Gost autor| Kućni ljubimci

Blogeri su zakon

Biljana Srbljanović RSS / 09.02.2008. u 16:14

Ovaj tekst je napisao nas Spadalo, Cvrca je dobila vasu pomoc i redovno cemo vas informisati kako tece lecenje. Ja ustupam prostor i imam samo da kazem ovo iz naslova: Blogeri su zakon! Hvala ljudi...


"Mariopan, DragonKa, Skener, Gorio, Dijana (Njujork), dada, vesnaduck, s..... (zamolio me da ga ne otkrivam), mila, M Pecovic, tijana, Ivana iz xx, ceca011, besnaglista... zatim zena iz Narodne banke Srbije koja je izasla s posla, dala mi 50 eura, izvinula se sto ne moze vise, zamolila me da je obavestavam o Cvrcinom zdravlju i vratila se nazad na posao, nisam stigao da je pitam ni kako se zove. Njen broj u fonu vodim pod "X". Svi oni su mi dali pomoc u novcu, gomilu medicinskih saveta, adrese najboljih veterinara, ponudili se da mi posalju sve lekove koji budu potrebni...

Posebno decko Djole koji je ceo dan vozio teski kamion na poslu, a uvece ga parkirao na Karaburmi i dosao svojim kolima u Zemun polje, pa odatle prevezao Cvrcu do Kumodraske u Vet-aid. E sad zamislite taj put, Karaburma - Zemun polje - Vozdovac koji je presao da bi pomogao jednom zgazenom psetu, vec umoran od celodnevnog rada.

Posebno komsinica, gospodja Ika, koja je brinula o Cvrci kada ja ne bih bio tu. Donosila joj toplo mleko, utopljavala je (tada je bila zestoka zima, ne zaboravite). Obecala mi je kilo kolaca ako zbrinem Cvrcu. I obecanje ispunila. Gospodja Ika pravi najbolje kolace na svetu! Ne znam da li je bilo kilo, ali bila je puna kutija za cipele. Mozete videti njenu fotku u filmu kako stoji pored Cvrce.

Posebno moja najbolja drugarica Ceca koja je aktivista u organizaciji gospodje BB. Ja i Ceca se poznajemo od... pa recimo da smo se upoznali u porodilistu, nase mame su lezale krevet do kreveta. Raspoznavali su nas po tome sto je ona vise vristala, a ja sam vise voleo da sisam... he! Ceca je svih ovih dana bila privatni Cvrcin vozac.

Posebno Doktorka Milena iz Vet-aid organizacije, koja je pruzila prvu pomoc Cvrci. Na rastanku mi napunila dve kese lekova, inekcija, infuzije i detaljno objasnjenje sta kako da upotrebljavam. Doktorka Milena i dalje prati Cvrcino zdravlje i upravo je ona organizovala sve specijalisticke preglede i samu operaciju. Mozete je videti na snimku kako drzi nezno Cvrcinu sapu.

Posebno Natasa iz Orke koja je sve ovo koordinisala i u ime Orke dala novcanu pomoc.

A najposebnije xx bez koje, bez sumnje, sve ovo ne bi uspelo. Nikada vam necu otkriti njen identitet. Ona je sama jednom izjavila da kada je neko hvali, ona se sva umusi...

Ljudi, sta da vam kazem, sve vas volim! I one koji se nisu javljali ali su sve ovo pratili i mozda pustili koju suzu zbog Cvrcine sudbine.

Snimicu jos jedan film (zipa mene, k'o neki reditelj, je...) o Cvrci. Opet cete plakati... od radosti, naravno. Kada vidite Cvrcu kako razdragano jurca po mojoj basti. Vec mi je unapred zao trave i cveca, ali sta sad...

Vas Spadalo!"


Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ceda_urosevic ceda_urosevic 16:26 09.02.2008

Bravo ljudi!

Svaka čast!
angie angie 16:56 09.02.2008

Spadalo super!

pozdrav.
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 16:56 09.02.2008

Re: Spadalo super!

vi ste super!
jesen jesen 16:56 09.02.2008

gde su filmovi sa Cvrcom?

....ja ih nigde ne vidim...
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 16:59 09.02.2008

Re: gde su filmovi sa Cvrcom?

na proslom blogu o cvrci
ali evo, da ne trazis
jesen jesen 23:51 09.02.2008

Re: gde su filmovi sa Cvrcom?

Hvala!...
MilutinM MilutinM 17:21 09.02.2008

Skidam kapu svima

Svaka čast za angažman.
nea nea 18:18 09.02.2008

od srca

preporuka!

svaka cast ljudi!
manitu manitu 18:50 09.02.2008

sympa txt

koji mi je bash prijao .

bash , bash .

konacno nesto Nezno, Ljudsko (a ide na 4 noge),.
Duhovito .
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 20:35 09.02.2008

Re: sympa txt

Moj prijatelj veliki ljubitelj životnja je video kako je njegov komšija gadjao kokoše kamenjem da udju u kokošinjac, mama mu naredila da ihj zatvori a on zaboravio dok je bio dan. Jednu kokošku pogodi ciglom i slomio joj nogu! Taman da je zakolje dotrči komšija otme mu kokošku uz velike psovku, odnese je kući i stavi joj gips?
Živa istina, danas ga zovemo Bole-gipsar!
Ovo sam napisao kao doprinos kako bi trebalo postupati sa životinjama, od tog dana ga više volim i cenim Boru, ima dušu...
skener skener 21:19 09.02.2008

Re: sympa txt

ovo me je potsetilo na mene, kada sam bila mala, pustili su me medju pilice koji su se tek izlegli i slucajno sam zgazila jednom na nozicu i polomila ja. urlala sam kao sirena, veterinar je to obradio i stavio mesto 'stakice' sibicu, a posle je, kada je poraslo i postajalo kokoska, stalno menjana ta proteza, bila je sve veca i kokica se vrlo vesto sa ostalim kokoskama setala po dvoristu.
koka koka 23:30 09.02.2008

Re: sympa txt

Davno, na nasoj terasi je golubica napravila gnezdo. Odlucili smo da je pustimo. Izleglo se samo jedno golupce, ali nije moglo da stoji na nogama, bile su nekako razvucene. Pretpostavka je bila da je golubica sela na njega dok je lezala na gnezdu. Golupce jos nije dobilo perje kada je golubica napustila gnezdo. Napravili smo mu gace, vezali oko trupa i sa tim gacama je golupce uspevalo da se krece po terasi. Morali smo da ga hranimo tako sto ispred kljuna stavimo dva prsta, on gurne kljun izmedju prstiju, zine i onda ubacujemo hranu. Utovili smo ga kao gusku. Poceo je da dobija lepo belo perje, a onda je odleteo.... Znam da je bio lak plen za neku macku, ali nismo mogli da ga pustimo da ugine onako majusan.....
Taska Dana Taska Dana 19:27 09.02.2008

:)


Mnogo mi je drago :)

Pozdrav!
Spadalo Spadalo 19:43 09.02.2008

Da vas upoznam...

Ovo je hrabra majka, Cvrca starija. Samo sto nije ostenila Cvrcu i jos njih cetvoro...

Shunjich Shunjich 19:44 09.02.2008

sjajno...

svaka cast svima koji su ucestvovali u akciji... bas sam uzivao citajuci jednu ovakvu pricu na blogu...
nobody is perfect nobody is perfect 20:19 09.02.2008

uvazena bs,

sve je ovo ok, ali verujem da, osim mene, ima mnogo onih koji ocekuju da se oglasite povodom silovanja srbije i svih nas...dajte podrsku setacima koji se spremaju za ponedeljak (zasto ne vec sutra i dalje svaki dan?)!
Spadalo Spadalo 20:45 09.02.2008

Re: uvazena bs,

nobody is perfect

sve je ovo ok, ali verujem da, osim mene, ima mnogo onih koji ocekuju da se oglasite povodom silovanja srbije i svih nas...dajte podrsku setacima koji se spremaju za ponedeljak (zasto ne vec sutra i dalje svaki dan?)!


" Značaj jednog naroda i njegov moralni progres mogu biti procenjeni prema načinu kako se taj narod ponaša prema životinjama. "

Mahatma Gandi
Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 20:48 09.02.2008

Re: uvazena bs,

nobody, ako se ko oglasavao tim povodom, ja se ubih oglasavajuci.
pustite me da sama procenim koje teme i u kom momentu zelim da obradjujem.
ok?
ceda_urosevic ceda_urosevic 21:28 09.02.2008

Maxi supermarket, večeras, Beograd

Jedan pas lutalica je nekako ušao i prestravljen onoliko jakim osvetljenjem i vrućinom cunjao tamo-vamo, gotovo vrteći se u krug. Panično je trčao levo - desno unezvereno gledajući. Probao sam da ga dozovem, da ga nekako zaustavim jer se odmah videlo da je pas dobar, samo je užasnut time da se našao tu gde jeste.

Neki idiot iz obezbeđenja ili šta li, je kao sumanut trčao ka njemu, zatim za njim, psujući mu familiju pseću. U jednom trenutku pas (zbunjen trčanjem u krug, podsetio me je na miševe koje stavljaju u lavirint) se našao pod njegovom cipelom. Srećom, u zadnjem trenutku uspeo je da naglo skrene u red sa deterdžentima i izbegne izbijanje polovine zuba iz vilice.

Odvratna scena.
Vidiš idiota, u jeftinoj garderobi, glupavog pogleda i verovatno nikakvog osećaja za ostatak živih bića na ovom svetu juri bespomoćno kuče i psuje ga na sav glas. Taj isti idiot je mogao da tom istom jadnom psu razbije vilicu i istera ga krvavog na ulicu, a što se njega tiče - mogao bi i da ga ubije.

Srećom, pas je pobegao.
Šta da nije?
Ništa verovatno bih sada pisao o mrtvom psu.
Ubijenom u Maxi supermarketu.

Ovo nije pretpostavka, ovo se zaista večeras moglo dogoditi. Ludom srećom, nije.
Ama da se neko okrenuo, da je neko obratio pažnju na to pseto. Da je neko od zaposlenih, od mušterija od jebenih promoterki neke tamo vode na bilo koji način odreagovao.
Mi smo jedno odvratno društvo.
Ozonska jupa Ozonska jupa 22:15 09.02.2008

Re: Maxi supermarket, večeras, Beograd

Da ga je ppp ne d'o Bog povredio/ubio mogao bi da prijavis i svedocis, a verovatno bi i kamere zabelezile taj zlocin, pa bi balvan odlezao u zatvoru. Kao onaj iz Ljiga.

Lose je sto su kazne niske (do 4 meseca zatvora) i sto mnoge stvari nisu svrstane u Krivicni zakonik. Pre svega borbe pasa i napustanje zivotinja (a pre toga moraju svi da cipuju ljubimca...). Ono sto je jos losije je sto smo jedni od retkih (tipa BiH, Albanija i npr Belorusija) u Evropi gde ne postoji Zakon o zastiti zivotinja. Krivicni zakonik postoji i moramo ga stalno forsirati. Cesto se nista ne moze uraditi jer nema svedoka ili ljudi nece da svedoce, pa ceo slucaj prosto ostane na NN nivou. A to je vec do ovog preplasenog i navalentnog drustva koji ne veruje institucijama.

Jesmo odvratni smo, jer ne vodimo racuna o svom okruzenju, o svojim strukama.. nego, onako linijom manjeg otpora. Pa nam posle neko drugi kriv....
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:46 09.02.2008

MALO JE KEROVA...

...SA ovakvom sudbinom
NAŽALOST
Spadalo Spadalo 00:00 10.02.2008

Re: MALO JE KEROVA...

Ni njima nije lose!

shure shure 09:25 10.02.2008

Re: Maxi supermarket, večeras, Beograd

Mi smo jedno odvratno društvo.

Ne dotici dno Cedo.....(kako ti meni rece,na nekom od predhodnih postova).Mi jesmo dno,pa nas zato i "golica"(doticanje)
MightyNora MightyNora 23:44 09.02.2008

Svaka cast

i alal vera !!!

Mighty
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 01:06 10.02.2008

ZA GINISA..t

Spadalo Spadalo 07:49 10.02.2008

Re: ZA GINISA..t

Oduvek sam mastao da imam ovakav krevet, he...
shure shure 09:39 10.02.2008

Efektna akcija..

pravi rezultati,
Srecan sam zbog Cvrce i drago mi je zbog tebe Spadalo.
Ja nisam bio te srece.Kad sam svojevremeno,kao clan Orke u Zrenjaninu,pokusao da izdejstvujem,konkretnu(ovakve vrste)pomoc za zenu,koja je imala petnaest pasa(pokupljenih sa ulice),receno mi je da to Orka ne radi i da je ta zena neodgovoran vlasnik(cak mi je receno da stvar prijavim vet.ispekciji).Napustio sam Orku i toj zeni u vise navrata pomagao,konkretno,u hrani i lekovima.
Sad sam ja "neodgovorni vlasnik",sa tridesetak dusa.Posto se izgleda stvari menjaju,hoce li Orka sad pomoci meni?
Izvinjavam se ako sam vam pokvario raspolozenje,posle ove,uspesne akcije!
ps.jedno konkretno pitanje,kao molba:da li neko zna,gde se u Beogradu moze naci frontline(mislim da se tako zove,tj.pise),sredstvo protivu buva i krpelja?Nadam se da neko zna!
Pozdrav
bobo bobo 09:49 10.02.2008

Re: Efektna akcija..

shure


ps.jedno konkretno pitanje,kao molba:da li neko zna,gde se u Beogradu moze naci frontline(mislim da se tako zove,tj.pise),sredstvo protivu buva i krpelja?Nadam se da neko zna!
Pozdrav

mislim da mozes da nadjes kod vecine veterinara, ako se ne varam cena je oko 10 eura.
shure shure 13:00 10.02.2008

Hvala,

mislim da mozes da nadjes kod vecine veterinara, ako se ne varam cena je oko 10 eura.

ali,za mene izvan Beograda,vecina veterinara i nije neka odrednica.Cena takodje,jer trideset x 10 WOW!(ako je deset)takodje,jer ima razlicitih doza i iz jedne doze za recimo velikog psa,mogu se izvuci vise doza za manje pse, ili macke.Ne insistiram,ali ako neko konkretno zna nekoga ko to ima(pet shop,veterinar),e to bi bila pomoc!
.......
ps.psi i nisu neki problem,jer njih mogu i da kupam,ali macke bas ne vole kupanje!
sashaNS sashaNS 16:10 10.02.2008

Re: Hvala,

Probaj ZOOVET u Novom Sadu 021/525-199. To je veleprodaja, pa su cene mozda nize.
Spadalo Spadalo 16:57 10.02.2008

Re: Hvala,

Raspitacu se sutra (danas je nedelja, 'ebi ga!), pa cu ti javiti.
Bink92 Bink92 17:28 10.02.2008

brate..

koliko je vama dobrooooo u zuvotu kad vam je ovo highlight vest.
Dokoni pop i jarice krsti
ceda_urosevic ceda_urosevic 17:34 10.02.2008

Re: brate..

A što se ti ne prošetaš malo odavde?


Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 19:30 10.02.2008

Re: brate..

pusti, cedo, ne nasedaj.
izivni, nemam snage da komentarisem tvoju pricu o ubijenom psu.

vecito isti ljudi na vecito isti nacin postavlju vecito iste komnetare - nema igranke dok kosovo gori i pop sa biroa i sitna stoka. pa sta? meni nije frka.
cvrca ce biti operisana u petak, spadalo ce da vam javi, doktorkina ocekivanja su malo mrsava, ali spadalo ima snagu volje sto prenosi na svoje kuce, pa sad kad zajedno smenimo vladu, cvrci da zahvalite na telekinezi i sugestiji pogledom.
ja licno sve svoje misli usmeravam na ovo nase usvojeno pseto, pa da vidimo ko je jaci, ljudi ili neljudi.
dokon pisac
sto krsti ko naidje
i ko hoce
bs
ceda_urosevic ceda_urosevic 20:29 10.02.2008

Re: brate..

Ma znam, al' se kao nešto borim, pošto ne verujem u ono - ignoriši i samo će proći...
Za ovu priču ne treba komentar, al' za moj prvi blog bi bilo lepo! :)
meda1970 meda1970 12:02 11.02.2008

Nesto razmisljam naglas G-djo Biljana...

...verujem da je svaka "tvar" veca od jednog "bogobojazljivog" choveka...i da su psi divne zivotinje koje daju svoju ljubav bez da istu traze za uzvrat....verni prijatelji...

Zivim u Parizu i zaista nagledao sam se koliko ljudi imaju ljubavi prema zivotinjama...ali takodje nagledao sam se "klosara" koji spavaju na trotoarima, zimi, bolesni...i oni dobijaju pomoc od odredjenih organizacija...

Jedno se pitam...da li imate toliko "ljubavi" za jednog obichnog choveka...prosto obicnog...bolesnog, da li bi ste se angazovali i odvojili svoje "dragoceno vreme" za jedno ljudsko bice...

Ovo je samo pitanje (nemojte da povezujete sa mojim prive e-mailom Vama...o mojoj bolesti i mozda potrebi za pomoci, mozda samo jednoj toploj rechi...).

To se pitam dragi narode, da li imate osecaj za patnje ljudi oko sebe...ili se "iskupljujete" pomazuci zivotinje...


Biljana molim za odgovor...


Pozdrav





Biljana Srbljanović Biljana Srbljanović 13:02 11.02.2008

Re: Nesto razmisljam naglas G-djo Biljana...

Ne znam sta da vam odgovovim, sto do sada mnogo puta nisam rekla. Zao mi je sto kod nasih ljudi nema osecaja solidarnosti i sto akcija za pomoc nekome, uvek budi zavist kod onih drugih koji smaraju da je njihova muka veca. To samo zaci da je muke i nevolje previse, ali i da je besmisleno udarati na one sto pokusavaju da barem nesto i barem za nekoga naprave.


Zao mi je i zbog vase bolesti i razocarenja.
Zelim vam brzo ozdravljenje.
shure shure 12:35 13.02.2008

Re: Nesto razmisljam naglas G-djo Biljana...


Jedno se pitam...da li imate toliko "ljubavi" za jednog obichnog choveka...prosto obicnog...bolesnog, da li bi ste se angazovali i odvojili svoje "dragoceno vreme" za jedno ljudsko bice...

Osecam se donekle prozvanim....
Nemojte sumljati,da mi koji toliko paznje poklanjamo i ostalim zivim stvorovima,na ovoj nasoj ,lepoj planeti,sa isto toliko ljubavi i paznje ne postupamo i prema ljudima.Ja sam davno izgubio nadu da mogu spasiti ceo svet,ali se koliko mogu,trudim da bar svojim bliznjima ukazem potrebnu paznju!Brinem o ostarelim i bolesnim roditeljima,usluzujem stare i bolesne komsije(cija ce se deca pojaviti kad bude trebalo da se zbrine zaostavstina) i ne znam zasto bi nekom trebalo da smeta sto u meni ima i viska ljubavi i dobre volje,koju usmeravam prema ostalim zivim stvorovima....
Ali...toliko smo puta bili napadani zbog toga i koliko smo samo puta odgovarali(ne branili se!),na slicna pitanja...
Razgovor gluvih?
Bez uvrede,ali ako Vi i svi ostali,koji nas popreko gledate ,zbog naseg cinjenja,mislite da bi vam zivot bio moguc bez zivotinja i biljaka,upravo ja(da ne govorim u ime drugih) svecano izjavljujem,da meni takav zivot ne treba!
Pozdrav
marko28 marko28 11:52 14.02.2008

Re: Nesto razmisljam naglas G-djo Biljana...

Sasvim ispravno receno. Cesto kad pomenem ljudima ugrozena prava zivotinja, odgovaraju - ugrozena prava ljudi (a sta je sa gladnom decom u Africi, robovima, belim mesom, decom na ulici, bolesnim ljudima, rasizmom, manjinama itd.). Ili pocnu sa svojim problemima. Ali jedna stvar ne iskljucuje drugu!! Ja ne mislim da ne treba pomagati ljudima ali smatram da zivotinje imaju isto tako svoja prava koja im tako cesto covek oduzima. Zivotinje se svuda na svetu iskoriscavaju i unistavaju na najmostruoznije nacine i to u ogromnim brojevima. Problem je u tome sto vecina ljudi to nece da vidi. Ali isto ovo vazi i za coveka koji je ugrozen. Vecina ljudi nece da zna za njih. Nece da ih vidi.
Svako ko se na bilo koji nacin angazuje oko zastite prava ljudi ili zivotinja zasluzuje svaku pohvalu zato sto vecina ljudi ne radi nista.
Naravno, svaka cast ljudima koji su se angazovali da pomognu Cvrci.
wodeni wodeni 12:54 12.02.2008

Hmm . .

Jedna rec: Strasno (koliko nije vazno) !
meda1970 meda1970 14:55 12.02.2008

Pa Draga Biljana...

...zaista nisam zavistan i ne mislim da je tamo neki cancer , veci problem od Cvrcinog...samo sam onako generacijski (isto smo godishte) prokomentarisao fenomen, da nekad ne primetimo ljude u svom susedstvu, kojima je potrebna pomoc, a zato se "iskupljujemo" pomazuci divna bica, zivotinje (mozda opravdano, pa one ne mogu da objasne svoju bolest, nego vas tuzno pogledaju).


Postujem Vasu solidarnost...

Hvala na lepim rechima za oporavak, mozda Vam se i lichno zahvalim posle neke predstave i stisnem Vam ruku,
kao prosle godine posle "Skakavaca"...

Hvala i na dramama, pravi ste "humanitarac"...

Vash Meda (ispadoh) i ja neka zivotinja, zar ne

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana