Politika

Izbora će biti kad Vučić to poželi

Strongman RSS / 02.02.2013. u 17:13

U javnosti se neko vreme spekuliše da će doći do prevremenih izbora. Nekako je zamrlo ono “vlada je jedinstvena po svim pitanjima” a sve češće se čuje “ne bih smeo da se zakunem da izbora neće biti”. Ako se ne varam neke novine objaviše fotografije Zemuna oblepljenog plakatima Vučića sa naočarama i natpisa “Sigurnost” sugerišući nam da se SNS uveliko sprema za izbore.

 

Tan2012-12-13_148418_1.jpg 


SPS i koalicija okupljena oko socijalista su imali centralno mesto u postizbornoj matematici i najveći koalicioni potencijal. Otud se i Dačiću zalomilo premijersko mesto i brojna ministarstva i direktorske funkcije za partijske drugove. Zbog centralne uloge u matematičkom delu sastavljanja vlade koja se najlepše opisuje “ko da više” SPS je za visoku cenu okrenuo leđa svom partneru iz Krunske i ušao u brak iz interesa sa SNS. Ništa što do sada nsimo viđali na političkoj sceni.

Nakon što je tako oformljena vlada krenula da radi Vučić se dohvatio korupcije i kriminala, Dinkić spašavanju Srbije od bankrotstva i giljotinje propisa i nameta. SPS kao da je predugo slavio, a Ivica predugo pevao Miljacku. Vučić i Dinkić su se čvrsto dohvatili svojih tema dok je Ivici zapalo da bude stručnjak opšte prakse. Tu i tamo bi se bavio i Kosovom, koje na partijsku žalost ne daje tako dobre i brze rezultate kao na primer antibankrotski program i dovođenje Arapa ili apšenje (“mamu im njihovu”) tajkuna i kriminalaca. U ovm blic krigu Vučićeva tema je najdominantnija i njegov a i rejtnig SNS rastu. URS drži finansije i po prvi put u novinama nema napada na Mlađu što dovodi do laganog porasta akcija regiona.

 

266036_dacic-i-djilas_f.jpg?ver=1347697776 


Vučić u ovom trenutku ima veoma komotnu opoziciju. Ima skoro apsolutnu kontrolu vlasti i slabašnu opoziciju. DS kao stožer opozicije je u čudu nakon gubitka izbora, Đilasovog puča, brojnih korupcionaških afera vezanih za ljude iz njegovog vrha, … Treba dodati da partiju koju je izvela peti oktobar predvodi čovek koji nikad nije lupao u šerpe, držao govor na trgu a pri tome je veoma bogat. Problematično je u najmanju ruku da se govori o kontinuitetu sa Đinđićevom idejom. Takođe je problematična Đilasova pozicija kao gradonačelnika Beograda uz podršku SPS-a i PUPS-a a uz tihu saglasnost SNS-a. Otud opozicija lajt u vidu demokrata ima samo URS za metu “Dajte nama iz DS da vodimo finansije, mi ne rušimo vladu, mi bi samo da pomognemo”. Tu su i i povremeni, blagi napadi na Tomu Nikolića, dok se na sva usta hvale Vučićeva energija i program PUPS-a. O ljubavi sa SPS-om na lokalu u Beogradu ne treba trošiti reči. Jedna duša dva tela.

Poziciju DS dodatno usložnjava urušavanje LDP-a a pre svega formiranje Nove Stranke bivšeg premijera Zorana Živkovića. Nova stranka reflektuje na ljude koji su demokratskog opredeljenja a koji nisu mogli da glasaju za Tadića a i za LDP a i na razočarane DS-ovce koji su upali u procep nakon Đilasovog “pomirenja” sa Tadićem za kog se ne zna da l se probudio sa konjskom glavom u krevetu ili je izbegao u zadnjem trenutku.

 

 

U sadašnjoj raspodeli državničkih i drugih funkcija SNS ima prostora da bude nezadovoljan jer su dobili manje vlasti nego što im matematikom nakon izbora sleduje. Još ako se uzme u obzir porast popularnosti SNS (uglavnom zbog Vučuća), i tapkanje u mestu Dačića koji je "ostao bez teme" novi izbori bi SNS doneli bolju poziciju. 

 

 

Dakle kad će biti izbori? 

Kada Vučić proceni da je DS na najnižem nivou i da odatle može samo da raste kreće se u ubrzanu pripremu izbora. Pošto nije popularno da se kaže “kada smo delili vlast sa SPS-om imali smo malo slabiju poziciju nego što smo mislili a sada smo još narasli pa vas pozivamo na izbore da bi mi dobili premijersko mesto i još nekoliko ministarstava...”

Potrebno je nešto uverljivo za narod, nešto što će narod sa lakoćom da proguta.  To je mangup u njihovim redovima. Pojaviće se neko iz vrha SPS (URS nije toliko zanimljiv za “velika zvona” i raspisivanje izbora) koji je otuđio neko milionče, ručao sa nekim kriminalcem, … sve to sa beton čvrstim dokazima. Ivica ima samo dve mogućnosti u tom trenutku. Da brani osumnjičenog i poziva se na hajku na SPS čime generalno slabi poziciju svoje stranke ili da pusti niz vodu počinioca i pokaže svoj antikorupcionaški duh. U toj varijanti Vučiću je i dalje isplatljivije da nastavi ka izborima sa parolom “ne može to tako”  i “očistimo Srbiju” nego da prepusti antikorupcionaški poen Dačiću.

Ako se ne varam, po ovim anketama SNS-u treba sasvim malo da se dobaci do većine. To čak i poslovično žut Blic objavljuje. To malo što im fali do većine će, po svojoj prilici da bude DSS plus manjine jer o paktu sa SPS neko vreme neće moći da se govori. Nejasno je samo kud će URS, odnosno da li će da ih zadrži SNS uz sebe i ima komotnu većinu zadržavšii Mlađu u rovu na prvoj liniji ekonomskog fronta sa uvek pristutnom opcijom da ga žrtvuju kad im zatreba po formuli “uspesi naši a za neuspeh kriv Mlađa”.

 

9EE36D49-1FB7-4147-B488-B143C59B328A_w640_r1_s.jpg 



U ovoj kombinatorici Vučić ne bi trebao da mnogo odlaže izbore jer će brza popularnost zasnovanju na hapšenju raznih bitangi ući u fazu “zamor materijala” kada se krene sa sudskim epilogom i lavirintima srpskog pravosuđa iz koga izlaz znaju solventni tipovi. A i bliži se i hladna zima.

A kako vidim počela je akcija. Dačić sazvao konferenciju za štampu da se izjasni oko dovođenja u vezu njegovog bivšeg šefa kabineta sa Šarićevim narko klanom. Đilas poziva na izbore jer nema dobre vlade bez demokrata. Krkobabići i Fatamorgana Ljajić nisu za talasanje broda, …

 

dacic_174734648.jpg 

 

 

A evo i linka na tekst prof Dusan Pavlović to preciznije i analitički objasnio 

 

http://dusanpavlovic.in.rs/mypage/Blog/Entries/2013/1/25_Zasto_jos_nema_prevremenih_izbora.html 



Komentari (54)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jigv jigv 17:30 02.02.2013

Lep tekst...

...ali se sa jednim delom uopste ne slazem:

To malo što im fali do većine će, po svojoj prilici da bude DSS plus manjine


Vucic je potpuno promenio plocu sto se tice ideologije, danas je on prakticno glavni nemacki covek u Srbiji, nema teorije da ce mu biti dozvoljeno (niti bi on hteo) da udje u Vladu sa DSS-om.

Buduca postizborna koalicija ce biti, po mom misljenju, iznenadjujuca (osim ako SNS sam ne osvoji vecinu). Setite se da su se pri formiranju Vlade sastajali Vucic i Miki Rakic. S obzirom na to da je Rakic svakako bio upucen u vidjanja Dacica i njegove okoline sa saricevcima, siguran sam da je tada bilo price o ovome sto se sada desava. Vucic je cekao pravu priliku, mozda je sada trenutak jer je skontao da nece dobiti datum pregovora u junu, ili zato sto ipak ne bi da hapsi Beka, ko zna... U svakom slucaju, prisan odnos Vucica i Rakica moze svasta da znaci. Mozda velika koalicija, mozda SNS plus deo DS-a oko Rakica, mozda izbori u DS-u posle katastrofe na izborima na kojima Rakic zameni Djilasa, ko ce ga znati...
Strongman Strongman 17:32 02.02.2013

Re: Lep tekst...

A DSS bez Koštunice?
freehand freehand 17:36 02.02.2013

Re: Lep tekst...

Strongman
A DSS bez Koštunice?

Šta je to?
Strongman Strongman 17:42 02.02.2013

Re: Lep tekst...

duplo golo
jigv jigv 17:59 02.02.2013

Re: Lep tekst...

Strongman
A DSS bez Koštunice?


Interesantan koncept. Cisto sumnjam, taj covek ce i posthumno da vodi stranku...
jigv jigv 19:16 02.02.2013

Re: Lep tekst...

Jos jedna interesantna stvar. Dacic smiruje situaciju, a paralelno sa tim online izdanje Kurira objavljuje nekoliko tekstova o tome kako su napadi na Dacica u stvari podmetanje DS-a:

Zloupotrebljavajući mehanizme državne bezbednosti u doba dok su vladali Srbijom i kontrolisali tajne službe, demokrate su namontirale susrete predsednika SPS Ivice Dačića s određenim ljudima da bi ih posle iskoristili kao sredstvo ucene.

Dvojica čelnika DS su od medija koji su pod njihovom kontrolom zatražili da neprestano bombarduju javnost napisima o Dačiću, a istovremeno pokušali da prikažu kako je SNS, a ne DS, taj koji napada SPS.


Kako svi znamo da je Kurir danas naprednjacki list, moguce je da je sve ovo bila samo igra oko izbora direktora policije, i da je Dacic na kraju popustio, a sad se smanjuje steta optuzujuci DS za sve... Ukoliko je to istina, mislim da se Vucic malo preigrao, jer je upravo zbog takvih igara Tadic izgubio kontrolu nad drzavom...
freehand freehand 20:32 02.02.2013

Re: Lep tekst...

Kako svi znamo da je Kurir danas naprednjacki list

Za razliku od Informera?

dragan7557 dragan7557 20:35 02.02.2013

Re: Lep tekst...

jigv
Strongman
A DSS bez Koštunice?


Interesantan koncept. Cisto sumnjam, taj covek ce i posthumno da vodi stranku...

Pa ne bi bio prvi a svakako ni poslednji.

cerski
jigv jigv 22:13 02.02.2013

Re: Lep tekst...

freehand

Za razliku od Informera?


Kurir je ta dva teksta izbacio danas neposredno pred Dacicevu konferenciju. Videcemo kako ce Informer sutra da pise...
sevarlica sevarlica 15:20 03.02.2013

Re: Lep tekst...

Strongman
A DSS bez Koštunice?


A DSS bez jednog S???
Sa Djilasovom "reformiranom i očišćenom DS".
Ništa me ne bi čudilo.
sima2000 sima2000 17:44 02.02.2013

narodna pamet

Istraživanja se rade tako što zađu u narod i postave pitanje: "za koga bi ste glasali, ako bi sutra bili izbori?" Onaj koji odgovara na pitanje, zna da je ono hipotetičko i da neće biti sutra izbori.

Međutim ako se stvarno raspadne vlada i ako stvarno budu izbori, onda će narod (nadam se) surovo da kazni onog koji namerno izaziva konflikte radi par ministarskih mesta više. Sve ovo što sada Vučić radi će dobiti negativan predznak - ispašće da je on to radio samo zbog vlasti.

Savetujem Dačiću da se smiri, da se ne uzbuđuje previše i da pusti Vučića da uhapsi čak i njega samog. Ako nije šurovao sa Šarićem i ako ne izađe iz vlade zbog povređene sujete, Vučić neće uspeti da unovči naprečac stečenu popularnost. Kako je lako postao omiljen tako će lako narod i da ga omrzne..

Strongman Strongman 17:52 02.02.2013

Re: narodna pamet

problem sa emocijama u politici je što euforija brzo izčezne
freehand freehand 17:51 02.02.2013

Preteče me

Strongmene. Napisah blog i taman da kliknem objavi kad vidim da si već obradio istu temu.
Evo sličke:



Strongman Strongman 17:57 02.02.2013

Re: Preteče me

Interesantna je tema
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 19:27 02.02.2013

Re: Preteče me

freehand
Strongmene. Napisah blog i taman da kliknem objavi kad vidim da si već obradio istu temu.
Evo sličke:



Pa mogao si da objavis i tekst ovde uz slicku ako vec neces da razdvajas diskusiju na dva mesta. Nije valjda i da sve isto mislis kao Strongman?

ps. A sta nam je bre sa Dragecom? On je bio ipak daleko ispred svih blogera kad je u pitanju bilo predvidjanje izbora, njihovi rezultati i izborna komninatorika uopste - kad on nesto prognozira, znas sigurno da nece biti tako
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 20:03 02.02.2013

Re: Preteče me

Virtuelni Vasilije
Pa mogao si da objavis i tekst ovde uz slicku ako vec neces da razdvajas diskusiju na dva mesta. Nije valjda i da sve isto mislis kao Strongman?

Није, него Стронгмен је јачи!!!

dragan7557 dragan7557 20:39 02.02.2013

Re: Preteče me

freehand
Strongmene. Napisah blog i taman da kliknem objavi kad vidim da si već obradio istu temu.
Evo sličke:





Prva moja pomisao u vezi sa slikom:

You,You, yes You there! Stop, stop right now!

cerski
nsarski nsarski 18:26 02.02.2013

Izbora ce biti

sve dok ne izaberemo pogodnog diktatora. Posle ih vise nece biti, po definiciji.
G.Cross G.Cross 21:24 02.02.2013

Re: Izbora ce biti

sve dok ne izaberemo pogodnog diktatora. Posle ih vise nece biti, po definiciji.


Posle ce ih tek biti. I svi ce biti najdemokratskiji sa izlaznoscu 99.99 i voljeni vodja ce da dobije 115% glasova.

Sounds familiar? Pa vecina aktera su vec prosla kroz to.

cane.srbljanovic cane.srbljanovic 18:46 02.02.2013

double down na pet daski

Gledajuci ovaj predsmrtni grch DS-a i Djilasa u naporu da isforsiraju nove izbore pada mi na pamet pojam "pijani pokerashi": Teshko je osporiti da je DS tokom svoje vladavine postao veoma disconnected od javnosti, drushtva, glasacha - ali chini se da je to kulminiralo u potpunoj odvojenosti od stvarnosti, pa i od elementarne racionalnosti.
Jasno je da DS u sluchaju novih izbora, u najboljem sluchaju, moze da ostvari samo delic 'uspeha' sa prethodnih izbora - u najgorem, imace problema sa cenzusom. Kako se tezishte uticaja na medije i druge instrumente vazne za izborni proces pomerilo ka SNS-u, i kako se dogodio (i dogadja) 'fenomen Vuchic' - DS bi morao da razume da je worst case scenario verovatno mnogo mnogo verovatniji.
U oba sluchaja - uticaj i sposobnost DS-a da prezivi Vuchica bice znachajno smanjen do potpuno removed.
Ali, Djilas zna koji su sledeci koraci u 'borbi protiv korupcije' - i chini se da se odluchio na 'va bank'.
Ja nisam gambling man - pa necu da nagadjam konachni ishod, i samo cu da point-out potpunu dezorijentaciju, ochaj i rastakanje DS koje se deshava as we speak. Dogadjaji se ubrzavaju - a ochaj sigurno nije najbolji saveznik u takvom vremenu.
49 41 49 41 19:04 02.02.2013

Nekada davno

dosta cesto je bila udarna vest:
-Pala italijanska vlada.

Uvek sam sa pitao posle toga, koji vam je to put?

Medjutim, mi smo "zilavi".
tsunade tsunade 19:33 02.02.2013

mrzi me da čitam

ali me naslov inspirisao da kažem sledeće:

izbora će biti kad eu to odluči. kakav vučić, kakvi bakrači.
skyspoter skyspoter 20:21 02.02.2013

Re: mrzi me da čitam

izbora će biti kad eu to odluči. kakav vučić, kakvi bakrači.


slazem se. EU hoce vladu nacionalnog spasa - formirace se DS+SNS vlada...to im je bila zelja u proslim izborima ali je Tadic sutirao za trojku pa promasio.
tsunade tsunade 20:23 02.02.2013

Re: mrzi me da čitam

slazem se. EU hoce vladu nacionalnog spasa - formirace se DS+SNS vlada...to im je bila zelja u proslim izborima ali je Tadic sutirao za trojku pa promasio.


wrong. eu ne interesuje koja će srpska vlada da prizna "realnost" na kosovu. za sad se dačić na tom polju dobro pokazao.
skyspoter skyspoter 20:40 02.02.2013

Re: mrzi me da čitam

eu ne interesuje koja će srpska vlada da prizna "realnost" na kosovu. za sad se dačić na tom polju dobro pokazao.


wrong - ako vlada "nacionalng spasa" prizna Kosovo - onda Kosovo nece biti problem na sledecim izborima ====> Mozda to budi prvi demokratski izbori u Srbiji.
blogovatelj blogovatelj 04:41 03.02.2013

Re: mrzi me da čitam

slazem se. EU hoce vladu nacionalnog spasa - formirace se DS+SNS vlada


A od cega ta vlada treba da spasi naciju?
skyspoter skyspoter 17:29 03.02.2013

Re: mrzi me da čitam

slazem se. EU hoce vladu nacionalnog spasa - formirace se DS+SNS vlada


A od cega ta vlada treba da spasi naciju?

Srpsku naciju - ni od cega. EU naciju - od greske koju cine priznavanjem Kosova.

Razmisljaj: podeljen smo narod na recimo one koji piju pivo iz flase i one koji piju pivo iz krigle. I sad oni sto piju iz flase dobiju na izborima i proglase Kosovo nezavisnim. Onda posle cetri godine oni sto piju iz krigle dobiju na izborima i kazu " Ovi sto piju iz flase su bili mnooooogo pijani kada su proglasili Kosovo nezavsinim, hence odluka o nezavisnosti ne vazi" .

naravoucenije: A sto bi EU trosila pare malo na one koji piju iz flase a malo na one koji piju iz krigle kada svi piju pivo?

NNN NNN 21:23 02.02.2013

Nisam nešto u toku

ali primećujem da Ivica glumi Koštunicu,
nešto je "neobavešten" u poslednje vreme.
A i ova sranja sa kojima je povezan su (po njemu) napadi na vladu i državu
appendix appendix 21:50 02.02.2013

Re: Nisam nešto u toku

A i ova sranja sa kojima je povezan su (po njemu) napadi na vladu i državu

Ma, jok.. verovatno je bio žrtva 'Nemoguće misije' i tada, samo što to nije znao...
niccolo niccolo 22:44 02.02.2013

Re: Nisam nešto u toku

A i ova sranja sa kojima je povezan su (po njemu) napadi na vladu i državu

Pa hajde da posmatramo Srbiju kao normalnu zemlju i državu. Kako je moguće da službe bezbednosti dozvole da se ministar policije sastane sa nekim ko se sumnjiči za ogranizovani kriminal? Ili da ode u skrivenu kameru? Ali je zato bitno da su poslali 50 snajperista da bleje kako Mišković sahranjuje majku...
mikimedic mikimedic 17:33 05.02.2013

Re: Nisam nešto u toku

Pa hajde da posmatramo Srbiju kao normalnu zemlju i državu. Kako je moguće da službe bezbednosti dozvole da se ministar policije sastane sa nekim ko se sumnjiči za ogranizovani kriminal? Ili da ode u skrivenu kameru? Ali je zato bitno da su poslali 50 snajperista da bleje kako Mišković sahranjuje majku...


ali jos mi je bolje sto niko ama bas niko da postavi pitanje (kad se ovaj vec nije sam ponudio da objasni) - o cemu je on uopste razgovarao sa tim likom?


zipa - tema je da li je znao ili nije znao da je ovaj krimos, a sadrzaj sastanka je potpuno nebitan...


maksa83 maksa83 19:37 05.02.2013

Re: Nisam nešto u toku

zipa - tema je da li je znao ili nije znao da je ovaj krimos, a sadrzaj sastanka je potpuno nebitan...

Pa osnovni razlog i glavna tema susreta su bili "je l' bolja Nokija ili Blekberi", i "ima li RIM budućnost?". Dačić je bio tvrd oko Nokije, na šta je ovaj rekao "e doneću ti Blekberi pa ćeš da vidiš". I nema tu šta više da pravimo konja od magarca.
Filip Mladenović Filip Mladenović 21:48 02.02.2013

A Zakon o lustraciji!?

Ni Dačić ni Vučić ne bi danas bili na političkoj pozornici da je Srbija ono za šta se oni, zajedno sa Nikolićem javno zalažu: država u kojoj se poštuju usvojeni i važeći zakoni, kao na primer Zakon o lustraciji.
U Srbiji nema pravih i poštenih izbora dok se taj zakon ne primeni!
zack2jack zack2jack 22:08 02.02.2013

....

аааууууууу другови!!! па све се тресе!!! Дачићу подрхтава глас на конференцији, Ђилас се пита шта ли је на осталим дисковима - па нека пита Микија!!?? Вељовић нема коментар, неће ама баш ништа више да кометарише! А Чеда би одма изборе па после Миконос, а требало је обрнуто, али ето кад год човек нешто планира, не да му се... Вучко тићу, не се секира нешто!

expolicajac expolicajac 22:59 02.02.2013

Brinem se

Jukie Jukie 00:01 03.02.2013

Re: Brinem se

Ja sad pokušavam da smislim zašto bih uopšte razmišljao o izborima, kao da ima neka druga opcija sem ove sada. Prvo su nas stalno plašili radikalima pa treba glasati za suprotnu opciju, a sad je sns na vlasti i nije izbila nikakva situacija kao kada je Dolf došao na vlast u seriji Alfred Džonatan Kvak
papillon92 papillon92 01:02 03.02.2013

Ko je sve i kada znao?

Strongman kaže: "Potrebno je nešto uverljivo za narod, nešto što će narod sa lakoćom da proguta. To je mangup u njihovim redovima. Pojaviće se neko iz vrha SPS (URS nije toliko zanimljiv za “velika zvona” i raspisivanje izbora) koji je otuđio neko milionče, ručao sa nekim kriminalcem, … sve to sa beton čvrstim dokazima."

Kad ono Ivica lično!
Meni je mnogo zanimljivije pitanje, pošto su ovo samo za nas nove vesti, ko je sve ovo i kada znao?
Rakić je znao, Tadić nije iskoristio za pravljanje Vlade i smanjivanje Dačićevog apetita. Da li je Tadić znao? Svakako je Rakić glatko primljen u novu ekipu.
Moguće da je u junu ovo znao i Vučić pa, ma koliko mi bio nesimpatičan, majstorski odigrao do sada. Napravio Vladu, iskoristio Dačića, učvrstio vlast, podigao rejting i sada ga puša niz vodu. Mada, nešto ne verujem u to ali nije potpuno isključeno. Suviše dobro izvedeno, sem ako nije dogovoreno sa Djilasom. Intrigantno, zer ne? Može se i o tome polemisati.
E sad, meni se čini da je Dačić od strane EU prihvaćen kao ozbiljan pregovarač u vezi sa Kosovom. Posle svega kao da ni oni nisu znali za ovo. Izgubiće kredilibitet kao pregovarač, vidjanje sa narko bosovima nigde ne može olako proći. Da su znali mislim da bi sve sprečili. Ne izgleda ni malo lepo ni za Eštonovu mada će se lako oprati, ali neće profitirati kao neko ko je vodio ili bar bi medijator "uspešnih pregovora".
Iz "kosovske perspektive" može se govoriti i o tome da se Dačić previše uživeo, zabrojao u koracima, mnogo dao i da su "glavni igrači", sasvim moguće niko od gore pomenutih, rešili da ga se reše.
freehand freehand 01:08 03.02.2013

Re: Ko je sve i kada znao?

Iz "kosovske perspektive"

sad može Taćija da zove kolega po više osnova.
maksa83 maksa83 08:19 03.02.2013

Re: Ko je sve i kada znao?

Izgubiće kredilibitet kao pregovarač, vidjanje sa narko bosovima nigde ne može olako proći.

Zašto? Viđanje sa narkobosovima mu može samo pomoći u kosovskim pregovorima. "E, Taći, pozdravio te Darko" "E? Aupićkuzec... šta radi koljega Darko? Nedostaemi taj ćovEk.".
looping looping 08:05 03.02.2013

1

Djilasu je samo cilj da razbuca Vladu, na ovaj ili na onaj nacin.
Koliko god dobili glasova na narednim (zamisljenim ) izborima cilj ce im biti da se ubace u vladajucu koaliciju na ovaj ili onaj nacin. To sto nisu pristali na uslove SPS-a mislim da sebi nikad nece moci da oproste i takvu gresku (ako im se pruzi sansa uopste ) verujem da vise nikad nece da ponove.
Cak i Mladja je za njih genije i mislim da je to ono sto ih najvise boli.
freehand freehand 10:28 03.02.2013

Re: 1

looping
Djilasu je samo cilj da razbuca Vladu, na ovaj ili na onaj nacin.
Koliko god dobili glasova na narednim (zamisljenim ) izborima cilj ce im biti da se ubace u vladajucu koaliciju na ovaj ili onaj nacin. To sto nisu pristali na uslove SPS-a mislim da sebi nikad nece moci da oproste i takvu gresku (ako im se pruzi sansa uopste ) verujem da vise nikad nece da ponove.
Cak i Mladja je za njih genije i mislim da je to ono sto ih najvise boli.

Na osnovu čega imaš takvo mišljenje?
looping looping 11:25 03.02.2013

Re: 1

freehand
looping
Djilasu je samo cilj da razbuca Vladu, na ovaj ili na onaj nacin.
Koliko god dobili glasova na narednim (zamisljenim ) izborima cilj ce im biti da se ubace u vladajucu koaliciju na ovaj ili onaj nacin. To sto nisu pristali na uslove SPS-a mislim da sebi nikad nece moci da oproste i takvu gresku (ako im se pruzi sansa uopste ) verujem da vise nikad nece da ponove.
Cak i Mladja je za njih genije i mislim da je to ono sto ih najvise boli.

Na osnovu čega imaš takvo mišljenje?

Zdrava logika.
Stalno prizivaju izbore. Pokusavaju da obore vladu. Znaju da ce dobiti manje glasova nego na proslim izborima. Ostaje im samo da se iskombinuju sa SPS-om ili SNS-om.
A meni je ocigledno da su se debelo zeznuli sto nisu Ivici dali da bude Premijer, jer je sad svim DS biznismenima neizvesna buducnost (posto nisu na vlasti jelte).
freehand freehand 11:36 03.02.2013

Re: 1

Zdrava logika.

A, ok onda.
Ako nekome izbori u ovoj godini ne odgovaraju to je DS.
No dobro, da se iskombinuju sa SPS ili SNS. A i tebi je očigledno.
looping looping 12:25 03.02.2013

Re: 1

Ako nekome izbori u ovoj godini ne odgovaraju to je DS.

Tacno, a naredne ce biti jos gore.
freehand freehand 00:24 04.02.2013

Od ribe do banane

Blic: Premijer znao za Radulovića
Izvor: Blic

Beograd -- Postoje audio i video zapisi susreta premijera Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, piše Blic. Premijer znao za Radulovićeve aktivnosti, navodi izvor Blica.

LINK
Deluje mi kao da će Ivica ponovo biti pitan i za koferče. Ali, i ako ne bude - izgleda da može da sprema ćebence. U svakom slučaju da prazni fioke polako i pozdavlja se sa personalom u Nemanjinoj.
Ono što ja ne mogu da pojmim jeste - šta nekog ko sa tako malo godina a toliko političkog iskustva nagna na takve debilne poteze? Kakav je to ministar policije sa ovakvim fajlovima u biografiji? Čemu se nadao?
Da će moći da ukršta saznanja, da će uvek Tadiću moći da odgovori - "a vidi šta ja imam za ove tvoje"?
Ok, ali šta ga je onda nateralo da se hvata u kolo sa Vučićem? Ambicija i sujeta, provrištale žlezde na perspektivu mesta premijera?
Štagod. Meni ovo iz "Blica" - bez obzira ko pušta i odakle pušta - liči na arivederči.
A šteta, nije da u nekim momentima nije pokazivao i znanje, i mudrost i veštinu, i da nije pravio dobru promaju na političkoj sceni.
looping looping 05:57 04.02.2013

Re: Od ribe do banane

Deluje mi kao da će Ivica ponovo biti pitan i za koferče. Ali, i ako ne bude - izgleda da može da sprema ćebence. U svakom slučaju da prazni fioke polako i pozdavlja se sa personalom u Nemanjinoj.

Ono sto je sporno je sto nikad ne bi bio pitan nizasta da je osnovao vlast sa DS-om. A i ljudi iz DS-a ne bi bili nizasta pitani.
Covek je sve objasnio:
LINK.
looping looping 05:57 04.02.2013

Re: Od ribe do banane

Deluje mi kao da će Ivica ponovo biti pitan i za koferče. Ali, i ako ne bude - izgleda da može da sprema ćebence. U svakom slučaju da prazni fioke polako i pozdavlja se sa personalom u Nemanjinoj.

Ono sto je sporno je sto nikad ne bi bio pitan nizasta da je osnovao vlast sa DS-om. A i ljudi iz DS-a ne bi bili nizasta pitani.
Covek je sve objasnio:
LINK.
freehand freehand 11:08 04.02.2013

Re: Od ribe do banane

looping
Deluje mi kao da će Ivica ponovo biti pitan i za koferče. Ali, i ako ne bude - izgleda da može da sprema ćebence. U svakom slučaju da prazni fioke polako i pozdavlja se sa personalom u Nemanjinoj.

Ono sto je sporno je sto nikad ne bi bio pitan nizasta da je osnovao vlast sa DS-om. A i ljudi iz DS-a ne bi bili nizasta pitani.
Covek je sve objasnio:
LINK.

Pazi kad ne sumnjam da ti je to šta bi bilo da je bilo omiljeni način kontempliranja.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 11:48 04.02.2013

Re: Od ribe do banane

looping
Deluje mi kao da će Ivica ponovo biti pitan i za koferče. Ali, i ako ne bude - izgleda da može da sprema ćebence. U svakom slučaju da prazni fioke polako i pozdavlja se sa personalom u Nemanjinoj.

Ono sto je sporno je sto nikad ne bi bio pitan nizasta da je osnovao vlast sa DS-om. A i ljudi iz DS-a ne bi bili nizasta pitani.
Covek je sve objasnio:
LINK.


Mislis, ono sto NIje sporno?
looping looping 17:58 04.02.2013

Re: Od ribe do banane

Mislis, ono sto NIje sporno?

Da.
Izvinjavam se, stamparska greska.
freehand freehand 21:04 04.02.2013

Re: Od ribe do banane

looping
Mislis, ono sto NIje sporno?

Da.
Izvinjavam se, stamparska greska.

Čest slučaj na internetu.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 01:07 04.02.2013

Zaplet se...

...zgusnjava...

Djilas maestralno iznudjuje potez Kraljice (na koji se ceka), ali ko ima najvecu korist od ovoga (osim ocigledne Daciceve stete, sto je ipak nekakva korist u ova teska vremena) nije bas najjasnije.

Da li je motiv bio zaustavljanje priznanja Kosova, zaustavljanje puta u Jevropu, ili zaustavljanje zapocetih procesa, pitanje je sad!

Ako je iznudjivanje izbora samo radi izbora, onda je potez glup otprilike u rangu Tadiceve ostavke i raspisivanja izbora, ali izgleda da se u DS-u neguje kult politickog samoubistva.

Ceka se dalji rasplet.

vranac147 vranac147 09:19 04.02.2013

ja se nadam ovome...

- da izbori budu shto pre
- da sns posle brojanja i otpadanja onih ispod cenzusa ima 40%
- da Zivkovic i njegovi udju u skupshtinu i da posle prerachunavanja imaji 7-8 %
- da ove 2 partije s Rasimom i Madjarima naprave vladu

- da LDP ne predje cenzus
- da Mladja najzad ne predje cenzus

da istrazni organi provere Mladjine ekonomske bravure, Jagodinsko chudo (potkrepljeno drzavnim budzetom i kolubarom), Bajatovicev "socijalizam", Ivicino "koferche", Bus Plus i Most na Adi... Ako sam neshto zaboravio - dopishite
pedjalon pedjalon 20:52 04.02.2013

Re: ja se ne nadam ovome...

Izbora će biti kada Kacin kaže.
Ali to ne znači da DS neće u vlast... bez izbora.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana