Politika

Одбрана и заштита

Biljana Cincarević RSS / 08.02.2008. u 17:11

Ускоро



Komentari (98)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KafaJeGotova KafaJeGotova 17:23 08.02.2008

evo sad ce

samo sto nije
Ikan999 Ikan999 17:28 08.02.2008

Re: evo sad ce

...kafa? Gurabije? Nesto zglavno, pa seckano ukoso?
doktorka doktorka 17:32 08.02.2008

Cekate

Godoa?
dragan7557 dragan7557 17:33 08.02.2008

Re: evo sad ce

KafaJeGotova

samo sto nije


Kako nije ? Jel nije telefonskom sednicom vlade prodat Bor?
doktorka doktorka 17:35 08.02.2008

kako stvari stoje,

dzabe smo kreceli

"Šef bivšeg Biroa za komunikacije u vladi Zorana Djindjića, Vladimir Popović, rekao je da optuženi za ratne zločine Ratko Mladić nikada neće biti izručen Hagu.

"Neće biti izručen jer Srbijom danas vladaju oni koji tvrde da je sudjenje Mladiću- sudjenje i njihovoj ideologiji, odnosno SANU, SPC i sudjenje srpskom biću", rekao je Popović i dodao da "kod Karadžića (Radovana) stvari stoje još gore".

"On ima podršku i pojedinih zapadnih država i delova njihovih službi", izjavio je Popović za sarajevski sedmičnik "Slobodna Bosna".

On je u tom intervjuu optužio neke zvaničnike u Srbiji, da godinama štite kriminalace koji stiču "krvavi novac".

Vlasnika "Delte", Miroslava Miškovića, nazvao je "formalnim vlasnik Srbije" i mnogih medija.

Prema njegovim tvrdnjama, Mišković se priprema da uskoro sav svoj kapital iznese na londonsku berzu i preseli u Englesku, gde je već kupio neke velike poslovne zgrade u Londonu.

Popović je rekao da je Mišković i najveći finansijer Srpske radikalne stranke nekoliko godina unazad za šta dobija "apsolutno ćutanje poslanika radikla u parlamentu, na sve zloupotrebe kompanije 'Delta' i očigledna kršenja zakona".

Dodao je da je Mišković, takvu vrstu "kolonijalnog statusa, koji Srbija ima prema njemu stekao nakon ubistva Zorana Djindjića, tačnije dolaskom Vojislava Koštunice na mesto premijera".

Komentarišući presudu Miloradu Lukoviću- Legiju za organizovanje ubistva premijera Zorana Djindjića, Popović je rekao da je političku podsršku izvršiocima dao kabinet Vojislava Koštunice.

"Namera pučista, sa Koštunicom na čelu, bila je da se Zoranovo ubistvo prikaže kao obračun mafije i od toga ne odustaju ni dan danas", rekao je Popović.

Istakao je da Legija, iako se u medijima predstavlja kao "siromah", zapravo ima milione eura, od "otmica, pljački, trgovine drogom".

"Taj je novac još dok je Zemunski klan postojao 'opran' i ubačen u redovne novčane tokove, a od dolaska Koštuničine vlade omogućava se da se taj novac investira u najprofitabilnije projekte", ustvrdio je Popović.

Dodao je da se iza imena "Legijinog bankara" Branka Savkovića, "krije doajen srpskog podzemlja čuveni Žika Živac".

"Žika Živac i njegovi ortaci slobodno i bez straha drže u jednoj od banaka bliskoj Dinkiću desetine miliona evra, iznose u kešu milione, investiraju milione", rekao je Popović navodeći da "država pomaže u pranju Legijinog novca".

Popović je objasnio da navodni Savković, "novac oplodjuje uglavnom kroz kupovinu zemlje od seljaka po niskoj ceni", za koju kasnije iz državnog vrha dobija dozvole za gradnju benzinskih i servisnih stanica"
gorran gorran 17:41 08.02.2008

Don't panic

sve äe biti u redu:



Karađorđević poziva na jedinstvo

Princ Aleksandar Karađorđević pozvao je sve političke faktore u zemlji na jedinstvo i zajednički interes kako bi država i njene institucije izašli iz krize.

On je upozorio da kriza može da ima trajne negativne efekte na društveni, politički i ekonomski život, a posledice fatalne za izbor daljeg puta i sudbinu našeg naroda.

Prema njegovim rečima, nosioci najviših državnih funkcija moraju da preuzmu punu odgovornost za svoje delovanje zbog boljeg života svih naših građana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.
KafaJeGotova KafaJeGotova 18:06 08.02.2008

Re: Don't panic

pozvao i toma :))) to su vec dvojica. vezite pojaseve, polecemo
Alava Alava 19:02 08.02.2008

Re: kako stvari stoje,

doktorka
Vlasnika "Delte", Miroslava Miškovića, nazvao je "formalnim vlasnik Srbije" i mnogih medija.Prema njegovim tvrdnjama, Mišković se priprema da uskoro sav svoj kapital iznese na londonsku berzu i preseli u Englesku, gde je već kupio neke velike poslovne zgrade u Londonu.


Oooo, pa jel će to nama još neko da dobije azil?
blackbox blackbox 20:17 08.02.2008

Re: Don't panic

gorran
sve äe biti u redu:Karađorđević poziva na jedinstvoPrinc Aleksandar Karađorđević pozvao je sve političke faktore u zemlji na jedinstvo i zajednički interes kako bi država i njene institucije izašli iz krize. On je upozorio da kriza može da ima trajne negativne efekte na društveni, politički i ekonomski život, a posledice fatalne za izbor daljeg puta i sudbinu našeg naroda. Prema njegovim rečima, nosioci najviših državnih funkcija moraju da preuzmu punu odgovornost za svoje delovanje zbog boljeg života svih naših građana bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

E da se nije javio nebi znali da imamo i kralja.
Pravilno, mudra poruka. A vreme je da nesto i uradi kako bi opravdao svoj besplatni boravak u Belom dvoru.Ko zna mozda je covek u dilu sa onim sto je pronasao onog drugog koji je glasa sa isteklom licnom kartom pa javio onom trecem.
Evo i Sinod apeluje u vezi Kosova. Stvarno svi ulazu maksimalne napore da ovom narodu bude bolje.
Jedni i svi drugi se brinu oko Kosova, drugi da ne udjemo u nikakve aranzmane sa primitivnom i zaostalom EU, treci se brinu o raspaljivanju plamena nacionalnog ponosa&prkosa, neki izvode pokazne takticke vezbe u upotrebi minsko-eksplozivnih sredstava u miroljubive i nacionalno prosvetiteljske svrhe..
predsednik zove premijera,premijer ne zove predsednika, Toma ih priziva razumu, Eu opet salje delegaciju, Samardzic drzi lekcije, u Kosovskoj Mitrovici zasedaju odbornici i opet po EU- slicno kao svojevremeno Mile Paspalj i Mile Martice i ostale Mile do mile volje,,,
Bice kako bude a vidim da su i analiticari svih profila zbunjeni a nisu bas ludi.
nikson nikson 20:23 08.02.2008

Re: Don't panic

Pravilno, mudra poruka. A vreme je da nesto i uradi kako bi opravdao svoj besplatni boravak u Belom dvoru


a ko ce njemu da opravda besplatno koriscenje belog dvora poslednjih 60 godina?
blackbox blackbox 09:12 09.02.2008

Re: Don't panic

nikson
Pravilno, mudra poruka. A vreme je da nesto i uradi kako bi opravdao svoj besplatni boravak u Belom dvorua ko ce njemu da opravda besplatno koriscenje belog dvora poslednjih 60 godina?

Valjda naslednicima princa Pavla samo za jedan deo a ostalo je državno vlasnišvo.
nikson nikson 14:35 09.02.2008

Re: Don't panic

blackbox

nikson
Pravilno, mudra poruka. A vreme je da nesto i uradi kako bi opravdao svoj besplatni boravak u Belom dvorua ko ce njemu da opravda besplatno koriscenje belog dvora poslednjih 60 godina?

Valjda naslednicima princa Pavla samo za jedan deo a ostalo je državno vlasnišvo.


izgradnju je zapoceo aleksandar privatnim sredstvima, pavle je takodje u tome ucestvovao, na primer sa mnogobrojnim umetnickim delima. medju naslednicima su se javile svadje oko nasledja. medjutim, najpravicnije bi bilo da to ipak ostane u svojini drzave, ali da karadjordjevici dobiju pravo da zive u dvoru. naravno to bi podrazumevalo da dvor ostane otvoren za posetioce, a da drzava snosi vece troskove, a karadjordjevic one svakodnevne
Dexter Dexter 16:15 09.02.2008

Re: kako stvari stoje,


Prema njegovim tvrdnjama, Mišković se priprema da uskoro sav svoj kapital iznese na londonsku berzu i preseli u Englesku, gde je već kupio neke velike poslovne zgrade u Londonu.

Popović je rekao da je Mišković i najveći finansijer Srpske radikalne stranke nekoliko godina unazad za šta dobija "apsolutno ćutanje poslanika radikla u parlamentu, na sve zloupotrebe kompanije 'Delta' i očigledna kršenja zakona".


Hipoteticki, izlaskom "Delte" na londonsku berzu neki bogati stranac bi mogao da odmah kupi pola Srbije.Takodje, neki zlonameran mocnik bi mogao da urusi srpsku privredu. Sa druge strane "Delta" ima precutni blagoslov radikala koji se kunu u srpstvo i ne daju tudjinima nista srpsko. Da li glasaci SRS-a prilikom zaokruzivaja svog kandidata razmisljaju o ovome?
strava strava 21:33 10.02.2008

Re: Don't panic

pozvao i toma :))) to su vec dvojica. vezite pojaseve, polecemo



Ovo je avijacija Crne Gore koja juri u pomoć Nato snagama.
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 17:44 08.02.2008

eto

Poslednje što sam ja čuo je da je Tadić pozvao Koštunicu da se dogovore ko ljudi. Vrlo odlučno.
doktorka doktorka 17:54 08.02.2008

dogovaraju se




kako da odbrane Kosovo


Jeremić: Branimo Kosovo svim sredstvima

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da se Srbija protivi slanju evropske misije na Kosovo i Metohiju bez adekvatnog pravnog osnova, ali da to ne dovodi u pitanje angažman EU u Srbiji.

- Srbija se protivi slanju evropske misije bez adekvatnog pravnog osnova. Mi nijednog trenutka nismo dovodili u pitanje naš pozitivan stav prema dubljem i aktivnijem angažmanu EU u Srbiji, pa i u našoj južnoj pokrajini - rekao je Jeremić u intervjuu za BBC. On je ukazao na to da bi jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosmeta predstavljalo kršenje Ustava Srbije, Rezolucije 1244, međunarodnog prava, Povelje UN i završnog akta iz Helsinkija.

- Mi ćemo upotrebiti sva pravna, sva politička, sva diplomatska, sva ekonomska sredstva u odbrani našeg Ustava. Mi nećemo upotrebiti silu - rekao je Jeremić, ukazujući da Srbija „zna kako će postupiti u slučaju" nezavisnosti Kosova.
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 18:08 08.02.2008

Re: dogovaraju se

Mislim zvao ga je da se dogovore kako da reše ovu krizu izazvanu Koštuničinim inaćenjem
Kile Kile 19:38 08.02.2008

Re: eto

Vrlo odlučno


Da, ne moze biti odlucnije!
blackbox blackbox 20:31 08.02.2008

Re: eto

Trinidad Tobagović
Poslednje što sam ja čuo je da je Tadić pozvao Koštunicu da se dogovore ko ljudi. Vrlo odlučno.

i on prihvatio, uz neizostavno pozivanje na Kosovo, a inače nebi. Opet cinizam prema Tadićevom pozivu.
Vrlo odlično.
zoricag zoricag 20:52 08.02.2008

Re: dogovaraju se

Mozda bi ljudi pitali nas ustavni sud za pravni osnov -ali nemamo. Mozda zato nemamo? Kako mudro.
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 22:10 08.02.2008

Re: dogovaraju se

doktorka
kako da odbrane KosovoJeremić: Branimo Kosovo svim sredstvimaMinistar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da se Srbija protivi slanju evropske misije na Kosovo i Metohiju bez adekvatnog pravnog osnova, ali da to ne dovodi u pitanje angažman EU u Srbiji.- Srbija se protivi slanju evropske misije bez adekvatnog pravnog osnova. Mi nijednog trenutka nismo dovodili u pitanje naš pozitivan stav prema dubljem i aktivnijem angažmanu EU u Srbiji, pa i u našoj južnoj pokrajini - rekao je Jeremić u intervjuu za BBC. On je ukazao na to da bi jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosmeta predstavljalo kršenje Ustava Srbije, Rezolucije 1244, međunarodnog prava, Povelje UN i završnog akta iz Helsinkija.- Mi ćemo upotrebiti sva pravna, sva politička, sva diplomatska, sva ekonomska sredstva u odbrani našeg Ustava. Mi nećemo upotrebiti silu - rekao je Jeremić, ukazujući da Srbija „zna kako će postupiti u slučaju" nezavisnosti Kosova.


Da, priznace nezavisnu Aljasku! :) LOL
blackbox blackbox 23:31 08.02.2008

Re: dogovaraju se

zoricag
Mozda bi ljudi pitali nas ustavni sud za pravni osnov -ali nemamo. Mozda zato nemamo? Kako mudro.

Nema potrebe a ni šanse. Ko je večeras gledao Ristivojevića u "Nije srpski ćutati" imao je privilegiju da čuje :
1.- da je Vojisalv Koštunica dobio mandat od naroda da bude predsednik vlade i samo narodu odgovara
2.- da su ostali ministri, prevedeno s latinskog, njegove sluge ili pomoćnici koji ima da slušaju
3.- pošto nema većinu za svoju politiku u vladi on onda neće ni da je saziva
4.- Narodna volja je vrhunska volja a ona je preneta na Vojislava Koštunicu, a pošto je narodna volja jedina iznad Ustava i Zakona onda Koštunica ne mora da poštuje ni jedno ni drugo ako mudro oceni da bi npr. na sednici vlade neki ministri , njih 17, tražili da se potpiše nešto što se njemu ne sviđa.
On je dakle većina kad ima većinu a kad nema neće dozvoliti da nema.

A nešto kad razmislim, što bi se mi sekirali za dignitet ministara koji dozvoljavaju da ih tako tretira a neće da podnesu ostavku zbog fotelja.
Ako je njima dobro, mora biti i nama.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 00:12 09.02.2008

Re: dogovaraju se

Ovaj covek


je Hitler Jugend kapacitet

tog coveka se treba plasiti.
on se nikada ne smeje
on je uvek "kulturan"
on je uvek spolja miran
on jedinu kulja iznutra
ovaj covek je opasan
zoricag zoricag 02:27 09.02.2008

Re: dogovaraju se

da je Vojisalv Koštunica dobio mandat od naroda

Nisam gledala zbog stomaka

jel ga bar voditelj pitao kako je dobio mandat? od koliko posto naroda je dobio mandat?
dragan7557 dragan7557 13:07 09.02.2008

Re: dogovaraju se

blackbox

zoricag
Mozda bi ljudi pitali nas ustavni sud za pravni osnov -ali nemamo. Mozda zato nemamo? Kako mudro.

Nema potrebe a ni šanse. Ko je večeras gledao Ristivojevića u "Nije srpski ćutati" imao je privilegiju da čuje :
1.- da je Vojisalv Koštunica dobio mandat od naroda da bude predsednik vlade i samo narodu odgovara
2.- da su ostali ministri, prevedeno s latinskog, njegove sluge ili pomoćnici koji ima da slušaju
3.- pošto nema većinu za svoju politiku u vladi on onda neće ni da je saziva
4.- Narodna volja je vrhunska volja a ona je preneta na Vojislava Koštunicu, a pošto je narodna volja jedina iznad Ustava i Zakona onda Koštunica ne mora da poštuje ni jedno ni drugo ako mudro oceni da bi npr. na sednici vlade neki ministri , njih 17, tražili da se potpiše nešto što se njemu ne sviđa.
On je dakle većina kad ima većinu a kad nema neće dozvoliti da nema.

A nešto kad razmislim, što bi se mi sekirali za dignitet ministara koji dozvoljavaju da ih tako tretira a neće da podnesu ostavku zbog fotelja.
Ako je njima dobro, mora biti i nama.


TUŠE !
blackbox blackbox 16:14 09.02.2008

Re: dogovaraju se

TUŠE !

Šta ste hteli da kažete?
dragan7557 dragan7557 19:07 09.02.2008

Re: dogovaraju se

blackbox

TUŠE !

Šta ste hteli da kažete?


Pa ono što i piše : Touche (frc) odobravanje, pun pogodak itd.
Dilan Dog Dilan Dog 16:27 10.02.2008

Re: dogovaraju se

Aleksandar Stosic

Ovaj covek


je Hitler Jugend kapacitet

tog coveka se treba plasiti.
on se nikada ne smeje
on je uvek "kulturan"
on je uvek spolja miran
on jedinu kulja iznutra
ovaj covek je opasan

sasvim moguće da je tako...
pidola pidola 17:49 08.02.2008

...


Ovakvim razvojem situacije, Koštunica je obesmislio politiku. Jer ako nije dovoljno da na izbore izađe 70% biračkog tela i 51% se izjasni za proevropsku politiku, šta je dovoljno? O čemu mi onda govorimo?

samo kostunica?
a tadic nije obesmislio politiku,ovakvom situacijom?

kojih se to 51% izjasnilo za proevropsku politiku,gde je ta politika,u kampanji bila,na recima?
za sta se izjasnili,da hoce drzava da im ima evropski standard ili da hoce da osvajaju evropu ili strah od radikala ili nista?
Biljana Cincarević Biljana Cincarević 17:53 08.02.2008

Re: ...

Potpuno se slazem sa vama..
Modesty Blaise Modesty Blaise 17:53 08.02.2008

Filozofija panike

Petar Luković

Svega tri dana nakon pobede Borisa Tadića na predsedničkim izborima, država Srbija a posebice pomenuti Tadić jesu u zanimljivoj erotskoj situaciji opisanoj narodnom mudrošću: "Ako se odupreš, više ti stane; ako se ne odupreš, bolje ti ulazi." Ova filozofska skaska naglašene seksualnosti poseduje čitav niz recentnih mitoloških mantri koje upravo sad, ovog časa (sreda popodne, 06/02/08) pokušavaju da objasne šta nam se to ovih dana tako, navodno dramatično dešava. Da počnemo:

01. POBEDA BORISA TADIĆA JE POBEDA EVROPSKE SRBIJE: Delimično tačno. Tesna pobeda dosadašnjeg predsednika (Tadić: 50,6 posto; Nikolić 47,7 posto) nije rezultat nekakve ili bilo kakve jasne ili nejasne evropske strategije (ako ne računamo Tadićev vojnički slogan: "Da osvojimo Evropu zajedno" već efekat straha i panike zbog eventualne pobede radikala. Bar pola miliona ljudi (a sigurno i više) nateralo je sebe da glasa za nesrećnog Tadića samo zbog činjenice da je Tadićeva kampanja beskrupulozno manipulisala strahom od šešeljizma do one mentalne granice kad su građani već počeli da zamišljaju da će, u stvari, izborom Tomislava Nikolića, radikali doći na vlast, kao da je reč o parlamentarnim a ne o predsedničkim izborima!

Deo uplašenih i usranih od straha glasača dao je svoj glas Tadiću uveren da će tako dobiti obećane besplatne akcije; deo hard-core patriota glasao je za Tadića jer je ovaj u nacionalističkom transu, tvrđi od Nikolića, obećao da nikad neće priznati nezavisno Kosovo i da će Srbija u Evropu ući kao celovita država; čak su poklekli i mnogi LDP-glasači koji su sa dva prsta zapušili nos, glasali za Kilavog, nadajući se da će Tadić Jr. doći k svesti i otkriti da imati muda nije ništa strašno; da sve bude potpuno bizarno, većina beogradskih taksista glasala je za ni krivog ni dužnog Tadića jer je glupson Nikolić negde neoprezno rekao da će dozvoliti "neregistrovanim taksistima" da rade kao "svi ostali", mada mu u opisu predsedničkog posla to nigde ne piše, ali, eto, ponelo ga; konačno, ženski penzionerski lobby – zaljubljen u pristojnog Tadića: lep, prosed, savršeno isprazan, uredan i okupan, listom je glasao za idealnog zeta: što bi rekla moja majka "baš je lep, a ne kao ti: stalno neobrijan i nervozan, večito nešto psuješ i svađaš se, njega svi vole".

Ja ga nešto u nedelju nisam zavoleo: izašao na glasanje i zaokružio sve što se moglo zaokružiti, ispisao privatnu parolu (šifra: "Puszi" i ponosno obezbedio nevažeći listić. Samo da Tadić ne maše mojim glasom, daleko bilo!

02. POBEDA BORISA TADIĆA JE PORAZ VOJISLAVA KOŠTUNICE: Uglavnom. Legendarni Vojislav Koštunica – čovek kojeg je na premijersko mesto ustoličio sam Boris Tadić – bio je apsolutna predizborna zvezda tjedna kad je na konferenciji za štampu morao da odgovori na pitanje hoće li u nedelju izaći na glasanje. Njegov odgovor ("Pravo da vam kažem, baš ste me zatekli ovakvim pitanjem, o tome nisam razmišljao" ne samo da ulazi u uži izbor antologijskih shitsa poslednjih stoleća – jer je reč o Predsedniku Vlade koji teorijski ustoličava nekakav demokratski sustav – već sadržajno svedoči o razmerama mentalne bolesti koja je u Koštuničinom slučaju metastazirala do granice partijskog autizma.

03. BORIS TADIĆ KREĆE PROTIV VOJISLAVA KOŠTUNICE: E, još to da vidimo! Ispravno ohrabren pobedom na izborima, Boris Tadić ima sva prava da u Vladi Srbije traži veći deo kolača od vlasti; ali, kako je mesecima unatrag Tadić sve učinio da zadovolji Koštunicu, da pristane na sve njegove ucene, da učestvuje u krađi izbora za Ustav, da učestvuje u glasanju Rezolucije o Kubi, da bude glavna podrška Koštunici u nesuvisloj odbrani Kosova – pitanje je da li se današnji ohrabreni Tadić u bilo čemu razlikuje od onog Tadića koji je do juče u Skupštini sedeo u Koštuničinom zagrljaju, objašnjavajući kako je Voja "garant demokratije" i njegov idealni bračni partner u vezi u kojoj je Kosovo uvek srpsko. Primisao da će se Tadić usuditi da izađe iz Vlade i iza sebe ostavi sve Upravne odbore, sve povlastice, sve tendere, sve provizije – izgleda kao science fiction svih science fiction slika. Živi bili pa videli!

04. BORIS TADIĆ HOĆE U EVROPU, VOJISLAV KOŠTUNICA NEĆE U EVROPU: Ovako pojednostavljeno za hrvatskog čitaoca kojeg mrzi da razmišlja – sve je jasno; Tadić hoće da se potpiše nekakav Prelazni Sporazum sa Evropom, Koštunica neće da potpiše pomenuti Sporazum dok EU ne odustane od ideje da na Kosovo pošalje svoju Misiju; Tadić tvrdi da Sporazum i Misija nemaju nikakve veze; Koštunica tvrdi da imaju i te kakve veze – tko potpiše Sporazum, potpisao je nezavisnost Kosova. Kao dodatni pritisak, Koštunica traži da se Skupština Srbija sastane i raspravlja o ovom fucking Sporazumu: računa Koštunica na radikale, socijaliste, na Velju Ilića, na svoje poslanike – što matematički znači većinu. Hoće li biti sednice i kad će je biti ako je bude, izvesno je koliko i question: hoće li se jednom/ikad Tadiću smučiti da ga ponižavaju, šutiraju u jaja, šamaraju, polivaju hladnom vodom, vezuju lisicama, zajebavaju i s pravom ga ismejavaju? Ako i dalje uživa u lepotama mazohizma, let it be!

05. KOŠTUNICA PRAVI VLADU SA RADIKALIMA: Moguće. Onog časa kad bude priteran uz zid – a jeste blizu zida – Vojislav Koštunica, opsednut premijerskom vlašću, neće imati mnogo izbora. Radikali Tomislava Nikolića jesu njegovo prirodno uporište; šteta je što DSS još odavno nije kolektivno pristupio Srpskoj Radikalnoj Stranci – ne bi se glupi glasači zamajavali verovanjem kako je DSS nekakva "demokratska opcija" kako su nas dementna Evropa i elokventno tupavi Boris Tadić godinama ubeđivali, uveravajući nas kako je Koštunica privržen "evropskim vrednostima". Bar će tad – kad manjinsku Vladu Koštunice podrže radikali i socijalisti – one budale koje su slavile dr. Kalašnjikova morati da se vade iz govana: da nam objašnjavaju kako je ovo genijalan patriotski potez, verovatno poslednji i najjači, nešto slično Miloševićevim dijagnozama iz 1999. godine.

06. BORIS TADIĆ I VOJISLAV KOŠTUNICA DOGOVARAJU NOVU STRATEGIJU OKO KOSOVA: Realno. Umorni Tadić i odmorni Koštunica, svesni da "srpski razdor" slabi državu, odlučuju da zakopaju sekire. Vlada nastavlja normalno/nenormalno da radi. Predsednik države zagovara evropske integracije. Predsednik Vlade protivi se evropskim integracijama. Evropske integracije zabole qurac za Srbiju. Svi se Sporazumi – privremeni, prelazni, stalni, permanentni – odlažu na neodređeno vreme. Čeka se tzv. nezavisnost Kosova, pa da vidimo čija majka crnu evropsku vunu prede.

07. AKO SE SPORAZUM POTPIŠE, PADA VLADA: Pretnja Koštuničinog ličnog ludaka pod imenom Velimir Ilić imala bi smisla kad bi Boris Tadić stvarno, zaista, really – imao tu vrstu hrabrosti da u Brisel pošalje potpredsednika Vlade Božidara Đelića da tamo, bez obzira na srpsku stvarnost, potpiše jebani Sporazum. Ali, kako je Tadić malo previše osetljiv na Kosovo, gotovo da je sigurno da nikako neće rizikovati da bude proglašen izdajnikom; kad bi se, recimo, odlučio – da protivno Koštunici – inicira potpisivanje Sporazuma, to bi značilo da se Tadić uspešno leči i da LDP pilule koje su mu nuđene nisu bile uzaludna farmaceutska žrtva. Naravno, ništa od toga; Tadić je Tadić – nema leka za kilavost uma.

08. SRBIJA NEĆE U EVROPU: Pa šta? Zar je to iznenađenje za državu u kojoj je preko dva miliona ljudi za radikale, a bar pola miliona onih koji su glasali za njegovog protivnika – misle kao radikali? Nisu u pitanju ideje, već metodi; ako je glasovanje između Tadića i Nikolića ličilo na izbor između metastaze i tumora – onda je izvesno da je Evropa još uvek vrsta endemskog marketinga na koji se Srbija ne pali. Pominjanje Haškog Tribunala, ratnih zločina, bombardovanja Sarajeva, Vukovara ili Dubrovnika, uz likvidaciju desetak hiljada Bošnjaka u Srebrenici – sigurno nije deo izborne priče Tadića ili Nikolića, te se evropski put u takvom kontekstu ne podrazumeva.

09. TADIĆ NEĆE DA POPUSTI: Zvuči poznato. Nije, kao, popustio pred Koštunicom, pred Ustavom, pred Dejanom Mihajlovim kao generalnim sekretarom Vlade, pred sporazumom sa Rusima oko prodaje/predaje Naftne Industrije za bednu svotu; nije popustio pred svakom ucenom bez obzira koliko ucena bila daleko, nije predao bitna ministarstva Koštunici, nije se Koštunici pridružio u psihotroničnoj obrani srpskog Kosova, izjavljujući da on – The Tadić – nikad nikad nikad neće priznati "nezavisno Kosovo", kao da nezavisno Kosovo zavisi od njegovog priznanja.

10. IMAĆEMO NOVE PARLAMENTARNE IZBORE: Kamo sreće! Ovo se razliveno nacionalno ludilo nikako neće završiti bez novih izbora, pa da vidimo koliko Tadić stvarno ima birača bez straha od Nikolića, koliko Nikolić ima stvarno birača bez straha od Šešelja, koliko Koštunica ima svojih fanatika koji su posle svega spremni da mu veruju, konačno: da vidimo koliko LDP ima novih glasača – umornih od plašljivih i kilavih, jer, ispostavilo se, nismo svi na istoj "demokratskoj" strani bez obzira koliko nas bombardovali "osvajanjem Evrope" i "odbranom Kosova". Uz poruku: No Pasaran!

Feral Tribune
sentinel26 sentinel26 20:36 08.02.2008

Filozofija panike i koverirani potez

Gospodin Predsednik bi radije kovertirao potez.

Ako Jeremić kopira izjave Samardžića šta nam to kazuje ili poručuje?

Misija EU ne ide na Kosovo da ona proglasi nezavisnost nego da tamo zamijeni neke potpuno neiskusne i nesposobne pripadnike i pojedince iz raznih zemalja koji su tamo došli zaradi plate.

Nije potrebno da podsjetim šta je onog 17.marta zaustavilo nekontrolisano nasilje. Brza i odlučna i oružana intervencija snaga SAD i dvije evropske države.

Srbija je ta koja je trebala insistirati da se svi pripadnici UN-snaga i pripadnici policijskih snaga zamijene sa evropljanima.
Da li stvarno misle da će manjine da imaju bolju zaštitu od nekoga iz Bangladeša od Francuza?

Srbija radi sve naopako. Da li je neko slušao nebuloze Rasima Ljajića u večerašnjem "Poligrafu".

Vlada Kosova se pripremila, organizaciono i normativno da uskoro proglasi "potpunu" nezavisnost od Srbije.
Potpuno je nebitno hoće li to biti 17-i ili 18-i ili neki drugi februar.

Pomjeranje koje je navodno učinjeno zbog izbora u Srbiji jeste zbog detaljne pripreme za efikasan odgovor na "jednoglasni", tzv. "Akcioni plan" Vlade Srbije.

Van Srbije svi znaju šta je u njemu, samo gradjani Srbije to ne znaju.

Prije nedjelju dana "Obraz" je izlijepio centar Beograda parolama kakvu vojsku žele a nijesu se oglasili ni vrhovni komandant ni ministar odbrane.
Nedjelju dana kasnije ta ista paravojna organizacija (je mogla) a nije htjela da se obrati sudskim instancama Srbije (jer ona ih i ne priznaje) nego je sama uzurpirala vlast i spriječila održavanje jedne obične izložbe.

Lokalna vlast u Beogradu ne smije nos da pomoli a nekmoli da prozove ministarstvo policije i javno tužilaštvo zbog nereagovanja.

Mashan Mashan 22:24 08.02.2008

Re: Filozofija panike

[ 08. SRBIJA NEĆE U EVROPU: Pa šta? Zar je to iznenađenje za državu u kojoj je preko dva miliona ljudi za radikale, a bar pola miliona onih koji su glasali za njegovog protivnika – misle kao radikali? Nisu u pitanju ideje, već metodi; ako je glasovanje između Tadića i Nikolića ličilo na izbor između metastaze i tumora – onda je izvesno da je Evropa još uvek vrsta endemskog marketinga na koji se Srbija ne pali. Pominjanje Haškog Tribunala, ratnih zločina, bombardovanja Sarajeva, Vukovara ili Dubrovnika, uz likvidaciju desetak hiljada Bošnjaka u Srebrenici – sigurno nije deo izborne priče Tadića ili Nikolića, te se evropski put u takvom kontekstu ne podrazumeva.
niki m niki m 22:31 08.02.2008

Re: Filozofija panike i koverirani potez

Svasta covek ovde moze da procita ali ovaj post sentinel26 je neponovljivo iskustvo. Prosto se namece odgovor odakle ono 26 u imenu.


Misija EU ne ide na Kosovo da ona proglasi nezavisnost nego da tamo zamijeni neke potpuno neiskusne i nesposobne pripadnike i pojedince iz raznih zemalja koji su tamo došli zaradi plate.


Jel? A, ovi koji ce da dodju da rade za karamele? Odakle vam se to javilo da su ovi neiskusni i nesposobni pa ce da dodju neki iskusniji i sposobniji? Sto ih samo ranije tako iskusne i sposobne nisu poslali.

Nije potrebno da podsjetim šta je onog 17.marta zaustavilo nekontrolisano nasilje. Brza i odlučna i oružana intervencija snaga SAD i dvije evropske države.


Da li bi mogli nesto podrobnije nam ispricate o toj boldovanoj oruzanoj intervenciji "SAD i dvije evropske države". Bilo bi znaimljivo saznati nesto o tome jer ste vi jedina osoba na svetu koja zna za tu oruzanu intervenciju "SAD i dvije evropske države".



Srbija je ta koja je trebala insistirati da se svi pripadnici UN-snaga i pripadnici policijskih snaga zamijene sa evropljanima.
Da li stvarno misle da će manjine da imaju bolju zaštitu od nekoga iz Bangladeša od Francuza?


A, sto bas Srbija? Na sta je trebalo da se zalimo, na boju koze ili frizure? Kazete Francuzi ce bolje da stite manjine. Mislite da cuvaju manine tako kao one svoje iz pariskih predgradja koje svako malo popale par stotina automobila i pobije nekoliko ljudi? Odakle vam ova informacija? Sa RTCG ili iz Pobjede?



Prevarili su vas kada su vam dali tih 26. Nemate ni toliko.

Mashan Mashan 22:39 08.02.2008

Re: Filozofija panike

FALSE
sentinel26 sentinel26 23:15 08.02.2008

Re: Filozofija panike i koverirani potez

niki m
Svasta covek ovde moze da procita ali ovaj post sentinel26 je neponovljivo iskustvo. Prosto se namece odgovor odakle ono 26 u imenu.
A, sto bas Srbija? Na sta je trebalo da se zalimo, na boju koze ili frizure? Kazete Francuzi ce bolje da stite manjine. Mislite da cuvaju manine tako kao one svoje iz pariskih predgradja koje svako malo popale par stotina automobila i pobije nekoliko ljudi? Odakle vam ova informacija? Sa RTCG ili iz Pobjede?
Prevarili su vas kada su vam dali tih 26. Nemate ni toliko.

I ono "m" u imenu može da asocira na svašta ali ja nemam namjeru da dešifrujem ničije nickove, a posebno da odgovaram na vaše nevaspitane aluzije.

Ah! Da, baš šteta što sam zaboravio, oni što su onog 17.marta, na Kosovu palili srpske kuće su se uplašili demarša ministra odbrane Srbije pa su prestali odmah inače na rafale (ispaljene u vazduh) američkih vojnika oni ne bi nikada reagovali.

Žao mi je što vam se ne dopadaju RTCG i Pobjeda, a vaše dovodjenje istih u vezu sa mnom govori o vama ali me time ne možete ni ućutkati ni uplašiti. Nijesti vi ni prvi ni posljednji saradnik koji se bavio jezičkom analizom mojih tekstova i izvorom informacija.

rankot rankot 12:23 09.02.2008

Re: Filozofija panike

Пера је рекао све што сам ја мислио, само нисам умео овако лепо. Најбоља анализа стања до сада.
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 03:38 10.02.2008

Re: Filozofija panike i koverirani potez

Ah! Da, baš šteta što sam zaboravio, oni što su onog 17.marta, na Kosovu palili srpske kuće su se uplašili demarša ministra odbrane Srbije pa su prestali odmah inače na rafale (ispaljene u vazduh) američkih vojnika oni ne bi nikada reagovali.



Tada je jos uvek postojala SCG, tako da je minstar bio zajendicki. Nego to nije bitno. Koga su se uplasili ja ne znam, ali Nemaca sigurno nisu.

But what seemed clear was the the German-run UNMIK forces were totally unprepared for the outbreak, despite the warnings and knowledge of Islamist plans for such actions. As a result, UN forces were known to have withdrawn rather than protect Serb areas and Serbian Orthodox churches, which were supposedly to be protected as cultural heritage sites. The Kosovo Force (KFOR) units fared somewhat better, using rubber bullets and tear gas, but they, too, were unprepared for the scale of the operations conducted by the Albanians.


A German spokesman had, in recent months, made clear anti-Serbian remarks, highlighting the biased nature of the supposedly impartial international force supposedly administering Kosovo with the support of KFOR military units and police provided by donor nations [a Polish police unit was in charge of the area of Mitrovica when the incident occurred]. UNMIK had, additionally, on several occasions, tried to overturn international warrants and criminal proceedings against one of the key Kosovo radicals, known war criminal Agim Ceku, who was now working as the Commander of the Kosovo Protection Corps (KPC), which was, in fact, created out of the narco-terrorism organization, the Kosovo Liberation Army (KLA/UCK).

Defense & Foreign Affairs Daily
Volume XXII, No. 50 Friday, March 19, 2004


sentinel26 sentinel26 10:58 10.02.2008

Re: Filozofija panike i koverirani potez

Vasa S Tajcic
Ah! Da, baš šteta što sam zaboravio, oni što su onog 17.marta, na Kosovu palili srpske kuće su se uplašili demarša ministra odbrane Srbije pa su prestali odmah inače na rafale (ispaljene u vazduh) američkih vojnika oni ne bi nikada reagovali.
Tada je jos uvek postojala SCG, tako da je minstar bio zajendicki. Nego to nije bitno. Koga su se uplasili ja ne znam, ali Nemaca sigurno nisu.

Ja više vjerujem živim svjedocima (rizikujući i da pogriješim) no friziranim izveštajima pisanim uvijek po nečijoj narudžbi i za nečije potrebe.
Živ čovjek (Srbin) koji živi na Kosovu, koji je gledao to što se dogadja svojim a ne TV očima, prije dva dana ovako analizira šta je to što ih je zaustavilo u namjerama i djelovanju:

- Savjest - zasigurno nije, - i ja mu vjerujem;
- Strah od reakcije Srba sa Kosova - takodje nije - i to mu vjerujem;
- Strah od odgovornosti (krivične) i progona - takodje nije - vjerujem a i vidi se;
- Slušanje "komandi" svojih (pretpostavljenih) - malo vjerovatno - slažem se i s ovim;
- Odustajanje od "osvete" - takodje (ni)malo vjerovatno - i s ovim se slažem;
- Negativna reakcija (sa posljedicama) od strane MZ - moguće ali malo vjerovatno - slažem se;

- Rafali ispaljeni iznad njihovih glava - e ovo je vjerovatno imalo odlučujućeg uticaja da prestane nasilje i paljevina.
Nemam nijedan razlog da mu ne vjerujem.
nikson nikson 17:59 08.02.2008

...

Vi ste na potezu gospodine Predsedniče!!


Biljana ja mislim da ste vi na potezu. Evo ja predlazem da se vi kandidujete za predsednicu na sledecim izborima i da nasa zemlja konacno dostigne svetlu buducnost, progres i razvoj.

JJ Beba JJ Beba 18:23 08.02.2008

pomoć

Vi ste na potezu gospodine Predsedniče!!

možda da potraži pomoć
MilosP MilosP 18:04 08.02.2008

Pravi potez

A koji je potez pravi? Koalicija sa SRS, SPS, NS, LDP? Šta je u stvari problem?

Koliko ja razumem za nastavak integracija u EU glavni problem je nedostatak želje da se osumnjičeni za ratne zločine privedu pravdi. To je pre svega dubok problem celoga društva da bi Predsednik ili jedna partija mogli tu puno nešto da postignu.

Povezivanje Kosova sa evropskim integracijama samo je način da se osvoje poeni na unutrašnjoj sceni za neke sledeće izbore. Mnogi od onih koji su na izborima glasali za Tadića jesu glasali za EU ali su glasali i za "Kosovo ne damo". U skupštini je jasna premoć onih koji bi na pitanju Kosova da nešto ućare.

Verovatno najlogičniji scenario bili bi novi izbori, ali čak ni to ne zavisi samo od DS ili Tadića. I ti novi izbori verovatno ne bi doneli značajnu promenu u odnosu snaga u parlamentu.

Zato će verovatno sve da se nastavi uobičajenim dosadašnjim tokom. Srbija neće ispuniti svoje obaveze prema Hagu, EU neće ponuditi Srbiji ugovor o saradnji i pridruženju, vlada neće imati o čemu da se ne slaže, partije će se u parlamentu utrkivati u rodoljublju i prozivaće političke protivnike za izdaju Kosova ili nečeg drugoga, već šta se nađe, a većina građana biće ponosna na još jedno istorijsko NE izgovoreno od strane njihovog omiljenog političara, ma ko to bio i ma kome on to NE uputio.
jananderson jananderson 18:13 08.02.2008

!

Srdja Popovic:
Premijer Koštunica povredjuje ustavna prava gradjana Srbije

Ekonomski stručnjaci su se ovih dana gotovo jednoglasno saglasili da je strategija pridruživanja EU vitalni interes gradjana Srbije. O tome su se saglasili i gradjani Srbije u ispitivanjima javnog mnenja. To je i deklarativno usvojena strategija Srbije. To je mišljenje i većeg dela ministara u Vladi.

Sporazum o političkoj saradnji sa EU korak je ka ostvarenju toga cilja, ali Premijer neće da zakaže sednicu Vlade koja bi za potpis toga Sporazuma dala neophodno ovlašćenje. Bez obzira što se time ugrožavaju interesi i prava one većine koja je referendumski na izborima dala svoj glas za Evropu. (Jer je on ljut na Evropu, ili...šta?)

Slobodan Samardžić, ministar i bliski saradnik Premijera juče je objasnio o čemu se radi: «Sednica Vlade Srbije neće biti održana sve dok jedan njen deo ne odustane od potpisivanja sporazuma o političkoj saradnji.». I još: «Sednica Vlade se izbegava zato što jedan njen deo misli da taj sporazum treba potpisati...»

Dakle, Vlada se ne sastaje jer Premijeru ne odgovara što u njoj nema većinu! Po njemu, Vlada može da radi samo ako mu je poslušna. Inače, ništa od Vlade!

(Treba samo zamisliti kakva bi bila reakcija Premijera da mu je Predsednik skupštine rekao da ne može da zakaže sednicu Skupštine dok poslanici DSS-a ne promene mišljenje o potpisivanju sporazuma?)

Ovakvim svojim postupkom, nezakazivanjem sednice Premijer (majstor nečinjenja) povredjuje prava i interese gradjana Srbije, ali takodje i Ustav Srbije. Dužnost Vlade je da radi svoj posao i donosi odluke, svidjale se one Premijeru ili ne, imao većinu u Vladi ili nemao.

Ne pretendujem da sam stručnjak za ustavno pravo, ali mi se čini da bi na mestu bila ustavna žalba koju predvidja član 170. Ustava: «Ustavna žalba se može izjaviti protiv...radnji državnih organa...kojima su poverena javna ovlašćenja, a kojima se povredjuju ili uskraćuju ljudska prava i slobode...»
JJ Beba JJ Beba 18:45 08.02.2008

Re: !

Biljana ael brišeš il mi se to samo prEčinjava?
Supermod Supermod 19:06 08.02.2008

odgovor

JJ Beba
Biljana ael brišeš il mi se to samo prEčinjava?



Ne pričinjava Vam se.
Samo ne briše Biljana, nego moderacija.

Poželjno je da se vratite na temu, a Nune nije tema ovog bloga.
Ako se nastavi potpuno neprimerena prozivka drugog autora, pored brisanja, primeniće se i mera sankcionisanja privremenim udaljavanjem s bloga, što će se uzeti u obzir prilikom dodeljivanja statusa autora koje je u toku.
JJ Beba JJ Beba 19:09 08.02.2008

Re: odgovor

[
Ako se nastavi potpuno neprimerena prozivka drugog autora, pored brisanja, primeniće se i mera sankcionisanja privremenim udaljavanjem s bloga, što će se uzeti u obzir prilikom dodeljivanja statusa autora koje je u toku.


kako ovo da shvatim? kao pretnju ili obećanje? :))

nemoj se srditi.
:))
blackbox blackbox 20:27 08.02.2008

Re: !

Slobodan Samardžić, ministar i bliski saradnik Premijera juče je objasnio o čemu se radi: «Sednica Vlade Srbije neće biti održana sve dok jedan njen deo ne odustane od potpisivanja sporazuma o političkoj saradnji.». I još: «Sednica Vlade se izbegava zato što jedan njen deo misli da taj sporazum treba potpisati...»

Dakle, Vlada se ne sastaje jer Premijeru ne odgovara što u njoj nema većinu! Po njemu, Vlada može da radi samo ako mu je poslušna. Inače, ništa od Vlade

legalistički&demokratski. Pa kome ovo ne liči na onaj poznati princip "i ustavno i vanustavno, i statutarno i nestatutarno i institucionalni i vaninstitucionalno" i odgovor na sve argumente u stilu "malo morgen ".
(Treba samo zamisliti kakva bi bila reakcija Premijera da mu je Predsednik skupštine rekao da ne može da zakaže sednicu Skupštine dok poslanici DSS-a ne promene mišljenje o potpisivanju sporazuma?)

ko može nek zamisli.
G r o f G r o f 20:50 08.02.2008

Re: !

Ovakvim svojim postupkom, nezakazivanjem sednice Premijer (majstor nečinjenja) povredjuje prava i interese gradjana Srbije, ali takodje i Ustav Srbije. Dužnost Vlade je da radi svoj posao i donosi odluke, svidjale se one Premijeru ili ne, imao većinu u Vladi ili nemao.





Ova konstatacija će ga dotući. Od muke će pola sata, blago telaći, gledati u plafon.
Zašto mi pade na pamet izraz, "Ima obraz ko opanak"?
AlexDunja AlexDunja 21:42 08.02.2008

Re: odgovor

kako ovo da shvatim? kao pretnju ili obećanje? :))

jj, mogu ti uzmu, pre nego ti daju:)))
how cool:)))
Biljana Cincarević Biljana Cincarević 23:29 08.02.2008

Re: odgovor

Hej JJ
Pusti mi tvoj mail
JJ Beba JJ Beba 00:42 09.02.2008

Re: odgovor

Biljana Cincarević
Hej JJ Pusti mi tvoj mail

sad ću
tek videla
)
strava strava 02:03 11.02.2008

Re: !

Biljana ael brišeš il mi se to samo prEčinjava?



Biljana služi za zaglupljivanje naroda, sve interesantne komentare izbriše, a ostavlja ove glupe, da bi posle lakše izabrali blokere koji će kasnije pisati ove neinteresantne tekstove. Možda za to ima direktivu od političara.
vukk vukk 19:00 08.02.2008

eto

Eto, docekali smo i te izbore "biti-ne biti", i sta smo na kraju dobili?

Dobili smo upravo ono o cemu sam pricao pre izbora! Ne zato sto sam ja nesto pametan, nego zato sto mnogi drugi nece da ukljuce mozak. Dobili smo novu prevaru Tadica i Kostunice, a bogami, ovog puta se ponovo ukljucio i Nikolic u celu prevaru. Evo o cemu se radi.

Tadic i Kostunica izazivaju laznu krizu vlade, da bi glupava Evropa popila tu pricu (a vidimo da je i pije), i da bi kojim suludim slucajem dozvolila potpisivanje SSP, bez hapsenja Mladica! Gotovo sam uveren u ovu zaveru. Cak i kada sam se dvoumio, potpuno me je uverio Nikolic sa danasnjom konferencijom za stampu, koja je vise nego smesna. Nikolic na krilima 2,5 miliona glasova, poziva za opstanak vlade i trazi pomirenje vlade.... pa to je smesno... on bi prvi trebao da trazi pad vlade na krilima svog izbornog rezultata.... Ali naravno, to u nekim normalnim drzavama, ali u Srbiji, posto je u koaliciji sa Tadicem i Kostunicom, onda mu najvise odgovara da ostane vlada.

Medjutim, ako im to ne uspe, onda nema nista od SSP... Njima u stvari i nije stalo do tog sporazuma, ali eto, ako ga ipak mogu dobiti "dzabe" - uzece ga. Ali ako ga ne dobiju, onda jos bolje.

Zivi bili pa videli da li sam u pravu ili ne. Ne kazem da ce oni uspeti u svojoj zaveri, ali sve je moguce. Naravno da ce dziberi da likuju kako je to velika i genijalna politicka ideja i pobeda Srbije, da zavlache Evropu i da ne hapse Mladica. Ali dobro, to je realnost Srbije, takvih dzibera je i vise od 2,5 miliona.

Nema pada vlade, nema novih izbora, nema hapsenja Mladica.... voleo bih da me trojac Nikolic, Tadic, Kostunica razuvere u gore navedeno..... Pre bih rekao da me je Tadic jos jednom uverio da je vrhunksi lazov i prevarant.

PinkBunny PinkBunny 19:36 08.02.2008

Re: eto

Pa vala ako smo toliko dugo cekali na tu EU, mozemo i jos malo. Covek mora da sagleda situaciju realno i vidi sta se moze, a sta su pusti snovi.

Koliko god bio jedan pola nista, izvestni ministar ima pravo da je ponudjeni politicki sporazum duplo golo. U sustini ne donosi mnogo sta bitno (nije SSP). Pre mi se cini da je to mala pomoc od EU da bi Tadic imao o cemu da prica pred predsednicke izbore.
U ovom virtuelnom "prelomnom trenutku" Bolje imati Kostunicu koga malo usmerava DS nego imati istog koga usmerava SRS. Jednom reciju odrzati stabilnost zemlje, imovinsku sigurnost i valutu, uz dosta protestnih nota i durenja.
Kada se stvari stisaju malo za par meseci i ljudi ostave to za sobom, bice lako srusiti vladu u parlamentu (ukoliko to jos budu zeleli) jer ce i Nikolic pristati na izglasavanje nepoverenja istoj (sto je realno jedini nacin, u sadasnjoj situaciji on bi podrzao DSS tehnicku vladu).
Nisu ni oni u EU pali sa Marsa pa da ne mogu da shvate da mi moramo da prodjemo kroz period durenja cisto kako bi se narodu reklo "evo, mi se durimo i necemo da se igramo sa EU dok nam ne daju lizalicu".

Ja sam siguran da ce i Kostunica biti spreman na izvesne kompromise (mada ne i Mladica), kako bi ostao premijer naredne 3 godine, sada kada vidi da je politicki mrtav.
Sa druge strane Tadic ne bi mogao da oformi vecinu bez DSS/NS na novim parlamentarnim i verujem da je toga svestan.
Tadic ce malo da nauci da slaze face kao Kostunica, a Kostunica ce da postane malo europopustljiviji kada prodje par meseci i eto nama naredne 3 godine u "sreci i veselju".
MilosP MilosP 19:56 08.02.2008

Re: eto

Dobili smo upravo ono o cemu sam pricao pre izbora! Ne zato sto sam ja nesto pametan, nego zato sto mnogi drugi nece da ukljuce mozak. Dobili smo novu prevaru Tadica i Kostunice, a bogami, ovog puta se ponovo ukljucio i Nikolic u celu prevaru. Evo o cemu se radi.

Pa ako ta prevara ima za cilj da lakše dođemo do EU, ne vidim ništa loše u tome. Bolje išta nego ništa.
doktorka doktorka 20:50 08.02.2008

Re: eto

MilosP
Dobili smo upravo ono o cemu sam pricao pre izbora! Ne zato sto sam ja nesto pametan, nego zato sto mnogi drugi nece da ukljuce mozak. Dobili smo novu prevaru Tadica i Kostunice, a bogami, ovog puta se ponovo ukljucio i Nikolic u celu prevaru. Evo o cemu se radi.Pa ako ta prevara ima za cilj da lakše dođemo do EU, ne vidim ništa loše u tome. Bolje išta nego ništa.


Josh samo objasnite kako ? Turska nije primljena u EU jer ne priznaje Kipar. Osim toga, valjda znate sta stoji u Ustavu koji je btw ,podrzao i Tadic . Pa verujem da ste culi i da je DS podrzala u skupstini Rezoluciju o Kosovu. Dakle , od EU nema nista. A da cemo postati ruska gubernija , to je vrlo izvesno. Putinizacija Srbije se nastavlja.
doktorka doktorka 20:51 08.02.2008

Re: eto

MilosP
Dobili smo upravo ono o cemu sam pricao pre izbora! Ne zato sto sam ja nesto pametan, nego zato sto mnogi drugi nece da ukljuce mozak. Dobili smo novu prevaru Tadica i Kostunice, a bogami, ovog puta se ponovo ukljucio i Nikolic u celu prevaru. Evo o cemu se radi.Pa ako ta prevara ima za cilj da lakše dođemo do EU, ne vidim ništa loše u tome. Bolje išta nego ništa.


Josh samo objasnite kako ? Turska nije primljena u EU jer ne priznaje Kipar. Osim toga, valjda znate sta stoji u Ustavu koji je btw ,podrzao i Tadic . Pa verujem da ste culi i da je DS podrzala u skupstini Rezoluciju o Kosovu. Dakle , od EU nema nista. A da cemo postati ruska gubernija , to je vrlo izvesno. Putinizacija Srbije se nastavlja.
nikson nikson 20:53 08.02.2008

Re: eto

Turska nije primljena u EU jer ne priznaje Kipar.


netacno. EU nije odlucila da li da primi tursku zato sto se neki politicari protive ulasku ove zemlje iz drugih razloga, na primer zato sto u njoj zivi veliki broj muslimana. mislim da je u tom stavu vodeci francuski predsednik sarkozi
MilosP MilosP 21:07 08.02.2008

Re: eto

Josh samo objasnite kako ? Turska nije primljena u EU jer ne priznaje Kipar. Osim toga, valjda znate sta stoji u Ustavu koji je btw ,podrzao i Tadic . Pa verujem da ste culi i da je DS podrzala u skupstini Rezoluciju o Kosovu. Dakle , od EU nema nista. A da cemo postati ruska gubernija , to je vrlo izvesno. Putinizacija Srbije se nastavlja.

To je objasnio vukk
Tadic i Kostunica izazivaju laznu krizu vlade, da bi glupava Evropa popila tu pricu (a vidimo da je i pije), i da bi kojim suludim slucajem dozvolila potpisivanje SSP, bez hapsenja Mladica!


I kakve veze imaju Turska, Kipar i Kosovo sa primanjem Srbije u EU, osim što će Kipar kao član EU odlućivati o prijemu novih država. Ja sam mislio da su saradnja sa Hagom i ispunjavanje nekih osnovnih standarda nešto što EU očekuje od Srbije da bi postala član.
doktorka doktorka 21:18 08.02.2008

Re: eto

nikson

Turska nije primljena u EU jer ne priznaje Kipar.


netacno. EU nije odlucila da li da primi tursku zato sto se neki politicari protive ulasku ove zemlje iz drugih razloga, na primer zato sto u njoj zivi veliki broj muslimana. mislim da je u tom stavu vodeci francuski predsednik sarkozi


vidish niksone, kad tvrdish nesto da je netacno , onda morash postaviti link .
evo ja tvrdim da je tacno
http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/12/printable/061211_turkey_eu.shtml
doktorka doktorka 22:35 08.02.2008

Re: eto

MilosP
Josh samo objasnite kako ? Turska nije primljena u EU jer ne priznaje Kipar. Osim toga, valjda znate sta stoji u Ustavu koji je btw ,podrzao i Tadic . Pa verujem da ste culi i da je DS podrzala u skupstini Rezoluciju o Kosovu. Dakle , od EU nema nista. A da cemo postati ruska gubernija , to je vrlo izvesno. Putinizacija Srbije se nastavlja.To je objasnio vukk
Tadic i Kostunica izazivaju laznu krizu vlade, da bi glupava Evropa popila tu pricu (a vidimo da je i pije), i da bi kojim suludim slucajem dozvolila potpisivanje SSP, bez hapsenja Mladica!I kakve veze imaju Turska, Kipar i Kosovo sa primanjem Srbije u EU, osim što će Kipar kao član EU odlućivati o prijemu novih država. Ja sam mislio da su saradnja sa Hagom i ispunjavanje nekih osnovnih standarda nešto što EU očekuje od Srbije da bi postala član.


Pa Kosovo ce hteti u EU
MilosP MilosP 22:46 08.02.2008

Re: eto

Pa Kosovo ce hteti u EU

Dobro, ako Kosovo uđe u EU pre Srbije to može da bude problem u slučaju da Srbija ne prizna Kosovo. Ali ako priznavanje Kosova ostane jedina prepreka Sribije za članstvo u EU a da su svi ostali uslovi ispunjeni, ne bih se zbog toga puno ni sekirao.
doktorka doktorka 00:12 09.02.2008

Re: eto

MilosP
Pa Kosovo ce hteti u EU Dobro, ako Kosovo uđe u EU pre Srbije to može da bude problem u slučaju da Srbija ne prizna Kosovo. Ali ako priznavanje Kosova ostane jedina prepreka Sribije za članstvo u EU a da su svi ostali uslovi ispunjeni, ne bih se zbog toga puno ni sekirao.


Znate sta , ima nesto sto je gore od neulaska Srbije u EU , a to je Putinizacija Srbije. Ta Putinizacija Srbije ce dovesti do toga, a prodajom NIS-a je vec uveliko dovela, da nemamo slobodne trziste. Kako onda zamisljate da se ukljucimo u EU bez naseg trzista?
Stijak Stijak 01:06 09.02.2008

Re: eto

Dobro, ako Kosovo uđe u EU pre Srbije to može da bude problem u slučaju da Srbija ne prizna Kosovo. Ali ako priznavanje Kosova ostane jedina prepreka Sribije za članstvo u EU a da su svi ostali uslovi ispunjeni, ne bih se zbog toga puno ni sekirao.

E baš to. Evropska unija i jeste osnovana da bi se omogućilo da se sporovi medju državama rješavaju na civilizovane načine i time spriječe ratovi koji su vijekovima potresali Evropu.

Na kraju krajeva, i Irska je primljena u evropsku uniju dok je još imala pretenzije na Sjevernu Irsku i dok je po njenom ustavu severna irska bila njen sastavni dio. Unutar institucija EU u dogovoru sa Ujedinjenim kraljevstvom ovo je kasnije rješeno.
dragan7557 dragan7557 13:45 09.02.2008

Re: eto


vidish niksone, kad tvrdish nesto da je netacno , onda morash postaviti link .
evo ja tvrdim da je tacno
http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2006/12/printable/061211_turkey_eu.shtml


Nepostojeći server priča mašina za ovaj link.
Jeremija Jeremija 19:51 08.02.2008

Lovac na potezu

U trileru Carla Schenkela, protivnik velemajstora Lamberta je ubica., to se vidi tek na kraju filma.
Kako se zove Tadićev protivnik u ovoj partiji šaha i da li je i on ubica? treba li čekati kraj, ili je sve jasno i sad?
wk wk 19:52 08.02.2008

sta ce se desiti - nista

Svi se pitaju sta ce sada VK uraditi i sta mu je na pameti? Nece uraditi nista, jer se naizgled "zafarbao u cosak", pa i nema sta sada da uradi. Ali to i nije bila poenta cele akcije.

Pitanje je zapravo sta ce uraditi Tadic. On ima mnogo toga sto moze da uradi, ali bilo kakav smislen potez zahteva ono sto on nema - odlucnost. Tadic je imao tri dana da uradi nesto a nije uradio nista. Kao sto je ispravo primetio neko na blogu, u prvi plan izbacuje G17+ i Ljajica. Ali Tadica nema nigde. Obracanje naciji u trenutku kada je blokiran rad Vlade? Taman posla. Nema ga cak ni da kaze da nam "poslednji dogadjaju salju jasnu poruku".

Da li se iko posle ove krize uopste seca da je pre 5 dana bio drugi krug predsednickih izbora? Naravno, svi smo to zaboravili, jer je Kostunica "stole the show". Naizgled bez preke potrebe, ali nije tako - naterao je Tadica da izgleda kao gubitnik. Cela ova prica sluzi da bi se, po ko zna koji put, osramotila Demokratska stranka i da bi joj se ovog puta izbila iz ruke ta psiholoska prednost koju su dobili pobedom (na jedvite jade, ali pobedom) na poslenjim izborima.

Tako se na kraju nece desiti nista - Tadic ce cekati da Kostunicu prodje ludilo, umiljavace mu se i popustati kako god zna i ume - a posle ovog ce morati mnogo da popusti - i sve ce se vratiti u "normalu". Kostunica ce divljati, a Tadic mirovati.

Tadic igra samo iznudjene poteze. Ali ako je iznudjeni potez ispravna stvar, onda ne igra cak ni iznudjene poteze. Ovo nije pocetak kraja Demokratske stranke, ovo je nastavak kraja Demokratske stranke.
babic babic 20:07 08.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Koštunica je potpuno u pravu.Nuđenje Srbiji "prelaznog sporazuma" je samo koska da bi Srbija de facto priznala protivpravno slanje misije EU na KiM.
vucko vucko 20:17 08.02.2008

Vizionar

Koštunica je potpuno u pravu.Nuđenje Srbiji "prelaznog sporazuma" je samo koska da bi Srbija de facto priznala protivpravno slanje misije EU na KiM.

Ma da, nego je užasno neshvaćen :)
MilosP MilosP 20:23 08.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

babic
Koštunica je potpuno u pravu.Nuđenje Srbiji "prelaznog sporazuma" je samo koska da bi Srbija de facto priznala protivpravno slanje misije EU na KiM.

A šta će se desi ako Srbija de facto ne prizna "prtotivpravno slanje misije EU na KiM"? Kladim se da ovi iz EU neće moći mirno da spavaju zbog griže savesti, i da će na kraju reći, ma džabe to Kosovo, ako Srbija neće sa nama.
PinkBunny PinkBunny 20:46 08.02.2008

Re: Vizionar

To je neophodno durenje, sporazum je po samom priznanju coveka iz DSS-a jedno duplo nista, nista narocito ne nudi, niti trazi. Ono sto medjutim samo potpisivanje kazuje je to da smo mi jos uvek drugari. Kostunica upravo hoce da im kaze da nismo i da napravi efektniju predstavu za patriote, tokom perioda durenja koji verovatno trajati nekoliko meseci.

Kosovo ce uskoro izaci iz mode i ne verujem da ce neko moci da profitira na njemu kada prodje leto. Bice jedna od stavki u programu svake stranke koja zeli vise od 5.6% biraca, ali to je to. Birace ce osvojiti onaj ko uspe da efektnije zahvati i srednju i nizu klasu. Tadic je potpuno zapostavio nizu srednju i nizu klasu i zbog toga je zamalo izgubio izbore. Onoga ko nema sta da izgubi ne mozes uplasiti Nikolicem.
Npr. vecina gradjana koja uopste putuje van zemlje to radi jednom godisnje i to u Tursku, Grcku i Crnu Goru. To znaci da je taj podatak bitan visoj i visoj srednjoj klasi ali potpuno nebitan za vise od 80% gradjana.
Bice vrlo tesko dobiti bitku za nizu klasu ukoliko joj se ne predstave potencijali Unije na pravi nacin. Mahanje zastavama i rupe na tepihu nece dobiti parlament. Niti ce ga dobiti obracanje doktora, profesora i slicnih. Mora neko da se sa razumevanjem obrati nizoj klasi i ponudi im nesta. Za sada to jedino radi Nikolic, mada bi ga bilo lako potuci i na tom planu jer on nudi "ponos", a to se ne jede. Tadic mora da spremi "hleba i igara".
vucko vucko 20:56 08.02.2008

Što se mora, nije teško

To je neophodno durenje,

Pa ako je neophodno, šta ćemo - moramo da se prilagodimo neophodnom - evropske integracije moraju da sačekaju malo, da se on udobrovolji
silver bullet silver bullet 22:39 08.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Koštunica je potpuno u pravu.Nuđenje Srbiji "prelaznog sporazuma" je samo koska da bi Srbija de facto priznala protivpravno slanje misije EU na KiM.


Mislim, ako je blef, nece upaliti, oni ce poslati misiju na Kosovo, a ako nije - sta?
Da li to znaci zbogom Evropskoj uniji zauvek?
Joe Black Joe Black 23:14 08.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Da li to znaci zbogom Evropskoj uniji zauvek?


Srbija od 2000 do danas usvaja milione dokumenata kojima se uvode standardi kojima se priblizava EU. To je toliki posao da nema nazad. Svi rade u tom pravcu, ali bukvalno svi. Kao sto je nekad sva zajednica radila u pravcu razbijanja ex yu. U nacionalizmima je naisla na plodno tle i to je bilo to. Danas niko vise nema podrsku za rat, i zato je situacija ovakva. U glavnom problemu je ipak medjunarodna zajednica, zato sto ne postoji legalan pravni mehanizam kojim je moguce Kosovo ucinjeti nezavisnim, a da ne prodje kroz SB UN. Sve i da ga priznaju i Ameri i EU, nema stolice u UN.

Trenutna pozicija nije nista drugo nego lov u mutnom, na talasu glasova Borisa Tadica. Ipak, moj stav je da Tadic nikada nije imao hrabrosti, znanja i pameti da odgovori na pitanje - kako najbolje da upotrijebi svoje uporiste u birackom tijelu. Statistika je takva da nece znati ni ovoga puta, i da ce najvjerovatnije i ovoga puta samo biti zainteresovan za lovu. Covjek koji najvise postize, sa najmanjom podrskom u birackom tijelu zove se Kostunica. Voljeli ga ili ne - to je fakat. On je ubjedljivo najozbiljniji politicar u Srbiji. Kad ovo kazem ne govorim o tome da li se neko sa njim slaze ili ne.
G r o f i c a G r o f i c a 23:40 08.02.2008

Re: Vizionar

Ma da, nego je užasno neshvaćen :)

prelazni sporazum, da. :)
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:52 08.02.2008

Re: Vizionar

PinkBunny
Bice vrlo tesko dobiti bitku za nizu klasu ukoliko joj se ne predstave potencijali Unije na pravi nacin. Mahanje zastavama i rupe na tepihu nece dobiti parlament. Niti ce ga dobiti obracanje doktora, profesora i slicnih. Mora neko da se sa razumevanjem obrati nizoj klasi i ponudi im nesta. Za sada to jedino radi Nikolic, mada bi ga bilo lako potuci i na tom planu jer on nudi "ponos", a to se ne jede. Tadic mora da spremi "hleba i igara".

Skroz se slazem


Kosovo ce uskoro izaci iz mode i ne verujem da ce neko moci da profitira na njemu kada prodje leto. Bice jedna od stavki u programu svake stranke koja zeli vise od 5.6% biraca, ali to je to


Cak iako Kosovo bude priznato od medjunarodne zajednice i od UN, ona stranka koja se bude zalagala da Srbija zvanicno prizna nezavisno Kosovo - nece preci cenzus na izborima
babic babic 00:15 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

silver bullet

Koštunica je potpuno u pravu.Nuđenje Srbiji "prelaznog sporazuma" je samo koska da bi Srbija de facto priznala protivpravno slanje misije EU na KiM.


Mislim, ako je blef, nece upaliti, oni ce poslati misiju na Kosovo, a ako nije - sta?
Da li to znaci zbogom Evropskoj uniji zauvek?

Ne znam da li to znači zbogom EU,ali sada se pokazuje da su i Tadić i Koštunica poraženi,a sa njima i Srbija kao država.SAD i EU su našle pukotinu u vlasti Srbije i to relevantnu pukotinu u vidu Tadića i DS-a.Od 2006 godine DS i DSS imaju zajedničku platformu oko KiM,a sada je ta platforma napuštena i to zbog mizernog ustupka oko viznih olakšica i sličnih beznačajnih stvari.U svakom slučaju veliki dobitak za Tačija/Čekua/Haradinaja jer se već sada može reći da na političkoj sceni Srbije postoji velika podela oko Kosova.
Neće ni Rusija dugo ulaziti u politički sukob sa Amerikom zbog unutrašnje politike u Srbiji,samo da bi Tadić mogao da sedi na 2 stolice i priča o EU i teritorijalnom integritetu Srbije,iako je jasno da i jedno i drugo ne mogu ići zajedno.
Ako je Tadić želeo da batali Kosovo,trebao je to ranije da kaže a ne da simulira neko jedinstvo o teritorijalnom integritetu Srbije.
Ovako ispada da se Tadić "zalagao" za teritorijalni integritet Srbije samo zbog pritisaka i ucena DSS-a a ne zbog nekog iskrenog stava,a sada kada je DS nešto ojačao,onda je odlučio da se pridruži LDP-u u podršci nezavisnosti Kosova.
No,Tadić je odlučio da blokira skupštinu,Koštunica Vladu pa sada imamo samo Predsednika koji vrši ovlašćenja,a jedini koji poziva na razum i odgovorno vršenje funkcija države je Nikolić.Tako imamo apsurd da opozicija moli vladajuće stranke da se pomire i vrše vlast,možda će Vučić ili Krasić biti posrednici između DS i DSS-a,ništa nije nemoguće.
igipop igipop 01:02 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Babicu koja je to zajednicka platforma napustena?

I ko je napustio tu platformu?

Ta platforma je koliko se ja secam imala 5 tacaka.

Od kojih je jedna kosovo a druga EU.

Niti je pitanje kosova ispred pitanja ulaska u EU niti je pitanje ulaska u EU ispred pitanja Kosova.

Ako je neko napustio tako formulisanu politiku onda je to Kostunica.

Jer kostunica je taj koji je poslao onaj suludi predlog u skupstinu u kome stoji da Srbije nece u EU ako boze moj EU posalje misiju na Kosovo.

Nadam se da vidis ko krsi dogovor koji je postignut izmedju DS,DSS i G17.

A koliko sam shvatio ti si pravnik?

Kao pravnik verovatno znas:

1. DA EU nije drzava i da ona nema pravo da priznaje druge drzave dakle da je to u iskljucivoj nadleznosti drzava clanica. Jasno ti je verovatno da je Kostunicina teza da se slanjem misije priznaje nezavisnost kosova nonsens.

2. Da postoji zakonom definisana procedura kako se postupa u slucaju kada je srbiji ponudjen medjunarodni ugovor. Da je predvidjeno da vlada odlucuje o parafiranju i da se po odluci vlade kojom se sporazum parafira i potpisa ovlascenog lica ugovor upucuje u Skupstinu i da tek po ratifikaciji stupa na snagu. Prakticno Djelicev potpis ne bi imao znacaj dok ga skupstina ne odobri. I onda je pitanje zbog cega ako je sve to poznatio Kostunica i DSS rade to sto rade? Pa on uvek moze da sporazum da poslaje u skupstinu i da odbije ratifikaciju.

3. Verovatno si poglaedao ugovor. U ugovoru ni jednom recju nije bilo reci o Kosovu. govori se o stipendijama , nastavku procesa priblizivanje i vizama. Ni reci o suverenitetu. Ni reci o Kosovu. Ako je sve to tako kakve veze ima potpisivanje tog ugovora fomalno pravno ( jer o tome se valjda ovde radi, faktciki upravu i onako Srbija nema) sa prizanjem nezavisnosti Kosova. A posebno sto je do sada potpisan veci broj ufgovora u kojima se Srbija i kosovo tretiraju kao odvjeni entieti, ukljucujuci i CEFTU. Zasto kosutunica radi to sto radi?

I ako je sve to tako ne znam odakle ti ideja da je DS prekrsila bilo kakav dogovor? To je uradio kostunica. Iz sasvim stranackih interesa i licnih ne razmisljajuci o stvarnim interesima ni Srbije ni ljudi koji u njoj zive.

Ne znam da li si licno zainteresovan za politicko prezivaljavanje Kostunice kao politicara. Tako zvucis. Jer ako relano pogledas sta se desava ne znam kako mozes da izvlacis takve zakljucke?

Kostunica je ljudski, politicki starac. . Njegova politika se pokazala praznom i jalovom. Bezidejna. Sebicna. Stetocinska. Kostunica je Milosevic 99 Gotov je.

Jedino pitanje koje se postavlja koliko ce trajati i koliko cemo mi platiti agoniju njegovog politickog umiranja.

Sto se tice DS tvoja teza, da DS ne intersuje suidbina Kosova jednostavno nije tacna. Dole i dalje zivi 200000 ljudi koju Srbiju osecaju svojom drzavom i DS je jako svesna toga. I nije pitanje da li DS hoce nesto po pitanju tih ljudi da uradi vec sta realno moze i sta je racionalno. Uostalom taj stav nije od juce. Kakva je bila reakcija kostunice kada je DS svojevremno pokrenuo inicijatvu za podelu kosova? I seti se sta je rekao Kostunica? Nije vreme? A sad?

Uostalom ne znam ni sam sto pisem ovo. Ako do sada nisi video kakav je Kostunica onda je vec kasno. Samo se nadam da zbog toga ni tebe ni mene nece boleti glava.







Bojan Zdravic Bojan Zdravic 01:42 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista


Igipop odlican komntar, narocito u tacki 3 se slazem sa tobom, vec sam to negde i ja slicno komentarisao
3. Verovatno si poglaedao ugovor. U ugovoru ni jednom recju nije bilo reci o Kosovu. govori se o stipendijama , nastavku procesa priblizivanje i vizama. Ni reci o suverenitetu. Ni reci o Kosovu. Ako je sve to tako kakve veze ima potpisivanje tog ugovora fomalno pravno ( jer o tome se valjda ovde radi, faktciki upravu i onako Srbija nema) sa prizanjem nezavisnosti Kosova. A posebno sto je do sada potpisan veci broj ufgovora u kojima se Srbija i kosovo tretiraju kao odvjeni entieti, ukljucujuci i CEFTU. Zasto kosutunica radi to sto radi?

To sto Kostunica radi izgleda potpuno stupidno i nelogicno. On je skroz izgubio podrsku u narodu, ali ima u ruci ono sto je i Milosevic imao, i uz pomoc cega je vladao - batinu. Kostunica drzi pod kontrolom policiju i tajne policije. Medjutim to mu nece biti dovoljno da ostane na vlasti, jer politika koju vodi je potpuno besmislena i osudjena na katastrofalni poraz. Neulazk u EU i pravljenje od Srbije ruskog satelita, nesto poput Belorusije, je nesto potpuno nemoguce i prakticno neizvodljivo, zbog geografskog polozaja, tradicije, istorijskih okolnosti i teznji naroda Srbije. Narod Srbije to jednostavno nece - on hoce u Evropu.

Ovde se radi o dva razlicita koncepta vodjenja spoljne politike (DS-a i DSS-a) , pri cemu je koncept DS-a svakako onaj pravi i potpuno ispravan, i zato ga treba podrzati - jer je u interesu Srbije.


Wounded Knee Wounded Knee 08:48 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Bojan Zdravic


Igipop odlican komntar, narocito u tacki 3 se slazem sa tobom, vec sam to negde i ja slicno komentarisao
3. Verovatno si poglaedao ugovor. U ugovoru ni jednom recju nije bilo reci o Kosovu. govori se o stipendijama , nastavku procesa priblizivanje i vizama. Ni reci o suverenitetu. Ni reci o Kosovu. Ako je sve to tako kakve veze ima potpisivanje tog ugovora fomalno pravno ( jer o tome se valjda ovde radi, faktciki upravu i onako Srbija nema) sa prizanjem nezavisnosti Kosova. A posebno sto je do sada potpisan veci broj ufgovora u kojima se Srbija i kosovo tretiraju kao odvjeni entieti, ukljucujuci i CEFTU. Zasto kosutunica radi to sto radi?

To sto Kostunica radi izgleda potpuno stupidno i nelogicno. On je skroz izgubio podrsku u narodu, ali ima u ruci ono sto je i Milosevic imao, i uz pomoc cega je vladao - batinu. Kostunica drzi pod kontrolom policiju i tajne policije. Medjutim to mu nece biti dovoljno da ostane na vlasti, jer politika koju vodi je potpuno besmislena i osudjena na katastrofalni poraz. Neulazk u EU i pravljenje od Srbije ruskog satelita, nesto poput Belorusije, je nesto potpuno nemoguce i prakticno neizvodljivo, zbog geografskog polozaja, tradicije, istorijskih okolnosti i teznji naroda Srbije. Narod Srbije to jednostavno nece - on hoce u Evropu.

Ovde se radi o dva razlicita koncepta vodjenja spoljne politike (DS-a i DSS-a) , pri cemu je koncept DS-a svakako onaj pravi i potpuno ispravan, i zato ga treba podrzati - jer je u interesu Srbije.





Поред тога што је то географски неизводљиво, није ни могуће правити руског сателита од нас јер то Русима једноставно није у интересу.
Они од тога ништа немају. Русима је у интересу Србија у ЕУ а истовремено близак партнер Русима. Слично као Бугари. Русима треба Србија у ЕУ да би лакше продирали на тржиште ЕУ.

А нама је у интересу да похапсимо лопове у Србији, поништимо неправедне приватизације, направимо државу која има нормално судство и функционише нормално и да обновимо инфраструктуру. Онда све креће правим током.
blackbox blackbox 09:09 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

babic
Koštunica je potpuno u pravu.Nuđenje Srbiji "prelaznog sporazuma" je samo koska da bi Srbija de facto priznala protivpravno slanje misije EU na KiM.

Ma nije ništa u pravu, to vidi svako ko je pročitao ponuđeni sporazum i Nacrt dokumenta o misiji. Čak je ministarska spoljnih poslova Kipra izjavila da misija uopšte ne prejudicira status, niti se to pominje.Pravni osnov će verovatno naći u tač.9 Reozolucije 1244.
"9. Овлашћује Генералног секретара да, уз помоћ релевантних међународних организација, успостави међународно цивилно присуство на Косову да би била обезбеђена привремену администрација за Косово под којом људи Косова могу да уживају значајну аутономију у оквиру Савезне републике Југославије и која ће да обезбеди прелазну администрацију док успоставља и надгледа развој привремених институција самоуправе да би се обезбедили услови за миран и нормалан живот за све становнике Косова; "
Izgleda da je cilj Koštunice i njegovih da nas posvađaju sa EU, a razloge normalan um stvarno ne može da dokuči.
Valjda je Srbiji u interesu da Kosovo bude pod međunaroidnim protektoratom i dok god je u tom statusu nije nezavisno.
Da li je neko od tih što kao ne daju Kosovo i čuvaju teritorijalni integritet izložio šta bi Srbija radila da svi međ. faktori dignu ruke od Kosova, povuku se i kažu eto vam ga ?
silver bullet silver bullet 11:39 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Srbija od 2000 do danas usvaja milione dokumenata kojima se uvode standardi kojima se priblizava EU. To je toliki posao da nema nazad. Svi rade u tom pravcu, ali bukvalno svi. Kao sto je nekad sva zajednica radila u pravcu razbijanja ex yu. U nacionalizmima je naisla na plodno tle i to je bilo to. Danas niko vise nema podrsku za rat, i zato je situacija ovakva. U glavnom problemu je ipak medjunarodna zajednica, zato sto ne postoji legalan pravni mehanizam kojim je moguce Kosovo ucinjeti nezavisnim, a da ne prodje kroz SB UN. Sve i da ga priznaju i Ameri i EU, nema stolice u UN.


Znaci opet cemo mi da prevaspitavamo svet. Medjunarodna zajednica ima problem, ako to ne shvata, mi cemo joj pokazati.
Pa, lepo.
Znamo kako smo prosli poslednji put kad smo to pokusali.
Nije nam bilo dovoljno?

Trenutna pozicija nije nista drugo nego lov u mutnom, na talasu glasova Borisa Tadica. Ipak, moj stav je da Tadic nikada nije imao hrabrosti, znanja i pameti da odgovori na pitanje - kako najbolje da upotrijebi svoje uporiste u birackom tijelu. Statistika je takva da nece znati ni ovoga puta, i da ce najvjerovatnije i ovoga puta samo biti zainteresovan za lovu. Covjek koji najvise postize, sa najmanjom podrskom u birackom tijelu zove se Kostunica. Voljeli ga ili ne - to je fakat. On je ubjedljivo najozbiljniji politicar u Srbiji. Kad ovo kazem ne govorim o tome da li se neko sa njim slaze ili ne.


Za Tadica se slazem, za Kostunicu - ne. Ovo sto on radi je pijacarenje, nije ozbiljna politika, jos manje ozbiljna nacionalna politika koja gleda bar deset godina unapred. To je sibicarenje, samo sto on ne vrati kutijice nego zakone i ljude. U tim pravno-polulegalnim manevrima zeznuce se na nekoj krivini kao sto se Milosevic zeznuo, samo sto posle njega nece doci demokratske snage nego radikali.
Kad se pravo i pravda toliko razidju - pravo prestaje da postoji.
Pravda i realnost ga demantuju. On nestaje. To nije rezultat ozbiljne politike.
silver bullet silver bullet 11:43 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

SAD i EU su našle pukotinu u vlasti Srbije i to relevantnu pukotinu u vidu Tadića i DS-a.Od 2006 godine DS i DSS imaju zajedničku platformu oko KiM,a sada je ta platforma napuštena i to zbog mizernog ustupka oko viznih olakšica i sličnih beznačajnih stvari


Samo jos da mi dokazete tu vezu i bice dobro.
Ako ona postoji, onda ste mi odgovorili. Zbogom, EU.

Ovako ispada da se Tadić "zalagao" za teritorijalni integritet Srbije samo zbog pritisaka i ucena DSS-a a ne zbog nekog iskrenog stava,a sada kada je DS nešto ojačao,onda je odlučio da se pridruži LDP-u u podršci nezavisnosti Kosova.


To isto vazi za Kostunicu, samo po pitanju evropskih integracija.
a jedini koji poziva na razum i odgovorno vršenje funkcija države je Nikolić


Nikolica i SRS mi ne pominjite. Sto se mene tice, ja nemam kratko pamcenje. Secam se svega, od 1990. do danas.
Radikali su stetocine bili i uvek ce biti.
dragan7557 dragan7557 14:06 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Ali Tadica nema nigde. Obracanje naciji u trenutku kada je blokiran rad Vlade?



Šta ima da se obraća i da davi narod sa nevažnim stvarima u koje se rečeni narod razume 'k'o Marica u kriv krasni' ??
Valjda je narod "svojom voljom" rešio da l egal-majstor radi po svom Ustavu.
Uostalom tu je teljefon (vel'ka ušteda u vremenu) a dobro je i za Telekom da nadoknadi gubitke iz Bracke nam Bosne.
A račune će već polagati caru koji ga je postavio za Gubernatora.

Narod ima da radi (ako ima posla) ako nema onda da se po Zakonu o Snalaženju snalazi i tu je kraj priče.
dragan7557 dragan7557 14:38 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista

Ako je Tadić želeo da batali Kosovo,trebao je to ranije da kaže a ne da simulira neko jedinstvo o teritorijalnom integritetu Srbije.


Samo potpuno neinformisan čovek može da priča o nekom teritorijalnom integritetu koji u praksi ne postoji već više od dvadeset godina, kao što ne postoje ni kolevke u kojima se gaje odrasli ljudi.

A svak onaj ko spominje simulaciju bi trebao i da pogleda izvrstan članak:
Are You Living in a Computer Simulation?
by Nick Bostrom
Department of Philosophy, Oxford University
Philosophical Quarterly (2003) Vol.53, No.211, pp.243-255
www.simulation-argument.com/simulation.html

Svak normalan u Srbiji od 1999 zna da teritorijalni (a ni drugi) integritet ni pre nije postojao (odvijao se putem primene sile) te ili smo mi, koji primećujemo da nam se nudi neki virtuelni integritet koji postoji samo na stranicama 'artijama vlade ili u pobrkanim mozgovima političara, potpuno ludi, ili nam političari prodaju virtualni realitet za realni.

Čini se da Virtualni argument o integritetu služi više za prikrivanje stvarnog stanja krčmljenja i ilegalnog prisvajanja srpske imovine a život građana Srbije sve više podseća na igru Second Life u Virtualnom Svetu u kome je sve moguće a snalaženje osnovni princip života. Čak ne mora ni da se jede a pare i imovina su na izbor sve je dostupno i moguće.
dragan7557
09 februar 2008
dragan7557 dragan7557 16:58 09.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista


Kostunica je ljudski, politicki starac. . Njegova politika se pokazala praznom i jalovom. Bezidejna. Sebicna. Stetocinska. Kostunica je Milosevic 99 Gotov je.


I, šta onda? Murta ode a koji od Kurti da ga zameni ili opet mudra zamena manjeg za veće zlo?
Svakako da VK nije ni trebao da dolazi za polit-komesara države, ali je i činjenica da u Srbiji opet nedostaje alternativa odnosno političar koji je profilisan kao neko ko može da upravlja sve manjom državom u kojoj je bezzakonje jedini funkcionalni modus vlasti uz obaveznu visoku tenziju elektorata koji se povodi za neizvodivim
apologetikama politikanerskog hora kome je život zakon(?) a kancelarija cela Srbija (?) i koji svoja privatna domaćinstva bogate na račun tog istog zaludelog elektorata prisvajajući sve što bilo čemu vredi.

Može se čak ići i dalje ; Srbija u ovom momentu nema čak ni partiju koja bi mogla da naciju povede u neki drukčiji život i koja ima realnu političku sliku buduće Srbije.
Olinjala frazeologija partijskih politikanera koji svojim "mišljenjem" svakodnevo terorišu i zaluđuju elektorat koji više i nije u mogućnosti da apsorbuje ni 10% ovih litanija i obećanja za suludo nadanje u bolje sutra dok država propada.a nacija razapeta i sluđena već spomenutim terorom sačinjenim od pretnji, psovki,vređanja a sve u želji da se štoviše tuđeg prigrabi pa bili to makar i glasači za jednokratnu upotrebu.

Vratiti naciji samopouzdanje i dignitet je nešto što politikaneri džadaroši i avlijaneri niti su u stanju niti su to ikada bili a svak ko veruje u njihovu apologetiku bilo kog tipa je ili smućen ili poremećen do sumanutosti..

Postojanje dve ideologije u Srbiji ( ideologija preživljavanja i snalaženja i ideologija beskrajnog bogaćenja otimanjem,krađom i pljačkom) ne ostavlja mesta za svesno i racionalno pa samim tim i za normalno..
dragan7557
09 februar 2008
babic babic 23:47 10.02.2008

Re: sta ce se desiti - nista


Samo jos da mi dokazete tu vezu i bice dobro.
Ako ona postoji, onda ste mi odgovorili. Zbogom, EU.

Veza je očigledna.EU protivpravno šalje misiju,policiju i pravosuđe na deo teritorije Srbije da instalira kvazidržavu po Ahtisarijevom planu.To je jedan vid spoljnopolitičke,i pravne agresije na Srbiju.
Srbija ne treba da ništa potpisuje i treba da stavi moratorijum na dalje pridruživanje EU.To je najmanje što može da učini jedna nezavisna država.Inače,dug je period do pretpostavljenog ulaska Srbije u EU 2015,2020 ili čak 2025,i do tada se mogu otvoriti i druga pitanja.Ako sada Srbija odstupi od svojeg teritorijalnog integriteta,za par godina raspravljaćemo Preševo/Bujanovac ili EU,za 5-6 godina Vojvodina ili EU,nakon toga Sandžak ili EU,i na kraju neće imati šta da uđe u EU.Naravno nećemo ući nikada u EU jer ima da se bavimo granicama narednih 20 godina.
Često se tvrdi da je nezavisnost Kosova presedan te da će imati uticaja na Gruziju,Kipar itd.Zanemaruje se da je moć tog presedana najveća u Srbiji i da ukoliko Srbija prećutno ili izričito pristane na nezavisnost Kosova,a nastavak pridruživanja Eu jeste prećutno priznavanje nezavisnosti Kosova,pojaviće se i drugi teritorijalni zahtevi.Teško je argumentovano odbiti zahtev Albanaca u Preševu da se odvoje ili nekih drugih regiona,ako to de facto priznajemo Kosovu.


To isto vazi za Kostunicu, samo po pitanju evropskih integracija

Svako ima prioritet.Teritorijalni integritet i pridruživanje Eu su došli u koliziju i Koštunica je odabrao teritorijalni integritet Srbije.Da su teritorijalni integritet Srbije i pridruživanje EU došli u koliziju jasno je od momenta kada je EU definitivno odlučila ne da prizna nego da stvara nezavisno Kosovo sa svojom misijom.
Tadić će moći još malo da laže javnost sa pričama i EU i teritorijalni integritet Srbije,a iole upućenom je jasno da će pre ili kasnije od Srbije biti traženo da izričito prizna nezavisno Kosovo.Srbija ne može biti članica EU sve dok ne prizna sve susedne države,a što se tiče Brisela Kosovo će biti nezavisna susedna država.
Pošto je Tadić jedan licemer koji će nastojati da što duže iznosi iluzije da je moguće biti član EU i ne priznavati nezavisno Kosovo,i on bi se jednog momenta našao u ćorsokaku,kada bi Brisel tražio da prizna Kosovo,i onda bi tvrdio isto ovo što sada priča Koštunica.
Verovatno Tadić računa da će se to desiti za 5-6 godina kada on više neće biti predsednik.Međutim državnik se od sitnog politikanta razlikuje po tome što gleda malo dalje od kraja svog mandata.
Gorio Gorio 20:42 08.02.2008

Radi mu sat,

Bojim se da će mu pasti zastavica.
Joe Black Joe Black 21:44 08.02.2008

Serbian PM blocks EU pact over Kosovo

Serbian PM blocks EU pact over Kosovo, despite vote

Belgrade power broker Vojislav Kostunica is shaking the newly elected government over Kosovo.

By Robert Marquand | Staff writer of The Christian Science Monitor from the February 8, 2008 edition

Belgrade, Serbia - Serbia's most skillful politician rarely smiles, doesn't socialize, and believes religiously in a special destiny for Serbia. Now, Prime Minister Vojislav Kostunica is shaking Serbia's newly elected government – over the destiny of Kosovo.

Days after 2.2 million Serbs voted to join Europe by reelecting President Boris Tadic, Mr. Kostunica is playing a high-stakes game that has helped paralyze the government. He has accused the European Union of "jeopardizing the territorial integrity … of Serbia" as it prepares to send a mission to Kosovo, and blocked Mr. Tadic from signing an EU premembership agreement – saying it is a European quid pro quo for Kosovo's independence from Serbia.

The result could be to boost the radical leadership Serbia just voted narrowly against, analysts say – and promote policies that Europeans worry could destabilize the Balkans. Before elections, some analysts felt the government might fall if pro-Russia radical Tomislav Nikolic was elected. Now the way may be paved anyway by a statesman who is showing a talent akin to that of former hard-line Serbian President Slobodan Milosevic – whom he helped oust – for writing Serbia's script from behind the scenes, analysts say.

Just last spring, Kostunica used his fabled power-broking skills to halt a parliamentary takeover by hard-line nationalists. Now, Kosovo Albanians say, he is frightening Europe in a bid to delay independence, something Serbia has done successfully for two years under Kostunica.

Diplomats do grudgingly admire Kostunica's skills. Liberals here whisper he is twice as clever as Tadic and twice as dangerous as Mr. Nikolic.

In just over a year, Kostunica has resurrected the emotional volcano of Kosovo, invented a new relationship with Russia, given a green light to disaffected radicals, rewritten the Constitution, and made himself the center of politics – at a time when his approval rating has dropped from 81 percent in 2000 to 7.5 percent today. A popular Belgrade cartoon, made after Kosovo Albanians elected Hacim Thaci as prime minister in November, shows Kostunica next to Mr. Thaci, who says, "I won 40 percent and will be prime minister." A bubble above Kostunica has him thinking, "That's the easy way!"

Kostunica interlocutors describe him as sympathetic in his early days in power. But they say he has shifted from the anticommunist legal scholar who ran a small think tank in Yugoslavia to a democrat opposed to Milosevic to a power-seeker drenched in Serbian patriotism. "I found him very agreeable, very refreshing in 2000," says one diplomat. But today, "It is Kostunica's fault if more and more Serbs speak of fighting for Kosovo. He's become a raving nationalist."

When Jacques Rupnik of Sciences Po in Paris first met Kostunica, the Serbian politician was reading America's Founding Fathers and studying the US Constitution. Mr. Rupnik asked if Kostunica was a nationalist or a democrat; Kostunica said he was both. "He saw himself as the true nationalist and Milosevic as an opportunistic fake," Rupnik says.

Belgrade sources say Kostunica is so private that even his inner circle does not know his real thoughts. He is not seen at social events or Belgrade's soccer stadium. His wife has ties to a high-ranking Serbian Orthodox church figure. Kostunica's father fought in World War II with the Chetniks – a guerrilla group of Serb patriots – not with Tito's multiethnic Partisans – a formative fact. Kostunica is famously dour. "[He] always looks like he's a bit fed up with everything, but that's just him," says one European diplomat.

Significantly, Kostunica has ruled out violence. "People call him a 'little Milosevic,' but I don't think that is fair," says Dejan Anastasijevic, a columnist for the weekly Breme. "He has democratic credentials. He handed over a dozen generals to The Hague. Our press is freer than before.... [H]e hasn't advocated violence, and that is where many draw the line."

Balkan analysts note that while Kostunica's Democratic Party of Serbia keeps the democratic coalition intact, his underlying policies aid the Radical Party. "Nikolic and the radicals prosper greatly under Kostunica," says James Hooper, a former US diplomat. "Kostunica believes in the solutions of Nikolic on Kosovo, minus the violence needed to achieve those aims. As soon as [former Prime Minister Zoran] Djinjic was killed, Kostunica dismantled all the reforms he established."

Tadic's reelection Sunday was seen as a setback for Kostunica. Without Tadic, Kostunica could easily control the democrats, sources say, and become the man Europe deals with on foreign affairs. Days before the polls, Kostunica tried to force Tadic to agree to nullify all EU treaty plans, Tadic's platform, if the EU sent a police mission to Kosovo, as it has voted to do. Tadic refused.

Still pursuing this aim, Kostunica has Serb politics at a standstill. He won't let the government meet, since Tadic ministers would approve the EU deal. Tadic won't let parliament meet, fearing that Kostunica will create a new coalition of radicals. Kostunica said parliament must "urgently" meet for reasons of national security, before "Albanian separatists … supported by the US and EU … declare independence unilaterally" in Kosovo.

Kostunica's tactics are "not simply rhetoric," says former US Ambassador to Serbia William Montgomery, who lives here.

In one sense, Kostunica is correct about the EU's intent, analysts say. While rarely linked explicitly, the understanding in Europe after a decade of war led by Milosevic's Serbia and ended by NATO, is that Kosovo would be independent and Serbia would be a member of the EU. That was the script until last year.

Critics say that if Europe and the US quickly accepted the desire by Kosovo's 90-percent Albanian community for independence after the war, when Serbs were tired of Milosevic, rather than deal with it nine years later in tandem with Serbia's EU status, the issue would be moot.

"It is the official policy of the Serbian government to join Europe," notes Albert Rohan, a former foreign secretary of Austria. "The EU in turn wants all the Balkan states to be members."

Kostunica's unofficial foreign policy harks back to that of Tito's Yugoslavia – balancing between East and West. He has secured Vladimir Putin's veto on Kosovo independence in the UN Security Council. Among other deals, Kostunica last month arranged to sell Serbia's oil and gas monopoly to Russia's Gazprom.
G r o f i c a G r o f i c a 13:00 09.02.2008

Peticija za Kosovo

Prenosim poruku koju sam i ja dobila:

[Citat]

U americkom senatu pokrenut je postupak za donosenje rezolucije o otcepljenju Kosova (sto je manje vise svima vec poznato).Onda je jedan od senatora pokrenuo na netu peticiju da bi prikupio dovoljno glasova i stavio na izglasavanje protivnu rezoluciju. Sve je zvanicne prirode i nije zezalica. Dajte da ne sedimo skrstenih ruku i pokusamo bar nesto da uradimo. Ne kazem da cemo nesto da promenimo i mozda je sve reseno, ali ajde da bar probamo.
Sajt je: www.thepetitionsite.com/takeaction/905791187 .
Do sada se prijavilo oko 75 000 ljudi, a potrebno je 100000, da bi peticija bila validna. Najveci problem je sto mnogo ljudi ni ne zna za ovo. Ako mozete prosirite ljudima koje znate.
Hvala svima. Puno Pozdrava.

[Kraj citata]
blackbox blackbox 13:34 09.02.2008

Re: Peticija za Kosovo

Ne sekirajte se, ministar Samardžić ima rešenje. On će to jednostavno smatrati nepostojećim i ništavnim.
Dpbro je da ste obavestili možda se i on informiše pa pošto kao ministar za Kosovo, koji nije ministar spoljnih poslova predsedava Savetom za spoljnu politiku, kojem ne predsedava ministar spoljnih poslova (sve je apsolutno logično i aposolutno romantično), valjda će preduzeti diplomatsku ofanzivu da to spreči. Možda aktivira hokus-pokus grupe u SAD, mada mi se čini da to može da uradi samo na severu Kosova.
Selo gori a baba se češlja, što će reći sve se priprema oko Kosova a vlada ne zaseda.Valjda bi bilo normalno da kod tolikog zaklinjanja da brani Kosovo bude u stalnom zasedanju.
Zar i bombaške akcije juce i sinoć nisz razlog da se ozbiljna vlada sastane i obavesti narod barem gde su opasna mesta (npr. strane banke, Tempo, Idea, Vero), i sugerise da idemo isključivo u čisto domaće dučane na kojima je naziv ispisan isključivo ćirilicom.
sentinel26 sentinel26 14:14 09.02.2008

Re: Peticija za Kosovo

blackbox
Zar i bombaške akcije juce i sinoć nisz razlog da se ozbiljna vlada sastane i obavesti narod barem gde su opasna mesta (npr. strane banke, Tempo, Idea, Vero), i sugerise da idemo isključivo u čisto domaće dučane na kojima je naziv ispisan isključivo ćirilicom.

Ja bio jutros u Merkatoru, bilo je mnogo manje kupaca nego inače subotom.

P.S. Onaj citat iz Rezolucije 1244 nije iz tačke 9 nego 10 (ako se ne varam).
dragan7557 dragan7557 14:57 09.02.2008

Re: Peticija za Kosovo

sentinel26

blackbox
Zar i bombaške akcije juce i sinoć nisz razlog da se ozbiljna vlada sastane i obavesti narod barem gde su opasna mesta (npr. strane banke, Tempo, Idea, Vero), i sugerise da idemo isključivo u čisto domaće dučane na kojima je naziv ispisan isključivo ćirilicom.

Ja bio jutros u Merkatoru, bilo je mnogo manje kupaca nego inače subotom.

P.S. Onaj citat iz Rezolucije 1244 nije iz tačke 9 nego 10 (ako se ne varam).
[/quot

Vali još žuta traka sa Davidovom zvezdom i Pravoslavni krst da narod zna koj' je nji'ov a kojizi je NAŠ
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 16:29 09.02.2008

Re: Peticija za Kosovo


Upravo sam potpisao, ima vec 81,640 potpisa, i poslao sam na jos neke blogove. Mozda bi trebao neko da postavi post od autora.
sentinel26 sentinel26 16:34 09.02.2008

Re: Peticija za Kosovo

dragan7557
sentinel26
Ja bio jutros u Merkatoru, bilo je mnogo manje kupaca nego inače subotom.

Vali još žuta traka sa Davidovom zvezdom i Pravoslavni krst da narod zna koj' je nji'ov a koji je NAŠ

Vrlo je moguće. Srbima će kao policija alkotest, podmetati "srbomer" da pokaže intenzitet, pa ko zadovolji - "patriJota" a ko ne - "izdaJnik".
Za pripadnike manjina ako budu spremljene samo zvijezde i trake, biće podnošljivo jedno vrijeme, a poslije....

strava strava 22:41 09.02.2008

Učenje demokratije

Ne razumem ljude kojima čim se javi nekakva kriza u vladi odmah nekakav signal za uzbunu. Udahnite duboko. Ako se kriza u vladi ne sredi biće novih izbora ili neka druga vlada. To se zove demokratija.
G r o f i c a G r o f i c a 00:51 10.02.2008

Re: Učenje demokratije

Ako se kriza u vladi ne sredi biće novih izbora ili neka druga vlada. To se zove demokratija.

Tako je. Sta znaci demokratija drugo nego smenjivost vlasti.
ceda_urosevic ceda_urosevic 21:21 10.02.2008

Biljana,

izdržao sam 3 minuta piramide večeras.
Moram da kažem - svaka čast na živcima, meni bi posle onih kretena prijala banja 7 dana...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana