Roditeljstvo| Sport| Život

Moj Milane, jabuko sa grane

Jelica Greganović RSS / 23.01.2013. u 13:27

fc-barcelona.jpg

Ma šta se danas po svetu dešavalo, vest dana će biti da su Barsin lepi Pike i još lepša Šakira dobili prvenče. Prvo, pa muško. I dali mu ime – Milan. »Baš lepo, kraljsko ime«, što bi rekla moja prababa Darinka.

Tim povodom su, koliko odmah, internetom zaokružile priče da je Šakirina baba po ocu zapravo Makedonka i da otud dadoše detetu slovensko ime, kao i da Inter već sprema ponudu za tatu Pikea. Kako god, ono što je sigurno je da je već tokom prvog, naglavačkog plača mali Milan odmah upisan u Barselonin klub...što iz moje memorije sećanja evocira neprijatnu epizodu u kojoj su učestvovali Žmu, FCBarcelona i Mali Sin.

Pomenuta FCBarcelona je predmet obožavanja i navijanja iz dna sportskog srca našeg Malog Sina. Tim povodom je njegova soba bordo-teget-žuto obeležena do te mere da nikom ni ne padne na pamet da ga pita za koga navija. Da bi se otklonio i tren sumnje, tu su i lopte, zastave i naravno proklete nalepnice cenjenog fudbalskog kluba. One nalepnice koje bog otac ne može da skine, a da smrtno ne izgrebe nameštajni komad. Sve utakmice FCBarcelone se kod nas prate kao direktan prenos smaka sveta, uz prateće skakanje i urlikanje, bez obzira da li Barsa gubi ili pobeđuje. 

Zbog toga je, pre pet godina, bilo potpuno jasno koju odluku će doneti naš kućni savet, sazvan povodom priliva neplanirane svote para u već zaključeni porodični budžet. Jedina tačka dnevnog reda je bila pitanje: »Da li da konačno renoviramo kupatilo ili da odemo nekuda...recimo u Barselonu?« Nisam stigla ni da iznesem edukativne razloge poseti ovom divnom gradu, nekada najvećoj luci evropskog dela sveta, ni to da treba videti neponovljivog Gaudija kome bi i danas malo koje gradsko veće dozvolilo da se tako izrazi kao što se u Barseloni pre sto godina izizražavao, Pikasa da ni ne pominjem...Mali Sin je već jednoglasno izglasao ostavljanje kupatila u dotrajalom stanju i počeo da vrši prve pripreme za odlazak u katalonsku prestonicu koja je, po njegovom shvatanju kulture i umetnosti, civilizaciji doprinela pre svega imanjem obožavanog fudbalskog kluba.

I dok smo mi pokušavali da shvatimo kada i kako najjeftinije da se dočepamo Barselone, Mali Sin je vršio sebi svojstvene pripreme. Kao prvo i najvažnije, zahtevao je od oca da mu pomogne da se upiše u cenjeni klub FCBarcelona. Kroz samo nekoliko dana od znojenja pred kompjuterskim ekranom, u poštanskom sandučetu nam je osvanula koverta i u njoj velelepna komad plastike...s jedne strane grb prepoznatljivih boja iz dečije sobe, a na drugoj ime: Vuc Greganovic. Vuc je bio oduševljen, malo mu je smetalo što smo ga od tada zvali isključivo poštujući Barsinu interpretaciju njegovog imena, ali ostalo je da to sredi lično kada se bude našao u hramu njegove fudbalske veroispovesti.

Kratko rečeno, u Barseloni smo se divno proveli. Princeza se vratila bogatija za moje davljenje Pikasom, Gaudijem, Kolumbom i uopšte, dok je muški deo porodice većinu vremena kampovao u Kamp Nouu, odakle se vratio bogatiji za kontingent lopti, dresova, peškira, čačkalica, čarapa, pajalica i traktorskih guma, naravno sve u znaku i bojama FCBarcelona. I novu člansku karticu, na kojoj je Malom Sinu vraćeno k u ime. Naš, gore pomenuti, kućni budžet je cvileo, iako je Mali Sin kao Član dobio popust na sve te neophodime nam predmete čija se originalna, a bogami i smanjena cena meri karatima. Šta nam je drugo preostalo no da se, po povratku na sunčanu stranu Alpa, uniformišemo u te investicije i nad srcima nosimo impresivni fudbalski grb kog se ne bi postidela nijedna kraljevska kuća.

Idila je trajala sve dok Mr. Vuk Greganovic nije dobio poštu. Iz katalonskog ponosa. A u koverti – REZOLUCIJA. Upravo tako, velikim štampanim slovima. S obzirom da do tada nijedan član naše porodice nikada nije bio predmet ikakve rezolucije, sazvana je vanredna sednica kućnog saveta. Objekat rezolucije je bio na rubu suza. Pažljivim iščitavanjem dokumenta pristiglog iz separatističkog srca Španije, saznali smo da je 23. aprila 2009. leta gospodnjeg sazvana Disciplinska Komisija Fudbalskog Kluba Barselona koja je protiv Mr. Vuka Greganovica udruženo donela neopozivu rezoluciju kojom se zaključuje da isti nije platio članarinu za privilegiju bivanja članom dotičnog kluba. Zato se ovaj organ upustio u petnaestodnevnu prepisku i razmenu dokumenata koji su se odnosili na drugi paragraf sekcije b] člana 67. Statuta Kluba. Zaključeno je da je prekršen član 11.3 Društvenog Statuta koji je klasifikovan u članu 64.3 c] kao ozbiljan članski prekršaj. Zbog toga je, na osnovu člana 65. statuta odlučeno da se izvrši sankcija isključivanja, uz posebno pozivanje na član 63. a naročito njegovu c] sekciju, čime je ispoštovan član 67. statuta. Disciplinski Komitet se, shodno svemu navedenom, slaže da: 1. Mr Vuk Greganovic sankcioniše gubljenjem članstva u Fudbalskom Klubu Barselona, i 2. Mr Vuk Greganovic, u skladu sa navedenim u rezoluciji, ima pravo da podnese žalbu protiv odluke Društvenog Suda ovog kluba, i to u roku od četrdeset dana ot trena kada je odluka doneta. U potpisu, srdačno naš Josep Ensesa. Instruktor.

Dok smo pokušavali da shvatimo šta nas je snašlo i koliko vremena je ostalo Mr Vuku Greganovicu da se odmetne u hajduke pre no što po njega stigne delegacija Svete Inkvizicije zadužena za sport i razonodu, podsekcija FCBarselona, Mali Sin je plakao ispod stola, optužujući oca rođenog da je kriv za sve. Daljom istragom smo stigli do toga da je ta tvrdnja zapravo tačna...donekle. Žmu, crven kao cvekla, skoro bordo u skladu sa bojama kluba, je post festum shvatio da njegove internetne uplate na ime sinovljeve članarine zapravo nisu nikada stigle na odredišnu adresu. Iako se radilo o jednocifrenoj cifri evarskoj, i samo par meseci neplaćanja, Disciplinski Komitet je reagovao nemilosrdno...

Žalbu smo preskočili, od straha...Rezoluciju smo uramili, jer nešto tako impozantno nikada imali nismo, a sumnjam da ćemo i steći...Mali Sin uprkos svemu i dalje navija za voljeni katalonski klub...a one klupske nalepnice ni višehiljaditi protok vremena neće skinuti sa nameštaja. Čudom će se čuditi neki arheolog kada ih otkopa, uzaludno pokušavajući da magistrira na temu novopronađenih artefakata bordo-teget-zlatne boje.

 



Komentari (54)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Colin_bgd Colin_bgd 13:47 23.01.2013

I posle se cudimo...

... sto ovaj svet ide dodjavola.

Umesto da dete navija za Olimpiju, Maribor, Koper... (ne znam tacno gde ste, pa bacam siroku mrezu), on za Barcelonu...

Ostalo je cutanje...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:58 23.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Coline, šta da ti kažem...prvo je navijao za Zvezdu, a onda je prešao na Barselonu...i onda je usledila Rezolucija...mada, očito da druga ljubav zaborava nema...
antioksidant antioksidant 14:21 23.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Coline, šta da ti kažem...prvo je navijao za Zvezdu, a onda je prešao na Barselonu.

pa reci mu da vuk snizava kriterijume :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:35 23.01.2013

Re: I posle se cudimo...

pa reci mu da vuk snizava kriterijume :))

Di smem, znaš kako bi se to uvredilo...
Colin_bgd Colin_bgd 14:39 23.01.2013

Re: I posle se cudimo...

prvo je navijao za Zvezdu, a onda je prešao na Barselonu

Spaslo se dete bede u svakom slucaju, to je ipak najvaznije...
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:42 23.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Spaslo se dete bede u svakom slucaju, to je ipak najvaznije...

Pa, sad...ne znam...u Zvezdi teško da bi neko primetio da im fali 10-15 evrija, u svom onom faljenju, a ovi samo što mi Mr Vuka Greganovica nisu oterali na galiju da odvesla dug. Ili mene, jerbo je on bio maloletan.
blogovatelj blogovatelj 16:16 23.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Umesto da dete navija za Olimpiju, Maribor, Koper...


Globalizacija, prijatelju moj. Traje to vec jedno petnes' godine brat bratu, da deca navijaju za timove sa drugog kraja sveta.
Mene su na razmedji milenijuma ucenici pitali za koji tim u italijanskoj ligi navijam i cudom nisu mogli da se nacude kako ne navijam ni za jedan, a volim fudbal.
loader loader 08:34 24.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Umesto da dete navija za ...

Za Zvezdu, bre. Dilema isključena.
ALi ima ovo:
Jelica:
Jedina tačka dnevnog reda je bila pitanje: »Da li da konačno renoviramo kupatilo ili da odemo nekuda...recimo u Barselonu?«

Jelice, najbolje da lovu ulupate ulažući u Zvezdu.
Da nam se Džaja i Čova ne posvade načisto. Malo šaketanje o kojem bubnje novine nekako će već proći, no, nedostatak love mnoge je brakove rasturio... Mislim, vi raznislite pre no što uložite
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:10 24.01.2013

Re: I posle se cudimo...


Jelice, najbolje da lovu ulupate ulažući u Zvezdu.

Te godine ulupavanje nije bilo aktuelno, ali da sad ponovo odlučujemo, sigurno bi treća opcija bila bacanje para, tj. pomaganje Zvezdi da dođe do nove zalihe za ulupavanje
loader loader 09:44 25.01.2013

Re: I posle se cudimo...

sigurno bi treća opcija bila bacanje para, tj. pomaganje Zvezdi

Ovakvu odanost jednom klubu skoro nisam video
Takva nije čak ni kod Čove
On mi deluje racionalnije, mislim, s parama

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:51 25.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Ovakvu odanost jednom klubu skoro nisam video

Mislila sam da je sarkazam u ovoj rečenici očit, al kanda nije...trebalo bi ozbiljno da prolupam, pa da dam pare onima koji su skrcali sume koje ja ne umem ni da napišem.
loader loader 18:07 26.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Mislila sam da je sarkazam u ovoj rečenici očit

Pa i jeste očit.
Shallyo sam se, mislivši da je to očito, bre, Jelice

( umalo da kažem, opet, Zvezdašice )

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:51 28.01.2013

Re: I posle se cudimo...

Pa i jeste očit.
Shallyo sam se, mislivši da je to očito, bre, Jelice

( umalo da kažem, opet, Zvezdašice )

E, siti smo se razumeli...
tompinchns tompinchns 14:12 23.01.2013

lepo ime, lep pridev

»Baš lepo, kraljsko ime«, što bi rekla moja prababa Darinka.


Jelica Greganović Jelica Greganović 14:14 23.01.2013

Re: lepo ime, lep pridev

Pa, da...i obično joj je išao uz pojam lepote, makar se i ne radilo o istoj dinastiji...zalizana kosa sa bočnim razdeljkom, uz završni pljuc za poslednju štrčeću dlaku - "Ki kraljić."
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:48 23.01.2013

Re: lepo ime, lep pridev

Jelica Greganović
Pa, da...i obično joj je išao uz pojam lepote, makar se i ne radilo o istoj dinastiji...zalizana kosa sa bočnim razdeljkom, uz završni pljuc za poslednju štrčeću dlaku - "Ki kraljić."

dobro je da nije ki majmunčić.
Kako god, postali ste deo svetske kompanije BARCELONA i time ste se svstali u neprijatelje prirode, nebeskoih naroda, jedinstvene Špan...Srbije, jedinstvene Cece, Zvezde, Željka Mitrovića i ostalih tradicionalnih stubova. A da nije vas ni Mesi ne bi imao takvu platu.
Inače, dobar separatistčki i pravi kraljski tekst
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:54 23.01.2013

Re: lepo ime, lep pridev

A da nije vas ni Mesi ne bi imao takvu platu.

Mislim da je upravo suprotno, njegova plata je zahramala zbog nas...nije bilo priliva iz Slovenije...zato se i sastao Sveti Komitet...inače, sam da znaš, ja se oko ovog komiteta, članova statuta im i organa ostalih nisam šalila...sve je iz teksta Rezolucije koju dan danas čuvam.


Hvala
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 14:40 23.01.2013

навијачи

Код нас тих навијачких страсти нема. У толикој мери. Мада су милице сад у некој фази навијања за Звезду, па се ту купују капе/шалови, и све друго са клупским обележјима.
Али.. раније су оне, као, навијале за Партизан, зато што их је деда (свекар) малко уцењивао. Мени ђаво није дао мира, па сам рекла:
''Ја појма нисам имала за кога навија мој деда, али сам одлично знала за кога навија мој тата.
За кога?
За Звезду наравно.
А ти?
Па зна се, као и мој тата.''
И тако су милице почеле да навијају за Звезду преко ноћи.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:28 23.01.2013

Re: навијачи

Mali Sin lokal patriotski navija za Zvezdu onda kada nema Barselone u rečenici...i još čuva zvezdaške relikvije...zapravo ga to više podseća na mnogo lepe trenutke u Bgd kad je bio malečak, nego na navijanje...bilo je to dok je svekar moje Najbolje Drugarice bio živ...i prilikom svake posete Beogradu je Malog Sina vodio na Marakanu, upoznavao sa fudbalerima i funkcionerima, puštao da trči po velikom terenu...tada je Mali Sin tako žalio što ne živimo u Bgd, pa da trenira u Zvezdi kako mu je obećavano...
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 16:45 23.01.2013

Re: навијачи

А моја колегиница прошлог пролећа водила четврти разред у Бгд на екскурзију и, између осталог, ишли су и на Маракану. Она, њен муж и син породично навијају за Звезду. И каже она нама, док пребројава децу на уласку у аутобус ''Ја идем да видим Просинечког!'' И стварно су се сва деца и она сликали са њим, буквално су га пресрели у ходнику. Не могу да ти опишем њену срећу.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:32 23.01.2013

Re: навијачи

Mi u porodičnom sefu čuvamo prašinu i sliku sa Duletom Savićem
bocvena bocvena 14:43 23.01.2013

Nisam tražila dopuštenje, ali

će mi valjda biti oprošteno jer je mnogo je smešno.

Yugayina drugarica Hellen na Fejsu: Moj Meehlahne, kad u Barsu pođeš, nemoj moju stativu da prođeš:))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:46 23.01.2013

Re: Nisam tražila dopuštenje, ali

Odlično Ja sam se nosila mišlju da ovaj blog naslovim - "Mee-hlahn", ali mi je ovo sa jabukom mentalno bliže
provincijalka1973 provincijalka1973 16:10 23.01.2013

Barselona

Divno, Jelice, razgaliste me i ogrejaste kao sunce katalonsko, hvala Vam .Takođe, setih se, upravo zato, svog petodnevnog boravka u Barseloni i mojih Momaka (komada dva, jedan pred punoletstvom, drugi pred klimaksom) koji su me prvo pitali da li sam videla sve Gaudijeve čudotvorne građevine, Pikasa i Dalija, iako su znali da sam noćila u hotelu koji se na svega par desetina metara nalazi od Stadiona, a ja eto, nisam ni znala, recimo, da je to TO...i toga koliko sam, ono Ženski baš načisto, SREĆNA zbog tog ni F od fudbala u našoj maloj porodici
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:25 23.01.2013

Re: Barselona

F-udbal je dominantna sportska disciplina u našoj kući, i to sve zaradi Malog Sina koji je i ocu svom dao alibi da oživi svoju ljubav prema fudbalu. Kod nas se fudbalske utakmice na TV prekidaju vrlo retko, samo da ja zvirnem u dnevnik, toliko da vidim da nam neko nije objavio rat i onda sve nazad na neko već dežurno prvenstvo ili šampionat...a vazda je nešto od toga u toku...sad su počele i organizovane navijačke posete našem stambenom objektu...kod nas se dolazi na gledanje utakmica. Ja sam prosto oduševljena.
arianna arianna 15:02 23.01.2013

Milan :*

e, sestro mila, dobro si ti prošla

Prošle godine u Barseloni, početkom jula, bili su dani Harli Dejvidsona, a mi porodično na letovanju. Moj sin Milan, od milja zvani Mojmilo, ljubi ga majka, doneo je neopozivu odluku. Sledeći put ide sam, motorom, na taj skup, pa ti vidi


i kom ja da se žalim?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:08 23.01.2013

Re: Milan :*

Ogospodesačuvajisakloni...crna sestro...motorEm...samo bi mi još to falilo...malo mi je nalepnica...i Rezolucije...
arianna arianna 15:25 23.01.2013

Re: Milan :*

Moram da pribeležim da je povuko na babu. Ta je vozila vespu kad niko nije
Ako nađem sliku - okačiću ovde, ako smeta - ti obriši
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:38 23.01.2013

Re: Milan :*

Da obrišem babu na vespi?! Nikad.
provincijalka1973 provincijalka1973 16:05 23.01.2013

Re: Milan :*

Biljana 77 Biljana 77 16:35 23.01.2013

eh

those were the days...

Svaka čast svima, ali ja imam samo jednog favorita u tom dresu.

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:39 23.01.2013

Re: eh

Naš kućni svetac zaštitnik je Sv. Lionel Messi...samo ne znamo da l da slavimo posno ili mrsno...

antioksidant antioksidant 17:54 23.01.2013

Re: eh

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:55 23.01.2013

Re: eh

Taj...ovo mu je kanda slika iz juniorskih svetačkih dana...
blogovatelj blogovatelj 18:43 23.01.2013

Re: eh

Naš kućni svetac zaštitnik je Sv. Lionel Messi...samo ne znamo da l da slavimo posno ili mrsno...


I mi slavimo Svetog Lionela.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:58 23.01.2013

Re: eh

I mi slavimo Svetog Lionela.

Je l prasno il posno?
antioksidant antioksidant 19:46 23.01.2013

Re: eh

Jelica Greganović
Taj...ovo mu je kanda slika iz juniorskih svetačkih dana...

aha
kad se zvao johan krojf
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:01 23.01.2013

Re: eh

kad se zvao johan krojf

I frizura mu je takva.
blogovatelj blogovatelj 03:49 24.01.2013

Re: eh

Je l prasno il posno?


Ako padne u sredu ili petak posno, u suprotnom mrsno.
blogovatelj blogovatelj 17:19 23.01.2013

Isti problem imam sa djecom

ObaDVA manijacni fanovi Barse.
A ja volem da ih malo zivciram i da im pricam da je Real zakon, da je Murinjo bog, Ronaldo prorok, ali da oni to ne shvataju, jer su nespretni i mladi. Na formulaciju "nespretni i mladi" dobijaju blage nervne slomove. Mada, Ronaldo mi ide na zivce, ali to uspesno krijem od njih.
Uslikao sam im sobe i sad hocu na Flickr da stavim slike, ali server zeza.
Ti i ja Jelice treba da napravimo grupu na Fejsu, pa da se roditelji uclanjuju i razmenjuju iskustva, bar da znamo gde ima jeftinih zastava, da ustedimo neku paru.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:42 23.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

blogovatelju, slažem se...neki rezervat za roditelje, da razmenimo iskustva o olakšavanju opstanka...i zastavama.
Kod nas obaTRI muška predstavnika ljudske vrste navijaju za Barselonu. A onda je Princeza nabavila Princa. Koji je navijao za Real Madrid...trebalo je da vidiš siromaška kako gleda utakmice Real-Barselona kod nas...i ne usuđuje se da komentariše...
provincijalka1973 provincijalka1973 20:28 23.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

Kod Nas je, za sada, Sveti Mir, koji podrazumeva obavezno preskakanje svih programa sportske prirode, od oba tri para ruku, a kako će biti kada dobijemo Princezu, bar prvu po redu, i kakav će joj fudbalski pedigre biti nemamo pojma...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:47 23.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

Kako ti je uspelo?!
provincijalka1973 provincijalka1973 23:41 23.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

Eh...
Mislim da je, za to, kao Prvi, zaslužan Moj Tata, svekar, kao što narodski običaji u nas nalažu, nije, naprotiv!, koji je bio sportista, ali bokser te sam se tako od malih nogu nagledala širokih kadrova istovetnih nosnih otvora Mate Parlova i , nekako, nam je, biće baš zbog toga, sva ta testosteronska euforija oko najvažnije a najnevažnije stvari na travnatoj i manje travnatoj planeti, u kući i vaspitanju, izmakla i promakla, iako sam, recimo, za sve ostale muške stvari u životu, od istog tog nefudbalskog Tate, bila pravi pravcati Ti si 'ćer'o Tatin Sin.
Drugi, i nikako manje važan Zaslužan, je i Moj Dragi koji je, valjda baš zbog tate, svekra, TV Fudbalera i Svete Srede, imao od malena averziju prema fudbalu te smo tako, zapravo, i nehotice sasvim nefudbalski vaspitali Sina Jedinca.
Zato sam ja Srećna žena, i Majka.
Zato je Sveti Mir, i sredom, koja više, uz nove programe, kanale, izlive i ulive, u sve i svašta osim u Sport, nije Sveta odavno, a i ostalim danima
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:10 24.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

I ja sam mislila da sam se izvukla...Žmu je bio gimnastičar...čak reprezentativac...pa se skrhao...i nekako je izgledalo da će biti mir, dok ovo najmlađe dete nije otkrilo fudbal u sebi...koji nikako da izađe iz njega, već godinama...
bocvena bocvena 08:25 24.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

Nema druge, mora egzorcizam - nadjite mu devojku:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:11 24.01.2013

Re: Isti problem imam sa djecom

Nema druge, mora egzorcizam - nadjite mu devojku:)

Ne pomaže...
rade.radumilo rade.radumilo 22:59 23.01.2013

Olimpijada

Nešto po završteku olimpijade u Seulu, dokonamo moj kum (tada komšija, vrata do vrata) i ja da skupljamo pare i da odemo na olimpijadu u Barselonu.
Ideja je bila dobra i ostvarila bi se, da Jugoslavija nije bila zauzeta raspadanjem, a moj kum zauzet ranjavanjem u Sarajevu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:11 24.01.2013

Re: Olimpijada

I moji su ciljali prvenstva i čak Olimpijade, ali im se sve nekako izvitoperilo...naravno, ja sam to jedva od tuge preživela...
blogovatelj blogovatelj 03:59 24.01.2013

Fotogalerija

Detinje sobe. Brojevi su linkovi. Sitnije relikvije nisam fotografisao, one su ravnomerno rasporedjene po sobama.

1.
Zastava po sred prozora, ne vidi bela dana od nje. Kupljena u centru univerzuma, na Kamp Nou stadionu.

2.

3.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:12 24.01.2013

Re: Fotogalerija

E, sapatniče...

Nego, evo ga Milanov dres...dresence zapravo...

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:14 24.01.2013

Re: Fotogalerija

A, evo i Milana u patikama...kako li su samo umuvali prekjuče rođene nožice u patike, da mi je samo znati...

jedna_jelena jedna_jelena 17:02 24.01.2013

Re: Fotogalerija

Jelica Greganović
A, evo i Milana u patikama...kako li su samo umuvali prekjuče rođene nožice u patike, da mi je samo znati...



Dres i 'ajde, ali ove patiCURINE na nozicama... Nije lepo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:26 24.01.2013

Re: Fotogalerija

Meni ove noge sve nešto ne izgledaju kao noge prekjuče rođene bebe...mnogo su buckaste...tek rođene bebe još uvek nisu tako nalivene...posebno kad se uzme u obzir da je Milan na rođenju bio težak 3kg...morale bi noge još uvek da mu budu kao štapići...malo PR varanja nije na odmet

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana