Život

Bau, bau!

Jelica Greganović RSS / 31.10.2012. u 23:49

 

dibujos-halloween-murcielagos.jpg?w=300&h=300

Samhain. Noć Samhaina, kada umire leto i počinje vreme zimskog mraka, je svanula taman kako treba. Prvo je legla tama mračnija od mraka, u olucima je ledeno zvocala voda, počela je sitna novembarska kiša. Ledena i uporna, ona od koje se i zima zatrese jezom. Tu i tamo je promicala poneka pahulja u pokušaju. Krvavog meseca koji prati Samhain nije bilo, njegov impresivni nastup je sprečilo testo oblaka koji su rasli kao da su se kvasca najeli, usput siveći od muke. Ako do sada letu nije bilo jasno da je vreme da ode poraženo, ali još uvek sa prilikom dostojanstvenog povlačenja, onda je ova noć dala sve od sebe da mu to nacrta mokrim mrazom koji se uvlači u kosti.

Ukratko, prava noć Samhaina kada po verovanju braće Kelta, iz vremena kada je vladala demokratija u religiji i svaki bog je imao priliku da se izbori za svoju ciljnu grupu...gde sam ono stala?..da, noć kada je najtanja granica između sveta u kom živimo i onog drugog, sveta tame i mrtvih. Tada sve što mili, mrda i plaši u tom svetu ima priliku da korakne među nas i isprepada nas...

...zvono na vratima je jeknulo očajničkim vapajem na rubu histerije. Tišina stana, skoro zaspalog od toplote konačno uključenog grejanja, se prelomila na paramparčad koja su treskom pala na parket. Shodno tome je Ikar Varvarin, stravom probuđen iz pasjeg sna, odskočio tehnikom zaboravljenih loptica-skočica i doživeo definiciju frasa. Prvo su se iz njega, dubokim gladnim zavijanjem, zaurlali vučiji geni, a onda je zalajao tako da je bilo potpuno jasno da u koži pudle zapravo živi ozbiljna zver. Usedelica u stanu ispod nas je već počela da piše pritužbu Svetoj Inkviziciji, preskočivši neozbiljnu pojavu predsednika Kućnog Saveta, kada je zvono ponovo pobesnelo...Ikar Varvarin se zatrčao prema vratima, lajući basom koji je svakome ko se držao našeg zvona jasno davao do znanja da je u stanu doberman koji bar mesec dana trpi ananas dijetu. U jednom trenu su ućutali i Ikar i zvono, taman dovoljno da otvorim...drugom svetu, svetu tame...čudovištu.

Ragasto vrata je uokviravao predstavnika onostranstva. Metar i frtalj. Zelena maska sa očnjacima (5 evra) je uterivala strah krvlju (2 evra) koja je curila sa pomenutih dentalnih trojki. Monstrum je bio zamotan u nepogrešivo asocijativni purpurni plašt (12 evra), u jednoj ruci je držao sataru (3 evra) sa ostacima nečijih unutrašnjih organa (1,5 evro na sniženju), a u drugoj džakče (1 evro) sa iscrtanim iskeženim dulecima i prikačenim paucima (1 evro puna tegla). Glavu mu je pokrivalo nešto što je trebalo da bude jako strašno i izgledalo je kao ostaci Belzebuba posle čeonog sudara sa turskom hladnjačom. Imalo je skrhane rogove i oči popucalih kapilara koje su visile na nitkama živaca (6 evra). Bilo je zeleno i dodatnu stravu su mu naglašavali izgužvani šišmiši (3 evra za kilo).

Pri pogledu na 34,5 evarsko čudovište, Ikar Varvarin je bolno zaurlao. Poslanik sveta mraka je odskočio, ispustivši sataru. Plastična crevca su se rasula po otiraču. Monstrum je zajecao. Ikar Varvarin je ućutao, a ispod njega je počela da raste izdajnička barica straha.

Prvo sam primenila tešenje, a onda stare novine i krpu. Tešenje je pokazalo da je sila tame došla po slatkiše. Primenom vimbldonske ekonomije, zvane reket, čudovište je nameravalo da mi tokom predstojeće zime garantuje da se više neće pojavljivati. Konditorska mitologija bi me spasila njegovog daljeg prisustva. U to ime sam mu predala sve čokolade koje ne jedem noću kad mi zaspi savest i proradi čip za nabacivanje viška kilograma. Ikar Varvarin je ćutao, svestan da je prekršio bilateralni dogovor o nepravljenju bara po kući.

Čudovište je primilo žrtve sa lešnicima, obazrivo podiglo sataru, pokupilo materijal za plastičnu kavurmu i odšunjalo se u lift.

Nadam se da je otišlo da zvoni komšinici ispod nas. Tužbu je verovatno već predala. Red je da se sile mraka i tame lično sretnu. Uostalom, Noć Veštica je.



Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 23:50 31.10.2012

Prvi :)



Da nađemo, jelte, ako je već noć takvog karaktera, jednu lepuškastu vešticu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:53 31.10.2012

Re: Prvi :)

Dulek za prvog

loader loader 23:54 31.10.2012

Re: Prvi :)

Dulek... deluje odlično, pečeno, mirišljavo...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:56 31.10.2012

Re: Prvi :)

Ja pečene duleke uglavnom zamišljam kao čamce, a ovaj siroma je preživeo ozbiljan hirurški zahvat.
loader loader 00:01 01.11.2012

Re: Prvi :)


Zahvat, ili ne - deluje primamljivo

Nego, evo u gornjem (prvom) komentaru obećane veštice. Mislim, ipak je to nekako... varijanta sa kojom je nešto lakše preživeti ovako besanu noć :)



Ili teže ?!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:02 01.11.2012

Re: Prvi :)

Ove su prave, a ne slatkišari

hajkula1 hajkula1 09:04 01.11.2012

Re: Prvi :)

Jelica Greganović
Dulek za prvog




Ja volem ono iznutra, peceno ili u piti ili u mleku.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:05 01.11.2012

Re: Prvi :)

Loaderu, ne znam...ali mi se izvesnom čini samo hronična upala jajnika...
loader loader 01:38 02.11.2012

Re: Prvi :)

upala jajnika...

To i veštice kači?!
...
Dobro... ova bar ne leti tamo-amo na metli... Mislim, tada nije na letačkoj promaji, pa da zazebe još više
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:16 02.11.2012

Re: Prvi :)

Jašta...prokleto žensko, šta ćeš...
maslacak.d maslacak.d 16:17 04.11.2012

Re: Prvi :)

Da nađemo, jelte, ako je već noć takvog karaktera, jednu lepuškastu vešticu?


Ставих на фејс слику једне слатке мале вештице из фамилије и претрпех страшне нападе неколико душебрижника, који ме, између осталог, оптужише да сам сатаниста и свашта још, да увлачим дете у мрачне поноре пакла, да морам да се исповедим и вратим вери...


А мени је само била слатка девојчица која је уживала у својој првој машкаради...

И тако, због недостатка жеље да се препирем са горепоменутима, ради мира на зиду, обрисах сличицу...
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:58 06.11.2012

Re: Prvi :)

Maslačak, da ti dođeš na moj profil, tamo je takva veštičija gužva da dušebrižnici ne smeju ni da se pojave...da ne bi otkreketali nazad
stojamanjepoznata stojamanjepoznata 00:06 01.11.2012

hi, hi, hi

Ikar Varvarin je ućutao, a ispod njega je počela da raste izdajnička barica straha.



Obozavam tvoje autenticne opise
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:10 01.11.2012

Re: hi, hi, hi

Tako ti je to sa pudlovskim dobermanima, digne dreku, a onda se uplaši i samog sebe
stojamanjepoznata stojamanjepoznata 00:16 01.11.2012

Re: hi, hi, hi

Uz sve opisano, mislim da je i usedelica ispod vas morala po stare novine i krpu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:18 01.11.2012

Re: hi, hi, hi

Ta spava sa novinama i krpom...dolazi zima...ne znam kako će sada da glanca sims na balkonu
stojamanjepoznata stojamanjepoznata 00:25 01.11.2012

Re: hi, hi, hi

Utoliko bi mi bilo draže da je onda "reketaš" svratio i do nje...

Jelica Greganović Jelica Greganović 00:29 01.11.2012

Re: hi, hi, hi

Kad joj se pojavi sa crevcima, dobiće higijenski šok Mada, ako dete nije iz ulaza, baš bih volela da vidim majku koja ga pušta napolje po ovakvom mraku..
Jukie Jukie 00:24 01.11.2012

Predstavnici onostranstva

Kod nas nisu dolazili, a nakratko sam se pitao šta ako dođu jer sam sve slatkiše već pojeo...
Na svu sreću komšinica ima Ikarovog brata po stasu i glasu, varijanta šnaucer, tako da naš sprat verovatno obilaze u širokom luku
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:29 01.11.2012

Re: Predstavnici onostranstva

Ja sam skoro sve izručila ovom prvom, posle su zvonili, ali na interfon, gore nisu stigli...biće da ih je prvo čudovište upozorilo...
Jukie Jukie 01:06 01.11.2012

Re: Predstavnici onostranstva

Mi smo inače dobili komšije sa malim detetom pa sam se zapitao kakav li je njihov stav o ovom prazniku... ali izgleda da su primetili da oni koji nam idu od vrata do vrata na spratu uglavnom dobiju red urlikanja/zavijanja i red zatvorenih vrata
nego sad sam počeo da noću gledam serije sa utišanim glasom da ne bi komšije dolazile da se bune kako dete ne može da spava (a serije se emituju noću da ih deca ne bi gledala jer su strašne) jer se noću sve odlično čuje čak i kada je jačina zvuka na 1 ili 2, a onda neko uvek iznenada krene da vrišti da ga ubijaju ili zato što je ćoknut (edit: upravo!!? vidim na TV kako neko vrišti a ostali se drže za uši)
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:06 01.11.2012

Re: Predstavnici onostranstva

Jukie, nema filma strave und užasa koji ume da zaurla kao reklame...kad rikne neka pralja sa deterdžentom koji uvek ima kod sebe u torbici, ja ostarim bar godinu dana na nervnoj bazi.
ivana23 ivana23 00:51 01.11.2012

***

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:07 01.11.2012

Re: ***

ivano, hvala, ovo je jedna od noćnih koju najviše volem
Zauzvrat, dulenče...

razmisljam razmisljam 01:10 01.11.2012

Вечерас су се

један женски вампир, један женски батлер у строгој црно-белој комбинацији и још једна женска сподоба о чијем аутфиту не могу да сведочим јер је нисам видела, а заборавила сам да се распитам, вратиле из похода по неком комшилуку на Бановом брду ( Одакле им идеја да потежу чак тамо из Земуна благе везе немам. ) са по шачицом бомбона и веома задовољне читавом авантуром у овом нашем парчету свемира у коме Ноћ вештица нешто баш и није пустила корење.
mlekac mlekac 05:56 01.11.2012

Re: Вечерас су се

razmisljam
један женски вампир, један женски батлер у строгој црно-белој комбинацији и још једна женска сподоба о чијем аутфиту не могу да сведочим јер је нисам видела, а заборавила сам да се распитам, вратиле из похода по неком комшилуку на Бановом брду ( Одакле им идеја да потежу чак тамо из Земуна благе везе немам. ) са по шачицом бомбона и веома задовољне читавом авантуром у овом нашем парчету свемира у коме Ноћ вештица нешто баш и није пустила корење.


Kao mama doticne Vampirice, potvrdjujem uspesnost pohoda i zadovoljstvo gorepomenutih mladih dama.
P.S. Trece je bio surovi razbojnik, u zeMskom izdanju, naravno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:09 01.11.2012

Re: Вечерас су се

razmišljam, ne razumeš, efekat iznenađenja...prvo čudovišta iznenade sebe saznanjem kako su daleko Banovo brdo i Zemun, a onda i žitelje pomenutog brda koji su sve očekivali te večeri, ali ne i ženske vampire iz Zemuna koji reketiraju za bombone.
razmisljam razmisljam 14:39 01.11.2012

Re: Вечерас су се

Jelica Greganović
razmišljam, ne razumeš, efekat iznenađenja...prvo čudovišta iznenade sebe saznanjem kako su daleko Banovo brdo i Zemun, a onda i žitelje pomenutog brda koji su sve očekivali te večeri, ali ne i ženske vampire iz Zemuna koji reketiraju za bombone.


Логично.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:56 01.11.2012

Re: Вечерас су се

Kao mama doticne Vampirice

Ne mogu da verujem, tvoja ćer je išla da vampiriše na Banovom brdu?! A šta fali Novom Bgd?
mlekac mlekac 16:40 01.11.2012

Re: Вечерас су се

Jelica Greganović
Kao mama doticne Vampirice

Ne mogu da verujem, tvoja ćer je išla da vampiriše na Banovom brdu?! A šta fali Novom Bgd?

Valjda isto sto i Zemunu?
Mada, koliko sam ja shvatila, prvo su reketirale po centru, a onda su presle na udaljenije delove grada...
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:34 01.11.2012

Re: Вечерас су се

Aha...ja sam mislila da su se haračno, iz nekih posebnih razloga, fokusirale baš na Banovo brdo...
freehand freehand 01:59 01.11.2012

A nama je

danas 16.
Braćosestre - mukotrpan je posao odgajiti veštičicu hraneći je sobom...
razmisljam razmisljam 02:06 01.11.2012

Re: A nama je

freehand
danas 16.
Braćosestre - mukotrpan je posao odgajiti veštičicu hraneći je sobom...


Чекај: данас-данас или јуче-данас?
( Моја ће да заокружи исту цифру за двадесет дана, тако да те све разумем најбоље на свету. )

Но, то никако не значи да треба прескочити честитке:


freehand freehand 02:10 01.11.2012

Re: A nama je

Чекај: данас-данас или јуче-данас?

Kad kažem danas, mislim - danas.


Jukie Jukie 02:11 01.11.2012

Re: A nama je

Evo ti zagrljaj

freehand freehand 02:27 01.11.2012

Re: A nama je

I'm dancing alone



mlekac mlekac 06:10 01.11.2012

Re: A nama je

freehand
Чекај: данас-данас или јуче-данас?

Kad kažem danas, mislim - danas.



Cestitke i od mene, mi tu stizemo u Januaru. Moja vesticica je, da prostis, rogata ko i ti.
Dr M Dr M 08:07 01.11.2012

Re: A nama je

A nama je
danas 16.



Jelica Greganović Jelica Greganović 14:10 01.11.2012

Re: A nama je

freehandu, čuti i uživaj...veštica će dok trepneš da napuni 18 i onda...sledi zabava..."Dok si pod mojim krovom i ja te lebom ranim..."...e, živote lutalico...
freehand freehand 14:24 01.11.2012

Re: A nama je

Jelica Greganović
freehandu, čuti i uživaj...veštica će dok trepneš da napuni 18 i onda...sledi zabava..."Dok si pod mojim krovom i ja te lebom ranim..."...e, živote lutalico...

Ćutim ja već dosta dugo, i pravim se da uživam.
I učim "Marinu"...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:37 01.11.2012

Re: A nama je

Samo se pravi, drugo ti ni ne preostaje...eee...
miloradkakmar miloradkakmar 15:45 01.11.2012

Re: A nama je

freehand
Jelica Greganović
mlekac
razmisljam

Kad one porastu, dolaze mnogo umiljatije, uzimaju i što nemaš, šta uzimaju , otimaju.. a, tebi lepoooo.

Deda!
Molim.
Je l' se ti bojiš?!
Ne bojim.
Baaaaaaaaaaaa.....

Napravi mi limunadu, to je jako zdarvo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:58 01.11.2012

Re: A nama je

E, Milorade, to da dočekam, obećala sam sebi i njima da ću tako da razmazim unučiće da će njihovi roditelji požaliti za sve ovo što mi sad živce žderu.
razmisljam razmisljam 16:35 01.11.2012

Re: A nama je

Jelica Greganović
E, Milorade, to da dočekam, obećala sam sebi i njima da ću tako da razmazim unučiće da će njihovi roditelji požaliti za sve ovo što mi sad živce žderu.


И ја својима упућујем отворене претње: они нека васпитавају - то је посао родитеља, а ја ћу да мазим до бескраја и назад, као што бакама и доликује, па, чик, да их видим.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:35 01.11.2012

Re: A nama je

razmisljam, tačno taj rad, samo prava bez obaveza
Biljana 77 Biljana 77 15:31 01.11.2012

za sledeću godinu

prikladan otirač:

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:58 01.11.2012

Re: za sledeću godinu

ŽELIM!
rade.radumilo rade.radumilo 17:04 01.11.2012

Autorska prava...

Pošto su mi admini makli komentar, jer sam zloupotrebio tuđa autorska prava na bundevaru, evo će okačim ponovo:





Jelica Greganović Jelica Greganović 18:36 01.11.2012

Re: Autorska prava...

Prvo i treće poznajem i miriše i na daljinu, a ovo srednje mi nekako...ko da je od senfa zamešeno...
rade.radumilo rade.radumilo 22:37 01.11.2012

Re: Autorska prava...

Ova srednja je za to kada imaš trip maksimalnog preterivanja. Minimum testa i maksimum nadeva
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:46 01.11.2012

Re: Autorska prava...

Ova srednja je za to kada imaš trip maksimalnog preterivanja. Minimum testa i maksimum nadeva

Pa, jes treba nekako da se utroše onoliki duleci.
freehand freehand 22:50 01.11.2012

Re: Autorska prava...

Jelica Greganović
Ova srednja je za to kada imaš trip maksimalnog preterivanja. Minimum testa i maksimum nadeva

Pa, jes treba nekako da se utroše onoliki duleci.

A ne može se sve na glavu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:56 01.11.2012

Re: Autorska prava...

Sudeći prema izgledu kolača, nešto ide i pod noge
freehand freehand 23:07 01.11.2012

Re: Autorska prava...

Jelica Greganović
Sudeći prema izgledu kolača, nešto ide i pod noge

I to je ok, ako je prvo sa glave sazuveno.
jecinaimisinamama jecinaimisinamama 19:17 01.11.2012

Bau, bau!

Osim toga da sam se iskidla od smeha, drugih komentara nemam.

Svaka cast na detaljnom opisu cudovista.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:25 01.11.2012

Re: Bau, bau!

Sa zadovoljstvom
freehand freehand 22:10 01.11.2012

BAU BAU

Za veštice ne smem da tvrdim, ali metla je tu, defiunitivno!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:46 01.11.2012

Re: BAU BAU

Moja nije, vidi ruke!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana