Na današnji dan| Život

Smak sveta – direktan prenos

loader RSS / 21.12.2012. u 01:50

Noć je. Mali, zabačeni krajolik u Srbiji. Brda. Daleko smo od naselja... Sedimo tu, napolju, na vidikovcu, uz vatricu, na drvenim tronoškama, umotani u gunjeve, i pijuckamo šljivovicu. Blaga je, ali greje. Isprva smo stalno zurili u nebo, iščekujući moguću iskru, predznak, ili šta već. A onda smo krenuli u razgovoranciju, šta će biti ako stvarno bude. Rakijica i džaranje vatre postadoše nam zanimljiviji. Najposle, sa priče o smaku sveta sasvim okretosmo na priču o načinu pečenja i kvalitetu rakije koja se caklila u malim staklenim čašama. Ipak, nije da ne bacamo pogled u nebo, koje se na momente čini nekako izmenjeno. Hoćemo li dovoljno trezveni dočekati jutro, pa podne...?  I, kad smak sveta prođe, samo da ne bude mamurluka: po tome ćemo znati kakva je rakijica.

 .  .  .  

Smak sveta je koristan, makar u pogledu toga što već sama pomisao o njemu kao pojavi nagoni na ona uglavnom potisnuta pitanja o konačnom i beskonačnom, o smislu i besmislu, o svemu što bi se moglo nalaziti s one strane naše saznatljivosti.

Inače, kako javljaju mediji, smak sveta neki su već preživeli. U ovom trenutku, recimo, Novi Zeland je već nekoliko sati izvan „zone opasnosti“. Mada, to može da bude samo povod za neoprezno opuštanje, Jer, ima i ova vest, gde se kaže da smak sveta počinje u sedam ujutro (dakle, par sati nakon postavljanja ovog teksta).

Postoje i linkovi za gledanje direktnog prenosa. Dobro. Možda je korisno. A možda je samo povod da se kaže kako i internet ima svoju estradu :)   

Imamo, recimo, i ovo

Uzgred, šta god da bude, nema sekiracije. Čak i da nestane ova varijanta sveta (Zemlja), nećemo nestati mi kao deo života. Kad god i u kojem god kutku svemira da se steknu uslovi, pojaviće se ... Dakle, jedna topla astro-barica je dovoljna da se začne opet sve ovo. Ako ikakvog smisla ima naš život ovdašnji, sadašnji, on će se samo nastaviti u nekom drugom vremenu i na nekom drugom mestu, i ići će svojom nežnom, treperavom putanjom, kakav god bio njen, uslovno rečeno, krajnji ishod.

Na blogu se o smaku sveta ovih dana pričalo baš dosta. Kolege blogeri su temu obradili na skoro sve moguće načine, sadržajno, duhovito, uz naučne podatke ili pretpostavke, ... Poslednjeg dana našeg, kako se smak sveta približio, cela stvar je nekako utihnula.

Eto, nek ovaj post posluži i zato da smak sveta na kraju ne ostane sasvim nezapažen.

 



Komentari (81)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Krugolina Borup Krugolina Borup 02:09 21.12.2012

Zimska kratkodnevica

U ovom trenutku, recimo, Novi Zeland je već nekoliko sati izvan „zone opasnosti“. Mada, to može da bude samo povod za neoprezno opuštanje, Jer, ima i ova vest, gde se kaže da smak sveta počinje u sedam ujutro (dakle, par sati nakon postavljanja ovog teksta).


Pojma nemaju ni jedni ni drugi koji su napisali ovo gore. Majanski kalendar završava u trenutku ZIMSKE KRATKODNEVICE, tj. trenutka koji mi zovemo "dolazak zime". A to je danas (ako je verovati astornomskom društvu Ruđer Bošković) u 12.12 h po našem vremenu.

LINAK

Maje su kalendar zasnivale na astronomskim pojavama, što zimska kratkodnevica i jeste.

loader loader 02:10 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

Krugolina, za prvo mesto :

Ko god da je u pravu - ovaj cvetić gore je otporan na smak


Evo i jednog malog svemirskog ukrasa:

Krugolina Borup Krugolina Borup 02:15 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

loader
Krugolina, za prvo mesto :


Hvala, hvala.

Ne mogu da verujem koliko se ljudi primaju na taj smak sveta. Večeras sam bila na nekom dečijem rođendanu - dakle, neizbežan deo razgovora među roditeljima. Pa se zabrinuh, pošto s detetom reč o tome nisam progovorila, da ga neko ne naplaši ni krivog ni dužnog?! I dok smo se spremali kući, reče jedan njegov drug kako je sutra smak sveta, a moje dete ni pet ni šest nego: "Ja u to ne verujem, to su gluposti!" Ljubi ga majka pametnog.
loader loader 02:22 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

Ne vadite se ... Dete videlo da onako pritajeno zentate, pa vam reklo nešto za smirenje
Jukie Jukie 02:31 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

U ovom trenutku, recimo, Novi Zeland je već nekoliko sati izvan „zone opasnosti“.

Ne znam kako neko uopšte može da bude van zone opasnosti dok svuda na svetu ne prođe taj trenutak. Recimo eruptira vulkan u Jeloustonu kada je tamo minut pre "kraja" a na Novom Zelandu prošao ceo dan

Krugolina Borup

Majanski kalendar završava u trenutku ZIMSKE KRATKODNEVICE, tj. trenutka koji mi zovemo "dolazak zime". A to je danas (ako je verovati astornomskom društvu Ruđer Bošković) u 12.12 h po našem vremenu.

Lepo, 12.12.21.12.12.
Inače, danas su na Minimaksu dali epizodu "Zemlje pre vremena" gde dinosaurusi proslavljaju "Dan Sjajnog Kruga" kada prave veliku proslavu kako bi se Sunce odobrovoljilo i počelo kasnije da zalazi
Krugolina Borup Krugolina Borup 02:38 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

Lepo, 12.12.21.12.12.


Pa to važi samo za CET zonu!
U Londonu će u isto vreme biti 11.12 h. U Meksiku 03.12 / 04.12 / 05.12 h. Itd po drugim zonama.
loader loader 04:09 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

A pazite ovaj satni mehanizam:

loader loader 04:33 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

Jukie:
Recimo eruptira vulkan u Jeloustonu kada je tamo minut pre "kraja" a na Novom Zelandu prošao ceo dan

A šta ako eruptira sekund nakon kraja?
Da li bi veliki pedantni nemački sudija poništio to kao neregularno ?
ivana23 ivana23 09:53 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

Kru je u pravu...

Time until Friday, 21 December 2012, 12:11:00 (Belgrade time)

Mayan Calendar Countdown
loader loader 10:07 21.12.2012

Re: Zimska kratkodnevica

Ivana23

Kru je u pravu...

Hm... - sa Kru nema igre - podrazumeva se da je u pravu



Nego, Ivana, kada sam otvorio vaš link, ugledao sam :




Pazite, baš u tom času...
Nego sam bio priseban, pa sam momentalno snimio izgled strane ...
Hm... Ove 12-tice neko znamenje kao da su?!

razmisljam razmisljam 02:24 21.12.2012

Чекајте...

У линку који сте дали, пише да овај најсвежији смак света почиње у Мексику тачно у поноћ по нашем времену , а код нас стиже седам часова касније.
Пошто из Мексика нема никаквих вести, да ли то значи да ни Мексика више нема ( пу, пу, пу, далеко било ), или смо и овог пута имали среће?
Jukie Jukie 02:32 21.12.2012

Re: Чекајте...

razmisljam
У линку који сте дали, пише да овај најсвежији смак света почиње у Мексику тачно у поноћ по нашем времену , а код нас стиже седам часова касније.Пошто из Мексика нема никаквих вести, да ли то значи да ни Мексика више нема ( пу, пу, пу, далеко било ), или смо и овог пута имали среће?

Pa Meksiko je posle nas po vremenskim zonama. U Americi je još uvek četvrtak.
loader loader 02:35 21.12.2012

Re: Чекајте...

razmišljam

U skladu sa svojim nicknameom obrađujete temu više nego pronicljivo, zapažajući i one stvari koje već izazivaju ... recimo, blagu nelagodu.
Prijatelji iz Mexika mi se ne javljaju na fejs. Nisu online. Čudno, ... A inače stalno vise i četuju.
Krugolina Borup Krugolina Borup 02:36 21.12.2012

Re: Чекајте...

У линку који сте дали, пише да овај најсвежији смак света почиње у Мексику тачно у поноћ по нашем времену , а код нас стиже седам часова касније.


Čoveče, kakve se sve gluposti pišu! Zimska kratkodnevica počinje u isto vreme za sve, tj. u 11.12 po GMT-u, ili UTC-u, a pošto smo mi GMT+1, tj. CET, kod nas dolazi u 12.12 h - što je isti trenutak, samo je vremenska zona druga. Meksiko je podeljen na tri vremenske zone, i srednja je 7 sati od UTC-a, samo minus. Dakle, kad je kod nas 12.12 CET, u Londonu je 11.12 UTC, a u Meksiku je 03.12 / 04.12 / 05.12 ujutro (po zonama). Gde oni ukačiše ponoć po našem vremenu, pa još da smo mi IZA a ne ISPRED po vremenskim zonama, to samo oni znaju...


razmisljam razmisljam 02:40 21.12.2012

Re: Чекајте...

Krugolina Borup

Čoveče, kakve se sve gluposti pišu! Zimska kratkodnevica počinje u isto vreme za sve, tj. u 11.12 po GMT-u, ili UTC-u, a pošto smo mi GMT+1, tj. CET, kod nas dolazi u 12.12 h - što je isti trenutak, samo je vremenska zona druga. Meksiko je podeljen na tri vremenske zone, i srednja je 7 sati od UTC-a, samo minus. Dakle, kad je kod nas 12.12 CET, u Londonu je 11.12 UTC, a u Meksiku je 03.00 / 04.00 / 05.00 ujutro (po zonama). Gde oni ukačiše ponoć po našem vremenu, pa još da smo mi IZA a ne ISPRED po vremenskim zonama, to samo oni znaju...


Пословична новинарска обавештеност. Али добро звучи.

razmisljam razmisljam 03:28 21.12.2012

Re: Чекајте...

Jukie

Pa Meksiko je posle nas po vremenskim zonama. U Americi je još uvek četvrtak.


Мислим да наша подела на временске зоне не важи за један Озбиљан Смак Света Који Држи До Себе.
Хоћу рећи, њему је у опису посла да буде хаотичан, тако да не видим зашто би обраћао пажњу на то где је колико сати у ком тренутку.
Уосталом, код нас је петак, а то је сасвим довољно да све буде по прописима.
loader loader 04:27 21.12.2012

Re: Чекајте...

Мислим да наша подела на временске зоне не важи за један Озбиљан Смак Света Који Држи До Себе.
Хоћу рећи, њему је у опису посла да буде хаотичан, тако да не видим зашто би обраћао пажњу на то где је колико сати у ком тренутку.




....

Eh,
veseli svetić, jadan i ne sluti da su mu Maje zakuvale čorbu

Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:18 21.12.2012

Re: Чекајте...

Eh,
veseli svetić, jadan i ne sluti da su mu Maje zakuvale čorbu


Pa i jesu, uz zdušnu pomoć ludih šeširdžija na Čajanki

The world will not end with a Bang, but with a Tea Party! ☻☻

Maje su dobro izračunale koliko vremena treba da sanity challenged, religijski zatucani, moralno slepi, fobični na sve i svja, postanu većina. Ostalo je puka formalnost ;>

So, da se zapiše u komentar Kalendara, da je sve započelo sa američkim radikalima, našima, obrazima, justinijanima etc. tj Tea Partyjem, ali da se ne zaborave ovdašnji Originali koji su im bili uzor ;> Uostalom, ko je notiran da je sve započeo, rame uz rame s amebama, red je da dobije notu i za završetak

               
loader loader 23:47 21.12.2012

Re: Чекајте...

So, da se zapiše u komentar Kalendara, da je sve započelo sa američkim radikalima, našima, obrazima, justinijanima etc. tj Tea Partyjem, ali da se ne zaborave ovdašnji Originali koji su im bili uzor ;> Uostalom, ko je notiran da je sve započeo, rame uz rame s amebama, red je da dobije notu i za završetak

Pa, pošteno zvuči.
Ne znam samo da li bi se svi akteri s tim složili

freehand freehand 08:32 21.12.2012

Rakijica

loader loader 09:28 21.12.2012

Re: Rakijica


Eto ... Da ne obnavljamo ono oko slike i hiljadarke reči :)

Baba je pila, pa je puna života, znači i snage,
dok je deda, oduvek protivnik alkohola i samo blogovanju sklon,
danas sav zanemoćao i babinoj vitalnosti prepušten.
Dobro, makar neka korist od njega: pridržava joj bocu s radžom
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:47 21.12.2012

Svi moji smakovi sveta

Ja sam ih preživeo desetak, a jedan svojevremeno čak i opisao:

"Gluvo doba noći. Nebo nad Bostonom je tamno. Teški oblaci dodiruju vrhove nebodera i kao da umesto kiše u sebi nose vrelo olovo topljeno na užarenoj vatri pakla. Purpurne munje seku tamne oblake, ali se udari groma ne čuju. U grobnoj tišini odjekuje zavijanje pasa lutalica od kojih se ledi krv u žilama. To su znaci, jer nešto nepoznato i jezivo preti. Iskonski strah uvlači se u kosti. Ljudi, zanemeli od straha, gledaju u nebo. Iščekuju sudnji dan.

Rut sedi za svojim radnim stolom. Pred njom je knjiga «Dokaz». Čita napetog lica i kao da će svakog trenutka otkriti veliku tajnu. Oblaci nad Bostonom, nebo i čitava vasiona, čekaju samo taj trenutak. A kad on dođe, kad Rut shvati svu istinitost Abrabanelovog dokaza, prosuće se vrelo olovo iz pakla po Bostonu, Americi i čitavoj
planeti. Zvezde će početi da se gase, crne rupe će usisati galaksije. Sve što postoji u beskonačnom prostoruvremenu svešće se na jednu tačku bez dimenzija. U tom jednom trenu, sve će postati ništa.

Odjednom čini se da Rut ne čita Abrabanelovu, već jednu drugu knjigu. Ta knjiga se ne zove Dokaz, ima ime po nekom cvetu, taj cvet nije runolist, a nije ni visibaba. Ni Abrabanel nije pisac te knjige, već jedan drugi. I Rut nije u svojoj sobi u Bostonu, već u tajnom delu biblioteke nekog srednjevekovnog manastira, ali ta biblioteka nije u Aleksandriji. Manastir vrvi od muškaraca u crnim odorama i još crnjim kapuljačama. Ti muškarci jesu sveštena lica, ali nisu inkvizicija, nisu ni pripadnici reda Opus Dei. Ipak, Rut je u velikoj opasnosti, a nije toga svesna. Stranice knjige su slepljene, a na uglovima zatrovane. Onog trenutka kad Rut svoj prst ovlaži usnama lice će joj pozeleneti i umreće u najtežim mukama. Ja to znam, a ona ne zna.

Sumanuto trčim niz stepenice da je sprečim. Pred hotelom nema mojih kola, nema uopšte kola, samo jedan magarac. Onako iz trka uzjašem magarca, ali tvrdoglavo živinče ni da makne. Odjednom vidim tu je moj stari bjuik - spas i za Rut i za mene. Bjuik neće da upali. Pokušavam po ko zna koji put. Ne vredi, tvrdoglav je kao i magarac. «Zar i ti sine Brute? pitam ga. Bjuik mi psuje na srpskom, a govori na engleskom: «Ko te jebe, to ti je zbog eutanazije. Zar mene na otpad? Sad možeš da popušiš kurac i meni i magarcu.»
Rut prinosi prst usnama.
Ja se budim iz košmarnog sna, sav znojav." (Dokaz, Narodna knjiga alfa, 2009)
loader loader 09:38 21.12.2012

Re: Svi moji smakovi sveta

Vojislave, ako ste ovolki tekst gledali i prekucavali, a ne copypastirali, onda ja stvarno ne znam kako da izrazim poštovanje prema vašem trudu...
Inače, ovaj poslednji pasus mi je nekako ukazivao da ćete se još malo, pa pretvoriti u Kventina Tarantina .. Ima nešto od slika i atmosfere iz Petparačkih priča. Hotel, kola ispred, opasnost...


No, dobro... pola Dana smo pregurali. Vidim, nacija se dobro drži.
Vaše stoičko držanje ne čudi. Rutina, biće... jer, kako rekoste, preživeli ste ih desetak. To je već iskustvo koje rađa mudrost


A ako kriza ipak dohvati ganglije, rakijica je tu
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:39 21.12.2012

Re: Svi moji smakovi sveta

loader


No, dobro... pola Dana smo pregurali.


Prema mojoj verziji ostalo je još samo da popušimo kurac i "bjuiku" i magarcu.

Hebiga, tako je to sa krajevim sveta.
gedza.73 gedza.73 09:57 21.12.2012

Nema smaka

Juče sam čuo (u nekoj radio emisisiji) od jedne gospođe koja je, između ostalog, rekla da je 'lično zvala Tarabiće, znate gore kod Užica, da proveri oko smaka sveta i da se javila žena koja joj je rekla da smaka sveta neće biti' i da ne treba više 'mediji da plaše narod'.

Zato da sam ja još od juče miran i spokojan.
loader loader 10:13 21.12.2012

Re: Nema smaka

E, ako je tako, lakše se diše...

Po nekim varijacijama
imamo još oko dva sata (sada je 10 pre podne) da proverimo da li su Tarabići onoj gospođi rekli istinu.
U njihovu ne valja sumnjati, bez obzira na smak. Jer i posle smaka treba da se održava narodna tradicija, da se uzgajaju i lickaju domaćinska verovanja... Inače će stvarno da bude smak, ali samo za nas iz srbistana
gedza.73 gedza.73 12:09 21.12.2012

Re: Nema smaka

Inače će stvarno da bude smak, ali samo za nas iz srbistana

Neće. Prorok br. 2.
Dinkić:Izbegli haos, živećemo bolje


loader loader 23:20 21.12.2012

Re: Nema smaka

Dinkić:Izbegli haos, živećemo bolje

Ili:
smak sveta je za nas velika razvojna šansa, beše?
blue92 blue92 10:01 21.12.2012

.



"In the end, everything will be ok ... If it's not ok, it's not yet the end" - Fernando Sabino



loader loader 10:16 21.12.2012

Re: .

Dobar Fernando.
Dobri i vi, kolega Blue, što ste ga "iskopali"

dragoljub92 dragoljub92 10:03 21.12.2012

kad ono međutim

a zašto taj SMAK ko i svaki pošten SMAK ne okači obaveštenje na nebo kad će da počne a ne ovako da se celu noć cimam i budim,kako ću sad neispavan na SMAK ,ebig ako je i od SMAKa ,previše.
loader loader 10:21 21.12.2012

Re: kad ono međutim

dragoljub92:

a ne ovako da se celu noć cimam i budim


Možda je greška što ste uopšte spavali, kolega Dragoljube. Tj. pokušavali da spavate. Kod nas, na ovom udaljenom vidikovcu, uz vatricu i rakijicu, nikome se nije spavalo. Pretresli smo sve aspekte smaka - uključujući njegove podteme kao što su fudbal, žene.... - i opušteni ga dočekujemo, ko da ovo danas nije danas, nego je već sutra
ivana23 ivana23 10:25 21.12.2012

Re: kad ono međutim

• Apocalypse status: NOT YET

Mayan Apocolypse: the end of the world - live!

This page will automatically update every 30 seconds
loader loader 10:33 21.12.2012

Re: kad ono međutim

Ivana23:

Hops.. .. Šta ovo kažu?! - :
" ... ... Ali vreme je isteklo. ... ... "

Ovo niste trebali pred Dragoljubom

arianna arianna 10:39 21.12.2012

Re: kad ono međutim




21.12.2012.g. u 12:12h ... stiže zima onima koji su preživeli smak sveta :)
dragoljub92 dragoljub92 10:43 21.12.2012

Re: kad ono međutim

skoro gledo nešto o majama,pa kad se bolje razmislim oni kaki su bili i ja bih prizivao samak sveta svaki čas,mislim ,da ne objašnjavam baš sve, prema majama imam odnos kao prema nacističkoj nemačkoj.jeste mali su nauku i tako to ali brate ljudožderi u u svakom smislu.čak i razumem da su se zgadili sami sebi i razišli u nepoznatim pravcima da se ne gledaju više.
mada im ona ideja da ako izgubiš utakmicu ima te utepamo i nije loša,mogli bi da primenimo na naše sportiste
ivana23 ivana23 11:12 21.12.2012

Re: kad ono međutim

Today the Maya Long Count calendar reads '13.0.0.0.0' ('thirteen b'aktun') for the first time in 5,125 years, believed by some to mark the end of civilisation. Our correspondents report preparations for the apocalypse around the world, and speculate about how and when the Earth will meet its inevitable doom. The world will not end today, but it's only a matter of time …


End of the world – live blog

ivana23 ivana23 11:30 21.12.2012

Re: kad ono međutim

Using the Mayan calendar experts have calculated that that it will come to its end at 5:11 Mexican time (11:11 GMT). Za nas + 1, znaci u 12:11...


21 December 2012 is here: 'Apocalypse' LIVE UPDATES

Atomski mrav Atomski mrav 10:50 21.12.2012

Nek' propadne, nije šteta...

loader loader 23:11 21.12.2012

Re: Nek' propadne, nije šteta...

Šta god bilo oko smaka sveta,
ova genijalna stvar će preživeti
Goran Vučković Goran Vučković 10:51 21.12.2012

Društvo sa FB:

"Puno sreće za srpski smak sveta, 3. januar 2013"
milisav68 milisav68 11:23 21.12.2012

Re: Društvo sa FB:

Goran Vučković
"Puno sreće za srpski smak sveta, 3. januar 2013"

Ma bre, Srbija ne ispunjava uslove za dobijanje datuma Smaka sveta
loader loader 23:10 21.12.2012

Re: Društvo sa FB:

Ma bre, Srbija ne ispunjava uslove za dobijanje datuma Smaka sveta

kukusigameni kukusigameni 11:08 21.12.2012

apokalipsa

loader loader 23:13 21.12.2012

Re: apokalipsa

Ništa, ništa bez autentičnih predstavnika astronomije
escherichije_colic escherichije_colic 11:37 21.12.2012

?

Smače li se?

loader loader 23:14 21.12.2012

Re: ?

escherichije_colic
Smače li se?


Za sada,
ide solidno
nsarski nsarski 11:53 21.12.2012

Ne znam za vas,

ali danas u 12:12 dani pocinju da bivaju duzi. Popodne ce biti makar za pola minuta duze od prepodneva. Jupiiii!

Inace, kao practical joke, neko bi mogao da startuje sirene za uzbunu u 12:12 da najavi ovaj lep dogadjaj (pocetak duzih dana). Sada, ako neko na ulici to protumaci drugacije...ipak, bilo bi zabavno, mislim.
Krugolina Borup Krugolina Borup 15:35 21.12.2012

Re: Ne znam za vas,

dani pocinju da bivaju duzi


Misliš, obdanica...

nsarski nsarski 15:51 21.12.2012

Re: Ne znam za vas,

Misliš, obdanica...

Ne znam tacno kako se to zove. Znam svakako da ce sutrasnji dan biti duzi od danasnjeg, i tako dalje, do letnjeg solsticijuma. Posle ce poceti da se skracuju.

Jedan moj drugar/kolega slavi pocetak proleca na danasnji dan, pocetak leta na ravnodnevicu u martu, pocetak jeseni u junu. Sve, dakle, pomereno za jedno godisnje doba.
Krugolina Borup Krugolina Borup 15:57 21.12.2012

Re: Ne znam za vas,

Ne znam tacno kako se to zove.


Misliš da sam ja znala?
Svašta nešto od tih definicija može da se pročita u sveskama đaka prvaka...
Uverena sam da ih deci diktiraju kako bi ih roditelji naučili, kad već nismo zapamtili ono što su nama diktirali dok smo mi bili đaci prvaci...


Dan = obdanica + noć = 24 h
loader loader 23:18 21.12.2012

Re: Ne znam za vas,

nsarski
... ... Jedan moj drugar/kolega slavi pocetak proleca na danasnji dan, pocetak leta na ravnodnevicu u martu, pocetak jeseni u junu. Sve, dakle, pomereno za jedno godisnje doba.

Ruča uveče, večera ujutro..?
Što bi Krugolina rekla, to je sveukupno tri obroka = jeo je



loader loader 00:22 22.12.2012

Re: Ne znam za vas,

nsarski

ali danas u 12:12 dani pocinju da bivaju duzi. Popodne ce biti makar za pola minuta duze od prepodneva. Jupiiii!

S obzirom da ovde hronično nedostaje optimizam,
ovaj iskaz je baš onako, okrepljujuć
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 11:56 21.12.2012

тек онако...


...., успут, да се зна: у неким крајевима за особу која није баш сама у глави имају обичај да кажу ''Ма пусти га, смак'о се''


I, kad smak sveta prođe, samo da ne bude mamurluka: po tome ćemo znati kakva je rakijica.



Ето још једног доброг разлога да се смак света преживи!

Kazezoze Kazezoze 12:10 21.12.2012

Re: тек онако...

postaje napeto...
ivana23 ivana23 12:24 21.12.2012

Re: тек онако...

Kazezoze
postaje napeto...


The much-anticipated date for the end of the world is finally coming, as predicted by the Mayans, and we’ve got the latest updates on how the globe is dealing with 'Armageddon.'

11:10 GMT: The countdown to the apocalypse is over. According to interpretations of the Mayan calendar it finished at 5:11 Mexican time (11:11 GMT). However, Mexico’s National Institute of Anthropology now says that due to inaccuracies in calculations the countdown might not end until Sunday.
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 12:25 21.12.2012

Re: тек онако...



postaje napeto...


Нешто мислим, кад стигне у Србију, тај света смак, кад нас угледа овакве какви смо, има да му се смркне, па ће да дигне руке од нас, и да збрише главом без обзира,
.
loader loader 23:22 21.12.2012

Re: тек онако...

Kazezoze
postaje napeto...

Jašta.
Ali, izvežbani smo mi svih ovih godina teškog treninga ...
loader loader 00:41 22.12.2012

Re: тек онако...

ocajna_domacica.65

...., успут, да се зна: у неким крајевима за особу која није баш сама у глави имају обичај да кажу ''Ма пусти га, смак'о се''


I, kad smak sveta prođe, samo da ne bude mamurluka: po tome ćemo znati kakva je rakijica.



Ето још једног доброг разлога да се смак света преживи!


Svi pod jednu šljivku
Нешто мислим, кад стигне у Србију, тај света смак, кад нас угледа овакве какви смо, има да му се смркне, па ће да дигне руке од нас, и да збрише главом без обзира,
.


Nešto mi to zvuči prilično logično
omega68 omega68 12:33 21.12.2012

Kakvi jadnici

Žao mi je naših građana koji moraju da žive u jednoj ovakvoj zemlji i među takvim moralnim ništarijama koje nije briga za decu na bliskom istoku ali za svoju zatvaraju škole kao nekad jedna vlast zbog pomračenja Sunca.
klik23 klik23 12:50 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

Joj, stvarno... Dobro si se setio. Ona histerija oko pomračenja. Bljak. Ćebad na prozore, uši preko očiju, ... I, ništa od pomračenja (mislim, nikakvih posledica). Samo pomračenje uma ljudskog. Sećam se - na ulicama skoro nigde nikoga. Baš su ložili raju preko tv.
ivana23 ivana23 13:12 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

klik23
Joj, stvarno... Dobro si se setio. Ona histerija oko pomračenja. Bljak. Ćebad na prozore, uši preko očiju, ... I, ništa od pomračenja (mislim, nikakvih posledica). Samo pomračenje uma ljudskog. Sećam se - na ulicama skoro nigde nikoga. Baš su ložili raju preko tv.


Pomracenje? Ne secam se da su zatvarane skole kao danas u Micigenu?

Prvo kliknuti na link, pa...


klik23 klik23 13:20 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

Za škole ništa nisam rekao. To je Omega spomenuo. Ja se sećam ovih drugih stvari, od kojih neke navedoh u komentaru. A za Amere me ništa ne čudi. Oni za sve i svašta imaju sve varijacije, histerike, organizovane grupe, fanatike, obožavatelje, ... Kod njih je toliko šarenilo u tom smislu da ništa ne čudi. Ono kod nas je čini mi se bilo ipak malo kolektivnije, na nivou nacije. Ako se slažeš.
razmisljam razmisljam 13:22 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

ivana23


Pomracenje? Ne secam se da su zatvarane skole kao danas u Micigenu?



Био је август, Ивана, па школе нису радиле. Иначе, с обзиром на размере тадашње хистерије, ко зна...???
arianna arianna 13:28 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

Žao mi je naših građana koji moraju da žive u jednoj ovakvoj zemlji i među takvim moralnim ništarijama koje nije briga za decu na bliskom istoku ali za svoju zatvaraju škole kao nekad jedna vlast zbog pomračenja Sunca.

primer kako je nauka nemoćna pred proročanstvima i verovanjima



briga za decu širom sveta
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:48 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

Био је август, Ивана, па школе нису радиле. Иначе, с обзиром на размере тадашње хистерије, ко зна...???


S ozbirom da su i avione prizemljili dok ne prođe pomračenje, kao i da je Ministarstvo zdravlja tada izdalo čuvenu preporuku da pomračenje Sunca utiče na pojavu tahikardije, češćeg mokrenja, i božemesačuvaj kojekakvih još gluposti, te da se plebs ima zabarakadirati u kuće i spustiti roletne - možeš da se kladiš da bi i škole zatvorili, da je kojim slučajem u toku bila školska godina.
Jukie Jukie 14:16 21.12.2012

Re: Kakvi jadnici

Koliko sam shvatio, bar u nekim američkim opštinama škole su zatvorene da bi se sprečilo da upadne neki ludak "to go with a bang"
loader loader 00:19 22.12.2012

Re: Kakvi jadnici

Kod njih se, evo, pucnjava ne smiruje ni na sam dan smaka sveta.
ivana23 ivana23 01:40 22.12.2012

Re: Kakvi jadnici

loader loader 01:48 22.12.2012

Re: Kakvi jadnici


Ivana, draga, vi se s ovim Amerima baš lepo zabavljate

Srboskeptik Srboskeptik 13:54 21.12.2012

Sreća u nesreći

Srbija je sigurna od smaka sveta.
Ona je mimo sveta...
loader loader 23:35 21.12.2012

Re: Sreća u nesreći

Srboskeptik
Srbija je sigurna od smaka sveta.
Ona je mimo sveta...

Pa, vidite koliko je to dalekovid naš potez bio,
preventivni ...
escherichije_colic escherichije_colic 21:38 21.12.2012

?

Ne smiče se?

loader loader 23:37 21.12.2012

Re: ?

Ne smiče.

Znači,
odigrasmo ga 0:0
dragoljub92 dragoljub92 00:31 22.12.2012

Re: ?

loader
Ne smiče.

Znači,
odigrasmo ga 0:0

zaobiđe nas,puj
loader loader 00:38 22.12.2012

Re: ?

Šta da radimo kad smo take sreće,
neće nas pa neće
loader loader 03:27 22.12.2012

Dugmići ...


Resetovan svemir . . . . .







dragoljub92 dragoljub92 18:35 22.12.2012

nešto semislim

kadbi moro ponovo da stvaramsvet napravio biga isti,ništa ja tu nebi menjo
loader loader 19:23 22.12.2012

Re: nešto semislim

Mudro, mudro...
jer bi moglo da ispadne nešto još gore

Kazezoze Kazezoze 16:38 23.12.2012

Re: nešto semislim

loader loader 18:02 23.12.2012

Re: nešto semislim

Kazezoze

Znači, Apocalypse je bila dobra, uspela je...
čim je ovako stroge članove žirija oduševila

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana