mi objašnjavati, pobogu, pa bar vam ja vjerujem.
Znam da vam je bilo jebeno srediti si papire za vojne mirovine i činove...oh...pobogu...pa kao da je bilo lako tamo negdje 1991...1992...sa BMW-om sletiti u jarak sa činom brigadira...pukovnika... jedno 80 km od prve linije. Mislim da sam ja jedini koji vas razumije i stoga se ponosim sa vama.

Ponosim se ja sa vama i kad je u pitanju mladi hrvatski čovjek koji je tek izašao iz srednje škole, jer osim što ništa ne zna raditi nigdje nema priliku i naučiti. To ste mu sredili vi. Bože kako vas volim i ponosim se sa vama.

Najmanje 100 afera ste proizveli čija se materijalna šteta mjeri u MILIJARDAMA EURA, koje ste sebi slili na razno razne bankovne račune Kajmanskog otočja i Ekvatorijalne jebene Gvineje, čiji direktor banke ni ne zna da postoji Hrvatska, ali zna da postojite vi. Čestitam...i naravno...ponosim se vama.

Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste svojevremeno uzimali radnicima 2 i 4% od plaća i tako godinu i nešto...a sad ste digli i PDV na 25%. Nakon 20 godina sustavne pljačke i uništavačine uspjeli ste sjebat sve što hoda...puzi...gmiže...a rupe u državnoj kasi da čepimo mi? Opisati vam ne mogu koliko se ponosim vama.

Čestitam vam i na ulasku u Europsku Uniju čije sam i sam standarde prigrlio odmah, pa sad dok cijela Europa spava, ja u 10 navečer palim veš mašinu kako bi oprao veš po jeftinijoj tarifi struje, čiju ste cijenu formirali ka da je ista 3 puta opasala Zemlju pa tek onda došla u moju veš mašinu. U ponoć kad Europljani sanjaju, ja se jebem sa centrifugom od veš mašine zajahavši istu kako mi ne bi otišla u hodnik. Ponosim se sa vama...kako ja tako i moja veš mašina.

U samo 20 godina sjebali ste sve. Sve što se na hrvatskom jeziku izreći iz usta dade, vi ste sjebali. Niste vi uništili, vi ste SJEBALI. Kužite? SJE - BA - LI. Tim sjebanlukom, sjebali ste i malog poštenog čovjeka, koji sam sebi nameće da je nesposoban, a zapravo...PREŽIVJETI u ovoj hrpi govana koju ste vi izasrali, može samo nadčovjek...superčovjek...jebeni SUPERMAN.

Zato se ja i ponosim vama. Čestitam vam!

AtačmentiKomentari (20)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 05:58 10.10.2012

Crni Filipe

Uvek isto.
Kukaš ko ranjena mečka.
marco_de.manccini marco_de.manccini 07:03 10.10.2012

кад се стави референца није плагијат

филипе, стави линк
или
бар наведи да имаш госта аутора
или
бар напиши чији је текст
или,
још и најбоље, уради све то.
freehand freehand 07:17 10.10.2012

Re: кад се стави референца није плагијат

marco_de.manccini
филипе, стави линк
или
бар наведи да имаш госта аутора
или
бар напиши чији је текст
или,
још и најбоље, уради све то.

Bojkotujemo reference!
arianna arianna 07:25 10.10.2012

Re: кад се стави референца није плагијат

бар наведи да имаш госта аутора
или
бар напиши чији је текстdobih i ja ovo pismo na mejl pre neki dan, sa naslovom

PISMO JEDNOG HRVATA, ZOVE SE KRULE - VRIJEDNO PROČITATI:
marco_de.manccini marco_de.manccini 08:11 10.10.2012

Re: кад се стави референца није плагијат

Originalni tekst se može pronaći za onoliko vremena koliko je potrebno ukucati, recimo,

"sjebat drvnu industriju kraj živih šuma"


u pretraživač, recimo, gugl. Traženi rezultat je na prvom dobijenom linku.
mlekac mlekac 07:20 10.10.2012

Da li samo meni

Bode oci ovo neslaganje u broju i padezima?
Bez obzira kojoj političkoj stranci pripadate, oporbi ili vladajućim,


Oljacat Oljacat 07:29 10.10.2012

KO god

Stvrno, ko god je napisao svaka mu čast. kakao je sve lepo primenljivo na srbistan
expolicajac expolicajac 07:34 10.10.2012

Re: KO god

Oljacat
Stvrno, ko god je napisao svaka mu čast. kakao je sve lepo primenljivo na srbistan

Ja mislio da je samo u Leskovcu takva situacija
Oljacat Oljacat 07:19 12.10.2012

Re: KO god

Dragi komšija, kod vas nema ni jedne žene niti u gradskoj upravi, niti u bilo kom preduzeću - kod vas je neuporedivo gore .)
dragan7557 dragan7557 13:53 12.10.2012

Re: KO god

Oljacat
Dragi komšija, kod vas nema ni jedne žene niti u gradskoj upravi, niti u bilo kom preduzeću - kod vas je neuporedivo gore .)

Ma to oni pravdaju sa: zna se red, ženino mesto je kraj šporeta!

cerski
jinks jinks 07:30 10.10.2012

...

Verovatno su se i mnoge druge zemlje kao i mnogi drugi političari u raznim vremenskim epohama i raznim istorijskim okolnostima susretali sa idejom kod nekih da im je za sve loše u životu uvek kriv neko drugi.

Otuda možda i ona čuvena rečenica JFK-a, u njegovom inauguralnom govoru:

"And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country".
predatortz predatortz 07:42 10.10.2012

Promeni naslov

Pročitah pismo autora čijim si se ti autorstvom okitio.
Za većinu stvari se slažem, ali kako narod kaže, za to se autor i borio.
Nego, nigde u tekstu ne vidim da je pisao Tomi,Ivici,Aci...
A, brate, kako bi Hrvat pisao nego na hrvatskom?

Da si našao pismo nekog našeg gedže, linkovao ga, ili bar naveo ime autora - dao bih ti preporuku.

Ovako, em se u tekstu nema onoga što u naslovu piše, em nemam pojma ko je autor teksta, em neću da podržavam krađu autorskih prava...
mariopan mariopan 08:13 10.10.2012

..

Ja sam ti dala preporuku jer sam mislila da je ovo tvoj tekst.

OK. Autoru preporuka.

A sada, jel to sve može da srpskom, da možemo da ga uručimo i našim "usrećiteljima" jer ga ovako ne bi razumeli? Odmah bi primetili da nije njima upućeno.
blogov_kolac blogov_kolac 09:03 10.10.2012

kamo l(ij)epe (naše) sreće

Kamo l(ij)epe (naše) sreće da su nas nasi politicari zadnje dve decenije "zaduzili" kao hrvatski Hrvate! Ali tesko je ovde objasnjavati "detalje" i meriti lako izmerljivo "manje zlo" u politicki neukoj Srbiji koja je vecinski operisana od toga cak da uoci kvalitativne razlike izmedju politickih sistema Kine i USA, ili recimo Rusije i EU, a nepojmljivo veliki broj gradjana bi cak prednost dao politickom modelu Severne Koreje u odnosnu na susednu Juznu!

Hrvati su za razliku od nas svoj rat iz 90'ih dobili, a u onom drugom, u Bosni, istina nisu dobili preko leba pogacu koju su dogovorili prethodno u Karadjordjevu, ali su se i iz toga izvukli na vise nego zadovoljavajuci nacin po njih. Hrvatska drzava pod autoritativnim i nacionalistickim rezimom Franje Tudjmana u XXI vek ulazi kao drzava na samom evropskom zacelju - ali u svakom slucaju bar tri koplja ispred Milosevicevog Srbistana. Posle 2000. Hrvatska upada u mnoge tranzicione zamke i greske, ali ne pravi strateske greske, a evropski put je nesto cega su se manje-vise stvarno drzali tako da su svom ultranacionalistickom nasledju (za Evropu potpuno neprihvatljivom), zrtvovali svega nekoliko godina odlaganja (robovanje sopstvenim mitovima koje se i kod njih najeksplicitnije ispoljavalo u inacenju sa Hagom platili su cinjenicom da nisu u sli u EU zajedno sa Rumunijom i Bugarskom krajem 2007.). Ali Hrvatska je danas clanica NATO, a od sledeceg leta i clanica Evropske Unije. Pojedine grane privrede su totalno propale u odnosu na doba SFRJ, ali u trzisnim uslovima kao i u okretanju velikom evropskom trzistu su zato znatno razvijenije mnoge za koje Hrvatska ima dobre predispozicije, pa je tako prosecna neto plata u ovo doba opste krize preko 700 evra, a recimo od turizma vec nekoliko sezona uzastopno prihoduju vise od 7 milijardi evra godisnje (preko 10 miliona turista), sto je prihod od turizma daleko veci nego sto je cela SFRJ svojevremeno imala na svome vrhuncu.

itd... itd...

Sama cinjenica da u novohrvatskom jeziku postoje pogrdne reci poput jugokomunisticki i jugonostalgicarski (kojima ce sigurno vec neko tamo etiketirati autora ovog teksta), dok je u zemlji Srbiji u kojoj se i u doba SFRJ zivelo losije nego u tadasnjoj Republici Hrvatskoj i dan danas je ta SFRJ i JBTito pojam za blagostanje i bolji standard i zivot - najbolje govori koliko su politicari koji su vodili srBstvo zadnje 2 decenije to radili jednako dobro/lose kao hrvatski.

Naravno, svako ima pravo (a narocito Filip Mladenovic sa njegovim poznatim "svi su oni isti" generalizacijama i relativizacijama) da konstatuje kako je danasnja Hrvatska koja predvodjena po balkanskim merilima modernim proevropskim politicarima Josipovicem i Milanovicem odbrojava mesece do ulaska u Evropsku uniju u istim govnima kao nasa Srbija koja ce predvodjena Nikolicem, Dacicem i Vucicem relativno brzo otici u tri p**** materine, gde je uostalom i bila cele 90'te, pre nego sto je posle 2000. nevoljno krenula u kakve-takve (kvazi)reforme.
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:18 10.10.2012

Re: kamo l(ij)epe (naše) sreće

Naravno da je Hrvatska po mnogo čemu bolja (manje loša) od Srbije.
Međutim, ko god ima prijatelje ili rođake u Hrvatskoj, dobro zna da je tokom poslednjih godinu dana došlo do pogoršanja životnog standarda.

Glavni razlog publikovanja ovog teksta nije samo sadržaj, već i brzina i masovnost njegovog prenošenja elektronskom poštom u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji.

Meni i dalje nije jasno, i kao novinaru i kao građaninu, zašto privrede nekadašnjih jugoslovenskih republika, a danas nezavisnih država, ne sarađuju više i kvalitetnije, zašto još uvek nije formirana ex YU fudbalska liga, zašto ovde u Beogradu ne možemo češće da gledamo filmove, pozorišne predstave, izložbe... umetnika iz svih krajeva nekadašnje zajedničke domovine!
tyson tyson 12:23 10.10.2012

Re: kamo l(ij)epe (naše) sreće

Meni i dalje nije jasno, i kao novinaru i kao građaninu, zašto privrede nekadašnjih jugoslovenskih republika, a danas nezavisnih država, ne sarađuju više i kvalitetnije, zašto još uvek nije formirana ex YU fudbalska liga, zašto ovde u Beogradu ne možemo češće da gledamo filmove, pozorišne predstave, izložbe... umetnika iz svih krajeva nekadašnje zajedničke domovine!

Zato što to više nisu te firme, fabrike, odmarališta itd. Ni sportski klubovi nisu isti oni, iako mahom imaju ista imena. Umetnici su pak neki novi, mlađi, kojima je inostranstvo - inostranstvo, i uglavnom kada kažu tu reč preko ramena gledaju i nadaju se zapadu, Evropi.

Ta zemlja više ne postoji, duže od 20 godina. Nema je više, kaputt. Ne postoji jedinstveno tržište, jedinstveni privredni sistem, jedinstveni kulturni prostor, a sportske lige su i onako uvek postojale i na republičkom nivou. Jugoslavija je istorija. Pomiri se sa tom činjenicom, i prestani da živiš u našminkanoj prošlosti i na mitovima.


apacherosepeacock apacherosepeacock 12:24 10.10.2012

Re: kamo l(ij)epe (naše) sreće

Ja ovakve primedbe slusam redovno od svih poznanika i prijatelja iz Hrvatske.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:37 10.10.2012

Re: kamo l(ij)epe (naše) sreće

Ovde se ne radi o formi, već o suštini. Dakle, ne o SFRJ, već o konkretnim INTERESIMA, POTREBAMA, NUŽNOSTIMA... ovog, jugoistočnog dela Evrope.

Zašto već godinama najveći broj turista u Srbiji čine Slovenci?
Zašto Srbija već godinama najviše izvozi u BiH?
Zašto su toliko posećeni koncerti, npr. Dina Merlina u Beogradu ili Bajage u Zagrebu?
Zašto fudbalski stručnjaci već godinama tvrde da su lokalne fudbalske lige loše, nekonkurentne, i da je nužno, kao u košarci, formirati regionalnu fudbalsku ligu, i zbog većih prihoda, i zbog kvalitetnije igre, i zbog veće konkurencije?

O mnogobrojnim ekonomskim potrebama saradnje u regionu i konkretnim privrednim činjenicama da i ne govorim!
ivan.radak ivan.radak 12:55 10.10.2012

Re: kamo l(ij)epe (naše) sreće

Samo da pomru rusitelji... s obe strane... E sto ce cudom da se cude unuci
milisav68 milisav68 22:15 10.10.2012

Re: kamo l(ij)epe (naše) sreće

ivan.radak
Samo da pomru rusitelji... s obe strane... E sto ce cudom da se cude unuci

Teško, nema više gedže da podmetne ledja.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana