Evropski blok i republički izbori, pa kom opanci, kom obojci

Belius RSS / 05.02.2008. u 22:10

Ne pada Vlada zbog Kosova, već zato što je Vojislav Koštunica rešio da u svoje političko samoubistvo uključi i sve nas. Ne brani se Kosovo tako što se potrudiš da i ostalih 85% teritorije Srbije živi siromašno i u izolaciji. Kako će se nezavisnost Kosova sprečiti ako Srbija odbije da priđe Evropskoj Uniji? Jel to treba da znači da ako/dokle god Kosovo bude nezavisno, Srbija neće hteti u EU? Ako je to strategija, budućnost je očigledna: narednih godina gledaćemo kako Crna Gora polako pristupa EU a mi ćemo se i dalje ponositi što smo crna rupa na zlatnom tepihu. U ovom trenutku, retki dobitnik u Srba je Ratko Mladić koji ubuduće može da se šeta i bez tamnih naočara. Naravno, i Rusija koja je shvatila da osim odbrane svojih interesa može dobro i da zaradi. Srećni su i Mira i Marko, a nešto se sve češće setim i načina na koji se Legija predao.

Pošto je jedini manevarski prostor koji je ostao DSS-u saradnja sa SRS-om, mislim da je vreme da se manemo prazne priče, te da se spremamo za parlamentarne izbore kako bi se spaslo što se spasti može. Rasturiti kohabitaciju koja već neko vreme donosi samo štetu. U duhu predsedničkih izbora, oformiti široku izbornu koaliciju evropski orjentisanih stranaka. Takav pristup je već dao rezultate i posle dužeg vremena vratio pozitivnu energiju/sinergiju među građane: bilo je lepo videti kako Sandžak/Raška zajednički pobeđuje Nikolića, kako Mađari i druge nacionalne manjine doprinose čišćenju Vojvodine od radikala, kako opet Novi Sad i Beograd pokazuju da jesmo SVET itd. Evropski blok i ZAJEDNIČKA JASNA poruka, pa koliko se osvoji. U najgorem slučaju, bolje je biti i opozicija na republičkom nivou, nego davati legitimitet politici samouništenja Srbije.

Evropa nema alternativu.

 

Atačmenti



Komentari (30)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 22:15 05.02.2008

nema sivog

Potpisujem svaku rec.Odavno je sazrelo vreme da se Srbija podela na dva bloka, daleko smo mi od normalnog zivota da bi mogli da biramo i za sivo. Nema sivog, ili crno il belo,
levoS.G17, LDP, LSVM, manjine i drugi
desno:SRS, DSS, SPS, NS...

pa ko prezivi neka prica
dosta lazi i zabokrecine
Xenija Xenija 23:26 05.02.2008

Re: nema sivog

Aleksandar Stosic
Potpisujem svaku rec.Odavno je sazrelo vreme da se Srbija podela na dva bloka, daleko smo mi od normalnog zivota da bi mogli da biramo i za sivo. Nema sivog, ili crno il belo, levoS.G17, LDP, LSVM, manjine i drugidesno:SRS, DSS, SPS, NS... pa ko prezivi neka pricadosta lazi i zabokrecine


Ebi ga Aleksandre , večeras je noć kada te moram pratiti u stopu. Iz "srpske Sparte" imate obadvije ruke podrške za tako što.
Poslušajte jednom i antiguslare, neće vam se ništa desiti.

Poz
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 00:13 06.02.2008

Re: nema sivog

Xenija

Aleksandar Stosic
Potpisujem svaku rec.Odavno je sazrelo vreme da se Srbija podela na dva bloka, daleko smo mi od normalnog zivota da bi mogli da biramo i za sivo. Nema sivog, ili crno il belo, levoS.G17, LDP, LSVM, manjine i drugidesno:SRS, DSS, SPS, NS... pa ko prezivi neka pricadosta lazi i zabokrecine


Ebi ga Aleksandre , večeras je noć kada te moram pratiti u stopu. Iz "srpske Sparte" imate obadvije ruke podrške za tako što.
Poslušajte jednom i antiguslare, neće vam se ništa desiti.

Poz

X, drzim te za rec, ako nastavljas da me pratis onda ajd u krevet, ja oprao zubice, zavrsio s tusiranjem i lagano pritiskam shutdown:)))
Xenija Xenija 00:22 06.02.2008

Re: nema sivog

Aleksandar Stosic

Xenija

Aleksandar StosicPotpisujem svaku rec.Odavno je sazrelo vreme da se Srbija podela na dva bloka, daleko smo mi od normalnog zivota da bi mogli da biramo i za sivo. Nema sivog, ili crno il belo, levoS.G17, LDP, LSVM, manjine i drugidesno:SRS, DSS, SPS, NS... pa ko prezivi neka pricadosta lazi i zabokrecine Ebi ga Aleksandre , večeras je noć kada te moram pratiti u stopu. Iz "srpske Sparte" imate obadvije ruke podrške za tako što. Poslušajte jednom i antiguslare, neće vam se ništa desiti.PozX, drzim te za rec, ako nastavljas da me pratis onda ajd u krevet, ja oprao zubice, zavrsio s tusiranjem i lagano pritiskam shutdown:)))


a meni oči ko u sove i još deset dana na odmoru. poljubiću jutarnju zoru spašavajući srbiju od raznih pošasti razvijenog zapada,konzumerskog mentaliteta, lažnog sjaja vatikana i svile i kadaife stambolskih sultana i begova . ima li za crnogorca išta svetije i ljepše od takvih pokušaja ??? dobro,dobro de, znam da su nam rezultati relativno mršavi i da ako ovako nastavimo sa spašavanjem ne osta od vas tolikih nekad zemlje ni za nečiju baštu ali nije da se ne trudimo.
onako,bratski,kako samo mi to znamo.

sweet dreams, montenegro je budan.

Attila Attila 03:03 06.02.2008

Re: nema sivog

Aleksandar Stosic

Potpisujem svaku rec.Odavno je sazrelo vreme da se Srbija podela na dva bloka, daleko smo mi od normalnog zivota da bi mogli da biramo i za sivo. Nema sivog, ili crno il belo,
levoS.G17, LDP, LSVM, manjine i drugi
desno:SRS, DSS, SPS, NS...

pa ko prezivi neka prica
dosta lazi i zabokrecine


Pa mislim da svako ko ume da koristi mozak, i nije zatrovan anarho-patriotizmom bi to voleo. Mene jedino brine sto nisam siguran da li ce levo definisane stranke uspeti da imaju vecinu u parlamentu. Nisam siguran koliko ce prazna retorika o Kosovu i drugim bajkama biti popularna za sve one koji su nezadovoljni i spremni na samodestrukciju zemlje ma koliko nas to kostalo.

Znam da je ideja ekstremna, i da se moze zloupotrebiti za jacanje desnog bloka, ali nekad mi zaista dodje da vise upitam hoce li neko poceti da skuplja podrsku i potpise onih gradjana Srbije koji bi dali Kosovo? Znam da esktremizam radja esktremizam, a nama to sad najmanje treba. Cak i da se jasno kaze Kosovo ili EU, ja biram ovo drugo. U toj opciji vidim jedino buducnost.
Mashan Mashan 21:54 06.02.2008

Re: nema sivog

Ja sam ZA
Dr M Dr M 22:49 05.02.2008

Izgubljena godina

Postovani Beliuse,
Evo delova prepiske koju sam imao sa jednim kolegom blogerom na blogu Nebojse Milenkovica, u maju, kad se formirala vlada:

Nasa jedina perspektiva je potpuna podela birackog tela na dva dela -Demokratski front, kako ga ja nazivam, i one druge. Srbija mora da zakoraci u jednom pravcu, ili evropske vrednosti sada ili vera u zagrobni zivot zauvek.

Ne mozemo vise da budemo ovako raskreceni.
__________________________________________

po mom misljenju DF bi bio koalicija DS, LDP, dela DSS (onih ljudi koji su prozreli, pa prema tome i prezreli, Kostunicu), manjinskih stranaka i onog dela inertnog birackog tela koji shvati da je Srbija u klinickoj smrti.

U ovom planu je slaba tacka Boris Tadic. Ukoliko pristane da nam zivot i dalje uredjuju VK i BIA morace da se bavi Gardom cara Lazara, vehabijama i drugim novopronadjenim problemima od kojih ce jedan biti i ubrzani kurs ruskog.
Medjutim, ako Boris veceras napravi Kopernikanski obrt i pobedi svoju kalkulantsku prirodu, a time i politiku, moze da racuna na oko 2 miliona biraca sto je dovoljno za pobedu pri izlaznosti od 3,5 miliona ili vise.
Iz ove racunice izlazi da ce Boris imati dugu noc i da ce morati da odluci da li ce sutra da nam svane Djurdjevdan( Djudjevdanak, hajducki sastanak) ili Vidovdan, dan nasih istorijskih sunovrata.
_______________________________________________________________________________

Pod "deo DSS..." mislio sam na mnoge ljude koji su glasali za DSS zavedeni gradjanskim imidzom koji je prikazivao VK krajem proslog veka ali su ga prozreli kad se okruzio Tijanicima, Nalicima, Legijama, Tomicima itd...,a prezreli kad se slizao sa Cecama, Sandama, Veljama,Borama i Palmama.

Demokratski front ne podrazumeva sektasenje, dobrodosli su i konzervativniji gradjanski opredeljeni ljudi, svi oni koji zele da zive u drzavi uredjenoj po evropskim standardima, sa evropskim pravima i evropskim mogucnostima.


navodno navodno 23:09 05.02.2008

Ajd da vidimo

bilo bi lepo da se desi, no bojim se da je kohabitaciono umrezavanje zapocelo kao politicko a preraslo u profitabilno. Onog politickog dela se lako odreci ali ovog drugog... neko ce da ostane kratak za loFu i polozaj a to je bolno Srbljima.
giger giger 23:31 05.02.2008

NEMA PROLAZA

Ovaj put nema prolaza za Kocnicara... DS je na raskrsnici... Moze da pokopa sebe i Srbiju ili Kocnicara sa velikim K. Ja sam za izbore, a ako ne moze nek im puste da rade sa radikalima sta hoce, jer nece moci dugo... Prezivecemo i to, barem vecina.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 23:40 05.02.2008

Zenice, Njihove, koje cakle od radosti..!!

Približavanje i, u perspektivi, ulazak Srbije u EU stvara osećaj nelagode kod onih kojima Evropa nije prirodna sredina. Oni se daleko bolje osećaju ovde, ni na zapadu, ni na istoku, u uvali civilizacije, u senci, sa nejasnim pravilima igre, gde se lakše obmanjuje, krade, blebeće o istoriji umesto o novim tehnologijama, o spoljašnjim neprijateljima umesto o novim radnim mestima... Idealna prilika da se tu ostane jeste beskrajno "zalaganje za Kosovo"! Sama pretpostavka odbrane Kosova je bezizgledna, ali je dugo trajanje te srpske nevolje idealna prilika da se nahrane pijavice naše stvarnosti i zakukaju nad sudbinom 12-15% teritorije, u to ime obustavljajući svaku pomisao normalnog života u Srbiji. Jedino tu leži ćar za njih! Da li ste primetili lidere patriotskih stranaka na televiziji danas, juče..? Da li ste spazili kako tih nekoliko zenica cakle od prikrivene radosti što se situacija namestila, kao da su je oni sami krojili?
Xenija Xenija 23:48 05.02.2008

Re: Zenice, Njihove, koje cakle od radosti

patriota se recimo nije sjetio da kaže : OSTAĆEMO OVDJE , SLIJEDITE NAS, ZA MNOM....

nego raspalio,onako ******* kako može samo crnogorac koji poje o vljesrpstvu : OSTANITE OVDJE ... a ja ću večeras nazad za bijograd...jadnici....



Dragutin Dragutin 02:22 06.02.2008

Evo resenja!

Ustav Srbije
Član 109.
Predsednik Republike može, na obrazloženi predlog Vlade, raspustiti Narodnu skupštinu.


DS ima vecinu u Vladi, tako da je Tadic na potezu!
володя володя 11:23 06.02.2008

Re: Evo resenja!

Dragutin
Ustav SrbijeČlan 109.Predsednik Republike može, na obrazloženi predlog Vlade, raspustiti Narodnu skupštinu. DS ima vecinu u Vladi, tako da je Tadic na potezu!


Dragutine, podsecam te da je predsednik Vlade i dalje VK i da samo on moze sazvati sednicu, sto naravno nece uciniti. Kada bi sazvao sednicu, bio bi preglasan po pitanju potpisivanja ponudjenog sporazuma od strane DS i G17. Nazalost, iako kreten, jos uvek ume da sabira. Sednice Vlade nece biti, tako da su Tadicu vezane ruke u pogeldu raspustanja Skupstine. Ipak, uvek postoji mogucnost da DS izadje iz ovakve Vlade, a sta ce uslediti, videcemo.
wk wk 11:42 06.02.2008

Re: Evo resenja!

володя
Dragutine, podsecam te da je predsednik Vlade i dalje VK i da samo on moze sazvati sednicu, sto naravno nece uciniti. Kada bi sazvao sednicu, bio bi preglasan po pitanju potpisivanja ponudjenog sporazuma od strane DS i G17. Nazalost, iako kreten, jos uvek ume da sabira. Sednice Vlade nece biti, tako da su Tadicu vezane ruke u pogeldu raspustanja Skupstine. Ipak, uvek postoji mogucnost da DS izadje iz ovakve Vlade, a sta ce uslediti, videcemo.

Mi smo sada u jednoj vrlo interesantnoj situaciji. Predsednik vlade ima podrsku parlamenta, ali ne i u vladi. Dakle, on moze da ne zakazuje sednice vlade, ali kako ce drzava da funkcionise ako se vlada ne sastaje? Da li ovaj "ustav" predvidja ovu situaciju i sta se desava ako se vlada ne sastaje? Sa stanovista funkcionisanja zemlje, mnogo je bitnije da vlada funkcionise nego skupstina, mora da postoji neki clan koji to regulise.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:31 06.02.2008

Mislim da ne bi pobedili


Mislim da ne bi pobedili DSS-NS-SRS blok i da zato DS ne treba da ide na izbore sledecih godinu - dve. Posebno ako udje u koaliciju sa LDP-om, radikalni blok ce im automatski prisiti izdajnicku etiketu, posto se LDP zalaze za nezavisno Kosovo - te samim tim bi cela koalicija dobila izdajnicki oreol i automatski bi zesce pukli izbore. Zbog toga DS mora biti izuzetno oprezan kod eventualnih sklapanja koalicija. Ukoliko DS odluci da ide na izbore, mislim da je daleko najbolje po DS, da ide samostalno na izbore.

Medjutim, ponavljam, mislim da DS ne moze pobediti sam, jer apsolutno nije sposoban da preuzme glasace SRS-SPS-DSS-NS.

Kljuc pobede lezi u tome da se radikalima preuzme deo glasackog tela, a to moze da ucini samo jedna potpuno nova stranka koja je demokratska, koja nije kompromitovana, koja nema nikakve aftere za sobom - osobito iz procesa privatizacije, koja nije participirala u procesu privatizacije. Samim tim, ta nova stranka, moze vrlo brzo pridobiti poverenje radikalskog glasackog tela. Posle toga, pobeda demokratskog bloka ce biti izuzetno laka i izvesna.
Dragutin Dragutin 04:12 06.02.2008

Re: Mislim da ne bi pobedili

Prvo, LDP se ne zalaze za nezavisno Kosovo nego kaze da je Kosovo nezvisno tj. da je to realnost. To sto ostali zamlacuju ovaj narod to je jadno i bedno.
Drugo, izbori moraju biti raspisani ako ne bude bio potpisan sporazum sa EU. Nema tu analiziranja. Vrlo prosto, nema sporazuma idemo na izbore. Uostalom za to su ljudi glasali u nedelju. Tadic je u kampanji govorio da treba potpisati sporazum, svi su znali za sta glasaju.
MilutinM MilutinM 09:01 06.02.2008

Re: Mislim da ne bi pobedili

Bojane, slažem se sa prvim delom Vašeg komentara. Nisam ubedjen da bi u ovim uslovima takva koalicija odnela pobedu. Pogotovo kada Kosovo i formalno počne da odlazi u nezavisnost (bilo kako se ko o tome opredeljivao). Što se metoda za promenu tiče (predlog za novu partiju), ne mogu da komentarišem. Nemam dovoljno informacija. Mada, mislim da je mnogim ljudima dosta i jednih i drugih (što ne znači da bi rado dočekali neke treće).

Takodje, složio bih se sa domaćinom ovog posta da
bilo je lepo videti kako Sandžak/Raška zajednički pobeđuje Nikolića, kako Mađari i druge nacionalne manjine doprinose čišćenju Vojvodine od radikala, kako opet Novi Sad i Beograd pokazuju da jesmo SVET itd

medjutim, smatram da tako nešto danas, nažalost, nije realno.Imam osećaj da smo malo poneseni pobedom Tadića nad Nikolićem i da sa previše nade gledamo u (verovatne) parlamentarne izbore. A, kao što već rekoh, pogotovo posle formalnog priznanja nezavisnosti Kosova, tas će se u potpunosti okrenuti na drugu stranu. Možete reći da sam pesimista. Možda i jesam. Ali ubedjen sam da je tako.
Dawngreeter Dawngreeter 09:58 06.02.2008

Re: Mislim da ne bi pobedili

Pa ako DSS-NS-SRS bagra pokupi vecinu, sta onda? Tako ce glasati ljudi. Demokratija, sta ces. Ja mislim da sve lepo treba isterati na cistinu, pa ako ljudi glasaju vecinski za tu bagru, onda super, mozemo lepo da napravimo masivne seobe naroda u lepse krajeve. Ako ne, onda znamo sta nam je ciniti. Ovako kako trenutno stoje stvari se ne moze. Premijer pravi blokadu funkcionisanja sopstvene drzave. Ja ne znam sta iko moze ocekivati od ovakve vlade.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:11 06.02.2008

Re: Mislim da ne bi pobedili

Dragutin
Prvo, LDP se ne zalaze za nezavisno Kosovo nego kaze da je Kosovo nezvisno tj. da je to realnost.

LDP se zalaze za nezavisno Kosovo, jer mu je u tacki broj jedan izbornih principa na proslim parlamentarnim izborima bilo nezavisno Kosovo. To znaci da je LDP pobedio na izborima da bi priznao nezavisnost Kosova, sto je Jovanovic nebrojeno puta i rekao, da je to resenje koje LDP predlaze i podrzava, kao i to da nema nikakvih problema da on sam potpise nezavisnost Kosova. Ti to krsti kako god hoces, kao nezalaganje ili kako god ti volja, za mene je to zalaganje za nezavisno Kosovo i slus - nema sta da pricamo vise o tome, zato je 95% Srbije prezrelo i Jovanovica i LDP, to je notorna cinjenica.
Zato i govorim da DS nikako ne sme da udje u koaliciju sa LDP-om, jer ce proci isto kao i LDP, da te citiram - vrlo prosto:))))))
Pozdrav
Belius Belius 10:55 06.02.2008

Šta da kažem

Postoji linija preko koje se ne može ići. Za nekoga je ona bila povučena pred donošenje Ustava, za nekoga letos pre nego što je Koštunica postao premijer. Nekome je to danas.

Ne radi se više o tome da li je DSS-NS još jednom uvredio Tadića ili slično, već da je njihova politika "ima slika, nema ton" konačno dobila konkretne obrise iz kojih se vidi kakvu budućnost (ne nude već) nameću Srbiji.

Kriza se može prevazići popuštanjem DSS-NS, što je po meni malo verovatno. Mislim da je njihov maksimum "izlaženja u susret" bio navodno traženje haških optuženika. Poslednje izjave Velimira Ilića govore da su spremni da idu do kraja, valjda se nadajući da će sa SRS lako nastaviti da participiraju u vlasti (na našu žalost).

Druga varijanta je da SRS u parlamentu podrži potpisivanje političkog sporazuma, a da za uzvrat DS osudi slanje misije EU na Kosovo. Možda Toma ispadne razumniji od Koštunice i Ilića, što bi mu u budućnosti išlo na ruku, mada ne znam koliko je ova varijanta stvarno moguća.

Što se tiče parlamentarnih izbora i evropske koalicije, slažem se da su male šanse da se osvoji većina, ali ne vidim šta se drugo može uraditi u situaciji kada je DSS-NS nekonstruktivnim pristupom dovela do apsurda dalju saradnju sa DS. Kao što sam rekao: bolje je biti i opozicija na republičkom nivou, nego davati legitimitet politici samouništenja Srbije.

MilutinM MilutinM 11:00 06.02.2008

Re: Šta da kažem

Kao što sam rekao: bolje je biti i opozicija na republičkom nivou, nego davati legitimitet politici samouništenja Srbije.

Ovo je pošteno. Uvek je bolje ostajati uz svoje stavove nego popuštati i povladjivati.
Dawngreeter Dawngreeter 11:10 06.02.2008

Re: Šta da kažem

Iskreno sumnjam da ce DS pokazati toliko hrabrosti. Mislim da ce pokusavati da "pregovaraju" sa Kostunicom narednih pola godine i na ko zna sta jos ce pristati dok na kraju DSS ne srusi vladu. Jer to DS ne mislim da ce ikada uraditi.

Ja se nadam da ovo nije dobra procena i nadam se da ce se stvari odigrati drugacije. Stavise, navijam za to. Al' eto, tako ja vidim situaciju.
teta jela teta jela 13:38 06.02.2008

Re: Šta da kažem

Belius
.Druga varijanta je da SRS u parlamentu podrži potpisivanje političkog sporazuma, a da za uzvrat DS osudi slanje misije EU na Kosovo. Možda Toma ispadne razumniji od Koštunice i Ilića, što bi mu u budućnosti išlo na ruku, mada ne znam koliko je ova varijanta stvarno moguća..


Kažu da je izjavio: "Nemam nameru da podržim DSS i NS. Kada sam im saradnju nudio pre, nisu me podržali. Nemam nameru da podržim one koji nisu sigurni koliku podršku imaju kod birača."

Ako je stvarno tako, onda ćemo "u Evropu" sa Borisom i Tomom (koji za razliku od DSS i NS bar pokazuje da mu je stalo do Srbije).
wk wk 11:19 06.02.2008

Podrzavam!

Da se prebrojimo i da se vidi sta ko zeli!

Ali ne mislim da ce "ostalih 85% teritorije Srbije [da] živi siromašno i u izolaciji" - znam bar jednog koji ce na tome lepo da profitira. Sto bi rekao Canak, nepoznatno lice, zvacemo ga M.M.
krunoslava krunoslava 19:01 06.02.2008

bas tako....


. . . kratko, jasno i jebitachno !
krunoslava krunoslava 19:12 06.02.2008

s a n j a l a s a m ...

. . . posle glasanja 4,5 miliona ovaca za shishanje na izborima za
predsednika proshle nedelje, da sam ovom liku uradila sledece :

1. ishupala mu ushi !

2. gurnula ga . . .

3. i povukla vodu . . . !



. . . a onda se nazalost P R O B U D I L A . . . !
Mashan Mashan 21:51 06.02.2008

IZBORI SU JEDINO DUGOROCNO REŠENJE

Posle ovih predsedničkih izbora potpuno je jasno da postoji kritična masa koja bi mogla da napokon prevagne u korist Evropske Srbije. Moje mišljenje (kao i mog politički pismenog okruženja) je da bi široka demokratska koalicija mogla da ponovi , a možda i popravi rezultat od 3.-eg februara. Valjda je jasno da Koštunica više ne može da glumi evropejca i da je konačno skinuo masku. To govori da se evropski glasovi više ne bi mogli preliti ni Koštinici ni Velji. Znači , oni mogu računati da se "udenu" u Tominih 2.1 milion glasova. Neki optimisti smatraju da će DSS konačno nestati sa scene , kao ozbiljna snaga, i vratiti se u okvir iz 1999 i 2000.-te godine, zbog toga što nacionalisti imaju SRS i ne treba im "loša kopija u rukavicama". Zato prijatelji, uz dobru i agresivnu kampanju i mobilizaciju svih proevropskih glasača, Srbija na parlamentarnim izborima konačno može da zatvori vrata prošlosti i krene bržim koracima ka izvesnijoj budućnosti.
Sve gore navedeno može da bude ostvareno , samo ako DS odmah raskine koaliciju i krene u kampanju, jer ovo raspoloženje u biračkom telu neće trajati večno.
Belius Belius 22:06 06.02.2008

Re: IZBORI SU JEDINO DUGOROCNO REŠENJE

Mashane,

pravo zboriš. Iz opreza kažem da nisam siguran da bi mogli da u toj varijanti sigurno osvojimo pola mandata u parlamentu, ali me neka unutrašnja energija tera da mislim da je to moguće.

U svakom slučaju, kao građaninu ove zemlje, ni ponos, ni čast, ni zdrav razum, ni moral, ni mnogo toga drugog mi neda da tek tako pređem preko onoga što nam DSS-NS ovih dana radi. Slično izborima za predsednika, sada kada se nalazimo na raskrsnici dve politike, potrebno je proveriti koja od njih ima podršku biračkog tela.

Kao što u naslovu rekoh, pa kom opanci, kom obojci.
Mashan Mashan 22:23 06.02.2008

Re: IZBORI SU JEDINO DUGOROCNO REŠENJE

Beliuse,
Niko ne zna da li je pobeda potpuno izvesna , ali ako ne probamo nećemo ni znati. Za uspeh je potrebna i hrabrost i pamet. I jedno i drugo imamo. Ako budemo čekali , sve će se razvodnjiti , a onda ne bi vredelo ni pokušavati. Da sumiram, ako šansa postoji , sad je trenutak. Hvala na razumevanju i podršci.
Belius Belius 22:38 06.02.2008

Re: IZBORI SU JEDINO DUGOROCNO REŠENJE

Bistro i razborito (i bez psovki).
Veeliki pozdrav Mashane

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana