Politika

4 more for 44

njanja_de.manccini RSS / 07.11.2012. u 06:10

Gotovo je, Obama je opet The President!

Sto je najvaznije, Obamino zdravstveno osiguranje ostaje, pravo zena da donose odluke koje se ticu njihovih tela, odnosno reprodukcije, ostaje, kao i prava manjina svih vrsta. 

Koliko mi je drago sto je on pobedio, jos draze mi je da je profesorka sa Harvarda pobedila i dobila senatorsko mesto za Massachusetts - Elizabeth Warren - zena sa kojom su se sprdali Tea Party kreteni, kao kad se mangupi sprdaju sa pametnom decom koja vredno rade. 

Takodje, bitno je da su izgubili dvoje Republikanaca od kojih je jedan rekao da zena ne moze da ostane u drugom stanju pri silovanju jer zensko telo ima nacina da "zaustavi sve to" (misli se da zensko telo moze da namerno ne zatrudni), a onaj drugi rekao da je trudnoca koja je rezultat silovanja ipak poklon od Boga. 

Nadam se da ce ovo navesti razumne republikance da preispitaju stavove, pogledaju kalendar i primete da je 21 vek. 

 

P.S. Nadam se da nece odmah da bombarduje Iran.

 

 

 

 

 

 

...

Atačmenti



Komentari (282)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:26 07.11.2012

sto bi Obi to radio?

Nadam se da nece odmah da bombarduje Iran.


wait, zar nije Obi kao bolji igrac? ja bas zaustio da napisem da ce Netanjahu popizdeti kada se probudi na shljaku danas i vidi rezultat, kada vidim ovaj tvoj strah. iz moje perspektive (Izrael), Obi je mnogo bolji izbor, jer kada je ideoloska suprotstavljenost izmedju Vashingtona i Jerusalima, obichno bude balansa na bliskom istoku.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 06:33 07.11.2012

Re: sto bi Obi to radio?

pa da, u pravu si da je bolji igrac, ali slusam ove analiticare ovde i skoro svaki drugi pominje da je neki "ples" sa Iranom neizbezan.
Ali kao sto rekoh, nadam se da nece to da radi.



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:05 07.11.2012

Re: sto bi Obi to radio?

ne znam, meni Obi deluje kao neko ko je skloniji dugim, procesualnim resenjima. verovatno ce preduzimati neke clandestine akcije, kao i do sada, uostalom, ali ne verujem da ce krenuti u allout sukob jer mislim da je svestan cinjenice da je rezim tamo kidnapovao svoju populaciju i da je upotrebljava kao zivi stit.

ja sam radio sada, tokom jeseni, sa ovima, kako Aleksandra kaze, better educated Amerima, i oni su emfaticniji prema Siriji i Iranu trenutno, nego prema Izraelu. sa jedne strane, mislim da bi bilo dobro da Obi iskoristi taj sentiment kod svojih biraca i pogura priznavanje Palestine u ovom mandatu, i klandestino pokusa da uzurpira rezim u Iranu. za nezavisnom Palestinom, promenjenim rezimom u Iranu i Siriji, nece vise biti razloga niti opravdanja za izraelske strahove, cime ce i pretnja regionalnog rata biti otklonjena. postoji puno, razume se, destruktivnih snaga, kojima takav razvoj dogadjaja ne odgovara, ali ne znaci da ne treba pokusati ustremiti se ka tom cilju... mis'im.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:18 07.11.2012

Re: sto bi Obi to radio?

uh, sve je ovo super and dandy, ali ja im ne verujem. ja sam ti ko Jeremija (vidi post malo nize), nikad ne znam kad ce da krenu da raznose demokratiju po svetu.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:31 07.11.2012

Re: sto bi Obi to radio?

imperijalizam, sirenje, oduvek je u duhu zapadne kulture, ako ne bude USA, bice neko drugi, UK, EU, rimska crkva. kako god, sa svim tim moze bolje da se zivi nego u nekakvoj stalkerovskoj realnosti... sa svim sranjima amerikanizacije, moze se ipak biti svoj. ako si pametan - a ako si glup, svejedno ti je kakav je sistem.
vladimir petrovic vladimir petrovic 08:56 07.11.2012

Re: sto bi Obi to radio?

da je neki "ples" sa Iranom neizbezan.

Da mu je Madlen Olbrajt drzavna sekretarka do tog plesa bi vjerojatno i doslo...

----------------
Edit:

Barack Obama: 'the best is yet to come'
Voleo bih da je predsednik Srbije (ili makar premijer) mogao da izgovori te famozne reci THE BEST IS YET TO COME!
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 06:32 07.11.2012

gledam CNN

...evo, dok se spremam za posao, gledam CNN, što definitivno ne radim ostalih dana u godini kada je uglavnom BBC ili AlJazeera na repertoaru i pratim razvoj događaja. Ono što je meni zanimljivo je da je Obama pobedio u visoko edukovanim oblastima i velikim gradovima. Sa druge strane...gledajući mapu US sa crveno/plavim poljima veoma je primetno da je većina mape u stvari crvena (republikanci) ali te oblasti su manje naseljene od plavih što znači da procentualno manje utiču na konačni ishod...i kako stvari stoje trenutno Obama pobeđuje sa značajno većim procentom nego prve izbore. Moj konačan zaključek je da su Amerikanci i dalje najslabije obrazovana nacija ali Obama pobeđuje sa glasovima manjine koja JESTE obrazovana, u latino državama (jer im je dao nadu da će IPAK i NAJZAD dobiti legalni status)i među gay populacijom. Republikanci su, sa druge strane dobrano izšamarali celu ovu gore pomenutu populaciju. Očigledno još uvek nisu updatovali svoj kalendar pa ne znaju da su '50-te prošlog veka prošle i da je US mnogo više diversifikovana nego tada. Meni je takođe drago što je Pbama pobedio i ne verujem da će bombardovati Irak...ili bilo koju drugu državu. Mislim da je njemu dosta ratovanja....
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 06:42 07.11.2012

Re: gledam CNN

jes da je crvena povrsina veca, al u plavim drzavama ima vise ljudi. I ovi iz crvenih drzava nije da nisu obrazovani nego bre brate mnogo su zaludjeni crkvom i onda odatle im dolaze stavovi protiv abortusa, protiv homeseksualaca itd. da ne pricam sto imas ljude kojima je glavni argument zasto ne treba da postoji univerzalno zdravstveno osiguranje - pa nije u constitution!



i samo da vam prijavim da su u Colorado legalizovali marihuanu! Pajicu srecniku!
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 06:54 07.11.2012

Re: gledam CNN

njanja_de.manccini
jes da je crvena povrsina veca, al u plavim drzavama ima vise ljudi.

i samo da vam prijavim da su u Colorado legalizovali marihuanu! Pajicu srecniku!

Pa to ti kažem!
Legalizovaće i brak između istih polova u Merilendu. NIje da se to mene nešto lično tiče ali je lepo čuti da se izgleda neki delovi US bude iz mračnog srednjeg veka.
Ignorišući ove grupacije (gay, latino, žene...etc) izgleda da republikanci još uvek misle da je "denial" reka u Egiptu. Kakve zatucane budaletine
bene_geserit bene_geserit 06:55 09.11.2012

Re: gledam CNN

Aleksandra Mitrovic
Moj konačan zaključek je da su Amerikanci i dalje najslabije obrazovana nacija ali Obama pobeđuje sa glasovima manjine koja JESTE obrazovana, u latino državama (jer im je dao nadu da će IPAK i NAJZAD dobiti legalni status)i među gay populacijom.

Moj konacan zakljucak je da ti veze nemas. Ne da je to nesto bitno, nego kada vec izvlacimo "konacne zakljucke" i pljujemo po politickim neistomisljenicima.
To da je Obama "pobedio u visoko edukovanim oblastima" i da obrazovani glasaju za Obamu je samo tvoj pogresan zakljucak.
Za Obamu glasaju 90% latino manjina i neke druge vidljive manjine (crnci uglavnom ne izlaze na izbore), naravno pederi/lezbejke, umetnici (koji su tradicionalno levo orijentisani) i oni belci koji ne placaju nikakav porez (nesto vise zena koje su se primile na tu nebitnu pricu o "pro-izbor/zivot" i naravno nesto politcki neobrazovanih srpskih emigranata ciji su mozdani sklopovi formirani u socijalizmu. Dovoljno da dobije izbore (ove godine se prvi put rodilo vise beba od vidljivih manjina nego belaca).

Fascinantno je kako je autorka bloga (a i ti si joj se svojski pridruzila, deluje mi iz Srbije) navela sve nebitne stvari u tome zasto je bitno sto je pobedio Obama. Verovatno je pravi razlog sto je za Obamu neki licni interes (npr. zdravstveno osiguranje), sto je OK jer to i treba da bude razlog da glasa za nekoga (levicarska ideologija koju je prosula u blogu svakako ne).

Dakle, potpuno nebitne teme:
- pravo zena na abortus (i ako imate zensko dete ili vam zena slucajno zatrudni a ne zelite vise dece a zivite u "pro-zivot" drzavi, dovoljno je da skoknete do prve "pro-izbor" drzave i da zavrsite posao - kosta vas neku sitnu kintu i to je to)
- prava pedera/lejzbejki (koliko ja znam oni su se za svoja prava odlicno izborili)
- prava vidljivih manjina da legalizuju boravak (OK, ovo je jos i koliko toliko bitna tema, ali ne razumem nikoga ko je legalno odradio svoje papire da se bori za to da mu konkurencija za posao bude ilegalni doseljenik)
- sta ce ameri da rade po bliskom istoku (to bi nas trebalo da zanima zbog? usput, demokrate su tradicionalno sklonije pokretanju ratova a republikanci gledanju svog dvorista)
- legalizacija marihuane (jel ovde potrebno objasnjenje?)

Bitne teme:
- ekonomija (koliko je efikasno drzavno upravljanje imamo priliku da vidimo u Srbiji - ja koji nikad nisam voleo liberale cu, ako ovo jos malo potraje, da budem za privatizaciju svega i drzavno subvencionisanje i kontrolu nicega); demokrate vode SAD ka propalom evropskom ekonomskom socijal-demokratskom konceptu (u sred ekonomske krize) - fascinantno da bilo ko misli da je to dobro (pa i ovi sto ne placaju nikakav porez, sto ce reci ~50% populacije)
... 10 mesta prazno
- ekologija (ovde svakako demokrate imaju prednost)
- zdravstveno osiguranje (ovo je cist populizam od strane Obame - umesto da se bori da smanji cene zdravstvenih usluga, ovo sto on radi ce samo da obori kvalitet istih i da podigne poreze - usput dovoljno je videti kako funkcionise "besplatno" kanadsko zdravstvo, na sve se ceka po sto godina, vecina dobrih lekara je odperjala za SAD, ljudi odu u SAD i plate da bi nesto zavrsili umesto da dobiju to besplatno od kanadskog zdravstvenog sistema)

Bitne teme za srbe:
- odnos prema Kosovu (jer ovde uopste treba komentarisati sta je bolje za Srbe?)
antioksidant antioksidant 07:55 09.11.2012

Re: gledam CNN

Bitne teme za srbe:
- odnos prema Kosovu (jer ovde uopste treba komentarisati sta je bolje za Srbe?)

o da. interesuje me tvoje vidjenje
gordanac gordanac 08:45 09.11.2012

podaci ...

... glasanje i veza formalnog obrazovanja

marco_de.manccini marco_de.manccini 12:29 09.11.2012

Re: podaci ...

prava vidljivih manjina da legalizuju boravak (OK, ovo je jos i koliko toliko bitna tema, ali ne razumem nikoga ko je legalno odradio svoje papire da se bori za to da mu konkurencija za posao bude ilegalni doseljenik)

Sve si rekao. Moja guzica napred, ostali stoj. Hoću da me država brani od konkurencije (kako se zvaše taj mentalni sklop?)

Doduše rekao si i još mnogo toga interesantnog. Na primer, da ti znaš šta treba da je nekome drugom bitno. Mašala. Stvarno glupa ova demokratija. Daje glas i ovima što ne znaju šta im je bitno.

I još ...

Želite da slobodno donosite porodične odluke? Pa idite u drugu državu.

Ne želite ratove? Ma šta vas briga, daleko je to tamo.

Prava homoseksualaca? Ma oni, bre, sve imaju, šta pa sad traže.

...
bene_geserit bene_geserit 06:39 10.11.2012

Re: podaci ...

gordanac
... glasanje i veza formalnog obrazovanja

Ah, statistika nasa dika, sto pozelis to naslika.

Evo na primer moze i ovako: umesto da uradimo statistiku po drzavama, uradimo je po etnickim populacijama:
- belci : 60+% za crvene, 27.0% visoko-obrazovanih (BA+)
- crnci : 90+% za plave, 14.3% visoko-obrazovanih
- latino: 70+% za plave, 10.4% visoko-obrazovanih
bene_geserit bene_geserit 07:13 10.11.2012

Re: podaci ...

marco_de.manccini
Sve si rekao. Moja guzica napred, ostali stoj. Hoću da me država brani od konkurencije (kako se zvaše taj mentalni sklop?)

Doduše rekao si i još mnogo toga interesantnog. Na primer, da ti znaš šta treba da je nekome drugom bitno. Mašala. Stvarno glupa ova demokratija. Daje glas i ovima što ne znaju šta im je bitno.

I još ...

Želite da slobodno donosite porodične odluke? Pa idite u drugu državu.

Ne želite ratove? Ma šta vas briga, daleko je to tamo.

Prava homoseksualaca? Ma oni, bre, sve imaju, šta pa sad traže. ...

Mojoj guzici neobrazovana latino imigracija nije konkurencija za posao jer njih prakticno nema u hi-teku. Konkurencija su mi indusi i kinezi, a struka mi je najotvorenija moguca za uvoz radne snage, pa se ne bunim.

Poenta onoga sto sam rekao je da ljudi glasaju na osnovu interesa a ne na osnovu ideoloskih pricica. Samo sto vi koje ste za demokrate uz to pokusavate da prodate i neku nazovi moralnu superiornost i onda seirite o pravima pedera (za koje vas, potpuno sam siguran, boli ona stvar), ratovima po bliskom istoku (kada vec volite statistiku sto ne dodate onu koja kaze koliko ratova su pocele demokrate a koliko republikanci na vlasti), legalizaciji marihuane, pravu zena na abortus, i svemu ostalom sto je za ove izbore potpuno nebitno.

Svako ima pravo da glasa za koga hoce iz razloga koji su njemu bitni.
Ali, ovde se skupilo nesto pristalica demokrata da kaki o svojoj moralnoj superiornosti i o tome kako su oni koji drugacije misle neobrazovane, zaostale budale.
Mislim, lepo od vas, i vrlo fino. Izvinite sto vam kvarim zurku.
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:13 10.11.2012

Re: podaci ...

Па, сад, у праву си да не трчим около и организујем параде, али кад у формулар за изборе укључе питање "имаш ли нешто против да се жени ко хоће" једино што могу да одговорим је "само напред, мазел тов".

Моралну супериорност не осећам, али ипак мислим да треба бити неандерталац (и морални и интелектуални) и сматрати да жене не могу затруднети при силовању.

Итд, итд, итд, није да нема шта да се прича, али си улетео с толико "ја сам једини овде ко је политички образован и једини знам шта је важно" супериорности да не видим поенту.
dragoljub92 dragoljub92 19:23 10.11.2012

Re: podaci ...

супериорности да не видим поенту.

kako bre ne vidiš, pa tolka mržnja prema demokratama prosto ubija.
meneme sve jedno ,obama ili romni,isti qrac drugo pakovanje za nas na brdovitom balkanu.
mada i ja mislim da demokrate mnogo lakše povlače obarač od ovih mentalaca tipa '
жене не могу затруднети при силовању.
'
ali ta cena ,čitao sam negde da u ameriki nameštanje uganute ruke košta 1200$ e pa damu ga 1200$ majke... onom koje izračunao tu cenu.
opet via stesi tam'dalek' pa si birajte što vi'e volja,meneme sve'edno.
marco_de.manccini marco_de.manccini 21:56 10.11.2012

Re: podaci ...

meneme sve jedno ,obama ili romni,isti qrac drugo pakovanje za nas na brdovitom balkanu.

Ја лично сматрам да и нема велике разлике у много тога, а поготову не у тим неким основним стварима. Колико год се мучили да докажу да је Обама комуниста (чуј, комуниста Председник САД, није него), разлике између њега и неког умереног републиканца су невелике и сигурно премостиве у договору (то што су фанатици преузели водећу улогу код републиканаца је само донекле добро за демократе, али је скроз лоше за САД, јер је добро имати неки здрав баланс). Кад се увиди да су битне ствари ту негде близу, остају ови околни параметри, однос према овоме или ономе, ко лепше лаже, и те ствари. А ту су републиканци на потпуно другој планети (односо, фанатици су их довели у ћорсокак, умерен републиканац не сме да каже ништа паметно, одраће га његови, "идеолошко чистунство" је испред свега).
dragoljub92 dragoljub92 22:31 10.11.2012

Re: podaci ...

daleko sam a i nemam baš volju a ni uslove da pratim,nekad su novine imale novinare koji su se razumeli u temu o kojoj pišu.sag ne verujem ni kad kažu danas je lep dan nego otvorim vrata da proverim.
e sad ,kad je onomad došo regan na vlas i kad sam ga čuo šta priča ,ja reko e jebiga ovj će počne WWIII kad je odlazio svlas i kad sam ja čuo koje i kolike sporazume o ograničavanj oružja ovo ono ,trte mrte, pa bre reko, ovi republikanci ispadoše pismejkeri a demokrate počeše ratove onolk, kenedi,pa njegov zamenik pa dođe nikson i sklopi mir.
uostalom meneme je bombardovala demokratska vlast koja je imala podršku bivših hipika i boraca za mir ,nisam mogo da verujem koliko su se promenili.
pazi klinton i kompanija koja nije tela da ratuje u nam sag došla da bombarduje dragoljuba.da su me bombali republjikanci bilo bi mi lakše.
a to što kažeš za fanatike,paizgleda da se ameriken vej u politiki istrošio postao je samo parada gluposti i kiča, a ni mi europiljani nismo boljši.
freehand freehand 23:27 10.11.2012

Re: podaci ...

mi europiljani

marco_de.manccini marco_de.manccini 23:50 10.11.2012

Re: podaci ...

Вас Еуропиљане, Јужну Америку, Субсахарску Африку, Индију, ... практично нису ни поменули за време треће дебате, која је, као, била посвећена међународним односима. Израел, Иран, Авганистан, Либан, ... Израел, Иран, Ирак ... Кина ... Израел, Иран, ...

И нису могли да се сложе више, ниси знао ко је ко, упадали су један другом у реч да кажу колико се слажу.

Љубав једна и слога невиђена.
dragoljub92 dragoljub92 00:51 11.11.2012

Re: podaci ...

Вас Еуропиљане,

sredili ne za vrbicu pa nije bilo ni potreba dane pominju
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:03 11.11.2012

Re: podaci ...

gordanac
glasanje i veza formalnog obrazovanja


draga Gordanac, hvala ti sto si postavila fotku, ali mislim da je gospodin geSerit nije video.

jedan primer problema koji ceka republikance moze se procitati na ovom linku.

pripadnici manjinskih grupa su glasali pretezno za Obamu i to hebe republikance opasno. na primer Crnci (jeste politicki je korektno) preko 93%, Azijati 73%, Latino takodje. Demografska slika Amerike se promenila drasticno a republikanci nece to da vide. Lazu sami sebe. Ja umalo nisam pala u nesvest kad sam cula da je voditeljica sa FOX-a, ej pazi sa FOX-a, pitala Karla Rova kad je on nesto bulaznio oko izbora, jel ti to ozbiljno verujes, ili samo lazes samog sebe.

Razlog za brigu je sto juznjacki guverneri poput Rika Perija iz Texasa i dalje tvrde da nece da prihvate ekstenziju Medicaid osiguranja za najsiromasnije. e to je strasno, sto svaka drzava i dalje ima moc da posebno donosi ovakve ludacke odluke.

bene_geserit bene_geserit 02:20 11.11.2012

Re: podaci ...

marco_de.manccini
... није да нема шта да се прича, али си улетео с толико "ја сам једини овде ко је политички образован и једини знам шта је важно" супериорности да не видим поенту.

dragoljub92
kako bre ne vidiš, pa tolka mržnja prema demokratama prosto ubija.

Kako da ne, u stvari sam trebao da se osetim vrlo lepo kada republikance i njihove pristalice proglasavate: neobrazovanim, zaostalim, fanaticima, i neandertalcima. To zapravo nisu uvrede, to su samo cinjenice, pa boze moj nije valjda da iznosenje istih nekome smeta. To je u stvari poziv na finu diskusiju da lepo razmenimo stavove i da vi neandertalci butete pocastovani sto sa vama zelimo da pricamo.

A sto se "tolike mrznje prema demokratama" tice, molio bih Dragoljuba da to potkrepi necim sto sam ja rekao, posto je to cista izmisljotina. Mozda se nije odnosilo na mene, ali tako izgleda iz konteksta onoga na sta je replicirao.
marco_de.manccini
Ја лично сматрам да и нема велике разлике у много тога, а поготову не у тим неким основним стварима. Колико год се мучили да докажу да је Обама комуниста (чуј, комуниста Председник САД, није него), разлике између њега и неког умереног републиканца су невелике и сигурно премостиве у договору (то што су фанатици преузели водећу улогу код републиканаца је само донекле добро за демократе, али је скроз лоше за САД, јер је добро имати неки здрав баланс). Кад се увиди да су битне ствари ту негде близу, остају ови околни параметри, однос према овоме или ономе, ко лепше лаже, и те ствари. А ту су републиканци на потпуно другој планети (односо, фанатици су их довели у ћорсокак, умерен републиканац не сме да каже ништа паметно, одраће га његови, "идеолошко чистунство" је испред свега).

Postoje ogromne razlike u osnovnim i bitnim stvarima, to sto ih ti ne razumes stavlja te u onu "politicki neobrazovanu grupu".
Ali si se makar udostojio da priznas da su sve ovo o cemu vi ovde seitite nebitne stvari i "okolni parametri".
marco_de.manccini marco_de.manccini 02:49 11.11.2012

Re: podaci ...

Добро, необразован сам, признајем, вечерњу школу звану Фокс Њуз нисам похађао.

А теби ако се чита написано читај, а ако ти се не чита, бар не измишљај. Нисам назвао све републиканце неандерталцима, већ само оне који тврде да се од силовања не може затруднети.

А сва слова су лепо сложена, о, образовани.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:50 11.11.2012

Re: podaci ...

Postoje ogromne razlike u osnovnim i bitnim stvarima, to sto ih ti ne razumes stavlja te u onu "politicki neobrazovanu grupu".
Ali si se makar udostojio da priznas da su sve ovo o cemu vi ovde seitite nebitne stvari i "okolni parametri".


Karl Rove, ti li si bre?

marco_de.manccini marco_de.manccini 06:12 11.11.2012

Re: podaci ...

Ево, овако звучи републиканац с ким се може причати, ништа уаа комунисти, ништа уаа лезилебовићи, ништа уаа политички необразовани, ... штета што је такав глас угушен у сопственој партији.
bene_geserit bene_geserit 19:22 11.11.2012

Re: podaci ...

Jos da nadjes nekog demokratu sa kojim se moze pricati, nista ua zaostali, nista ua neobrazovani, nista ua neandertalci, nista ua fanatici.
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:29 11.11.2012

Re: podaci ...

nema takvih, ne muči se da tražiš.
dragoljub92 dragoljub92 19:48 11.11.2012

Re: podaci ...

A sto se "tolike mrznje prema demokratama" tice, molio bih Dragoljuba da to potkrepi necim sto sam ja rekao, posto je to cista izmisljotina

kad pročitam tvoj post to je glavni utisak,znaš ono ton cele priče je neprijateljski.ne mora nešto konkretno da se kaže ,jednostavno način na koji se kaže je takakv kako sam napisao.
bene_geserit bene_geserit 05:28 12.11.2012

Re: gledam CNN

antioksidant
Bitne teme za srbe:
- odnos prema Kosovu (jer ovde uopste treba komentarisati sta je bolje za Srbe?)

o da. interesuje me tvoje vidjenje

Npr. Da je je Romney pobedio 90% da bi Secretary of State bio John Bolton. Generalno ta pozicija osim sprovodjenja politike administracije ima i solidnu nezavisnost, pogotovu u pogledu nevaznih pitanja kao sto je Srbija danas.
Bolton je gomilu puta imao neutralne i delom pro-srpske stavove (npr. citat ispod).
Naravno ne kazem da bi SAD potpuno promenili politiku prema Srbiji, ali bi sasvim sigurno bila uravnotezenija nego sto je danas.

Bolton: I hope that the United States will not recognize a unilateral declaration of Kosovo independence, although I think that things are currently moving in that direction, and I am afraid that it could cause more damage than it can bring good in the Balkans. Such a decision, which would be taken under threat of violence, would actually represent a way to reward bad behavior. The issue of Kosovo should be solved by two parties at the negotiation table. I understand that strong positions are taken regarding the issue by both sides - Albanian and Serbian. These are and will be tough negotiations in order to reach a solution which would satisfy both parties, but this is much better than to impose a solution on one side or the other, based on a wrong understanding of the situation.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 06:38 07.11.2012

a evo šta se muva po mreži poslednjih dana

ne znam za vas, ali ja sam se doooobrano nasmejala:


A MESSAGE FROM THE QUEEN

To the citizens of the United States of America from Her Sovereign Majesty Queen Elizabeth II

In light of your failure in recent years to nominate competent candidates for President of the USA and thus to govern yourselves, we hereby give notice of the revocation of your independence, effective immediately. (You should look up 'revocation' in the Oxford English Dictionary.)

Her Sovereign Majesty Queen Elizabeth II will resume monarchical duties over all states, commonwealths, and territories (except North Dakota, which she does not fancy).

Your new Prime Minister, David Cameron, will appoint a Governor for America without the need for further elections.

Congress and the Senate will be disbanded. A questionnaire may be circulated next year to determine whether any of you noticed.

To aid in the transition to a British Crown dependency, the following rules are introduced with immediate effect:

-----------------------

1. The letter 'U' will be reinstated in words such as 'colour,' 'favour,' 'labour' and 'neighbour.' Likewise, you will learn to spell 'doughnut' without skipping half the letters, and the suffix '-ize' will be replaced by the suffix '-ise.' Generally, you will be expected to raise your vocabulary to acceptable levels. (look up 'vocabulary').

------------------------

2. Using the same twenty-seven words interspersed with filler noises such as ''like' and 'you know' is an unacceptable and inefficient form of communication. There is no such thing as U.S. English. We will let Microsoft know on your behalf. The Microsoft spell-checker will be adjusted to take into account the reinstated letter 'u'' and the elimination of '-ize.'

-------------------

3. July 4th will no longer be celebrated as a holiday.

-----------------

4. You will learn to resolve personal issues without using guns, lawyers, or therapists. The fact that you need so many lawyers and therapists shows that you're not quite ready to be independent. Guns should only be used for shooting grouse. If you can't sort things out without suing someone or speaking to a therapist, then you're not ready to shoot grouse.

----------------------

5. Therefore, you will no longer be allowed to own or carry anything more dangerous than a vegetable peeler. Although a permit will be required if you wish to carry a vegetable peeler in public.

----------------------

6. All intersections will be replaced with roundabouts, and you will start driving on the left side with immediate effect. At the same time, you will go metric with immediate effect and without the benefit of conversion tables. Both roundabouts and metrication will help you understand the British sense of humour.

--------------------

7. The former USA will adopt UK prices on petrol (which you have been calling gasoline) of roughly $10/US gallon. Get used to it.

-------------------

8. You will learn to make real chips. Those things you call French fries are not real chips, and those things you insist on calling potato chips are properly called crisps. Real chips are thick cut, fried in animal fat, and dressed not with catsup but with vinegar.

-------------------

9. The cold, tasteless stuff you insist on calling beer is not actually beer at all. Henceforth, only proper British Bitter will be referred to as beer, and European brews of known and accepted provenance will be referred to as Lager. South African beer is also acceptable, as they are pound for pound the greatest sporting nation on earth and it can only be due to the beer. They are also part of the British Commonwealth - see what it did for them. American brands will be referred to as Near-Frozen Gnat's Urine, so that all can be sold without risk of further confusion.

---------------------

10. Hollywood will be required occasionally to cast English actors as good guys. Hollywood will also be required to cast English actors to play English characters. Watching Andie Macdowell attempt English dialect in Four Weddings and a Funeral was an experience akin to having one's ears removed with a cheese grater.

---------------------

11. You will cease playing American football. There is only one kind of proper football; you call it soccer. Those of you brave enough will, in time, be allowed to play rugby (which has some similarities to American football, but does not involve stopping for a rest every twenty seconds or wearing full kevlar body armour like a bunch of nancies).

---------------------

12. Further, you will stop playing baseball. It is not reasonable to host an event called the World Series for a game which is not played outside of America. Since only 2.1% of you are aware there is a world beyond your borders, your error is understandable. You will learn cricket, and we will let you face the South Africans first to take the sting out of their deliveries.

--------------------

13.. You must tell us who killed JFK. It's been driving us mad.

-----------------

14. An internal revenue agent (i.e. tax collector) from Her Majesty's Government will be with you shortly to ensure the acquisition of all monies due (backdated to 1776).

---------------

15. Daily Tea Time begins promptly at 4 p.m. with proper cups, with saucers, and never mugs, with high quality biscuits (cookies) and cakes; plus strawberries (with cream) when in season.

God Save the Queen!
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 06:44 07.11.2012

Re: a evo šta se muva po mreži poslednjih dana

videla sam to vec. odlicno : )
bauer. bauer. 07:23 07.11.2012

Re: a evo šta se muva po mreži poslednjih dana

God Save the Queen!

Sve je to ok, ali bakica je na zalasku svoje moći. Mi, u Americi, ništa nebi imali protiv da se pridružimo komonveltu pod vlašću Kate Middleton, ili bar njenom sestrom. One su najsimpatičnije osobe koje je to ostrvo iznedrilo u skorije vreme. I Andy Murray, naravno.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 07:36 07.11.2012

Re: a evo šta se muva po mreži poslednjih dana

bauer.
God Save the Queen!

Sve je to ok, ali bakica je na zalasku svoje moći.

Ma kakav zalazak moći! Jes' ti video proslavu njene 50-godišnjice. Bakica još uvek verdi i oblači po komoveltu a svaki Prime Minister joj polaže račune svakog petka....
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 13:50 07.11.2012

Re: a evo šta se muva po mreži poslednjih dana

bauer. bauer. 06:48 07.11.2012

HOO-HOO!!!

Pozdrav svima iz, već tradicionalno, plave savezne države Nevade!

a onaj drugi rekao da je trudnoca koja je rezultat silovanja ipak poklon od Boga.


Romni je jedini političar koji je podržao tu budalu. Oni stvarno moraju da se okrenu oko sebe i razmisle u kom svetu žive.

Ipak se polaako kreće napred...
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 06:49 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Jack, they called Nevada?
bauer. bauer. 06:55 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Of course they did, aren't you watching the news? Even Fox did! Ja sam pokrenuo čitavu malu armiju za pravu stvar!

Evo ga Romni da prizna poraz....
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:00 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

nije bio napisao govor u slucaju da izgubi pa smo zato cekali tako dugo da cujemo sta ima da kaze. nego sta mislis hoce li da uleti u trku za predsednika 2016?

Vest
bauer. bauer. 07:03 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Ja mu ne bi savetovao, ona Klingtonovka će da ga oduva. Ne verujem da su ni republikanci sasvim spremni da predsednik bude od Mormonske denominacije.

Saće Obama...
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:08 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

bauer.
Of course they did, aren't you watching the news? Even Fox did! Ja sam pokrenuo čitavu malu armiju za pravu stvar!

Evo ga Romni da prizna poraz....


Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:12 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!


Kolorado ne da se nije obrukao nego je brate postao Primer! legalizovali marihuanu bre. Cestitaj ti svojoj lepsoj polovini, ona je ta koja je glasala : )
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:13 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

njanja_de.manccini
Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!


Kolorado ne da se nije obrukao nego je brate postao Primer! legalizovali marihuanu bre. Cestitaj ti svojoj lepsoj polovini, ona je ta koja je glasala : )


Evo, smotasmo po jednog.

EDIT: Stvarno su radili na Koloradu, obojica. Doduše, Obama je dolazio jedno četrnaest puta u Boulder u poslednjih par meseci, mislim da su mi svaki vikend upropastili zabranom letenja u krugu od 30 milja. I svaki put sam se pitao koji djavo dangubi ovde, gde sigurno dobija, trebalo je da visi u Kolorado Springsu, ili gore, u Fort Kolinsu, gde su glavna legla šabana koje je trebalo ubediti da glasaju. Ali valjda je čovek shvatio da tamo samo gubi vreme, pa mu se omililo da dolazi u Bolder, da se malo odmori, i opusti, u prijateljskoj liberalnoj atmosferi.

EDIT 2: "Keep Colorado Springs Lame", ovaj bumper sticker sam video pre neki dan.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:14 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

srdjan.pajic
njanja_de.manccini
Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!


Kolorado ne da se nije obrukao nego je brate postao Primer! legalizovali marihuanu bre. Cestitaj ti svojoj lepsoj polovini, ona je ta koja je glasala : )


Evo, smotasmo po jednog.


sad ti sve smesno : )
nemoj da odlutas, cekaj da vidis sta ce Bama da kaze
bauer. bauer. 07:17 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!

Hvala, hvala... a kad ćeš ti, Komšo, da se ženiš? Ne mislim samo zbog glasanja, nego, zašto tebi da bude bolje nego nama, ostalima?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:19 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Komšo, da se ženiš?

ma ozenio se bre, vec mu je gore nego nama : )
bauer. bauer. 07:26 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

njanja_de.manccini
Komšo, da se ženiš?

ma ozenio se bre, vec mu je gore nego nama : )

Nisam znao, ja od njega već duže vreme nisam dobio ni pismo, ni razglednicu
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 07:30 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

bauer.
Ja mu ne bi savetovao, ona Klingtonovka će da ga oduva. Ne verujem da su ni republikanci sasvim spremni da predsednik bude od Mormonske denominacije.

Saće Obama...


Kada bi mi neko namestio jedan od onih pshiho testova na bazi asocijacija na reč Mormon ja bih ivek dala odgovor moron....ne znam šta mi je.da li je fonetika u pitanju ili šta??
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:32 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

bauer.
njanja_de.manccini
Komšo, da se ženiš?

ma ozenio se bre, vec mu je gore nego nama : )

Nisam znao, ja od njega već duže vreme nisam dobio ni pismo, ni razglednicu


Komšo, pa ja sam se oženio, bre, pre 4 godine, nisam ti rekao? I stvarno je zajebano!
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:35 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Aleksandra Mitrovic
bauer.
Ja mu ne bi savetovao, ona Klingtonovka će da ga oduva. Ne verujem da su ni republikanci sasvim spremni da predsednik bude od Mormonske denominacije.

Saće Obama...


Kada bi mi neko namestio jedan od onih pshiho testova na bazi asocijacija na reč Mormon ja bih ivek dala odgovor moron....ne znam šta mi je.da li je fonetika u pitanju ili šta??


E, nemojte ljudi, poznajem neke sasvim ok mormone:

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:37 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Kada bi mi neko namestio jedan od onih pshiho testova na bazi asocijacija na reč Mormon ja bih ivek dala odgovor moron....ne znam šta mi je.da li je fonetika u pitanju ili šta??


i ja isto. izleti mi pred kolegama republikancima samo tako.
bauer. bauer. 07:39 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Kada bi mi neko namestio jedan od onih pshiho testova na bazi asocijacija na reč Mormon ja bih ivek dala odgovor moron....ne znam šta mi je.da li je fonetika u pitanju ili šta??

Meni isto. Ali nije uvek tako, ja poznajem dosta njih. Uljudno su agresivni po pitanju vere, igraju video igrice i žene se sa osobama koje tim putem upoznaju na internetu (ipak je i to neki napredak, a i mi smo skloni sličnim stvarima), drže se jedni drugih i nameštaju sebi poslove kad god mogu, koitus je zabranjen pre braka, ali nigde ne piše o drugim oblicima tjelesnog sladostrasća, te se isti uveliko upražnjavaju kod mladih...
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:39 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

E, nemojte ljudi, poznajem neke sasvim ok mormone:


ma dobro bre pa ti nemoj se vredjas odmah. ne razumeju srpski i ne citaju ovaj blog valjda

inace, zajebano kazes, a? e pa sta da ti kazem, that's life
maksa83 maksa83 07:39 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Komšo, pa ja sam se oženio, bre, pre 4 godine, nisam ti rekao? I stvarno je zajebano!

Evo malo zakasneli svadbeni poklon od mene.

Znam da nije bog zna šta, ali knjiga uvek dobro dođe: How Men Can Please Women

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:43 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Znam da nije bog zna šta, ali knjiga uvek dobro dođe: How Men Can Please Women

prvi chapter: understanding the enemy?!?!
dobro je kad znate da smo "neprijatelji" : )
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:44 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

maksa83
Komšo, pa ja sam se oženio, bre, pre 4 godine, nisam ti rekao? I stvarno je zajebano!

Evo malo zakasneli svadbeni poklon od mene.

Znam da nije bog zna šta, ali knjiga uvek dobro dođe: How Men Can Please Women



.

El ima možda i druga strana, da poturim ženi, za Božić?
maksa83 maksa83 07:46 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

prvi chapter: understanding the enemy?!?!

Sram te bilo, otvaraš tuđe poklone... nemam reči.

Dakle znao sam da je taj Texas pasivna sredina, ali da to pravi od ljudi (i žena, za koje i pok. Puk. Gadafi u njegovoj Zelenoj Knjizi kaže da su takođe ljudska bića).
maksa83 maksa83 07:48 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

El ima možda i druga strana, da poturim ženi, za Božić?

Mislim da je u nekom ženskom časopisu bio konkurs na temu 'tražimo najbolji odgovor na temu "Kako Usrećiti Muškarca?"' i da je pobedila čitateljka koja je poslala: "Nahrani životinju".
nsarski nsarski 07:51 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Kada bi mi neko namestio jedan od onih pshiho testova na bazi asocijacija na reč Mormon ja bih ivek dala odgovor moron....ne znam šta mi je.da li je fonetika u pitanju ili šta??


Pa, njihova sveta knjiga se zove Book of Mormon, koja predstavlja reci andjela kako ih je zapisao Dzouzef Smit, osnivac crkve. Njemu se, mladjahnom junosi od 17 godina, pojavio andjeo Moroni i rekao mu da ispod nekog kamena na nekom brdu u drzavi Njujork postoje zlatne ploce u kojima je zapisana drevna rec. Poslednja knjiga u tom svetom tekstu je Book of Moroni.
Nije fonetika, dakle.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:51 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

da znas da sam postala Texan, smo mi fale boots



i utoka naravno, al to cu pozajmim od Chucka (obavezno pogledaj video)
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:55 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

"Keep Colorado Springs Lame", ovaj bumper sticker sam video pre neki dan.


Pajicu ukrali ste od Longhorns-a " Keep Austin weird"
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 07:58 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

srdjan.pajic


E, nemojte ljudi, poznajem neke sasvim ok mormone:


Naravno da ih ima. Kao i svuda ima dobrih i loših ljudi bet obzira na veru i sl. Na primer VELIKI Krešimir Ćosić je bio Mormon
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:59 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

njanja_de.manccini
da znas da sam postala Texan, smo mi fale boots



i utoka naravno, al to cu pozajmim od Chucka (obavezno pogledaj video)


I da odvedeš muža na proslavu u fin porodični restoran.
maksa83 maksa83 07:59 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

Naravno da ih ima. Kao i svuda ima dobrih i loših ljudi bet obzira na veru i sl. Na primer VELIKI Krešimir Ćosić je bio Mormon

Japanac koji je napravio programski jezik Ruby je takođe Mormon. Vrlo fina i skromna i prepametna osoba.
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:00 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

njanja_de.manccini
"Keep Colorado Springs Lame", ovaj bumper sticker sam video pre neki dan.


Pajicu ukrali ste od Longhorns-a " Keep Austin weird"


Jel tako beše?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 08:03 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

nsarski
Kada bi mi neko namestio jedan od onih pshiho testova na bazi asocijacija na reč Mormon ja bih ivek dala odgovor moron....ne znam šta mi je.da li je fonetika u pitanju ili šta??


Pa, njihova sveta knjiga se zove Book of Mormon, koja predstavlja reci andjela kako ih je zapisao Dzouzef Smit, osnivac crkve. Njemu se, mladjahnom junosi od 17 godina, pojavio andjeo Moroni i rekao mu da ispod nekog kamena na nekom brdu u drzavi Njujork postoje zlatne ploce u kojima je zapisana drevna rec. Poslednja knjiga u tom svetom tekstu je Book of Moroni.
Nije fonetika, dakle.

Eto vidiš!! Ipak mi mozak dobro radi ....a nazivaju se Mormonima jer glupo zvuči da sebe nazivaju Moronima ili možda grešim
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:14 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

maksa83
Naravno da ih ima. Kao i svuda ima dobrih i loših ljudi bet obzira na veru i sl. Na primer VELIKI Krešimir Ćosić je bio Mormon

Japanac koji je napravio programski jezik Ruby je takođe Mormon. Vrlo fina i skromna i prepametna osoba.


Jedan moj drugar sa CU-a, naš čovek, Bosanac, ozbiljan pravoslavac, se spajtao sa kolegom iz naše grupe, Mormonom, koje je bio baš takav neki lik kao taj tvoj Japanac: tih, miran, ljubazan i nevidjeno vredan. Osetili se njih dvojica bliski, po pitanjima vere, a i šire. I Mormončević ga je konačno jedne Nove godine pozvao da provede Božić sa njegovom (enormnom, nepotrebno je reći) familijom u Salt Lake City-ju. Što bi prošlo savršeno, da ovaj naš drugar tom prilikom nije završio u pritvorskoj jedinici na aerodromu u SLC-u, jer se slučajno zvao i prezivao isto kao jedan drugi naš poznati sugradjanin, koji je bio na poternici interpola, pa završio u Hagu, ali baza podataka nije bila update-ovana tim sitnim detaljem.
maksa83 maksa83 08:16 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

koji je bio na poternici interpola, pa završio u Hagu, ali baza podataka nije bila update-ovana tim sitnim detaljem.

Hah ... izazovi distribuirane replikacije, zabava za celu porodicu. Kažem ja - ljuCki je grešiti, ali for major fuckups treba ti kompjuter.
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:25 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

njanja_de.manccini
Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!


Kolorado ne da se nije obrukao nego je brate postao Primer! legalizovali marihuanu bre. Cestitaj ti svojoj lepsoj polovini, ona je ta koja je glasala : )


Evo žena dobacuje preko ramena, izgleda da će, pored marijuane, proći i legalizacija gej brakova u Vašingtonu (to je njena država).
srdjan.pajic srdjan.pajic 08:32 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

maksa83
koji je bio na poternici interpola, pa završio u Hagu, ali baza podataka nije bila update-ovana tim sitnim detaljem.

Hah ... izazovi distribuirane replikacije, zabava za celu porodicu. Kažem ja - ljuCki je grešiti, ali for major fuckups treba ti kompjuter.


Ma pusti, tako su i meni zamalo pokazali sa koje strane Rio Grande-a je Meksiko, kad su onomad posle 9/11 uveli SEVIS (to je sistem za registrovanje stranih studenata). Kad sam se vraćao posle umereno proslavljene nove godine kod južnih suseda, smotalo me na graničnom prelazu u Del Riju, i pravo u detention room, ni krivog ni dužnog. Ispostavilo se da se moj imigracioni slučaj iz nekog razloga nije nalazio u njihovom sistemu, iako sam imao papire sa sobom. I jedva su me pustili.
NNN NNN 12:19 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

srdjan.pajic
njanja_de.manccini
Ni Kolorado se nije obrukao.
Čestitke vama, glasačima!


Kolorado ne da se nije obrukao nego je brate postao Primer! legalizovali marihuanu bre. Cestitaj ti svojoj lepsoj polovini, ona je ta koja je glasala : )


Evo žena dobacuje preko ramena, izgleda da će, pored marijuane, proći i legalizacija gej brakova u Vašingtonu (to je njena država).
Ne sekiraj se - ti imaš ženske ruke
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:10 07.11.2012

Re: HOO-HOO!!!

bauer.
Ja mu ne bi savetovao, ona Klingtonovka će da ga oduva. Ne verujem da su ni republikanci sasvim spremni da predsednik bude od Mormonske denominacije.

Saće Obama...[/quote
Nema veze sto je mormon kad je covek moron.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 07:07 07.11.2012

Bože, čuvaj svet od Amerike

njanja_de.manccini

Nadam se da nece odmah da bombarduje Iran.


Irancima, Iračanima, Libijcima, Avganistancima, Srbima.... nije toliko bitno ko je pobedio na izborima u SAD, kako se zove, da li je crn ili beo, kakv odnos ima prema ženskim pravima itd. Bilo ko da je predsednik SAD, tokom njegovog mandata mnoge će majke zakukati za svojom poginulom decom, jer nekoga po belom svetu sigurno bombardovati hoće.

Evo i ja se nadam da SAD za vreme Obaminog mandata neće bombardovati Srbiju. Međutim, od kada je onaj američki poručnik Kameron izjavio da su Srbi rasisti, ne spavam mirno. Tako to obično počinje.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:13 07.11.2012

Re: Bože, čuvaj svet od Amerike

Međutim, od kada je onaj američki poručnik Kameron izjavio da su Srbi rasisti, ne spavam mirno.


Ju naopako, ja ne znam za ovo. pricaj ...
bauer. bauer. 07:27 07.11.2012

Re: Bože, čuvaj svet od Amerike

Ju naopako, ja ne znam za ovo. pricaj ...

Saće čika Voja da ti objasni...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:44 07.11.2012

Re: Bože, čuvaj svet od Amerike

Vojislav Stojković

Evo i ja se nadam da SAD za vreme Obaminog mandata neće bombardovati Srbiju. Međutim, od kada je onaj američki poručnik Kameron izjavio da su Srbi rasisti, ne spavam mirno. Tako to obično počinje.


cek, cika Vojo, pa ti zivis u USA-i, ili sam ja nesto pomesao? inace, na prezime Kameron i srpski rasizam jedino sto izlazi ja da ce nam premijer VB jebat' kevu za sranja na omladinskoj tekmi SRB-ENG.

ps. zar nije malo mozda doslo vreme da se prevazidje ta trauma od bombardovanja? mislim, ja sam to prevazisao pre jedno 12 godina, i lepsi mi je zivot otada.
Jukie Jukie 11:41 07.11.2012

Re: Bože, čuvaj svet od Amerike

Vojislav Stojković

ja se nadam da SAD za vreme Obaminog mandata neće bombardovati Srbiju. Međutim, od kada je onaj američki poručnik Kameron izjavio da su Srbi rasisti, ne spavam mirno. Tako to obično počinje.

Pa to da su Srbi "rasisti" (odnosno ceo paket mentalnog sklopa protiv bilo koga ko je drugačiji) je valjda nekoliko puta dokazano anketama među omladinom u Srbiji, koja sa radošću javno izjavljuje sa učestalošću od 67-85 posto da se ne bi družila i u komšiluku živela a kamoli porodicu zasnivala sa bilo kim ko nije strejt Srbin pravoslavac.

Mislim da je mnogo bolji način da samo podstiču belu kugu, jer na taj način neće stradati primerci retkih biljnih i životinjskih vrsta, što od bombardovanja može da se desi.
maksa83 maksa83 07:19 07.11.2012

tužan dan

Za ovu Planetu, za taj napaćeni narod.

Još jednom su snage mraka (bukvalno) pobedile nad dobrim, i nesposobnost da se sagleda sopstveno dobro je gurnula tu naciju još jedan korak ka ponoru. Razočaran sam Amerikancima i Amerikom. Jedinstvena prilika da glasaju za nekog ko veruje da postoji tri nivoa raja (za ne-mormone, dobre ljude koji nisu mormoni, i pravedne mormone, rajevi poređani po kvalitetu) i da taj treći najbolji raj i sam ima tri nivoa, gde ćeš na najvišem, rezervisanom za najmormonskije mormone - dobiti, ček dis aut - sopstvenu planetu (što je okej, pošto je i Bog došao sa planete koja se zove Kolob), i da će Novi Jerusalim biti u Džekson Kauntiju, Misuri.

A ovi umesto toga izabrali crnca koji je u mladosti pušio drogu i dan danas puši cigare.

Nisu mi jasni.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:21 07.11.2012

Re: tužan dan

slazem se, tuzan dan prevashodno za komediju, za Jon Stewarta i Stephena Colberta.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 07:22 07.11.2012

Re: tužan dan

btw, ostavio je cigare bre. sad valjda pusi travku
bauer. bauer. 07:31 07.11.2012

Re: tužan dan

ček dis aut - sopstvenu planetu

Ih, nije to samo Mormonski recepat. Ja sam mojoj ženi poklonio zvezdu u udaljenoj galaksiji povodom nedavne godišnjice braka(ne znam gde sam zaturio vlasnički list sa detaljima transakcije), a nisam Mormon. Samo vi sedite skrštenih ruku i čudite se ko je novi predsednik. Mi polako stavljamo tapiju na kosmos.
reanimator reanimator 09:04 07.11.2012

Re: tužan dan

tužan dan
Za ovu Planetu, za taj napaćeni narod.


(the south will rise again smiley)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 10:55 07.11.2012

Re: tužan dan

snage mraka (bukvalno)

jasna_bogojevic jasna_bogojevic 18:40 07.11.2012

Re: tužan dan

A ovi umesto toga izabrali crnca koji je u mladosti pušio drogu i dan danas puši cigare.


mislim da bi u americi zaglavio ćorku. a i trebalo bi.
nije čudo što nas zovu rasistima.

osim toga, amerika se menja. nije ista kao pre 20 godina kada si mogao "crnce" i ostale koji nisu belibeli da stavljaju na mesto na kom bi ti želeo da budu.
da se voze pozadi u busu ili da nemaju pravo glasa ili da nemaju pravo na harvard ili ne ulaze u restorane gde su samo belci. mogu da budu konobari ali ne daj bože da sednu za sto.

zapravo je sjajno što je obama predsednik. i što se vidi progres na polju ljudskih prava.

p.s. bila sam letos na gej prajdu u njujorku. to je fantastično.
paradu predvodi guverner države njujork, pa ide gradonačelnik, pa policajci, pa vatrogasci, pa razne crkve, pa jevrejska zajednica iz njujorka. da je romni bio tamo ne bi pozivao jevreje da glasaju za njega.
i tako dalje, da ne nabrajam. samo da dodam da policije nije bilo sem u koloni.

maksa83 maksa83 18:48 07.11.2012

Re: tužan dan

mislim da bi u americi zaglavio ćorku. a i trebalo bi.
nije čudo što nas zovu rasistima.

Ja mislim 2.5 stvari:

1) nemaš pojma o čemu pričaš, ne 'apse tamo tako lako kako ovdašnji "liberali" zamišljaju. Inače bi ceo Texas-Alabama-Oklahoma i ostatak Bible Belta bili ograđeni visokim zidom i pretvoreni u zatvor.
2) smisao za humor ti je ispao negde usput

Ovo pod 2) je ključno.

3) zašto vas zovu rasistima?

" i ostale koji nisu belibeli da stavljaju na mesto na kom bi ti želeo da budu.


Gospoja, citiraću sveže uhapšenu industriju trikotaže TShirtHell.com:

freehand freehand 18:51 07.11.2012

Re: tužan dan

mislim da bi u americi zaglavio ćorku. a i trebalo bi.
nije čudo što nas zovu rasistima.



Maksa QQ-klan!
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 20:40 07.11.2012

Re: tužan dan

1) nemaš pojma o čemu pričaš, ne 'apse tamo tako lako kako ovdašnji "liberali" zamišljaju. Inače bi ceo Texas-Alabama-Oklahoma i ostatak Bible Belta bili ograđeni visokim zidom i pretvoreni u zatvor.
2) smisao za humor ti je ispao negde usput


nisam ni mislila da budem duhovita. upravo obrnuto.
ne možeš za afroamere da kažeš "crnac" da ti je bog otac.
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 20:40 07.11.2012

Re: tužan dan

freehand
mislim da bi u americi zaglavio ćorku. a i trebalo bi.
nije čudo što nas zovu rasistima.



Maksa QQ-klan!


upravo!
malaramona malaramona 20:53 07.11.2012

Re: tužan dan

jasna_bogojevic

ne možeš za afroamere da kažeš "crnac" da ti je bog otac.


Pa možeš, al te 99,9 odsto njih ne bi baš razumeli. Slabo pričaju srpski.
antioksidant antioksidant 20:55 07.11.2012

Re: tužan dan

malaramona
jasna_bogojevic

ne možeš za afroamere da kažeš "crnac" da ti je bog otac.


Pa možeš, al te 99,9 odsto njih ne bi baš razumeli. Slabo pričaju srpski.

pa da ti je bog otac ocekivalo bi se da pricas na aramejskom. tada bi te samo mel gibson razumeo a on je valjda rasista? iz australije je,a to je obecana zemlja za konzerve iz amerike?
crossover crossover 21:02 07.11.2012

Re: tužan dan

ne možeš za afroamere da kažeš "crnac" da ti je bog otac.




Yes, we can.
maksa83 maksa83 21:08 07.11.2012

Re: tužan dan

ne možeš za afroamere da kažeš "crnac" da ti je bog otac.

Tell that to my nigga'.

freehand freehand 21:59 07.11.2012

Re: tužan dan

jasna_bogojevic
freehand
mislim da bi u americi zaglavio ćorku. a i trebalo bi.
nije čudo što nas zovu rasistima.



Maksa QQ-klan!


upravo!

I onaj QQklansigameni, taj je još gori.
I u nick ga je stavio.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:02 08.11.2012

Re: tužan dan

moram da okacim ovu fotku negde

the legend W.W.

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 02:36 08.11.2012

Re: tužan dan

maksa83
ne možeš za afroamere da kažeš "crnac" da ti je bog otac.

Tell that to my nigga'.



Mozes da kazes "black man", ali ne "nigger. Crnci cesto, u slengu, koriste nigger u obracanju jedan drugom. Nigger, za crnce i cracker, za belce, jesu pogrdni nazivi.
maksa83 maksa83 07:50 08.11.2012

Re: tužan dan

Mozes da kazes "black man", ali ne "nigger. Crnci cesto, u slengu, koriste nigger u obracanju jedan drugom. Nigger, za crnce i cracker, za belce, jesu pogrdni nazivi.

Ma ok natucam ja pomalo taj engleski i znam šta se sme a šta se ne sme, nego se gđa Exitus - u svojoj beskonačnoj političkoj korektnosti i slabosti prema ugroženim manjinama - zaletela da sudi živima i mrtvima. (Sad se setih da je toliko slaba na ugrožene i potlačene da mi je jednom prijavila moderaciji vic o drugu Stanetu Dolancu i ovi obrisali komentar. Ne zezam se.)
kukusigameni kukusigameni 08:31 08.11.2012

Re: tužan dan

freehand
I onaj QQklansigameni, taj je još gori.
I u nick ga je stavio.

Reci Free, ko te dirao?
I do vraga, koristi tu pištaljku kad ti trebam, a ne da ovako moram da koristim svoje natprirodne moći.

bauer. bauer. 08:48 08.11.2012

Re: tužan dan

da mi je jednom prijavila moderaciji vic o drugu Stanetu Dolancu i ovi obrisali komentar. Ne zezam se.

Ko te nije brisao, nije te ni voleo (kako kaže naš narod, ako su se bili, onda su se i voleli). Tako ja to gledam, iz ličnog iskustva.
predatortz predatortz 08:54 08.11.2012

Re: tužan dan

nego se gđa Exitus - u svojoj beskonačnoj političkoj korektnosti i slabosti prema ugroženim manjinama


Da, to sam i ja primetio.
Gospođa toliko brani prava manjina da se njen odnos prema većini graniči sa mržnjom . Nedostaje tu balansa

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana